Új hozzászólás Aktív témák

• p_adam

addikt

válasz -NoVa- #106607 üzenetére

Igen, el kell dönteni, hogy mi a fontosabb, a zene, vagy a felvétel minősége, vagy azon felül a formátuma. Amiket hallgatok, nagy része Redbook CD felbontás. Tökéletesen elegendő, egyszerűen hihetetlen, mennyi részlet van benne. Néha megnézek ilyen újrakevert változatokat, az esetleg túlnyomó részében rosszabb, mint az eredeti.
    Lemezjátszóról archivált felvételeket is hallgatok néha. Nem kifejezetten lényeges, hogy milyen felbontás vagy formátum a végeredmény,
    Ellenben a lemez (vagy lemez tisztítás) minősége, lemezjátszó és hozzákapcsolt lánc (csöves/transiztoros előfok, A/D konverter) és zaj eltávolításos utómunka(!), kb. csak ezek után lényeg valamennyire, hogy DSD vagy nem DSD, de a nagy egészben - szerintem nem sokat számít. (A-B van különbség, érzékelem, ok, volt valaki aki megosztott - azóta eltávolított - több ilyen felvételt, hogy ez emberek véleményezhették, van-e különbség az egyik kábelben, amit a rendszerben használt - lehet az én rendszerem nem elég hájend, de nem hallottam különbséget, talán meg van még ez az anyagom valahol)

Szóval szvsz a DSD nem kifejezetten parasztvakítás (más dolgokkal ellentétben), csak jelentős része marketing, amire mondjuk azért szükség is lehet, ha nem akar az ember a zenei vagy hi-fi világban földönfutóvá válni.

Új hozzászólás Aktív témák