Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bár már feltettem a kérdést a Rendszergazda topicban, lehet, hogy ebben a témában itt hamarabb kapok választ:
Adott egy médiakonverter, és egy azon lógó HP V1910 switch néhány klienssel. Mivel a switch a hálózat egy kevésbé frekventált helyén lett elhelyezve, arra gondoltunk, hogy lecseréljük egy régebbi HP-re, konkrétan egy ProCurve 2510-re. Ekkor jött a meglepetés, mert a matuzsálemi korú, de mind a mai napig rendben működő switch-csel nem áll össze a kapcsolat a médiakonverterek között. Portok nincsenek tiltva, STP nincs bekapcsolva, de mégsem megy. Hoztunk egy (szintén ezeréves, de működő) menedzselhető KTI-t, ugyanez az eredmény. Visszadugva az eredeti V1910-est, megy minden, mint az álom.
Nem vagyok egy hálózati junkie, így egyetlen tippem volt, hogy az STP kavar, de ez kiesett.Van valami ötletetek, hogy merre lenne érdemes kutakodni? Köszi!
-
válasz
Gubek-Einste #5496 üzenetére
Szia!
Minden weboldalt megtudok nyitni (citromail/freemail/gmail stb) csak a vipmail (indamail) ami problémás,és az is csak az otthoni gépemen. Otthon,wifin próbálva a mobilomon nincs probléma a belépéssel.
Gondoltam hogy az avast vírusírtóm esetleg bekeverhet,már leszedtem,de ugyanúgy ugyanzt írja ki,hogy A belépés nem lehetséges anonimusz ( TOR ) hálózatból...
Próbáltam chrome-mal,FF-al,IE-vel,mindenhol ugyanezt írja ki.UPC netem van,és az ő wifis modemüket használom. Router nincs.
-
válasz
Howkeddlee #5494 üzenetére
Más helyre/webmail-be be tudsz lépni?
Milyen kapcsolaton/eszközön keresztül éred el a netet?
Van beállítva valamilyen proxy vagy hasonló? -
Vesa
veterán
Sziasztok,
Nagyon lassú a LAN speed a gépem és a NAS között. A gép (i5+8Gb Ram, Gigabit Lan+win7 64bit), a NAS pedig egy Intel Atomos gép 4Gb rammal, szintén Gigabites hálóval, a HDD-k Sata2-n csatlakoznak és FreeNAS fut (CIFS share, UFS volume).
A jelenség az, hogy össze-vissza változik a sebesség -látszólag semmihez nem köthető módon-, ha pl. TC-vel másolok a gépről a NAS-ra.
Nagy fájloknál van amikor stabilan felkúszik 60-70Mbyte/s-re, máskor csak 25-30-ig megy, de sok kis file esetén leesik 1Mbyte/s-re vagy még az alá is (ilyenkor mértem már 150kbyte/secet is, aztán "begyorsul" 1-2Mbyte/secre...
Vissazfelé kicsit jobb a helyzet, de ekkor is össze-vissza ugrál kb. 5-30Mbyte/sec között...Végig gigabites hálózat van. Routeren megy keresztül az adat, de a router is gigabites (ráadásul egy vállalati SonicWall, tehát nem valami gagyiság)...Innentől egyszerűen nem értem, miért ilyen tetvesen lassú, gyakorlatilag a 480-as USB2 külső HDD-k ezerszer gyorsabbak ennél.
Mi lehet az oka, van esetleg tipp? -
Sziasztok!
Bocsánat,hogy itt kérdezem meg,de nem nagyon találtam megfelelő topikot a kérdésem megoldására.
Igazából a vipmail belépésemmel van a gond,és ez a saját gépemet érinti szinte csak. (cimborámnál is kipróbáltam,az ő gépén,és nála nem volt ilyen gond)Azt írja ki az indamail: A belépés nem lehetséges anonimusz ( TOR ) hálózatból!
Erre tud valaki valamilyen megoldást,hogy betudjak lépni a mail fiókomba?
Nagyon köszönöm a segítséget,és bocsánat ha rossz helyen kértem segítséget a problémámra...
-
ManY
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5489 üzenetére
Hello
Koszi szepen a segitseget
Ugy fest minden rendben volt csak a tv nem csipte valamiert az open wrt upnp beallitasait de mostmar az is jo. -
Ennél a pontnál lehet még probléma mert ez így nekem mint kezdőnek nem egyértelmű mit mire:
"WiFi SSID, csatorna, titkosítás beállítása"
Ízlés és környezeti viszonyoknak megfelelőenAZ operation mode on mind1 melyiken van?
Wireless router legyen a beállítás.még 1 kérdés... a hálózat nevének nem ugyan annak kéne lennie? miért kell külön nevet megadni?
Lehet azonos és külön is az SSID/jelszó, ami fontos az az, hogy a csatorna ne legyen ugyanaz.nem lehet megoldani hogy valahogy 1 nagy egésznek a lássa?
Ilyen kategóriás eszközökkel nem.van rá valami mód hogy ne lanból lanba menjen a kábel?
CFW kell hozzá.Ha 5 percen belül akarsz még valamit írni akkor szerkeszd a hozzászólásodat, nem újat írjál.
-
ManY
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5486 üzenetére
van rá valami mód hogy ne lanból lanba menjen a kábel?
sajnos a poe n az áramot csak a wan on keresztül kapja tudtommal -
ManY
senior tag
válasz
Gubek-Einste #5486 üzenetére
Szia
Ezek megvoltak...
Ennél a pontnál lehet még probléma mert ez így nekem mint kezdőnek nem egyértelmű mit mire:
"WiFi SSID, csatorna, titkosítás beállítása"AZ operation mode on mind1 melyiken van?
szerk:
még 1 kérdés... a hálózat nevének nem ugyan annak kéne lennie? miért kell külön nevet megadni?
nem lehet megoldani hogy valahogy 1 nagy egésznek a lássa? -
-
ManY
senior tag
Sziasztok
Szeretnék összeközni egy openwrt s tp-link archer c5 toutert egy tp-link 743ND vel kábelen
cél 2 ház hálózatának az összekötése és az én házamból (archer c5) a net továbbosztása lenne
egyenlőre a net továbbosztása sikerült de sajna a hálózatról le van választva
valószínűleg az AP/router operation mód miatt
Kérlek segítsetek mit mire kéne állítanom mert már kezd megölni az ideg hogy a hálózati funkciókból NAS stb semmit se látni a másik házban.
továbba ha egyáltalán megoldható örülnék ha úgy működne hogy az áramot is tőlem kapná poe segítségével a wan porton keresztül... lehetőleg ugyan azon kábelen nem egy újabb segtségévelElore is koszonom a segitsegeteket
-
OddMan
őstag
válasz
Gubek-Einste #5478 üzenetére
Lehet az a baj, hogy van egy hurkom. Csináltam egy nagyon gagyi ábrát, amit alább belinkeltem. Ahhoz, hogy ez rendesen működjön, feszítőfa protokollt kellene használnom?
Azt, hogy miért akarom így használni kicsit hosszú lenne leírni, de ha így nem fog menni, akkor megoldom valahogy máshogy, de jó lenne, ha így is működne.A képen látható jelölések:
gép1: ebben van a 2db hálókártya
s1: sima switch
r1: tp-link router (TL-WR743ND v1.1) 4 portos switch-el és dd-wrt os-el.
internet: modem -
-
OddMan
őstag
Van egy gépem, amelyikben 2db hálózati kártya van és mind a kettő ugyan abba az alhálózatba csatlakozik.
A gondom, hogy a router amelyikhez csatlakoznak, ugyanazon a MAC címen látja a 2db kártyát.
Így ha a külvilágból jön valami, arra a hálókártyára, amelyiknek a MAC címe hibásan tárolódik a routerben, akkor az adott interface természetesen nem kapja meg a csomagot.DD-WRT:
ping -c 4 192.168.1.8; ping -c 4 192.168.1.9; arp -a;
PING 192.168.1.8 (192.168.1.8): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.1.8: seq=0 ttl=64 time=0.453 ms
64 bytes from 192.168.1.8: seq=1 ttl=64 time=0.350 ms
64 bytes from 192.168.1.8: seq=2 ttl=64 time=0.296 ms
64 bytes from 192.168.1.8: seq=3 ttl=64 time=0.293 ms
--- 192.168.1.8 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.293/0.348/0.453 ms
PING 192.168.1.9 (192.168.1.9): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.1.9: seq=0 ttl=64 time=0.655 ms
64 bytes from 192.168.1.9: seq=1 ttl=64 time=0.316 ms
64 bytes from 192.168.1.9: seq=2 ttl=64 time=0.281 ms
64 bytes from 192.168.1.9: seq=3 ttl=64 time=0.304 ms
--- 192.168.1.9 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.281/0.389/0.655 ms
kártya1 (192.168.1.8) at 00:17:0c:17:14:43 [ether] on br0
kártya2 (192.168.1.9) at 00:17:0c:17:14:43 [ether] on br0
? (192.168.24.1) at 11:5f:19:1b:19:c3 [ether] on eth0
gép1 (192.168.1.2) at 30:85:b9:b4:27:12 [ether] on br0 -
bambano
titán
gugli a barátod: [link]: "2. What is the difference between Passive PoE™ and Active PoE ? Active PoE has active components inside and it is able to transfer power up to 100 metres. Passive PoE™ uses free wires in the Ethernet cable and sends the equipments power along them to the far end. Passive PoEs range is about 30 to 40 metres / 100-130 ft that covers the needs of up to 90% of users according to our statisitics."
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
A Passzív POE mit jelent? Olyan POE, ami nem szabványos POE Switchekhez illeszkedik, hanem a gyártók egyéni, tápfeladós megoldása?
Köszi!
-
krealon
veterán
válasz
nubu015 #5471 üzenetére
"Hát biztosnak, nem biztos, de nagyon valószínu !"
Ez esetben a nulladik lepes, az, hogy megvizsgaljuk a NAS, illetve a halozat tereheleset, kulonben lehet hogy azt probalod megjavitani, ami el sem romlott.
"akkor az útvonal a következo lesz
bejövo internet-patchpanel (1.port)
1.port - 1. falialjzat(szobában)
1.falialjzat - roter
-router kimenet -2.fali aljzat a patch panelig
majd onnan switch oszt tovább.
ez csak abban az esetben lenne mérvadó ha az internet bejövo helyérol gyenge lesz a a wifi jel.kérdésem az lenne hogy
-van ennek az egésznek így értelme?
-mi van ha a fali aljzat és az eszközök között nem azonos sorrendu lesz a lábkiosztás?"Van ertelme.
Ketfele csatlakozo kotesi sorrend van 568A es 568B. Ha a kabel vegen azonos a kotes, akkor patch kabelrol beszelunk; ha kulonbozo, akkor cross kabelrol. A mai gigabites eszkozok mar automatikusan felismerik a kotesi sorrendet, igy ebbol a szempontbol mindegy.
A kolonbozo szinu erparaknak viszont eltero a sodras-szama, hogy az athallas a leheto legkiseb legyen, ezert celszeru, hogy az azonos szinu erparak talalkozzanak. -
Bacusuz
őstag
válasz
PumpkinSeed #5304 üzenetére
Kedves fórumtársak!
Tanácsot kérnék tőletek.Van egy központi helya bejárat felett ahova bejön a net,és innen megy egy patch panelből 16db fali cat6 kábelem.Ezek mennek 4 szobába 2-2 db dupla fali aljzatba.
A bejövő netem a lakásba digi,mely cat5e kábelen jön (gondolom patch nem fali,az eszközbe kell dugni,nincs modem ,jelszó,stb).2 féle bekötésen gondolkodok a lakásban attól függően hogy a router szolgáltat-e majd elég erős jelet a hátsó szobába
A központi helyről indulva :
-routerbe (mert egyenlőre csak 4 kábelre van szükségem, később switchbe osztom szét )
-routertől patch kábelen keresztül patch panelbe ,
-onnan megy 16db cat6 fali kábel 4-4db minden szobába 2-2db dupla fali aljzatba.
-onnan eszközökbe(nyomtató,media lejátszó,)namármost szeretném tartani a bekötésti sorrendet a digi kábelétől egészen az aljzatig mint pl 568A.
ez azért fontos mert a router helye megváltozhat a későbbiekben.akkor az útvonal a következő lesz
bejövő internet-patchpanel (1.port)
1.port - 1. falialjzat(szobában)
1.falialjzat - roter
-router kimenet -2.fali aljzat a patch panelig
majd onnan switch oszt tovább.
ez csak abban az esetben lenne mérvadó ha az internet bejövő helyéről gyenge lesz a a wifi jel.kérdésem az lenne hogy
-van ennek az egésznek így értelme?
-mi van ha a fali aljzat és az eszközök között nem azonos sorrendű lesz a lábkiosztás? -
válasz
krealon #5470 üzenetére
Hát biztosnak, nem biztos, de nagyon valószínű !
Autocad map 3d 2015, Indesign cc, Photoshop cc, Illustrator cc,
mind lassú több gépről is. S persze értem én hogy sajátgépről
sokkal gyorsabb egy ~900MB-os photoshop fájl, mint hálózatról,
de ha 120MB/s ről felgyorsul 225MB/s-re akkor azért az már
érezhető lesz.De mondjuk abban is igazad van hogy iszonyat trehányul vannak
megírva a mostani progik, én nem keveset anyáztam már pl. az
Autocad hülyeségei miatt. ( Volt idő mikor a magyar support
a halálba kívánt minket annyit zargattuk a bugos, nem működő fícsörökkel)
-
krealon
veterán
válasz
nubu015 #5469 üzenetére
"De így már akkor pontosan tudom hogy min kell változtatni,
hogy kicsit gyorsabb legyen az elérés."Biztos, hogy a halozat a szuk keresztmetszet?
Pelda:
Win7 gepen futo Magix Movie Edit Pro 2013
- SSD-rol villamgyorsan dolgozik
- HP Microserver 8GB RAM FreeNAS 0.7 gyotrelmesen lassu.Masolas a HP-re/-rol 60+ MB/s (500 Mbps) Windows Intezoben.
Ezutan monitorozva a szerkeszes kozben a HP-t az adatforgalom 10-20 Mbps...
Ekozben a HP processzora 50+ %-os terhelesu (masolasnal 5-10%)A szerkesztoprogram minden olvasashoz uj SMB session-t nyitott, igy gyakorlatilag DoS-olva szegeny HP-t.
No comment. -
válasz
bambano #5465 üzenetére
Köszönöm, köszönöm !
S igen elírtam, mert rosszul emlékeztem, szóval
225.81 MB/s van a ds 415+ specifikációjában, tehát
ezt tudni kell link aggregationnel, viszont akkor ezek
szerint most nem ennyivel megy, mert az egyik lan port
a routeren keresztül jut el a switchbe, és csak a másik
megy közvetlenül, ergó nem lehet bekonfigolva a link aggr.
De így már akkor pontosan tudom hogy min kell változtatni,
hogy kicsit gyorsabb legyen az elérés.Köszi mégegyszer a segítséget !
-
sbazsi
veterán
válasz
Doky586 #5467 üzenetére
Nem ismerős, vagyis egyik eszköz sincs a hálózatomban.
"Most nézem a másik gépet, és ott van a WNR2000v3"
Vagyis a másik gép is látja ezeket az eszközöket. Ezért írtam, hogy nem lehet, hogy a "főgép" valamilyen virtuális szolgáltatása lenne az, mert amikor az ki van kapcsolva, akkor is jelen volt.
-
Doky586
félisten
Ezt kérdeztem: "ismerős valamelyik?" (#5444)
Válaszod: "Nem" (#5445)Aztán mégis: "Most nézem a másik gépet, és ott van a WNR2000v3"
Az hogy mégcsak nem is ismerős a készülék az erős szenilitásra utal, vagy nem a saját lakásodban vagy.. Innentől kezdve egy saját magad számára is ismeretlen hálózatról beszélsz.
-
sbazsi
veterán
válasz
Doky586 #5463 üzenetére
Hú, lehet nem fogalmaztam világosan? És elbeszélünk egymás mellett? Mert nem teljesen értem mire gondolsz
Szóval megnéztem a kábeleket. Mindegyikről tudom hová megy, nincs "felesleges" "nem tudom mi van rákötve" kábel.
Kikapcsoltam a wifit. Router restart, gép restart, kábellel a routerbe. Akkor is ott volt mind a 3. Szóval az, hogy valaki wifin csatlakozik, ezek után mennyire képzelhető el?
Majd kikapcsoltam a "főgépet", és egy másik gépen néztem, de akkor is ott volt.
Vagyis kábellopás kizárva.
Wifi feltörés kizárva.
vmware és hyperv általi virtuális eszközök kizárva.több ötletem nincs
-
Sziasztok !
Látom túl hosszan tettem fel a kérdésemet, így rövidítem !
Synology ds 415+ csak úgy tudja a 240Mb/s-et ha a két lan portja
link aggregationnal van összekötve egy switchel ? ( ami szintén tudja a link aggregationt )Vagy úgy is tudja ezt ha az egyik lan portja közvetlenül a switchbe van kötve
a másik meg kerülőúton a routeren keresztül éri el a switchet ?
( tehát a másik port a routerrel van összekötve, a router meg a switchel )Előre is köszönöm a válaszokat !
-
Doky586
félisten
- "kábellel csatlakozó eszközt elég könnyű észrevenni,"
- "megszámoltam a kábeleket, nincs felesleges"
- "Most nézem a másik gépet, és ott van"Tehát a háromból egyet már megtaláltál...
Csak így tovább és meglesz a maradék kettő is.....Tehát amikor azt mondtad: "Amikor kikapcsoltam a Wifit, akkor is ott volt" nem volt igaz mert a wifit nem kapcsoltad ki mivel nem is tudtál róla...
-
sbazsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #5460 üzenetére
az
-
-
sbazsi
veterán
Most tettem egy másik próbát.
Nem csak egy gép van a lakásban. Az egyiken van wmvare, és hyperv. Eddig ezen néztem mindent.
Kikapcsoltam. Fogtam a másik gépet, és azon néztem. Szintén win8.1Egyik cucc sem jelent meg.
Aztán bekapcsoltam az egyes számú gépet, és rögtön megjelent, igaz csak az egyik.
Jogos a (korábbi, másik topic-béli) gyanúm, hogy valamit a virtuálisgép-kezelők kavarnak be?
-
sbazsi
veterán
A router egy upc modem mögött van, ami szintén routerként is funkcionál. De csak ez az egy router van rádugva, más nincs. (Ellenőrizve; ez amolyan kettős védelem.)
Abban mindig ki van kapcsolva a wifi, és wifree sincs.
A router "alatt" van még egy swithc is. Ez SMC.
És bár lakásról (szóval nincs padlás) van szó, szóval nincs bent szabad mozgás, megszámoltam a kábeleket, nincs felesleges.
A DHCP sem oszt korlátlanul IP címeket, eddig 20 volt, most levettem 15-re.
Ennek megfelelően a portscanner nem talált semmi furcsát. Végülis egyik eszköz sem kapott IP címet.Néztem a router log file-ját, rákerestem a mac address-ekre, de egyiket sem találtam.
#5453 bambano lehet, hogy felnyomták a routeredet.
És ezt hogy tudom kideríteni? -
Doky586
félisten
Tételezzük fel hogy egy AP üzemmódú doboz van rajta rejtett ssid-vel, dhcp-je kikapcsolva, felügyelete fix ip-vel egy publikus IP-re állítva, amibe az életben nem futsz bele. A management IP-t leszámítva (amit még a hálózatba illesztés előtt közvetlen kábbellel állított be valaki) az AP-nek nincs IP címe.. Hogy találod meg?
Legfeljebb a router ARP táblájából derülne ki mac-cím alapján.
De kábellel csatlakozó eszközt elég könnyű észrevenni, csak le kell hajolni időnként asztal alá, vagy padlásra mászni és végigkukkolni a kábelt. -
porto1992
tag
az hogy lehet hogy 33 ping és 55 ms válasz idő ?
-
Doky586
félisten
Ha kikapcsoltad a wifit, újraindítottad a gépeket és még mindig ott vannak (továbbra is kikapcsolt wifin), akkor egyértelmű hogy kábelen csatlakoznak. IP-címük gondolom azért nincs mert nem dhcpt használnak.
Üzemelő wifi mellett meg jelszót nem tudó, de állandóan 'próbálkozó' egyéneknek nézném őket..
-
Doky586
félisten
"meg telepítgetnek melóhoz rályuk progikat ami engem zavar mert unom takarítgatni "
Nem kell ehhez se hálózat, se nas...
Naponta újra húzod tiszta telepítésre a hdd-t Macriummal (free Ghost klón) egy usb eszközről. Minden adat és változás elvész róluk amit csináltak rajta. Ha hiányolják, felröhögsz hogy így jártatok..: legközelebb hozzatok laptopot, vagy legalább pendriveot mentésnek.. -
ManY
senior tag
válasz
bambano #5436 üzenetére
már volt hogy akkor ő nem dolgozott mi 2 en meg igen
de volt már olyan is mondom hogy senki sem hozott mert úgyis van nálam
ha lenne erre valami proper megoldás akkor engem nem is zavarna
azt néztem pont hogy az asustor nasok pl már simán megoldanák a problémát
lehet cserélnék is nast de csak emiatt kajak felesleges lenne -
ManY
senior tag
egyébként ezeket a gépeket tudnám beáldozni a cél érdekében
asus eeepc 1215b
[link]
Display
12.1" LED Backlight WXGA (1366x768) Screen
CPU
AMD® APU E450 1.65GHz (dual core)/E350 1.6GHz (dual core)/C30 1.2GHz (single core)/C50 1.0GHz (dual core) /C60 1.0GHz (dual core) Processor *4
Graphic
AMD® Radeon HD 6320/AMD® Radeon HD 6310/AMD® Radeon HD 6250/AMD® Radeon HD 6290*3
Memory
DDR3, 2 x SO-DIMM, 2GB/3GB/4GB
128 SSD velnexoc osiris 17"
[link]
Prozessor: Intel Core 2 Extreme X7900
Grafikkarte: NVIDIA GeForce 8800M GTX 512 MB
Bildschirm: 17.0 Zoll, 16:10, 1920x1200 Pixel,
250 gigás winchesterreéasus at5ion ti
[link]
Intel® CPU on Board
Beépített kétmagos Intel® Atom™ D525 processzor
Lapkakészlet
Intel® NM10
Memória
2 xSO- DIMM, 2gb DDR3 800
64giga ssd
1terras winchesterNAS (ha kell):
synology ds 209j
[link] -
ManY
senior tag
válasz
bambano #5431 üzenetére
van benne valami de az a gond ha nem tud semmit se csinálni akkor meg nem haladunk
ezért az a 2 variáció van hogy elugrunk a notijáért amit ne kérdezz miért nem képes magával hozni de ebben az esetben megintcsak én fuvarozom ami 1 dolog hogy pénz de idő is vagy pedig odaadom a gépeket
aminek az említett probléma a vége
és 2-n vannak... szóval szerencsétlenebb esetben teljesen leáll minden emiattlehet megoldás egy szerver vékonykliens szerű rendszer? ahol a szerver pl az ?atom? lenne vagy a ?nas?
és a kliensek meg az eeepc selejt notijaim (amikről állt csak zenét hallgatok a hifin)??? -
bambano
titán
szerintem ez nem informatikai probléma, veszel egy fa testápolót, és közlöd velük, hogy mihez nyúlhatnak, mihez nem.
-
ManY
senior tag
Sziasztok
Van otthon 2 notim amit nem nagyon használok de mikor átjönnek kollégáim folyton azt nyüstölik vagy elkapják az én gépem esetleg gátlástalanul amit elől hagyok és mindig rárecskáznak a saját kis scriptjeikkel meg cuccaikkal meg telepítgetnek melóhoz rályuk progikat ami engem zavar mert unom takarítgatni esetleg ha letakarítom még le is oltanak hogy ez vagy az kellett volna róla...Azt hogy tudnám megoldani hogy hálózaton vagy a NAS omon vagy az intel Atomos kisgépen legyen nekik valami kiszolgáló szerű és oda mentse a cuccaikat és ne rá a friss telepített winre mindig?
szóval valami hálózati megoldásban gondolkozom mint pl az iskolákban....
előre is köszi a segítséget -
Oszilaci
senior tag
válasz
porto1992 #5428 üzenetére
ezzel próbálkozz csak a játékhoz kellő portokkal persze ne azzal ami ebben van
-
porto1992
tag
-
Doky586
félisten
válasz
porto1992 #5422 üzenetére
Ha DMZ-vel kiteszed a gépet a netre akkor hamar feltörik és csak lassulni fog. Nem érdemes DMZ-t használni ilyen célra.
-
Oszilaci
senior tag
-
porto1992
tag
nem szakmai nyelven ?
-
-
porto1992
tag
Helló az hogy DMZ mód mit takar egy routernél ?
-
Sziasztok !
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, és nagyon bocs ha ez már volt valahol !
( sajna a gugli nem segített rajtam ebben a kérdésben vagy csak rosszul tettem
fel a kérdést)
Cégnél 18 gép van a hálózatban, és mindegyik gép egy "X" hálózati meghajtóra
dolgozik.(Tehát ott vannak a melóhoz használt fájlok )
Páran most baromi nagy fájlokkal kezdtek el dolgozni ( 900Mb-os Indesign fájl,
+ hozzá millió képfájl linkelve ) és nagyon belassult a hozzáférés, meg a
munka.Erre én körbenéztem a szerverszobában és ezeket találtam :1.- kábelmodem ( összekötve a 2.- routerrel )
2.- drytek vigor wifi router ( összekötve a 2.- routerrel + 3.- mail szerverrel +
4.- NAS-al ("X" hálózati meghajtó) + 5.- NAS-al ("Z" archív meghajtó )
+ 6. SMC switch-el)
3.- valami sima gép beállítva mail szervernek
( csak a 2.- routerhez csatlakozik )
4.- Synology DS 415+ NAS ( "X" meghajtó amire mindenki dolgozik )
( csatlakozik 2.höz+6.hoz )
5.- Synology DS 215+ NAS ( "Z" archív meghajtó - csak ritkán használt )
(csatlakozik 2.höz )
6.- SMC 24 portos gigabites switch ( innen rövid vegyes kábelek (cat5-cat6)
mennek egy elosztóhoz, onnan meg már cat6-os fali kábelek futnak a fali dugókig )Azt néztem hogy a (4.-es )ds 415+-nak két gigabites lan-ja van és tudja a
link aggregationt, meg a (6--os) smc switch is tudja a link aggregationt,
tehát nem érnék el a gépek gyorsabban ezt a 4.-es NAS-on lévő "X"
hálózati meghajtót ha az nem router, meg a switch felől csatlakozna a
hálózathoz, hanem simán két cat6-os kábellel menne csak a switch-be,
és ez a kettő kábel meg össze lenne fűzve link aggregationnal ?Tehát a kérdés végül az lenne hogy a gépek ebben a felállásban is
2 gigabiten osztozkodnak a NAS irányában vagy csak 1-en ?
Míg ha a NAS-ból két összefogott kábel menne csak a switchbe
akkor rendesen 2 gigabiten osztozkodna mindenki ?Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget !
-
human374
tag
válasz
bambano #5412 üzenetére
Teljesen igazad van, használok majd 10.10.0.0, 10.20.0.0 és 10.30.0.0 -as range-.t.
Hát igen, tudom hogy a rasberry nem a legjobb ezekre, de ez így egy olcsó megoldás és többnyire csak én fogom használni ezeket a funkciókat szóval nem is lesz annyira terhelve. Mondjuk lehet, hogy egy rendes NAS-ra beruházok később, mert az azért jó cucc
-
sbazsi
veterán
válasz
Gubek-Einste #5408 üzenetére
lelőttem a wifit, és úgyanúgy megjelenik
-
human374
tag
Sziasztok!
Nemrég lerendeltem egy Rasberry PI-t és mire ideér szeretném szépen berendezni neki a hálózatot, hogy kellemes környezetben tudjon szocializálódni
Ezt a design-t találtam ki, de nem igazán értek a LAN-hoz szóval ha valamilyen biztonsági rést vagy értelmetlenséget láttok azt mondjátok meg légyszíves
A másik pedig, hogy ha a NASról szeretnék áthúzni valamit a Main PC-re, akkor ugye azt már routolni kell. Ez érezhető sebességvesztés lenne?
-
-
sbazsi
veterán
Ma 19:17 előtt történt, az azonnali kérdések topicba posztoltam.
Jelen pillanatban is az első kettő a hálózati infrastruktrúrában szerepel.
Megnéztem a router log file-ját, nem volt benne az általam ellenőrzött egyetlen eszköz mac-addresse.A windowsban a hálózati infrastruktúra alatt ismeretlen elemek vannak.
Van egy
-Wireless Router TL-WR841
-WNR2000v3 (Wireless AP-2.4G)
-Wireless router TL-WR740NEgyiknek sincs ip címe.
A UPC routerem mögött egy Asus router van, mögötte egy SMC switch. Ezek itt fent TPlink cuccok, amim nincs.
Kezdjek aggódni, hogy valamelyik szomszéd próbálkozik?
Lőjem le a wifit?Szerk:
És miközben a fentieket megírtam, a harmadik eltünt.
És most már az összes.Jelen pillanatban az első kettő ott van a hálózati infrastruktúrában.
-
krealon
veterán
válasz
Doky586 #5402 üzenetére
"Csak zárójelben jegyzem meg, hogy csak akkor ilyen könnyű a vendég ssid megvalósítása ha azon eszközbe érkezik a netkábel ami a wifit szórja."
A masik routerhez vezeto port-ot is at lehet rakni - a switch atkonfiguralasaval - a vendeg haloba.
Szoval ezert irtam, hogy szamomra nem lenne nehez. -
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest