Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.Csizmás

    Topikgazda

    dugesz77 pizzareceptje - csak forwardolom, hogy meglegyen:

    Ezt a receptet szoktam használni. Teljesen más a kész tészta tapintása, de nagyon jól formázható és gyönyörűen feljön. A múltkor több adag készült és kipróbáltuk lefagyasztva is . Simán vállalható még így is felengedés után.
    Hozzávalók (3 Pizzához)

    400g liszt (00 liszt vagy Pizzaliszt)
    250ml hideg víz
    8g só
    1.5g élesztő

    Elkészítés

    Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos vízben, majd keverjük össze a lisztet a sóval egy tálban.
    Ha feléledt az élesztő, keverjük hozzá a maradék vizet, majd öntsük a tálba, amiben a sós lisztet kevertük. Gyúrjuk addig a tésztát, amíg el nem válik a tál falától.
    Formáljunk labdát a tésztából úgy, hogy a széleit mindig széthúzzuk, majd maga alá hajtjuk.
    Tegyük vissza a tésztát tálba. Fedjük le légmentesen fóliával, vagy tegyük az egész tálat szemeteszsákba, hogy ki ne száradjon. Kelesszük 6-8 órán keresztül hűvös helyen.
    Kelés után vegyük elő a tésztát és osszuk 3-4 részre. Formáljunk belőlük kis bucikat (úgy ahogy az előző lépésnél is tettük, vagy formáljunk karikát mutató és hüvely ujjunkból és tömködjük át a tésztát rajta).
    Olajozzuk be a bucik felületét, hogy ki ne száradjanak. Fedjük le őket légmentesen és kelesszük legalább egy éjszakát a hűtőben vagy hűvös helyen.
    A második kelés után vegyük ki a bucikat a hűtőből, hagyjuk 20 percig felengedni őket, majd lapogassuk ki és nyújtsuk kerekre a őket.
    Szósz, feltét és mehet a vasra.

    "Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Új hozzászólás Aktív témák