- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
Eastman #9699 üzenetére
11 éves... ha teheti, kislánypopot (Selena Gomez, Miranda Cosgrove, Taylor Swift, 'Callmemaybe', ilyesmik). Ha nem válogathat, akkor meg én próbálok némi klasszikus zenei műveltséget beleverni: a Queen szerencsére nagy kedvenc, emellett Guns'n'Roses, Bon Jovi, Roxette, Brian Adams, mindenféle ezredforduló körüli tinglitangli poprock, néha azért egy kis Dire Straits, Mark Knopfler, no meg egy kis country is van a lejátszón a kocsiban. De hallgattatok velük Quimbyt meg Kispált is. Ezeket mind általában véve jól fogadják. Nagy kedvenc a Csík zenekar, ez ilyen korosztályos dolog most, a Quimby-féle Most múlik pontosan feldolgozás egy időben végtelenítve ment. No meg évekig néptáncolt (heti több próba, nyári tábor, fellépések, meg minden), egészen most nyár közepéig (itt még majd ki kell találnunk, hogy oldjuk meg), úgyhogy a valódi népzene sem probléma, de az nem kimondottan gitáros téma.
p
-
Eastman
addikt
válasz
parandroid #9698 üzenetére
Mindenképpen olyan kellene ami kedvet csinál neki a gitározáshoz. Milyen zenéket hallgat?
-
parandroid
félisten
válasz
Szten Márs #9696 üzenetére
Fogalmam sincs, mit szeretnék. Nagyobbik lányomnak lesz a szülinapja jövő hónap elején, jó régóta rágja a fülünket egy gitárért. Egy barátnője tanult gitározni, nála próbálgatta néha, de közben egy fél kontinenst költöztünk.
Igazából azért ezt néztem, mert a legolcsóbbat mégsem akartam megvenni, és ez még tűréshatáron belül van anyagilag akkor is, ha végül rájön, hogy mégsem akar gitározni, és a nyakunkon marad. Anno tizenévesen még én is próbálkoztam gitározással, pár alap akkordig jutottam, de megvan még a Gitáriskola, azt megkapja mellé, aztán próbálok melléülni és foglalkozni vele, hogy valamennyire szinten tartsam a motivációját.
Ez a honlap is úgy jött, hogy elkezdtem hirdetéseket nézni, végül itt kötöttem ki, és kezdtem el böngészni a kínálatot. Az Ibanez neve még nekem sem csengett ismeretlenül, gondoltam nagyon gagyi csak nem lehet...
Akusztikust szeretnénk mindenképpen, a fém és nylon húr nem tudom mennyire jelentős különbség. Gondolom a fémhúr azért nehezebb ügy, amíg nem bütykösödik meg kellőképpen a kéz, főleg gyereknek.
Szerk: Ja, meg ugye ez komplett készlet tatyóval, hangolóval, az meg úgyis kell hozzá.
p
-
Eastman
addikt
válasz
parandroid #9694 üzenetére
...de javaslom, hogy próbáljatok ki több gitárt is személyesen és úgy válasszatok. A westerngitár alapvetően fémhúros, inkább feszes, fémes hangú. Vastagabb húrkészlettel szól szépen, ami az elején szokatlan lehet, vághatja a kezdő gitáros ujjait. Persze idővel megszokható. A klasszikus gitár ugyanilyen formájú csak nylon húrokkal szerelt és lágyabb hangzású. Mindkét fajtát akusztikus gitárnak nevezzük. A Cort akusztikusgitárokat sokan dícsérik jó ár-érték arányukért. A Cort az Ibanez leányvállalata.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Egyszer volt a kezemben, jó régen, de teljesen vállalható kezdőgitárnak tűnt, szóval én azt mondom, hogy igen, használható, megvehető, okés - persze szigorúan az árkategóriájában nézve.
Fémhúros akusztikust szeretnétek? -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs az embered.
-
parandroid
félisten
Hej, de jó, hogy ilyen topik is van. Bár látom, főleg elektromos gitárokról van szó, azért bepróbálkoznék azzal a kérdéssel, hogy ez vajon ennyiért vállalható, használható? Egy full kezdőnek kellene, 11 éves kislány, de nem akarok neki kisebb gitárt venni, lassan 150 centi máris, és folyamatosan nő (a kislány, nem a gitár).
p
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín #9690 üzenetére
Nekem valahol VHS-en.
Szerk: ...most épp' ez fut.
-
Eastman
addikt
-
98bja
senior tag
válasz
Printszkrín #9687 üzenetére
Igen igen ezt próbáltam leírni az előbb, de nem nagyon sikerült megfogalmazni
-
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
A régebben felmerülő hangszedős problémámmal fordulok hozzátok. Mivel hangszerjavítót nem találtam ezért fogtam magam és alaposan utánanéztem ennek könyvekben, az interneten és elszántam magam hogy szétbütykölöm és kinyomozom. A szétszedés sikeres volt és megtaláltam a hiba vélt okát:
Amint látjátok egy fekete vezeték el van szakadva vagy le van válva. Kérdés hogy ezzel most mit lehet csinálni?
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
A régebben felmerülő hangszedős problémámmal fordulok hozzátok. Mivel hangszerjavítót nem találtam ezért fogtam magam és alaposan utánanéztem ennek könyvekben, az interneten és elszántam magam hogy szétbütykölöm és kinyomozom. A szétszedés sikeres volt és megtaláltam a hiba vélt okát:
Amint látjátok egy fekete vezeték el van szakadva vagy le van válva. Kérdés hogy ezzel most mit lehet csinálni?
-
M@trixfan
addikt
válasz
benedekco #9282 üzenetére
"Gondoltam elsütöm itt ezt a linket.
Kb itt tartok a gityózásban. A Kedvesemmel léptünk fel egy zenei suliban. Bossa novát játtszunk. Eddig csak négy rövidke számból áll a repertoárunk. De idővel talán lehet még több is.... "Hú de kellemes, meghallgattam volna még pár számot! Nagyon elismerem ezt a fajta "egzakt" gitározást, lehet én is beszerzek egy akusztikus gitárt. One Note Samba is nagyon szép volt és természetetsen a lágy énekkel együtt volt kerek.
Régen nem néztem be ide, örülök, hogy voltunk azért páran G3 koncerten. Nyilván az ülőhelyeken és a keverőpult környékén volt jó a hang, de jó volt közelről látni őket. Satriani és Vai olyan mintha régi ismerősök lennének
-
blackmacs
senior tag
Még lehet benevezek majd egy ilyenre ha pénzszűkében leszek.
[link] -
izomhod
őstag
a szükséges pedálok
-
izomhod
őstag
juj gyerekek, de szép
-
blackmacs
senior tag
Addig én is eljutottam hogy Epiphone.
Megnéztem és újonan 120-130 e körül van az ára.
Én is újat szeretnék venni kérdés hogy lesz e annyi pénzem rá.Nem akarom azt csinállni hogy inkáb veszek egy olcsóbbat de gagyibb újat,mint egy alig használt de valamire valót
ugyanabból a pénzből.Remélem érted mit akarok mondani? -
-
Eastman
addikt
Vegyél holnap egy csomag 10-es húrt és nézd végig ezt a videót! Az öreg John lesúgja neked az okosságot.
Egyenként vedd le és egymás után cseréld a húrokat, ne az összeset egyszerre (szerintem).
-
-
-
-
sajtee
őstag
Nem vagyok ideges.. Hangolás közben elszakadt az A húr...
-
blackmacs
senior tag
És ez megéri az árát szerintetek?
[link] -
blackmacs
senior tag
Szerintetek ez megér ennyit?[link]
-
izomhod
őstag
audacity kérdés:
tegnap vettem észre, hogyha veszem fel a gitárt, a jel 5-10 mp után elkezd kb a felére gyengülni, majd beáll egy közepes szintre, és utána olyan, mintha visszhangozva lenne
mitől lehet ez? kábel?
vagy valaki tapasztalt ilyet ebben a programban? -
Eastman
addikt
válasz
benedekco #9641 üzenetére
Ez az amit a Les Paul és különösen Gary ujjai alatt a LP nagyon tud, a vastag sustain, a hangkitartás.
Nagyon szeretem Gary Moore játékát, egyre jobban. Élőben is láttam a BS-ben, nagyon odacsapott a száraz fának, gitáristen volt! Aztán a PeCsában az emlékére rendezett koncerten is voltam. Gyönyörű, meghitt búcsú volt. Most szereztem meg a Dirty Fingers című lemezét, rajta a Don't let me be misunderstood-dal. Nagy kedvencem, perfekt a szólója. Utaltam már korábban Garyre itt is. Nagyon nagy a letöltéses szövege.
Hendrik Freischlader a Moore zenei örökség leghitelesebb őrzője. Október 17-én lép fel az A38-on. Gary és Hendrik is nagyon szerették Magyarországot, a magyarokat. Érdemes feliratkozni a Lord of The Strings Gary Moore Fanclub hírlevelére, mert mert mindig friss hírek érkeznek és komoly kapcsolatépítés és kapcsolatápolás folyik Freischladerrel és Cliff Moore-ral, Gary testvérével is, aki nagyon jó fej, hatalmas arc és ő is nagyon szeret az országunkba látogatni.
-
Tudom ajánlani. Nemrég találtam rá a komára.... nem vagyok valami kitanult forma a rock szakmában. Pedig nagy öreg volt ő is.
-
blackmacs
senior tag
Az Epiphone-ról mit lehe tudni?Jó cucc?
-
válasz
blackmacs #9624 üzenetére
Engem Hendrix inspirált... de azt újra csinálni/játszani amit ő alkotott, felesleges.
Amúgy a akiről beszéltek sokat nem hallottam. U2 tudom mi, régen hallgattam is tőlük ezt-azt, de hogy a gitár nem fogott meg az is biztos. Na most akkor megnézem ki/mi ez az egész. Kell a változatosság és a széles látószög.
-
igen, nálam is ez a programcsokor van fent
audacityvel szétdarabolom a számot
de mivel qrvára szarul megy a lehallgatás, ezért kell a lassítás, ami nincs mpc-ben... valamiért nem tudok lehallgatni nótát...pl most a nothingelse-ben van egy részlet ami nem megy, de csak 5mp kéne... oké kivághatom megint audacitível, de szerintem lesz még vagy 20 ilyen részlet amivel szívni fogok...
mindegy kivágom, aztán nyomom így tovább... -
Hali újra!
Ha van itt valaki aki fülre szokott számot leszedni akkor milyen lejátszóval szokta ezt tenni?
Nekem a winamp egy kicsit kezd kínszenvedés lenni. Leszedtem hozzá egy DSP plugint (pacemaker) amivel lelehet lassítani, hogy a pitch ne változzon, de a winamp az idő csúszkája elég pici így nehéz pontosan a megfelelő időpontra ugrani, illetve néha jó lenne, ha egy kiválasztott szakaszt ismételne csak.
Amúgy lehet, hogy csak valami jó plugint kéne szereznem ehhez is... de nem igazán találtam használhatót.
Gondoltam hátha küzdött valaki hasonló problémával, és megoldotta. -
Hogy áll a hónap végi gitáros találka?
-
Eastman
addikt
Bárcsak gitározni is így tudnék, mint okoskodni.
Sebaj, 40 éves koromig adtam magamnak időt a projektre. Bár a'szem ráérek még...
-
Eastman
addikt
válasz
blackmacs #9610 üzenetére
Azt Te is látod majd, ha a kezedbe veszed a hangszert, hogy mennyire vannak elkopva a bundok. Közelről alaposan nézd meg a vastag E húr alatti bundok formáját, ívét végig a nyak teljes hosszán! Ha a vékony E, H (B) és G húr alatt laposabbak, kopottabbak főleg a 12 bundtól a test felé az E és H alatt; akkor "szét van játszva" a bundozás a sok húrnyújtás miatt. Később nehezebb még egy hangszerésznek is pontosan beállítania a gitárt. Magyarul a közeljövőben költeni kell majd rá. Futtasd végig a tekinteted a mély és magas E húrokon a nyak mentén. A húroknak végig párhuzamos távolságban kell haladniuk a nyak szélétől. Ha a test és a nyak találkozásánál pl. a magas sokkal közelebb vagy távolabb van a nyak széléhez mint a mély, illetve fent a fejnél, a nyereg két szélénél egyenlő a nyak és húrok közti táv, de lent a test és nyak találkozásánál nem párhuzamos vonalakat látsz, az utalhat arra, hogy gázos a nyak.
Mikor az erősítőre dugtad a tiszta, effektmentes csatornán hallgasd meg a hangját. Az erölködő hangszíngombjait középre állítsd, a hangerőt az elején lehet kisebbre, viszont a gitár minden gombját tekerd ki 10-ig! Tekergesd meg a potmétereket egyenként. Hallod, majd ha esetleg kontakthibásak, recsegnek. Kicsit mozgasd meg a gitárba bedugott jackdugót is. Onnan sem jöhet recsegés, pattogás. Ha mégis ilyet hallasz, kérj egy másik kábelt, vagy fordítsd meg, az erősítőbe dugott végét tedd a gitárba és viszont. Mozgasd meg azután is. Ha recseg, sanszos, hogy a jack aljzat kontakthibás.
Sokat használt gitárnál a híd hangszedő "be szokott izzadni" a gitáros tenyerétől, amit sokszor a hídon pihentet - bár fedéllel szerelt pick-up-nál ez nem nagyon jellemző. Közelről alaposan nézd meg a krómozott hidat és a hangszedő keretének hat csavarját, hogy van-e rajtuk rozsdára utaló nyom. A háromállású kapcsolót állítsd a híd - potikhoz közelebbi - pick-up-hoz (humbucker, ebben az esetben) és hallgasd meg a tiszta csatornán. Egyenként pengesd meg a humbi felett a húrokat. Olyankor a magasabb húrok picit hangosabbak, de nem szabad recsegnie az erősítőből kijövő hangnak. Majd a háromállású kapcsolót állítsd csak a nyaki pick-up-ra és egyenként a hangszedő fölött pengesd meg a húrokat. Itt a mélyek dominálnak, de a magasaknak is csengeniük kell. A két humbinak ugyan olyan hangosnak kell lennie, de a nyaki picit mélyebb hangszínű, a hídnál lévő magasabb. A középső állásban mindkettő szól, úgy a leghangosabb a gitár.
Nézz rá a test hátuljára is. Ha esetleg karcos az övcsat környékén, az utalhat arra, hogy a tulajnak nem a Cort volt a legféltettebb tárgya. ...bár ez a gitár hangját legkisebb mértékben sem befolyásolja.
Aztán ha belefér, próbáld ki torzított csatornán is a hangszert, de csak finomabb chrunch-csal, ne atomra torzítva. A híd pu-ra kapcsolva jobban torzít, jobban harap, sikít a gitár, nyak pu-nál teltebb, ütősebb a hangzás.
Persze, ha keveset használt és jónak látod a nyakat, egyben van a test, nem recseg az elektronika és mégsem szól jól a gitár, lehet, hogy csak egy húrcsere és egy komoly beállítás kell neki, hogy életre keljen. Kb ennyi.
Összességében és részleteiben így kell kinéznie a hangszernek: [kép].
[ Módosította: Ndruu ]
-
-
blackmacs
senior tag
válasz
Plazmacucci #9609 üzenetére
Ezt jó tudni!Amúgy mindenkép kiakarom próbálni üzletben csak érdekelt volna ha valakinek van személyes tapasztalata ezzel a típussal.
-
-
blackmacs
senior tag
YouTube-on láttam róla pár videót tetszett a hangzása azért gonndoltam arra.Persze használtan gondoltam megvenni.
-
-
blackmacs
senior tag
Valaki esetleg a 9597-re valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- További aktív témák...
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest