- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antaran
csendes tag
válasz Thrawnad #42530 üzenetére
Köszönöm. Megfordult a fejemben,hogy téves szenzor értékelés van, de több infóm nem volt...
Illetve a legfrissebb BIOS van fent, az F14 es 2009 ből.
Vagy hogyan lehet ezen változtatni? Gondolom nem hivatalos BIOS-al.
(P35-DS4.)When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny.
-
veze
őstag
válasz Thrawnad #42499 üzenetére
Egy kis segítség kellene nekem..(
E5450-et tennék az EP35 DS3 lapba én is Tudna valaki linket adni moddolt bioshoz , jót töltsek le, hogy ne nyuljak mellé
a most az F4a bios van rajta
a topic olvasgatása közben megtaláltam ezt [link] és ezt [link]
De akkor innen melyiket is ami kezeli majd az e5450-et ?
vagy ha esetleg ha valakinek megvan otthon és átküldené.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Thrawnad #42493 üzenetére
Helló!
Alátámasztom.
Napokban vettem egy E5450-et, valami eszméletlen brutális. Előtte Q6600 volt 2 hétig, illetve egy másik lapban kb 10 éve egy Q9400, sehol sincsenek. (Jó a Q9400 már so-so).
Egy GTX750 van mellette, mindent visz amiket próbáltam. Ennyi pénzért..Viszont ami miatt jöttem: Tennék bele több ramot, vajon megeszi a 2x8GB DDR3-at valamiből?
Keresem közben, hátha van tapasztalat.
Konkrétan erről a lapról van szó: GA-P35C-DS3R (rev. 1.x)Rendeltem most egy SATA3 kártyát, ha még ez is fog működni, jó ideig le van a gond: PCI express PCIE pci-e to 2 Port SATA 3.0 ports Expansion Controller card 6GbpsT
havri
-
treklam
tag
válasz Thrawnad #42452 üzenetére
igen, köszi közben megcsináltam pendriverol bios updateltem a bioson leresztül a xeon procimmal, úgy gondoltam hogyha ilyen szépen megy a win7el a xeon akkor egy bios updatet csak elvisz, és sikerült is. 2 utasitáskészlettel több lett, és most már a win 10-nek is elindul a telepitöje kiprobáltam.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Thrawnad #42432 üzenetére
Másik gépeknél működik a DVD-ről történő boot, ennél a gépnél, mint ahogy írtam, egyik (3db) DVD-ről sem bootol be ...
"Másrészt az sem mindegy melyik porton van olyankor ha jól tudom."
Az elsőn a vinyó van, a másodikon a DVD-író.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Petiapó
tag
válasz Thrawnad #42423 üzenetére
Na kipróbáltam, bár nem azonnal...
Nem hozott eredményt sajna.
Viszont úgy csinálom, hogy bekapcsolás után, mikor már az achi töltődik a biosból, nyomok egy reset-et. A windows nem sérül, mert még el se kezdett bootolni, és a BIOSnak se lesz ettől baja, ellenben 100%-os aránnyal mindig feláll a gép.
Fura egy jelenség, de legalább kezelhető.
Azért köszönöm a tippet! Üdv: Petiapo
...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...
-
ádikácska
aktív tag
válasz Thrawnad #42360 üzenetére
Nem. Az mindenképpen kell? Mert sikerült a BIOS frissítés. Az E5430 a Q9450-nek felel meg, és azt csak az F14-es BIOS-tól támogatja. Eddig F10-es volt rajta.
"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
Thrawnad
senior tag
-
looser
addikt
válasz Thrawnad #42126 üzenetére
Jó olvasni :-)
Nem kellett microcode update-et csinálnod? Bennem azóta mozgolódik a dolog, mióta cseréltem... Felismeri a lap, de pld. VT-x nincsen...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Thrawnad
senior tag
-
aktív tag
válasz Thrawnad #42107 üzenetére
Köszi, ezt még megpróbálom, de kezdek letenni róla, hogy ez megjavul bármit csinálok, az eredmény ugyanaz... ahogy áramot adok neki és bekapcsolom, az első bekapcsolásnál még eljut a POST-ig (egyet pittyeg, hogy minden oké), a monitoron is elkezd megjelenni a kép, de mire eljut a megjelenésig, kikapcsolja magát a cucc, és kapcsolja is vissza... vicces, hogy minden újrakapcsolás egyre rövidebb ideig tart, tehát néhány próbálkozás után már kevesebb, mint 1 mp-ig marad bekapcsolva a masina... hétvégén csinálok róla egy videót, hátha lesz még valakinek ötlete... a procit is újrapasztáztam (hátha csak túlmelegszik), de nem segített
(#42106) Bernyó84
Mire belépne a biosba, elkezdi a ki-bekapcsolást[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
válasz Thrawnad #41995 üzenetére
Még nem hallotta erről de tényleg ez a legésszerűbb biztosan nem is karcolja egyiket sem mivel nem is érdes.
Ha nem sikerült a B verziót majd lehet megjátsszuk köszi előre is a felajánlást!
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
havri1
félisten
válasz Thrawnad #41889 üzenetére
És hogyan lehet kideríteni, mivel ütközik?
A nem használt eszközöket letiltottam. Manuálisan van az IRQ kiosztva. Csak a tv kártya van a lapban.
(Itt jegyezném meg, hogy egy firwire kártyával is hasonlókat produkál, órákat kell szenvednem, rakosgatom egyik slotból a másikba, mire működik.)[ Szerkesztve ]
havri
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41833 üzenetére
Nem kell pap, a PME miatt ébredhetett fel hálón. Az a különbség, hogy a PME wake-up esetén a PCI csatolós kártyák (2.2-től felfelé) magukban is felébreszthetik a gépet, nem kell a külön link. A két funkció, leegyszerűsítve ugyanazt jelenti, mindössze pontosítani szerettem volna a fogalmakat.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
zolee0307
őstag
válasz Thrawnad #41799 üzenetére
Igen, azt a win megcsinálta. Ugyanilyen beállítások mellet ide módban nincs probléma. Vagy esetleg a gigabyte vezérlős sata portra kellene kötni a hdd-t?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41620 üzenetére
A lényeg, hogy nem szükséges 1333MHz-es RAM-ot társítani a 333MHz-es FSB-jű (1333MHz-es QPB-jű) procikhoz, amilyen az említett E8400.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41618 üzenetére
A RAM órajele természetesen limitálhatja a CPU tuningot, de ez nem áll fenn az épp tárgyalt esetben. A procid órajele 333MHz. A 775-ös Intel chipsetek esetében nem lehet visszaosztani a RAM órajelét az FSB függvényében, tehát minimum szinkronban fognak futni. Ez azt jelenti, hogy a RAM valós órajele 1:1-ben 333MHz lesz. Ebből effektív RAM órajelet kapunk, ha duplázzuk, tehát egy 333MHz-es FSB-jű CPU-hoz minimum 667MHz-es RAM-ot illik társítani. A te moduljaid azonban 1066MHz-ig szavatoltan működnek, tehát emiatt nem szükséges aggódnod.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41616 üzenetére
Sosem volt az, bár sokan írtak nagyobb butaságokat is. Emellett az E8400 FSB-je 333MHz, és természetesen nagyon szépen össze lehet lőni egy 1066-os RAM-mal.
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41614 üzenetére
15-ért ki lehet fogni E7400-at, E6850-et, de akár E8400-at is, ezek elegendőek lesznek, illetve ennyi pénzért, ezeket kapod meg használtan.
RAM órajele miért gond?Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
jano_77
nagyúr
válasz Thrawnad #41339 üzenetére
Köszi mindenkinek a jó tanácsokat!
Jól éreztétek, tényleg a RAM-okkal volt a gond!Valahogy ugyanis kimozdult a helyéről, ezt nem vettem észre!
Ma reggel felkeltem, megnéztem a gépet, meg a RAM-okat és észre vettem, vissza nyomtam rendesen a helyére és láss csodát, elindult és kép is van.
Nagy köszönet (#41336) hülyegyerek fórumtársnak a link-ért, sokat segített a hiba felismerésében! THX!
[ Szerkesztve ]
"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
hülyegyerek
addikt
-
looser
addikt
válasz Thrawnad #41194 üzenetére
Meg tudom oldani szerintem, egy sofőr a cégnél bevisz, majd viszek neki néhány sört vagy egy fél liter hp-t :-)
Igazából még nincs fent 64 bites rendszer, anélkül meg nem (nagyon) érdemes belevágni. Szóval igazából teoretikus az egész memóriacsere, de szeretném tudni, ha áttérek, nem lesz gond. De már többen jelezték, hogy nem, szóval nem izgulok :-)Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Thrawnad #41157 üzenetére
Huszáros, grat
Szerintem sokkal jobban jártál vele. De a biosban ne felejtsd el letiltani az alaplapit. Nem hiszem, hogy kavarodás lenne, de legalább téged nem zavar össze amikor ki-bemeneteket választasz az alkalmazásokban/játékokban.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
ruti
Közösségépítő
válasz Thrawnad #41153 üzenetére
"Driver települt,..."
de milyen driver? jó lenne tudni azt is, mi az a felkiáltójeles...
tedd fel a Realtek Azalia drivert, és első körben a hátlapi kivezetésen hallgatózz
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Pancsermeste
őstag
válasz Thrawnad #41153 üzenetére
"Driver települt, igaz van egy ismeretlen PCI eszköz de az nem a hang résznek néz ki."
Mi lenne az az ismeretlen eszköz? - nem biztos, hogy nincs hozzá köze.Úgy is próbáltad, hogy lehúzod a front csatlakozót?
Audio manager-ben is nézz szét alaposan, vannak trükkös beállításai. (pl. az "eszköz speciális beállításai" - alig észrevehető, de ott is vannak lényeges opciók)-= Pancsermeste® =-