-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs ilyen "bug"...
Ha Tibivel a Facebook Theater Mode-ra gondoltok, akkor ott nem lehet lementeni a képeket közvetlenül jobb klikkel, mivel egy külön vászonon jelenik meg a kép, és...na, nem kezdem el magyarázni, másképp van megoldva.
Ha a külön vászon jön elő, nyomni kell egy F5-öt, és eltűnik a vászon, máris tudod menteni a képet. Mondjuk én inkább felraktam extensiont (lásd a linkelt cikkben a linkeket), ami eltünteti a francba.(#5892): MooTools-ról kérdezd ntomkát.
Sk8erPeter
-
koshmar
addikt
Nem.
Ha egy képen a jobb gombbal kattintasz, akkor olyan lehetőségek jönnek elő, hogy előző, újratöltés, nyomtatás, fordítás...
De kép mentése másként még véletlenül sem.A képek között úgy lehet előre haladni, hogy bal gombbal kattintasz egyet.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz Sk8erPeter #5906 üzenetére
Olvastam. Értettem.
Nem vagyok a kiegészítők híve (kivéve az ntomkáét ), szóval ennyi.
FB-on amúgy sincs egy lementésre érdemes kép sem. Csak ritkán.
Ja, én nem is szeretem a FB-ot.Szerk.: Ezt most kipróbálom. Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz koshmar #5907 üzenetére
Mint azt is említettem vala, nem kell hozzá feltétlenül kiegészítő. Ha menteni akarsz egy képet, és épp a vászon jött elő, akkor nyomsz egy F5-öt, az úgy frissíti az oldalt, hogy már nem a vászonnézetben leszel (tehát a régi, hagyományos módon jelenik meg a kép), és akkor máris tudod menteni.
Sk8erPeter
-
koshmar
addikt
válasz Sk8erPeter #5908 üzenetére
Ehh, így már tényleg le lehet menteni. Köszönöm.
Ma is megérte felkelni.Ha tudnád, milyen rosszul érzem magam ennyi okos ember közt.
Szerk.: Persze, hogy van.
Például van egy olyan topik, ahol én sosem kérdezek. Csak válaszolok, oktatok.[ Szerkesztve ]
-
myke01
senior tag
Már használom egy ideje a Google Chrome-t ( továbbiakban G.C.) . Természetesen mindig a legfrissebb verziót. Nagyon jó böngészőnek tartom , bár szerintem igazából „a minden-menjen-elsõre felhasználóknak készül”. Szóval testre szabhatóság terén elég „fapadosra” sikerült . Mindig van valami bosszantó apróság ami miatt „visszakacsintok” a FF-ra, amelyik szerintem az egyik legjobban testreszabható böngésző a mai napig. (Az más lapra tartozik ,hogy a fejlesztői kicsit „elk..szúrták” a fejlesztését .)
Ilyen apróságok A G.C.-ban pl.:
--mindent előzményt megjegyez ,miért nem lehet ezt a funkciót kikapcsolni benne ?(manuálisan kell törölni mindent)
--mindent le akar tölteni , sőt le is tölti ,még azt is ,amit csak megnyitni szeretnék vele, szóval olyan nincs benne ,hogy csak megnyitom a mellékletet(mindent letölt, gondolok itt az email-ek mellékleteiben kapott diavetítésekre,stb.) ( Elképzelhető ,hogy van hozzá bővítmény , de én még nem találtam meg. )Miért nem lehet csak „egyszerűen” megnyitni valamit ?
--a "kattintott" linkeket nem jelöli meg "kis kerettel" , amit új lapon nyitsz meg a középső egér gombbal,úgyhogy amikor visszatérsz az oldalra ,akkor keresheted hol tartottál .Tudom színnel megjelöli , de ez akkor már nem praktikus ,amikor többedszerre látogatod meg ugyanazt az oldalt.
--Ha egy linkre a középső egér gombbal (görgő) kattintok (G.C.-ban) , arra miért nem vált át rá azonnal egy új lapon ; megnyitja új lapon ,de nem vált át rá . (úgy nyitja meg ,ha közben nyomva tartom a „shift” gombot , na de ez már így „kétkezes” !)Gondolom bővítményekkel (kiegészíthetőkkel) orvosolhatók a problémák (TALÁN) .
Még sorolhatnám mi nem tetszik benne , de nem teszem , mert alapvetően netezésre nem rossz böngésző a Chrome .A fent felsorolt „apróságokra” keresem a megoldást , ha valaki esetleg tudja .
-
Sk8erPeter
nagyúr
"„visszakacsintok” a FF-ra, amelyik szerintem az egyik legjobban testreszabható böngésző a mai napig"
Én az Operáról gondolom ugyanezt, de sokan nem is tudják, az Opera mennyire az utolsó részletekig testreszabható. Persze elfogadom, hogy Te a Firefoxról gondolod ugyanezt.- Előzményekre gondolom az inkognitó mód kerülő megoldásként megfelelne (bár nyilván annak összes hátrányával együtt).
- A mindent letöltős problémáról épp a napokban beszéltünk a topicban, hogy már többen jelentették az igényt a Google felé, hogy ugyan, legyen már megnyitás/futtatás gomb, de kábé azt reagálták, hogy "jó, majd". Elég nagy baromságnak tartom én is, hogy nem vezették be, mivel csomóan szeretnék, ha lenne, és nem egy túl bonyolultan megoldható problémáról van szó.
- A keretes dolgot szerintem szintén jól látod, én sem tudok erre megoldást (bár egész biztosan van rá kiegészítő).
- Arra, hogy az újonnan megnyitott fül kapja azonnal a fókuszt, sajnos csak kétkezes megoldást tudok (amit Te írtál, tehát a Shift+klikk, az új ablakot nyit, nem új fület), itt nem lehet tetszőlegesen átkonfigurálni a középső gomb viselkedését úgy, mint Operánál, tehát Chrome-nál a megoldás erre: Shift+Ctrl+klikk a linkre.Sk8erPeter
-
fatal`
titán
"--Ha egy linkre a középső egér gombbal (görgő) kattintok (G.C.-ban) , arra miért nem vált át rá azonnal egy új lapon"
Ez minden böngészőben az alapértelmezett működés, hála istennek. Persze a jobbakban átconfigolható. De talán valami addonnal Chromeban is.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Be lehet állítani hogy kedvencek sáv csak akkor jöjjön,elő ha fölé viszem az egeret?
-
myke01
senior tag
válasz Sk8erPeter #5912 üzenetére
Pont azokra a kiegészítőkre (bővítményekre) voltam kíváncsi , amelyek megoldják pl.
-a "keretes dolgot" (link bekeretezése ideiglenesen)
-a "mindent letöltős" problémát
-stb,Azért kösz a segítséget !
-
myke01
senior tag
válasz Rototti #5918 üzenetére
Örök hála !
Esetleg az '5911'-es hsz-emben felsorolt "problémákra" nem tudsz megoldást ?
Plusz eszembe jutott még egy :
-amikor a keresés sáv megnyitásra kerül 'Ctrl+F' billentyűkombinációval , akkor ha közben lapozok az adott oldalon belül (vagy új lapra váltok) , akkor ismét be kell hívni az oldalon belüli kereséshez . Ezt át lehet hidalni valahogy , hogy megnyitva maradjon a keresősáv állandó jelleggel? -
natë
nagyúr
Mi a véleményetek a Chrome Plus-ról? Fölraktam és baromi gyorsnak tűnik...
-
Kormi76
aktív tag
Üdv!
Másnál is előjött az a hiba facebookon, hogy ha meg akarom nyitni az üzeneteimet, akkor a helyükön csak egy üres oldal van? Így gyakorlatilag nem tudom elolvasni őket.
Chrome 12.0.742.100
Megoldódott: a Better Pop Up Blocker - Verzió: 2.1.6 bővítmény volt a ludas. Csak azért nem törlöm a hsz.-t, hogy tanulni lehessen belőle.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Kormi76 #5924 üzenetére
Érdekes, nekem nem okozott ilyet sem korábban Chrome, sem most Opera alatt.
(#5925) myke01: Nem lehet. A címsorból keresés a lehető leggyorsabb (kulcsszavakkal). Nekem például a kersősáv az összes létező böngészőben az első dolog, amit letörlök, ne foglalja a helyet feleslegesen.
Chromeban a kiegészítők nem férnek hozzá az UIhoz.
[ Szerkesztve ]
-
amadeus11
senior tag
Öt perc alatt megfektetem , számomra használhatatlan . Főleg ha turkálsz a beállításokban és kiegészítők között . Nekem is jó lett volna a Chrome Plus , mert ott a kiegészítők működnek a belső oldalakon is . Apropó ez valahogy megoldható Chrome-ban ? Konkrétan azt szeretném , hogy az egérmozdulatokat tudjam használni a speed dial extension-ön . E miatt nálam szóba sem jöhet a chrome . Tetszik a gyorsasága amúgy ...
There is a star
-
Kormi76
aktív tag
válasz Kormi76 #5924 üzenetére
Közben lejárt az idő de még hozzátenném, hogy még csak le sem kell törölni a bővítményt, hanem elég egy kivételt hozzáadni és simán megy a facebook is miközben aktív a pop up blocker. A hiba az volt, hogy alapból csak az apple, a google, meg a youtube oldalai vannak felvéve a kivételek közé, ezért akadt össze a FB-kal. Ha valakinek ilyen gondja lesz a jövőben, remélem segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem elképzelhető, hogy gyorsabb amiatt, hogy nem kell kiegészítőket alkalmazni, hanem beépítve tartalmaz olyan dolgokat is, amiket a Chrome alapból mondjuk nem? Nem tudom, ez tulképpen milyen, gondolom mivel a Chrome alapból nyílt forrású, erre épít... de részleteket nem tudok.
Szóval pl. Operánál sincs szükség egy csomó kiegészítőre úgy, mint Chrome esetén, mert beépítve tartalmaz rengeteg funkciót, így lehet, hogy emiatt később is kevésbé lesz vánszorgós (Chrome meg annál nagyobb eséllyel lesz lassabb, minél több kiegészítőt pakol fel valaki).
Vagy attól még nem gyorsabb? Csak kíváncsiságból. Majd lehet, hogy kipróbálom.Sk8erPeter
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #5933 üzenetére
"(Chrome meg annál nagyobb eséllyel lesz lassabb, minél több kiegészítőt pakol fel valaki)."
Nekem több, mint 20 kieg volt fent, de nem tapasztaltam lassulást. Viszont próbáltam a ChromePlust és nem vettem észre sebességkülönbséget.
-
ntomka
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5933 üzenetére
"Chrome meg annál nagyobb eséllyel lesz lassabb, minél több kiegészítőt pakol fel valaki"
Ez attól is függ, miket raksz fel, de inkább nemet mondanék erre. Nekem most 23 van, de nem érzem lassabbnak egy böngészőtől sem.
ツ Headphones on - World off
-
amadeus11
senior tag
Akkor marad az Opera. Én mindent egérmozdulatokkal végzek ( előre , hátra , új lap , bezár , ugrás lapaljára , bejelentkezik , ugrás kezdőlapra ) . Soha nem turkálok a navigációs gombok között . Gyorshívóra meg szükségem van . Nagyon megszoktam már .
[ Szerkesztve ]
There is a star
-
ntomka
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5936 üzenetére
El tudom képzelni, hogy lassul nagyon gányul megírt kiegészítőktől, vagy olyanoktól, amik túl sok és főleg lassú tartalomscriptet használnak. Ezért írtam, hogy nem mindegy mit raksz fel. Ha minőségi kódút (legalábbis aminek a készítője törekszik rá), akkor nem kéne, hogy észrevehetően lassuljon.
ツ Headphones on - World off
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, ez tény, valóban meg kell válogatni a kiegészítőket. Konkrétan nem tudom, melyiktől kezdett lassulni, valahogy nem volt kedvem kutatásokat végezni ezzel kapcsolatban, de mondjuk odafigyeléssel tényleg nem fog belassulni. Csak ezért zavar, hogy a legtöbb olyan dologra, ami Operánál alapbeállítások közé tartozik, bővítményt kell használnom, mert ezáltal tulajdonképpen arra vagyok rákényszerítve, hogy a kiegészítő fejlesztőjére bízzam magam mind a kiegészítő kódjának minőségét, mind biztonságot illetően.
Na meg mióta az általam írt kiegészítőnél kiderült, hogy sima http-re vonatkozó engedélybeállítás esetén (manifest.json-ban) hozzáférek https-es oldalak tartalmához is (legalábbis azokéhez mindenképp, amelyeket beállítottam a "matches" résznél a content scriptek esetén), azóta kicsit ferde szemmel, gyanakodva tekintek a kiegészítőkre. Tényleg, ma utána is nézek, ilyet hol lehet jelenteni a Google-nél.Sk8erPeter
-
Szajo
őstag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy van rengeteg könyvjelzőm a mozzila firefoxba és ugyebár szeretném átmenteni valahogy a Chrome ba... Ez hogyan lehetséges? (A gyári importálás más böngészőből nem müködött... :S Pedig bezártam mindent minden jó volt!)
Kérlek segítsetek!
-
Kronk
őstag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem szájbarágósan, hogy hogyan kell feltelepíteni a greasemonkey-t, mert megörülök tőle, hogy az istenért sem akar települni.
Köszönöm előre is!!!
http://totesz.myminicity.com/
-
fatal`
titán
válasz Sk8erPeter #5943 üzenetére
Igaz, bocs.
Csak exportálja meg importálja
-
koshmar
addikt
válasz Sk8erPeter #5943 üzenetére
Látod, én is ritkán OFF-olnék, de ha ilyen nyelvtani kérdéskörrel foglalkozó hozzászólásokat látok, muszáj válaszolnom.
Igen, az igekötőket én is imádom.[ Szerkesztve ]
-
ErosenZold
senior tag
Egy olyan gyorsindítót mint ami az Operaban is van (sok kis ablak) tudok csinálni Chrome-ban is ?
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
Kormi76
aktív tag
-
fatal`
titán
válasz ErosenZold #5948 üzenetére
Speeddial2-t javaslom
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest