- BIOS frissítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz
odorgg #22141 üzenetére
Kösz!
Igen, ezek is szerepet játszottak a váltásban, de inkább az, hogy az alsó 480 belenyalt a 85fokba játékok alatt, köszönhetően a házamnak mivel felső tápos. Gondolkoztam azon, hogy veszek egy másik kuckót, de jelen pillanatban a vga csere sokkal olcsóbb megoldás volt.
-
Laci2277
senior tag
Ezennel búcsúzok a 480 tulajok népes táborától, persze azért a topikba még vissza, vissza nézek.
-
Laci2277
senior tag
válasz
helkis #21787 üzenetére
Sajna nálam is az alsó TF2-es kb 10fokkal melegebb mint a felső, köszönhető a felsőtápos házamnak. A ház alja és a vga közt kb 1cm lehet, így nem csodálom, hogy felforr. Be kéne újítani egy házat a jövőben.
A másik amivel gondom volt, hogy a két karit fix sli híddal kötöttem össze, ez volt a laphoz, csak az a baj, hogyha rányomom az egyikre, akkor a másik vége felemelkedik, és fordítva, olyan mint a libikóka. Ha kicsit megmozgatom a gépet akkor lehet elmodul és játszhatok vele míg belövöm. De már úton van a flexi sli kábel, remélhetőleg a jövő héten megkapom.
-
Laci2277
senior tag
-
Laci2277
senior tag
Találkozott valaki olyan hibával a Crysis 3 alatt, hogy egyszerűen játék közben fogja magát és az addig jól működő sli megáll, vagyis a második kártya megy fullon az első fő kártya visszaesik alapra. Az új drivert is feldobtam, de nem változott semmi.
Az a szép az egészben, hogy már 2-szer végigtoltam minden gond nélkül.
-
Laci2277
senior tag
válasz
apollo12 #21726 üzenetére
Jelenleg 3.7Ghz-en megy a proci, gondoltam végzek egy tesztet így, és 2.7Ghz-re butítva, hogy mennyi lesz az átlag fps különbség a Tomb raiderrel. Mindkét esetben a 4mag kihasználtsága ritkán ment 60% fölé, tehát nem beszélhetünk procilimitről. Kerek perec 0.3 fps csökkenés volt az 1Ghz-el alacsonyabb órajelű cpu-val. Ezekszerint ennyi is elég lenne a sli-hez?
-
Laci2277
senior tag
válasz
FatalEror #21707 üzenetére
Volt fent egy 480 lightning 50K-ba került már jegelve is van, hamar elvitték.
Jól tudom, hogy a gtx285sli az a gtx295? Mert ha igen, akkor az nagyon ütős kártya, DX9 és DX10-ben veri a 480-at, viszont a DX11 hiánya sajnos nyugdíjba küldi. Nem csodálom, hogy még mindíg 30K körüli áron mozognak. -
Laci2277
senior tag
válasz
javorszky #21656 üzenetére
Valószínű a ház szellőzésével lesz gond. Mindenképpen érdemes előre betenni azt a 12cm-es ventit valamennyit javítani fog biztosan.
Nekem 2 vga van bent és alapon 2d-ben 33-37fokosak, de játék alatt sem megy 70 fölé. Szóval a kártyán lévő hűtő nem a probléma forrása, a ludas a paszta, de legfőképp a ház szellőzése.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Daszkalosz19 #21643 üzenetére
Nem lesz gond mivel van olyan 480 aminek 1075mV az alapfesze,csak győzd hűteni.
-
-
Laci2277
senior tag
válasz
apollo12 #21255 üzenetére
Meg a sli-hez kell már a erősebb proci is, így már nem lesz gond a két fenevad kihajtásával. Direkt megnéztem az én procim +300-350Mhz körül hozza a 920 teljesítményét(játékok alatt), ergo ha 4Ghz elég hozzá neked, akkor nekem 4.3-4.4Ghz kell a sli-hez. Azért az már elég kemény tuning lenne.
Inkább elnapolom a sli-t egy időre.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Cooley18 #21175 üzenetére
Minek a moddolt bioshoz pótkártya? Elindítod a Fermi Bios Editor nevű programot, behívod a biost, majd a voltage settings fülre kattintva a max table voltage-t beállítod maxra, ami 1212mv, elmented és az Nvflash progival írod, ennyi.
Kösz a lehetőséget, de nem élnék vele.
