- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín #6499 üzenetére
...és mintha a hangja is jobb lenne egy pöttyet.
Azért gondolhatod, hogy a PULSE DVD is pörög itthon nem keveset...
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín #6497 üzenetére
-
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín #6491 üzenetére
Én ezt a videót nézem ronggyá, nem tudom megunni. [link] Doyle odaken a Stratónak a logikája szerint. Először csak pislogtam.
A háttérben Andy Fairweather Low kihoz egy fehér HH Stratot amiben kicsit érdekesen állnak a humbuckerek (0:38). Áhhh, ufók ezek mind.
-
matyi94
senior tag
Gyakoroljátokezt!
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Bencsizy #6482 üzenetére
Sok balkezes gitáros játszik jobbkezesre húrozott gitáron.
Nagyon érdekes nézni, ahogy a vékony húrokat fentről lefelé húzva nyújtanak.
Itt van például Doyle Bramhall -
Archanon
őstag
válasz
Szten Márs #6487 üzenetére
Jól ki lett választva, szakember által.
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Szten Márs #6483 üzenetére
Nekem a palm mueolt részekkel van problémám, mert a jobb kezem nem elég gyors hozzá, és nem tudok így egyenletesen pengetni vele. A bal kézzel sose volt bajom, de a jobbal azzal most megint bibi van.
Csak akkor van bajom vele,ha palm mute + csak lefele pengetés van. Pl a sum-41 fat lip című számánál a pre-chorus nem megy PM + lefele pengetéssel, csak PM + fel-le módszerrel megy, de úgy meg nem olyan hangja van. -
Archanon
őstag
válasz
Szten Márs #6485 üzenetére
Nem. Őszintén arról fogalmam sincs, hogy mi volt, de kinézetre ugyanolyannak tűnt (csak feketében). Viszont egyáltalán nem állt kézre már az sem, hogy jobb kézzel pengessek. (Érdekes egyébként, mert nagyon sok mindent jobb kézzel csinálok...)
-
Archanon
őstag
válasz
Bencsizy #6482 üzenetére
Én is először jobbkezest kaptam, csak kiderült, hogy balkezes vagyok (az ajándékozó ezt elfelejtette). Megpróbálkoztam vele, de nagyon nem állt nekem kézre, pedig életemben először fogtam gitárt a kezemben. Aztán lel ett váltva balkezesre, máris jobb volt.
Most már csak játszani kéne megtanulni rajta.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Bencsizy #6482 üzenetére
Nem olyan furcsa ez, sokan tanulnak balkezesként jobbkezes gitáron. A fogólapon tutira könnyebben meg is tanulnak matatni, viszont kérdés, hogy a durvább pengetésekkel hogy boldogulnak/boldogulnának majd a későbbiekben, ha igazán mélyen belevetnék magukat a gitározásba. (Valószínűleg nem véletlenül fejlődött és alakult így a gitár felépítése, ahogy.)
-
Bencsizy
csendes tag
válasz
Szten Márs #6469 üzenetére
Nálam az az érdekes, hogy bal kezes vagyok, de jobb kezes gitáron tanultam meg játszani, mert az volt kényelmes nekem
-
combonari
tag
válasz
Szten Márs #6477 üzenetére
A Muszty-Dobay gitáriskolát csak ajánlani tudom.
Anno abból tanultam meg gitározni, ráadásul nagyon hasznos extra dolgok is vannak benne, például akkord-táblázat, blues gitározás alapjai, és egyéb hasznos technikák (pl. a kalapács, vagy hammer-on technika, és még sok más)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Archanon #6475 üzenetére
Magyar? Nem is tudom, Muszty-Dobay gitáriskola. De egyébként nem kell hatalmas angoltudás, nézd mit csinál a pali és utánozd
Régebben a gitartanfolyam.hu-t ajánlottam, de az átalakult, most nem tudom mi van vele. Regisztráltatni akar velem, ahhoz meg lusta vagyokEastman: Thxthx!
-
Archanon
őstag
válasz
Eastman #6474 üzenetére
Jónak tűnik.
Viszont itt találtam olcsóbban (igaz, akciós ár).#Szten Márs: Ehm, a jó kis angol (ezzel mindig megszenvedek, de ha nincs más, legalább fejlesztem a tudásom e téren is). Azért köszi. Esetleg magyarul valami?
Majd rád keresek a topicban, hátha találok jóféle hozzászólásokat. -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs #6471 üzenetére
A GITÁR ÚTMUTATÓ ZENÉSZEKNEK című szakkönyvből:
(Szerzők: Dave Hunter, Tony Bacon, Roberto Benedetto, Dave Burrluck, Walter Carter, Doug Chandler, Paul Day, James Stevenson, Kari Bannermann, David Braid, Carl Filipiak, Nestor Garcia, Martin Goulding, Lee Hodgson, Max Milligan, Rikky Rooksby, Michael Wright)
tartalom
Bevezetés 6
Első fejezet
Hangzás és felépítés 8-41
Alapvető tulajdonságok, melyek meghatározzák a világ legnépszerűbb gitárjainak hangzását és játszhatóságátKlasszikus gitárok 10
A nejlonhúrosok kellemes hangzásaSík fedlapos akusztikusok 14
A bluegrasstól a rock ritmusokigArchtop akusztikusok 20
Nagy testű dzsesszgitárokAkusztikus-elektromos gitárok 24
A big-bandtől a rock and roll születéséigTömör testű elektromos gitárok 26
Igazi rock-őserőFélakusztikus gitárok 34
A bluestól a bopigPiezonmágneses hibridek 40
A jövő hangszereiMásodik fejezet
Gitárerősítők és effektek 42-59
Betekintés a kulisszák mögé – mi határozza meg a hangzást?Erősítők 44-53
Csöves kombók 44
A nagyszerű hangzás egyszerűségeEgyedileg átalakított kombók 46
Többcsatornás tűzokádó sárkányokFejládák 48
Az aréna rock alapjaiTranzisztoros erősítők 50
Sokoldalú igáslovakModellező erősítők 52
Digitális gitározásEffektek 54-59
Klasszikus pedálok 54
Kispedálok hangzásaiRackek és multieffektek 58
Sokoldalú eszközökHarmadik fejezet
A gitár karbantartása 60-115
Útmutató a gitár tisztításához, beállításához, javításához, és apróbb megváltoztatásáhozHúrozás és hangolás 62
Első lépések a jó hangzás feléA nyak és a húr nyomás beállítása 70
A nyakgörbület ellenőrzése és beállítása, felső nyereg magassága, az „action”, húrmagasság, tremoló beállítása, intonáció és még sok minden másAz elektronika 91
Forrasztási technikák, hangszedők cseréje, bekötési modifikációk és még sok minden másSzakembert igénylő beállítások 106
Kis ismertető azokról a munkákról, amelyeket jobb, ha szakemberre bízunkTisztítás és polírozás 110
Hogyan őrizzük meg hangszerünket a lehető legjobb állapotban, hogy mindig a legjobb teljesítményt nyújtsaVédelem és szállítás 114
A megfelelő tok kiválasztása, valamint a helyes tárolás és szállításNegyedik fejezet
Stílusok 116-295
Ismerjük meg a tíz legnépszerűbb gitárstílust, melyek új zenei inspirációt nyújthatnak, vagy akár elvezethetnek eddig teljesen ismeretlen területekre isAkusztikus technikák 122
Az alapakkordoktól a haladó ujjpengetésig és alternatív hangolásokigA pop-rock stílus 140
Átfogó ismertető a kemény ritmusoktól a szólózás elsajátításáigBluestechnikák 178
Bluesritmus, groove-ok, riffek és ritmusok és sok minden más, ami ahhoz kell, hogy a szólózást elsajátítsukCountry-gitározás 204
A „twang” hangzás rejtelmeiJátsszunk rock and rollt 220
Vad szólók és boogie ritmusokMetáltechnikák 228
Pengetés, legátó, sweeping and tapping technikák hard rock szólógitárosoknakA gitár a latin zenében 254
A mambóritmusoktól az afro-kubai dallamokigAfrikai stílusok 260
Pálmabor groove-ok és highlife dallamokKlasszikus gitározás 266
A hivatalos technikák bemutatása, mellyel stílustól függetlenül színesíthetjük játékunkatA gitár és a dzsessz 282
Akkordfűzés, bebop futamok és improvizációs eszköztárKislexikon 298
Részletes, átfogó, illusztrációkkal tarkított ismertető, mely segítséget nyújt a szakkifejezések elsajátításábanNév- és tárgymutató 310
Mértékegységek átváltása 316
Bibliográfia 317
Köszönetnyilvánítás 318
--> [ÁRAK] <--
--> [vatera] <--
[ Módosította: Pompi ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Archanon #6472 üzenetére
Na igen, ez nem klasszikus gitár
Akusztikus gitár az, amelyiket arra terveztek, hogy hangszedők, meg erősítők és hasonló elektronikus cifraságok nélkül (is) képes legyen hangszerként üzemelniEgyszerűbben és régiesen kifejezve: a dobgitárok az akusztikus gitárok. Akusztikus gitárokon belül így vannak klasszikus gitárok, széles, lapos fogólappal, nagy húrtávolságokkal és nylon húrokkal és vannak fémhúros (vagy western) akusztikusok, vékonyabb, görbült fogólappal, kisebb húrtávolságokkal és fém húrokkal.
Régebben linkeltem x+1 oldalt, ha ilyen kérdés felmerült, most viszont egyetlen egyet fogok, és nagyon erősen (!!) javaslom, hogy haladj türelmesen, lassan sorban a tematikáján. Igen jól van felépítve, és nagyon klasszul végigvezet egy szintig a gitártanulás folyamatán. Ez pedig a justinguitar.com, amit innen, a beginner résznél érdemes kezdeni (értelemszerűen). Mindegyik leckéhez tartozik videó is
Lényeg a lényeg: ne kapkodj, ne akarj előrerohanni, abból jó nem fog kisülni, ne próbálj (legalábbis az elején) x féle helyről tanulni, mert az kb. azonos az előrerohanással, vagy ha véletlen nem, akkor is csak kavarodás lehet belőle, hanem használd az itteni tematikát, és haladj végig rajta -
Archanon
őstag
válasz
Szten Márs #6469 üzenetére
-
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
Kezdő gitárosnak (klasszikus, balkezes) milyen ingyenes, interneten megtalálható tanfolyamokat ajánlanátok? Illetve gondolom könyveket is lehetne bújni, ezek közül mi az, amit érdemes lenne kezembe venni?Sajnos tanárra nincs pénz, a gitárt is "csak úgy" kaptam.
-
Eastman
addikt
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Szten Márs #6465 üzenetére
Nekem pont ez tetszik benne.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
atidzsiforc #6464 üzenetére
Vagy nekem van valami bajom, vagy ez konkrétan piezo-cincogás
A pali zseniálisan játszik rajta, nekem is van a logout blogomban tőle egy videó, de ez nem egy egészséges akusztikus hang, hanem a piezo hangszedők furcsa alkotása. (Az is, ami az én blogomban van.) -
atidzsiforc
őstag
válasz
Expendable #6462 üzenetére
gyonyoruen szol!
-
lakisoft
veterán
Ha valaki érdekel eladó 2 cuccom:
Behringer Guitar Link UCG102 USB hangkártya
Harley Benton HBMS-15 SB Stratocaster gitár
érdeklődni lehet privátban is.
-
Expendable
aktív tag
válasz
Expendable #6461 üzenetére
Közben megtaláltam.
Hátha érdekel még vkit:Maton Guitars
Michael plays a Maton Michael Fix Custom guitar.Soundboard: "AAA" Grade Solid Sitka Spruce
Back & Sides: Solid Queensland Maple
Neck: Select Queensland Maple
Fingerboard: Ebony with snowflake MOP inlays
Bridge: Ebony
Headstock: Blackwood/Keyhole/MOP Maton logo
Outer Binding: Blackwood
Inner Binding: White/Black/White/Black
Soundhole Rosette: Herringbone
Finish: Satin
Machine Heads: Gold Grover Rotomatic
Pickguard: Tortoiseshell with Gold "M"
Pickup System: APMic system
D'Addario strings home pageMichael's choice of strings: D'Addario J16 phosphor bronze
Pro Music BrisbaneSupplier of Michael's preferred acoustic guitar amplification: AER
AMPDAustralia & NZ distributor of Michael's book Noted!
Musiclink AustraliaDistributor of D'Addario & Line6 product.
Dominant Music - Core X2 cablesMichael uses Core X2 acoustic cables
-
Expendable
aktív tag
Sziasztok!
Segítene nekem valaki, hogy a videóban Michael Fix milyen gitáron játszik?
http://www.youtube.com/watch?v=pmfBVUVGIzY&feature=related
Néztem a honlapját, de lehet hogy csak felületesen, mert nem találtam meg.
Gyönyörű hangja van. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #6456 üzenetére
Nahh... az említett leharcolt gitárokat nem láttam, ellenben a rajtnál sikerült elakadni, mert nem engedtek be oldaltáskával, vissza lettem küldve a ruhatárhoz
Szombaton voltam ugye, szerintem három-fél négy fele érhettünk oda, hát volt tömeg. Nem kicsi, cserébe igencsak nagy. Tök jól hangzik, hogy mennyi hangszert lehet próbálni, de az akusztikus gitárok hangját konkrétan (megint) nem hallottam, egy-egy kipróbálható elektromoshoz meg igencsak kellett várni. Ellenben kipróbálhattam a Cort KX Custom-ot. Valami elképesztő az a gitár. Komolyan, elképesztő. Egyrészt eszeveszetten gyönyörű, pedig képek alapján nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani róla, másrészt meg kegyetlen, amit produkál. Kb. ez volt, ami legjobban megmaradt bennem.
Voltak gyönyörű gitárok dögivel, volt ott Martin akusztikus, több mint 1 milláért... de a legtöbb dolog csak a szemnek volt elérhető. Igazság szerint ez a tömeg annyira most nekem sem volt begyere, de hát ez van... annyira összességében azért nem voltam elájulva a dologtól, nem volt Vintage-hangszer bemutató sem, mint tavaly, fél liter ásványvíz meg 350 pénz volt, de végülis ennyi időt megért talán. -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs #6446 üzenetére
Hangfoglalás megvolt tegnap. Füldugós stand is van kint.
Elképesztő a hangzavar. Jó, hogy pénteken voltam, mindenki mondta, hogy a sz-vas durván zsúfolt. A Vintage '52 standja kötelező! Két Fender, egy Strat és egy Jaguar is látható, mondtam a haveromnak, hogy "nézd csak, lakástűzben megégtek". Hát a lónak az icsáját. Egész egyszerűen - hihetetlen - de sz@rrá játszotta őket a tulajdonosa, egy bosnyák (talán koszovói) népzenész a két eredetileg fekete gitárt. Elképesztő!!!
A testen felrepedezve a festék mint a kiszáradt tó medre, a bundok fáig lekopva, a nyakból kikopva a fa kicsit hasonlóan a Malmsteen-nek gyártott gitárnyakhoz, persze a bundokat ne képzeld oda mert azok síkba koptak a kimélyedt fával. A fej sötétbarna a kosztól. A Strat állítólag kegyetlenül büdös. A Jaguar neck-humbijának fém burkolata (ennek jobb alsó sarka) kikopott a pengetéstől!!! A testen a humbi mellett szinte egy meder a fából kikoptatva, ahogyan odaért a pengető. Elképesztő. A faszi folyamatosan gitározhatott. Élete során szó szerint elhasznált két Fendert.
Cube 20x-et is tesztelgettem, egyre jobban tetszik.
A HELL-es standhoz (Fender előtt) érdemes ellátogatni, van ott egy igazi fa-fuvarozó feketeszemű, fekete egyeneshajú tündér aki mosolyog mint a vadalma. (ajánlom annak aki szereti a teltebb idomokat)
-
Womb
senior tag
válasz
bucsupeti #6449 üzenetére
Hasonló cipőben vagyok én is, de nem szeretnék lemondani egy esetleges öregfiúk bandáról, és némi fellépésről.
Otthonra a felsorolt kombók mindegyike jó cucc.
A Vypyr nekem kellemes meglepetés volt, bár én is csak kipróbáltam, de nagyon hozta a feelinget.
Neked is ajánlom a Vox JamVOX-ot, ha már pc mellett ülsz.
Konkrétan k***a jó cucc.
Belinkelném Lovrek Krisztián videóját.
A srác ne túl népszerű gitáros körökben, viszont tehetsége vitathatatlan.
JamVOX ár. -
Womb
senior tag
válasz
Bencsizy #6448 üzenetére
Az a helyzet, hogy a srác egy Cube 30-on nyomja, ami jelentős különbség lehet a Te 15-ösödhöz képest. A Tiedben torzítók és effektek vannak, kis 8"-os hangszóróval építve, míg a 30-as már erősítő modelleket szólaltat meg, 10"-os tányérral.
Nem hinném, hogy megkapod azt a hangot, amit a srác csinál. -
bucsupeti
senior tag
Nos én is vásárlásba kezdek. Korábban már írtam hogy eladó sorba került a Peavey Banditom. Nagy bánatomra meg kell válnom tőle. Nagyon sok pénzem fekszik benne és kihasználatlanul figyel a szobámba. Volt egy zenekarom, de most egyelőre nincs és 40 éves fejjel már nem igazán tűnik realitásnak hogy új bandába zenéljek, teljes lelkesedéssel. Ennél már sokkal inkább érdekel a családom, a gyerekeim. Persze a zenéről nem mondok le, de aktív koncertezésekre már nem nagyon vágyom.
Szóval ez a Peavey Bandit nagyon jó szolgálatomra volt, de el kell adnom (jelentkező is van rá 65000 ajánlattal).
A kérdés az hogy mit vegyek itthonra magamnak (esetleg ha adódik alkalom valahol örömzenélésre akkor oda is el tudjam vinni). Eddig egy Korg AX3000G-t használtam a Bandittal és egy Ibanez RG 370dx gitárom van, illetve egy Vintage V100 van beszerzés alatt. Arra gondoltam hogy eladom a Korgot is és inkább egy modellezős kombót veszek. Ami célkeresztben van az márcsak a márkahűség miatt is a Peavey Vypyr illetve még a Line6 Spider. Azt gondolom hogy a 30 W-os elegendő lesz nekem. Ismeritek ezeket a cuccokat mélyebben? Esetleg valami más megoldás, más cuccra van javaslatotok?Jövő héten megyek a Hangszerdiszkontba próbálgatni.
Zenei stílusban inkább hardrock és metál ami főleg izgat (normál hangolással, semmi ZS).
Köszi a véleményeket előre is.
-
Bencsizy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Epiphone les paul 100-am, és egy Roland cube 15x-em.
Gitárt már kezdem kiismerni, de az erősítőhöz még nem értek.
Abban kérnék segítséget, hogy kéne nekem olyan beállítás, amivel egy elég agresszív hangot lehetne kihozni belőle.
Bass, middle, treble, és gain van, meg ugye a distortionre állítom a lead csatornát.Ha tudtok, akkor írhatnátok több beállítást is, pl jó volna vmi magas hangú, kattogós beállítás is.
Ilyen hangzást keresek (agresszív)
http://www.youtube.com/watch?v=LhTPUq5jaM8
Nagyon jó hangja van -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs #6446 üzenetére
Van egy haverom, a rock (metál) koncertek előtt mindig bedugta egy-egy darabka papírzsebkendővel a füleit. Röhögtünk rajta. ...most én (35) vagyok aki visszakérdez...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman #6445 üzenetére
Igen, tudom, hogy mit írtam
Ettől függetlenül hangszerkiállításra füldugóval menni elég alternatív megoldás
Egyébként normál mászkálásra, ellevésre nem zavaró, legalábbis szerintem teljesen viselhető, hangszereket próbálni nagy az alapzaj, arra gondoltam. Próbáltam klasszikus gitárokat, nem sokat hallottam belőlük -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs #6444 üzenetére
lehet próbálgatni a hangszereket is, bár elég nagy a hangzavar
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs #6435 üzenetére
...a zongorista csajszik maximálisan érdekelnek - már szakmailag is, de a tömeg nagyon nem.
Most látogatok ki először, füldugót vigyek szerinted? ...a hangzavar miatt. Csak ott húznám ki ahol "szép a szőlő".
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Igen, eddig nagyon úgy néz ki, hogy részemről szombat lesz belőle
-
Atticus85
tag
Oké,megígértem,hogy nem írok,de ezt muszáj voltam leírni.Azért ha egy ilyet eltudnék hozni 80.000-be az még az Ibanez SZ520-asnál is jobb vétel lehet gondolom.
-
Womb
senior tag
válasz
Köszi szépen!
-
Szten Márs
nagyúr
Lehet menni családdal, ha bírják a tömeget
Két nagy, egymással szomszédos hodályban volt tavaly tartva, gondolom most is ugyanígy lesz, pontosabban a csarnok két szomszédos nagy termében. Az egyikben a hangszerkiállítás van, ott lehet próbálgatni a hangszereket is, bár elég nagy a hangzavar, mindenesetre millió gyártó és forgalmazó vonul ki rengeteg termékkel. A másikban pedig a műsorok vannak, aminek a listáját láthattátok. A hangszeres rész tömve van, a másik tavaly, azoknál a műsoroknál, amin én voltam, viszonylag szellős volt. Én nem vettem kaját/piát tavaly, ilyen helyeken eleve nem nagyon szoktam, de úgy rémlik van büfé, de erről nagyon nem tudok nyilatkozni.
Eastman:
Én valószínűleg pont szombaton leszek, de még nem tudom pontosan. Pár zongorista csajt akarok beszervezni, hogy jöjjenek velem, tőlük függ -
Eastman
addikt
...mondjuk Hangfoglaláson összefuthatnánk. Holnap (péntek) du?
Szombat vasárnap biztos, hogy nagyon sűrű lesz, azt nem kívánja a szervezetem
-
Womb
senior tag
válasz
Szten Márs #6425 üzenetére
Szten uram, Te már voltál?
Ki lehet menni családdal (nem makkannak meg a gyerekek a zajtól)?
Lehet kapni büféárút, vagy kaja-piát hozni kell?
Nem olvastam belépőről, gondolom az nincs.
Mesélj róla egy picit. -
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc #6414 üzenetére
...bocs, félreolvastam.
Szóval szerintem mert tőled kapta, jobban vigyáz a londoni húrkészletre.
Egy évig nem tanácsos egy készletet fent hagyni. 2-3 hónap max...
-
Szten Márs
nagyúr
Mondjuk szerintem nem létezik .20-as húrkészlet.
Húrcseréről itt van egy jó kis leírás. -
atidzsiforc
őstag
válasz
combonari #6426 üzenetére
Ha rosszul rakod fel, igyis-ugyis elszakad.
A kulcson, ahova befuzod a hurt, nagyon vigyazz, hogy feltekeres kozben a menetek ne mennjenek at egymason, mert akkor a vekonyabbak tuti szakadnak. En ezt ugy szoktam megoldani, hogy amig legalabb 2x teljesen korbe nem tekeredik addig az egyik kezemmel huzom el a gitartol, igy arra megy , amerre en akarom.Nem tudom milyen hangolasban jatszol, de E Standardhoz 20as hurt fel ne rakj. Az elektromosomon mar az 59-13-mas keszletet sem tudtam ugy beallitani, hogy rendesen intonaljon. Meg ugye a nyakat ugy meghuzna, hogy bogaraszhatnad a merevitopalcat is rendesen.
-
combonari
tag
Sziasztok!
Húrokkal kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem. Van egy Yamaha F310-P akusztikus gitárom, erre szeretnék új húrokat venni, kérdés, hogy milyet. Múltkor D'addario húrokat vettem rá, azt hiszem 10-est, de húrozásnál elszakítottam. (fogalmam sincs, hogy csináltam, de túlfeszítettem.) Esetleg ha 20-as vastagságú húrokat veszek, akkor kevesebb az esélye, hogy elszakadjon? illetve ti milyen tanácsokat tudnátok adni, mire érdemes figyelni húrozás közben? Előre is köszi!
-
Szten Márs
nagyúr
Aki esetleg nem tudna róla, vagy csak kiment volna a fejéből:
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Atticus85 #6417 üzenetére
Oké, béke, ne vegyél meg akármit, de azért fogadj meg pár tanácsot!
1.-Használd a Google-t
2.-Ha valami felkelti a kíváncsiságod, elötte keress rá, és ha valami nem
tiszta, utána kérdezz!
A Jim Root Telecaster-ről mindent megtudhatsz, ha rákeresel, és ez
nagyon sokmindenre vonatkozik.
(Maga Jim Root mutatja be a gitárját, és mond el minden fontosat róla.)
3.-Barátkozz a gondolattal, hogy ide utazol Budapestre, mert ami hangszerbolt
van az ország keleti felében, azt magad is láthatod milyen ellátottságú.
Itt mindent ki tudnál próbálni egyik szombat délelött.
Addig minden csak álmodozás, semmi tapasztalatgyüjtés.
Tapasztalt gitáros jó fogásokat találhat a Hangmesteren, de neked nem ott
kellene keresgélned. A hirdetett hangszerek nagy része boltokban is
kipróbálható, nem kell az eladóval egyeztetned.
Azért ha gitárt próbálgatni mész, lehetőleg legyen egy konkrét elképzelésed,
mert ha 4-5 féle egymástól nagyon eltérő gitárt kezdesz próbálgatni, itt is
kiutálnak a boltosok, nem vesznek komolyan, ugyan úgy mint a fórumokon. -
matyi94
senior tag
válasz
atidzsiforc #6416 üzenetére
Nekem is volt hasonló esetem többféle húrral is, aztán azt a magyarázatot találtam rá, hogy valahogy úgy feküdt a húrbabában, hogy kivágta egy él. (persze ha nem a húrbabánál szakad el neki, ez nem magyarázat)
-
atidzsiforc
őstag
-
Atticus85
tag
Jó befejeztem,ennyi.Elszakadt a cérna.Akik segítettek,és hasznos tanácsokkal láttak el annak köszönök mindent a kis kötekedős nagyokosok,meg büszkék lehetnek magukra,és elégedjenek meg azzal amilyük van.Mostmár olyen gitárt fogok venni,amilyet kapok újonnan,mert használtat,nem mindet tudom kipróbálni,például ami az ország másik végén van,kérdezni meg úgyse kérdezhetek semmit,tehát ennyi,lehet szar gitárt választok majd,de nem számít nem idegesítem magam,Mégegyszer köszi a segítő válaszokért
rintszkrín,Womb,és még akik segítettek.Szevasztok.
-
Atticus85
tag
Meg azért kérdeztem annyit,mert mint mondtam,itt a vidéki boltokban(Debrecen) ami nem Pesten van nem tudok kipróbálni minden gitárt,mert már ilyen 100.000-es gitárokat foglalózni kell,és valamelyiket még úgyse lehet kapni.És azt meg nem tolerálják ha kipróbálnék egyszerre vagy 4-5 gitárt,bunkók amúgy az eladók.Ezért érdeklődöm előre.
-
Atticus85
tag
válasz
Szten Márs #6412 üzenetére
A hangmesteren elég bunkók amúgy.Ott már a 3.-ik kérdésemnél le akartak kussoltatni a milyen gitárt vegyek topicba.Nagyon toleránsak.Ott úgy működik,hogy "Milyen gitárt vegyek?" ennyit megkérdezel,utána "Ezt vedd meg" válasz jön,és ha később megint kérdezel akkor már jön a mi a f.szt akarsz,szivatod itt a népet.Az,hogy Jim Root-nak a telecasterje mahagóniból van,meg aktív pick up-ok vannak rajta,jó ezt klipp alapján honnan látnám,ha csak éppen,hogy elcsípem a fejen a fender telecaster feliratot?
Meg ez a Sg-ét Viper-től,hát azért hagyjuk már,hogy egy klippből majd ezt pont látni fogom elsőre,mikor állandóan mozog a kamera is,meg messziről van,ráadásul nagyon hasonlítanak,jó közelről egy az egybe kiszúrom,hogy nem az,de egy koncert felvételen nem a gitárt fogják végig mutatni.Nehéz kiszúrni.Én csak nem akarok rosszul választani,mert hallottam már egy pár cuccot régebben is,amikor ismerőseim zenéltek,de annyira mind olyan egyforma,harapós metálos torzítással voltak,mint a legutóbbi Cort gitáron is,amit egy Fender Mustang III kombón próbáltam ki.Ugyanaz volt.Akkor minek vennék pl: egy ilyen kombót 100.000-ért,meg drága gitárt ,ha mondjuk a feléből veszek gitárt,meg erősítőt,és ugyanúgy szól a torzítás is.
Mindegy.Értem én,hogy mindenki jót akar itt,de azért mielőtt valamit állítotok ti is,előtte meglehetne kérdezni,mert ha belegondoltok,én itt csak kérdezek,és nem állítok,magamtól talált hülyeséget ki.És eközött óriási különbség van.Én csak mint mondtam,nem pont metált szeretnék játszani a gitáromon.Az meg,hogy Jazz gitár,azse konkrétan csakis arra használható,a blink 182,meg a Foo Fighters se éppen jazz-t játszik.
De most ne értsd félre nem olajat akarok a tűzre. -
atidzsiforc
őstag
válasz
Szten Márs #6415 üzenetére
Ugyanolyan rozsaszin zacsis super slinky.
Vekony pengetokkel jatszik, nem durvan es szerintem joval kevesebbet, mint en(kb 2-3 ora naponta.). En is meglepodtem, mikor mondta hogy hogy mikor arra jarok augusztusban vigyek neki "angol" hurt, mert meg mindig az van neki, amit 2010 majusban kapott tolem.
Nekem eddig a leghosszabb ideig fenthagyott, az sima .11-es ernie volt, kb 2.5 honapig teptem. Folyamatosan cserelgetem a meretet, mert meg nem talaltam meg, hogy melyik jon be igazan. Szegeny gitarom biztos sokat sir miattam.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
atidzsiforc #6414 üzenetére
Ugyanolyan húr volt, nem volt az egyik bevonatos véletlen?
Amúgy attól erősen függ, hogy egy-egy időszakban mennyit használtáta és milyen módon és milyen körülmények között. Páratartalom, ujjal pengetett, vagy pengetővel, épp milyen állapotban volt a bőre, így mennyi és milyen minőségű hám potyogott le róla, ilyesmi.
Ettől függetlenül a különbség baromi nagy, és egy évet én még bevonatos húr esetében is túl soknak találok, bevonat nélkülinél meg....
-
atidzsiforc
őstag
Sziasztok!
Van valakinek magyarazata arra, hogy a haveromank a pesten vett .42-.9-es ernie ball hur 1-2 honap alatt tonkre megy, de amit en viszek neki kulfoldrol, az egy evig kibirta?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Atticus85 #6402 üzenetére
Persze, tudod, én amúgy is nagy szószólója vagyok annak, hogy egy gitár csak egyfajta zenére alkalmas, hogyne
Jól nyomod egyébként... Itt is, meg hangmesteren is már párszor kioktattál embereket és megmutattad, hogy mennyivel jobban tudsz mindent, bár nem tudsz megkülönböztetni egy Gibson SG-t egy ESP Vipertől, single coilos Telecastereket nézel magadnak, mert azt hitted, hogy Jim Root olyanon játszik és nem tudod megkülönböztetni a gitárját azoktól, meg ilyen apróságok. Ilyen "biztos" háttértudással szerintem nyugodtan vegyél kicsit vissza. Gondolom nem tűnik fel, de hangmesteren konkrétan rajtad röhögnek, itt meg már párszor kiakasztottad az egyébként baromi toleráns csapatot. Tudod, ha az autópályán mindenki szembe hajt veled, akkor nem biztos, hogy te mész jó irányba. -
Womb
senior tag
válasz
Atticus85 #6402 üzenetére
Nem hiszem, hogy a fejében megfordult ilyen gondolat, viszont Atticus!
Próbáljunk minden él nélkül írogatni itt a fórumon. Ne feledd, itt nagyon sokan próbálnak Neked segíteni, és csak jót akarnak Neked.
Nem azért "dorgálnak" Téged, mert nem szeretem ember vagy. Sokan kicsit frusztrálva érzik magukat, hogy hónapokon keresztül próbálnak segíteni, terelgetni, de egy pendítéssel elintézed őket a soron következő...furcsaságaiddal. -
Eastman
addikt
-
Atticus85
tag
válasz
Printszkrín #6405 üzenetére
Rendbe,ígérem addig nem írok semmit.Most már nem írkálok
-
Atticus85
tag
válasz
Printszkrín #6405 üzenetére
Hát nekem ott mondták az eladók ha hiszed,ha nem.
-
Atticus85
tag
válasz
Printszkrín #6403 üzenetére
Majd rákérdezek ha ott járok,óvatos leszek ne aggódj,de azis lehet,hogy pont olyat láttál ami szar volt,nem?Énis az orrom előtt láttam a V100-ast a hangszerboltba amikor visszahozta a srác a gitárját,hogy majd széthullik a nyaka,az eladók is mondták,hogy egy kaki a nyaka,máshol pedig áradoznak róla.
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Atticus85 #6400 üzenetére
Rendkívül gyenge anyagból készül a nyakuk.
Láttam egy olyan példányt, ami két helyen tört el szállítás közben.
A dobozon meg semmi külsérelmi nyom.
A feje irdatlanul hosszú, gyenge anyag. Ha állandóan hangszerészhez
akarsz járni törött fejet ragasztatni, hajrá!Ha már nagyon kiváncsi vagy, akkor inkább ezt próbáld ki.
-
Womb
senior tag
válasz
Printszkrín #6399 üzenetére
Na, ezt pld nem tudtam.
Egy Gibson Dot -ot hallottam a havernál, nagyon rakendroll a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DOOM - The Dark Ages
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED monitor topik
- Cyberpunk 2077
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Azonnali fotós kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Projektor topic
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 14.6", Wi-Fi, Graphite, 128 GB - garanciális
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest