- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
javorszky #22408 üzenetére
jaaa...
gyári hűtés. féreértettünk. a gyári hűtés alatt mi általában a refhűtőt értjük.
a tf2 is gyárilag van rajta, mint ahogyan pl. az amp zotac-on is a zalman.
de nem szoktuk "gyárinak" hívni...ezt már igen sokszor, (azaz rengetegszer), kitárgyaltuk:
a tf2 hűtőt nem nagyon érdemes a zalman-ra lecserélni. kivéve, ha valaki agyon nem feszeli.
s tf2-nek egyedüli hiányosága, hogy viszonylag gyenge a nyákbordája a gpu hűtőbordához viszonyítva.
de jobb, mint az accelero ragasztott kis sünijei.a probléma kettős.
vagy hangos a venti, vagy tuning és feszemelés esetén a fet-ek nem kapnak rendes hűtést.
tehát:
ha nem zavar a hang, akkor refhűtő.
ha nem emelsz nagyon feszt, akkor a tf2 tökéletes.
ha erősen tuningolni akarsz, akkor inkább a zalman, de ebben az esetben ott ugye a poti.***
csak minket itt eléggé megzavart a gap pad kérdésben az, hogy "gyárinak" írtad a tf2-t. aminek a thermal lapjai a (kis bilikék izék), amik teljesen más állagúak, mint a refhűtő, kicist gyurma szerű izéi...
nekem volt mind a 3 hűtőből, sőt még az accelero xtreme plus is. mindegyiknek megvan az előnye, hátránya. de igazából 2 használható. pont az a 2, ami neked van...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
javorszky #22406 üzenetére
a zalmannál én kiakadtam, hogy nem rugalmas lappal oldották meg, hanem szimplán pasztát adtak ahhoz is. a lapok egy ekkora felületnél szinkiegyenlítő, lesarkazásvédő szereppel is bírnak.
a nyákbordát átpasztázni nincs értelme.
a zalman féle pasztát viszont a gu-a nem kentem rá, oda mx2 ment.egyébként valamit nem értek. ha a ref-et is fel akarsz tenni, és a zalmant is újrakenni, akkor most neked 2 db. gtx480-ad van?
vagy a ref hűtő felrakásának kérdése egyelőre csak pusztán elvi, jövőre vonatkozó, egy esetleges eladáshoz? -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #22378 üzenetére
azért nem volt olyan sok kártyám.
valahogy így, lehet, hogy kimarad 1-2...
először ati, agp: 9600 pro, 1950gt, x1950xt gecube, 2600pro
majd pcie nvidia: 8800gt, 8800gt sli, 280amp, 295 rev2, 470, 480, majd másik 480.
ja, előttük volt valami mx-akármi is. azelőtt volt-e valami, már nem emlékszem...és mióta több gépem van 1-2 belépő és közepes kari. azok vegyesen, de közöttük csak 1 ati, egy passzivizált 5750. akartam készíteni egy "eyefinity minimal" tesztet. azóta is csinálom.
(legalább egy éve még az aktív dp->dvi átalakító beszerzéséig sem jutottam el...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
adam432 #22375 üzenetére
"Jelen. Vigyem vissza?"
én vettem anno egy Larától származó, agyonhajtott, jegesvizezett, ph-s csúcsra hajtott 280-at.
imádtam azt a karit. igen büszke voltam, hogy birtokolhattam egy jó darabig.
(az utánam használó júzernél is jó szolgálatott tett a tudomásom szerint...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
javorszky #22361 üzenetére
99% gpu usage.
74 fok így szerintem a zalman-nal sem rossz.
hiába van 5 házvenid, kérdés a vga mennyi friss levegőt kap. mert ha csak örvénylik össze-vissaz a levegő,
akkor pláne nem sok.
a vga alatt van direkt hideg befúvás?
nem majdnem alatta, hanem normálisan alatta....****
más.
az újrapasztázást is el lehet rendesen tolni, ami akár 10-15 fokot is jelenthet.
nekem 1x sikerült. -
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #22354 üzenetére
Laraxior
(egyébként bocs, ha összekevertelek valakivel, régen volt...)****
(#22355) odorgg
hát, naja.
de a mai napig van itt pár feszelős, 800++ mhz kolléga, akiknek valami csoda folytán nem hullott még el a tf2 480-uk.
és sajnos még páran követendő sztenderdként kezelik az általuk megadott adatokat.****
(#22356) Papa18
szintén naja.
ha elég lenne az ésszerű mértékletesség, akkor nem szeretnék oly sokan tuningolni a cerkájukat a neten kapható, igen bizonytalan eredetű és hatású méretnövelő okosságokkal.
1 hét 5 centi, 2 hét 10 centi, fél év múlva pedig nem tud befordulni a sarkon centi...
(abba bele sem gondolnak, hogy 3 hónap után már el sem érik a végét egy hokihoz.)
de hát a mhz-ek és s centik halmozása márcsak ilyen szakma... -
szab.tam
nagyúr
válasz
exxtremplaye #22353 üzenetére
"a dirt 3 is megy maxon 1080p-be 55-65 fps el nem értem mért nem menne a 2."
örülj neki!***
én most a 480-cal dx9-ben 5040*1050-ben tolom. egész jól bírja.
470 valszeg ide is kevés lenne.***
(#22352) Laraxior
te legalább 1 szóban ki tudod fejezni azt, amit én n+1 bekezdésben...
egyébként nem te hirdetted sokak örömére az 580 topicban, hogy a húzott 480 beéri a ref 580-at?
(ami egyébként még konkrétan igaz is, de ugyanúgy totál semmi értelme...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
exxtremplaye #22350 üzenetére
ez az "oc-vel hoztó a következő lépcsőfok" gondolat sok flémet és bant szült már a topicokban.
teljesen értelmetlen megközelítés, mert ugye a 480 ref-et is lehet húzni.a 2 kártya közt nálam nagy különbség volt.
dirt2, dx11, fullhd-ban a 470 gyakorlatilag játszhatatlan volt. vagy le kellett vennem a febontást 1360x768-ra, vagy ultra-ról közepesre a grafikát. különben élvezhetetlenül szaggatott.
dx9-ben, 1920-ban pedig a dx11-et nem tudó, de akkor egyárban lévő, (70k), 295 agyonverte.
innentől kedzve a 470-nek akkor semmi értelme nem volt.
szívem szerint a 70-ért eladott 295-öt csináltam volna vissza, de már nem tudtam.
ezért vettem 120-ért egy 480-at.
és az dirt2 alatt, 1920-ban, dx11-ben, alapferkein teljesen jó volt. a 470 ugyanitt, max oc-vel pedig ugye mint írtam, úgy szaggatott, hogy nem bírtam 1 hétnél tovább...tehát egy 470 még oc-vel sem hozza a 480 ref teljesítményét.
nálam nem hozta.egyébként neked volt 470-ed és 480-ad is?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #22342 üzenetére
nem hisztizik, mint egy sértődött kislány.
fáradt voltam, benéztem.
összemostalak kettőtöket.
a végén már azt hittem, te akarsz csak azért is cserélni, azért válaszoltam így.lényeg, hogy kb. egyet is érttünk 480 vs. 560 tekintetében.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
kicsipapucs #22333 üzenetére
cseréld le a 480-at az 560-ra.
nyugodtan.
ne hallgass ránk.
majd gyere vissza 1 hét múlva a tapasztalatokkal, hogy ne unatkozzunk.milyen vélemény kell még?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #22331 üzenetére
naja. engem is behülyített a dx11.
de a 470 ahhoz igen hurka volt.
a mai napig , aki leragadt a 470-nél, az dícséri. kb, mint akinek corsair h50-e van.
mindekttő tipikusan olyan jószág, ami mellett addig kardoskunk, amig a lakásban van, és meg nem szabadultunk tőlük...de én a rev2-es, halk, giga 295 után a 470 berakásakor nem sírva fakadtam, hanem dühromamot kaptam. mindekktő akkor 1:1 70k-t ért.
a gtx480 pedig új hús volt. örültem, hogy 120-ért megkaptam. (nem jut eszembe a tri sli bencsmákoló kollégga).
a +50k fájt.
pláne úgy, hogy a kedves 295-öt rövid idővel utánam 2-vel egy kretén szétcseszte egy tápalakító forrasztgatással, és még egy barátomat piszkálta a garival. (akinek eladtam közvetlenül.)na, bonyolult.
de nem egyszer gondoltam, hogy beújítok egy rev2 gtx295-öt, rá egy átalakított fullcover vízhűtőt, és beintegrálom a passzív hűtőbe.
de a saját gép fejlesztési ingerenciám már jóideje odavan.
mostanság a passazv cpu hűtők faragásában is kissé ötlettelen és lusta vagyok...
(a légkondimat is ma pucoltam csak ki, és a hozzá tartozó takarítást is csak ma végeztem el. mert ahhoz is lusta voltam, inkább ájuldoztam...) -
szab.tam
nagyúr
sokan veszenek újból ilyet, túl jó lett az ár/érték.
írtad, hogy a próba során lapot is váltottál. de az os mindegyik esetben tök ugyanaz volt?
nem lehet, hogy az hordozza a problémát?
igaz, nem valószínű, mert az "illesztő helyreállás" tipikusan gpu és cpu instabilitás jel. de hátha.
nincs a fiókban egy másik vinyóra telepített más os?"illetve a képernyő újraindításnál"
tehát nem a gép startjánál, hanem az egyik képernyő kiterjesztés vissazvonás, újbóli kiterjesztéásnél csinálja?
nem egyértelmű, kicsit pontosabban írd le...*****
(#22309) asvald
törtem én már le tv kártyáról ezt-azt, és ugyanúgy működik... -
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #22273 üzenetére
"Ki mivel játszik, úgy vegyen VGA-t"
ezzel pontosan leírtad a lényeget.
nálam volt egy rövid idóőszak, akor sorban cseréltem a vga-kat. már le sem tudom írni a sorrendet.
egy in medias rééés () példa:
280 -> 295 -> 470(!!!) -> 480....a viszonylag halk, és jó hűtésű rev2 295-ről 470-re váltás egy tipikus júzer hiba volt. előre, többen elmondták, hogy neeeee!!!
de én csak azért is. mert hát next gen, biztos jobb lesz.
persze.
akkoriban főként az ego engine-es dirt-öket toltam.
hatalmas visszaesést tapasztaltam.*****
meg kell vizsgálni előre a kívánt felbontást, ehhez a vram nagyságát, stb...
a mai napig bőven jó egy gtx 295, ahol nem kell kizárólagosan dx11, és relatív kis felbontásban tolja a júzer.****
tehát neked van igazad: pontosan meg kell nézni, mivel is játszunk, és ahhoz kell vga-t választani.
csak ez a marketingháborúból nehezen megérthető a laikusnak. -
szab.tam
nagyúr
nem akarok elkezdeni én is "tápozni", mert arra ott a tápvásárló topic, és már ezt is vagy 100x kitárgyaltunk.
sosem a névleges szám, ami érdekes. amit ráírnak, hogy 550 vagy 650, vagy akármennyi.
hanem az, hogy mi van benne, és osztották-e az ágakat, vagy egyben hagyták, és milyen hatásfukú.az én seasonic x460-am röhögve viszi a 480-at, húzott feszel q9550-et, és mellé még egy segéd vga-t.
konnektorból 437w csúcsfogyasztást mértem. magas cpu priorítású furmark + linx-szel...
a tápom hiba 460w-os csak, de azt majdnem 1 ágon le is adja...közben meg lehet, hogy egy hervadt 650-es vígan elvérezne...
"Nekem semmi jelet nem adott előtte , hogy valami gond lenne a táppal"
nem mindig küld sms-t, hogy gyenge vagyok, miért vettél meg...
480-hoz gyenge tápot használni olyan, mint víz és oxigén nélkül hegyet mászni: fél lábbal a sírban...
még jó, hogy a tápod nem vitte az egész gépedet magával. -
szab.tam
nagyúr
válasz
asvald #22118 üzenetére
a topic hsz-ainak egy jelentős része arról szól, hogy nem elég a gpu-t hűteni, és nézni az alacsony gpu hőfokokat.
mert ez egy 250w-os kártya, és a fetek szép csendben elégnek.
(tipikus tf2 + feszemeléses júzer error.)
ok, hogy te alapfeszen használod, de akkor is.
először összerakod borda nélkül, és utána kérdezel.
igaz, egy fokkal jobb, mintha füstölés után kérdezted volna meg, hogy mi lehetett a gond...****
tekasil : pasta - 3:1
ez tulajdonságban megegyezik az accelero kitjében található kis tubusos ragaccsal.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
asvald #22113 üzenetére
értem.
valószínű sok a gpu freki.
ha alapfeszen van, akkor talán érdemes behatárolni a stabil, (háromszögugrálás nélküli), végét, ami valószínű valahol 810-830 közt lesz nálad.
legalábbis furmark-nál.
játékoknál sokszor úgy látom, hogy a furmark max máshol van.értem így:
furmark sokkal magasabb frekin, hiba nélkül elfut, de jobban befűt.
játékok lényegesen kevésbé fűtenek be, de alacsonyabb frekin stabilak...***
"nyugodtan alszok mellette"
mert úgy halk, vagy nem kell félned rémálmoktól kergetve, hogy kifingik.
ezt hirtelen nem vágtam. -
szab.tam
nagyúr
válasz
asvald #22109 üzenetére
"Amúgy a furmark alatt ezt csináta"
ööö.
a megtekintése a videónak: 120 584
akkor gondolom nem "ezt csinálta", hanem "hasonlót csinált"...
ez valószínű ugye gpu probléma, ne feszt emeljél, hanem vedd vissza 800 mhz-re, és higgadj le.
vagy ha van sok garid, akkor emelj feszt gazdagon.
mi nagyon szeretjük az elégett fet-eket, de csak akkor, ha nem a saját kártyánk.****
amikor az illesztő nem válaszol, az sokszor cpu, ram instabilitás is lehet.
a háromszög ugrálás gpu, a csíkozás vram.
elvileg...nálad valószínű ugye a gpu és/vagy a hozzá tartozó fesz, (vagy melegedés!!!), van azon a határon, ami a jelzett problémát okozza.
de valahol közel lehet a stabil igazság, mert ez határ jelenség.de amikor a gpu el kezd megmekkenni, akkor is produkálhat ilyet.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
asvald #22097 üzenetére
"a mikrolagok miatt le esik 20 alá"
lehet, hogy én vagyok fogalomzavarban. a többiek majd megerősítenek, vagy cáfolnak.
én pont úgy tudom, hogy a microlag azért szemét dolog, mert nem igazán mérhető. tehát a fraps vigyorogva kiírja, hogy 50, közben meg kifolyik a szemünk, mert olyan, mintha reszelnének...
emlékeim szerint az első igazán microlagoló játék a dirt1 volt. a játék kiadásakori hardverekkel. ott főként a gyenge cpu-k okozták a jelenséget. ugyanazon vga-val, de már a 4 magos q6600 és utána a jól húzható E8400-8500 eltüntette a problémát.
-
szab.tam
nagyúr
én még az 1. gtx480-ammal végeztem alulfeszelési próbákat.
az egy giga ref volt, zalman vf3000f-fel szerelve.
levelttem róla zöld keretet a ventikkel együtt.
megnéztem, passzívan mit csinál.
0.9v, 550/3600
6 perc furmark után érte el a 80 fokot.és ezt úgy, hogy a másik 2 venti már fel volt rá rakva, csak lehúztam a tápot. tehát azok még akadályozták is az átszellőzést.
ezt arra írom, hogy némi alulfesz, és frekicsökkentés brutálisan visszavesz a melegedésből.
ugyan a teljesítmény is csökken, kb. lineárisan.****
(#22093) exxtremplaye
lefagy. ok. de konkrétan honnan tudod, hogy a vga fagy, és mondjuk nem a proci?
nagyon könnyű téves következtetést levonni.
mert ha erősebb vga-t vesz az ember, akkor nem magyarázat, hogy a régi, gyengébb vga-val nem fagyott. hiszen ott a vga limit miatt a cpu esetleg nem volt terhelve, most pedig cpu limit van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
vakond5 #22003 üzenetére
jóvanna...
de adtál gondolatindítót.
most nem keresem vissza az idejét.
shift1 hőskora. saccolok, talán 2.5 éve.
volt egy fura géprestart mizériám. win7 alatt.psx, os, vga, minden szóbajött. a végére egy teljesen más okból elkövetett ramcsere szüntette meg a dolgot.
onnantól kezdve én már semmin sem csodálkozom.
és akkor ott volt a dirt2 load/save fagyás dx11 alatt. aminél a júzerek többsége tuning miatti instabilitásra gyanakodott, mint én is az elején. közben csak valami gyökeret vert nvidia driver probléma volt. (ööö: van izé).tehát nehéz kérdés ez.
az általam használt soffth pedig azért már nem a normál felhasználás kategória. rengeteg bug lehetőséggel bír... -
szab.tam
nagyúr
válasz
vakond5 #22001 üzenetére
igaz, sok érteme ennek nem volt, mert gtx480 + 8400gs-ről van szó, és a táp sem bírná, fizikálisan helye sem lenne, (nem a foglalatok miatt, hanem térbelileg - igaz a 3. vga-nál a sávszél esetleg tovább csökkenne - habár a 8 + 4+ 4 elég lenne ennél a szereposztásnál), de elgondolkodtattál:
a phx-el már voltak gondjaim, körbenézek, hogyan tudnám "visszaszorítani".
(a repkedő falevelek q*-ra nem izgatnak.)sajnos driver törléssel a játék, (konkrétan shift), nem indul el.
cpu-ra terhelni pedig rossz út.
de valamiért ez kimaradt a látószögemből... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Laraxior #21999 üzenetére
na, még egy megveszekedett 480 visszatérő.
(meg ilyenek...)****
nemrég beszéltem a softth-ról.
még aznap éjszaka hatalmasat járszottam vele. dirt2, shift1-2, gtr2 és gtr evo.
ez utóbbi kicsit sajnos textúra hibás a módban, de nagyon jó volt. reggelig toltam.
jó ez az 5040-es felbontás. jó ez a kártya, hogy bírja.
a proci azért dolgozot rendesen.
ez már azért azt is terheli, nemcsak a gpu-t, vram-ot, sávszélt.
elvileg így több a fizika is... -
szab.tam
nagyúr
viszont sokkal érdekesebb, hogy csütörtökön lesz végre a kedvesem, akit farkalók neveltek, nedvesen. legalább rendesen...
szőrránd ide, gtx480, 800 mhz. oda. vissza.
csendesen, kicsit retkesen, kicsit rekedten, kicsit mel-legen... -
szab.tam
nagyúr
nem érdemes zseben turkálni.
jones-nál is szokták, ugye az interjúja után, az én gépem aluja után is jöttek az zsigerből izgágák...van neki asszony. anno félt is, hogy kirakja a sufniba lakni, 4way sli-vel együtt...
korrekt figura.
amikor nálam kérdés volt még az út, készített nekem vram foglalási tesztet.
4 way sli gtx480, 3*1920*1080,
ego engine, (f1 2010?)
dx11
dx9nvidia surround dx9 ramfoglalása igen tanulságos.
én dirt2, gtx480 + 8400gs @ softth, 3*1680*1050-ben bőven vram 1 gb alatt vagyok. (az 1.5-ből ugye.)
néha mégis leesik az fps 30 környékére, még nem jöttem rá az okára.
hiszen cpu, gpu, vram, semmi sincs mégcsak a max közelében sem.
egyedül az alaplapon a 2 kártyás pcie 2.0 16x@8x miatti sávszélcsökkenésre tudok gondolni.
ugye alapesetben a 8x pont elég. de itt a nagy felbontás miatt lehet a szük keresztmetszet.
kizárásos alapon csak ez lehet.
vagy ki tudja... -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #21953 üzenetére
2 éve nyáron több feszelt és húzott tf2 elhullott.
volt akinél 2, (vagy 3?), is.
de akkor volt friss gari.
alapfeszen mindegyik tuja a 800-830-at, ramok a 4000-et.
totál felesleges kockáztatni.akkor elég sok vga kegyetlen tuninghuszár járt errefelé.
azért is faroltam le innen, mert q-ra untam, hogy 170* belinkelték az agyonhúzott tf2 eredményeiket, jól behülyítve a többieket, és pusztulatba kergetve néhány kártyát.
alapfesz, 800/4000, oszt csókolom.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #21942 üzenetére
" finoman kell feszítenni a nyák egyik végénél"
emlékeim szerint én a tf2-t csavarhúzóval feszítettem le. az előző tulaj némileg tuningolt, kis feszemeléssle. a feketnél a termál lap gyakorlatilag rásült.
átalakítás után viszont szépen visszatettük...***
ragacs: teljsen jól mondod.
megkötve kicsit gumiszerű anyag.
nekem a tököm tele lett a ragasztók drágaságán, beszeerzhetetlenségén, és 2 komponensűségén.
ezért kikísérleteztem egy szinte ugyanilyen keveréket. tekasil : fehér pasta 3:1 -
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #21937 üzenetére
szerintem is, csak meg sem mertem szólalni, hátha tévednék.
ami biztos:
- a ref és atf 2 nyákbordáján termál lap van. a zalman valamiért úgy gondolta, hogy az t is pasztázni kell. nekem ez fura volt, hiszen ez nem küszöböli így ki a chip-ek magasságbeli különbségeit.
- a zalman nyákbordája extra magas. így arra nem lehet rátenni mást, csak a zalaman gpu hűtőjét.
de el lehet dönteni a nyákok esetleges különbségét, most lusta vagyok.
ref
tf2***
(#21938) asvald
konkrétan milyen kártya, milyen ram?
mert még az accelero xtreme pus-hoz adott, süniket rögzítő, egykomponensű, kis fehér tubusos ragsztó is bontható.
a többi hűtőnél nem ragasztva van, termal lap van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
javorszky #21922 üzenetére
pont ugyanígy, uyanennyiért vettem 2 éve.
normális.
velencéről hozta fel az eladó, egy hétvégi délután, és segített felszerelni.
(akkor még nem kapdostam szét ezeket rutinból.)
asszem + a fél gázolajba beszálltam...aláírásodból nem derül ki, milyen 480-ad van. ha ref, akkor a nyákbordánál tuti lesz 1-2 csavar, ami baromi nehezen akar majd kijönni. érdemes pont akkora fejűt előkészíteni, és vastag, marokra fogható nyéllel, hogy jó fogása legyen, és viszonylag nagy erőt tudjál kifejteni vele merőlegesen a kártya, (csavarfej) irányába.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #21917 üzenetére
ööö:
"1155-re simán felhekkelhető az 775-s hűtés"
megtaláltad a számomra létező legnagyobb akadályt...alapvető, többször megfogalmazott lényeg:
ez a konfig kicserélődni sosem fog.
legfeljebb bővülni.
miért?
csak...***
hátsó kábelmizéria.
ez a gép viszonylag el van különítve ettől.
bal oldalon van. a rettenettől egy komód is elválasztja, görgős polcon kihúzható.
nincsen bekötve semmilyen hangegységbe, mert csak az usb-s g35-ön, vagy a hdmi-s tv-n hallgatom.
fél perc kiszedni. másik fél perc a vga-t a 20 kilós hűtővel együtt lekapni.a gép- és kábelhalom középső részéről ez már nem mondható el...
ennél a gépnél a szobán kívüli szállítás és a procihűtő szétszedése a rémálom.
viszont egy nagyon hosszú riser kábell a 2. vga-t a hűtő emeleti részébe simán be tudnám kötni.
a fsz-i részről, az emeletre terítő csöveket pedig felhasználhatnám a 2. blokkban.annyi lenne, hogy egy órás furmark alatt nem 73 fok lenne egy gtx480 passzív hűtésű hőfoka, hanem kb. 80-85.
na bum...
a 2 szintes kialakításnak ez is volt az oka, hogy nyitva hagytam a bővítés lehetőségét....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #21911 üzenetére
azért hogy visszacsöppentem a totyikba, kicsit felállt egy régi elképzelésemre a cerkám.
a gtx480 hűtőfalam elvileg elbírna még 1 vga-t.
elvileg a csövekkel való betáplálás is megoldható.
már kellő hosszúságú riser is elérhető.
a 775-ös (p45) alaplapomon van 4(!) db hosszú pcie sín, amiből a 2 vga miatt a gtx480-at fogadó most is csak 16x@8x 2.0-ban megy.
az alaplap cf-s, de létezik sli hack.
tehát a 2 vga menne pcie16x@8x 2.0-ban, ami még pont elég sávszél.tudtommal nem létezik ezen kívül gtx480 passzívan.
de p45 cf@sli mod, gtx480 sli fanless, nvidia surround tuti nincs...nehogy felidegesítsem magam rá...
(csak ahhoz kell még egy seasonic x fanless táp is, mert a 460 kevés..)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #21868 üzenetére
(#21869) odorgg tökéletesen leírta.
az igazi megoldás az, amit én is használtam: vfr3000f, keretet a ventikkel leszedni, és rárakni 2 halk ventit.
még 1: az accelero ventikábelezése annyira béna, és félreérthető, hogy már sokan kinyírtunk vele valamit.
nekem elég sokba került a próba, amikor csak rá akartam dugni a ventit a gépre, hogy megy-e.
csak rosszul dugtam össze valamit. pedig belemet...
csatt, vill, gép leó...
azóta egy htpc lapom és egy zen-em igencsak furán viselkedik. el is vannak téve.
akkor azt hittem, kinyírt mindent, ezért vettem tápot, lapot...
azót csak meghallom, hogy accelero, hatalmas ívet húzok. -
szab.tam
nagyúr
válasz
vakond5 #21860 üzenetére
ez így konkrétan nem igaz.
én dx11 alatt szenvedtema dirt2-vel.
volt egy sokaknál jelentkező típushiba: load /save alatt fagyás. és nem instabilitási probléma.
ha jött egy új játék, muszáj volt feltenni új driver-t, és el kellett hagyni a bevált, dirt alatt nem fagyósat.
és volt, hogy a beta-val jó volt, kijött a végleges, újra fagyott. -> ment vissza a beta.most már nem izgat, mert a softth féle 3 monitoros módban csak dx9 van.
és úgy a dirt2 nagyobb élmény, mint + egy kis dx11 derengés... -
szab.tam
nagyúr
válasz
vakond5 #21849 üzenetére
közben lehiggadtam. majd holnap kitalálom, mi a guglis ficsőr genyaság oka.
és szétcsapok arrafelé....****
(#21849) vakond5
ja, köszi!****
(#21850) odorgg
"időtállónak bizonyúl "
ilyen a próbanyúúúl...****
szóval gtx480.
sok vitát, ambivalenciát kiváltó kari.
nagy fogyasztás, stb...
de könnyű volt beleszeretni, és többeknek visszatérni hozzá. (ezt pont le is írtátok.)****
itt még jött volna igen sok bölcsesség, de elfáradtam az előző pikázás bosszankodásban.holnap is lesz honlap...
régen jártam erre, csak valami hsz. link kergetett vissza.
örülök neki, és nektek... -
szab.tam
nagyúr
mia f*-t kell csinálom, hogy a régen picasa-ra feltöltöt, link ismeretében nyilvános, idáig működő, sok kép linkem látható legyen.
hogy rohadjon meg a g*i banda...****
pl:
(#21848) szab.tam
link:
2.link 1/3. kép...
mindjárt felrobbanok...
-
szab.tam
nagyúr
nekem most forrt fel az agyvizem. amikor a ph képfeltöltése betegeskedett, picasa-t használtam. minden mappát és a benne lévő képeket" nyilvánossá tettem, a "link ismeretében". az elérés miatt ugye nem neveztem át a mappákat.
erre most meg nem nyílik meg midegyik.
(nekem igen, ha bejelentkezem, csak "kintről" nem...)
hogy miért nem b***k meg az összes q* ****-t, és a ****t, meg a ****-t..... -
szab.tam
nagyúr
válasz
vakond5 #21845 üzenetére
én képes voltam inkább betenni a gtx480 mellé egy passzív 8400gs-t, mint lecserélni.
hogy működjön a 3 monitoros jétékmód. (és ne kelljen ugye szerelnem sokat...)
soft triple head, softth:macerás téma, az újabb vga-k, amik képesek alapból kezelni, egyszerűbb.
de engem szórakoztat, és kielégít. -
szab.tam
nagyúr
azért elképesztő, hogy a 480-unk milyen időtálló vga lett.
és értékálló is...utoljára talán a 8800gtx volt ilyen, de az kicsit más forgatókönyv szerint.
de az időtartam hasonló...a 8800gtx a csúcs szegmensben, a 110-120k-s árszinten, a 480-unk pedig a másod, (most már a harmad) vonalban, és az 50k-s vonalon.
de sokunknak eszünk ágában sincs lecserélni. és ez jó. (nekünk jó...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
javorszky #21831 üzenetére
volt egy idő, amikor nagyon jó áron lehetett tf2-t kapni, ráadásul némi + fesz hatására igencsak meglódult némelyik húzhatósága.
akkor ezt a kérdést ellégé lerágtuk:a gond az volt, hogy a gpu nagyon jól hűthető, míg a + fesz hatására és relatív gyenge recézetű nyákborda miatt aa fetek szép csenben kifingtak.
hullottak is mint a legyek.
de akkor ez igazából senkit nem érdekelt. volt gazdagon még gari. a kereskedők meg olyan sokat eladtak belőlük, hogy ők sem foglakoztak vele nagyon. (meg nem is tudtak volna ugye..)a refhűtők jóval hangosabbak, magasabb a gpu hőfok, viszont a nagyobb kégkavarás miatt jobban hűtve van a nyákborda, a vrm, azon belül is a fet ugye.
konkrétan az esetedben:
ha alapfeszen ennyi a gpu, minden ok. emelt fesznél a nem mindegy... -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #21822 üzenetére
elég nehéz így a távolból emlékezni...
a minimum fordulaton, (s-flex + zalman fanmate 12v minimumra tekerve; 9 centis noctua 5v-on fix, kb 400(?) rpm.
furmark kivételével akármit toltam, biztos, hogy 80 fok alatt volt, de szerintem inkább 70-75 környéke.
és ezt igen halkan művelte.furmarknal a 80 fok alatt tartáshoz föltertem az s-flex-et 100 körülre.
(#21823) vakond5
hát, ez még a"profi" gyorskötözős korszak volt. -
szab.tam
nagyúr
válasz
odorgg #21820 üzenetére
dc2 ok, de ez most gtx 480 vagy 580?
(leírás, adatlapod, stb...)és hogy jól értjük-e:
a dc2-ből egyedül a gpu borda maradt meg.
más a nyákborda, és a ventik a tartókkal.jó meló.
nálam ugye alapelem, hoy ami gyári hűtő, (nemcsak ref), az mind fos.
én még a ventis korszakomban a vf3000f-et is mókoltam, mert hangos volt.
hsz. alja... -
szab.tam
nagyúr
sőt, majdnem biztos, hogy nem kapni boltban. én nemrég kezdtem a begyűjtést, főként a különbörő m3-akat, emrt ez kell a gpu rögzítésekhez. illetve a cpu fefogató és blokk összecsavarásához is.
a cpu általában 4-es, de én a hátlapi merevítőt és a lefogatót szintén 3-assal tekerem össze.
ez a pár csavar is több boltból lett összekukázva.
és még jópár fajta van, amit be szeretnék szerezni.. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #18890 üzenetére
valahol pedig van különbség, és csak az eygik irányba kompatibilis. nem tudom, melyikbe. ezt a vízhűtősök tudják, akik fullcover blokkal váltottak 480-ról 580-ra. ilyet kérdezz.
az eltérés valahol itt van: a tápcsatiktól kell haladnia felső vram sor irányába. ott van egy árva kondi. emlékeim szerint azon a környéken.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #18854 üzenetére
nem igazán ismertem az elődöt...
de a nyufka69 verzióba belbotlottam 1-2 esetben.
fennhangon és büszkén hirdette, hogy 2 db. gtx480 tf2-t is bios unlock-al szétfeszelt és elégetett a múlt nyáron. (itt meg most jön az észosztás a túlfeszről.)
másik topicban valami értelmes szólamra odamondtam, hogy tőled sem vennék semmi hardvert, mert hogy kinyírod őket. vagy ilyesmi.
erre, hogy én miért mondok ilyet.
nem tudta, hogy én megjegyeztem a tf2 kinyírósdi hencegését. emlékeztettem rá. és megkérdeztem, hogy összekevertem-e valakivel?
ja... hát nem...
az egész utána törölve lett, mert elurakodott a szokásos flame a 680 topciban....innetől kezdve nem kommunikáltam vele tovább, csak mulattam pár hsz-án.
(mindamellett, hogy itt konkrétan igaza volt az általad is említett túlfeszt illetően.)
csak jó fej vagyok, most írkálok, amikor kibannolták. de majd bereggel újra, és válaszol....(#18858) orichalcos
24/7??? jó lesz az 24/ 1 nap, 3 óra 12 percnek is. majd füst. 24/7? -
szab.tam
nagyúr
nyufka69 kolllégától el lett köszönve. most olvastam, hogy álítólag Sandrew n+1. klón....
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
405-höz kell 0.925v???
nekem asszem az 550mhz-hez kellett ennyi. a 600-hoz 0.95.
de majd megnézem....megvan:
0.875-ön már hülyéskedik.
de 0.900-n 550mhz, (vram 1800? - ez van leírva...), furmark, 3dmark06, és pár játékkal tesztelve stabil volt. ez még nem az msi tf2, hanem az eleve kicsit alacsonyabb alapfeszes giga-val volt.
a 405-höz sokallom a 0.925-öt.
egy barátom úy spórol a gázzal, hgy a bejővő csapokon kicst szorít. kisebb nyomás, kisebb átfolyás, ugyanolyan mozdulatok mellett kevesebb fogyaaztás.
ezt magyarázza meg a ki-, bekapcsolásoakt vezérlő termosztátoknak, de mindegy.
te tekerj egyet a villanyóra előtti csapon.... -
szab.tam
nagyúr
a feladatkezelőben a folyamatoknál furmarkra jobbklikk / prioritás / magas.
különben a linx elszívja aprocit, és a nagyobb fogyasztó gpu nem dolgozik 100%on. ha pedig a furmark magas-on van, akkor a gpu felé nincs cpu limit, és a linx megkapja az erőforrás maradékot.
így tud minden maxon menni.és kapcsold fel a spájzban is a villanyt. ja, hogy nem ma kell a föld napja ellen tüntetni...
és a zsenialitásom ismét határtalan.
dolgozom a (remélhetőle) már többszáz wattos, az idáigiaknál jóval kompaktabb hűtőn, (annyit elárulhatok, csak 16 csöves lesz. elvi 600(!)watt hőszállítás.(blokk készen van, csövek sehol...)
de eszembe jutott mit kéne csinálom: kilowattos passzív tápot, nem szabvány méretben. kicsit nagyobb lesz.
átalakítok egy atx-et, 3x magasabbra... borda, ragasztó,, rács...
mi bajom lehet?(#18652) H.Ezredes
én meg szétszedem a tápomat, cserébe a gépedért. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #18645 üzenetére
be kell szorzni 0.8-0.85-0.9-cel. kinek, hogy.
nálam a q9550@3952 + magas priorítású furmark-kal konnektorból max. 437w-ott produkált. egy közelítőlegesen lehetséges, de inkább felfelé kerekített 0.9-nél is max kb. 400w a fogyasztók oldaláról. az egybeágas seasonic 460-am ezt megerőltetés nélül hozza. ráadásul ez a tesztpáros messze felülmúlja normál használatot.
ezért is nézem, amikor dobálóznak a számokkal a tápok területén. a nagyátlag, (és itt nem a témában túltájékozott magunkról beszélek, hanem a pc-s népesség maradék 97.6%-áról), nem érti, hoy egyszer miért lehet egy ilyen konfighoz elég egy 400-430w-os táp is, a másik pillanatban pedig egy 600 is kevés. nem vágják a tápok közti különbségeket...
mondjuk azért már itt is elhangzott pár ordító baromság a témában. pár hónapja itt brutális táptopicolás indult be. szerencsére ez most kicsit alábbhagyott.
az is igaz, hogy a 480-nál "csak" egy laza +0.05v is komoly fogyasztás növeléssel bír. aztánn van, aki +0.1-gyel is megküldi. sli-ban az szerintem akár + 200-250w is lehet.
szerk:
dézsavűűm van. nyári. mire leírtm a kis mondókám, 100 tápos hsz... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #18616 üzenetére
ha az alaplapi pcie kiosztás megengedi, (azaz vannak egymástól jó messze is), akkor moddolt vf3000f-el, 2x3 slot helyen, 2x2 db, 400 rpm-es ventivel lehetséges. azért vf3000f, mert ennek van ugye a legmagasabbb kiképzésű nyákbordája, (hülye kép, de itt jól látszik) és elég ha a ventik kis fuvallata eléri. ellentétben a tf2 vékony lapjával, az accelero vicces kis alupilinckáival...
tehát nem igaz, hogy nem lehet sli-t 480 léggel halkan.
akarni kell... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #18490 üzenetére
igen. nagyon sok felöl meg lehet közelíteni ezt a kategóriát, hogy milyen felbontásban, milyen textura és szűrőbeállítások mellet, mi, mire elég...
én nagyon kellemesen csalódtam a 480-ban. pár hete ugyan időhiny miatt nem játszottam, (ma elő is veszem), de azért nem rossz, hogy a 480 játszató szinte produkál 5040x1050 felbontásban, pl. dirt2, high grafikán. dx9-ben. (a softh triple head nem kompatibilis a dx11-el, így nem tudom megnézni, ott mi a helyzet.
ugyan autós játékokban jobban szeretem, ha 60fps-re kiakad, de ilyen felbontásnál örülök a masszív 45-50-nek.
ezt shift1, f1 2011, hot pursuit alatt is hozza.ha 1x cserélek 680-ra, mert leesett kellő képpen az ára, az igazából csak az 1 gpus- surround kompatibilitás miatt lesz. mert sajnos a softth-tal sok játék nem indul 3 kijelzős módban....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Joker94 #18472 üzenetére
hm. érdekes. én úgy emlékeztem, hogy a képek. (1. és 2.) bal felső részénél lévő helyen összeütköznek. a feket lap hátlapi rögzítőjén felfekszik a gpu borda. akkor lehet, hogy összekevertem valamit.
mert pl. a ref nyákbordára sem megy fel az accelero. az 100%. (különben nem reszelgetne, ragasztganta senki sem...szerk:
szerintem az ac ilyenkor nincsen rajta rendsen a gpu-n. rendesen be is tudod tekeni a csavarokat, és még azt is érzed, hogy meghúzod. közben meg valahol felfekszik az egész hűtő. és azért lesz 100 fokos még egy videótól is. itt nézzél körbe, lugikus problémaokozó lenne...és nehogy valami szutyok pasztát hasnálj, csak márkás, jobb, valami mx2 félét. ebbéli sok fokos tapasztalatomról is írtam az előbb.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Joker94 #18464 üzenetére
egyáltalána hűtőt hogyan cserégeted oda-vissza?
a tf2-nek van egy fekete nyákbordája, ami hűti a fet-et, vram-ot. az accelero-hoz pedig fel kéne ragasztani a kis bordákat trutymákkal.
a tf2 fekete lapja fölé az accelero bordája tudtommal fel sem megy, mert hátul, összeütköznek.
akkkor te ezt hogyan cserélgeted? vagy az accelero-s futásnál nincs a nyákon hűtőborda?
nekem 2 db gtx480-am volt, hozzá pár hűtő is. (hirtelen egy kis rész...). a végre nem tudom, hány verzióban cserélgettem őket. 1x volt problémám: amikor spórolsából nem mx2-t nyomtam, hanem valami olcsó, fehér trutyit. na, akkor furmark alatt rögtön felment 85-re, és ment volna tovább, ha nem lövöm le. soha máskor nem. (ja az accelero 3 ventijéből nyírtam asszem egyet, mert azokat az idiótán megoldott kábelekt rosszul dugtam össze...)
a nyák úgy meg van tekerve, hogy ránézek, és nekem fáj tőle a hátam.tuti, nálad valami többszörös júzer error lesz. ugyan nem vagyok ott, de szerintem...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
schwartz #18371 üzenetére
nekem is volt gigám. 790mhz volt alapfeszen a vége. nagyon alacsony az alpfeszük, ezért van. erre az új tulaj hívta fel a figyelmem, és valóban nem is néztem a fesz értékekeket. általában a fesszel nem szoktam sprórolni, de a vga nálam elég tabu téma, mert nyírja vrm-et. és előjel nélkül csak annyia végeredmény, hogy pusztult a vga, pedig a gpu hűvösen volt tartva. ebbe több tf2 tulaj beletrappolt már itt....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Speed® #18297 üzenetére
nem a kép áll fejen, hanem a gép? és így a true nem böki a ház alját, mert nincs is, és ha lenne, az most akkor is fent lenne?
jól értem?
egyébként nekem minden ilyen magoldás nagyon bejön.
nálam van egy axioma: a gyári pc hűtés márpedig fos. mindegyik. mindet át kell alakítani. -
szab.tam
nagyúr
válasz
helkis #18261 üzenetére
itt egy összesített hsz-om. amit tudok, mind benne van.
a teljesítményt nem csökkenti. vagy működik és akkor jó., vagy hibázik, és így nincs, vagy hibás a kép. -
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #18258 üzenetére
elférnek, csak ügyesen.
a Lara féle ninja miniből, ami hozzám került. riser, berforgat. szerencsésebb is, mert nem fejjel lefelé lógnak a csövek, nem szorul be a meleg a kártya alá, nem korlátoz, hogy a hűtő nekifeszül az alaplapnak. mondjuk Laraxior által felgyűrt alsó lamellasort nem hajlítottam még vissza, akadályozza is a légmozgást. arra azért volt szükség, mert az alaplaptól nem fért ela hűtő a vga-n. nálam ugye ez nem akadály. de mindkét megoldás gyakorlatilag használhatatalnanná teszi a többi slot-ot....
de még lehet, hogy mindkettőt átalakítom így:
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #18118 üzenetére
leállt a ph, nem tudtam szerkeszteni...
folyt.úgy hogy ez csak akkor tűnhetett volna fel, ha az előbb leír módon összehasonlítod.
általában ezt nem szokták az emberek hasonlítgatni, én is tök véletlenül jöttem rá.miután ez szóba került, (kb. másfél éve), többen megnézték, és mindenkinél kihozta a pontszámcsökkenést.
lehet, hogy a te géped immunis rá... -
szab.tam
nagyúr
azt csak úgy fogod észrevenni, ha minden profillövés nélkül, azaz pl. alapon hagyva a vga-t, futtatsz egy 3dmark06-ot, leírod egy papírra, és utána elindítod az ab-t, ugyanúgy alapon hagyod, és megint futtatsz egy 3démákot....
saccolásra, emlékezetből nem fog menni az összehasonlítás.
ez azért tűnik fel keveseknek, mert ha futtaják az ab-t, akkor tudningolnak is, és rögtön elveszik az összehasonlítási alap.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #18111 üzenetére
én használtam a régi evga-t. gyakorlatilag ugyanazt tudja, de dx11 játékok alatt eltűnt az osd, ab-ben pedig van.
ja, és a régi evga-ban nem volt fesz piszka....
viszontn benchmarkolásnál, (pl 3dmark06), az evga kevésbé, de a futó ab keményen levesz a pontokból. (250-500-at is akár...)lényeg: mindegyik fos, csak másban....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #18090 üzenetére
én meg most jöttem rá, hogy nekem is van egy ilyenem. és még nem is gyaláztam meg nagyon, csak félig...
majd ráteszem valami belépő szintűre, passzívnak.
(ha majd nem lesz kedvem barkácsolni...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
ExtremeClock #18072 üzenetére
ramokat 1000 fölé nem nagyon lehet, sem nagyon érdemes vinni. szélsőséges esetben még károsodhatnak is a magas órajeltől.
-
szab.tam
nagyúr
ha valaki éppen hűtőtcserél, lemérhetné.
vagy valami táblázatból, pdf-ből tudja, az is jó.
a gtx 480/580 gpu kupakmérete kéne.
(fejből 43x43-ra emlékszem, de nem vagyok már benne biztos.) -
szab.tam
nagyúr
válasz
H.Ezredes #17541 üzenetére
ezen már rég túlvagyunk. ha figyelemsen olvasol, látod, hgy csak az volt a téma, hogy a 4x már nagyon kevés....
arrról is írtam, hgyo 5040-ben nálam mintha a 8x is kevés lenne. mert máshol nincs mérhető limit, (cpu, gpu, vram), mégis leesik néha az fps.
de köszi a linkeket.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
"de mint tudjuk egy kártya (pl gtx 480) is alig használja ki a x8at ezért "
de mint nem így tudjuk....
a pice16x 2.0-ból a 8x pont a határeset. errről több tesztet csináltak itt a ph-n. konkrétan 480-nal is. a 8x-nál már van minimálisan kimutatható fps csökkenés, de nem számottevő.az az 1.0 8x vagy az agp 8x-al egyenértékű. az nálam már 8800gt sli-nál kevés volt.
most a gtx480 + 8400gs + softth-nál a sávszél visszesik a 2 kártya maitt 8x-ra. 5040x1050. dx9.
vannak olyan pontok, ahol kimérten messze semmilyen limitem nincs.
cpu, gpu 80%, vram 800-900 mb.
nem tudok más szűk keresztmetszetre gondolni, csak a pcie8x-re.
de ugye ez már extrém felbontásés leesik a fps 40-re. (pl. shift2-ben már a játszhatatlanra, de ott már a görbék is bekusztnak 90% fölé, tehát az már nem egyértelmű.)
lényeg:
a 4x már nagyon kevés. mindenhogyan.
legalábbis 480 sli-ra biztos....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest