Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gelbelex

őstag

Halló, van itt még valaki..? :D

Érdekességképpen:

Gond nélkül használtam a gépet (DS3 rev. 1, F14, Win7 64bit), amíg csak az ICH8 sata csatlakozókat használtam, hdd-kel és egy dvd-vel.

Aztán áttértem ssd-re, amit a lila (jMicron) sata csatlakozóra kellett kötnöm, mert az AHCI csak azon működik (az ICH8 implementációja nem teljes). Azóta az összes olyan Win-frissítés, ami gép-újraindítással járt, gondot okozott.
    A lilára kötött ssd és hdd hibátlanul működik, de az ICH8-ra kötött sata adattároló hdd-k fat-táblája elcsesződött, csak lassan lehetett olvasni, chkdsk, szívás.

A legutolsó frissítés előtt adatmentés, majd lekapcsoltam az ICH8-ra kötött hdd-t, ám a frissítés után a windows csak akkor indul, ha továbbra sem kapcsolom az ICH8-ra a hdd-t, és a lan-vezérlő is rendszeresen eldobja a hálózatot. Utóbbi a lan-vezérlő le-/visszakapcsolása után megjavult.

Megoldás: Az alaplap teljes áramtalanítása után az ICH8-ra kötött hdd-kkel is gond nélkül indul a windows... Tehát ez a lap a Win7-frissítések során nem megfelelően kapcsolódik ki.

Új hozzászólás Aktív témák