Hirdetés
- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
-
SecRS
tag
És nem tudom, hogyan működik, lehet teljesen hülye kérdés... (tuti)
De ha mondjuk egy 14cm-es venti van a sárga csatira rakva (ahonnan látja a fordulatszámot a gép) de a többi csatin meg 12cm-esek is vannak, akkor nem akadnak össze, hogy más tulajdonságokkal bírnak a ventik? Mert lehet hogy a 12 centis megy 2000rpm-en max. a 14 centis meg 1300-on.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
rf.kristof #29894 üzenetére
A cha_fan1-ről és a cpu_fan 1-ről tudnod kéne szabályozni,a többiről felejtős.
-
Enter65
senior tag
Szia!
Ez ha jol latom ugy muxik, hogy adod molexen keresztul a stabil 12V-t majd adsz neki egy PWM-es jelet is a masik vegerol. Majd mindegyiket ez alapjan szabalyoza PWM-es kent. Ez nem feszultseg alapu lesz neked, a molex csak a satbil tapellatas miatt kell neki. Amugy van SATASban is ilyen.
-
SecRS
tag
Sziasztok!
Az alábbi 4pin-es venti hub mennyi eséllyel tud feszültség alapján szabályozni? A bemenet (fekete a rövid oldalon) olyan kábellel jön, aminek bár 4pines a csatija, hogy az alaplapra lehessen dugni, de ebből ténylegesen csak 2 van megkábelezve. Az alábbi módon: II..
A sárga csatiról kapja a sebességinfót, így egy venti alapján van kezelve az összes. Az áramot molexről kapja.
Ezek szerint nem szabad többféle ventit raknom rá? Vagy ezt hogy kell elképzelni?
PWM ventikkel tuti működik reviews alapján. Csak nem tudom mi a helyzet. Valaki, aki okosabb nálam? (Csak hogy most a házba milyen ventiket vegyek...) -
Grózi
Topikgazda
válasz
Coccolino_O #29887 üzenetére
Tuti,hogy eléri a venti vagy berezegteti az egészet.A távtartó jó megoldás.
-
rasky
senior tag
Sziasztok,
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 12cm
vagy
Be Quiet! Pure Wings 2 120mm PWM
lenne a jobb választás, vennék párat a gépbe és nem tudok dönteni. A csendesség, tartósság lenne a fontos.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Coccolino_O #29887 üzenetére
Helló!
Esetleg lehetne gázos-vizes szaküzletben O gyűrűt venni ami gumiból van a hézagoláshoz, és akkor a felrögzítés előtt be kell tenni a porszűrő és a ventilátor közé.
Nekem így hirtelen ez jutott eszembe.
Üdv
-
Coccolino_O
őstag
Helló!
NXZT S340 házam van, beraktam előre 2 db 140 mm-es Aerocool Dead Silence-t, és borzalmasan kerreg mindkettő a rárakott porszűrő miatt. Ha nincsen rajta, teljes csend és nyugalom. Valakinek van valami ötlete?
Köszi.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
rf.kristof #29885 üzenetére
Kéne a lapod aljzatainak lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet! -
rf.kristof
csendes tag
Jó estét!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Asrock Fatal1ty P67 Performance alaplapom.
A 4 pines ventilátorokat nem tudom szabályozni sem bios-ból sem semmi más programmal.
Mi lehet a probléma, illetve hogyan tudnám megoldani a dolgot ?Köszönöm
-
cyberkind
félisten
Huhh, ezek a TR TY-147A ventik nagyon jók, ugyanolyan meleg a proci mint eddig de cserébe sose hallom ezeket, kár, hogy nem készül ebből a hagyományos kialakítás, és akkor a házba is ezeket tenném.
-
Boldog Karácsonyt kívánok én is Nektek!
-
Pro!Petya
addikt
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
Megmondom őszintén azért mennek 3as fokozaton a házventik mert nem zavarnak hangban.
Eddig 3 ML120Pro-t használtam házventiknek a régi konfigomba úgy hogy maxra 80% ra leszabályoztam.
+ a Liqtech 120X gyári ventikkel se volt halkabb....
Azok után most annyi hangja van mint ha nem is menne a gép
(Lehet este csapatni és asszony se nyafog mögöttem hogy hangos) fckyeahhhDe ha azt mondjátok haggyam a fenébe a 3 állású kapcsolót mert ugy jobban járok akkor legyen!
(csak uj ház, aztán nyomkodom mint süket a csengőt... élvezem a fícsőrt na sry)
Van még 3 szabad pwm-es cha.fan csati a lapon szóval akkor az lesz.
Gondolom 2 Akasa Apache 140 -es elég lesz frontra hogy átfujja a házat?
A másik az NB 14-PS lett volna , de olvastam a feljebb a kommenteket hozzá és nem tudom eldönteni hogy ez most user error vagy tényleg nem szabályozható ez a pwm fan a 4tűs csatin?!
Timer forumtárs csak jókat írt róla... korábban. Most akkor wtf -
Enter65
senior tag
Kellemes és Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
Pro!Petya
addikt
Hali
Utána néztem:
5 - 7 - 12V a három módja a ventikapcsolónak!
Tegnap este folyamat méricskéltünk, mi merre hány dBA
20-30 centire a háztól :
Itt már az összes venti játszik a gépbenA 2db 140-es AF140 quiet folyamat hármasra fokozatra (12V) kapcsolva van állítva.
Idle alap 29-31,
Game közben 35-37 ennél a VGA volt legnagyobb zajforrás.
Fullra feltekerve 41-43 (2db 140-es Akasa viper max rpm) Ez csak IBT-re és Prime95-re van használva...Eddig a High speed-es SW3 lesz szerintem a befutó , de az NB B14-PS is érdekel csak nem tudom hogy reagálna pwm-s révén ha 3 állású szabályzóra lenne kötve ...
Ha az utobbi dolog menne kifogástalanul akkor meg már az akasa is belépne a képbe
minnél tovább agyalok annál jobban bonyolódom bele XD
SRY
-
-
-
Pro!Petya
addikt
Rendicsek!
És esetleg ha a silent wings 3 ból a High Speed-es verziót választom?
Papíron elvileg 2,5 dBA különbség van a mostani AF140L és a SW3 HS között ...
Hangra elviselek a mostaninál egy fokkal hangosabbat nem muszály csendben lennie. Ugysem a maxon fognak menni mindig. Ahogy a Viperek dolgoznak a radin az még teljesen baráti, De van itthon ML120 Pro -ból 2 pár , na azok hangosak már nekem is... -
Grózi
Topikgazda
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Grózi olyan házventit keresek ami erősebb mint a mostani 140-es ledes corsairek, gyárilag adták a házhoz.
Az a bajom hogy már a vga-nál alig érzem a légkavarást ha benyúlok miközben maxon mennek ... a ház elég nagy.
Egy Corsair Graphite 780T -t kéne átfujni.
Nem kell csicsa ,de lehet ledes ,és ne legyenek hangosak.
A háznak a 3 állásu ventivezérlőjére lesznek kötve.Elöre is köszönöm szépen!!!
-
Grózi
Topikgazda
Bordára és egyébként is jobb a Coolink-ezért ajánlottam.A Pcx-nél gyakori a webshopban az elírás sajna.(és máshol is).A tápventi cserének megvan a külön topicja,ott érdeklődj mert nagyon nem mindegy mit teszel bele és ilyen kisméretűben nincs tapasztalatom tápventik terén.
-
MPowerPH
félisten
PWM -es HUB, kulso tap, alaplapi cpu -rol kapja a PWM jelet. Hasonlot probalt mar valaki?
-
Grózi
Topikgazda
A COOLINK SWiF2-80P is pwm-s,azért ajánlottam.120 Pwmben ennyiért ajánlható csak a Xilence Red Wing Pwm 120 és a Cooltek CT-Silent Pwm 120 van-ledesben viszont ennyiért nincs,az alja a Lepa Bol.Quiet ami igen kiváló.140mm-ben a Nanoxia Deep Silence 140 Pwm és az Alpenföhn Wing-Boost 2 Plus alatt semmi értelmes nincs-ezek 3-3,5K.
-
SecRS
tag
Sziasztok!
Grózi: PWM venti kéne, az a baj.
De!
Átfogalmazom az igényeket. Amire szükségem lenne minden esetben (4pin, PWM és ~2000Ft, de inkább alatti ár). Miért csak ennyi? Mert 7 ventit kéne összesen vennem két gépbe és nem vagyok milliárdos. Sajnos.
Tehát:2db 140mm-es (pl. Arctic F14 PWM, vagy Alpenföhn Basic 140 PWM?)
2db 120mm-es LED-es PWM (kéket preferálnám)
1db 120mm-es PWM (bármilyen ami ajánlott)2db 80mm-es PWM, amiből az egyik procihűtőre menne
és
1db 60mm-es (tápba menne cserének).Tudom, hogy ez így sok egyszerre, de nagyon le lennék kötelezve!
-
piero86
aktív tag
Sziasztok!
240-es radira mi a legjobb választás jelenleg? (H105) A gyáriak jó teljesítményűek, de bizonyos fordulaton kerregő hangjuk van, mintha hozzáérne a radihoz. Ami nagyon idegesítő tud lenni. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Néhány napja/hete, valaki kérdezte, hogy lehet e kapni Alpenföhn Wing Boost 3 140-es ventilátort.
Akkor nemleges választ kapott, de változott a helyzet, és már elérhető. [link] -
Dragon27
senior tag
Ház ventilátorok gép elejében 2 NF-S12A PWM később +1 , a processzoron NH-U12S van ennek a ventilátorját a borda mögé tettem (később kicserélem NF-F12 PWM fekete) , elejére NF-F12 PWM fekete van.
Kérdés: NH-U12S a borda mögé is mehet NF-F12 PWM fekete változat?
A gép hátulján egy ARCTIC F12 PWM CO ezt szeretném lecserélni egy NOCTUA Chromax Black Swap
NF-S12A PWM vagy NF-F12 PWMPhanteks Extension Cable Set: alakul a gépem belseje csak a kábelokkal kéne valamit kezdeni
nagyon letakarják a 2 HDD és most 42 fok körül vannak.... Kicsit furán van megoldva Fractal Design Meshify C ház, jó hogy légcsatornát kapott a táp plusz a merevlemezek és a kábelokat is elrejti, de a ház elején lévő ventilátor szinte egy zárt térbe kavarja a levegőt
a táp feletti rész rácsozott, de a táp pont takarja
Most idáig jutottam: még egy kicsit variálok a kábelokon -
-
-
csiga8
senior tag
Ígértem, hogy az Opus BT-C3100 ventilátorával kapcsolatban még írok.
Több ventit is rendeltem, ami elsőnek érkezett, azt tettem be. [link]
A műanyag házat, a ventilátor helyét egy picit meg kell reszelni, hogy ne szorítsa a ventilátort, mert akkor megszorul. Oldalra és lefelé irányba is. ( felfelé irány az, de ilyenkor pofával lefelé néz a töltő)
A Postán, amivel összegumizzák a csomagjaim, abból vágtam egy darabot és a a ventilátor azon széléhez ragasztottam, ami ( normál helyzetben) alul van, különben bebukik a ventilátor, meg egyébként is jó rezgéscsillapító.
A másik oldalra a furatukba tömtem egy kis gumit és kilógva hagyva vágtam le. Azok is távolság tartanak befelé.
A ragasztott gumiból próbáltam lefaragni, hogy ne fogja a légmozgást, a vezetéket pedig rövidebbre szabtam, majd egy pici ragasztó szalaggal rögzítettem, ne érjen semmi meleghez.
Egy picit kilóg, de nem zavaró. A hangja viszont SOKKAL elviselhetőbb. Van egy alap fújó hang és csókolom...
Persze azért nem lesz szupercsendes, de azt a 600 Ft-ot és kb max félórát bőven megér.
Remélem tudtam segíteni.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Gorneck #29836 üzenetére
Arctic Bionix szériájáról tudni vmit?
Csak hasonló kérdés rémlik a topikból, gyakorlati tapasztalat már nem. Az AC korábbi ventilátorai miatt én óvatosan kezelném.ha lehet fekete fehér design
Ha a fehér színről ebben a feltételben hajlandó vagy lemondani, akkor van választék a PWM-es típusok között, a fehér kikötéssel nem igazán. -
dqdb
nagyúr
válasz
xthemax #29840 üzenetére
A fenti téma-összefoglalóból azon 120 mm-es és 4 pines ventilátorok bármelyike jó lesz, amelyeknél szerepel a bordára is megjegyzés.
Akasa Apache 120 mm
Alpenfoehn WingBoost 2 Plus (színes belsejű, a fekete nem jó)
Lepa BOL.QUIET (ha LED-eset szeretnél)
Be Quiet Shadow Wings PWM
NB-eLoop B12-PS -
assemble
addikt
válasz
juliensorel #29838 üzenetére
Na az jogos, meg garisnak kene lennie
Egyik csaladtagnak ugyanilyen haza van, szerintem megprobalom, hogy annak a ventijet ha ugyanoda radugom az ugy hajtja-e, es akkor tuti a ventivel van a baj - nem hiszem amugy h nagyon lehetne mas, a tap eleg jo/markas, max a csatlakozas lehetne meg rossz. -
xthemax
csendes tag
Szeretném a segítségeteket kérni, van egy cooler master hyper 212 evo hűtőm. Sajnos a ventije elromlott. Egyenlőre venti nélkül elketyereg, 40 fok körül van a procihőfok (játékra nem használom) a házhűtés is jó.
Van rajta egy cooler master A12025-16CB-4BP-F1 venti kerettel (Dc 12v 0.32 A DF 1202512SEHN CF) ami keretet le tudok szedni és átszerelni egy új ventire.
Ugyanilyen ventit nem találtam magyar oldalon, tudnátok esetleg ajánlani valamit helyette?
Ja az alaplap egy ASROCK P67 Extreme4 Gen3 INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 procival.
Köszönöm a segítséget!
-
assemble
addikt
Aham, koszi. Igy hogy a tapukat felcserelve is ugyanaz a felallas (egyik vanszorog, masik teljesen all), az alaplapra atdugva megprobalni gondolom nincs is sok ertelme..
Amugy mennyire tipikus, hogy csak igy megfaradnak ezek, raadasul viszonylag egyszerre (max 1-2 honapra egymasra)? Alig masfel eves az egesz haz, nem remlik, hogy korabban lett volna ilyen gondom, foleg ilyen keves ido utan.. Az utobbi idokben mondjuk ment par honapot a gep nonstop mikozben en nem voltam otthon, de ezt azert csak birniuk kene.. Ha veszek a helyukre valami markasabbat, az valszeg tovabb birna? Tudtok valami konkret tipust javasolni?
Thx -
Gorneck
legenda
Nu kezd alakulni a helyzet...
12-es WB2 fehérbe már nem igazán kapható...sőt nem is lesz, mivel a gyártó EOL-re tette.
Thermalright ventire olyan beszerzési időket mondtak, hogy annyit inkább nem szeretnék várni.Szóval továbbra is keresnék olyan ház/cpu venti fajtát, ami kell:
- PWM hubról is szabályozható,
- ha lehet fekete fehér design,.
- 12/14-es méret kellene (gyártó azonos legyen),
- elérhető legyen,
- halk legyen,Arctic Bionix szériájáról tudni vmit?
-
Vékony ventillátort tudtok ajánlani ? Scythe Slip Stream ventillátorokat néztem de nekem kb 8 cm-es kellene.
-
-
SecRS
tag
Sziasztok!
>1500Ft-os árkategóriában melyik a leghalkabb 80mm-es PWM venti? A zajcsökkentés és az erős légszállítás a cél, mivel ez egy slim gép ahova kerül (egyedüli házhűtőként fog szolgálni).
Ezeket találtam eddig:
Xilence Red PWM 80mm ~ 900Ft
Arctic F8 PWM 80mm ~ 1100Ft
Arctic F8 Rev.2 PWM 80mm ~ 1200Ft (nem is tudom mi a különbség köztúk)Ezek közül valamelyik? Esetleg másik?
-
assemble
addikt
Sziasztok!
NZXT S340 hazam van, es az alap haz ventikkel hasznalom. Ma arra lettem figyelmes, hogy az egyik venti egyaltalan nem porog, a masik pedig csak vanszorog, idonkent porog, idonkent leall, eleg fura hangokat csinalva..
Van otletetek, hogy mi lehet a problema? Kozvetlen a tapra van kotve mindket venti, megprobaltam megcserelni a ketto kabelcsatlakozasat (a tap felol) es ugyanaz az eredmeny.. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Gorneck #29829 üzenetére
A TY 147A a HR-02 Macho gyári ventije és bordán is helyt áll+300 rpm-n gyakorlatilag néma.Mivel 120-s lyuktáv van rajta,így ha a borda fizikai mérete engedi,akkor arra is felszerelhető.Ami még járható,hogy a mostani 140-seket előre teszed és a bordára teszel mást+120-s WB2-ből rendszeresen rövidebb ideig hiány van,de utána mindig újra feltűnnek a Pcx-nél és Merlinnél is.
-
Gorneck
legenda
2x14 (ház) + 2x12 (ház+borda) a terv ha lehet uaz a fajta legyen és kussba tegye a dolgát.
Fekete fehér és led mentes design előny.Jelenleg 3db AlpenFohn van a házban. Amiből 2db WingBoost2 Plus (fehér) és attól tartok, hogy 14-es mind a kettő. Sajnos ebből a típusból 12-es nincs.
Ezért érdeklődnék, hogy mi lenne az ajánlott, ha nem tudok beszerezni a már meglévő ventikhez pótlást...ThermalRight használható bordán is?
-
Grózi
Topikgazda
-
Gorneck
legenda
Nekem fehér van (Alpenföhn Wing-Boost 2 Snow White Plus 2), amiből nincs 120-as. Legalábbis nem találtam olyan boltot, ahol lehet kapni...
Igen azt. Ebből a TR-ből ha veszek 2db 12-est és 2db 14-est akkor ott leszek ahol most? Vagy vmi jobb minőséget képvisel? Az NB eLoop-val mi a baj egyébként? Ha jól sejtem bitang halk, de nem képes annyi levegőt szállítani? Vagy az ár?
-
Gorneck
legenda
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Gorneck #29823 üzenetére
Már a házcserével is nyersz jópár fokot,anno amikor a 4670K+ 680 kombós gépem átraktam a Cube-ból Arc Midi R2-be a vga-n nyertem 7-8,a cpu-n 5-7 fokot.
Ha elégedett vagy a mostani ventikkel és van 2 db 140-sed akkor nem kell váltanod.Az eLoop bordára jó lenne,de elöl házhűtésre felesleges.Ha nincsenek 140-seid és jól tévedek hogy előre befér(a képeket elnézve igen,de a tuti ha megméred) akkor tennék előre 2 db TY-147A-t.(140*152 mm-s méret és 120-s lyuktáv) -
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Házcsere előtt állok. AeroCool DS Cube házat cserélek Fractal Design Define Mini C TG-re.
Előre 2db 14-es, hátra és a CPU-ra 1-1 12-es PWM-es ventit szeretnék.
Jelenleg Alpenfohn WingBoost2 ventijeim vannak a házban (méretre pontosan már nem emlékszem, elég rég vettem őket).
Érdemes lenne Őket kiegészíteni (bár ahogy nézem erre nem sok esélyem lesz)? Vagy amit néztem, hogy bevásárolok az NB-eLoop PWM szériájából...az legalább mind2 méretben kapható.
Vagy van vmi más ajánlat?
Lényeg a csend...
-
dqdb
nagyúr
válasz
Walter_White #29803 üzenetére
Az Akasából van 3 csatlakozós változat is, az elég lenne neked, valamint létezik mindkettőből SATA csatlakozós változat is az általad linkelt molex mellett. Ezeket az Akasa kábeleket már többen választották a topikban, és beváltak, az általad linkelt Thermaltake-et még csak linkelve láttam, visszajelzéssel nem találkoztam.
A kiválasztott ventilátortól függ, hogy kell-e egyáltalán aktív tápellátás, nagy valószínűséggel egy szimpla 3×4 pines splitter is megteszi majd (ha a ventilátor maximális áramfelvétele 0.3 A alatt marad, akkor mehet külön tápellátás nélkül egy csatlakozóra, nem fogod azt túlterhelni).
hdekakas: előlapi vezérlőnél ritkaság a PWM-es, de előfordulnak, ezért ilyenkor mindig keresek képeket, hogy 3 vagy 4 pines csatlakozókkal szerelték-e. Ha 4 pinessel, akkor jön a felhasználói kézikönyv, hogy tényleg PWM-es-e.
-
demmer123
őstag
Erről a kábelről lehet szabályozni alaplapról 3db 3-pines ventilátort?
Vagy max fordulaton fognak menni a ventilátorok?
-
ron8
senior tag
Hy! Adott egy coolermaster force 500 típusú ház és egy asus strux 480/8gb vga ami eléggé melegszik. A házban a hátsó alapventin kívül elől van egy ami szívja a levegőt, és oldalt még 1 ami vga magasságában van, viszont így is 78 fokra melegszik terheléskor. Mit tudnék variálni ami segítene?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Walter_White #29803 üzenetére
Maradj az Akasa kábelnél,azzal nem szokott gond lenni.
-
Sziasztok!
Egy lapos ITX ház hűtését szeretném megoldani, egy 6cm-es ventivel.
2db 5400rpm-es winyót kell csak hűteni (eléggé be vannak szorítva), így minimális légéramlat is elég, de az alapvetően fontos, hogy néma legyen.
A 4600Ft-os noctua-n kívūl van erre jó megoldás? -
minas
aktív tag
Keresek olyan csendesebb 92-es ventilátort (fix rpm 1500-2000 között), aminek a közepe (lapát központi része) a keret síkjánál picit alacsonyabb. Ezt nem tudom megállapítani képekről.
-
Walter_White
senior tag
Köszönöm. Ezek közül bármelyiket választanám tökéletes igaz?
vagy
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest