- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Már a Sparkle is jegyezhet fehérbe öltöztetett videokártyákat
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Publikálta a Microsoft az MS-DOS 4.0 forráskódját
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
-
Friss traileren a Commandos Origins
gp A játék elvileg idén debütál, első naptól elérhető lesz Game Pass előfizetők számára.
-
Piacvezető tandem OLED panellel érkezik az iPad Pro
ma Sokat kellett várni az első OLED képernyős Apple táblagépre, állítólag megérte.
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
Nemrég elkérték az egyik rozskenyér receptem, ha már leírtam, gondoltam veletek is megosztom, én "fejlesztettem" ki, és mindig nagy sikert arat, nagyon szokták szeretni még azok is, akik korábban nem szerették a rozskenyeret:
375g BL80-as kenyérliszt
375g Rozsliszt (teljes kiőrlésű rozsliszt, világos rozsliszt, sötét rozsliszt. Keverni is lehet őket, és ha csak egyféle van az is jó, nem muszáj keverni)
30g élesztő
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál sikér
1 doboz karamalz sör (classic nem ízesített változat)
120 ml víz
1 marék dió durvára törve
1 kiskanál őrölt kömény, bors
3 teáskanál só
Langyos vízben fel kell futtatni az élesztőt, majd a sörrel együtt bele kell önteni a dagasztó, vagy kenyérgépbe, ezt követően hozzá lehet adagolni a száraz alapanyagokat. Megkelesztjük (ez kb. 40. perc). A sütőt előmelegítjük 250 fokra.
A megkelt tésztát ismét átgyúrjuk, megformázzuk, bevágjuk, majd egy zsírpapírral kibélelt tepsire tesszük és egy konyharuhával letakarjuk. (Én sütőkövet szoktam használni, de a tepsi is jó lehet, csak hőálló legyen magas hőfokon is.) A rozsliszttel nehéz dolgozni, mert ragad ezért formázás közben lisztet kell használni.
Miután megkelt (ez olyan-30-40 perc) mehet a sütőbe, 250 fokon 10 percig sütjük, aztán visszavisszük a hőmérsékletet 200 fokra és még 30-40 percig sütjük. Legyen szép barna színe de ne égjen meg.
Ha megsült rácson hűlni hagyjuk, ha kihűlt lehet szeletelni, de másnaposan a legjobb.Ezért fontos sikért használni a rozsliszt esetében:
Ez sikér nélkül készült:
[kép]Ez pedig már sikérrel, ahogy a fentiek is:
[kép]Ilyen a belseje:
[kép]
Alapjába véve viszonylag tömör a szerkezete, ahogy a rozskenyereknek általában.Ez a kenyér nagyon sokáig eláll, és sok más kenyérhez hasonlóan nem frissen a legfinomabb, hanem inkább pár naposan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Filmvilág
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Motoros topic
- Gyúrósok ide!
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Toyota topik
- További aktív témák...