-
Laci2277
senior tag
Világos, ha olyan játékkal tolod(BF3 multi), ami "megeszi" a régebbi procit akkor váltani kell, különben a játék rovására megy. Viszont amikkel én játszok, ott még közel sem volt cpu limitem, ráadásul úgy, hogy alapon megy nem fullra hajtva. BF3(single), Crysis2, Witcher2, Batman AC, Mass Effect sorozat, ezeket tolom fullhd-ben és simán visz mindent.
(#21169) Cooley18 Az tény, hogy a 480sli-hez már kell a cpu erő és szép előnye lenne a Sandy Bridge prociknak, de ez az idézetben is szerepel.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Speed® #21163 üzenetére
Ezt még kiemelem az írásból:
"Ha a VGA-nk nem egy meghajtott GTX460, hanem egy alapórajeles GTX580 lenne, akkor annyiban lenne más a helyzet, hogy az átlagosan 50%-kal gyorsabb kártya már High beállítások mellett is érzékelne 8-10% javulást, Max módban az i5 által hozott előny maradna 2-3%, ami nem észrevehető. Ezek alapján tehát gyakorlati előnyt a Sandy Bridge akkor jelent, ha több GPU-val dolgozunk - de ez már egy másik történet."
Az tény, hogy már a nyugdíj közelében járnak ezek a procik, ezért is szép amit még "letesznek az asztalra".
Váltással az a probléma, hogy egyelőre sokba lenne. Egy jó lap 50K felett kezdődik, legalábbis amire én személy szerint cserélnék, a proci pedig 2700K vagy 3770k az áruk szintén nem piskóta, ezért valószínű még jó pár hónap mire lépek. Addig meg a Yorkfield jó szolgálatot teszt.Az aprón van több Q9550 is 40K közeli áron, és valószínű el is viszik őket, de nem én leszek az.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Speed® #21161 üzenetére
Ha csak játékra használja magas felbontás mellett, akkor szinte semmi különbség nincs a Q9550 és az i5-2500k között azonos órajelen, ez le lett tesztelve, innentől nincs miről beszélni. Szóval játék miatt teljesen felesleges a platformváltás még. Más téren természetesen kijön az új procik nem kicsi előnye lásd tesztprogramok.
, de ugye senki nem játszik azokkal.
Idézet a cikkből:
"Tesztjeink eredménye alapján azt tudjuk mondani, amit már nagyon sok CPU-teszt kapcsán megállapítottunk - az újabb, gyorsabb CPU-k benchmarkolásra sokkal jobbak, viszont játékhoz nem igazán van rájuk szükség."
-
Laci2277
senior tag
válasz
Cooley18 #21038 üzenetére
Csinálj egy másik ventiprofilt, hátha lejjebb tudod vinni a hangját ha zavaró 900-on. Nálam ahány fokos a gpu, annyi százalékon mennek a ventik. Jelenleg kemény 33fokos a vga, szinte már fázik.
(#21038) Cooley18 Mondasz valamit
, lehet az 1Ghz is benne van a kártyádban, ki tudja. Majd ha jönnek a mínuszok odakint nekiállhatsz ostromolni.
-
Laci2277
senior tag
Ahogy mondod, én is csak +100-at adtam a memóriának, nehogy már alapon menjen a tuningolt gpu mellett, de ez a max 24/7-re.
(#21037) moszka Az is odavágós eredmény
, de nem hiszem, hogy 1138mV-ot kapot a vga, valószínű közelebb lehetett a 1213mV-hoz és a víz is rátett egy lapáttal a sikerre.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Cooley18 #21027 üzenetére
Ha lehet inkább ne a furmark-ot használd a vga tesztelésére, kár lenne megfőzni a 480-at.
Nálam azon a feszen(1138mV) 900 a max, felette már gáz a helyzet, a 3dmark11 is kifagy úgy ahogy kell. Becsüld meg azt a kivételes példányt, amelyet birtokolsz.
(#21032) Tubi2 A ram sokat nem oszt nem szoroz, hiába tuningolod nem lesz jelentős gyorsulás szinte semmiben. Inkább a gpu-ra feküdj rá.
-
Laci2277
senior tag
Csináltam egy tesztet a batman arkham city-vel fullhd felbontás és max beállítás mellett, kíváncsi voltam, hogy a procit alapon(3.2Ghz) és tuningolva(4.2Ghz) mekkora sebesség növekedés tanúja leszek, mert ugye egy régi proci már nem hajt ki egy 480 szintű kártyát egyesek szerint. Nem hittem a szemeimnek, amikor megláttam a hatalmas különbségeket a tesztek végén. Átlagba 3 fps javulást hozott az 1Ghz-es tuning..
Tehát ha kicserélném a konfigom egy 2600K-ra 5Ghz-en hajtva, már akár 6 fps is lehente a gyorsulás.
Ennyit erről.
-
Laci2277
senior tag
válasz
moszka #20839 üzenetére
Erős túlzás, hogy a gtx660 veri azt a gtx 480-at, amely kb azonos szinten van mint a gtx570, talán kicsivel jobb is annál. A prohardveres teszt nem a 660-at hozza ki győztesen. Az, hogy a gtx580-at is a legtöbb helyen alázza már egyszerűen nevetséges, a tesztek mást mondanak, az 580 a 660 Ti ellenfele.
-
Laci2277
senior tag
válasz
gainwardgs #20544 üzenetére
Ez jó!
-
-
Laci2277
senior tag
Ez a 2db gtx480 brutál olcsó áron van.
Egy gtx580 is többe kerül itt az aprón kb fele tudással. Érdekes, hogy azoknak nem igazán csökken az ára.
-
Laci2277
senior tag
Találtam egy tesztet ahol harcba száll egymással a GTX480sli és GTX680. Egy kicsivel, de a 480 veri az új csodakártyát.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Virag.h #20093 üzenetére
Szerintem ez a szép darab a Gtx480 királya, de a Gigabyte 480 Soc se kutya.
Igen, a Gigabyte(820) adta ki a legjobb gyári tuningos példányt, de az Msi Lightning(750) atom módjára lehet húzni.
Nekem is MSI TF2 csücsül a gépemben és rendkívül meg vagyok vele elégedve. Alapfeszen(1075mv) simán viszi a 860-at, de alul feszelve használom 800-on 1038mv-on.
Az ezelőtti procim Q6600-as volt, amit 3.2Ghz-en hajotttam és fullhd-ben szépen futottak a játékok, szóval nem akadály.
(#20092) vakond5 Azt hagyd 3d feszen, ott nem szabad csökkenteni, mivel a memória sebességet még nem veszi vissza. A 405/324, és a 51/135 órajelen lehet alapfesz alá menni jóval(825mv).
-
Laci2277
senior tag
válasz
Laci2277 #20066 üzenetére
Lefuttattam a 3dmark11-et, azon belül a 4 grafikai tesztet performance módban, és ott sem jelent meg semmilyen különbség alap és tuningolt proci esetén.
(#20067) N_A_S Biztos, hogy nem Te ajánlottad a procit! Arra határozottan emlékszem, hogy 2600K volt az alany, azt is húzva egyetlen 480 mellé.
-
Laci2277
senior tag
válasz
vakond5 #20026 üzenetére
Nekem sikerült 0.613V-ra
(51/135) beállítással ahogy a képen is látható, de az újabb driverek már nem engedik 0.825V alá.
(#20048) FatalEror Egy 480-at még az én régi Quad procim is simán kihajt alapon, fullhd felbontás és részletes beállítás mellett, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja. A Witcher 2-ön próbáltam ki alapon, majd 600Mhz-es tuning mellett és semmit nem gyorsult az fps számláló.
Ellenben amikor a 480-at rángattam meg, szép növekedést értem el a játék sebességét tekintve.
(#20038) FaTHI Köszi szépen!
-
Laci2277
senior tag
Hali!
Nekem 31 fokos szobában 800/3900 - 1038mV beállítás mellett idle 42-43fok, játék alatt 66-69fok közé áll be. Tegnap levettem a ház oldalát amin a kártyával szemben van egy 12cm 70CFM venti, erre a hőmérsékletek 6-7fokkal felmentek, és nem csak a 480-on, hanem az alaplap, proci pároson is. Raktam is vissza hamar
-
Laci2277
senior tag
válasz
Motion_Blur #19348 üzenetére
A Graphics Score-ba kevésbé számít a proci, az a vga képességeit méri. Q6600-as procival is 6800 feletti pontot értem el anno.
(#19331) Motion_Blur
Az a 2d hőfok kb jó, nálam 37-38 fok körül ingadozik zárt házban, igaz némi alul feszelés segített ebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BIOS frissítés
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- E-roller topik
- Megújul a Netflix tévés appja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Filmvilág
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest