- Vezetékes FEJhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanál01
tag
köszönöm! látom, tényleg nem vagyok itt egyedül GTX 480SLI-ben..
holnap vagy vasárnap megcsinálom, mindegyik nap melózom...
de egy dologban tudnátok segíteni, és azt megköszönném:
bios-ba IGP be van kapcsolva, mert eddig ment a Virtu....egyszer csak megadta magát,
újratelepíteni se tudtam, letörölni se, most valahogy sikerült...végre eltüntetni
(egy nagy rakás sz..r lett a Virtuból, anno pedig milyen jól bereklámozták, konvert.ra jó volt..)IGP-t biosba most kikapcsoljam, vagy bekacsolva hagyjam? GTX 480 SLI mellett, virtu nélkül?
előre is a segítséget
-
FaTHI
őstag
Nekem az elején amikor kiszállnak az autóból full-on 53 minimumot ad, átlagba 60-65 fps-,persze ha rántok egy 100Mhz-et a karin ez már 70++. Érdekes hogy Vsync-el 60-alá nem igen megy, ez azért jó hogy végre használhatóan megy Vsync-el egy játék.
De tegnap megnéztem egy 64-es Oman-t, háát azért Gtx670-en is leesik az Fps akár 30-alá is full grafon.
Oda már butitani kell 1-2 dolgot Shadow high, 2xmsaa. -
De mond meg minek. Az 580-asom amúgy is OC volt, kár hajtani a hozzá közeli 480 sebességet. Full alapon is szépen elmegy minden. Magamat ismerve lehet h holnap eladom és megy vissza a 8400GS. Egy gyenge pillanat és megy a levesbe.
Nem, más lábbal kelek ki az ágyból mint szoktam.
-
moszka
tag
De a 2500k-val is csak akkor jár jól ha normálisan megy. Volt nálam olyan darab ami ment 5Ghz-t linx stabilan 1.4V-al, meg olyan is ami ezen a feszen 4300-ra se volt képes.
Pont ezért downrageltem sima 2600-ra. Bőven elég mindenhova. Attól mert 4Ghz helyett 5Ghz-es 2600k-m van nem lesz több fps-m. Bőven elég ez a szint már 1vga-nak.
-
=HG=
addikt
Köszi Pala ! Lehet élnék az ajánlatoddal, megszemlélném, csak eléggé el vagyok havazva, de privátban megkereslek, és egyeztetünk.
Marcsel : A 470-et árulom kb 1 hónapja, 35 ezres ajánlatok vannak csak, úgyhogy aki el akarja adni, az 35-ért odadja...Aki meg 40-re tartja, annál nála marad(és megy hozzá párba a másik)
-
XaraX
addikt
Nem egészen erről van szó.
Ugye, 1500 W-os tápot enyhén szólva fölösleges lenne vennem a 2 480-hoz.
Az enermaxot úgy vettem, hogy előtte elvittem a boltból több tápot, egyik sem volt számomra megfelelő, így mindig visszavittem, és kaptam másikat.
Az enermax lett a végén megfelelő.
A Seasonic pedig használtan került hozzám, egyedi kikötéssel, "csend garanciát" kértem rá egyedül.
Ezzel szerencsém volt, bevált.Egy 850 w körüli táp tökéletesen elég lenne számomra, de ilyen kitétellel nem minden bolt, eladó megy bele az üzletbe.
FatalEror
Egytápos házam van, így nem igazán alternatíva a két táp.
Tesztre meg egy gémkapoccsal is meg lehetne oldani, némi macerával. -
Asbee
veterán
Felülre nagyon jót tesz a 20-as. Én is úgy használom. Elöl- felül 20-as hátul 12-es középső hdd tartó kivéve mert csak egy vinyóm van. Tökéletesen átszellőzik. Próbáltam hogy oldalra betettem egy 14-est de semmi értelme. TF2 ebben a nagy meleben volt 72-75 fok körül amúgy 70 max.
-
Laci2277
senior tag
Hali!
Nekem 31 fokos szobában 800/3900 - 1038mV beállítás mellett idle 42-43fok, játék alatt 66-69fok közé áll be. Tegnap levettem a ház oldalát amin a kártyával szemben van egy 12cm 70CFM venti, erre a hőmérsékletek 6-7fokkal felmentek, és nem csak a 480-on, hanem az alaplap, proci pároson is. Raktam is vissza hamar
-
N_A_S
veterán
Meg a K-s procikban nincs VT-d, igen, ezért írtam hogy nagyjából
(#19471) Speed(R)
Olyan batár léghűtés a 4,5G-hez azért nem kell, egy Freezer 13-al már sima liba. SLi-hez meg a 4Ghz szvsz már kevés, vagy éppen csak elég. Bár ez felbontás függő is, Én 1680-ba néztem legutóbb, ott volt különbség 4 vs 4,5 között -
peetmaster
senior tag
Nem-nem. A pályabetöltés egyébként is gyors a GTAIV-ben. Hardverkörnyezet teljesen ugyanaz volt, proci 3.6Ghz-en ment, csak SSD-re lett telepítve a játék. Akkora fps gyorsulás volt, mintha 3.6-ról 4.2Ghz-re húznám a procit. Számszerű adattal sajnos nem szolgálhatok, de amint lesz vga-m, megnézem pontosan.
-
Alu
senior tag
Mert?
Ha gondolod én szívesen eladom neked.
Persze, de nekem az előző konfigból megmaradt a 460 és mivel már kapott rendesen nem szívesen tenném fel PH-ra... Nem vagyok az a kedves fórumtárs, aki a 480-at 1100 vagy 1138mV - 24/7 -ben hirdeti. Majd lesz vele valami.
Legrosszabb esetben marad a helyén.
Miért mondod? Annál a játéknál, amelyik jelentősebben használja a PhisX -et, érezhető különbségek vannak. -
csoty
aktív tag
Nekem BF3 alatt ment fel 104°C-ig amikor egy torrentes este után elfelejtettem viszatenni a ventivezérlést
(Grat nekem) Bár én nem tapenoltam.
Elég érdekes így most ez az ideiglenes gép, már nem nálam szolgál az i3-540, most egy i3-2100 zörög, aztán nemsokára jön a 2500k
Csak "sógornak" legyen pénze
-
Alu
senior tag
Háát, ha már szétszedem, lehet rakok rá valami normális -lég- hűtést, de lehet bevizezem...
BF3 alatt. FullHD (1 monitoron) Ultra minden. max. 70fok..
Most is meg van nyitva a BF3, de nincs full screen -re rakva, és miközben itt íroogatok, 64 fok 61% venti..MOD: elfelejtettem megkérdezni, hogy azt hogy tudom beállítani, hogy mindkét monitoron fusson a BF3 1920*2x1080 -ban?
-
Alu
senior tag
Nem rég szakadt az eső, most tárva nyitva van az ablak és majd meg lehet fagyni, talán ha van 19-20fok a szobában.
Áhh.. nemhiszem. De, ha be is lenne kapcsolva, akkor se kéne 66 fokon járnia főleg, hogy nem csinálok semmit.. Most, miközben ezt írom nektek 56 fokon megy 50% -os ventikkel..
Szerintem ez marhára nem normális. A ház oldala le van szedve. Elől egy 12 -es fújja be, hátul egy 12 -es szívja ki.. + a corator hűtője, ami függőlegesen van beszerelve és az is a hátsó venti felé fújja a meleget..
(visszavettem 1V -ra, így van most 56 fokon)MOD: Visszatettem 1075mV -re és azonnal felment 58 fokra... most 59, 60..
50% -os venti - 59 fok.. -
Speed®
titán
Az a "+" nem véletlenül van ott a mondatban, az ő váltásán felüli méretre írtam. Ő 19ről (18.5) váltott 22re (21.5), nálam 19 (18.5) -> 23 (23) váltás volt.
Tehát ~1.5", azaz ~4cm többlet volt nálam, összesen ~11.5 volt a növekmény.
Nála meg ~7.5, köszönhetően a 22"os 21.5 valós méretének. A difi így ~4cm.22"@1680x1050ről váltottál 1920x1200ra? Persze, hogy érzi..+30% pixel.
nyufka69
Nem az össz. a lényeg, ott üt a CPUscore miatt a 2600K. GPUscore? -
FaTHI
őstag
Én nem tudom, de én nagyon meg vagyok elégedve a TF2-vel. alapfeszen 0.988 Gpu 820-at visz, 70-pár fokon. 1.038-on viszi a 860-at is simán (ez már 580-teljesitményt hoz)
Igy hogy rá van állitva egy venti oldalról, szépen tartja a 70-fokot, és nem is túl hangos, (80%-on pörögnek a ventik).
Én nem cserélném el ref karira az hótziher -
Speed®
titán
1200p is lehet CPUlimites gagyibb játékkal..persze ott úgyis olyan sebességet kapsz, hogy nem veszed észre. Szerencsére nincs olyan játék, ami ilyen szinten nem futna megfelelően..BF3/Metro is sima ügy.
A 820@1075 nagyjából sejtette, hogy 470, de ránéztem az adatlapodra ;p
Tegnap este tesztelgettem a Lightningot alulfesszel, 800@1.1V megy
Ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok elvetemültebb, ez csak vízzel harap.
Azért a 900/4400 sem rossz, erősebb léggel akár 24/7 is lehet még majd. -
Speed®
titán
1680hoz SLI alá persze, hogy kevés volt..most nagyobb a terhelés rajtuk, azért melegebbek..de még most is lehet cpulimited simán, mert bivalyerősek..4xAAval talán meg tudod őket fogni. Én nem járatnám 90 fölött őket, de ha lehet, 80 fölött sem..tudom, hogy nehéz, de megoldandó szitu.
H.Ezredes
Persze, hogy bikább a 480SLI..de milyen áron? 500+W vs. <250W..és akkor a nonref széttuningolt 680 fogyasztásával számoltam. Nagyon jól sikerültek..ha nem sajnálnék ~50kt a Lightningon felül, rá is ugranék.. -
Razermazer
őstag
Csak jó légcsatornád van házon belül, és az elég, szépen kiviszi a meleget. Ez a kazáneffektus is szerintem túl van lihegve, normális körülmények között nem tesztfázisban, a kártyák 90%-ban alapórajelen mennek. Felhasználok többsége nem is tuningol, megveszi berakja használja.
A tf2-k meg olyan konstrukciós hibával rendelkeznek hogy a vrm elégtelen bordázata miatt döglenek mint a legyek(tulajdonképpen nem hiba az, csak a felhasználó a hibás aki szénné hajtja). Meg ugye a felhasználók 20% rögtön ugrik neki mivel más a hűtés, akkor jobban bírja a tuningot. Csak azt felejtik el, hogy a kártya referencia, nem erősített nem módosított áramkörös eredmény pukk.Torma: hidd el én sem. Ésszerű határok közt, elfogadható és megfelelő tapasztalattal és hűtéssel, lehet egy rekord erejéig utána vissza normális keretek, közé nem úgyhagyni örökké. Aztán a dolog idő előtt leharcolja magát, mehet reballozni, kondicserére persze nem a tulajnál, hanem a második harmadik embernél. Aki majd nagyon örül, mert igaz hogy olcsón hozzájutott, de a pénzéért kapott egy nem igazán 100%-os terméket. A garanciázás kínos dolog idő és pénz stb.
-
Alpachino
veterán
Akkor ebben különbözik a véleményünk
Mert nekem ref. hűtős GTX480, de 570 sem kellene, még 10K-val olcsóbban sem..
A Lightning TF III hűtését nem lehet egy napon említeni a ref. hűtéssel. Nekem az 570, 90 fok környéki hőfokát nem igazán sikerült kordában tartanom és még ráadásul hangos is volt... pedig a házam sem nevezhető gagyinak, ( CM 430 Elite) tehát magam részéről...soha többé reff.
-
szab.tam
nagyúr
-
Alpachino
veterán
Nekem nem ez a tapasztalatom .
Crysis2-ben DX11, 1080p, full. ultra alatt, elvérzett a GTX470, akár hogy is húzgáltam. Volt olyan tűzharc ahol bőven 30FPS alá csúszott a sebesség, még a jelenlegi 480 és az előző GTX570-el ugyan itt, bőven 40 fölött volt/van
Egyébként a két karit nem csak az órajelek különböztetik meg egymástól
448sp-ből sohasem lesz 480....320bit-ből 384....és 56 Textúrázóból 60...
Recon666 : Nem szeretnélek meggyőzni, de sem tudsz, mert mint mondottam, mind két kari volt/van és személyes tapasztalatom van a teljesítményüket illetően
Ráadásul én is tényeket írok
-
szab.tam
nagyúr
"Egyetlen darab 470..."
naja. és mondod ezt úgy, hogy 2 db. van belőle....
nálam a dirt2 fullhd + + ultra + dx11-ben siralmas volt. vissza kellett vennem vagy dx11 + 1360x768-ra, vagy fullhd + dx9-re. a siralmast 45fps körüli microlaggos reszelésre értem.
de ez már n+1-szer ki lett tárgyalva, hgoy valkineka 30 fps is kielégítő.de gondolom, neked sem van véletlül 2 db. belőle, emrt annyira elég volt az 1...
én 1 db. 470-et nyugodt szívvel, (de nem nyugodtal sem), nem ajánlok senkinek.
csak ha nagyon olcsón megkapja, tesztelni akar, vagy szopatni saját magát.elfogult is vagyok a 470-nel szemben, mert én még soha nem bántam meg vga cserét, csak a gtx295 -> 470-et. de ezt nagyon. akkor mindkettő 70k volt. tehát 1:1 volt az ealadás és a vétel. a beüzemelés után már 10 perccel nyüszítettem...
(#17476) Alpachino
ja, így kicsit más... -
meguntam
ugyan sok hardver eladtam azota de a gepemben az ssd n kivul nem lett ujitas max sta 3 ra cerelek majd mert neha kapok jo aron de meguntam a gep fejlesztest nincs alternativa mar ennel jobbra cserelni kihasznalhatatlan lenne amennyit mostanaban hasznalom.... nemreg eladtam 1 250 ssd a pali harmadik 250-t vette mert full passziv haza van...
na ennyire nem akarok megorulni
-
Speedhs
őstag
Megkérdezem attamerot
egyébként, mekkora lenne, ha sikerülne
Ha minden jó megy, akkor 2 hét és vadászhatok a második kártyáraAz is nagyon jó már ! És az 1087 az pl 3dmarknál kellett ?
Mert nekem tegnap tesztelgettem a gta Iv-et 900 mhz gpu.val, és arra jutottam, hogy 1025 mV-n sok az anomália, 1035 mV, itt is van anomália, bár ilyenkor csak az olyan helyeken, ahol aprólékos árnyékok vannak. Pl vasútpálya alatt. 1040 mV az csak, 1-2szer szemetelt fél óra alatt. 1050 mV-vel teljesen jó.Recon666 :
Nem olcsók..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vírusirtó topic
- Steam topic
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest