Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
Én ezt egy párszor megsütöttem:
Kakaós csiga
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
kb. 2-2,5 dl tej
4 dkg cukor
1 tojás
3+2 dkg vaj
csipet só
10 dkg cukor
6 ek. kakaó
"Az elmorzsolt élesztőt elkevertem fél deci langyos tejben egy evőkanál cukorral, és 15 perc alatt felfuttattam.
A liszthez adtam a maradék cukorral, tejjel és a tojással együtt, és a lágy tésztát kézi robotgéppel 10 percig dagasztottam. Félidőben adtam hozzá a 3 dkg olvasztott vajat és a csipet sót.
Langyos helyen, folpackkal lezárt mély tálban a duplájára kelesztettem (ez kb. 1 óra)
Enyhén lisztezett munkalapon kézzel jól átgyúrtam, és kb. 20x70 centiméteres téglalappá nyújtottam.
Megkentem 2 dkg olvasztott vajjal, egyenletesen megszórtam a cukorral és a kakaóval és a téglalap rövidebbik oldala felől feltekertem. Ujjnyi vastag csigákat vágtam, és hatosával sütőpapírral bélelt tepsire raktam. Ezután egy kistányér aljával ellapítottam a csigákat, majd letakarva újra keltek fél órát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütöttem.
15-18 darab lesz belőle." -
Digitalpimp
senior tag
Ez a "copyzás" sajnos az egész interneten tetten érhető, bármilyen témában. Tök mindegy, hogy mit keresek, de kivétel nélkül az első 20-30 találat szinte szóról-szóra ugyanaz, 1-2 szó különbséggel. Főleg mikor nagy bőszen a semmi infót, vagy a hülyeséget másolják egymástól. Erről is elmondható, hogy régen jobb volt...
-
Digitalpimp
senior tag
5l levesbe 3 db. krumpli?!
Jó, de mekkora? Úgy utálom a pontatlan recepteket. Aki tényleg most kezdi a főzést, vagy valami újat szeretne kipróbálni, és nincs egyértelműen leírva, hogy miből mennyit, mit-hogy. A "kedvencem" az ízlés szerint. Ok, de ha még soha nem csináltam, akkor mennyi legyen az ízlésem?! Azért iránymutatásnak megadhatnák, hogy minimum ilyen-olyan 1-2 kanál, vagy mennyi g, dkg.
-
Digitalpimp
senior tag
Bocs, lejárt a szerkesztés, de most néztem meg rendesen a linkelt receptet. Hát ez úgy s...r ahogy van. Fél liter bor+fél liter víz az össz folyadék?!
És abba fél kiló hús meg fél kiló krumpli?! Nem állt meg benne a kanál? A fűszerpaprika kicsit sok, a kömény meg kevés.
-
Digitalpimp
senior tag
50dkg liszt
25dkg margarin
1 tasak szalalkáli
2 k.kanál só
1 db. tojás, +1db. a tetejét kenni
25-30dkg reszelt sajt a tésztába, +amit a tetejére reszelünk (kb. 10dkg)
1dl tejföl
1/2 dl tej
1 púpos k.kanál őrölt köményEgy nagyobb edényben (vagy a dagasztógép táljában) a lisztben elmorzsoljuk a margarint, aztán a tejben feloldott szalalkálit hozzáadjuk, meg a többi hozzávalót is. Kézzel, vagy géppel jól kidolgozzuk a tésztát. Lisztezett táblán kb. 1cm-esre nyújtjuk, megkenjük a tetejét a felvert egész tojással, reszelünk rá sajtot, aztán kb. 2,5-3cm-es pogácsákat szaggatunk belőle. Mielőtt a sütőpapíros tepsibe rakjuk, két ujjunkkal kicsit megsöndörgetjük az oldalát, hogy magasabb legyen. Kb. 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Igény szerint arányaiban lehet növelni a mennyiségeket. A megadott mennyiségből és méretből kb. 130-140 db. szokott lenni.
Vigyázat! Eteti magát.Csak dobálod és dobálod és....
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
MrSealRD #5597 üzenetére
Bocs, akkor a BB topikban lehet. Nagy vonalakban annyi, hogy ROSSZ volt a cukor. Ahogy bekaptam, abban a pillanatban már köptem is ki, mert valami borzasztó íze volt. Nálam ezért tiltólistás. És alapvetően nem az ízekkel volt problémám, mert ami jó volt, az finom. Viszont ennyi pénzért ne legyenek már közte "aknák". Mert, ha egy 999-Ft/kg-os cukorban van rossz, selejt, romlott? szem, akkor rátudom, hogy olcsó szar. Na de 6-9E/kg-nál?! Viszont, hogy túlárazott minden terméke, azt bármikor fenntartom.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
MrSealRD #5589 üzenetére
A Milka árában a töménytelen reklámot fizeted meg, nem a minőséget. A Stühmerrel szerzett tapasztalatomat már többször leírtam, keress rá. Annyit megsúgok, nem pozitív. Voltam a boltjukban is, az tényleg csilli-villi, na azt kell megfizetni.
Mivel már "öreg fiú" vagyok, nálam a klasszikus zselés normális csokival, a vajkaramellás, a marcipános a nyerő. Az újak közül az After Eightes. Ilyenkor többfelől szoktam venni, aztán amelyik a legjobban ízlik, abból veszek többet. Nem vagyok márka fan, az íz számít. Az Afterest egy kis édesség bolt árulja mindig, kétezerpárszáz kilója, talán lengyel. Ebben a kis boltban legalább 20 féle szokott lenni, ha nem több. Mindig veszek 1-2 számomra új ízt is, de maradnak a megszokottak. -
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
DrDobos #5514 üzenetére
Lidlbe vettük tavaly a hasonló gépet, de a nagyobb típust, amelyhez van üvegkelyhes turmix is. Kb. 1 éves lesz lassan, de eddig semmi gond vele. Az 1kg lisztet pizzának simán kidagasztom vele, vagy a kenyérnek valót. Esetleg, ha ráér, hátha lesz megint akciósan. 30E volt.
-
Digitalpimp
senior tag
Ízesíteni, pl. tavaszi tekercsbe. A halszósz is olyan, hogy kevés kell belőle, lehet vele kísérletezni, hogy mibe jó, meg nem mindegy milyet veszel. Régebben olvastam róla egy elég jó cikket, ott azt írta a csávó, hogy neki már hiányzik, ha nincs benne a megszokott ételeibe.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
#75501312 #5141 üzenetére
Lehet, hogy valamelyik boltból vitted haza. Én a múltkor úgy jártam, hogy a Pennyben vettem Albert kekszet, abban voltak.
A keksz meg otthon abban a szekrényben, ahol tészta, liszt, dara, meg ilyenek voltak. Szerencsére nagyon nem másztak szét, mert a kekszből zabálták magukat kómásra (vagy már kicsit be voltak etetve méreggel), de azért 1 hétig fogdostam őket a szekrényből.
OPiiPO 5145: Nem, de már ettem szárított? pörkölt? kukacot.
-
Digitalpimp
senior tag
Ha már bab, meg paradicsom, paprika ,dobok egy mexikói jellegű kaját. Mi nagyon szeretjük, kicsit melós, de megéri. (Dupla adagot csinálunk mindig.)
Fűszeres csirke és Chili Taco mártogatós recept
1 teáskanál só (plusz még ha szükséges)
1/2 teáskanál oregánó (szárított) (plusz még ha szükséges)
1/4 teáskanál őrölt fekete bors (plusz még ha szükséges)
1/4 teáskanál őrölt kömény (plusz még ha szükséges)
40-45 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb vagy melle húsa, (vagy sertés hús)
1-1.5 dl olaj a sütéshez
2 Anaheim chili (kockázva, kimagozva)
2 poblano chili (kockázva, kimagozva)
1 serrano chili (kockázva, kimagozva) (mivel nálunk ilyeneket nem kapni csak termelni lehet, ha nincs, nagyon jól elkészíthető a Kápia-Hegyes erős-Tv kombinációjával 2:2:1 vagy ízlés szerint bármiből)
1 fehér hagyma (jó a vörös is) (közepes, kockázva)
3 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy reszelve)
2 róma (bármilyen) paradicsom (felaprítva)
40-50 dkg bab (eredetileg fekete kellene, de nem nagyon kapni, vagy drága) kb. 2 doboz vörös kidney (lecsöpögtetett és ki kell öblíteni)
15-20 dkg felaprított cheddar jellegű félkemény vagy kemény sajt
20-25 dkg krémsajt (vagy tömlős)
10-15 dkg trappista sajt
3 ek. tejföl
2-3. ek. csípős mártás (ki mit bír, én saját készítésűt szoktam használni)
tortilla (saját sütés vagy chips)Keverjük össze a sót, oregánót, borsot és a köményt egy kis tálban. Papírtörlővel töröljük szárazra a húst, vágjuk bő 1,5cm-es kockákra, egyenletesen megszórjuk a fűszer keverékkel.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süssük meg a húst, majd tegyük félre egy tányérra.
A fűszeres sült olajban pároljuk meg a felaprított chilit, a hagymát, fokhagymát és paradicsomot, adjunk hozzá kb. 1 e.k. sót , 1/3-1/2 e.k. borsot, és főzzük időnként megkeverve, amíg minden megpuhul.
Adjuk hozzá a felaprított húst, keverjük össze és kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Adjuk hozzá a babot, a cheddar- és a krémsajtot, a tejfölt és a csípős szószt.
Tetejére reszeljük a trappista sajtot.
Tegyük sütőbe és süssük össze az egészet kb. 20-25 percig. (Amíg a sajt megolvad a tetején, ha nagyon kicsapkod vegyük lejjebb.)
Azonnal tálalható tortillával, később is fogyasztható, nagyon jól mikrózható.Tortilla
1/2 kg liszt
1 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál zsír
2,5-3 dl vízA lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, utána a két kanál zsírral addig morzsolgatjuk amíg kicsit dara szerű lesz az állaga, fokozatosan hozzáadunk annyi vizet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Elnyújtjuk a tésztát kb. 3mm-res lapra, késsel háromszögekre vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül mindkét oldalát megsütjük. (Akkor kell megfordítani, mikor kezd felhólyagosodni.)
-
Digitalpimp
senior tag
Itt egy egyszerű csirkés kaja:
A csirkemellet - kb. 40-50dkg - 1.5-2cm széles csíkokra kell vágni, meg olyan 6-7cm hosszúra.
Készíteni kell egy ilyen fűszerkeveréket:
1 tk. só
1/2 tk. oregánó
1/4 tk. bors
1/4 tk. őrölt kömény. Ezeket egy kis kompótos, vagy valamilyen tálkában össze kell keverni.
A csirkemell csíkokat kevés olajon odatesszük sülni, közben megszórjuk a fűszerkeverékkel. 10-15 perc alatt készre sütjük, a kedvenc rizsköretünkkel tálaljuk. Gyors, egyszerű, ha nincs sok időnk hamar össze lehet dobni ebédre, vacsira. -
Digitalpimp
senior tag
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
inf3rno #3973 üzenetére
Én a múltkor nekiugrottam, nem lett rossz, majd egy pár darab után még jobban kiforrja magát a dolog.
Kmarci25 3974: Én imádom nézni az ázsiai streetfood meg egyéb kajás videókat. Meg a japán éttermeket, ahol frissen szétrobbantja a pasas a halat, aztán a különböző alkatrészeiből készít vagy 5-6 fajta ételt.
Az egyik kedvencem: [link]
Pedig nem vagyok egy nagy halas, de itt végigkóstolnám amiket készít. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
mephi666 #3890 üzenetére
Ez is jó lehetett.
Én ősszel készítettem hasonlót a későn érő durva paprikákból. Skorpiók, "hígítva" Csoki Habival, aztán összefőzve 1-1 doboz ananász- meg vegyes gyümölcs konzervvel. Ez se lett rossz, volt a levegőben kapszaicin rendesen, meg a mosogatás is büntetett.
-
Digitalpimp
senior tag
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
justgiveup #2875 üzenetére
Paprikás krumpli, rakott krumpli, lecsó, tésztafélék (mákos, túrós, grízes stb.) elég egyszerű, hamar megvan és tuti a siker. A receptek sokszor félrevisznek, vannak némelyikbe akkora hülyeségek, hogy csak lesek. Kell a rutin, amely idővel jön, hogy kiszúrja az ember, hogy valami nem ok. Kérdezz nyugodtan, segítünk.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
#54715584 #2810 üzenetére
Én olajat a pizzatésztába szoktam tenni, szerintem a zsemléhez nem igazán kell. Viszont el nem ronthatod, max. másabb lesz, mint a megszokott zsemle.
A saját sütésű kenyér nekem is még 2 nap után is puha, nem esik szét mint a bolti egy fél nap után. Nem csodálom, hogy a boltitól fájt a hasad, ki tudja mikből vannak azok. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
#54715584 #2794 üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy a 30 perc nem sok e, de a képek alapján úgy látom, hogy nem. Jók lettek, ezekben az a pláne, hogy nem olyan klónosak, mint a bolti, egyediek.
Krizmo_2802: Úgy látom, te már igen mesterfokon nyomod, le a kalappal!
Én még csak egy pár kenyérsütésen vagyok túl, de tetszik a dolog és idővel szeretnék majd több mindent is sütni. A receptet köszi!
-
Digitalpimp
senior tag
150 ml víz 35 fok meleg
100 ml teljes tej
30 g friss élesztő
30 g méz
400 g liszt 550
100 g liszt 1050
1 tojás
80 g vaj puha
15 g só
Plusz akkor még 100 gr liszt.A buci kenéshez: 1 tojás szobahőmérsékleten
4 evőkanál teljes tej szobahőmérséklet
4 evőkanál teljes tej, ha szükséges sütés utánKöszi FerNandor! Ahogy nézem hasonló a fánk tésztához. Az is elég ragadós, csak az levegősebb.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
forras2 #2725 üzenetére
Szia! Egyszerű, a kollégák imádták:
Túrós szelet
A lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
3 tojás sárgája
2 kávéskanál szalalkáli
1 kávéskanál citromlé
Annyi tej, hogy jól gyúrható legyen (kb. 8-10 cl)A kész tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk és 6-8 perc alatt kisütjük.
A töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró
3 tojás fehérje
Igény szerint mazsolaA margarint, porcukrot és vaníliás cukrot simára keverjük, hozzáadjuk a túrót és a mazsolát. Jól összedolgozzuk mixerrel. A három tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a töltelékbe. A két lap közé tesszük, tetejét porcukorral megszórjuk.
Gyors, egyszerű, finom. Egynek jó.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
FerNandor #2714 üzenetére
Kezdésnek a harmadikat, a legolcsóbbat venném, mert ha mégse jön be, ne álljon benne a pénz. Max. a másodikat, rozsdamentesből. Viszont az is használható, az acélja sem a leggagyibb. Néztem a videót, azért néhol elég erőltetettnek érzem a használatát.
Húst biztos nem klopfolnék vele.
-
Digitalpimp
senior tag
Ha rajta van a teteje, hogy dagad ki belőle a kenyér?
Ilyesmi vékony falú szögletes-fordított trapéz formák húsvét körül szoktak lenni, de tetőset nem láttam eddig. Mondjuk csak futólag szoktam megnézni őket. Esetleg nagyobb kínai boltokban nézz szét, olyanban, amiben árulnak mindenfélét.
-
Digitalpimp
senior tag
Persze, alapból közkincs. Én ezt készítettem el: Finom fehér kenyér+ zsömlék [link] Ebből a mennyiségből egy 98,5 dkg-os kenyér lett.
Köszi Csizmi. És mikor sült, azaz illat! Nagyanyám második szomszédjában volt egy kis pékség, mikor sütöttek, a fél utcát belengte az illat. Akkor éreztem ezt utoljára.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Digitalpimp #2667 üzenetére
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2666 üzenetére
Köszi, de nem rendszeresen akarok sütni, csak a kíváncsiság bennem van. A mérleg nem gond, ha azon múlik, van 1 század grammos.
Ja, és a lencsefőzelék is finomabb az idővel.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
bugizozi #2659 üzenetére
Húsleves, bableves, a pörkölt alapú ételek, ezek mind finomabbak másnap-harmadnap.
Valami jó kenyér receptje van valakinek? Mikor legközelebb szabin leszek ki akarom próbálni az itthoni sütést. Olyat adjatok aminek a tésztájával nem kell napokig "szórakozni" és gázsütőben is megsül. Köszi. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #2636 üzenetére
Az 1.5g élesztő nem túl kevés? Nem inkább 1.5 dkg? 15g? Hasonló receptet külföldi oldalakon már láttam, na de ennyit szórakozni a tésztával, hát nem tudom. Én ilyet csinálok mindig, eddig senki se panaszkodott aki evett belőle:
1 kg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott ek. só
1.5-2 tk. cukor
2 ek. szárított oregánó
5-6 dl víz.
Ebből 4 db. nagy gáztepsi méretű lesz. Tetszés szerint lehet osztani. Akár úgy is lehet, ha a kicsit vastagabb tésztát szereti akkor csak 3 felé osztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Tőzsde és gazdaság
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest