Hirdetés

Aktív témák

• 3P

tag

Egy picit eltöketlenkedtem az időt a vásárlással, így ismét drágultak a RAM-ok... :(

Lenne néhány kérdésem a konfig megvétele előtt:
    1. Melyiket RAM-ot ajáljátok egy DS3-asba 6300-as procihoz?
    DDR2 2 * 1024MB 800MHz A-DATA (3 év garancia) 65 000 Ft bruttó
    DDR2 2 * 1024MB 800MHz KINGMAX Mars (3 év garancia) 67 400 Ft bruttó
    Eddig Geil lett volna, de irdatlanul fel ment az ára 80 000 Ft bruttó.
    Ja igen a 6300-as procit 7*400-on, szeretném ''csak'' járatni.

2. 400-as FSB mellett a RAM-ok akkor 800-on mennek ugye (bocsi, ha túl láma a kérdés, eddig biztosra vettem, hogy így van, csak nem akarok lyukra futni)?

3. Érdemes-e rakni a NorthBridge-re egy passzív ZALMAN ZM-NBF47 Chipset hűtő-t?
    Úgy hallottam, hogy rettentően melegszik.

4. DS3-as lapnál fel fér ez a hűtő ZALMAN CNPS9500 AT OEM (Socket 775)?

5. Melyik BIOS-t érdemes feltenni a lapra? (cél a stabilitás, és, hogy lehetőleg 400-as FSB meglegyen e mellett is)

6. Tuningnál 400-as FSB-re való emeléshez jó lenne ha feszt így emelném kb?
    0.2V-tal az FSB-t
    0.1V-tal az MCH-t
    0 V-tal a prrocit, vagy azért a procinak is kellene plusz feszkó, s ha igen kb mennyi (1866@2800 MHz)?

7. 2 db ház szellőztető ventim lesz (Ház: Cooler Master Centurion 534 Silver Midi ATX, Alumínium előlap). Rá lehet őkaet dugni az alaplapra, hogy szabályozottan szellőztesse a házat, vagy ez nem megy az alapról DS3 esetén?

8. Nem lesz kis floppy a gépbe. Mennyire lesz biztonságos Win alol BIOS-t frissíteni, van-e más lehetőség, ha nincs kis floppy?

A RAM-ok kapcsán vagyok a legtanácstalanabb, de egyszerűen nincs lóvém már több, hogy egy GEIL-t meg tudjak venni azon a csillagászati áron. Máshol meg nem igazán akarok vásárólni mert minden cuccot egy helyről akarok megvenni, mert esetleges inkompatibilitásnál, vagy hibánál nem akarok szívni a gariztatással (volt rá példa, hogy szivattak).

[Szerkesztve]

Aktív témák