-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Ha te ugy konnyebben tudod kezelni...
de
Egyreszt ugye van wear leveling beepitve. Masreszt jellemzoen van plusz terulet is beepitve erre a celra.
Harmadreszt meg csak magaddal szursz ki ha netan egyszer-egyszer kellene a plusz hely es nincs ott.Melos laptopomban fel ev alatt a "Wear range delta" eljutott 3-ig (4.6 TB iras mellett). Vagyis ennyi a kulonbseg a legkevesebbet es legtobbet hasznalt blokk kozt. (Kingston SV200+ 240GB) Nincs kimelo uzemben, hasznalom mint ahogy elotte a HDD-t is. Igy a gyarto altal meghatarozott elettartama veget kb. 22 ev mulva eri el.
-
Sziasztok!
Van értelme a particio kisebbre vételével biztosítani a wear leveling működéséhez szükséges szabad helyet?
Kössz!
-
B-L-A-C-K
titán
-
Ice&Lime
veterán
válasz
KáZsé Mestör #7988 üzenetére
Már értem. Megnéztem róla pár képet (gépedről).
Ott van úgy jó helyen ahol vannak, ssd a hdd helyén, hdd az optikai helyén.
Soknak tűnt az ssd hőfoka, mert nekem régebben kisebb volt ez az érték notiban, de most már értem.(#7987) Impressa: nálam nyáron szokott annyi lenni 45-46, de hdd, ami ugye több hőt termel.
-
Impressa
őstag
válasz
KáZsé Mestör #7988 üzenetére
Megcserélheted, ha akarod, de szerintem felesleges. Az SSD jobban bírja a hőterhelést, mint a HDD. A HDD-knél nem egyértelmű a gyártok álláspontja, ezért a HDS fejlesztője 50°C határozta meg a merevlemez üzemi hőmérsékletét, amit hosszútávon képes "károsodás" nélkül elviselni. Persze minél alacsonyabb, annál jobb (ez mindkettőre igaz).
A HDS ezt írja:
Ajánlott a hőmérséklet kalibráció elvégzése, majd a hőmérséklet eltolási érték beállítása a S.M.A.R.T. oldalon. Így a továbbiakban a valós hőmérséklet kerül kijelzésre. Azaz +/- eltérés lehetséges. -
golyani
őstag
Samu 840 EVO 120Gb
November végén helyeztem üzembe. SSDOK 99%-ot ír rá, HDSentinel és SSDLife meg 100%-ot. Wear leveling count eddig 1esen volt, most 2-t mutat a smart értékeknél, minden más érték 0. Összes írt adat:435,96Gb. Normális ez így?
-
asdf_
veterán
Szerintem ha allt fel orat a gep, boot utan kell megnezni 1 percen belul, hogy akkor epp hany fokos, es onnantol a szobahomerseklet alapjan el van dontve, hogy mennyi az annyi. Nekem 21-22 fokos szobaban boot utan az egyik hdd 17 fok, a masik 23, innen megvan, hogy a 17 fokos ertek az netto baromsag.
-
KáZsé Mestör
tag
válasz
Ice&Lime #7985 üzenetére
Helló!
írtam az elején,hogy notiban van.
Fujitsu M9410-ben van.
Amit tudni kell:
Ha szemből nézzük a gépet,akkor az elején van az SSD (Touchpadtól balra) és az akku (touchpadtól jobbra) is.
Asztalon van,nem az ölemben.
Ki van bélelve alumíniummal a ház,ahova megy a cucc.
Viszont a HDD a DVD helyén van optibay keretben.
Cseréljem meg a kettőt inkább? -
Impressa
őstag
válasz
Ice&Lime #7985 üzenetére
Ha pontos lenne az adat, akkor az nagyon magasnak számítana.
Miért is?
Az SSD üzemi hőmérséklete max. 70°C lehet. Nekem jelenleg 41°C, de pad nélkül az asztalon 44-45°C körül szokott lenni, természetesen laptopról beszélek. Nálam közvetlenül a heate pipe csövek mellett helyezkedik el, emiatt ilyen meleg. -
válasz
Ice&Lime #7980 üzenetére
Igen az előbb azért írtam mert már leteszteltem, nálam is minimális a különbség az utolsó sorban az egyik rublika kivételével, de nem ez a lényeg, hanem azt kérdeztem hogy ezen sebességbeli különbségen kívül van-e bármi más különbség ?
(pl egyik stabilabb-e mint a másik vagy más pl. C6-alvást érintő funkciókülönbség a kettő közt)
-
jerry311
nagyúr
válasz
Ice&Lime #7983 üzenetére
Azért nem kell mindent elhinni, amit az SSD hőmérője mond.
Ha megnézem a gépemben a HDD/SSD hőmérsékleteket, akkor 22 és 37 fok közt vannak. Ha átlagolom, akkor 29-30 fok lehet a valós.
A másik meg, hogy fizikailag hol van a notebookban az SSD?
Esetleg valamelyik meleg alkatrészhez közel?
Netán a felhasználó ölében van a laptop?
Vagy csak simán meg van dolgoztatva az SSD? -
Ice&Lime
veterán
válasz
KáZsé Mestör #7981 üzenetére
"Ja és átlagban 48 fokos az SSD hőmérséklete,az normális?"
Egyáltalán nem normális, sőt, nagyon nem az. Duplán azért, mert nincs kánikula sem, "hacsak nincs a szobádban 30-32 fok a fűtéstől". Valahol nagyon rossz helyen lehet az ssd a gépben.
Próbálkozz a szabványos és az inteles driverrel is és amelyikkel a gyorsabb, azt használd majd.
Ssd-re jobb tiszta friss rendszert tenni először, tisztább, gyorsabb és kizár több hibalehetőséget is.
-
asdf_
veterán
Ezt igy azert ilyen hatarozottsaggal nem allitanam, pl. a WD a gyartoi RMA-hoz egy budos szamlat nem ker, kizarolag akkor, ha a gyartonal nyilvantartott gari lejarati ido (gyartasi ido+adott ev gari+rahagyas a kereskedelmi utra) lejart, de te meg akkor vetted, hogy a szamla szerint nem futottal ki az x evbol -gy.k: sokat allt a nagykerben/kiskerben/utazott a hajon), ekkor a szamla a bizonyitek a vasarlas idopontjara.
Mas kerdes, hogy a Kingston europai oldalat elnezve ok viszont szamla nelkul az egvilagon semmit nem fognak csinalni, es az alapeset az, hogy tessek szepen a vasarlas helyere visszavinni.
(a koltoi kerdes pedig, hogy a kerdezohoz nincs bekotve az internet, hogy erre ratalaljon maga a kingston oldalan?)
-
KáZsé Mestör
tag
Sziasztok!
Kingston V300 120gb SSD van a notiban.
Win7 élményindex 7,6.
AS SSD Benchmark eredménye 340,max írás 130MB,olvasás 180MB.
TRIM aktív.
HD Sentinel szerint is minden ok,ott a valaha mért legnagyobb sebessége 260MB,már egész közelít.
SATA2 csak a noti csatolója,tehát max 300MB lesz belőle...
Win7 boot idő 24 sec a logótól a nod32 betölt,wifi megtalál,stb-ig.
Van valami gondom,vagy minden jó?
Annyi még,hogy komplett át lett rakva a rendszer partícióm HDDről SSD-re ghost-tal.
Ja és átlagban 48 fokos az SSD hőmérséklete,az normális?
A HDD 40 körül volt max.
Köszi előre is!Kázsé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- Kuponkunyeráló
- Projektor topic
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged