Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
izomhod
őstag
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #7897 üzenetére
Ezt imádom tőlük,hatalmas muzsika
-
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #7895 üzenetére
Nem rossz szóló,erről mindig eszembe jut,hogy milyen durva lehetett átélni azt a bizonyos Pantera koncertet.
R.I.P. Dimebag Darrell
-
on:
-
izomhod
őstag
röfögtettem ma egy ilyet
ismeri valaki?
állítólag pár hete jött be -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs #7891 üzenetére
...óó, tudnátok mennyi bajom volt már belőle az elmúlt 35 évben...
-
válasz
Szten Márs #7891 üzenetére
Jaa!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Plazmacucci #7890 üzenetére
Csak nem meghibásodott nálad?
-
-
Atticus85
tag
Üdv!
A Line 6 Spyder III 30 wattos is van olyan jó,mint a IV 30-as?Azokból találtam használtat elég jó áron.
-
hNp88
aktív tag
üdv népek,
Artec erősítőkről valami véleménnyel, tapasztalattal rendelkezik-é valaki? csak mert nézegetek egy ilyet, egész szimpatikus cucc, nem is túl drágáé'. csak otthoni, szobai "pötyögésre" lenne, ennek fényében kérdezem, bevállalható vétel-e.
esetleg más javaslat ezen kategóriában?...
-
válasz
yellowcake #7882 üzenetére
Használt Micro Cube 18-ra alkudva, ha már erősítő
Gyerünk keresgélni!
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Printszkrín #7883 üzenetére
Bár leginkább az AVD-re hasonlít.
-
yellowcake
csendes tag
Üdv! Még januárban kértem tanácsot kezdő gitár ügyben és úgy néz ki, egy használt Vintage VS6 mellett maradok. Ami pedig az erősítőt illeti, ezek vannak versenyben (mindegyik 15-20k között van a gitárshopon, sokkal többet nem szeretnék szánni rá):
Peavey Rage 158
Marshall Mg15FX (ennél a tesztnél konkrétan leestem a székről
)
Kustom Arrow 16
-
Atticus85
tag
A véleményetekre lennék kíváncsi ismét.
Szerintetek ez a gitár BCS (black cherry sunburst) színú vagy AVD (Antique Violin Dark)Képen kicsit másabbnak tűnik a színe,mint a BCS-nek,élőbe meg nem láttam még sajnos.
Már írtam az eladónak is,de nem válaszolt még.
Köszi a válaszokat
-
Ingyenes Richie Kotzen mini koncert Érdekes lehet, kár, hogy nem leszek Pesten
-
-
Erősítő: Egy 10es Fender nem lenne elég? Vagy ha már Peavey akkor nem elég oda is a kisebb? Persze lehetnek mások a szempontok, de arról eddig nem szólt a fáma!
Nekem 15-ös frontman-em van és baromira sok... nameg egy 30-as bass peavey, hát az is kb 4*akkora mint ami kéne.
-
Kanczy
veterán
Sziasztok,
Most kezdenék gitározni, beugrónak erre a hangszerre gondoltam ilyen erősítővel. Mit szól hozzá a t. ház?
köszi
-
Per pill nem szeretnék profi felvételeket csinálni. Ellenben a Kedvesem meg énekesi pálya felé kacsintgat(felvételi komolyzenei ének szakra, stbstbstb). Szóval egyelőre csak a gityót venném fel, meg max Ő énekelne fel egy két dolgot, de csak amolyan demónak szánom a felvételeket. Amúgy emu 0202 a felvevő micsodám.
Erre meg, hogy "oké hogy felveszel valamit de nem leszel elégedett a végeredménnyel, mert nincs meg - .... - se a tudás hogy mit kellene a felvett dolgokkal csinálni." Ebben látod igazad van sajna. Közöm nincs a mastereléshez vagy akár a hangosításhozpedig jó volna ha lenne valami alap tudás.
Ja és igen, kondenzátor mikrofonnal az a baj, hogy a keverő amim van, csak kölcsön kaptam és az emu-n meg nincs fantomtáp. Azért is gondoltam ilyesmire.
-
X2N
őstag
válasz
benedekco #7869 üzenetére
SM58 inkább énekmikrofon, arra van tervezve hogy fellépés közben csak azt vegye amit belebeszélnek, és ne a 20m-re mögötte ordító gitárerősítőt. Kondenzátoros mikrofonok jók lennének gitár/ének felvételére, de ajánlani nem tudok konkrét típust, hangmesteren mikrofonos topikban biztos megmondják a tutit.Még annyit hogy ha csak néha akarsz vele felvenni, szerintem nem érdemes ebbe pénzt fektetni, inkább el kell menni felvenni normális helyre, mert oké hogy felveszel valamit de nem leszel elégedett a végeredménnyel, mert nincs meg se a hardver hozzá, se a tudás hogy mit kellene a felvett dolgokkal csinálni.
-
M@trixfan
addikt
válasz
benedekco #7869 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok! Szerintem nem egyszerű mert az sem mindegy, hogy pl. akarod-e a térrel együtt felvenni a klasszikus gitárt vagy közelől? Első körben elolvasnám egy rakat mikrofon felhasználói utasítását, megnézném, hogy milyen karakterisztikájú, mire javasolják.
-
izomhod
őstag
ha valaki tud eladó P-BASS basszgitárt 60e ft környékén, főleg squier érdekelne, az jelezzen
köszi
-
Bedobom ide is a kérdést. De hogy ne csak hsz gyűjtés legyen hanem ON is. Ezért megkérdem, klasszikus gitárhoz milyen mikrofont ajánlotok? Illetve ha egy mikrofont vennék, de azt valószínűleg vokálra is szeretnénk használni akkor mi lenne a megoldás, vagy jók ezek a mikrofonok is hangszer felvételéhez? (Shure SM58 / BETA58a)
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #7867 üzenetére
Hát azért lehetne jobb is, elvárná az ember tőlük
-
A lemez egyetlen jó riffje
-
Cors
tag
http://hardverapro.hu/apro/csoves_gitarerosito/friss.html
És itt egy kis csöves finomság,anyag árban,brutál hanggal.
-
Enton
addikt
válasz
izomhod #7830 üzenetére
Ilyet lehet valahol kapni itthon 7 húros szettben .10-től .56-ig méretben csak nem ilyen neon-osat, hanem sima piros/bordó/narancs/fekete színben érdekelne.
Eddig sima ernie ballt használtam ilyen méretben.
Valaki valamit tudna mondani hol lehetne ilyet találni. 6 húros szettben már találtam neten de 7-eset még nem. -
M@trixfan
addikt
Atticus85:
Szerintem félreértelmezted, vagy nem értelmezted a szarkazmust a posztom végén: ne zenéből akarjunk megélniPersze egyetértek veled, hogy nem könnyű, csak erre nézve nem is mondtam semmit. Amúgy a csöves cucc inkább tájékozottság kérdése. Elég széles a skála.
"X2N:"
Az anyagár csak része egy termék árának, elég húzós lenne, ha a fejlesztéssel töltött időt és tapasztalatot, illetve egyéb költségeket nem kéne megfizetni és profit sem lenne. Szerintem Te sem dolgoznál szívesen ilyen helyenEurópában drágák az amerikai modellek, de ez fordítva is igaz. A ki szériás "butik" termékeknél pont az évekig tartó próbálgatás, kézi munka és a válogatott anyagok viszik fel az árat.
-
X2N
őstag
válasz
Atticus85 #7859 üzenetére
Mondjuk attól h valami csöves még nem biztos h minőségi is, a komolyabb csöves erősítőkért elkérnek félmilliókat pedig anyagköltségbe nem érik el a 200eFt-ot. Akkor meg már az se mindegy hogy milyen alkatrészek vannak benne, mert egy kimenőt is meglehet úgy tekerni hogy pár év után megszakadjon benne a vezeték és újat kelljen venni, csak tervezés kérdése, viszont ezt lehet javítani ha olyan a konstrukció, míg egy smd-s line 6-ot senki nem fog megjavítani, a gyártón kívül.
-
X2N
őstag
válasz
M@trixfan #7854 üzenetére
Igazán szerintem csak az látja jól át ezeket a dolgokat aki ezekkel watt meg decibel fogalmakkal tisztában van, és még elektronikához, hangtechnikához is konyít valamennyit, de akkor sincs egyértelmű választás, a túl sok opció miatt. Akinek meg futja rá az úgyis megveszi a legjobbat.
"Ha kezdők vagyunk nem is biztos hogy futja csövesre" is megbukik ha valaki tud szerezni egy csöves rádiót, vagy Vermona MV3-t, amin van vonalbemenet. De lehet kapni kis csöves kombókat 2-3x annyiért mint a sima tranyós erősítők, ezek lehet hogy kevés dolgot tudnak, de aki ért hozzá beleépíthet/építtethet bele egy komolyabb előfokot is, jobb alkatrészeket, csöveket tehet bele, ha valaki vesz egy ilyet később se dobja ki szerintem, mert rosszul szól, otthoni gyakorlásra meg pont jó. -
-
M@trixfan
addikt
Van benne igazság, de olyan jellemző dolgok is amitől a falat kaparom. Az egyik a Wattokkal való dobálózás és általánosítás. 5W is lehet elviselhetetlen és 100W is lehet teljesen használható otthon. Ez konstrukciótól függ. Egyáltalán nem lehet így kijelenteni. Sok erősítőben előfokból jön a hang nagy része, tele vannak Channel és Master Volume potméterekkel, esetleg Power Scaling (pl. YJM10, Suhr Badger, Fargen erősítők). A hangerőtől függő hallásunk megint egy másik téma. A másik dogma meg az, hogy kezdőnek minek ilyen-olyan komoly cucc... A gitáron márpedig rengeteg múlik, pocsék gitáron nagyon be van határolva mit lehet megcsinálni és az sem élvezetes. Oké, ez már nem az szint ahol két hét után eladja valaki az egészet. Viszont garantálom, hogy egy USA LesPaul legalább olyan jól eladható mint egy legalja "gyakorló" szett. Nem feltétlenül vesz valaki olcsó eszközöket attól, hogy kezdő.
"Ha kezdők vagyunk nem is biztos hogy futja csövesre" Régen rossz, ha a jövedelmünket a zenéléstől tesszük függővé
-
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #7851 üzenetére
Csak mert írtad, hogy akkor még kicsi voltál, és hogy ez kb. 4 éve volt, ezért kérdezem, csupán kíváncsiságból.
-
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Plazmacucci #7848 üzenetére
Ja, értem, akkor ez nem mai történet. Szerencsére közben felnőttél!
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #7848 üzenetére
Hány éves vagy ha nem titok?
-
válasz
Printszkrín #7846 üzenetére
Hát mert kicsi voltam, meg naiv és senki nem segített ilyesmiben. Csak a Codát ismertem. Ez kb 4 éve volt, azóta járok Árkádiába.
-
Atticus85
tag
válasz
Printszkrín #7842 üzenetére
Nem playback az,csak egyszer kétszer mellényúl a szólóba,és hallani lehet a számban az eredeti szólózást is,ez kavarhatott be nálad szerintem
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Plazmacucci #7845 üzenetére
Na ez már infó.
De mi a f...szért viszed oda, ha Hurguly Lacihoz is vihetnéd!?
Ő legalább korrekt, és nem húz le. Amúgy az egész Árkádia Hangszerbolt egy tök korrekt, jó hely. Persze ez az én véleményem, de remélem számít. -
válasz
Printszkrín #7843 üzenetére
Coda hangszerbolt volt egyébként, meg volt, hogy bugris volt az eladó, bár az évekkel ezelőtt volt, azóta nem láttam ott azt a hapit. Codában volt, hogy bevittem a gitárt, hogy zizeg a kitartott hang a vékony húrokon, aztán állítólag megcsinálták, meg csiszolták a bundot, de ugyanolyan maradt. Azóta sem voltam ott. Lehetséges, hogy cserélődött már a hangszerészgarnitúra, nem tudom.
-
Atticus85
tag
válasz
Printszkrín #7842 üzenetére
Csak a szóló részét figyeltem,de maga a szám azért ott van a toppon,főleg a szóló ugye emberek??Gondolom ebbe azért egyet értünk
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Plazmacucci #7841 üzenetére
Tessék nyugodtan nevén nevezni a "lehúzóst", mások okulására!
Egyébként ha az a bizonyos "cső Jack" van a gitárodban, az tényleg húzós
áron van. De ha te nem kérted, akkor meg mi a fenének erősködik? -
válasz
Atticus85 #7838 üzenetére
Hamiskás a háttérzenéhez képest, vagy hogy fogalmazzak, hogy az ne legyen sértő...
Más. Elvittem a gitáromat húroztatni meg beállíttatni egy most meg nem nevezem hangszerboltba. Felhív a faszi, hogy kontaktos az aljzat, kicserélne. Kérdem mennyi? Hát ötezer. Egy szaros jack aljzat... Mondom nekem jó lesz úgy is. Erősködik. Nem engedtem, hogy kicserélje, és érdekes módon nekem itthon nem recseg, és azóta sem kontaktos.
Szóval vigyázni az ilyen himihumi hangszerboltokkal, hangszerészekkel.
Akihez már évek óta járok és garit is vállal (gyak. másnap visszamegyek, hogy valami mégsem jó, soron kívül beállítja a cuccost) az Hurguly László hangszerész. Bátran ajánlom mindenkinek. -
X2N
őstag
Kezdőknek érdemes lehet elolvasni: [link]
-
Atticus85
tag
Érdemes 4:40-re pörgetni a szólóhoz,az hatalmas,állítólag ez volt az év szólója 2010-ben ha jól tudom,bár lehet 2011
-
izomhod
őstag
ami nálam van kölcsön, a lestrapált, rozsdás húros, recsegő, kontaktos basszgitár, bevittem a hangszerészhez, azt mondta hogy poticsere, kapcsolócsere, 5rongy, vettem rá dr húrokat (8900ról
6500ra volt leárazva), alakul a dolog
azt mondta rá, hogy ez egy megérett hangszer a 80as évekből
hangszedőcsere kéne még, és zsír lenne. bár abba már nem szállok belecsak lestem
holnap megyek érte, este próbán teszteljük
-
Atticus85
tag
válasz
Plazmacucci #7831 üzenetére
Elég futurisztikus
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci #7831 üzenetére
ők a kivételek, erősítik a szabályt
-
-
izomhod
őstag
http://www.drstrings.com/neon-strings-gallery
neon húrok, nagyon 80-as évek
-
-
X2N
őstag
válasz
NeoPampalini #7821 üzenetére
Én most ilyet vettem, ha beválik ezt fogok venni elixír helyett: [link]
-
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci #7817 üzenetére
Ők 7-8 húros gitárokat használnak lehangolva, legtöbb gitárláda nemigen alkalmas már olyan mélytartományok kiszolgálására, ezért használják ezeket a modellezős cuccokat vonalból PA-val. Csak az a baj hogy minél mélyebben szól a gitár a basszusgitárossal együtt nem fog jól szólni, és mosott lesz a hang, át kell gondolni ezt, lehet jól csinálni mint pl a Panteránál hogy ott inkább vág a gitár(sok közép) a mélyet csak érezteti de inkább rábízza a basszusgitárra. Általában az szokott jellemző lenni hogy ha magába jól szól a gitár, akkor zenekarral kiegészítve már nem szól olyan jól.
-
Apollyon
Korrektor
Van már black metal konyha
Szerintem iszonyat poén, és még a zene is elég klassz! -
NeoPampalini
senior tag
DR húrok faszák, mondjuk meg is kérik az árukat rendesen. Egyik baltámon Elixir szett van, nem tudom pontosan melyik, már ezzel vettem. Bevonatos cucc, nagyon kényelmes.
DR Black beauties-ra gyűjtök, csak vannak félelmeim a takarításától, hogy bírja mint bírja... -
Womb
senior tag
Az alábbi hozzászólások is csak azt bizonyítják, hogy nagyon különbözőek vagyunk.
Így kerek a világ.
Innentől kezdve, főleg gitárosként, botorság más zenei ízlését kritizálni. A személyeskedésről nem is beszéljek... -
-
Bencsizy
csendes tag
Nekem ez a kedvencem (tudom, ez is elég lájtos, de dallamos
)
1:40
http://www.youtube.com/watch?v=yk1D6ICIj8c&feature=related -
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci #7811 üzenetére
Ha jól tudom akkor 2 fejet lehetne egyszerre rákötni és akkor stereo-ban menne, de itt nincs igazán értelme mert nem használ olyan effektet. Rá lehetne még 4 fejet kötni egy ládára ha minden hangszóróra 1-1 erősítő lenne kötve de ez meg hülyeség, és nincs rá lehetőség a hátlapi csatlakozón. Kell a színpadra erősítő másképpen mivel olvasztanád le az első sorban állók arcát, meg mit mikrofonozol ki.
-
A technikai szint nem minden. Lehet valaki a világ legjobb gitárosa, ha nem tud számokat írni.
Kedvenc szólóm, nem a leg technikásabb, de a legjobb téma amit eddig hallottam. 3:10 -
X2N
őstag
válasz
Psychonaut #7809 üzenetére
Agyon tudnám ütni azokat akik azt írják kommentekbe h lélek nélkül játszik, biztos ezekben sincs semmi lélek: [link] [link] [link] nem is értem mit hallgatnak, ugyanúgy játssza mint Slash, csak a saját teknikájával,felfogásával, nyomatja benne a tappinget, meg amiket szokott, de ettől az érzés még ugyanúgy megvan mint Slash-ében.
Az Electric Tears albumát javaslom mindenkinek hallgassa meg -
Atticus85
tag
Nem szokványos akkordokat játszik,elég bonyolult témákat talál ki a gitárosa,például ennek a számnak az elejét is nagyon kemény betanulni ugyanilyen tempóba,és pontosan: [link]
Meg például ennek az eleje nem egyszerű hibázás nélkül azért ez se
Én meg ilyen szintre szeretnék eljutni akusztison
-
-
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci #7806 üzenetére
Mért kell egy 4x12-es ládára 3 fejet pakolni, amikor csak egy van bekötve a ládára?
-
Psychonaut
veterán
Ha technikas gitarosokrol van szo, akkor nekem is o a kedvencem. Sokakkal ellentetben en a Guns N' Rosesban is szerettem.
-
-
X2N
őstag
Én kb ilyen szintre szeretnék eljutni
[link]
-
válasz
Psychonaut #7805 üzenetére
-
Psychonaut
veterán
válasz
Plazmacucci #7804 üzenetére
Yngwie Malmsteen szerintem el tudja.
-
Valaki el tudja játszani a Far beyond the sun-t?
-
Atticus85
tag
Valaki szokott Billy Talentet játszani?
Kíváncsi vagyok,hogy van-e ilyen profi itt a fórumon
Új hozzászólás Aktív témák
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 7 - nota bene
- További aktív témák...
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest