Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
v!ct0y
veterán
80 Dolcsi a 747 ért........

-
Geryson
addikt
Igen, valóban elég gányul néz ki a screenshotokon, eddig nem is figyeltem. Természetesen élőben nem ilyen és mondom tuti be vannak kapcsolva azok a dolgok amiket Te is írtál. Még feljebb is tudnám húzni FPS szerint a grafikát, de látod így is fagy. Ha egyszer nem szórom el másra a pénzt, akkor megveszem az új ramot és lapot (többször álltam már vásárlás előtt csak mindig visszaléptem).
Amúgy az én 747-esem szerintem sokkal szebb!
De valami csúcs, hogy milyen rohadt drágán adja a PMDG ezt a két modellét... 
-
Csorbi
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
Akkor nézd meg ezt:

Nálam ezen UPS-es gép nem recés, de pl nálad a gép törzsén igencsak látszik, hogy tiszta rece
Az FSX beállításban igen, az anti-aliasing kell, meg az anisotropic. Nem tudom mit lehetne még állítani nálad, esetleg a VGA driverében van elállítva valami? Vagy csak a jpeg lett ilyen, játék közben nem recés? 
A ram hibaüzik miatt meg tényleg jobban jársz sokkal az x64-es Windows-zal, de szerintem mostmár várd meg a Win7-et az újratelepítéssel

-
Acor
aktív tag
válasz
Geryson
üzenetére
Ha XP-t használsz akkor nem értem, de ha Vista-t akkor legalább 4gb de jó ha 6gb van a gépben. XP-nél nálam is volt ilyen hiba amikor csak 2Gb volt benne... Felraktam a 64bit-est ami már több memöriát lát ott már nem csinálta ezt igaz 14 órát nem repültem még vele egyfolytában
Aztán lehet FSX hiba.... -
Geryson
addikt
Több mint 14 és fél órája repültem, Luxemburg előtt már FL330 körül kiírta, hogy "your computer has run out of memory". Megnéztem, 750 mega volt még szabad + az 1 giga amit nem is lát. Azért ilyenkor elmehet az anyjába a rohadt mocskos FS úgy, hogy mint hozzávalót megvettem, kifizettem. Hát a jóqrvaédesanyjukat...
-
Korcsii
őstag
hát nemtudom, nem sokat próbáltam eddig (2x low-on), a mostani (Heaven) sem az igazi, de mondom most egyelőre jó lesz... a felhők jobban idegesítettek, mert azzal többet találkozok, minta tengerrel (bár ez most lehet változni fog), és abból sikerült pár nem annyira jót kifogni... most épp a 31-est használom, ami nem olyan rossz szerintem... a másik, amivel sokat szenvedtem, a sky theme... de már alakul

-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
RAM hőfokok? Everest kiírja, de ha GPU-Z-t elindítasz monitorozni a háttérben miközben FSX-ezel, az is mutatja. 80-85 fokig ha elmegy, az teljesen normális.
-
cintula187
addikt
Ez a ház van
A ventik pont a VGA nál vannak, hővel nem lehet gond. Vagy Sünik kellenének a ramokra.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Az alábbi infók szerint 900 a gyári órajel, tehát bírnia kellene normál esetben. Nézd meg Furmarkkal, aztán ha ott is hibázik, akkor vagy a ház szellőzése katasztofális és nagyon melegszik a kártya, vagy a kártya a hibás, és mehet garizni...
Product Name : Gainward HD 4830 512MB
Barcode : 471846200-9863
GPU : ATI Radeon HD4830
GPU Clockspeed : 575 MHz
Memory : 512MB GDDR3
Memory Clockspeed : 900 MHz -
cintula187
addikt
VAlóban a memória órajelét vettem le Ati tray tools ban. Igen az adatlapomon szereplő Gainward 4830 -ról van szó. Bírni bírja "új" játékokban. De néha a régiek fsx el együtt kettő beszemetel. De nem akarok tovább off -olni.
Írok tuning ügyben a tuning forumra aztán majd szólok ha javult a teljesítmény. Köszi a segítséget. -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Nem értem pontosan, hogy a 900 MHz az a GPU órajele, vagy a RAM-oké. Ha az adatlapodon szereplő 4830-ról van, szó, kizárt a 900 MHz-es GPU órajel, de még a 800 is...ezért gyanítom, talán a memóriáról lehet szó, de annak meg az 1000-et bírnia kellene, ha a szokásos 2GHz-es DDR3-as ramokkal szerelt kártyáról van szó.
-
Bundee69
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Azért szemetel a vidoókártya mert nem bírja már azt a frekit amire állítottad. A pontos értékeket ki kell kísérletezni (videoram/gpu), ami hosszú idő. A szemetelés nálam is bekövetkezik - és mindenki másnál is ha túl magas értékeket állít be. Két azonos típusú kártya között is lehet eltérés. Az egyik megy egy adott frekin, a másik nem. Sőt, két program között is lehet eltérés. Van amelyik elfut a húzott beállításokon van amelyik teleszemetel. Volt egy játékom ami nem volt hajlandó húzott kártyán menni - a nevére sajna nem emlékszem - , pedig minden más gond nélkül tekert.
Mellesleg a E8400-es procid 4GHz-ig simán felhúzható, sőt a fölé is. -
haky
senior tag
Köszönöm megvan a fájl
-
Korcsii
őstag
aztaqúúúúú...
tegnap sikerült az FSINN-ben a repülőknél reset all default-ot nyomnom, de végülis úgy is nagy volt az összevisszaság, gondoltam ma mindent helyrerakok... bele is vágtam, pár perce ezt mondtam magamban: hmm, sweet.. és nem ráböktem megint arra a gombra
de nem igaz, hogy egy egyszerű biztos vagy benne szöveget nem tudtak volna odarakni
azonnal reset, azóta hozzá sem nyúltam...kérdés: hol tárolja az FSInn (ha jobban tetszik FSFDT) a repülőgépek adatait (ICAO kódok + a megfelelő repülő)? hogyan lehetne helyreállítani?

előre is kösz

-
haky
senior tag
Valaki S.O.S!!!
kellene nekem innen:
C:\xxx...\Microsoft Flight Simulator X\Scenery\World\Texture\detail1.bmp fájl. az eredeti amit föltesz a játék sp2 után.
laszlo.gomori@freemail.hu-ra jöhet.köszi
várom
pár kb az egész csak SOS kellene
-
Falconer
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Valami szar a videokaridban. Vagy túlmelegszik, vagy a memória szar, vagy az egész... :/ Amúgy mindegyik FS a procira nagyon kényes, a VGA (szinte) nem szempont.
-
haky
senior tag
válasz
cintula187
üzenetére
3GHz-en megy a 8400-esed??ejnye...minimum rángasd meg 3.6-3.8-ra és akkor még nagyon nem is nyúzod.
-
cintula187
addikt
Felraktam végre a Mega Airport Ferihegyet. Az én konfigommal nagyon szaggat akár alacsony, akár 1920*1080 akár 1024*768-ban nyomom. Medium -high beállitás mindegy neki. Ez normális dolog vagy valamit finomitani kéne rajta?
-
Falconer
aktív tag
Majdnem elfelejtettem a cfg beállításokat

Ezeket csekkold le
------ FS2004 ------------------
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=9.500000
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=9.5
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=8 (ez nem 100% h van e értelme
)
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=5-600 Ez csak akkor müxik, ha limitált az fps-ed.
TEXTURE_MAX_LOAD=1024
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
------ FS2004 ------------------ -
Falconer
aktív tag
Milyen háttér? A távolban talaj vagy mi? Told fel maxra a mip mapping levelt, meg adjál adjál neki 16x AF-t.
---- Ez mind FS9 screenshot ----
Föld itt látszik
ApproachFelraktam FS9-hez a Zinertek Weather FX-et, irtó jól néz ki

Side view
Wingview
Naplemente
Alulrol felhö
Flughafen Zürich (FSDreamTeam) -
Bundee69
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Esetleg nézd meg a REX fórumát ha még nem jártál arra [link] hátha valakinél már volt hasonló hiba. Nekem onnan sikerült egy hibát megoldanom amikor telepíteni akartam. Azóta is tökéletesen fut. Mondjuk az enyém vásárolt verzió

-
Geryson
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Ahogy néztem a FEX nem ennyire komplex, sőt szerintem nem is ennyire szép annak ellenére, hogy valami 9 giga. Én barom ezt megvettem, tökre feleslegesen, inkább REX-re költöttem volna a pénzem...

Az előbb említett kollégák ha lesznek biztosan súgnak, hogy hogyan lehet okosan feltenni a REX-edet, merthogy nekik sikerült valahogy nagy nehezen.
-
-
Geryson
addikt
válasz
cintula187
üzenetére
Nekem csak a FEX volt fent, de azt is leszedtem. Asszem Deepdish és Haky komák (voltak) itt a nagy REX tesztelők, de apróbb hülyeségek mellett kizárt, hogy normális lenne a Te általad mesélt igen furcsa jelenség. Bízzunk benne, hogy mire hazaérsz indul a gép vagy utolsó naplóadattal indítasz egyet és már szeded is le a REX-et. Nem lehet, hogy nem volt teljesen korrekt verziójú/típusú/törésű az a REX?
-
Geryson
addikt
EZT az Aerosoft kiegészítőt nézzétek meg. Igazából az FSX-nek totál ebbe az irányba kellene/kellett volna elmennie és legalábbis nagyon hiányolom az élővilágot, pl. leszállás közben a madarakat meg miegymást. Anno arról volt szó kis túlzással, hogy a nyúl átfut előtted leszállás közben, most meg ott tartunk 2 év után, hogy alig jelentek meg egyláltalán a nem vasalódeszka kifutópályák (merthogy ezt is mondták, hogy nem lesz többé).
-
cintula187
addikt
Hali!
A REX -el kapcsolatban lennének kérdéseim.
Reggel raktam fel először. Integrálná be magát az FSX be. Ki is írja hogy kb 6 perc, előtte meg volt a backup. De aztán pár perc után totál megőrjítette a gépet. De úgy, hogy (vista) az óra, a sidebar elkezdett villogni, és semmit se lehetett csinálni. Taskbar már amennyit ki tudtam belöle venni azt íta fut a program de jobbnak láttam inkább csinálni egy restartot. Ezután nem tudtam újraindítani mert siettem melóba.Volt már ilyen anomália valakinél?

-
v!ct0y
veterán
Kicsit visszatértem a 2004 hez
Nem tudtok hozzá valami textúra javító progit amitől nem lesz olan csúnya lmosódott a háttér ? -
v!ct0y
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Na majd kipróbálom csak előtte újra kéne húznom mert a töltés 3/4 nél kilép a winfosba..

-
Vela
csendes tag
Köszi a segítséget !
Megfogdosom majd a kínálatot a Media Marktban vagy a Saturnban. -
válasz
cintula187
üzenetére
FS9-cel játszom, ott úgy van, hogy a betölthető játékok közül betöltöd a cold&dark cockpit-ot, majd save, és elmented default-ként (checkbox-ot pipálva), vagy indítás után leállítsz, kikapcsolsz mindent és elmented default-ként.
-
v!ct0y
veterán
Az alap gépeknek a szervíz ajtajait meg ahová a csomagokat pakolják azokat ki lehet nyitni?
-
cintula187
addikt
Hali!
Hogy lehet azt beállítani hogy minden elektronika meg hajtomü kikapcsolva induljon a free flight?
-
Vela
csendes tag
Sziasztok !
Kezdőként segítséget szeretnék kérni tőletek. Most ismerkedem az FSX-el és
joystick vásárlásán gondolkodom. Utoljára a C64-es időkben volt a kezemben,
azóta némileg ezen a téren is fejlődött a technika. Első körben nem akarok sokat költeni rá, viszont nagyon gagyit sem akarok venni amiről 2 nap múlva kiderül, hogy használhatatlan. Persze lehet, hogy utóbbi kategória nincs is. Meg az is lehet, hogy később vennék egy rendes yoke-t. Persze erről sem tudom, hogy mennyivel jobb a sima joynál.
Szóval várom a tapasztalaitokat, mit ajánlatok ?
Előre is köszi !Vela
-
haky
senior tag
Mivel lehet a tft-m frissítését 60Hz-ről levenni pl: 30-ra? vagy 25-re???
-
Bundee69
tag
Részben igazad van. Nálam is mind a két magot használja, viszont - tegnap kipróbáltam - ha a taskmanagerben az fsx-től elveszem az egyik magot én nem látok visszaesést az fps-ekben. Holott elég magasra van állítva minden beállításom. Szóval a fene tudja, hogy miért pörgeti azt a második magot, amikor semmi szignifikáns változás nincs.
-
Highfly motion-ös szimcsi?
-
haky
senior tag
válasz
Bundee69
üzenetére
Ez szemen szedett hazugság kérem
nekem E8500-el úgy nyúzza mindkét magot van amikor 100%-on (olyan helyen) mint az álom. És semmi tweak meg semmi plussz cucc. csak gyári FSX+SP1-majd SP2 ebben a sorrendben. Amikro 4 magos volt ott is csak 2-t használt ha az affin-t állítgattam akkor használta mind a 4 magot de 50-50-50-50 %-ban ergo csak 2 mag ment 4 magra osztva
-
Bundee69
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Hali,
Itt található két jóféle tweak guide. Én ezek alapján állítgattam pár dolgot, így most egészen jó frame rate-et kapok és még jól is néz ki.Ennél találsz választ a kérdésedre is. [link] Keress rá az "AFFINITY MASK"-ra.
Azt írja NickN, hogy csak 4 magos prociknál műxik a több mag bekapcsolása. -
cintula187
addikt
Hali!
Én is nemrég tettem fel újra az FSX -et a viszonlag új konfigomra és ha jól látom csak 1 magot lát. Evvel lehet valamit csinálni vagy úgyse lesz gyorsabb a fentebb említett régi engine miatt?
Sőt a 4830 -as órajelét vissza is kell vennem különben beszemetel és akár ki is fagyasztja a vistát. -
Falconer
aktív tag
Pilótának fordítógép? Ejnye.
Azt írja, hogy hiába veszel új kártyát az FSX-hez, az nem hogy gyorsítana rajta, de még lassít is.
Többi posthoz komment
:Képek max egy év múlva, mivel még el sem kezdődött a fejlesztés. A grafikai motor jelen állás szerint nem saját lesz, már felvették a kapcsolatot több fejlesztővel, akinek van már valami ongoing planet simulator engine-je (erről már van pár kép). Inkább magára a szimulációra koncentrálnak.
Még azt is írták, hogy alapvetően az a szar az eddigi FSekben, hogy a repülőknek maguktól fogalmuk sincs, hogy milyen magasan mennek és mekkora a sebességük, az összes infót a szim generálja nekik. Tehát azt akarják kifejleszteni, hogy legyen egy szimulált környezet (hőmérséklet, légnyomás, páratartalom, stb...), és a gép a saját műszerivel érzékeljen, ne pedig csak a programból szivja le az adatokat.
-
Acor
aktív tag
-
Acor
aktív tag
válasz
Falconer
üzenetére
Ez ami most már nem ugyanaz mint régen.. ezt tudjuk

Mintha kétütemű motor lenne a ferrariban vagy hogy is fogalmazzam...
Tehát a jelenlegi engine-t nem ismerik a kártyák és vagy csak lemodellezik azt..Gondolom az Aerosoft nekilát egy új engine tervezésének vagy már meg is tette( nem olvastam még végig a fórumot) és ezzel be akar előzni kiváncsi leszek rá...
Végigolvasom a fórumot, érdemes-e megvenni..
-
Falconer
aktív tag
Nem tudom, hogy olvassátok e az Aerosoft fórumot a tervezett új szimulátorról, de vannak benne nagyon érdekes dolgok:
Ezt pl hogyan kell érteni? Van aki már hallott róla?
"The problem with FSX was that the game engine does not scale well with performance. Take for example the fact that high end graphics cards (like the 285 GTX) SLOW DOWN fsx instead of helping it along."
Mathijs Kok(Mathijs az Aerosoft spokespersona jelenleg a témában.)
linkek:
A new simulator (June edition)
May edition -
Bundee69
tag
Egy kis 747-es teszt: [link]

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Most egyelőre csak a demo-val szórakázok, de van egy érdekes problémám.
Második monitort is használok, egy 10000 éves 14" NECH CRT-t (jobb, mint a semmi
). Cockpit view-ból a különböző kezelőszerveket pakolom át oda (throttle quadrant, radio stack, GPS, stb.), mert az úgy milyen király, és virtual cockpit-tel repülök. Namost: amikor áthúzom a másik monitorra a kezelőszerveket, ilyen ótvar módon elkezdenek villogni össze-vissza. Csak az segít, ha CTRL+ALT+DEL-lel kilépek desktop-ra a Task Manager-be, majd Switch To-val visszalépek FSX-be.
A kérdésem az, hogy ez miért lehet, ill. hogy nincs-e valami megoldás, hogy ne kelljen minden új játéknál kilépkedni, meg vissza?haki: szép kép.

-
Bundee69
tag
-
-
Bundee69
tag
válasz
Falconer
üzenetére
Egy pár hónapja Londonba mentünk egy hétre az asszonnyal körülnézni. A gép kapitánya jóbarátom és mind az oda, mind a vissza úton végig bent ülhettem a fülkében. Odafele reggel mentünk. Gatwick-en szálltunk le full autoland-el (csak hogy megmutassa ez hogy megy), vissza pedig éjszaka jöttünk. Folyamatosan magyarázott mikor, mit, miért kell csinálni, mi mire való. Esküszöm nagyobb élmény volt ez mint a Londonban töltött egy hét.

-
Falconer
aktív tag
Persze, hogy érdekel! A virtuális sétarepülés mondjuk nem, mert a rádiózást tudom, a műszerek használatát szintén, cheklistet megint, aztán hogy ez az egész valóságban hogy néz ki youtube-on megtekinthető.
Most Embraerrel repülök, ha majd átállok A320ra vagy NGre, kitanulom az egészet, akkor én is befizetnék egy ilyenre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Trollok komolyan
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Köszönöm megvan a fájl
ami repülés közben olyan mintha folyna ott valami