- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
válasz
Directors #15247 üzenetére
ha jól látom 3 csati van rajt:
-1 x 3 pin (cha fan) - ez nem tudom miért nem szabályozódik
-1 x 3 pin (pwr fan) - ez fix 12v-ot ad ez így o.k.,nem is fogja szabályozni a fordulatot
-1 x 4 pin pwm (cpu fan) - erre dugd rá próbából, a cpu hűtőt meg dugd addig a pwr-fan ba -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Directors #15247 üzenetére
A Power fan csatlakozót tudomásom szerint nem lehet szabályozni. Ellenben a system fan-nak működnie kellene. Asussal van legalább tapasztalatom és nálam úgy működött a 3 pin szabályzás, hogy BIOS-ban a ventiszabályzást "Manual"-ra kell állítani. (Persze chassis Qfan control Enabled). Ott beállítod az alsó és a felső hőmérsékleti határt és a teljesítményt százalékban. Azaz, hogy legkisebb fordulaton minimum mekkora teljesítménnyel forogjon és maximumnál a teljesítményének hány százalékával. Nem tudom értelmesen megfogalmazni, mert angolul is egy kicsit ködös volt elsőre, másodjára és harmadjára is, de lassan kezdem megérteni. Elmagyarázi más.
Próbálkozzanak! -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS M5A87-es alaplapom. [link]
A problémám az lenne hogy most vettem két cooling swif2 ventilátor.
Tök mind1 hogy hová csatlakoztatom a Chassis Fan vagy a Power Fan-ba egyszerűen csak a maximális fordulaton pörögnek. Mind a két csatlakozó 3 pines.
Feltettem az ASUS FAN Xpert progit de abból nem tudom szabályozni. Feltettem a SpeedFan nevű progit de ott sem tudom szabályozni.
Mit csinálok rosszul?
Tudnátok segíteni ebben? -
Unteroff
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15244 üzenetére
Köszi ezt is, am nem találtam PCX-ben, majd akkor rendelek máshonnan, egyszerű postán csak feladják.
Még annyit, hogy ha egyszer a fejembe veszem, hogy minden nyílásra egy-egy venti, de ezt mint a PWM csatira akarom tenni, és csak 3-4-es elosztók vannak, nem lehet egymásba dugdosni 2-3 elosztót, igaz?(de azért megkérdem komolyan is, mert akkor mind a kettő gyárit is rárakom (az új 3 mellé), ha nem 3 pin-es, hanem pwm, bár azt megnézem még, hogy olyan-e...)
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Unteroff #15243 üzenetére
Nem, hanem 4 pin Pwm-es és 3 pin venti csatlakozó. Ellenben kaphatóak elosztók: mondjuk ilyen Akasa Pwm-re vagy PWM Ykábel vagy itt már többfajta, ilyen is olyan is értelemszerűen.
-
Unteroff
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15242 üzenetére
Csak meg kell nézem még, mennyi hely maradt a deszkámon, mert ha jól emlékszem, mind a kettő gyári ventit ráraktam az alaplapra, és 3-nak kell a hely (2 felül-re, egy meg oldalra, vagy alulra, attól függ, melyikkel jobb a légszállítás). Van molexes, meg 3 pin-es változata, igaz?
-
Unteroff
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15240 üzenetére
Köszi, időközben rájöttem, hogy másik fórumba írtam az előbbit...
No, még jól is néz ki, s' nem is drága mulatság. -
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretnék 2-3 darab 120 mm ventit venni a szgép házikómba (Xigmatek Asgard Pro). Nincs gond a géppel, nem melegszik, bár szeretem, ha nem éri el semmi a 40°C fölé (néha az ssd eléri, mert nincs rá hűtő rakva, de a többi alkatrészt a gyári géphűtő lehűti). Am, felül van kihagyva 2 db 120-140mm ventinek helye, és azon keresztül jön be a por. Rendeltem külföldről ilyen szűrőt és nemsokára gumi "csavarokat", de akkor már legyen rajta legalább felül venti és akkor jó hűvös is lesz.
Kérdés, 1-2 k darab áron milyen venti mehet bele (PCX-ről rendelnék) (az Arctic modelje jól néznek ki (habár fehér, a gépház meg fekete), a 120-as modeljeiről vegye/jó tapasztalatokat írnak le.)? De azért jól nézzen ki esztétikailag.Úgy rémlik, mintha kérdeztem volna már itt a fórumon, de nem találom a hozzászólásomat...
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok!
Bitfenix Shinobi Window ház két gyári légkavaróját lekötöttem az alaplapról, mert hangosak voltak.
Volt a korábbi gépemből egy Noctua NF-S12B, amire ráraktam az ultra halk adaptert (így 600 RPM és 6,4 db értékeket tud produkálni).
Így viszont nagyon nagy csend honol a szobában. A gép: i5 4440+gyári hűtő, NV Quadro FX1800...A kérdés: a vinyónak (WDC WD5000AADS-00M2B0 30 °C (86 °F) / AIDA) nem gond, hogy direktbe nem kap fuvallatot?
Az első Noctua venti (a felső) az SSD-re tolja a levegőt, a vinyó az SSD alatt van kettővel.Hosszútávon szerintetek lehet vele probléma?
Köszi szépen!
-
otps
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15234 üzenetére
Köszi! (Amúgy ASIC gép; nem videokártyás)
-
Glaz-dozfhut
őstag
Igen, a nagy légszállítás és a zaj már együtt jár. A mozgó levegő adja a nagyobb hangot, különösen, ha valaminek nekiütődik, áthalad.
Nem tudom Enermax T.B.Silence 120 PWM , RAIJINTEK Boreas Beta, Xilence Red Wing 120 PWM, Chieftec AF-1225 PWM meg talán Zaward Golf Fan , Nanoxia Deep Silence PWM + még sorolhatnám. Természetesen ezek közül nincs minddel tapasztalatom.
A ház hűtésen javíthatsz azzal, hogy kis réseket lefeded, hogy ne fals irányba távozzon a levegő vagy ne onnan szívjon. Aztán a vidókártyáknak is kéne valamit okozni, de arra nincs használható ötletem, mert szerintem azok, alapesetben kiesnek a fő légáram vonalából. -
otps
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut #15232 üzenetére
@Glaz-dozfhut: Köszi szépen!
Házba kell a venti; ráadásul bitcoin bányászgép.
Ja; közben felmerült egy másik szempont is: legyen halk; mondjuk < 30 dB, hogy a másik szobában lehessen aludni. Esetleg kisebb teljesítményű is megteszi.
Amit linkeltél, ha jól látom, elég hangos (> 30 dB).
-
Glaz-dozfhut
őstag
Az RPM a fordulatszámot jelenti (revolutions per minute). Ne a fordulatszámot nézd, bár aránylik egymáshoz a kettő, hanem a CFM-et, ami a légszállítás értékét jelenti (köbláb/perc).
Feltételezem tápegységbe kell a ventilátor, ami tovább bonyolítja a dolgot, mert nem elég a közel azonos légszállítás, hanem az indítófeszültségüknek is meg kell egyezniük, a ventilátor-szabályzásnak, meg miegymás. Van annak is fóruma itt a P.H.-n Táp ventilátor csere
De tessék egy hasonló ventilátor ami még erősebb is: SCYTHE Ultra Kaze 120 x 120 x 38 mm,
Specifications:
45,90dBA / 133,60CFM = 228 m³/h / DC12V / 0,60A (3000rpm Version)
Connector:
3-pin (3-pin to 4pin adaptor included)
Bearing Type:
Sleeve Bearing
MTBF: (meghibásodás mentes üzemidő)
30,000 hours (óra)
Gyártói old.: [link] -
nexus6
aktív tag
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen ventit kéne cserélnem: http://www.aliexpress.com/item/Snowfan-12cm-12v-12038-metal-frame-in-double-ball-3-line-cooling-fan-yy12038h12b-029/956491164.html
115 CFM-et tud.
Hogy konvertálom a CFM-er RMP-re? A Google nem segít. Hazai forrásból mit érdemes beszerezni?
-
Grózi
Topikgazda
[link]
Rendeltem 2db ilyen ventit a Varázslótól és kellemes meglepetés ért-a gyári adatok reálisak lehetnek.
Nagy légszállítás kis hanggal,én H100-on használom.Az ára se olyan vészes(3200FT). -
Domyzilah
tag
válasz
Glaz-dozfhut #15225 üzenetére
Amit írtál elgondolkodtató.Hálám üldözőn
.Most ép külföldön vagyok, mihelyt hazaérek megnézem a tippedet.Majd beszámolok róla.Még egyszer ezer köszönet.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Domyzilah #15223 üzenetére
Épp kérdezni akartam, hogy nem e az a típus, mert ez ilyen elcseszett ebben a tekintetben.
Nézegettem máskor is azt a hűtőt és talán egy 120-as is jó lenne rá. Ugyanis méretmegadáskor a legnagyobb szélességet adják meg, ami ennél a ventinél egy rádiusz formájában a kereten kívül esik. Összemérted már egy "szabványos" 12-es ventivel? Gyanítom a keret egyforma. Ha igen akkor 12-set rakhatsz rá. -
Domyzilah
tag
válasz
Glaz-dozfhut #15222 üzenetére
Köszi.Nem lesz jó, mert pontosan 13x13x2,5 cm kellenek, a Thermaltake frio Advanced gyári ventiket szeretném lecserélni, mert hangosabbak a kelleténél.
-
Domyzilah
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,tudd valaki 13cmx13cmx2,5cm pc ház ventiket?Előre is köszönöm!
-
Skalci
tag
Sziasztok!
140mm-es ház-ventik közül melyikek ajánlottak mostanság? Egy Antec One aljára kellene a befúvónak.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Egy Cooler Master Sickleflow wan a gépemben (szívóként hátul) és pár napja elkezdett úgy beindulni, hogy kb a teljes boot alatt (1-2 perc) zúg, de aztán tökéletes nyugalomban pörög tovább. Ha pl kikapcsolom a gépet, de 10 perc múlva bekapcsolom, akkor nem csinálja, viszont pl 1 óra állás után már megint.
Halálán van, vagy csak belül lett poros? Ha érzésre nem ráz akkor is ajánlott lenne a ház túlsarkába csavarozott HDD védeémében kivenni? -
mufi
senior tag
Itt most nem értek valamit. Ha az Xilence ventilátor ugyanazt a hőfokot 1decibellel halkabban hozta, akkor miért a dobogó harmadik helyezete lett?
gabor_h91
kicsit leszáltak az árak, nekem egy i5 2500K konfigom van, 6 giga memóriával a többi mind ugyanaz mint neked, ax860-as táppal, de nem emlékszem, hogy ennyit fizettem volna a konfigurációért -
gabor_h91
csendes tag
Üdv remélem jó helyen járok
Rendeltem egy konfigot ipon-on.A házban alapból van 3 ventilátor de a jobb szellőzés miatt rendeltem pluszba még 3 ventilátort hozzá.
De most nézem az alaplapon csak 3 hely van. Így azt a plusz hármat feleslegesen rendeltem?
Ezeket már csak hőfokszabályzóra lehetne rákötni? -
Drenadar
veterán
CORSAIR Air Series AF120 LED White Quiet Edition High Airflow 120mm
Egy ilyen mennyire lehet hatékony? Illetve tényleg csendes? nem találtam olyan tesztet amiben a corsair cuccai is benne lennének. Látom nem olcsó, megéri az árát? van ilyenről tapasztalat?
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
6 cm-es ventilátorból milyen lehet halk és erős? (mármint nagy levehőszállítás)
-
mufi
senior tag
Gentle typhoon-t lehet még valahol kapni? Szeretnék valami jó ventiket az NH-D14-re és azt gondolom ennél jobbat nemigen tudnék venni.
-
Rathrol
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #15204 üzenetére
És egy ilyen Arctic cooling tc 12 (hőmérős) venti jó hozzá?
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy segítség, a következő ventilátor kábelem van:
Molex 4 db vezeték(1sárga,2fekete,1piros) 4 apa és 4 anya
Pin 2db vezeték (1piros,1fekete) 2 kiálló tűEz jó minden ventilátorhoz, vagy csak olyanhoz ahol nincs szabályzás tehát fix fordulaton fog működni ha 3 pin a ventilátor ha ehhez a kábelhez csatlakoztatom ?
-
nexus6
aktív tag
hello
jelenleg egy aerocool qs200 házban lakik a gépem, és múltkor meghalt az egyik ház venti (2 van elöl, 1 hátul). Vettem egy aerocool ds-t, vissza is tettem a régi sima venti helyére. Ahogy néztem a speedfan és a biosnál 1300-1400 RPM-mel mennek a ventik. Most feltettem az alaplap axtu (asrocK) programot, levettem a ház ventilátor sebességet level 3-ra, de még mindig ugyanúgy mennek. A házban 30 fok van és az i3-2105 (nincs videokártya) is 38 fok körül van. ez normális, hogy ennyire pörögnek? -
Grózi
Topikgazda
Üdv!
Gondoltam megosztom a tapasztalataim 200 mm venti ügyben.Aerocool Ds Cube házba kellett valami combosabb előre.Végül a MegaFlow 200 Red LED Silent Fan mellett döntöttem szerencsére.
Csendes,szolid a led világítás és jó légszállítással rendelkezik-ha valaki 200mm-es ventit keress,annak ajánlom!!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li Uni Fan TL 140 RGB Fehér (x3) + Uni Fan TL Series Controller
- Tartozékokkal Eladó 2 DB Noctua NF-A14 PWM 14 cm / 3 DB Noctua NF-S12A PWM 12 cm
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest