Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci #8796 üzenetére
minden téma welcomed!
az ilyenek is, miért ne? én szeretem a koncertbeszámolókat is, ki hogy éli meg.
az igazi az lett, volna, hogy ha azt írtad volna, hogy belehánytál volna annak a csajnak a táskájába, akinek a testvérét lenyomtad a dobossal, dehát mikor hogy alakulviccet félretéve sokszor kihagyok ezt-azt az olvasásból, mikor mi fog meg
engem nem érdekel anniyra, hogy mi a tököm skála 5. hangja fisz major 7esben, meg hasonlók, bár lehet hogy pont azt fogom megkérdezni 2 héttel később, mert arra van szükségem. na akkor meg mást nem érdekel, nem sértődöm meg.
vagy az akusztikus gitár fedlapja. alapesetben leszarnám, de most szükségen van egyre, most érdekelne fogjátok vissza magatokat stílusügyileg se, hadd szóljon!
-
válasz
Bencsizy #8797 üzenetére
Lehet mert eltűnt Atticus
Idén is mentem volna Hegyaljára, de csak egy zenekar miatt. Sajnos most anyagilag lepukkadtam, szóval egy napra sem futja. Mondjuk a tavalyi kárpótol idénre is, akkor volt még mit költeni
De sajnos azt veszem észre, hogy egyre több fesztivál megy szét/kurvul el, politika beleköt ahol csak tud, még a Volt is majdnem elmaradt idén...
De legalább a ZP-be már 6000 embert beengednek -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8796 üzenetére
Pontosan. A Volt se véletlenül van Sopronban. Azért, hogy az osztrákok átjöjjenek. Több a bevétel.
Elkérnek 13 ezret egy napra, holott én csak egy fellépőt szeretnék megnézni, meghallgatni. Pofátlanság...
Hegyalja, na az még normális!Ja, bocsánat...
Szólok is Atticusnak, hogy kell-e még neki gitár...
Véleményt, élményt megosztani szerintem nem bűn, mellesleg igy nem csak a "milyen gitárt vegyek kérdés-válasz" metódus megy, más is pörgeti a topikot, bár mostanában elég kihalt. -
válasz
Bencsizy #8795 üzenetére
Ez igaz. Hánynom kell a mostani fesztiváloktól. Csak az ilyen direkt rock fesztiválokat szeretem, meg azt ami nem buzult el még teljesen. Akkor voltam utoljára szigeten mikor először jött a Maiden. Tavaly Hegyalján voltam. A sziget a leginkább külföldieknek szóló antimagyar fesztivál. Milyen jó is volt a jó öreg Pepsi Sziget 990 forintos jegyekkel
Egyébként az ilyen irkálmányokat nem szeretik ebben a topikban, csak az ilyen gitárbasztatós geek témákat. Látom le se szarta senki a próbálkozásomat amikor koncertről próbáltam beszámolni. De, hogy melyik akusztikus gitárnak milyen fedlapja van, az aztán fontos.
Játszani kéne emberek nem csak beszélni róla
-
Bencsizy
csendes tag
Ááá emberek, tegnap majdnem vitába szálltam, de rájöttem, felesleges elmélkednem a zeneiségről, mert úgysem lehet meggyőzni senkit se.
Nézegetem a Sziget árakat, de kurva drága, pedig egy sum-41-ra megérné elmenni, többi nem érdekel úgy igazán. Mert aztán néztem a őprogramokat is, ééés paff. Kezdik már kurvára erőltetni ezt a dubstepet, meg a "díszpáva vagyok mert sáfüling!" szarokat...
Most is Skrillex meg nem tom milyen elektronikus zajok voltak Volt feszten is. Szigetre is LMFAO jön, meg Snoop Dogg, utóbbinak pár számát bírom is, de azért kezd unalmas lenni már.
Nem tudom mi a buli abban, amikor elhívják ide a "legnagyobb DJ-ket, meg stílusteremtőket", mikor rápakolja a lemezt, azt max a sávokat húzogatja fel-le, a sok hülye a Dj-vel együtt néz bambán, meg ugrál, semmi ének, közönséggel 0 kapcsolatba lépés. És akkor látom az "életem legjobb koncertje" kommenteket. Koncert?Milyen hangszeren játszanak?
Szokják mondani, hogy ha nem tetszik, ne hallgasd. Hát de basszus, akárhova megyek, mindenhol ezt nyomják a képembe, ezt az effektezett nyávogómacska hangot... Meg mindenhol azt kell hallgatnom, amit ők akarnak, mert ők a többség, ők azt szeretik.
Egy ilyen nevet meg nem is ismernek:
http://www.youtube.com/watch?v=T_jWunnz4Xk&feature=related
Emellett még ezek a zenekarok melegek is, mert hogy hogy néznek ki. Hát én láttam már rondábbat is diszkóban, főleg a vágott v nyakú, keresztel a nyakában viritó 13 éves nádszál virág csávókról nem is beszélve.
Ezek legalább letettek vmit az asztalra, amit évizedek után is hallgatnak az emberek.Ez a skrillex hájpolás is, meg a dubstep is 1-2 év és eltűnik a süllyesztőben, és ezt is ciki lesz hallgatni. Nem tudom, emlékeztek-e a nagy tecktonik lázra, na ez ugyanúgy fog járni. Legalábbis remélem...
Én vagyok a buzi, mert punkot hallgatok, tök átlagos külsővel. És ezt olyanok mondják, akik rózsaszín pólót hordanak, meg vasalják a hajukat, meg sorolhatnák...
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Szten Márs #8791 üzenetére
A Fender CD 60 is korrekt gitár, teljesen Ezzel teljesen egyet értek.
Múlt héten volt egy a kezemben, és egész meglepődtem milyen jó hangja van.
Egy kicsit magasan voltak nekem a húrok, de hát tudjuk, hogy ezt nem nehéz
orvosolni. (húrlábban bőven volt anyag, hogy ezt meg lehessen oldani)
Az ára szemét módon úgy van belőve, hogy nehéz döntés elé állítsa azt aki
esetleg gondolkodik tömör tetős gitárban, de épp nincs rá meg az a plussz pár
ezer forintja. -
Printszkrín
senior tag
válasz
Synyster6661 #8792 üzenetére
Általánosan elmondható, hogy a Cort-KX5-ös gitárok jók, megérik az árukat.
A tremolós változat még nem volt a kezemben, így nem tudok konkrétumot
mondani róla, de a fix hidas változatát már próbáltam, jó.
Arra mindenképp készülj fel, hogy a Cort tremolóiban a kar rögzítése hagy
némi kívánni valót maga után. Enyhe lötyögés, rángatásra meglazulás előfordulhat.
Ezt kb 5000.- forintból lehet orvosolni, úgy, hogy az ember kicseréli a kart
perselyestül egy Schaller gyártmányúra.
Ha nem precíz finom tremolózásra kell, hanem esztelen rángatásra, akkor ezt
nem fogod észrevenni, de azért érdemes megemlíteni.
A másikról nincs mit mondanom.... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod #8774 üzenetére
NEm ismerem ezt az Ariát. Amúgy legegyszerűbb és legbiztosabb, ha végigpróbálod őket
A Fender CD 60 is korrekt gitár, teljesen. (Mondjuk én azért ennyiért pont nem vennék full rétegelt lemezből készült gitárt, vagy full rétegelt, kicsivel 30 alatt, vagy tömör fedlapos, kicsivel 40 felett.)
-
izomhod
őstag
a mindörökké rock c film nagyon szar, meg ne nézzétek!!!
le se töltsétek, semmi!szarfos!
-
X2N
őstag
válasz
Peterzon99 #8786 üzenetére
Még nem próbáltam. Ibanezt választanám de én fan vagyok
Menj el valamelyik boltba próbálgasd ki amit lehet, de normális kábellel, csöves erősítővel. Hozzáértőt is vigyél magaddal.
-
X2N
őstag
válasz
Peterzon99 #8780 üzenetére
Ezt a jellegtelen hangzást biztos úgy értik hogy nem egy Gibsonos, vagy egy Fenderes hangzás, ez nem feltétlen baj mert nem is az a gitár.
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #8778 üzenetére
Lehet venni ilyet pl: [link] Aztán olyan színre bőrözteted le amilyenre csak akarod, vagy hagyod így, esetleg lepácolod... Ládát főleg programokkal terveztetnek, hobbielektronikán van rá fórum. Elég bonyolult számítások stb. Neki állni készíteni egyet nem biztos h megéri, már ha azt akarod hogy jó anyagokból legyen, lásd pl tubetown-on lehet venni 20eFt-ért előre legyártott ládát minőségi anyagokból.
Nyílt, félig nyitott zárt ládának csak kis részben van köze a basszus menyiségéhez, de meghatározza hogy egy láda milyen irányban szóljon. A nyitott ládák pl akkor jók ha van mögötte fal, akkor sokkal hangosabba visszaverődő hangok miatt, a 4x12-k elég irányítottan szólnak, lusta a hangindulásuk egy 2x12-es ládához viszonyítva. Ha sok mély kell akkor 12"-es hangszórók kellenek vagy 15"-s. Hangszóróknál a wattokat felejtsük el, lényegtelen, csak az érzékenység számít(dB). -
Peterzon99
csendes tag
Köszi a választ! Tetszik, de sajnos nagyon messze van a lakóhelyemtől (Százhalombatta). A Yamaha EG112-ről esetleg van valami vélemény? Használtan 30-ért is láttam. Meg úgy általában a Yamahák ebben az árkategóriában milyenek?
A Cort-ról csak általánosságban hallottam ezt a jellegtelen hangzást. Még elég kezdő vagyok, ezért is kértem a segítségeteket.
Az Ibanez GSA-60 nekem is tetszik.
-
X2N
őstag
válasz
Peterzon99 #8777 üzenetére
[link] Én ezt nézném meg.
Ibanez GSA-60-t próbáld ki ha tudod, annak nem rossz a tremolója bár a hangszedője lehet zajos kicsit. Jellegtelen hang? Milyen erősítő? -
Bencsizy
csendes tag
Tudtok vmi oldalt, ahol vannak 1x12-es gitárládákhoz tervek?
Esetleg vmi jó ládát, amit érdemes lehet lekoppintani?
Van egy Celestion G12-H100-as 4 ohmos hangszóróm, angol, 100 wattos, ehhez kéne vmi jó ládát csinálni, és ehhez kérnék tőletek segítséget.
Mi alapján kell megtervezni, s elkészíteni egy ládát?
Nyitott, félig nyitott, zárt = basszus "mennyiségének" függvénye?Alapvető tippeket, tudnivalókat is írhatnátok, mert nem nagyon találtam semmit a neten, ami nekem is érhető lenne.
-
Peterzon99
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni tremolós elektromos gitár vásárlásával kapcsolatban. Kb. 65.000 Ft a keret. Ezekről mi a véleményetek?
1. Yamaha Eg 112
esetleg más Yamaha ebben az árkategóriában?2. IBANEZ GSA-60 BKN, IBANEZ GRG-170 DX BKN
esetleg más Ibanez ebben az árkategóriában?3. Más márka?
Cort esetleg? Tényleg jellegtelen a hangjuk? Milyenek?Köszi előre is!
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs #8773 üzenetére
ezt ajánlják még a bótban, hogy ez jobban szól, mint egy 60ezres gitár, amit mellétettek, blablablaa
ismeritek ezt a fajtát?
jövő héten bemegyek, kipróbálok párat
fender cd 60 ez már túllépi a keretet, de jó lehet ez is, vagy ezt hagyjam?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod #8772 üzenetére
Igen, természetesen van tömör fedlapos és rétegelt fedlapos gitár akusztikusoknál is - sőt, a hát és oldal is lehet tömör és rétegelt, és attól, hogy a fedlap tömör, még nem biztos, hogy a hát/oldal is az - sőt, elég szép árkategóriáig ezek biztosan rétegeltek. Ami azt illeti az általad keresett árkategóriában a fedlap is egészen biztosan rétegelt lesz. Ez nem jó, cserében rossz, viszont egy 40 ezer forint alatt nem igazán vannak tömör fedlapos fémhúrosok, úgyhogy annyira sok mindent nem lehet vele kezdeni.
Faanyagnál... ajánlatos fenyő fedlapú gitárt választanod. A hársfa elég fedett, buta hangzást kölcsönöz a gitárnak, más meg fenyőn, meg hársfán kívül nem nagyon lesz ebben az árkategóriában. Illetve 20 körül inkább csak hársfa.
A Marris legjobb tudomásom szerint szintén csak full rétegelt gitárokat gyárt, a Dowina olcsósított márkája - tehát az alsóbb kategóriákba pozícionált gitárjai futnak Marris néven. Nem nagyon volt még Marris a kezemben, viszont a Dowinákról csak jót tudok mondani, ebből kiindulva a Marrisok sem lehetnek rosszak. Szigorúan tippre/érzésre persze.
-
izomhod
őstag
oké, a staggot skippelem
akuisztikusoknál is van ami egyben fedőlapos, van ami rétegelt, vagy préselt vagy mik vannak még? melyiket érdemes? fa anyagából melyiket érdemes fémhúrosnál figyelni?
a marris-okról mi a véleményetek?
ez nagyon adja színre, bár lehet inkább natúr lenne a nyerő, minden gitárom fekete, vagy az dominál benne
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Szten Márs #8769 üzenetére
Az AEL20 valóban nem igazán szép hangú akusztikus gitár, de mutatós.
Ez nyilván a rétegelt lemez teteje miatt van, ami így viszont szép a furnérozás miatt.
Ha valakinek ez a forma jön be, akkor ott az AEL30, vagy a 40.
Ezek lucfenyő tetős gitárok, sokkal szebb hanggal, viszont nincs színválaszték.
A 30-as fekete, a 40-es natúr tetejű matt sunburst.
Az AEL sorozat kizárólag elektronikával szerelt, így ha valaki csak színpadon
használja, akkor másodlagos az akusztikus hang.
Az AW sorozatban mindig van sima akusztikus, és Cutaway elektomos változat is.
Az más kérdés, hogy ennyi pénzzért lehet már kapni alap Dovina-kat kiváló anyagokból, jó kidolgozással szép hanggal. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Printszkrín #8768 üzenetére
Most így hirtelen erre emlékszem, hogy kissé más árkategóriában próbáltam, Ibanezből: [link]. Olyan volt, mintha beoltották volna rezonálás ellen. De volt pár másik is a kezemben, amiket így csípőből meg nem mondok típusra, ugyanez volt velük a helyzet. Az AW250-et tuti nem próbáltam, de most megnéztem, tömör cédrus tető - ez fémhúrosban szerintem elég sok jóval kecsegtet ilyen téren, elég szépen életre keltik a fémhúrok a cédrust. Ha lesz alkalmam, mindenképp kipróbálom.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Szten Márs #8767 üzenetére
jó Epiphone akusztikust nem fogtam még a kezembe, árkategóriától függetlenül
Ezzel tökéletesen egyet értek, sőt azzal is, hogy ár érték arányban megfelelő
céltárgy gitározáshoz, de nem igazán az az eszköz, amibe bele tudnék szeretni.
Azért az Ibaneznek vannak elfogadható akusztikusai, igaz nem ebben az
árkategóriában. (AW sorozat, ebből is például a 250-es)
A stagg tényleg egy kínzóeszköz, behangolhatatlan húrokkal, amik csak dísznek lógnak a gitárnak látszó tárgy felszínén. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Printszkrín #8764 üzenetére
Ami azt illeti, jó Epiphone akusztikust nem fogtam még a kezembe, árkategóriától függetlenül. Mindegyik kissé halott volt, nem éreztem azt, hogy élne, rezonálna a kezem alatt. (És ha már itt tartunk, ugyanez igaz az Ibanezekre is.) Viszont ettől teljesen függetlenül más kategória azért, mint a Stagg. Kapásból már csak azért is, mert lehet rajta játszani, anélkül, hogy azt éreznénk, hogy nem hangszer, hanem valami kínzóeszköz lenne a kezünkben. Szóval, ha választani kell, nem kérdés. (Hangra is azért viselhetőbb.... mondjuk a Staggokon sokat dob, ha nem Stagg húr van rajtuk... azokkal kb. totálisan élvezhetetlenek, főleg a basszusuk olyan, hogy nem csak a játékkényelem miatt érzi az ember kínzásnak a rajtuk való játékot
)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod #8761 üzenetére
Messze kerülendő. És ami azt illeti, nem kell 3x ennyit rászánni egy jó gitárra, de ha már a hármas szám bűvöletében vagyunk: kb. pont a harmadával kell még a ráfordítható összeget megnövelni, és egy jó, használható gitárod van. A Staggot meghagynám kínzóeszköznek. (Ha nagyon nagy kedved van alsó-felső nyergeket reszelgetni, az más kérdés, bár a hangja attól még nem lesz jó, vagy akár elfogadható sem...de legalább játszható lesz.)
Ha nagyon nem fér bele ez az ár sem, akkor esetleg még őt ajánlhatom.Egyébként az, hogy egy gitár 30 éves, még nem feltétlen jelent rosszat, sőőőt. Ami azt illeti igen gyakran abszolút pozitívum...
Szerk: látom, azóta te is beleszerkesztetted a Cortot a hsz-edbe. Nem összehasonlítható gitár a Staggal, sem hangra, sem játékkényelemre. Természetesen a Cort javára. Nem hiszem, hogy van értelme megvenni a Staggot - persze olcsóbb, de nem érzem úgy, hogy megérné azt a pénzt, amit elköltenél rá. Akkor meg hiába csak 20 ezer HUF, pont 20 ezerrel lesz karcsúbb a pénztárcád, cserében jó gitárod sincs, továbbra sem.
-
izomhod
őstag
ez van a bótban itt helyben 19-ért újonnan
szerintetek érdemes lenne?kéne egy akusztikus gitár, nézegettem a használtakat is, de nincs a közelben
20at rászánnék, nem baj ha annyira nem frankó, azokra úgyis 3x ennyit kéne szánni
a mostani 30éves gitárnál csak jobb lehetmi a véleményetek?
cort ad810, de ez már 27e, túllép e kereten eléggé
köszi
-
Thor92
csendes tag
Csak egy villámkérdés. Miért van az erősítőmön 2 gitár bemenet? (esetleg aktív-passzív?) és melyikkel ajánlatos használni?
-
válasz
Plazmacucci #8757 üzenetére
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci #8755 üzenetére
OK
...messze kerülöm.
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci #8753 üzenetére
...még engedményem is volt...
Csak azt hitted.
-
válasz
Bencsizy #8752 üzenetére
Volt egy klassz szervizes faszi ott régebben. Úgy belőtte a floydos gitáromat, hogy másfél évig nem kellett hozzányúlni. Aztán már más van ott azt hiszem. A tulaj nagy mesemondó, és néha goromba, de vannak jól árasított cuccok. Alapjáraton drága bolt, de hihetetlenül olcsó egy két kiegészítő. Én régen sokat jártam oda, még engedményem is volt
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8751 üzenetére
Biztos!
Olyan messzire nem mennék el, de akkor kösz a figyelmeztetést, azokhoz a "szakemberekhez" se viszem inkább a hangszercuccaim.
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci #8746 üzenetére
...ott könnyen telebeszélhetik az ember fejét. Látom képben vagy.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8746 üzenetére
Nem-nem...
-
-
Bencsizy
csendes tag
Ami amúgy érdekes volt, az az, hogy elvittem hozzá a gitárt, és ott nem zörgött, mert lógatta.
Ha a nyakánál fogva lógatom, akkor nem zörög a kulcs, de ha már rendesen leülök vele játszani, akkor igen. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Szten Márs #8743 üzenetére
???
Úgy értem, én azt hittem, hogy a kulcsok zörögnek rajta, mert rezegtek a kulcsok, mint állat, de a szemöldöknél van vmi, meg kell kicsit reszelni körömreszelővel v csiszoló papírral. Amit én hallottam a kulcsoknál, az már a zenei hang volt. Na.
-
Bencsizy
csendes tag
Na, elvittem a csöves fejecskét egy szakihoz (Kiss László, jazz szakon végzett, dobol, basszerozik, kurva jól nyomja
), és megnézte, kicsit alakítgatott rajta.
Azt mondta, hogy egy 20-ast megért a cucc, bár a kábelezés miatt van egy alap brumm. Valami olyasmit mondott, hogy a kábeleket a szélén kellett volna elvezetni, meg hogy van vmi kondi v vmi, ami miatt van ez a brumm. De játék közben nem hallatszik és egyáltalán nem zavaró, mert elég halk feltekerve is, szóval zsír. A hangja eszméletlen, igaz nem gitár hangszórón lett kipróbálva, hanem ilyen hangosításra használt cuccon. A tiszta nagyon cool, meleg hangja van és teljesen más világ...
Veszek hozzá még Beta Aivin DS-100 torzítópedált (szerinte full jó választás), illetve építünk hozzá ismerősökkel egy 1x12"-es ládát is. Ehhez veszek egy Celestion G12H100-as 4 ohmos hangszórót, kb 10 éves, de működik, angol gyártmány, csak remélem, hogy nincs semmi baja. Meg kell kopogtatni, meg megnézni, hogy nincs e leülve a tekercselésig a papír.A gitár megint jó vétel volt szerinte, Vintage V100, koncertképes gitár. Zörögtek akulcsok rajta, de azt mondja, hogy ez azért van, mert a kulcsok átveszik a rezgést, annyira jól rezonál a test. Ha odatennénk egy pickupot, rendesen lehetne játszani, mert annyira csengenek, zenélnek a kulcsok.
Ja igen, azt mondta, hogy nincs értelme beleépíteni még egy csövet, mert akkor már csak torzított hangot fogunk kapni, tehát nem lesz tisztája, s nem a hangot, hanem a jelet fogja torzítani vagy vmi ilyesmit mondott. Full torz hangot kapnánk, ami nem jó semmire. A fej am egy Vermona módosított változata.
-
ma este BLS! Prepare!
-
pc-user
senior tag
válasz
Eastman #8737 üzenetére
Nem tudom mitől görbült meg, így került hozzám a nyak (én házasítottam össze a testtel...). Valószínűleg szakszerűtlenül volt tárolva. Gondoltam, egy próbát megér, hátha lesz belőle valami és lett is. Ezek szerint megőrizte rugalmasságát, ha az ellentétes húzásnak engedelmeskedett.
-
pc-user
senior tag
válasz
Printszkrín #8735 üzenetére
Köszi!
Amikor feltettem tegnap a húrokat, nem igen akart egyenesedni a nyak. A húrok a bundokon feküdtek, pedig a húrlábon a magasság max-ra lett állítva...
A pálcát kilazítottam, a kulcsokat feljebb tekertem, hogy nagyobb legyen a húzóerő és ma estére már egész tűrhetően néz ki, már majdnem egyenes! Nem számítottam erre az eredményre. -
Printszkrín
senior tag
válasz
pc-user #8734 üzenetére
Elvileg javítható, de kérdés megéri-e?!
Ha nem egy ocsó bóvli hangszerről van szó, akkor vidd el hangszerészhez, és
beszéljétek meg mik a lehetőségek. Nem lesz olcsó előre szólok.
Van egy köztes megoldás, ha nem túl nagy a görbület, és bírja a kezed, akkor
vastagabb húrt kell rátenni, az esetleg húz annyit rajta, hogy még használható
legyen. -
pc-user
senior tag
Hátrafelé görbült (basszusgitár) nyakat javított már itt valaki? Pálcával nem korrigálható, van benne egy ív...
-
Thor92
csendes tag
válasz
Printszkrín #8728 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor végülis teljesen mind1, a kábel meg olyan kell legyen mint a gitárkábel (csak mert láttam már line6 lábkapcsolót UTP-set)
A közeljövőben tervezek pedált is venni, a flanger pl nagyon tetszik. Milyen sorrendben és kábelekkel kell a gitáron keresztül az erősítőig juttatni? -
Printszkrín
senior tag
Röviden: [link]
- Two button footswitch will LEDs
- Switch options are channel select or lead volume/gain boost
- Includes 15 foot cable with right angle 1/4" stereo connectorSzóval bármilyen kétkapcsolós pedál megteszi. Ha mindent ki akarsz használni,
akkor van egy Ilyen lehetőséged is.
Vehetsz egykapcsolósat is, ha csak csatornát akarsz váltani. -
-
Thor92
csendes tag
Elnézést a tájékozatlanságomért, de lábkapcsolót szeretnék venni az erősítőmhöz és nem tudom, hogy milyen lenne jó hozzá, (kábel, típus, kapcsolók száma stb) Egy peavey valveking 112-esről lenne szó. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tv
senior tag
Köszi a választ mindenkinek. Asszem akkor beruházok egy Julia gitárra
-
Szten Márs
nagyúr
Szia!
Nekem egy Julia fémhúrossal volt alkalmam játszani rendszeresen, még az év első hónapjaiban. (Hehh... egy másik életben... és ahhoz tartozik ez a gitár is.)
A húrmagasság nem csak, hogy tűrhető, hanem nagyon jól beállított, alacsony, igencsak kényelmes volt rajta a játék. A hangja is bőven okés volt az árkategóriához mérten. Nyilván itt jogos, hogy nem várhat csodát az ember, de azért bőven nem rossz. Röviden és tömören: mind játékkényelemre, mind hangra messze a legjobb gitár, amit ilyen árkategóriában valaha láttam. -
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft #8721 üzenetére
Klasszikus gitár balkezes - elég drága
Klasszikus gitárnál tök mindegy hogy jobb vagy balkezes áthúrozod balkezes állásra és kész szerintem.
-
lakisoft
veterán
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Otthoni kocagitározásra kellene nekem egy akusztikus olcsón. Julia márkájút láttam Vaterán már 15-ért is. Ismeri esetleg valaki? Pénzkidobás vagy sem? Húrmagasság tűrhető vajon? Csodát nem várok ennyiért persze.
-
theiron320
aktív tag
Köszönöm szépen Bencsizy Enton és Printszkrín
-
izomhod
őstag
ha hangolás a téma
úgy rémlik, hogy a bnv-n annakidején láttam valami effektet, aminek volt olyan funkciója, hogyha bedugtál egy elhangolt gitárt, és megnyomtál valami gombot, majd végigpengetted a húrokat, az helyére húzta a húrokat eadghe-re. persze nem fizikailag.
van ilyen, vagy csak álmodtam?
-
Printszkrín
senior tag
válasz
theiron320 #8710 üzenetére
Ha jól sejtem, ebben van egy kromatikus hangoló. [link]
azzal gond nélkül be kell tudnod hangolni. -
Enton
addikt
válasz
gyakorlatilag nagyon egyszeru a lehangolas, csak a hangsorokkal kell tisztaban lenni.
te standard e-a-d-g-b-e rol szeretnel #d-#g-#c-#f-#a-#d -re ha minden igaz.
Ezeket a hangokat figyeld az effecten es akkor lesz jo neked. -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Rakj rá egy capot az 1. bundra és úgy hangold standardba.
Vagy minden hangot a 6. bundnál fogj le, ne az ötödiknél.
Pl lődd be az A hangot úgy, hogy a negyediknél lefogod az E húrt és utána lődd be az E-t úgy, hogy az E-t a 6.-nál fogod le. Ezután A-tól kezdve mindet az ötödiknél, és úgy jó lesz.
Én hónapok óta csak fülre hangolok, Van pár szám, ami nyilt A E vagy D hanggal/húrral kezdődik, arra ráhangolom, és hozá igazitom a többi húrt is. Füled is fejlődik, meg nem kell hozzá műszer, kb 99%-os a pontossága, füllel alig hallod a különbséget. -
theiron320
aktív tag
Üdv.van nekem egy elektromos gitárom és egy boss 3 gt pedál hozzá.A lényeg, hogy szeretném egy fél hanggal lejjebb hangolni.Na most a boss on van egy olyan opció, amivel belehet hangolni a gitárt, de az csak a standard hangokat(e,g,h...) mutatja pontosan.valahogy belehetne állítani, hogy akkor jelezzen mikor egy félhanggal lejjebb vagyok?Vagy hogyan tudnám legkonnyebben lejjebhangolni?
-
Bencsizy
csendes tag
Azt írta, hogy ő ért hozzá, nyugodtan vigyem át, és átnézi, meg megnézzük, hogy mit lehetne vele kezdeni.
Bátyám szerez nekem most munkát is, szóval lesz pénzem is hamarosan, azt akkor nézegetem majd az effekteket is.
Nekem még anno Vox Tonelab ST-t ajánlottak asszem 40-ért. Abban volt minden...
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8706 üzenetére
Na, ez a hang pl tetszik.
-
X2N
őstag
válasz
Bencsizy #8705 üzenetére
Akkor van aki megnézze, ha több torzítás kell akkor beletesznek még 1 plusz előfokcsövet, meg átalakítják a meglévőeket, hogy olyan legyen amilyen. Csöves cuccot szerelni szerintem annyira nem ördöngösség ha épített cuccról van szó, bár utána kell olvasni, kapcsolási rajzokat nézegetni. Ha tudod kérd el a kapcsrajzot attól aki építette, akkor tudok többet is mondani hogy mit lehetne bele építeni.
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8704 üzenetére
Szia
Semmi gond, érthetö, én gyakran olvasom ezt a fórumot és hát van néhány tényleg nehéz eset, szóval megértem, ha teli a hócipö.
Punk-Rock-Alternatív vonalat követem (Sum-41, Rise Against, Greenday, Offsprings), és vmi olyasmi soundot keresek, ami ezekhez hasonló. Ehhez vmi hi-gain csöves cucc kéne, viszont 4 gyerekes család egyik tagjaként elég szük keretböl kell gazdálkodnom.
Én is nagy dilemmában vagyok, mert keresek egy hangzást, de nem sok gözöm van róla, hogy azt hogyan érjem el...
Írtam egy szakinak gitárshopon, egy városban lakik velem, holnap átsétálok hozzá a fejjel, és megnézi ö is, hogy mi a helyzet.Nem kérdöjelezem meg a cubeok tudását, de nekem hiába van ott az a sok effekt (reverb, delay, chorus, flanger, heavy octave meg sorolhatnám), ha egyszerüen nem tudom kihasználni, söt még azt is megkockáztatom, hogy egyáltalán használni. Soha nem használtam a reverbet v a delayt, mert nem érdekel.
Tényleg bocs és én is sajnálom, ha néha önfejü vagyok, remélem nincs harag.
-
válasz
Bencsizy #8702 üzenetére
Azért azt ne gondold, hogy odabarkácsolsz egy csövet, aztán már megy a hi gain sound
Bele ne túrj abba ami jó. Olcsó és jól torzítós pedál nem létezik. Vanank csöves pedálok 60 ezerért. Szerintem kis csöves kombó képességeit meg lehet szorozni százzal, ha veszel elé multieffektet. Én nem fgom tukmálni, de egyszerűen egy microcube is sokkal jobb egy kezdőnek, mert nem egy hang van a cuccán hanem 30 félét tud kikeverni.
Sajnos az a tendencia, hogy ide jön valaki tanácsot kérni, aztán elmondjuk a véleményünket, majd ő a sajátját amiről kurvára nem lehet lebeszélni, hiába mondunk bármit. Kérdem én akkor az ember minek jön ide? Ne vedd magadra, nem neked szól.
Pl a srác idejön, hogy neki olcsó de jól szólós csöves cucc kell. Mondjuk, hogy olyan nem létezik. De szerinte biztos, majd eltűnik és két hét múlva bejelenti, hogy megvette a leg szarabb valvekinget. Egészségére.
Én 7éve azért jártam hangmesterre, hogy segítsenek az emberek a tanácsaikkal. Meglett minden ami kellett, igaz nem ismertem önmagam, ezért sok mindent adtam vettem az évek során. Azért azt hozzá kell tennem, hogy ott nem lehet csak így fórumozni, mert sok a beképzelt faszkalap. Szóval most itt vagyok és próbálom megosztani a tapasztalataimat, meg tanácsot adni. Nem kötelező senkinek sem megfogadni őket. Na de senkiét sem????Más:
Bencsizy nem tudom milyen zenét fogsz játszani, de a csöves kis cucc meg valami láda kiváló lehet valami blúz zenéhez, ha nincs elég krancs, veszel egy OD pedált. Más zenéhez nem tudom elképzelni.
Jó gyakorlást és bocs az előbbi kirohanásért -
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci #8699 üzenetére
Igy van, de ki akarok próbálni vmi újat is, meg hát ha jól szól, akkor úgyse érdekel majd, hogy mit vehettem volna helyette
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest