Hirdetés
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- CES 2026: egy ponton világelső lett a Micron új SSD-családja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi_mod
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Üdv!
Nah lerepültem...elöljáróban annyit, hogy megnéztem pár gépet, hogy jelzi-e a Sármelléki NDB-t.
Nálam FSX-ben 428 kHz a frekije, beállítottam. Kb. 5-10 mp alatt meg is találja és hallani a morse kódját folyamatosan pittyegni, viszont 4 gépből 3 nem mutatta a műszereken. Aztán nézegettem a kapcsolókat és annál a háromnál volt külön egy ADF gomb néha a látható műszarfalon, néha a külön rádiópanelon, de ahogy bekapcsoltam a mutató iránybaállt.
Szóval ha hallod a morse-t az már jó, csak keress kapcsolót, ha morse-t sem hallassz akkor passz
Na, de lényeg, hogy végigrepültem, igaz, hogy nappal, hogy azért lássak valamit, de most már sötétben sem lenne nehezebb.
Ságvár-Kiliti ből indultam, közel van. Felszállás után (ÉNyugat) balra fordultam 90 fokkal így mentem a Balcsi déli partjának vonalában. Ahogy megvolt a forduló behangoltam a sármelléki adót, és a Heading-et beállítottam 357-re mivel ezen az irányon kell majd rárepülni.
[link]
Az 1-es pontnál kezdett pittyegni a rádió, de nem láttam semmit, aztán meglett akapcsoló így már volt mutató is...
A 2-es pontnál az ADF mutatója gyorsabban kezdett mozogni ebből lehetett gondolni, hogy majdnem mellette vagyok, így megkezdtem a fordulót.
Itt lényeges, hogy a heading (357) be legyen állítva, mivel akkor repülsz jó irányba ha az ADF mutatója pont a kívánt irányba mutat. Ha valamerre eltér akkor kicsit arra kell menni, majd vissza, szinte ugyanaz mint a VOR egy kurzusa!
3-as korrigáltam én is -ez látszik, végül kicsit jobbra az adótól de jó irányban hagytam el. Ahogy irányt váltott a műszer megnéztem az órát, és a heading-et átállítottam pályairányra.
4-es pontnál kb. 3 perc múlva -utasítás alapján- megkezdtem a balfordulót, és itt is figyeltem, hogy végül a HDG és az ADF mutató egy vonalba essen. Itt is kellett korrigálni, de ezt már nem a műszer alapján csináltam hanem vizuálisan
Új hozzászólás Aktív témák
- czundermák: Shikoku Henro #1 Költségek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest