- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujtordai
tag
Hello
Használt ASUS GL552VW-CN515D laptop esetén mire célszerű figyelni?
Hazai vásárlás, még 1 év garancia van rá. Remélem leellenőrízhető valami ASUS weboldalon.?
Esetleg valami típushiba vagy ilyesmi?
Gondolom RAM tesztet HDD ill SSD tesztet célszerű lefuttatni.
Előre is köszi -
kemotox
addikt
Üdv!
Szitu a következő:
Thinkpad T420, kivehető ugye a DVD-Rom. Ehhez van két gomb az alján, egy kis csúszka amivel ki lehet az ODD-t, meg egy kapcsoló amivel lezárni lehet. (szokásos nyitott lakat - zárt lakat cuccos) Na az utóbbi hiányzik. Lehet azt valahogy pótolni? Kerestem "Thinkpad ODD lock switch" meg hasonló neveken de nem találtam.
Köszi! -
Ricska
csendes tag
Sziasztok~
Ismerősömtől szeretnék venni laptopot, és nem tudom, hogy megéri-e az árát.
Itt látható: http://www.edigital.hu/Notebook/Samsung-NP300E5Z-S07HU-notebook-p323970.html
Teljesen jó állapotban van, kisebb táskakopásokkal, nem rég lett takarítva, 80%-os aksi élettartam. 70.000 Ft-ért megéri?
-
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Neten szeretnék rendelni egy használt notebookot! Honnan lenne érdemes, ami megbizható?? Vagy személyesen is jobb lenne megnézni? Mi a véleményetek?
-
Gabez00
újonc
válasz
szabonagyur #102 üzenetére
Köszönöm
-
szabonagyur
félisten
Szia
Arra kell figyelned, hogy ha a gép nem hazai vásárlás akkor meglegyen a vásárló adatai, hogy tudd honosítani a garanciát. A lokalizáció nem feltétlenül mutat valós képet, ezért a gép alján lévő Service Taget be kell írni ide: [link] Itt kiírja, hogy hova van beregelve a gép. Én személy szerint az ilyen honosítást megcsináltatnám az eladóval mielőtt megveszem mivel átadás után semmi garancia nincs arra, hogy tényleg lehet honosítani.
Amire érdemes figyelni még a szokásos dolgok: zsanér, fedél, kijelző, stb.
-
Gabez00
újonc
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy használt Dell e7240-et, most kedden (ápr.21-én) találkozom az eladóval. A gépre még majdnem 2 év gari van, az eredeti ár feléért adja. Mire kellene feltétlenül figyelnem? -
Bjorngolf
tag
szeretném segitségeteket kérni. használt laptopot szeretnék. hol érdemes nézelődni? külföldi oldalon megéri e?
köszi a segitséget előre is -
Wolfdani1997
újonc
Sziasztok! Macbook prot vagy airt szeretnek vasarolni
Maximum 130.000 forintert es 2010 es modellt. Amire használnám: filmnézés, online streamok nezese prezentációk készítése! Milyen lenne a megfelelő típus szerintetek? Válaszotokat előre is köszönöm. -
Alien13
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni használt laptopot. Egyrészt nem nagyon tudom, 40 Ft körül mit lehet venni, ami már nem új modell, de megbízható és minimum 2 GB RAM van benne. Én helyben találtam egy eladót, aki notikkal foglalkozik, elvileg hétfőre van megbeszélve találka egy Lenovo Thinkpad T61-gyel kapcsolatban, mire figyeljek? Sajnos nincs olyan, aki eljöhetne velem és ért hozzá
Viszont be sem szeretnék vásárolni. Két hét garit ad rá, számlával. Próbáltam hivatalos helyen, de az a tapasztalatom, hogy itt nálunk ha szervizüzletbe megy az ember, ahol használt gépeket árulnak, horror árakat mondanak a termékekre...
E-bayről mennyire szabad vásárolni? Mekkora lutri van benne? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Billentyűzet magyarrá matricázására milyen típust ajánlanátok? Van bevált ebayes vagy egyéb forrás vagy ezt itthon kell intézni?
Köszönöm
-
ZozzHUN
addikt
Vigyetek magatokkal mérőszalagot vásárláshoz. Némely gyártó ha nincs akksi vagy lemerülve van az akksi akkor visszaveszi fixen a CPU sebességét, ami elég zavaró tud lenni, erre is figyeljetek, kérjetek rá garanciát.
-
maximu
csendes tag
A kérdés lehet nem ide illik de ez áll a legközelebb hozz..és mást topicot nem találtam.
Milyen végzettség kell ahhoz hogy egy üzletet nyissak (mint egyéni vállakozó, alkalmazott nélkül), ahol használt laptopokat árulnák, és még ezen kívül hibás laptopokat szeretnék szétbontani és alkatrészként árusítani?
-
udi24
tag
Sziasztok!
egy hasznát MBP retinaa megvásárlása előtt mire érdemes odafigyelni?
válaszokat előreis köszönöm -
emitter
őstag
sziasztok
tudtok ajánlani Bp-en olyan üzletet, ahol mondjuk 50e alatt jó állapotú (esetleg cégektől leselejtezett) lapotokat lehet venni? Tesóm nemrég vett 20 ezerért használt DELL asztali PC-t win 7-tel (!) a pcoutlet.hu-n, néztem és ezek laptopot is árulnak, de elég drágán, 75 ezertől, ráadásul nincs is hozzá windows..
-
whirus
tag
Szevasztok!!!
Remélem nem halott a topic annyira, néhány kérdésem lenne csupán.
Sosem volt még notebook-om, eddig asztali gép+okostelefon comboval mindent meg tudtam oldani, de most felvettek levelező Msc-re és muszáj szereznem egy gépet.
A családban több netbook, notebook van, ezek általában olcsó Asus, Fujitsu Siemens, Acer gépek, és hát hogy is mondjam. Nekem egy kicsit másra lenne szükségem. Semmi komolyra nem kell gondolni, netezésen kívül AutoCAD Civil és más térkép/tervező szoftverek futtatása (nem 3D), honlapkészítés, photoshop, stb. Játék, ilyesmi nem lenne, néha filmnézés esetleg.
A keret jelenleg sajnos véges, max 100e Ft és mindenképp használt gépet szeretnék.
2 db típus tetszik.
1. Lenovo Thinkpad Tszéria (100e alatti használtak között T61, T400)
2. HP-CompaQ 8510p -> ilyet tudok 65 körül egy helyi kereskedőtől (vidéken).
Ezek 2007 körüli csúcsgépek voltak, azóta persze változott a világ, de az adatok szerint nekem tökéletes lenne (az asztali gépem ezeknél sokkal rosszabb, igaz lassan de gond nélkül dolgozok vele).Próbáltam teszteket keresni, sajnos a HP-ről nem sokat találtam, csak fórumbejegyzéseket, amikben nagyon jó véleményeket írnak. Melyikről mit kell tudni és mire figyeljek? Volt-e típushibájuk bármelyiknek is?
Akksit valszeg helyből vennem kell majd rá, meg a fél év gari+adásvételi alapvető.
Köszönöm a válaszotokat!
További szép napot!
czt -
Niko3377
csendes tag
Ha bontatatlan a notebook, akkor az biztosan lopott?
-
VINIKOR
senior tag
Ezt a laptopot mennyiért lehetne eladni?
ASUS F5Z-009 laptop + OEM Vista Home Basic SP1 eladó: kép
- tartozék: asus USB-s egér.
- 2 éves, vásárlás ideje 2008 november 29., garancia 2 év volt, pont most járt le.
- Aku nem volt használva, vezetékes áramról működött.
- Hibátlan, halk üzemelés.Felszerelés: [link]
* AMD Athlon 64 X2 QL-60 1.9 GHz
* 250 GB SATA (5400 rpm)
* 2 GB + 1 GB DDR2 RAM (667 MHz)
* DVD Super Multi író
* 15.4'' WXGA (1280 x 800) LCD
* ATi Radeon HD3200 (256 MB)
* 6 cellás, 4400 mAh, Li-ion aksi
* Kártyaolvasó: 4 az 1-ben (SD/MMC/MS/MS PRO)
* 4 x USB 2.0
* Gigabit LAN
* Bluetooth
* WLAN
* Webkamera 1,3 Mp
plusz operácios rendszer: Express Gate: [link] -
Z86
őstag
válasz
BillyGates #85 üzenetére
Itt kérdezd meg.
-
BillyGates
csendes tag
Sziasztok!
Engem nem a vásárlás, hanem az eladás érdekelne. Mennyit érhet most kb a piacon egy 4 éves Acer TravelMate 2460 (CPU: Intel Celeron 1.46 GHz, 2 GB RAM, 80 GB HDD, integrált ATI Radeon 200M)?
Tudom nem lehet sok, csak saccra, mert őszintén szólva egyáltalán nem tudom belőni. Előre is köszi a válaszokat. -
meanda
csendes tag
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni, mégpedig olyan ügyben, hogy vásároltam egy használt notebookot és át szeretném vizsgálni, hogy minden része tökéletesen működik-e. a gondom az, hogy nem ismerek efféle tesztelő programokat. Tudnátok ajánlani valamit? szervízbe nem szeretném beadni. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! -
Z86
őstag
válasz
bendersel #80 üzenetére
Kérdés, hogy a szolgáltatótól vásárolta az egész gépet valami hűségidős konstrukció keretében, vagy csak vett egy SIM kártyát, és használta.
Előbbi problémásabb, hiszen a hűségidő megkötései továbbra is vonatkoznak a gépre.
Utóbbi esetben pedig semmi gond, hiszen ő szerződött a szolgáltatóval ez az ő felelőssége.
A gép ettől még nem megy tönkre. Tekints rá úgy, mintha egy mobiltelefon lenne, abba is lehet új SIM-et tenni.
Ha veszel egy sticket, annak szerintem saját adatai vannak, szerintem a MAC számot a szolgáltató nem látja. Ez mobil hálózat nem számítógépes, bár ki tudja
Minden esetre vidd be a szolgáltatóhoz, hiszen nem Te szerződtél velük. -
bendersel
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a napokban vettem egy netbookot, egy olyat amibe beépített SIM kártya olvasó is van.
Mint utólag kiderült, a volt tulaj nem fizette ki a számláit, ezért kicsit aggódom hogy letiltják a beépített modemem.
Kérdéseim:
-Le lehet e tiltani egyáltalán, ha igen akkor az egész gép tönkremegy vagy csak a beépített modem?
-ha letiltották (vagy ha nem) arra gondoltam, hogy vagy wifin, vagy egy usb sticken keresztül netezem tovább... de félek attól hogy visszakereshető a MAC száma... vagy ezeknél nincs ilyen??
-vagy vigyem be a szolgáltatónak, vagy talán dobjam ki??? 60ezret adtam ki érte, és kétségbe vagyok esve, de azt sem akarom hogy rámrugják az ajtót... -
spyduck
nagyúr
válasz
DarknessHope #71 üzenetére
Van egy számítógép asztalod amin a dokkoló van. Van mellette még tv, nyomtató, scanner, fax stb..... Ha elviszed valahova a notit nem kell mindent újra rádugni hanem csak rárakod a dokkolóra amibe bele van kötve minden.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy mi módon tudom kideríteni azt, hogy lopott e vagy sem az adott dell laptop??! A service tag-et tudom, több mint 200 nap garancia van a gépre, viszont érdekesség képpen nincs töltője, mert "elhagyta"!!!
Londonban vagyok, és persze nem magyartól készülöm a gépet venni, de elég jó árban van, még a többihez is képest (sokkal nem drágább a többi azonos típus sem), tehát az ár miatt nem gyanakodnék arra, hogy lopott! Tesztelni a pixelhibát azt tudom! HDD Sentinel, IBT, és hasonló progik a pendrive-on! Törés, zsanér, csavar teszt szem alapján! Minden portot ellenőrizni! Adásvételt hivatalos okmányok alapján megírva! A legfontosabbak azt hiszem leírtam!
szerk.: Dell notebookról lenne szó, de gondolom a service tag alapján ez kiderült...
-
DarknessHope
senior tag
válasz
DarknessHope #70 üzenetére
egy újabb kérdés.. megmondaná valaki hogy mire is jó egy dokkoló?
úgyértem... látom hogy azon van net csatlakozó meg a tv kimenet meg s videó stb.. de elég drágák ezek ahhoz hogy egy tv kimenetért kelljen ennyit fizetni... a többi meg álalában van a gépeken is..
szóval nem értem mire is jó... -
DarknessHope
senior tag
azt hiszem d630 lesz találtam egy elég jó ajánlatot
de lenne egy pár fontos kérdésem...(na jó utólag végignézve nem is kevés)
azok a programok amikkel tesztelni lehet sajnos nincs lehetőségem kipróbálni ez az asztali gép folyamatosan újraindul nem hiszem hogy tudnám futtatni őket..
hogy fogom látni hogy a tesztek jók? pl mi a jó hőmérsékleti érték egy dell d630 as gépen amibe 2GHz es asszem T7500 v mi jelü proci van.. és a többi teszt ha kiad pontszámot.. sajnos nem használtam ilyesmit (de itt a PROHARDVEREN láttam hogy pontokat ír ki) nem tudom egy pontszámból kitalálni hogy az jó e vagy nem.... mivel magánszemély elég jól kell játszanom hogy értek hozzá...
+még egy gond... sejtésem szerint a cikkben használt progik XP-re valók... ezen a gépen meg Win7 van.. el tudom indítani rajta a tesztelőket?
v ahhoz másik fajta programok kellenek?
a gombok meg zsanérok ellenőrzése nem lesz gond meg hogy a pixelhibát megnézzem... ha egy fehér egy fekete meg egy piros egy zöld és egy kék homogén képet is megnézek akkor tuti kiderül.. no meg a hd senitnel-t ismerem.. ha fut Win7 en ezeket megtudom nézni... de a többihez kéne segítség.ja egyébként azt írta az eladó hogy van még pár hónap garanciája... ezt hogy tudom ellenőrizni hogy hiteles e a papír és nem e valami hamisítvány.. van esetleg valami gyártói oldal v azonosító rajta amiből kiderül?
plusz volt a szó a cikkben egy valamilyen számról ami alapján kideríthető h lopott e.
nos nyilván elkérhetem tőle de ha azt mondja hogy nézzem csak meg..mert mondjuk valahol a gépen van akkor ezt hol is kell keresni?nos azt hiszem kb. ennyit kéne tudnom h bele is vághassak.
sajnos hozzáértőt nem tudok magammal vinni így muszáj lenne hogy én váljak azzáelőre is köszi annak aki válaszol a kérdéseimre
-
spyduck
nagyúr
válasz
DarknessHope #68 üzenetére
Én a D620-ról ùgy tudom, h az alaplap szeret könnyen elromlani. Ezt olvastam valahol de javítson ki vki ha tévedek.
-
DarknessHope
senior tag
megnéztem az eddigi cikkeket meg a fórumhozzászólásokat... de azért kérdeznék:
Dell d620 és d630 ot tervezek venni.. és azok véleményeit várom akik ismerik az adott modelleket illetve ilyenünk van.. szerintük mire kell odafigyelni.. vannak e gyakori hibái amit mindenképp megnézzek. Esetleg egyéb jó-tanács a géppel kapcsolatban.. bármit szívesen fogadok. -
bwoay
nagyúr
Úgy döntöttünk, hogy ismét felhozzuk ezt az érdemtelenül elsüllyesztett témát, hiszen a fórumon mindig jópáran vannak, akik használt notebook vásárlásán törik a fejüket, de nem érzik elég járatosnak magukat a témában. Nekik próbál(na) ismét segítséget nyújtani a topic, ezúttal kiegészülve egy alapos vásárlási útmutatóval, mely az (átszerkesztett) 1. HSZ-ben található.
köszönet Tim82-nek és peterkeT-nek -
mvazsony
csendes tag
Sziasztok
Van egy öregecske gericom belagio 1720.
Halott akku.
Szeretnék venni hozzá egy használt akkut, már nem akarok annyit beleölni, amennyi egy új aksi lenne. Van ötletetek, hol találhatnék használt akkut Modell 34AS un34as1
az sem kell, hogy kimondottan jó állapotban legyen, ha megy 20 percet félórát már az is jó.
Ha valaki tud ilyenről kérem jelezze nekem mvazsony@freemail.hu
köszönöm
v. -
Ricsi26
csendes tag
üdv
a kérdésem az volna hogy tudnék venni egy IBM gépet pontosabban egy IBM ThinkPad R51e 65 ezerért még januárig érvényes garival. A kérdés az hogy megérie jelenleg ez a jószág ezt az árat?Illetve akinek van milyne híbákról tud beszámolni azaz érdems e megvenni. -
fasyrt
őstag
Összegyűjtöttem a fórumról innen-onnan egy sor -vizit alatt leellenőrizendő- dolgot és ezt szeretném veletek megosztani, hogy másnak már egyszerűbb dolga legyen. A lista Dell utalásokat tartalmaz.
•megnézni a csavarokat, hogy épek-e
•a kijelző fedele stabilan tart-e, nem lötyög
•házat alaposan szemügyre venni, nincs repedés törés, főleg a sarkokn szokott előfordulni
•milyen HDD van benne, fordulatszáma, érdemes megnézni a vinyó SMART értékeit
•billenytűk meg legyenek, egyik sem ragadjon be, szövegszerkesztőben átnézni
•kijelző pixelhiba-mentes, többféle háttérszínnel: fehér, fekete, piros; megtekergetni a kijelzőt, hogy nem törött-e a kábele...
•begépelgetni a ketyere S/N számát a Support oldalon, hátha kiderül, hogy van még rá világgari, vagy netalántán lopott [link] pl. milyen gép ez eredetileg, mikor gyártották, stb. lopott vagy összeszedett gépnél nyilván nem fog egyezni a gép beltartalma és a honlapon szereplő infó
•[link] akkuvisszahívásos balhék miatt
•PC-mark, 3dmark01, Battery eater, Hdtach, Aquamark03 tesztek futtatása
•a proci ventilátorát, illetve a hőmérsékleteket figyelni végig
•minden hardverelem drivere legyen feltelepítve és ezek bekapcsolva
•cd egység könnyen járjon, de ne lötyögjön, filmmel, cdvel tesztelni, viszek cd-rw-t, dvd-t és dvd-rw-t, hogy olvassa-e őket, egy rövidebb cd-(újra)írást is szeretnék kipróbálni
•a töltő csatlakozója nem kontaktos-e
•bootkor f12, diagnostic menü (Dellnél, többinél nemtudom hogy van-e)
Hagyományos 4:3 arányú kijelzők:
XGA: 1024×768
SXGA: 1280×1024
SXGA+: 1400×1050
UXGA: 1600×1200
Új tipusú, 16:10 arányú kijelzők (wide screen):
WXGA: 1280×800
WSXGA+: 1680×1050
WUXGA: 1920×1200
Általános kérdések az eladóhoz:
Miért adja el? Mire vált?
Mo-n vásárolták? Garancia?
Akkucellák száma? Akksi mit bír?
Mik a tapasztalatai vele?
Mennyit (és mire) használta?
Mi jár hozzá? (töltő, CD-k, könyvek, doboz, oprendszer, van-e rejtett partíció, táska, egér)
Illetve utolsó megjegyzésként annyit, hogy érdemes ezekről adásvételit írni (benne rögzíteni hogy a gép tehermentes), ha van az eredeti számlát-garipapírt érdemes elkérni.
Remélem sokaknak segítségül szolgál. -
Macilaci457
őstag
Hamár a topic címében ez áll (ami ott áll), hozzászólnék én is. Aztán megmondom miért.
1. Használt notebook vásárlásnál arra figyelj, hogy ne, ismétlem NE MENJ hozzáértő személy nélkül, olyan embert vigyél magaddal, aki maga is foglalkozott használt laptopokkal.
A valamennyire ért hozzá a haverom, mert látott már ilyet, az nem jó. (ez nem reagálás volt a lentire)
Ha látják hogy nem vagy hülye, nem valószínű, hogy átvernek. Ha nem látják, akkor a hivatalos boltok ban is paliraveszik az embert, mert ott meg mindenféle tartozékot, kiegészítőt dumálnak rá az emberre, mert neki arra szüksége van, ezért és ezért.
Most az én történetem, szintén a WN31RD által írt boltban:
Bár nem védeni akarom őket, egyik boltot sem akarom védeni, mert nincs rá okom, meg meg sem érdemlik...
(egy ideje foglalkoztam használt laptopokkal. adás-vétel...)
Náluk vettem, használtan, és azóta is tökéletesen működö HP gépet.
Amikor kiválasztottam a nekem tetsző modellt a kínálatból, elkezdtem átnézni, és kértem, hogy nézzük meg a hw kiépítést is, amire kicsit tötyörészve egy Everestet fel is installáltunk a gépre. Kb 20 percig tartott míg minden információ birtokába kerültem, akkor derült ki az is, hogy a 8x-os DVD író csak 2x ír, így hát rögtön le is alkudtam az árból, máskülönben megfelelt az is. Mellesleg 6 hónap garanciát adtak a gépre, így ha gond lett volna vele, viszem vissza, az összes port, és vezeték nélküli csatoló tesztje ezért már otthon történt, de a gép hibátlan.
Kiegészítésként megemlítem, hogy mivel a bank ekkorra bezárt, az egyik boltossal megegyezve elhozta autóval a gépet, és a gar. papírt a szomszéd kerületbe, és ott vettem át.
Szóval azt mondom, ott is lehet nagyon jó áron jó gépet venni, gond nélkül is, csak tudni kell mit csinál az ember.
[Szerkesztve] -
adnoctum18
senior tag
válasz
raszputyin #60 üzenetére
Laptopinfo.hu---Náluk vettem a thinkpad t60am,korrekt eladó,korrekt ár.
Ez új gép volt nem tudom,hogy használt cuccok terén mennyire megbízhatók,de ezzel a vétellel tökéletesen meg vagyok elégedve.(dobozos,bontatlan!)
A garit azonnal megmutatták neten sn alapján,adásvételit is írtunk,amin szerepel a srác neve szal valószínüleg nem lopott cuccokkal üzletel...
Egyedüli negatívum amit fel tudok hozni egy olyan tapasztalat,hogy velem egy idöben nézegetett egy srác egy használt t43mat,amin nem volt jogtiszta a win...
Nem tudom ez mennyire minösíti az üzletet,csak gondoltam jobb ha erröl is tudtok
! -
raszputyin
senior tag
Nagyon jó, hogy mindezt megosztottad, szerintem érdemes lenne mindenkinek leírnie ide a tapasztalatait a használtas boltokról (esetleg az itt PH-n házaló emberekről is), aki szívesen szenteli rá az idejét. A pozitív tapasztalatokat is
Persze javaslom, hogy korrektül, a tényekre szorítkozva fogalmazzatok, nehogy az illető esetleg jogilag fogást találjon rajtunk.
Én kérdeznék egy másik bolttal kapcsolatban: mennyi és milyen tapasztalatotok van a laptopinfo.hu nevű használtasról? -
WN31RD
addikt
A következőknek személyesen én voltam részese nemrég, az alábbiakban igyekeztem hűen vázolni a történteket:
Vettünk egy barátomnak egy használt ThinkPad T40 laptopot a lentebb megnevezett cégnél (én csupán úgy kerültem a képbe, hogy értek valamennyire az ilyesmihez, ellentétben a barátommal, úgyhogy megkért, hogy legyek ott vásárláskor). Néhány hónapig nem volt a géppel gond, aztán elkezdett egyre sűrűbben lefagyni, és gyakran be sem kapcsolt. Gondoltuk, micsoda pech, hogy kifogott egy ilyen gépet, de előfordul az ilyesmi, úgyhogy nem volt mit tenni, vittük vissza szervizeltetni.
Először csak árajánlatot kértünk a szerviztől, és azt ígérték, hogy rövidesen telefonálnak, és megmondják, mennyibe kerülne a javítás. Másfél hónapig vártunk hiába, végül, anélkül, hogy árajánlatról szó esett volna, közölték, hogy a gépet megjavították, ennyibe-és-ennyibe fog kerülni.
Megint csak nem volt mit tenni (nem érte volna meg otthagyni a gépet), mentünk a gépért, előhozták, közölték, hogy meg lett javítva, ez-és-ez volt a gond, de nem tesztelték, úgyhogy kapcsoljuk be, nézzük meg, hogy minden rendben van-e. ... Most lehet csodálkozni, én is csodálkoztam, igen, a szerviz közölte, hogy javították ugyan a gépet, de nem próbálták ki, hogy működik-e. Kipróbáltuk ott helyben, és nem működött, ugyanazt a hibajelenséget produkálta, mint előzőleg. Nem jöttek zavarba, mondták, hogy megnézik még egyszer, és majd szólnak, ha megvan.
Erről ennyit, vártunk, de hiába, végül a mi érdeklődésünkre derült ki nagy sokára, hogy kész a gép. Mellesleg közölték, hogy azért nem hívtak, mert elveszítették a barátom telefonszámát, amelyet egyébként legalább két alkalommal felírtak. Mentünk a gépért megint, amely ez alkalommal működött. Egy probléma volt csak: Nem tudtuk elindítani az operációs rendszert, mert indításkor a BIOS jelszót kért.
Hozzátartozik az előzőekhez, hogy eredetileg is volt BIOS jelszó beállítva, amelyet a szervizbe adáskor nem távolítottunk el, mert akkor éppen bekapcsolni sem nagyon akart a gép. A boltban akkor azt mondták, hogy ez nem probléma, ne indítgassuk újra a gépet addig, amíg egyszer sikerül eljutni a BIOS-ig, a javítást enélkül is el tudják végezni.
A barátom saját bevallása szerint teljesen biztosan emlékezett arra, hogy mi volt a jelszó (elvégre sokat használta a gépet), és én is ugyanarra emlékeztem, bár kicsit kevésbé határozottan. De a jelszót, sem annak eszünkbe jutó variációit, nem fogadta el a gép. Ekkor a boltos felajánlotta, hogy szól egy haverjának, aki - csak azért, mert az ő ügyfelei vagyunk - olcsón, azaz 10000 Ft-ért, eltávolítja a jelszót, ha elfelejtettük (aki esetleg nem tudná: egy ThinkPad-ből nem könnyű kiszedni a BIOS jelszót).
Szerencsére nekem is van olyan ismerősöm, aki baráti alapon szívesen segített megoldani a problémát, de ekkor jött csak az igazi meglepetés. A szervizből elhozott laptopban található BIOS jelszó a következő volt: ''PURCI''. Na most, bár a barátom tökéletesen biztos volt benne, hogy nem felejtettük el az eredeti jelszót, azért bennem volt némi kétely, nagyon pici, hogy talán mégis, de abban mindketten a lehető legteljesebb mértékig biztosak voltunk, hogy soha nem állítottunk be olyan, vagy akár csak ahhoz hasonló, jelszót, mint a fent említett.
Természetesen nem lehet bizonyítani a legkézenfekvőbb következtetést, miszerint a boltban illetve szervizben szándékosan állították be a jelszót kifejezetten azért, hogy ezzel külön pénzt csaljanak ki a barátomból, úgyhogy hagytuk ennyiben a dolgot. El nem tudom képzelni, milyen egyéb magyarázat lehetséges... javítás közben magától, esetleg a szervizes mérhetetlen inkompetenciájából kifolyólag, módosult volna a jelszó? valaki betört a raktárukba, és pusztán szórakozásból ilyesmit csinált? véletlenszerű kvantumfluktuáció? ... azt hiszem, ezek legfeljebb vicces elméleti lehetőségek. Egy biztos: Sem a barátom, sem én nem vásárolunk ott többet.
És végül, hogy valami értelme is legyen annak, hogy közzé tettem a fentieket, a következő helyen történt mindez: A Bp. XIII. ker. Pannónia u. 17-ben található Notebook System néven ismert cégnél. -
Org
aktív tag
Hali.
Acer Travelmate 2413NLM-t szeretnek most vasarolni (hasznaltan), mit ajanlotok mit kell nagyon megnezni rajta h nehogy atverjenek?!
Elore is koszi... -
jaymz
csendes tag
hali! ajánlatom van 1 éves vaio 2s-re, ellenőrizetten tiszta, nem ''leesett''.
német xp;
változtatás, h 100 G-re lett feltornászva, minden más eredeti. 150 pénz. hm?
miért igen, miért nem. 10telettel várom a javallatokat! előre is köszönöm! -
sssent
senior tag
nem tudom mi köze hhez a márkaszervíznek, vagy a forgalmazónak.
Leginkább egy esetleges későbbi szervízelésnél bukhat le egy lopott gép (hiszen máshogy hogyan?), így ha valakinek van egy csöpp esze, akkor jelenti a lopott gépet a szervíznek is. Logikus lenne, ha ezt a rendőrség is megtenné, de tartok tőle, hogy ez nem feltétlenül van így
de ha lopott gépet veszel, akkor is orrgazdaságot követsz el, ha van szerződésed, ha nincs ugyanis szerződést lehet szóban is kötni
Ez nem egészen így van. Orgazdaságot, mint bűncselekményt akkor követsz el, ha bizonyíthatóan tudtad, hogy a cucc lopott. Ha csak sejtetted, az szabálysértés. Ha gyanúsan olcsón és homályos körülmények között veszel gépet, akkor ez utóbbit könnyen rádverhetik. De ha nem kamu szerződést lobogtatsz (erre kell odafigyelni) és érdeklődsz a szervízben a gép felől, akkor te megtettél minden tőled telhetőt, így szabálysértést sem követtél el.
A gépet természetesen mindenképpen elkobozzák, lopott gépet nem tarthat meg senki. Érdemes a szerződésben rögzíteni, hogy a gép tehermentes, így nyilvánvalóan jogosan követelheted vissza az árát az eladótól (amúgy is, de így tiszta) hibás teljesítésre hivatkozva. Itt megint nem árt, ha utol lehet érni az illetőt.
A rendes adásvételi tényleg nem árt
Nemhogy nem árt, hanem egyenesen kötelező minden ilyen könnyen azonosítható dolognál. Tegyük fel, hogy eladom valakinek a notebookomat szerződés és tanúk nélkül, aztán jelentem, hogy ellopták. Hát nem irigylem az illetőt. -
shift+ő
senior tag
Ha valakinek ellopják a notebookját (vagy valamilyét) akkor szerintem a rendőrségen tesz feljelentést, nem tudom mi köze hhez a márkaszervíznek, vagy a forgalmazónak.
A rendes adásvételi tényleg nem árt, ezt el is felejtettem írni, de ha lopott gépet veszel, akkor is orrgazdaságot követsz el, ha van szerződésed, ha nincs ugyanis szerződést lehet szóban is kötni, esetleg a büntetés lesz enyhébb, de gépet így is le kell foglalni.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Inkább a márkaszervízt érdemes keresni, nem a forgalmazót. De mint mondtam korántsem biztos a dolog. Kérdéses milyen nyilvántartásuk van a lopott holmikról.
Egyébként ha a szervízben kiderül, hogy lopott gépet viszel be, akkor úgy feljelentenek, mint a huzat. Volt már rá példa, hogy a gyanútlan delikvens beadta a használtan vett gépét valamiért, és visszafelé már a rendőrség kopogtatott. Ezért kell a rendes adás vételi. -
Club
őstag
Valaki azt mondja meg nekem:
Notebook vásárlásnál hogy lehet beazonosítani hogy a noti nem lopott-e?
Van ezeknek valahol egy Fekete Listája? -
Illidan
tag
Köszönöm a tanácsokat, hasznos segítséget nyújtottál ahhoz, hogy miket kell figyelni használt notebook vásárlása esetén.
Notebookokkal korábban szinte semmit sem foglalkoztam, csak az elmúlt pár hétben kezdtem olvasgatni róluk.
Számos olyan dologra kell figyelni egy notebooknál, ami bár egy pc-t tekintve nem tűnik lényeges dolognak (pl. billentyűzet), egy notebook esetén sokkal komolyabb, költségesebb problémát okozhat. -
shift+ő
senior tag
viszgálat:
Külső:
- házat alaposan szemügyre venni, nincs repedés törés, főleg a sarkokn szokott előfordulni, nem érdemes olyan gépet megvenni, aminke törés van a házán, vagy csak nagyon olcsón.
- csavarokat, végibogarászni nem hiányzik-e, nem volt-e megbontva, ha csak a fedlapok voltak levéve még nem vészes (memó, hdd, minipci takaró)
- a kijlező viszonylag feszes legyen, ne lötyögjön, és magálljon
- billenytűk meg legyenek, egyik sem ragadjon be
- CD tálca könnyen járjon, de ne lötyögjön nagyon.
Működés:
- érdemes egy-két tesztprogrammal felvértezve elindulni a hadműveletre én ezeket használom: memtest86, Battery eater, Nokia monitor test, everst
- nézd meg nincs-e pixelhiba, vagy folt a nokia monitor test erre nagyon jó, de jó megoldás, ha üres háttert csinálsz és valtogatod a háttérszint, bár ekkor nem biztos, hogy a szélen lévő hibák látszanak.
- érdemes letesztelni a memóriát
- az akku tesztelése egyszerű, terhed meg a gépet a battery eater-el, ez számol, tekeri a vinyót, és grafikát számoltat a VGA-val, ezzel az lenne a legjobb, ha lenne annyi időd, hogy lemerítsd az akku, mert kiderülhet, hogy nincs-e, benn rossz cella, mert láttam már olyat, hogy szépen ment 60%-ig aztán hirtelen 5% és kakaukk. Ha nics fegyvered, akkor használd a számológépet: tudományos módban egy jó nagy szám n! (faktoriális) számolását végeztesed el.
- érdemes megnézni a vinyó SMART állapotát, mert itt kederülhet egy két turpiszság.
- teszteld le az össze gomobot, erre van segédprogi is, de egyszerű ha valamelyik szövegszerkesztőben végig zongorázol a billentyűkön.
- közben figyeld a proci ventilátoráát, illetve a hőmérsékleteket.
- az optikai egységet is érdemes megtesztelni, akár egy filmmel, vagy egy cd-vel.
- minden hardverelem drivere legyen feltelepítve, legalább, és ezek bekapcsolva, személyes tapasztalat, mert jártam úgy, hogy nem volt feltelepíteve a drájver, és miután feltalpítettem derült ki, hogy hibás az egység.
most hirtelen ennyi, de lehet hogy igy is kihagytam valamit -
Illidan
tag
Természetesen nem zárkózom el a ph-n történő üzleteléstől sem
Sajnos most nem találtam hasonló árkategóriában olyan gépet, ami tetszene.
Az előző hsz-emből tényleg kifelejtettem, hogy a két Dell C600 közül a másodikra gondoltam, a nagyobb hdd és a több memória (256 MB) miatt.
A navigációs feladatok mellett maximum filmnézésre lenne használva a gép (esetleg internetre, de ezt külföldön, hogyan lehetne ésszerűen, gazdaságosanmegoldani, még nem tudom)
Amiért ezeket a boltokat írtam, az a házhozszállítás lehetősége miatt volt (sajnos az előzetes átvizsgálás így elmarad - ezért is vagyok bizonytalan a vásárlással kapcsolatban)
[Szerkesztve] -
shift+ő
senior tag
Jól tetted a leporolást minjárt hozzászólok 2-t.
Szerintem figyelj, oda menny memóri van a gépekben, a dell C600 (gondolom ez volan a kiszemelt, csak 128MB van, ami ha XP-t akarsz futtatni, nagyon kevés, AZ egyik IBM 256-alk rendelkezik, azon már talán élvezhető. Amúgy itt a PH!-n is találsz hasonló kategóriájú gépeket, és szerinem egy fórumtársban is megbizhatsz annyira, mint egy boltban.
A következő HSZ-ben megpróbálom összefolalni, hogy én mit néznék meg. -
Illidan
tag
Leporolom ezt a topicot, mert leginkább szerintem ide illik a problémám.
A következő rész egy kicsit off lesz, de a felhasználási terület miatt úgy gondolom jobb, hogyha leírom. (talán még valakinek van gyakorlati tapasztalata is, a véleményét szívesen meghallgatom)
Notebook vásárlását tervezem, ami legfőképpen navigációra lenne használva. Ehhez ugye kellene egy gps-vevő és egy pc-n is működő térképszoftver, ami a gps-jelek értelmezésére képes. (az Autoroute-ra gondoltam és nem hátrány, hogy nincs Magyarország térkép, Nyugat-Európában lenne használva)
Azért gondolkodom inkább notebookban, mert sokkal több feladatra is lehetne használni, mint egy pda-t, és nem elhanyagolható, hogy nagyobb a kijelzője. Ugyanakkor ez hátrány is, mert nem lehet olyan könnyen elhelyezni, de hát valamit valamiért. Használt notebook esetén még ár tekintetében sem megy sokkal egy pda-s gps fölé.
Ehhez a feladathoz szerintem egy kisebb teljesítményű notebook is elég. Ami fontos szempont, az a megbízhatóság. Egyelőre három kiszemeltem van : [link] (innen a második) [link] (a két ibm)
Ha hirtelen kellene választanom, akkor egyértelműen a T23-ra tenném a voksomat. Ugyanakkor furcsa, hogy egy árban van a kisebb teljesítményű T22-vel. Ami a Dell mellett szól, az a garancia (3+9 hónap, hogy ez pontosan mit is jelent, azt még megkérdezem), szemben a másik kettővel, amire nagy valószínűséggel nincs.
Kipróbálni egyelőre sajnos nem tudom őket, talán a Dell-t Pesten, de Várpalota nagyon messze van nekem.(tudom, hogy így nagyon rizikós, ezért kellene a garancia). -
inhibited
csendes tag
hello!
acer aspire 1703...tudtok róla mondani valami biztatót?
mennyi érte a reális ár?
a köv paraméterekkel rendelkezik :
P4 2.6 Ghz proc. 512ram, 120Gb hdd, 17\''-TFT, Gf FX 5600 64mb vga, 1280*1024 felbontás, teljes 102-es billentyűzet, DVD-RW író, 1,44fdd, pcmcia, modem, hálókártya, 802.11/g Wireless kártya, svhs, Firewire, Usb2.0, nyomtató portok. Külsö bekapcsolás nélküli Cd-Mp3 lejátszás.
!!!! A TFT-n 2db pixelhiba nem feltűnő helyen !!!!!! (bal felső sarok)
van rá 3 hónap gari... -
xedos
addikt
válasz
macilaci78 #41 üzenetére
Ha jó az akksija és vállalnak 1hónap garit, akkor akár jó árnak is mondhatnám...
Engem zavar hogy csak cd-s (bár író) és nincs benne DVD. -
macilaci78
nagyúr
Nekem is segítség! Help! F1!
Dell Latitude C600/C500 PP01L gépet kínálnak 95.000-ért.
Szerintetek megéri?
http://www.szentmiklosi-pcbonto.hu/notebook.htm
Köszi. -
parandroid
félisten
nézd meg ezt: Bővebben: link
szerintem erre is meg tudsz alkudni 70-75 körül és sokkal jobban járnál vele...
p -
deedee
őstag
kösz a válaszokat!mivel sokalltátok az árat/valamennyire én is.../ és ez fix ár,asszem inkább a ph-n keresek....Annyira akkor most már nem sürgős..
-
deedee
őstag
hali!
segítség,tanács kellene.internethez és dos-os gémekhez kellene vennem laptopot.ezt ajánlották:
pentium 2 dell latitude
intel 300mhz,128 mb sd ram,4.2 gb hdd, cd rom,flopy,usb,pcmcia,ps2,hangkari,infra com/????/,lpt,d-sub,lcd 1024*768,táskával
ár:68 k és gari 1 hónap.akku valszeg gagyi mert régi...
megéri?esetleg ha valakinek van eladó hasonló,megbízhatóbb ,az is érdekelne.... -
Den
veterán
válasz
parandroid #33 üzenetére
akkor ilyen szempontból a t40 uniszex gép a touch paddal és trackpointtal, a nők simogathatják a tapipadot, a férfiak meg bizgerlhatják a csiklóegeret
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #32 üzenetére
megkérdeztem miért szereti a tacspadot, azt mondta azért, mert olyan jó simogatni.
sokkal intimebb kapcsolatba lehet kerülni a laptoppal, mint az egéren keresztül.
szerk: most vajon féltékenynek kellene lenem az újonnan vásárolt laptopomra?
p
[Szerkesztve] -
lamoti
csendes tag
válasz
parandroid #30 üzenetére
a TouchPAd felprogrmaozásáról ne feldkezz meg, nagyon jó funkciókat lehet hozzáadni és nagyban könnyiti a munkát
-
parandroid
félisten
ismét köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat ls az együtt gondolkodást, megvettem a notebookot és remekül működik. mondjuk az én esetemben legalább az eladó személye is alapvető bizalomra adott okot (
). túl vagyok egy formázáson, xp újrarakva, utilok felpakolva, most majd szép lassan belakom. egyetlen problémám volt, hogy mivel nam akartam a recovery cd-ről a sony-s origi cuccokat felrakni rá, úgy kellett összevadásznom a drivereket a netről, de a sony honlapján pillanatok alatt megtaláltam mindent, amire szükségem volt.
egyébként hamar meg lehet szokni a jót, nem tudom, hogy fogok visszaülni az asztali gép elé...
azért remélem, hogy ez a topik továbbra is hasznos lesz azoknak, akik esetleg használt notebook vásárlására adják a fejüket, előre is sok sikert nekik,
p -
PapaMaci
őstag
A 7en vettünk egy barátonmak egy LG-t a a nótbúkponthuban.
Én nem kedvelem a nagy gépeket, de ez kimondottan tetszett (no persze magamnak nem venném meg!)
Bővebben: link
Nagyon pofás gép! -
Den
veterán
szvsz ha fontos az akku, érdemes az időt rászánni egy full aku tesztre mert nagyon rapszódikus tud lenni az öreg akku, 20 percig úgy tűnik tele van aztán hiphop leesik 10 százalékra.
-
karib
addikt
Ismeretségi körben 2 db. Presario 900 van. Működnek, bár az egyiknek meghalt a combo drive-ja.
Az Acernek valamivel gyengébb a grafikája, de a Presarióé is csak integrált ATI, tehát csodát nem szabad várni tőle. Ha az Acer garanciális, új, akkor én gondolkodás nélkül azt venném. -
lamoti
csendes tag
válasz
parandroid #24 üzenetére
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Úgy tünik új helyett nekem is használt gépet kell vegyek (sajnos)
1, Compaq Presario 900
Athlon XP2000 Mobil / 256Mb ram / 30 Gb / Combo / 14,1'' / ATI Radeon?? /64m
Bruttó 150.000-
Van valakinek ilyen gépe?
Van esteleg valami amire nagyon odakell figyeljek egy ilyen vásárlásakor?
Hangja?Milyen Radeon van benne?Melegedés?
Akku idő nem számít mert ez a gép ugysem fog sokat utazni.
Esetleg?
Acer TM 2353nlc ?? Lehet hogy megtudnám szerezni béfa nélkül.....sőőt nagyon ugy néz ki!
149.900 netto
Segítsetek plíííz! -
lamoti
csendes tag
válasz
parandroid #22 üzenetére
én is egy használt vaio-t vettem egy év, és nagyon örülök hogy mellette döntöttem. Remélem te is ilyen elégedett leszel vele.
Üdv a VAIO-ok táborában -
parandroid
félisten
no, ez eddigiek hasznos tanácsok voltak. még valaki valamit esetleg?
p -
micro
addikt
válasz
parandroid #1 üzenetére
Nézd meg, hogy a töltő csatlakozója nem kontaktos-e.
Nekem eddig ez az egyetlen bajom volt Sonyval, de lehet ez is egyedi hiba. -
parandroid
félisten
azzal együtt viszont már 200k. az már kicsit sok a duplaannyi ramért. a garancia meg olyan kérdés, hogy azért nyitottam ezt a topikot, hogy mit tehetek, hogy kiszűrjem a potenciális hibaforrásokat. kicsit ugyan eltértünk a tárgytól.
amúgy nyilván több laptop is megfordult már a kezedben, te mire figyelnél?
p -
PLacc
senior tag
Én is az Acer mellett voltam egészen a mai napig, mikor megláttam élőben is...
Kegggyetlen széles...De ellenben nagyon igényesen néz ki. A legfájóbb benne, hogy gyakorlatilag csak USB, és VGA portok vannak rajta, se S-video, párhuzamos, soros, firewire, infra, és ezeknek mind ott van a vakdugója készülék oldalműanyagában.
Ha nem lenne ekkora nagy, akkor holnap ezt venném, de így marad a T23-as IBM.
Itt a legolcsóbb az Acer: Bővebben: link házhozvitellel... -
karib
addikt
Egy esetleges alternatíva még a 3D grafikás, használt gépet keresőknek:
Esetleg érdemes megnézni a Sony előtt - kicsit több RAM, asszem 3 hó garanciát is adnak rá. -
tonyo2
tag
Inkább vedd meg azt az Acert. Azért az árért nagyon jó vétel ám, és egy zsír új géped van.
-
PLacc
senior tag
válasz
parandroid #9 üzenetére
Szvsz, ez elég jó ár érte, ha jó állapotban van!
Elég bikának igérkezik, bár Athlonok hangját még nem hallottam...
A Sony név azért jelent valamit notiban is!
Sok sikert! -
parandroid
félisten
nem hiszem, hogy egyről beszélünk.
annyi pénzt nem adnék laptopért. igazság szerint ami emellett a gép mellett szól, az az ára mellett elsősorban a különálló vga. a kijelzője egyébként a specifikációk szerint 1024*768-as natív felbontású, akkoriban nemigen volt még divat a wxga. egyébként a másik variáció nálam is egy acer lett volna Bővebben: link, vagy egy m*tr*-s fs amilo L7300.
placc: Bővebben: link
szombatra beszéltük meg az átadás/átvételt.
és még egy helyesbítés az előző hozzászólásomhoz: a vga-teszter helyett monitor-tesztert akartam írni.
p -
Atipati
csendes tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Lehet, hogy azt a gépet voltam személyesen megnézni. 300.000-at kértek érte.
Nem volt rossz állapotban, de az én bő 2 éves portocomom is olyan állapotban volt.
1400x1050-es kijelzője volt 14 colon Na ez gáz. Piszok aprok voltak a betük. Ráadásul Inteles Gfx volt benne, ami ha játszani kiván néha kedved, akkor tuti nem hajtja meg az 1400x1050-es képernyőt.
300.000 forintra kaptam volna 3 nap garit. Ja Jó vicc...
Én vettem egy ACERT- ami kiépítésben -szerintem- sokkal profibb volt. Az ára nem sokkal volt több mint a Sony lett volna -
PLacc
senior tag
válasz
parandroid #5 üzenetére
Van egy Battery Eater nevü progi, az rendesen megtekeri az akkut...
Én a VGA teszteket el szoktam intézni egy dxdiag futtatással.
Az Everest jó 5let! -
parandroid
félisten
a vga-teszter jó ötlet, erre van is programom, amit lcd-vásárláskor szereztem. az mindenképpen kelleni fog. amikre még gondoltam, az az everest, bár nem tudom, hogy azon belül mit érdemes kiemelten figyelni. gondolom egy pc-mark nem árthat, az a hdd-t, memóriát és a procit is megtekergeti, meg egy 3dm2001-re is gondoltam, az is észre szokta venni a durva vga- és memóriahibákat. mindenképpen viszek cd-rw-t, dvd-t és dvd-rw-t, hogy olvassa-e őket, egy rövidebb cd-(újra)írást is szeretnék kipróbálni. még valami? akkut esetleg lehet tesztelni valahogy?
p -
PLacc
senior tag
Szerintem mindenképp érdemes
megnézni a csavarokat, hogy már barmolták-e,
a kijelző fedele stabilan tart-e, nem lötyög,
kijelző pixelhiba-mentes, többféle háttérszínnel: fehér, fekete, piros
milyen HDD van benne, fordulatszáma
megtekergetni a kijelzőt, hogy nem törött-e a kábele...
Úgy hirtelen ennyi...
Még érdekes esetleg felmenni a Sony oldalára és begépelgetni a ketyere S/N számát (talán a Support oldalon), hátha kiderül, hogy van még rá világgari, vagy netalántán lopott. -
parandroid
félisten
-
PLacc
senior tag
Milyen típusú ketyere?
-
parandroid
félisten
Segítség azoknak, akik használt notebook vásárlása előtt állnak:
Tanácsok használt notebook vásárlásához
Aki kellően tanácstalannak érzi magát a témát illetően és/vagy konkrét kérdései vannak, annak első körben ezt érdemes áttanulmányoznia.
[ Módosította: bwoay ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Dell Precision 5520 eladó kis hibás!(Kép illusztráció)
- Eladó új bontatlan eredeti Dell Latitude 5320 - 7320 - 7420 - 7520 akku battery - 1PP63
- Eladó új, eredeti Dell töltők USB-C - LA65NM190 - 20 V - 65W - 3.25A
- HARDVERAPRÓ LEGERŐSEBB LAPTOPJA Új 0km es Garanciás asus rog strix scar 17,3 rtx 4080 ryzen 9 7945hx
- Dell Latitude 3300 - 1 Év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest