- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrock
Topikgazda
válasz petakpa1 #3086 üzenetére
Általában jellemző. Ha mégsem, a gyártó honlapján rákeresel a kamera típusra és azon belül a leírására. Itt szokott szerepelni a username, password, default IP address. Hasonló tartományba állítod a PC-det és belépsz a gyári IP címére a kamerának. Ha azon nem tudod elérni, és nincs más lehetőség, marad a reset.
A hsz. második részére: természetesen, az így jó.[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz petakpa1 #3097 üzenetére
Szerintem a beépített mydlink agentel betudnak hozzád nézni, attól függetlenül hogy te nem regisztrálsz a mydlink szolgáltatásba. Így csak magadat vágod el a mydlink app használatától, vagyis attól hogy az agenten keresztül, port nélkül is megtudd nézni a kamerádat, őket nem.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz petakpa1 #3110 üzenetére
Háttérben fut, de egyáltalán nem titkos.
A mydlink agent egy olyan alkalmazás, ami a kamerádat a mydlink szolgáltatáshoz kapcsolja. Igen, akkor is, ha te nem regisztráltál a mydlink szolgáltatásra. Ha nem regisztrálsz a mydlinkre, attól még a mydilinknél, ha akarnak, belenézhetnek a kamerádba, akár port nélkül is nat mögül. Ha regisztrálsz, akkor már te is megteheted ezt. Azaz port nélkül akár nat mögül, bármilyen erreirányuló tiltás ellenére, vpn szerűen használhatod a kamera funkcióit, nézheted az élőképet, ezaz előnye is neki. Én pl gyakran ingyenes hotspotról is ránézek, amin a portos serverek, így kamerák elétése is tiltva van.De nem hiszem hogy a te lakásod annyira érdekelné őket. Már biztos botvégre kapták volna őket, ha van egy perverz termük, ahol 200-300 monitorral felszerelve kukkolnak.
Azért szex közben az asszonnyal én inkább letakarnám
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz petakpa1 #3110 üzenetére
De ahogy magad is írod, egy hamadik féltől származó app készítője, ugyanúgy simán lenyúlhatja a hozzáférési adataid és akkor ugyanott vagy, hogy kukkolnak a házadban.
Egy Dlinkről ha ilyesmi kiderülne az hatalmas presztizsveszteség lenne neki, míg egy Handzsui Szendzsui kódbarbárnak nem annyira, max felrakja a másnéven a portékáját azt cső.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a mydlink beépített "ügynöktől" vagy más nagyobb gyártó saját alkalmazásától, vagy agentjétől kevesebb félni valód van mint egy akármilyen gányapptól és készítőjétől.ⓑⓣⓩ
-
motrola
aktív tag
válasz petakpa1 #8049 üzenetére
10-15 méterre simán elvezethető a 12v DC tápfeszültség pl. riasztó veztéken.
Ha ilyen távolságban jól szellőző helyre tudod tenni a tápot nem viszel plusz hőt a kamera mellé.
Nálam 1 5 csatornás, csatornánként 1A-es tápról megy így 2 kamera + egy sziréna.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
jézusom
addikt
válasz petakpa1 #11388 üzenetére
keress egy kalkulátort, az megmondja milyen messzire mekkora területet látsz be. Minél nagyobb a "mm" annál szűkebben látsz. Ez azt jelenti, hogy messzebre látsz ugyan, de ami közel van az lehet, hogy a képen kívül esik. Ha kicsi a "mm" tehát nagy a látószög, akkor sokat látsz széltiben, de messzire nem nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #11396 üzenetére
IP kamera javítás
Foglalkozik itt valaki javítással, vagy tudtok ajánlani valakit aki foglalkozik ilyesmivel?Következő a helyzet: végül megvettem a pár hete itt is érdeklődött Wansview W2 típusú kamerát. eBay-en vásároltam egy lengyel tagtól használtam, mert így olcsóbb volt. Sajnos a kamera nem működik. Szerencsére a lengyel tag azonnal visszaadta a teljes összeget, így most van egy nem működő kamerám ingyen.
Hibája valószínűleg tápellátással függ össze, mert:
- ha fogyasztásmérőn keresztül dugom be a konnektorba akkor fogyasztásmérő semmit fogyasztást nem mutat;
- maga a tápegység viszont jó, multiméterrel is rámértem, és routeremet is meghajtottam vele, és működött szépen.Szerintem
a) a kamerából kijövő vezetékkötegben van megszakadva valami, vagy
b) a kamerán belül a nyák hibás.Kamerából egy vezeték jön ki, mely három felé ágazik kívül: reset gomb, UTP aljzat, betáp (jack anya szerű) aljzat.
Kamerát szétcsavaroztam, és azt látom, hogy bent összesen 10 vezetékre bomlik szét a kábelköteg:
- 2 vezeték egy csatlakozóval megy a nyákra, ezt kimértem multiméterrel, ez a Reset gomb lesz;
- a maradék 8 vezeték szintén egy közös szélesebb csatlakozóval megy a nyákra, ezt gondolnám az UTP-nek, mert patch kábel is nyolc eres, de ezt nem tudtam ellenőrizni multiméterrel egyenlőre, mert UTP aljzaton nagyon macerás mérni multiméterrel.Kérdésem, betápot hogyan kapja akkor ha belül nincs további 2 vezeték a betápnak?
Lehetséges lenne, hogy a betáp két vezetéke valahol a kábelkötegben közösítve lenne azzal a két UTP érrel, amelyen keresztül a POE lenne megoldva? Ez azért furcsa, mert Wansview honlapja szerint kamera nem is tud POE-t!!!Van bárkinek ötlete?
Esetleg érdemes lenne POE UTP kábellel is kipróbálni, annak ellenére, hogy Wansview honlapja szerint nem POE kompatibilis? POE károsíthatja nem POE kompatibilis eszközt?
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #11520 üzenetére
Na a bekrepált Wansview W2 helyett, kinéztem egy Reolink RLC-410W-et.
Erről van esetleg konkrét tapasztalata valakinek? Jól látom, hogy Reo is tudja ugyanazokat amik eredetileg a Wans-sal szemben is elvártak lettek volna?
Vagy esetleg próbáljak mégegyszer rá a Wans-ra új kameraként rendelve pl. Amazonról gyári garanciával?
Ahogy nézem Wans-nak 36 IR ledje van, míg Reo-nak csak 18? Ugye jól gondolom, hogy Wans teljes sötétben messzebb látna a több IR lednek köszönhetően?
-
bigrock
Topikgazda
válasz petakpa1 #11613 üzenetére
"Bitrate: 1-8 Mbps között lehet állítani, mire érdemes tenni?
H.264 profilt: Base/Main/High között lehet állítani, mire érdemes."
Bitráta: Ezzekkel a paraméterekkel kell a 8 Mbps.
H.264 Profil: Main: még épp elég minőségű, de jóval szávszél takarékosabb. High: ami a csövön kifér, de eszi a szávszélességet. Az előző paraméterekhez e kettő közül javasolt valamelyik.
A pendrive-odat egyébként meg fogja enni elég hamar ez az alkalmazásmód. A pendrive-ok nem erre vannak kitalálva. Használj inkább HDD-t, vagy ipari SD kártyát, ha lehet. -
LógaGéza
veterán
válasz petakpa1 #13375 üzenetére
1.: Lehet, zavarja a mágneses mező, és gyengébb lehet a jel (esetedben leugrik 1Gbps-ről, 100Mbps-re, de ez nem probléma, lásd 3.)
2.: Igen, megérheti. Ne keverd az S/UTP-t az F/UTP-vel. Az F/UTP az árnyékolt, ezekhez nem kötelező a fém csatlakozó, az S/UTP pedig a földelt, ehhez már ajánlott, ha ki is használnád a földelést. Viszont ha SF/UTP-t húzol be, és nem fémcsatival kötöd be (vagy levágod a földelőszálat), akkor se lesz semmilyen hátránya.
3.: 10/100Mbps-es és nem PoE képes.
4.: Igen, vannak passzív PoE switchek, pl.: [link], de Aliexpressről lehet találni olcsóbban is.[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
sanzi89
addikt
válasz petakpa1 #13375 üzenetére
A sima, beltéri UTP kábelt idővel megeszi az UV. Tapasztalatom szerint az egyszerű gyorkötegelőket még gyorsabban.
Vegyél kültéri, árnyékolt kábelt, földelésre nincs szükséged. És kültérre, UV álló gyorkötegelőt.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz petakpa1 #13381 üzenetére
Nem is kell, hogy POE-s legyen. A kiinduló ponton bekötöd a tápegységet és a hálózatot az egyik POE tápfeladóba, a nyomvonalon megy egy darab UTP kábel rajta a 12V-al, majd a kameránál bekötöd a másik tápfeladót, és ami abból kijön DC csatlakozó ott lesz rajta a 12V, az UTP-n meg a számítógépes hálózat.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz petakpa1 #14204 üzenetére
"A DIGINet Aktív 50 szolgáltatás igénybevételének feltétele a DIGI, vagy Invitel vezetékes televízió, internet és telefon, valamint műholdas szolgáltatásaiból legalább egy szolgáltatás igénybevétele, vagy amennyiben az Előfizető még nem rendelkezik ilyen szolgáltatással, akkor vállalja, hogy legalább egy ilyen szolgáltatásra előfizetést köt a DIGI-vel vagy az Invitellel." itt bukott meg a történet, innentől kezdve a lefedettség már sokadlagos, mert UPC azaz Vodafonos vagyok.
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #15429 üzenetére
Ez jó lehet arra, hogy 1db 8 eres CAT5E kábel mindkét végére radugok 1-1 ilyen elosztott, és onnan 2-2 4 eres kábellel egyik oldalon a router 1-1 ethernet porjaba másik oldalon pedig 2 db ip cameraba csatlakoztatok?
Így egy 8 eres kábellel csatlakoztatott 2 ip camerat a router re?
Sebesség így csak 100 mbit lesz, de camaraknak ez bőven elég.
[link][ Szerkesztve ]
-
markussandor
senior tag
válasz petakpa1 #15445 üzenetére
rajzolj már egy móricka ábrát, ahol látszik a 230v-os aljzat, a kamerák helye
nem értem, hogy hogyan tudnád megspórolni az érkező kamera kábelét
(3 hete vettem 100m cat5e vezetéket, 55ft volt métere, tudom, hogy nem tiszta réz, de nem látom a kockázatot benne, ebből 30m csak 1650- ft)[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz petakpa1 #16994 üzenetére
Még csak pár napja van meg a Reolink RLC-510WA (emberi alak és gépjármű felismerés funkcióval), ezért még tesztelés alatt áll!
Jelenleg annyit mondanék, hogy néha időben érzékeli a járművet, másik nap pedig már csak akkor, ha szinte a ház előtt van már ...
Pár héten belül mindenképpen írok majd egy beszámolót!(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
válasz petakpa1 #18012 üzenetére
Jogos az észrevétel, már kb 2/3-ad arányban készen van a Reolink RLC-510WA bemutatóm, csak idő hiányában lassan készül.
A push értesítést interneten keresztül küldi a kamera és akkor kapsz, ha fent van a telefonon a kamerához való app és természetesen be is van állítva!
A Reolink okos funkcióhoz továbbra is sd kártya vagy reolink nvr kell!
(^)(>.<)(^)
-
varmi2
nagyúr
-
jézusom
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest