- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
értem, csak a routerhez ugye nem fogok hozzáférni, ha nem rajta keresztül netezek. max nem látom, hogy ha megállt valamiért. nincs ezzel gond, a gép elbírja a tűzfalprogit, csak nyilván jó lett volna erőforrást felszabadítani...akkor már csak a haver antennájára kell megoldást találni...
-
ufonauta
aktív tag
OFF
Sajnos V7-es van. Mivel egy SMCWBR-G2-őm volt és ledobálta a netet, amikor a kölök torrentezett, ezért visszavittem. És bár a nagykerben piszok normálisan álltak hozzá és szó nélkül becserélték, csak ez a verzió volt náluk raktáron. Én inkább GL-est szerettem volna.
ON
Megvárom a kis fonerámat időm, mint a tenger. Gondolom 2-3 héten belül megjön.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Az apartment numbert is kitöltötted ? save changes majd lent a kis térképen kikeresni helyet és save placement changes. Majd ugyanezt megismételni itt ''Configure your Fon... router..'' és szintén menteni, utána jó kell hogy legyen.
3 meghívó jár egyesével de a 3. után ezt írja:
''You have used up your available invitations.
When your friend registers the La Fonera WiFi router, we might give you additional invitations so you can continue to invite other friends into the FON Community.'' -
shift+ő
senior tag
Ha 2 LAN-t akarsz vezeték nélkül összehozni, akkor ez egyik egyikbe egy AP, a másikba egy BRIDGE.
Ludus: A router képes más dologkra is, pl. képes PPoE protokolt használni. Az AP-nak nincs WAN portja csak LAN, ezt lépes WiFi-n szórrni. A routerek általában képesek AP-ként viselkedni, de fordítvea ez nem igaz. -
shift+ő
senior tag
Pontosítanék
bridge: (híd) Olyan WiFi ezköz, amely képes egy másik Wifi Hálózathoz kapcsolódni, tehát a bridge-en állítod be a másik wifi hálózat paraméterit (SSID,titkosítás, kulcsok...)
AP: Acces Point, hozzáférési pont, ha van egy LAN (vezetékes) hálózatod, ezt beiktatva tudod kiterjeszteni WLAN-á. Ezen a ponton férhetnek hozzá a hálozathoz a WiFi ezközök.
HUB: hálózati elosztó, minden portján megjelenik ugyan az az információ, a vevő dönti el, hogy ő-e a címzett
Switch: hálózati elsosztó - az eszköz tudja, melyik portjám milyem eszköz lóg, csak a címzettnek küldi a csaomagot
Router: utválasztó, már meghatározható melyik port melyik uton kommunikálhat, pl. az internet routernél beállítható a WAN porton az kapcsoloódás protokol, és a beállítható, hogy melyik portja forgalmazhat erre.
WiFi router: ua. mint a router, de ven egy beépített AP benne. -
Thrawn
félisten
Mikor bekötötték a netet, külön kihangsúlyozták, hogy LEHET használni az kábelmodem USB és Ethernet portját is egyszerre. Semmi MAC cím nem kellett hozzá, a szolgáltatónál csak a kábelmodem van regisztrálva, az nem érdekli őket ki mennyi gépet csatlakoztat hozzá. Ha akarnánk, a kábelmodem után tennénk egy routert és akár háromszázezer-harmincezer gépen neteznénk. Sőt az sem érdekli őket, hogy a 2 TV és egy TV tuner van az albiban, nekik ez természetes, nem kell mind a 3 után külön fizetni. Bekötéskor vagy 25 méter kábelt ''fektettek'' le, kicserélve a régieket, külön kábelt kapott a kábelmodem csak a 3 TV van egy kábelen.
Hiába no, ilyen szolgáltató is létezik Magyarországon
szerintem Thrawn kolléga azt szeretné megtudni, hogy amikor ő elköltözik az albérletből, viheti-é magával a szociális routerét. azaz a router névhez kötött, vagy címhez?
MajdnemEz nem kérdés, mert miért is ne vihetném magammal ha már egyszer megvettem? Sokkal inkább az izgat, hogy ha már nem szolgáltatok netet ezzel a FON routerrel (mert pl olyan helyre költözök ahol hallani sem akarnak netről) akkor mi történik? Letiltják a routert és az accomat? Visszaküldhetem? Másra átruházhatom? Eladhatom?
kábelről van szó és T-kábel szolgáltatja
Rugaszkodjunk el egy kicsit a kedvenc T betűs szolgáltatónktól, nem csak ő van a világon (szerencsére) Itt erről van szó: [link] (Keszthelynet) Ezt leírhattam volna előbb is, a félreértések elkerülése végett
házigazdák nem tartanak igényt a netre miután innen elköltözünk, mi lesz a routerrel?
Szerintem viheted magaddal és az új címen beregisztrálod. Valahol le volt írva, hogy 1 évig kell folyamatosan működtetni. Ha nem osztod a netet akkor te sem kapod ingyé.
Ezzazz! Az 1 évbe még simán beférek, szóval meghívót kérnék/vennék! -
ludus
aktív tag
Igen ezért írtam én is hogy nem lehet kábelmodemnél mert általában MAC alapján azonosít a rendszer... Ezért is kérdeztem annak idején hogy meg lehet e változtatni a la fonera MAC címét hogy ne kelljen a szolgáltatómnál egy másik MAC adresst regisztráltatni... Tudom a plussz router is jó megoldás de ha nem kell akkor nem vennékk...
[Szerkesztve] -
Spada
tag
kábelről van szó és T-kábel szolgáltatja. biztos nem MAC alapján azonosít. legelőször csak hülyeségből dugtam rá két gépet, és lám, működött. megnéztem a modem használati útmutatóját, és kitér erre a lehetőségre. akkor még olyan csomagunk volt, amit háztartásonként csak 1 gépen lehetett volna használni, ezért azt hittem, hogy észreveszik és figyelmeztetni fognak, de nem.
-
-
ngabor2
nagyúr
no akkor nézzük, mi lehet, ha valaki ''lebukik'' ezzel. vagy lépjünk eggyel visszább. hogy bukna le? van 2 titkosított jel. igen, mindkettő titkosított, az egyik a privát, a másik a fon. a másikra is csak a fon jelszóval lehet belépni, tehát az utca egyszerű gyermeke nem fog hozzád fellépni. ha meg igen, akkor visszakrereshető.
tehát az szolg észreveszi, hogy ingyenesen megosztod egy kis csoportnak a saját neted egy korlátozott részét. egyrészt valóban nem igazán tud olyat rád bizonyítani, hogyte ezzel neki kárt okoztál. másrészt mit tud csinálni? kikapcsolja a neted? akkor nem a kútba szarik, csak a kávájára, aztán belekaparja. elvesztett egy felhasználót. vafyis egyet közvetlenül, és ki tudja hányat, akik szintén tagjai a közösségnek, és ugyan ott előfizetők. nincs olyan észérv, ami alapján megéri a szolgnak szerződést bontani.
úgyhogy én teljes lelki nyugalommal fogom belőni a cuccost, ha másodjára végre összejön. -
kapcs-ford
őstag
Korrekt az ár úgy látom volt aki azt is kérdezte hogy pluszba még ki kell fizetni az eredeti 29,95euro + taxes árat is? Mondtam hogy deehogy, csak a meghívó árát kell és megy minden házhoz sőt utána passzolhatja tovább a 3meghívót ami hozzá jár. Azért ez csak egy wifi router...
Szerintem inkább az a helyzet hogy még sokan nem értik teljesen ezt és mikor majd rájönnek addigra pont elfogy a meghívó és majd lesz sorbanállás ameddig nem aktiválódnak a routerek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kuponkunyeráló
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Windows 10
- További aktív témák...
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3322, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest