- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kloss
őstag
EP35-DS3
F2 Bios
AC Freezer 7 Pro hűtés, a hástó venti meg egy Noctua 12cm, ezt is szabályozza a lap.
Állítani csak szoftveresen tudok a hőmérsékleteken. Az alaplapon csak engedélyezni lehet az automata szabályzást (így is hangtalan az AC F 7).
Beta bios-t nem próbáltam, de nem is akarokSzerk: Ez SKYROB-nak is válasz
[ Szerkesztve ]
-
-
Qtya72
aktív tag
Hali!
Gigabyte P35 DS3 rev 2,bios f10, E8400-al 4 giga 1066 kingmax, galaxy 88GT, 400W fsp, minden alapon, vista alatt szórja a kékeket-9800085A000, 980008926CE- üzenetekkel.Valakinek valami ötlet? -
Kloss
őstag
Nekem EP35 lap van és tökéletesen szabályozza a prociventit 900-as fordulattól felfelé.
Nálam 900-1800 között mozog.SKYROB: szerintem vehetsz ilyen lapot, elég stabil, ha túlhúztam valamit, memót vagy procit, akkor is simán indult, egyszer sem kellett resetelni a bios-t. Automatikusan alapra állt be és ott folytattam ahol abba hagytam. Még az is az eszembe jutott, hogy még 1 négytűs csati van benne, azt a ventit is szabályozza az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ja vga-ba otthon vagyok de a többi dologban még láma....
Még annyi hogy ezen a lapon 2db vga foglalat van de nem sli-s lap a másikba mit kell dugni gondolom a felső a kék a vga meg van egy narancssárga....de oda mit lehetne rakni?
Meg még valami a lap rev 2.1-es és olvastam hogy külömböző procikhoz más más bios kell ez valyan fogja kezelni elsőre a q9300-as procit?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok vettem egy zsír uj giga p35 ds4 lapot az lenne a kérdésem hogy a tápomon (corsair hx520) van 4 illetve 8 pines csati az alaplaon meg 8-as van de egy fekete lapkával le van takarva a fele, szóval oda a 4-est dugjam vagy a 8-ast?
-
SKYROB
tag
Sziasztok.
Lapvásárlás előtt állok és az érdekelne, hogy az EP35-ös lapok vannak ugyanolyan jók mint a
sima P35-ösök.Hallottam valmit arról hogy a procihűtőt nem úgy kezelik ahogy kell.
segítséget tapasztalatot előre is köszi mindenkinek. -
mocsanisi
senior tag
válasz arsenlupin #30277 üzenetére
Helló! Jó 5let! Hawerom gépén CRT moncsi van, azon tökéletesen megy. De akkor az én saját gépemmel is az a baj, nem az hogy kevés neki a táp. Sajnos a monitoron nem találok ilyen kapcsolót. A típusa: XEROX XA7-17i
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Piku
csendes tag
válasz Hurkaleves #30275 üzenetére
Tisztelt Urak,
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy kell-e optimalizálni a rendszert vagy csak összerakva driver telepíteni és kész??Jelenleg csak ennyit tettem működik minden de lehet, hogy jobban is muzsikálna.... Nem szoktam tunigolni csak azt szeretném, hogy tuti jól működjön minden és stabil legyen a rendszer.
Gép: P35-EDS3P, E8400, N8800GTS, 2+1GB 1066Mhz OCZ
Válaszokat előre is köszi
Piku
-
Hurkaleves
őstag
Huh basszus... ezt nem is néztem, mert a DS3 már be van csomagolva (úgy volt, megveszik így, ahogy van, aztán mégse..), az S3 meg nem az enyém, nincs nálam.
Akkor egyértelmű, h előbb gari lesz belőle, legalább az egyik legyen megmentve.Különben én még lemaradtam a régebbi lapoknál, ahol csak ki kellett pöccinteni a chip-et azt annyi.
-
tlac
nagyúr
válasz Hurkaleves #30273 üzenetére
ha tudod garizni, akkor inkább ne, mivel csak simán nem lehet kiszedni, mert forrasztva van
-
sweethomest
csendes tag
üdv!
p35-ds4 rev2.1-re milyen mosfet vízhűtőblokkokat lehet tenni? illetve ki milyen blokkokat használ NB SB hűtésre?
köszi.
-
mocsanisi
senior tag
válasz Gorneck #30265 üzenetére
Nem.
Indít VGA csatival. Elindul a gép, ventik pörögnek, nincs kép. Indít VGA csati nélkül, ventik pörögnek. 5mp után csati rádug, van kép. Memtest-re nem hiszem hogy szükség van, mert kipróbáltuk az én Kingmax ramjaimmal is. Mindent kipróbáltunk más cuccal. Vagyis másik proci, másik ram, másik vid.kari. És mindig ezt produkálja!
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
Gorneck
legenda
válasz mocsanisi #30264 üzenetére
Ha elindult, akkor futtassátok ezt!
Amúgy pontosan hogy is néz ki a folyamat?!
Indít vga csatival...nem indul.
Kikapcsolod...
Indít vga csati nélkül...indul.És ha egyből úgy indítasz, hogy lehúzod a VGA csatit? Akkor is 5mp után már megy a gép?
Gorneck#1239
-
mocsanisi
senior tag
Sziasztok! Vett ma a haverom egy gigabyte p35 ds3r rev.2.1-es alaplapot. A probléma az, hogy amikor elindítjuk a gépet nincs kép. Viszont ha úgy indítjuk el a gépet, hogy a monitor kábele nincs rádugva, és indítás után dugjuk rá 5 mp.-el, akkor van kép. Mit lehet csinálni? Ha garis probléma, holnap reggel visszük vissza. Köszi előre is a választ: mocsanisi
-
tlac
nagyúr
válasz Hurkaleves #30255 üzenetére
bocs, félreértettelek, most már tiszta
a chip biztos nem különbözik
egy próbát megér, ha amúgy is hulla mindkét lapodbár én az s3-at megpróbálnám még feléleszteni
(egyébként ezekre hivatalosan 3 év gar jár) -
Eagl3
veterán
válasz Hurkaleves #30255 üzenetére
Miért rosz a DS3
-
Sárpac
nagyúr
Gyerekek nem tudom frissíteni a biost a p35 ds4es lapomon. A @bios elszáll valami memória allock hibával. A pendrive-ról nem lát semmit bár látja hogy 4gb de nem vesz észre rajta semmit üres a root. Mi a fenét lehet kezdeni ezzel a helyzettel?
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
tlac
nagyúr
válasz Hurkaleves #30251 üzenetére
szerintem nem fog felmenni, de megpróbálhatod (persze ha elrontod, az a te felelősséged)
-
pontyos
senior tag
válasz Gorneck #30177 üzenetére
Majd ha meg lesz...akkor visszatérsz ide...
SPD értéken fog indulni a ram...vagyis 800on (ez a szabvány). A gyári érték beállításához bios szinten kell baj állítgatni ezt azt...csumi! megvan a mem, ööö tehát akkor igyénybe venném a segítséged köszi kingmax 1066 még nincs a helyén
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
Üdv!
Szerintetek egy S3-as működne egy DS3-as Bios-chippel? (feltételezem igen, mert gondolom nagy különbség nincs köztük, de kitudja...)
-
ToBeY
nagyúr
Vajon valaha lesz végleges F13 bios DS3-hoz?
-
bim
veterán
válasz Bile Demon #30247 üzenetére
akkor nem nagyon érdekel a továbbiakbn ez a dolog.
köszönöm a választ.
raidbe nem kever bele ha win. van? -
Gorneck
legenda
válasz arsenlupin #30243 üzenetére
Ki kéne akkor próbálni Őket...
MCH +0,1?
Kisebb órajel?Gorneck#1239
-
arsenlupin
aktív tag
Vettem a meglévő 2x1GB Kingmax 1066MHz ramjaim mellé, 2x512 Kingmax 1066MHz ramot.
Próbálom összehozni a stabil működést, de állandó kékhalál a vége.......
Adtam nekik +0,2V feszt így 2,02V-ot ír ki az everest
A TRD-t feltettem 8-ra, a többi auton.......
Van valami amire még figyelni kell négy modulnál?A fene, külön nem is teszteltem a két 512 ramot, lehet nem is jók........
Azért 5leteket szívesen fogadok!
Üdv:F
-
smiti
veterán
Gorneck23- Szeretném itt is megköszönni az esti segítséget
Más kérdésem még lenne: az adatlapomon szereplő alaplaphoz milyen biost ajánlotok az eljövendő E8200 v. 8400- legjobb kezeléséhez
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
fsb1000
nagyúr
válasz Bile Demon #30235 üzenetére
Köszi!
Ugye ez winxp alatt raid-nél is okozhat fatál errort-t?
Akkor is ha messze nem 100% a HDD telítettsége. -
tlac
nagyúr
-
SOAD19
addikt
Hello!
Látom volt itt egy kis bios-os téma. Akkor lenne nekem is egy kérdésem: Most az F2-es bios van fent, de már van két frissebb is (F3b, F3d). Van tapasztalata vkinek ezekkel a biosokkal?! A lapom EP35-DS3.
Köszi!
MOD: ja és lenne még egy olyan is, h vettem egy CM690-es házat és nem tom a felső panelen található fejhallgató- és mikrofon kimenetet működésre bírni. Egy HD audio vagy egy AC'97 van amit kellene csatlakoztatni. A HD audiot csatlakoztattam a lapon egy F_audio helyre, de semmi?! Ha vki tud segíteni, azt megköszönném
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Bile Demon #30223 üzenetére
Ezt a "ficsört" minden p35, p45 giga lap csinálja?
-
tlac
nagyúr
válasz Bile Demon #30226 üzenetére
-
Bile Demon
őstag
Igen ez probléma lehet, emiatt kezdtem el aggódni én is.
Leellenőriztem és kb 7 megával kisebb a partició utolsó szektorának a címe, mint a már 1MB-vel csökkent Max LBA cím, az én vinyóimon ez nem okoz gondot szóval kb 7MB marad akkor is parlagon ha max méretű partíciót csinálok. Azért lehet, mert a partíció első és utolsó szektora nem lehet tetszőleges, hanem egy cilinder első és utolsó szektora kell, hogy legyen (lehet, hogy nem pontosan ez a megkötés, de valami féle megkötésre emlékszem), a max LBA meg nem egy kerek érték. Persze könnyen el tudok képzelni olyan HDD-t ahol éppen kerekre jön ki... na ott probléma lehet.Bruhe
-
Bile Demon
őstag
Akkor az F11 vagy F12 ami ajánlott 1TB HDD-hez! Nekem ezekkel semmi bajom. Memtest OK, C2D és C2Q tuning is OK.
Sokáig én is a Hitachit okoltam, de amikor a Samsungnál és WD-nél ugyanezt láttam, akkor feltettem a kérdést magamnak, hogy miért?? Aztén kiderült, hogy az összes HDD úgy működik, ahogy kell neki.
Kb 2 napig keresgéltem is kisérleteztem mikor méreteződik át, próbáltam visszaállítani MAX-ra, végülis rájöttem, hogy a rendszer vinyót nem lehet átállítani (helyreállítani), mert bootolás közben a lap átméretezi és többször már nem lehet, csak akkor ha kap bootolás után egy "táp resetet" és később már eljutottam egy olyan programig, ami le tudja tiltani a HPA létrehozását a HDD-n, így a lap nem tudja átméretezni a következő bootoláskor.Bruhe
-
tlac
nagyúr
sőt, ha egy nem gigabyte-os lapban az utolsó partíció a vinyó végéig lett csinálva, akkor szép dolog, ha a giga lapban az utolsó mega nem elérhető...
-
tlac
nagyúr
ds4 f9 és f10 bios nagyon nem ajánlott, mivel a memtest86+ -ban hiba lesz, mindig ugyanazon a helyen
Ezt úgy teszi, hogy létrehoz egy Host Protected Area-t (HPA) és attól kezdve a Max LBA nem a gyári érték lesz, hanem 1MB-vel kevesebb.áhhh, ez nagyon csúnya dolog a gigától...
hogy én mennyit szívtam ezzel...
az ubuntu-mat nem érdekelte, hogy van hpa (default, azóta már felülbíráltam) és a vinyókat maximálisan látta, viszont ez meghülyítette a raid-et
én eddig azt hittem ez a wd vinyóim hülyeségei, hogy kevesebb lesz 1 megával, ezt nem gondoltam volna, hogy a lap csinálja...[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
Én azért azt javaslom, mielőtt egy 1TB-s HDD-re akartok bootolni, tegyétek fel az F9-es vagy annál későbbi BIOS-t.
Van egy 1TB-s HDD BUG-ja a gigabyte lapoknak. Ami abban nyilvánul meg, hogy az XPRESS Recovery nevű cucc ami a BIOS része és kikapcsolhatatlanul működik. Fogja és minden indításkor megnézi, hogy lefoglalt e már 1MB helyet, és ha nem tette, akkor lecsippent 1MB-ot az első, vagyis a BOOT HDD legvégéről. Ez ellenőrizhető pl az IBM vagy Hitachi feature tool-al, vagy a samsung megfelelő progijával is, a lap 2113 szektorral kevesebbre állítja át a Max LBA-t mint ami a gyári beállítás.
Ezt úgy teszi, hogy létrehoz egy Host Protected Area-t (HPA) és attól kezdve a Max LBA nem a gyári érték lesz, hanem 1MB-vel kevesebb. Végülis működik is rendesen, olyannyira hogy szinte senki nem is tud róla, hogy a gigabyte lapja elcsór 1MB-t így nem is fáj senkinek. De az 1TB-s HDD-nél rosszul vonja le az 1MB-t és valami túlcsordulás vagy számítási hiba miatt 33MB-re állítja be az új méretet. Az már elég látványos.
Tavaly összel betettem az első 1TB-s HDD-t használtam jól ment a lapban. Aztán egyszer szereltem a gépet és elfelejtettem a rendszervinyó tápját visszadugni, végülis annyi lett az eredménye, hogy ez után az 1TB-s HDD-ről próbált bootolni mert nem volt más és el is cseszte rendesen a Max LBA beállítását, onnatól kezdve a BIOS-ban és más gépben is 33MB-snek látszódott, és az oprendszer nem is látta rajta az adatokat. Egészen addig, amíg a Max LBA-t vissza nem állítottam egy megfelelő progival. A gyári Hitachi progi az nem volt képes erre a műveletre inkább elszállt exceptionnal...
Kb. 4 hónapja már ezt a vinyót, használom rendszernek, tud az működni is rendesen, úgyhogy egyértelműen megoldja a dolgot a BIOS frissítése. Ennyit az F8-ról. Nekem az volt a gyári BIOS a lapon amivel ez a hiba előjött.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
tlac
nagyúr
-
-
Sárpac
nagyúr
Hali!
Ds4-re melyik bios a nyerő? Melyik a legstabilabb?
F13B milyen? (jelenleg F7 van fent)Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Imi Csabi
tag
válasz Zsolt112 #30209 üzenetére
Azért mert magát a drivert nem törölted le...
Milyen drivert tettél fel?? Ha a gyárit akkor tedd be a lemezt és kezd el telepíteni csak a sata
drivert. Szólnia kell, hogy már felvan téve és hogy mit akarsz, újratenni vagy leszedni.
Értelemszerűen a leszedést kell választani és leírtja a kis mocskot. Máshogy sajnos nem megy.
Nomegpersze, ha más driver van feltéve avval is csak ugyanezt kell eljátszani.Üdv.: IMi
* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *
-
Zsolt112
tag
Hát eltávolítani sajnos nem sikerült őket mivel azonnal visszapakolják magukat újraindítás után
Megnéztem pontosan miket raktam fel és inteles sata driver nincs külön, gondolom a chipset driverrel együtt megy fel. -
Zsolt112
tag
Akkor leszedem mind2-őt, még nincs egy satás eszközöm se.
Viszont ha meglesz a Sata vinyó melyik vonalra kössem? Az intelesre vagy a Gigabyte-osra?
Imi neked melyik okozta a problémát? -
Imi Csabi
tag
válasz Zsolt112 #30201 üzenetére
Igen azt szedd le. Ha minden igaz kell, hogy szerepeljen a programok hozzáadása/törlése alatt.
Az SP2 már alapból támogatja a SATA meghajtókat, nem kell külön driver hozzájuk.
Üdv.: IMi
[ Szerkesztve ]
* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *