Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem tudom, ennek már kásás a hangja, olyasmi, mint a Roland cube extreme erősitőmodellje.
Nekem inkább a metal stackhez hasonló kéne (3:55), Extreme (4:15) már túl sötét hangzású nekem. http://www.youtube.com/watch?v=SwKflB01xmANa, vmi olyasmi kellene, ami kemény, de "tiszta torzitott", nehéz elmagyarázni azt a hangot. Nagyon kemény torzitott, de nem ilyen kásás hang, mint itt az extreme, vagy a nano metal muff.
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Házi készitésűként vettem, és úgy értem, hogy 2 elő- és 2 végfok CSŐ van benne
Na 
A videóban linkelthez melyik torzitó adna megfelelő hangzást?
-
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Zsir, én csak egy 1x12-est akarok csinálni, illetve erre van keret, az elég lenne otthonra is, meg próbákra is.
Én sem tudok semmit sem a többiről, ezért kérdem, Ti azért jobban értetek hozzá, meg régebb óta vagytok a szakmában.

A Celestionnál 85-5khz van, a másiknál meg 28-2.8khz. Tehát a Celestion jobb, mivel szélesebb frekvencia tartománnyal rendelkezik, nem?
Még vmi: ugye a fejben csak 2 elő és 2 végfok van, ezért kellene vmi jó torzitó pedál. Boss DS-1 és DS-2 pedálokat néztem. A 2 jobb a hangja annyival, hogy megvegyem, vagy az 1 is bőven jó torzitott hangot ad?
Ilyesmi elég lenne:
http://www.youtube.com/watch?v=GD0rVMzrlnQ -
-
Bencsizy
csendes tag
Még ezeket néztem:
http://www.grando.hu/noir-hangszoro-polipropil-233-n-12-300-mm-150-300-w-8-ohm-1515377595
http://muziker.hu/hangfalak/hangszorok/celestion_rocket-50-8.html
Nyilván a Celestion lenne a legjobb, de nem tudom, hogy megéri-e az árát. A különbség a teljesitményben meg a frekvencia tartományban van ugye. Melyik jobb a gitárhoz?
15 wattos fullcsőhöz elég az 50 watt nem?
-
Bencsizy
csendes tag
Szerintetek ezzel jól járhatok?
http://elektronika.vatera.hu/studio_dj_es_discotechnika/dj_es_discotechnika/gitar_hangszoro_12_30cm_1607585483.htmlÉpítek unokatesómmal hangládát az erősítőhöz, faanyagot ő állja, nekem csak hangszórót kéne szereznem.
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
. Majd lássam ám. 
-
-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Sok szerencsét hozzá!!!.

-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Majd legközelebb. Sajnos nem lehet ezt pénzel bírni.
-
-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
G3 - Joe Satriani, Steve Vai, Steve Morse koncert - 2012.08.01 20:00 Papp László Sportaréna
Szerk: Kár hogy nem Yngwie jön velük
. -
-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem is, meg imádom amit ez a jóember csinál!!!
. -
-
lakisoft
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez elég perverznek tűnik. De szivesen kipróbálnám.
-
Szerdán BLS konci

-
Ezt skubizd!
-
pc-user
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Az ajánlott oldalon nekem EZ a hangszer tetszik a legjobban! Valami hasonlót szeretnék majd venni (ha meglesznek hozzá az anyagi feltételek...)

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod
üzenetére
8-as nylon húr? A nylon húrokat nem a vékony e húr vastagsága alapján mérik, hanem ultra low-tól ultra high tension jelzésig. Szerintem akusztikus fémhúrra gondolsz.

A többihez nem tudok többet hozzátenni, mint amit leírtam.
A tippet (Bonnie Raitt) köszi, holnap mindenképp megnézem ki is ő, és milyen zenét csinál, ma már hulla vagyok.

-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
tegnap volt szerencsém egy főzésnél gitárhoz jutni, volt egy frankó fémhúros, meg egy suzuki nylonhúros. az elején a fémessel játszottam, de bántotta a kis puha ujjaimat, úgyhogy átvettem a másikat
mondjuk régen nem játszottam gitáron, vagyis inkább úgy mondom, hogy ami én játszok, azon a legvékonyabb húr is 50es

azt nem is tudtam, hogy nincs 8as nyejlony húr
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
sok a lámpa a szemükbe, meg nagyon divatos, azért

csekkold le ezt a nőt: Bonnie Raitt
frankó dalokat nyom
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron
üzenetére
Ne ez döntsön a fémhúros/nylonhúros között. Egy normális fémhúros egy 10-es húrkészlettel teljesen jól lefogható kezdőnek is. Vastagabb is. Tizenkevés éves kislányok tanulnak meg fémhúrosokon játszani, gond nélkül, szóval azt hiszem joggal nem hiszek abban, hogy kezdésnek emiatt nylonhúros gitár kéne. A különbség legyen inkább a hangjuk, meg a felépítésük - a hang értelemszerű, meg kell őket hallgatni, a felépítésnél pedig a húrok távolságára, a fogólap szélességére gondolok. Más érzés egy széles fogólapon a nagy húrtávolságokkal játszani, mint egy keskenyen a szűkebbekkel. Nem feltétlen jobb egyik sem a másiknál, hanem más - én pl. a nagyobb húrtávokat szeretem, de igen sokan pont nem.
izomhod: 8-as húrok? Azt nem fog kapni akusztikusra, elektromosra való 8-ast meg ne tegyen rá... komolyan, azért annyi kis fájdalmat igazán nem nagy dolog elviselni egy felnőtt férfinak, mint amit egy 10-es húrkészlet okoz, még a kezdetekkor sem, és egy akusztikus megszólaltatásához minimum a 10-es. Bár inkább 11-12, de azt majd a későbbiekben, amikor már megeddződnek az ujjbegyek.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron
üzenetére
Sajnos még nem volt a kezemben Julia nylonos, így nem tudok róla semmit sem mondani.
A Romanza tényleg felejtős.izomhod:
Szerintem nézegess Cort AD 8xx-eket néha a hangmesteren, meg gitarshopon, előbb-utóbb lehet szembejön egy jó ajánlat.
Amúgy azok félmeztelen pasik a (gondolom biztos meleg volt) a youtube videón miért viselnek a színpadon napszemüveget? 
-
Akybron
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat (Neked is izomhod).
Inkább a könnyűzene irányában gondolkodom, kezdetben "tábortűzi", aztán majd ahogy alakul.
Nézelődtem még erre-arra. A Staggokat nem igazán szeretik ajánlani.
A Romanza ARC390-t én is hanyagolnám, Auchan-ban kapható, ez már sok jón nem sugall
(Bár ki tudja, de inkább cipőt a cipőboltból)
A Julia gitárok fémhúros változatát itt is ajánják, nylon húrosban is jónak mondhatók? -
izomhod
őstag
(láttam a blogodban, ez egy kicsit más stílus, de ugyanaz a mű
) -
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
használt is jöhet!
-
izomhod
őstag
na most hogy elkezdtem nézegetni az akusztikusokat, lehet hogy nekem is kéne egy a mostani 30 éves noname hathúrosom mellé
azon gondolkodok, hogy jó lenne egy elektro-akusztikus, de abba rendesen be kéne ruházni, úgyhogy egyelőre 20 alatt keresek valami használhatót
ha van javaslatotok, mutassatok bártan ami szóbajöhet
acélhúros legyen, annyi a lényeg
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Akybron
üzenetére
Szia!
Egyetértek az előttem szólóval, abszolút nem késő, sőt konkrétan soha nem késő.
Azt, hogy milyen leckékkel kezdj, erősen meghatározza, hogy milyen zenét szeretnél játszani. Ha könnyűzenét, akkor jó kezdés a M-D könyv, plusz ajánlanám igen erősen a justinguitar.com-ot, ahol remekül felépített leckék vannak, videókkal. Érdemes szinsztematikusan végigmenni a leckéken.
Ennyi pénzért egyetlen gitárt ismerek, ami talán bevállalható: A Rollings 4/4-es modelljét, itt a lap alján. Igen, minimálisan drágább, de szerintem ezt a kicsi pluszt azért megéri. (Én mondjuk nem szoktam ajánlani a gitárvásárlást egy jó 40-45 ezer alatt, kezdőknek sem, több okból, de ha nagyon nincs rá lehetőség, akkor ezt mondanám....) -
izomhod
őstag
válasz
Akybron
üzenetére
szia!
34 éves korban a legjobb elkezdeni a gitározást

nem késő sose, sőt, az ember ilyenkor már érettebb, mint a tinik, önfegyelem, blabla
én nem ismerem ezeket a márkákat, ja a stagget hallottam már, de oda kell figyelni, hogy mit veszel, mert ha vacak a gitár, zörög, rossz hangja van, kényelmetlen, ilyesmi, akkor az rányomhatja a bélyegét a gitározás megítélésére.
csak újban gondolkodsz egyébként?
van gitáros ismerősöd a közeledben? az nagy segítség lenne a közeljövőben ha választásra kerül a sor
én is a muszty-dobayból kezdtem el, szerettem.
tegnap este főzésen épp előkerült két gitár, el is játszottam az elmegy a kuglit , eszembe jutott

itt is szétnézhetsz, mik vannak a piacon
-
Akybron
aktív tag
Felmerült bennem egy gondolat : Megtanulnék gitározni. Klasszikus gitárra gondoltam, szeretem a hangját.
Az összes felmenőm játszott valamin, talán rám is ragadt valami zenélési képesség.
Zeneelméleti tudásom konvergál a nullához, (kb. annyi, hogy azért voltam énekből 4-es 5-ös, mert a vonalas kotta ABC-sbe való konvertálás című gyakorlatot bármely körülmények között el tudtam végezni
). Talán a Muszty-Dobay könyv jó kezdés lenne nekem.1. kérdés: 34 évesen nem vagyok-e már túl idős a kezdéshez?
2. kérdés: Alsó árkategóriás (15000 Ft-ig) nylon gitárok közül mit ajánlanátok?Amiket nézegettem a közeli hangszerboltok oldalain:
Julia CG39
EKO CS10
Toledo CG100
Framus Ideal
Stagg C442 -
izomhod
őstag
mesugával büntetem a faszfej szomszédomat, kezd tetszeni a zenekar

-
Enton
addikt
Batyam ma este meghozzta az sm7-est, nagyon brutál soundok jönnek ki belole.
Most csak 20 percet tudtam nyúzni, de brutál jo hangja van! -
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
így csöcsökkel nem is olyan rossz

meg a gitár is rendben van, ezzel ki lehet állni színpadra.
nálunk van egy csajzenekar, hááát. ha ugyanazt fiúk adnák elő, ki lennének fütyülve rendesen, dehát van köztük 1-2 aranyosabb, így fellépnek itt-ott. dehát ez van, éljen a baywatch!
-
válasz
izomhod
üzenetére
Ja a bal oldali a kedvencem. Csak asszony meg ne lássak, hogy ilyeneket nézek. Arch Enemy poszteremre is féltékeny

(#8648) X2N
Jogos, abban az időszakban ki nem volt betépve?
-
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Bezzeg a Gibsonokat nem verte szét, azokat jobban tisztelte
Hangszerzúzás mint showelem meg inkább a who-ra volt jellemző, ők vertek szét mindent ami a színpadon volt. Nekem amúgy mindegy hogy mit csinálnak, de ha már nem kell nekik akkor inkább dobják be a közönségnek, hátha kell valakinek 
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
most nézem ez az iron maidens milfek gyülekezete

-
válasz
izomhod
üzenetére
Van egy Hendrix dvd-m, ő se tudja egyből szétbaszni a Stratot, csak olyan 3-4 csapásra. Egyébként szánalmas sóelem volt ez a hangszerzúzás. Mondjuk akik tépnek (nirvana) mit várunk? Kb az a szint mint mikor csöcsökkel próbálnak eladni valami. Ha másképp nem megy... (the iron maidens)
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
http://www.youtube.com/watch?v=vHksyIAawt8&feature=related
sose bírtam a gitár hirós videókat, de ezt hang nélkül elviselem

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
majdnem biztos vagyok benne
-
-
izomhod
őstag
http://www.youtube.com/watch?v=gSedE5sU3uc&feature=related
ezt csak egy angol szóval tudom leírni:
WEIRD
-
-
pc-user
senior tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Autók festésének javításásához, karcolások eltüntetéséhez gyártanak hibajavítókat, esetleg jó lehet...
-
-
izomhod
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
milyen gitár egyébként?
-
-
izomhod
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
valami gót picsától kérj fekete körömlakkot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Eastman
addikt
-
Ma vettem észre, hogy a lakkozás egy kb. 3 mm-es részen megsérült, mintha valami hegyes tárggyal találkozott volna a basszusgitárom.
Mivel fekete a lakkozás, most szépen "világít" az a kis sérülés. Házilag hogy tudnám kijavítani? -
BluEyes
őstag
válasz
Moonwolf
üzenetére
Ha van 60k-d, akkor ne eszetlenkedjél ilyen gagyi szettekkel.
Csapjál rá erre az erősítőre: Crate GX65 Amerikai cucc, egy vaddisznó. Ez nem gyerekjáték, hanem igazi színpadi cucc. 25k-ért nagy vétel.
Aztán ha megvetted, majd keresünk hozzá egy normálisabb gitárt is. Persze azt is majd használtan, mer aza okosság. -
bucsupeti
senior tag
válasz
Moonwolf
üzenetére
Az ilyen uszadékfa szetteket veszik igazán, ezen keresnek a gyártók és a kereskedők is nagyokat.
Ha már választani kell akkor Cort, de tudom hogy azt is megbánnám később. Vegyél csak gitárt használtan 40-ért. Dugd rá a PC-re és úgy gitározgass, amíg összeszedsz valamennyi kis pénzt egy picike kombóra. -
Printszkrín
senior tag
válasz
Moonwolf
üzenetére
ha annyira xar lenne hogy max csak a falhoz csapni jó akkor talán nem forgalmaznák, nem ?
Dehogynem!
Mindent forgalmaznak amiért valaki hajlandó pénzt fizetni.
Azért ezek között és a 2-300 ezres gitárok között van átmenet, választék bőven.
Van miből válogatni, akár külön a gitárt, és az erősítőt.
Ha mindenképp egyben szeretnéd szettként, akkor én is a Cort-ot javasolnám.
Egyébként meg gondolj bele, ennyi pénzért mindenből a legalját kapod.
Olcsó gitár olcsó erősítő, olcsó hangoló gép, olcsó tok.
Először vennk egy gitárt, és egy erősítőt kábellel, aztán hevedert, egy normális
hangoló gépet, és ha szükség lesz rá, mert hurcolászni szeretnéd, egy normális tokot.
Így szétosztva elviselhető költség és valami olyasmit veszel, ami maradandó lehet. -
Thor92
csendes tag
Én a Cortot ajánlanám, akár ami a linkben szerepel akár mást cort.
-
Moonwolf
senior tag
Értem. Bár ha annyira xar lenne hogy max csak a falhoz csapni jó akkor talán nem forgalmaznák, nem ?

Egyébként nem koncert terembe készülnék.
Itthon, ismerősöknek majd.Már nem azért de ennyi erővel már vehetnék 200-300e ft ért is hisz az még jobb és nem is kell majd cserélni mert sokáig jó.

-
Enton
addikt
válasz
Moonwolf
üzenetére
Ne is várd, hogy ezek közül valaki is ajánljon valamit is. Ilyeneket azok vesznek akik nem értenek hozzá és nem is járnak utána.
Legjobban egy klassz kis ibanez rgr 170dx-et mondanám 40-ért volt a tagnapi gitárshopos linkeken plusz 20-ért valami kis 15-30Wattos kiserölködőt tudnék ajánlanék mellé. -
Thor92
csendes tag
SX gitárt ne vegyél, én sajnos hasonló csomaggal kezdtem. Az ellenségeimnek sem kívánom. Uszadékfa...rettenetes.
-
Gyick
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akkor ez is superstrat ebben 3 is van

-
menyko
tag
válasz
Moonwolf
üzenetére
Én a helyedben először azt pénzmagot csak magára gitárra költeném. Kezdetben kötheted számítógépre is, ha egy kis torzítást szeretnél. Később még mindig beszerezhetsz egy 15-20W-os gyakorló erősítőt otthonra.
Egy jobb gitárral könnyebb a tanulás, kényelmesebb játszani rajta. Nem csörög nem zörög.
Formáját tekintve én azt ajánlanám, hogy kezdő hangszernek a szokványos formák közül nézegess (strato, les paul, tele). Szerintem ilyen kategóriában az általad kiszemelt "gitár" csak valami játék
Vásárlás előtt mindenképpen próbáld ki, ne internetről rendeld. Ajánlatos magaddal elcipelni egy hozzáértőt is, nehogy rád sózzanak valami vackot, amit más nem venne meg. -
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egyetértek. ...én csak annyit mondok, hogy ha egy gitár fix hidas, az nem superstrat.
Minden másban igazad van. -
Bencsizy
csendes tag
Ért itt valaki a dobokhoz?

Millenium dobfelszerelés milyen lehet? Jó márka, vagy hanyagoljam, mert olyan, mint az olcsó gitár?
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Moonwolf
üzenetére
40000-ért használt gitárt (hozzáértő ember nézze meg!)
Erősítőt meg vegyél hozzá ideiglenesen valamit amivel tudsz prüntyögni, de ha valamire valót akarsz akkor arra is költs legalább ennyit (használtra).
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
40e ft. ért milyen elektromos gitár szettet ajánlanátok egy kezdőnek? Vagy érdemesebb külön venni őket?
powerstate en nézelődtem és egy ilyennel szemezgetek link, formára színre tetszetős.

A válaszokat segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
-
-
pc-user
senior tag
Az alábbi 3 kombó közül ki melyiket választaná (és miért) otthoni játékra:
- VOX Pathfinder 10
- Powerstate PG-25
- Behringer GM-108Mindhárom azonos árban van (használtan). Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na

. Majd lássam ám.
tetszik.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)