- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz zolee0307 #41772 üzenetére
Az még szinte nem is tuning!
A "Normal"-on való automatikus túlfeszelést legegyszerűbben az északi hídra helyezett mancsokkal (óvatosan!!! ) lehet detektálni, de természetesen multiméterrel mértem ki, így tudom, hogy a gyakorlatban tényleg tuning arányosan állítgatja a feszt. Nekem az a tapasztalatom (ez nem 100% biztos, hogy így is van), hogy az FSB emelést figyeli, és ahhoz képest állít automatikusan. Ha a tuningod nem jár jelentős FSB emeléssel, akkor ez elhanyagolható, az amúgy is forró északi híd hőmérséklete nem fog jelentősen emelkedni.
Viszont nálam pl.: FSB 333MHz helyett 500MHz, ami már 50% overclock, így az MCH feszt jelentősen megnyomja, ha normalon hagynám. Manuálisban (már nem emlékszem pontosan) de talán a második legkisebb +feszt választottam, így még a hőmérsékleten is lehet érezni, hogy nem perzsel már messziről az északi híd.Sata2 driver sztem felesleges, jó a win szabványos driver-e is. Ha nincs gondod, akkor nem kell piszkálgatni, ha maximalista vagy, és pl. SSD-ből akarod kihozni a maximumot, akkor meg lehet próbálni. (de ebben az esetben is érdemes inkább a giga oldaláról leszedni a legfrissebbet.
-= Pancsermeste® =-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- iPhone topik
- Synology NAS
- Valorant
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...