- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz Cseneles #27798 üzenetére
https://youtu.be/rFzqynEOXlA ebben a videoban is 300-al kevesebbet megy kb, nem hinnem h egyedi a problema ami nalam felmerult
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
chopin42
őstag
Azért sajnos mások tapasztalata alapján azt mondhatom, hogy egyes alaplapok kézikönyve erősen pontatlan.
Nem akarok példát mondanide akarok: asus rog strix b350 f. Elvileg mindegyik ajzat tud dc/pwm-et, a kézikönyv szerint azonban csak 2. Ráadásul össze vissza, rosszul jelöli a kézikönyv az ajzat, a cpu 1 pl az aio, a sys fan a cpu stb...Itteni fórumozóktól tudom, bios auto felismeri, mi van rákötve.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Cseneles
őstag
Phobya touch 530-rol vezerlem a ventiket, alapbol 12 voltal indit es onnand szabalyoz vissza mint a legtobb valamire valo vezerlo. Azert ezt belehetne irni az osszefoglaloba, h a 3pines eloopok hiaba 1000rpm a gyari feltuntetett vagy 1300rpm, 300-al kevesebbet mennek 12 volton! De jo h haveromhoz rendeltem le es kiprobalhattam egyet vetel elott. Kidobtam volna az ablakon egy nem keves osszeget. Salynos kijelenthetem hogy akinek tartalek kell az eloop b12 szeriaban az mindenkeppem a b12-3-ast valassza! Mivel a b12-2 max 1000rpm-et forog az egyes meg gondolom ugyan ugy 300-al kevesebbet tehat max 700rpm, ezeken a fordulatokon nem tobb a legnyomasuk es a szalitott levego mennyisege mint a Lepa tri-speednek, neztem roluk teszt videot ahol az eloopokat is teszteltek. Jok az eloopok tenyleg semmi motorhangjuk csak kis szelzaj feltekert fordulaton is, piszok halkak, viszont en most kicsit varok veluk, nem dobok ki az ablakon 36000ft-ot valtozast nagyon nem hozna csak hangban kicsit....
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz vernux #27793 üzenetére
Ebben az árkeretben az Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín) a legjobb,van 120-s és 140-s méretben is.Olcsóbban a Nanoxia Deep Silence 1300 rpm 120mm-re és 140-ben az 1400 rpm-sre hívnám fel a figyelmed.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Cseneles
őstag
Az miért van hogy az NB eLoop ventik gyárilag megadott fordulatszámához képest 300Rpm-el kevesebb amit kilehet hozni belőlük? 3pinesekről beszélek
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz vernux #27791 üzenetére
Ez igen.
Tehát a sys_fan-jaid hiába 4 pinesek,feszültségalapon szabályoznak-tehát 3 pines venti kell neked.Javaslom fogadd meg amit fogtunder tanácsolt,előre 2 db 140-s és hátra egy 120-s venti.
Ha megadsz egy keretösszeget,akkor segítek választani!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
vernux
tag
Ha jol látom ez az első a felsoroltak közül.
Bocsánat hogy nem olvastam el az összefoglalót. Már megtörtént.
-
Grózi
Topikgazda
válasz vernux #27787 üzenetére
Első lépés: olvasd el az Összefoglalót!!!
Utána már tudod,hogy le kell ellenőrizni a lapod ventialjzatának lábkiosztását(Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben -segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!).Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #27785 üzenetére
A WB2 azért sokkal jobb,nem éri meg az árkülönbözet miatt azt választani-szerintem.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
fogtunder
nagyúr
válasz vernux #27784 üzenetére
szerintem elég lesz előre két 140-es, hátra meg egy 120-as, a fenti ventik nekem semmit nem hoztak hőfokban, mikor P400-am volt, max ha nagyon érzed, hogy megül a meleg, akkor érdemes.
kellene az alaplapod aljzat kiosztása, az összefoglalóban le van írva, hogy tudod megnézni, 3 vagy 4 pin ventiket tud-e kezelni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
vernux
tag
Sziasztok!
Most vettem 1 Phanteks Eclipse P400S TG házat és szeretnék ventiket venni bele de hát nem tudom milyeneket kellene. Jelenleg 2 Coolermaster Jetflo 120 van a gépben de valami brutálisan hangosak + 1 alap venti ami a házzal jön +1 noname. Ezeket szeretném lecserélni valami halkra de mégis olyanra ami dolgozik is mellette. (2 jetflo plusz a noname venti a gépbe szerelt ventisebességállítóra van kapcsolva. Leglassabb fokozaton is elég hangosak ami nagyon zavaró és hát így nem is nagyon teszi a dolgát ugye)
Előre 2x140 vagy 3x120, fentre 2x140,hátra 1x120 lehet tenni. Én úgy gondoltam hogy előre 2x140 fentre 1x140 hátulra pedig 1x120.
Előre gondoltam őthanteks PH-F140SP 140mm x2
Felülre és hátra BQ-PW2-t. 140+120
Érdeklődnék hogy ez mennyire lenne jó őtlet és hogy ezek a ventik "jók-e"? -
hegegabi80
addikt
Én is a 2db WB2 Plus felé hajlok, mert akkor a felső is az lenne és a 3db mehetne egy aljzatra.
Már csak a talpat kell kitalálni, ezen én is gondolkodtam. Sőt még lehet az alján is alakítok, hogy szellősebb legyen.
Még azon agyaltam, esetleg ha az elejét szépen ki lehetne vágni és plexit vagy egy másik alulapot elé tenni, és akkor körbe pl maradna 1-2 centi, onnan több levegőt kapna. Mindegy először marad az alján, úgy se kerül bele erőmű. -
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #27781 üzenetére
Véleményem szerint akkor (hogy értelme is legyen az egésznek) meg kéne emelni a házat legalább 3 centit-tehát fel kell fúrni valamilyen lábat.Részemről a 2 db 120-s WB2 Plusra szavazok.
-
Grózi
Topikgazda
válasz hegegabi80 #27775 üzenetére
Tehát ha jól értem,akkor felül adott a 120-s venti és te alulra szeretnél még befaragni-elöl meg semmi?
-
Weareus
addikt
válasz GoldhandRent #27774 üzenetére
Naja. Ilyen fordulatnál (másodpercenként kicsit több mint egy) simán látnod kellene a lapátokat egyesével, ahogy követed a szemeddel a venti forgását. Másik kérdés, hogy ilyenkor mit-mennyit hűtene? Kb. zéró pont zéró.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
hegegabi80
addikt
Megint építek/átalakítgatok, mert csak ronda az a régi gép. Na meg szeretem a kihívásokat, kisebb gépeket.
Nos adott egy Realan E-D5 gépház, ami olyan mint a Sharkoon CA-M. Alap esetben felülre mehet 1 db 120-as venti.
Viszont én alulra fogok moddolni ventiket a jobb szellőzés végett. Az SSD, meg 2,5 HDD előlap mögé kerül majd elvileg, de akár még más helye is lehet. A kérdés a méret és darabszám.
1 verzió: 2 db 120-as (WB2 Plus) összesen 3, mert 1 ugyebár menne felülre és egy aljzatról vezérelve.
2 verzó: 1db 140-es (WB2 Plus vagy TY-147A esetleg Akasha Viper R). CPU fanról menne a cpu és a felső venti, a 140-es pedig a sys fanról.
3. verzió: Esetleg még opció lehet a 180/200 méret is, de ez már csak fixen, mert csak 2 db PWM-es aljzatom van. Bár 180-asból találtam varázslóéknál pwm-est, de nem tudom mennyire jó.Jah egyenlőre topflow hűtővel Scythe Shurriken rev b., ezen gyári vagy bármilyen más ventivel (92, 120), mert rá tudom fogatni. ÉS ATX táppal.
Ha nagyon meleg lenne akkor jöhet az SFX táp, és még 130-as magasságig akár torony hűtővel.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
-
Grózi
Topikgazda
válasz Madn!ght #27769 üzenetére
Ha 30-s a radi(nekem a slim az),akkor én hagynám a Swif2-seket.A Vardar-t nagyon felkapták,pedig ipari felhasználásra készült,ahol a zaj másodlagos-ne érts félre a teljesítménye nagyon jó,de én biztos nem hallgatnám.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget a döntésben.
Ismét visszakerülne a vizes rendszerembe egy Swiftech 120-as slim radiátor. A korábbiakban kettő Coolink Swif 2 120p venti volt rajta push-pull-ban.
Mivel pofátlanul olcsón jutottam hozzá, van kettő új EK Vardar 120 f3 ventim is.
Olvastam az előzőekben dvd_R+ esetét a vardar ventikkel és egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e lecserélnem a Swif2 ventiket.
A Swifek is vezérlőre voltak kötve, úgy 40%-on nem volt túl sok bajom sem a teljesítményükkel, sem a hangjukkal. (alacsony fordulaton azért volt egy kis kerregő hangjuk)
Van továbbá elfekvőben egy régi Noiseblocker BS XL1-es ventim, az most a beszerelendő radi helyén teszi épp a dolgát (1000 rpm, full hangtalan).
Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a vardar ventiket a Swif2-k helyére tennem, (nyilván ugyanúgy 40%-ra leszabályozva), vagy esetleg még egy Noiseblocker ventit beszerezni és azokat használni inkább.
Lényeges számomra, hogy ne legyen (sokkal) hangosabb a rendszer, ugyanakkor a hűtési teljesítmény rovására se menjen a csere-bere.
Köszönöm a segítséget előre is!
üdv: mad
-
Weareus
addikt
válasz GoldhandRent #27765 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Grózi
Topikgazda
válasz GoldhandRent #27765 üzenetére
78 rpm???
-
Grózi
Topikgazda
válasz pingwin92 #27764 üzenetére
Az Alpenföhn halkabb+jobb bordára és a PW2 120-ból mostanában sok a hibás darab-így én azt javasolnám mindenképp.80 mm esetén nekem megéri a felárat a BQ,de a Coolink is egy jó darab.
-
GoldhandRent
őstag
válasz dvd_R+ #27746 üzenetére
Nem a venti minimum fordulata 700rpm ? Ha nem tud annál lassabban, te hiába akarod, akkor sem fog.SZERK.: /visszaolvastam, nem a venti a hibás... \ SZERK. VÉGE.
Ha tényleg alacsony fordulatú kell, és tudsz fesz. szabályozni, akkor Coolink Swif 2 1200 - nálam 78 a minimum RPM, de min 300-at biztosan tud Max 800-ra képes.[ Szerkesztve ]
-
-
pingwin92
aktív tag
Na, akkor már csak 1 kérdés maradt, hogy melyik a halkabb (a 12 centisek közül).
A Be Queit! vagy az Alpenföhn?
Az árkülönbözetből kijön egy Y-kábel.
Sőt, ahogy nézem a 80mm-es Coolinkhez is adnak.
Ja, és az is érdekelne, hogy 80mm-eseknél vajon mennyire éri meg a felárat a Be Quiet PW2 ahoz a Coolinkhoz képest.Egyébként most nyomtam egy IPDT-t, és így, hogy nincs is házszellőzésem a Gammaxx 300-asos nem ment 1100 fölé az rpm, és a procihőmérséklet sem ment 60°C fölé - még ebben a nagy nyári melegben sem. Na jó, mondjuk a BIOS-ban beállítottam a 'Silent' profilt; előtte azért intenzív használat közben elég hangos tudott lenni, de akkor fel is tekert 1200 fölé is, de lehet, hogy 1300 fölé is.
Szóval, ha az olcsóbb PW2 hozza ezt a szintet - amit szerintem nem olyan nehéz -, akkor nem lehet nagy baj. És ez a Coolink is tetszik az extrák miatt. Mondjuk elég ronda, de nem nézegetni akarom.
Így összességében kb. 2k különbség van a két "csomag" közt. Megér ennyit? -
Grózi
Topikgazda
válasz pingwin92 #27761 üzenetére
Én azt ajánlom,hogy PW2 helyett cseréld le a Gammaxx ventijét WB2 Plus-ra és előre is vegyél egyet.Mivel ezeken van gyárilag Y csati,így plusz kábelt se kell venned-ez a 2 mehet a cpu_fan-ra.
a második szabad aljzatra meg mehet egy 80-s pwm-s venti,ezeket ajánlom:
Coolink Swif2-80P
Be Quiet Pure Wings 2 | 80mm PWM
Be Quiet Shadow Wings Pwm 80
(#27762) Találtgyerek
Nagyon szívesen![ Szerkesztve ]
-
-
pingwin92
aktív tag
1. Elolvastam az összefoglalót - már mielőtt beírtam volna.
2. a) Az alaplap lábkiosztását leellenőriztem. Négy pines csatlakozó és kizárólag PWM-es szabályozásra képes.
2. b) A fent linkelt ventik mind kompatibilisek vele.
3. Az összefoglalóban ennyi van, nem több: "azonos típusúak esetén".
Igazából csak arra szerettem volna választ kapni, hogy mennyire egyforma típusúak, és elég-e csak, hogy mindkettő mondjuk 'Pure Wings 2 PWM'. Jó, most így már gondolom, nem.
4. A háznak nem tudom a pontos típusát, még a márkáját sem. Valami ezer éves noname. Ennyit tudtam, hogy megmértem, hány milliméter van két luk között (vízszintesen).Innentől két megoldás lehetséges; és akkor az e kettő közti döntésben kérnék eligazítást.
Egyik, hogy ajánlotok egy halk 80mm-es ventit, amit rákötök a tápra, és majd max. fordulaton megy. (Mert az, amit linkeltem 1900rpm-es, az meg gondolom nagyon hangos lenne.)
Az elsőt nem szeretném folyton maxon járatni, mivel az túl közel van a fejemhez.A másik opció, hogy lecserélem a procihűtőn (Deepcool Gammaxx 300) lévő ventit - amivel (fogjuk rá, hogy) meg vagyok elégedve, de lehetne halkabb is - mondjuk egy ugyan olyan 120-as Pure Wings 2-re, mint ami mondjuk előre menne, és akkor azokat a procihűtő 4-pines csatjára raknám rá egy Y-elosztóval, a hátsó meg mehetne (szintén) az alaplapról. Ez így jó lenne?
Előre is
-
Grózi
Topikgazda
válasz pingwin92 #27758 üzenetére
Első lépés: olvasd el az Összefoglalót!!!
Utána már tudod,hogy le kell ellenőrizni a lapod ventialjzatának lábkiosztását(Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben -segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!) és hogy egy elosztókábelre csak teljesen egyforma(méret,márka és típus is) ventit teszünk.
Utána írd le a házad pontos típusát is!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Kinéztem magamnak az alábbi néhány ventit, segítséget kérnék az ezek közti választásban.
- Alpenföhn Wing Boost 2 140mm piros
- Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 12cm Narancs
- Be Quiet! Pure Wings 2 120mm
A legfontosabb szempont, hogy melyik a halkabb.Egyébként egy nagy, rendes méretű házba lenne, és videokari még nincs benne, de max egy RX 460 v. 1050Ti menne bele, úgyhogy nem lesz semmi, ami nagyon be tudna fűteni. (A proci is egy i5-3470, nem is gyári hűtéssel, az sem fűt nagyon.)
Ja, igen, és ugye mindkettőt be lehet szerelni mindkét irányban? Csak mert előre raknám a házba úgy, hogy befelé fújja a levegőt.
Illetve, ha már itt vagyok, hátulra is ajánlhatnátok valami ventit.
Ezzel két baj is van. Az egyik, hogy ide nem fér be egy 120mm-es, csak egy 80mm-es. (Heh, ennyit a nagy és rendes méretű házról. )
A másik, hogy az alaplapon csak 1 db 4 pines csatlakozó van.
Szóval vagy úgy kéne, hogy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező, mint ami előre lesz, és akkor egy Y-kábellel bekötni, vagy még jön egy 4 pines kábel a tápból, arra lehetne rákötni; viszont itt gondolom nem lehetne szabályozni a sebességét.Ami annyira talán nem nagy gond, mert egyrészt messze van a fejemtől - vagy legalábbis messzebb, mint a ház eleje - másrészt úgyis lenne még közünk egy Deepcool Gammaxx 300 procihűtő, ami nem rossz, de nem a leghalkabb.
De van egyébként a Pure Wings 2-ből 80mm-es is; ez nem lenne jó, egy ugyan ilyen 120mm-essel, egy Y-elosztóval?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz C0RVUS #27756 üzenetére
Sanszos,hogy nem lenne százas a szabályzás.Viszont ha a gyári bordára fel tudsz passzosan rakni egy 80-s vagy 92-s ventit,akkor jóval csendesebben kaphatsz a gyárinál jobb hőfokokat.
-
C0RVUS
tag
válasz juliensorel #27755 üzenetére
Köszi!
Igen, ez a rábarkácsolás is eszembe jutott már, és ezek szerint nem számítana túlságosan elvetemült megoldásnak. Bár a hatékonysága gondolom kérdéses, ha nem tudom elég közel rakni a bordákhoz.
Viszont azt mondod, hogy ha az eredeti csatlakozóba dugnám, akkor az nem működne? -
juliensorel
őstag
válasz C0RVUS #27754 üzenetére
2 török
Nem sok esély van rá, hogy lenne pont ilyen venti bármelyik bontóban is, szóval szerintem meg kell próbálni minél többet, kérdezősködni.
De szerintem egyszerűbb, ha a halódó ventit kiszereled és a luk fölé a keretre ráokoskodsz egy jóféle 8-9 cm-es ventit, és azt alaplapról vezérled. -
C0RVUS
tag
Na igen, ott nem is néztem, annyira meg voltam győződve róla, hogy szinte bármelyik itthoni pécéboltban lehet ilyesmit kapni, max egy ezresér. Úgyhogy köszi, íbéjen találtam is fix ilyet közel négyezerért, ami meg is érkezne talán télre a messzi Kínából. (Persze németektől is van 11k-ért - még hogy Friccéknek nincs humoruk).
Esetleg tud valaki valami budapesti bontót vagy ilyesmit, ahol azért megnézhetném, hátha olcsóbban/gyorsabban megúszom?[ Szerkesztve ]
-
C0RVUS
tag
Üdvözletem!
A videókártyámon - Gigabyte R9 270 OC - halódik az egyik ventilátor. Gondoltam, hogy megkínálom egy kis olajjal, de sem lyukat, sem csavart nem találtam, és olyan nagyon szétpattanni sem akart, úgyhogy végül hagytam. Gondoltam jobb a békesség, mert azért még valamelyest mégiscsak forog.
Viszont még mielőtt teljesen beadná a kulcsot, jó lenne szert tenni cseredarabra. Na ezzel kerültem igazán bajba, mert hiába gúgliztam, nem találtam ilyesmit. Létezik, hogy ilyen ventit tényleg nem lehet külön beszerezni? Ha mégis, akkor hol? Esetleg bontásból? -
Grózi
Topikgazda
válasz Találtgyerek #27749 üzenetére
A bios beállításokkal lesz szerintem gond,ott nézz utána!
-
Grózi
Topikgazda
juliensorelnek sok mindenben igaza van.Lásd kompakt kérdés,a jóval olcsóbb Arcticot ajánlottuk mert sokkal különb mint a Kraken,de az túl proli volt neked...
És azt is be kell látni,hogy mire képes az ember-mire használja a gépet.Volt ismerősöm aki mindig megvette a Maximus Extreme lapokat az adott csúcsprocival,de a biosba be se mert nézni-akkor minek?
Utána meg sírt,hogy hatalmas buktával tudta csak őket eladni és csak netezett rajta..Most egy I3-s középkategóriás gép boldog tulaja,mert belátta a dolgot.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Van egy MSI Z170 Gaming alaplapom. Van hozzá egy NZXT H440-es házam.
Biosban a ház ventilátorok fordulatszámát leszabályoztam .
Elindítom a gépet.Halkan mennek a ventilátorok. Amint elkezdi betölteni a Windows-t felpörögnek szerintem maximális fordulatra.
Ezután elindítom az MSI Command Center,ahol szintén le van húzva a ventilátorok fordulatszáma.
Kicsit megmozgatom a csúszkát,de ugyanúgy 25%-ra teszem. És elhalkulnak.
Amikor nem volt fent a Command Center akkor is csinálta,csak akkor lehalkítani se tudtam..Ezért is tettem fel.
Mi lehet a baj? Nem nagy dolog minden indításnál megcsinálni ezt beállítást,de örülnék,ha nem kellene mindig ezzel foglalkozni.
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv.:Gábor06-3o/9759I39
-
juliensorel
őstag
Figyu, tényleg nem bántásból mondom, de mindig feltűnsz az átlagnál 2-3szor drágább hardvereid hibáival, sztem peched van velük, vagy nem tudom...nekem 35e ftos lapom van, tökéletesen kezeli a kompakt vizet (és minden mást), a hűtést meg 28e ft-ért vettem a kompakt víz topikosok ajánlásai alapján, ami szintén tökéletesen üzemel. Szerintem kezd elölről az egész gép-összerakást, adj el mindent és fele annyiból csinálj egy működő gépet, vedd figyelembe mit ajánlanak az okosok stb.
És tényleg ne vedd sértésnek, nem rosszindulatból mondom, csak elképesztő a kálváriád. -
Grózi
Topikgazda
válasz Weareus #27742 üzenetére
Oké,ott az Összefoglalóban is.
Tehát az eLoop,az a Noiseblocker eLoop szériát takarja amik ezek:
120mm 4pin Pwmoiseblocker eLoop B12-PS
120mm 3pinoiseblocker E-Loop B12-2 vagy B12-3
140mm 3 pinoiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
140 mm 4 pin pwm: Noiseblocker eLoop B14-PS
Véleményem szerint jelenleg a piacon lévő legjobb ventik bordára/radira.
És bocs,tényleg nem esett le hogy mit kérdezel.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dvd_R+
őstag
Ez megint egy olyan válasz ahol vagy vagy van
Eloop nem tudom melyik abból kidob több félét, Lepa-t semmikép sem szeretnék felülre tenni mert pirosan vagy kéken világít és nekem minden zöld.. ja és 700rpm alá nem igazán tudom őket lejjebb vinni
Szóval a kérdés az hogy wb2 plus 12cm vs eloop ami nem tudom milyenHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Weareus
addikt
Én ma csak tejet ittam, lehet, ez a baj?
Ok, beírtam gugliba, hogy eloop és bedobott egy csomó pc-s ventit.
Akkor?
Menjek söré?Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Weareus
addikt
Üdv.
A fan mint ventilátor és eloop mint ventilátor ugyanazt jelenti vagy nem?
(Khmm, tényleg komolyan kérdezem. )Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
dvd_R+
őstag
Értem,
Akkor úgy írom én a leendő ventilátorokat a lehető leghalkabb üzemmódban szeretném használni hogy halk legyen a gép, ez azt hiszem azt jelenti hogy akkor a lassú fordulat számon rpm-en fognak pörögni a gépemben
ez esetben hogy így lesz beállítva melyiket válasszam ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #27732 üzenetére
Ismerem a gyártói adatokat,de azok messze állnak a valóságtól mindkét esetben.
A különbség a 2 venti között,hogy a WB2 alapjáraton halkabb picit mint az Apache-viszont útobbi hatékonyabb alacsony és közepes fordulaton is valamivel.
A SpeedFan egy progi és megvan a külön topikja ahol segítenek a beállításokban.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Narandil
tag
Ha jól értem, akkor hagyjam ki az elosztót, s egy az egyben kössem rá az alaplapra.
S ezek szerint, arra a venti hub-ra nincs is szükség egész addig, amíg nem újítok be egy másik alaplapot, cput?ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
joetata
csendes tag
Sziasztok!
Turkáltam a cuccaim között és ráakadtam egy Arctic F12 High Performance Case Fan 3pines 1350f/p 0.25A/12V ház hűtőre. Vszínű az agyam felforrt a hőségtől, főleg kocsiban. Hirtelen ötletem támadt, fel kéne használni USB-s szivargyújtóval táplálva autós ventilátorként. De az USB az 5V, az akku 12V, sőt a generátor töltése miatt az lehet akár 14,5 V is. Ez pedig ugye árt az egészségnek. Szerintetek az ötletet meg lehet valósítani, vagy inkább aludjam ki magam? Ellenállás beforrasztása megoldás? Ha igen, hány ohmos kellene és az mennyit venne le a fordulatszámból? Egyéb ötlet?
Köszönöm: Joetata -
dvd_R+
őstag
Msi command center nem oldotta meg , speedfant pedig nem értem :| feltettem de nem is találok benne sehol sys fan -t se semmit
Illetve a ventilátor választás:
WB2 12CM
Hangerő: max. 18.2 dB (A)
Sebesség: 500 - 1500 r / min
Légszállítás: max. 106 m³ / hAkasa Apache PWM 120mm - Black
Hangerő: 6,9-16,05 dB (A)
Sebesség: 600-1300 fordulat / perc
Légszállítás: max. 97,74 m³ / hMelyik lenne a jobb választás
Akasa esetében mit jelent a hangerőnél a 6,9-16,05?
600rpm en 6.9 dbi és 1300rpm nél 16,05?
Ha igen akkor sokkal halkabb az akasa tehát érdemesebb azt választani ?[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #27728 üzenetére
Töltsd le gyártói oldalról a Command Centert és abban jobban engedi állítani a ventiket szerintem.Elsőnek ezt próbáld meg,ha nem megy akkor a SpeedFan is szóba jöhet.Szerintem a CC megoldja a gondot,ha nem akkor ritka pocsék az Msi lapod pwm vezérlése.
A pump és cpu_fan jó úgy.[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Ugyanilyen házam volt és rengeteg ventivel teszteltem 120 és 140 mm-s méretben is.A legjobb hőfokokat elöl 3 Lepa Bol.Quiet-el értem el+hátul 1 db TY147A-val és csendes is volt a gép.Szóval ezt javaslom neked is és hátra 140-s méretben WB2 Plust vagy Akasa Apache is szóba jöhet,de jobban jársz a 147A-val..Arra számíts,hogy az oldallemez kicsit akadni fog ha hátra 140-s ventit teszel,a TY-l viszont nem.
-
dvd_R+
őstag
Rendben
mostanáig a biosban ügyködtem, na most az az állítás amit fentebb írtam hogy ha figyelmen kívül hagyom a piros figyelmeztetést és lehúzom 10% -ra akkor tuti 400rpm en fog menni. Ez nem így van
PWM 1% vagy 10% tök8 700rpm körül pörög
Ilyenkor mi a helyzet?Illetve 3 kép ahogy jelenleg van beallítva
Sysfanok:
[link]Pump fan: ez jó e így vagy hogyan állítsam be a csúszkákat ?
[link]CPU Fan: ezt azért tettem 69 fokig 1% -ra mert mint fentebb írtam ha 100% on megy folyamat akkor is ugyan azok a hőfokok vannak csak hangosabb... akkor miért ne menjen a leglassabb verzión és ugyan azok a hőfokok
Kérdés akkor a pump fan csuszkák , cpu fan jó e így és hogy a sysfanokkal mit kezdjek mert sehogy nem megy lentebb pwm-en
-
-
dvd_R+
őstag
Be megyek a biosba ott hardware monitoring és ott vannak a sys fanok ki választom hogy pwm és van egy csuszka amit ha lejebb húzok 40% tól akkor pirosan ki írja hogy ez nem okés ha ezt a piros üzenetet ne vegyem figyelembe akkor le húzom 10% ra és akkor 400rpm körül fog működni csak mint írtam ezt nem tudom hogy figyelem kívűl hagyhatom e a piros szöveget
Illetve a 3 felsorolt ventik közül te melyiket ajánlod a radira ?
-
atee
őstag
Ssziasztok!
Mi most a top 3 ház venti 14cm méretben?
Halk/teljesítmény viszonyban!Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #27721 üzenetére
600 rpm a minimum fordulata a Bol.Quiet-nek,egy jó lap leviszi 400 rpm alá is.Ez is volt már terítéken,te kottázol el valamit biosban...
A WB2 jó radira,akárcsak az Akasa Apache vagy az eLoop.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dvd_R+
őstag
Értem akkor ha jól értem delid vagy delid nélkül is hasznalhatom low rpm -en a ventiket folyamat mert nincs szükség arra hogy 2000rpm en sűvítsenek
a 3 csendes venti mi legyen ? wingboost 2 ? csak mert most adtam el 2db ot belőle xD amit még korábban vettem a kraken x61-re
a lepa ventiket amik a ház elején vannak azokat pedig ha jólértem akkor ne dc hanem pwm -en hasznaljam ?
ha igen oké , csak úgy viszont 700rpm en pörögnek
ha 40% alá teszem pwm-be akkor valami piros üzenetet ír ki a bios hogy ez nem oké de engedi csak figyelmeztet
azt vegyem figyelmen kívül és húzzam lejjebb ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #27719 üzenetére
Igen és egyszerű oka van,ahogy már írtuk is vízhűtés topicban-a kupak alatti takony.Ennél jobb hőfokokat sehogy se fogsz kapni,ha nem skalpolod meg,más kérdés hogy ezek bőven jó hőfokok.
Viszont pwm-s ventit ezerszer leírtuk hogy nem járatunk feszültségalapon szabályozva!!!!!
egyszerű a történet:
1.Delid és a hőfokok jócskán csökkenek+ 3 csendes venti a Vardar helyett.
2.Elfogadod ezeket a hőfokokat+3 csendes venti a Vardar helyett.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dvd_R+
őstag
Most kíváncsiságból futattam egy aida64 stress tesztet csak a cpu-ra 3percig úgy hogy az összes ventilátor a gépben (3db vardar a radin , 3db lepa bol a ház elején ) maxon pörögtek tehát ilyen 1600-1850 rpm, űvőlt a gép szinte..
Hőfokok: Stress alatt 3percig 62-66 fok között mozogtam a maximum hőfokok
Stress után: idle windows 38-40 fokAztán le szabályoztam a 3d vardart 1%-ra a biosban egészen 69 fokig és 69től 85 ig 50%ra
ez így 760 rpm et jelent 69 fokig
illetve a 3db lepa bol-t 4.96 voltage dc üzemmódban ez így 480 rpm et jelentvissza windowsba ismét aida64 3perc cpu stress
Stress alatt 3 percig 62-68 fok
stress után idle windows 40-41 fokA kérdés az az hogy ez létezik normális ? hogy így kb nem is pörögnek a ventik és ugyan olyan eredményeket érek el mint ha maxon menne..
mi értelme akkor úgy beállítanom ahogy írtad fentebb hogy 50-55 foktól 75 fokig maxon pörgessem ha ugyan olyan eredményt ér el ha le van szabályozva a leglassabbraHa üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
fogtunder
nagyúr
-
dvd_R+
őstag
válasz fogtunder #27714 üzenetére
kraken x61 ről artic lf240 re váltás olyan érzést keltett volna mint ha le downgradeltem volna a külső pedig nagyon nem tetszett az artic-nak
2 normális ventilátorom volt a krakenen is 2db wingboost 2 és így is zavart a pumpa hangja
-
dvd_R+
őstag
akkor ez esetben lecseréltem a kompaktom egy rendes vízhűtésre ami még hangosabb is
és az volta cél hogy halkabb legyen
ráadasul a vízes topicba írtam egy "hiba" jelenségről ugrálnak a hőfokok elég maga szintenMost érzem úgy hogy elköltöttem 80E ft ott majdnem az egészre és se halkabb se jobb hőfokok nem lettek és még külsőre se tudom azt mondani hogy jobb lenne ha most nem fórumon lennénk hanem személyesen azt mondanám most lett tele a ....
-
Melorin
addikt
Sikerült néhány TY147A-t szereznem. Azt szerintem nem ártana beleírni az összefoglalóba, hogy nagyon rövid a vezetéke. Azt gondoltam, hogy szépen el fogom tudni rendezni a vezetékeimet az új házban erre légvonalban kellett elvezetni őket az alaplap előtt, nem mögötte úgy, hogy szinte feszül a vezeték
-
Grózi
Topikgazda
válasz Riccsiz_h #27707 üzenetére
A legelső javaslatom,hogy előre ha befér két darab 140-s venti akkor azt válaszd.Kéne még az alaplapod aljzatkiosztása.
Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz dvd_R+ #27703 üzenetére
Az szar ügy,mert 900 rpm alatt nem fog üzemelni-így idle-ben mindig lesz hangja a gépnek.Én 55-60 fokig hagynám ezen az értéken majd onnan meredeken emelkedve 75 fok körül már maximum fordulaton.
[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Új gépházat vennék (Zalman Z9 Neo), ami gyárilag 5db ventilátorral érkezik (2x LED ZA1225CSL, 3x sima ZA1225ASL). Olvasgattam visszafele és többen írták illetve én is sejtettem hogy azért nem a legjobb minőségű ventilátorokkal jön a ház. Szeretném mind az 5-öt lecserélni. Legfőbb szempontom a halk működés és a hatékonyság (tudom mindenkinek ezek az alapszempontok ). Kérdésemre arra vonatkozna hogy sima LED nélküli ventilátorból mik a legmegbízhatóbbak amik egyben halkak is 12 cm-es méretben ? (olvasgattam az összefoglalót, de azért gondoltam megkérdezem).
Esetleg lenne egy előlapi panelem is amivel lehet szabályozgatni a dolgokat
LED-es történetet kihagyom, inkább LED csík lesz a vége (meg kevés zöld ventilátor van)
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
z123456z
őstag
Ezzel van valakinek tapasztalata? Csendesnek tűnik jó légszállítással. Drágábbat nem akarok, Nanoxia messze van, Coolink nem jött be, 921-et hallom.
-
misi021
tag
Vízhűtésnél a radiátorra érdemes tenni mindkét oldalra ventilátort ?
Elől szívja be a levegőt hátul meg továbbítja befelé.
Nekem nem fent hanem elől helyezkedik el a radiátor.
Noiseblocker eLoop B14-PS raknám előre 2db-ot és hátra 2db-ot van a gépház fenti részénél is oda 2db-ot és végül hátra a kimenetibe 1db-ot
Hasonló esetben mint ami a képen van.
[link]
Cooler Master MasterLiquid Pro 280-as vízhűtésem van. és ilyen elven akarom megcsinálni mint ahogyan a képen is van.
Szerintetek jobban hűtene, vagy a hátsó venti elszívná a hideget a radiátorból?[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Akkor marad a te megoldásod,3-s elosztón 3 pines venti.A gyári hub-t én se eröltetném,2 ilyen ház is járt nálam mostanában mert sz@rul tudták vezérelni a hub-ról a ventiket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
- BE QUIET! Silent Wings Pro 4 140mm PWM fekete (3db)
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
- Gamdias RGB új beépíthető ventillátor 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest