Hirdetés
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi0805
senior tag
Szisztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a Utorrentet lehet rakni nyugodtan az SSD-re igaz?Nem lesz semmi gebasz vele.
Majd a másik topicba küldük képet,hogy mennyit mértem a Kingston V300-al.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Hidd el, én értőn olvasok, no meg írok is...
Csaszi87 (#7085)-re csak ennyi válasz , vagy reakció volt " A Sata3 miatt nem lenne 80%-os."
No, ez meg korántsem a probléma megoldását jelentette, ezért bátorkodtam én is írni.
(#7088) jimmy74-nek szóló hozzászólást, ajánlást gondolom nem feltétlenül vette magára, mert nem neki szólt konkrétan...
A lényeg, az hogy kapott segítséget!
Értő olvasást gyerekek, értő olvasást!
(#7096) Dimitryj: Még az is lehet, de honnan tudod/tudjam , hogy nincs TRIM, ha nem tartod be az ajánlott cikk 6. pontját?
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
Te is linkelted, de már az előtted lévő hozzászólásban is mondták, mit nézzen, mégse értette.
Értő olvasást gyerekek, értő olvasást!
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Csaszi87 #7085 üzenetére
A Sata3 miatt nem lenne 80%-os.
(#7088) jimmy74 Nem kell, olvasd el az összefoglalót felül!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!A kérdésem az lenne hogy ha telepitéskor nem configoltam a sata portokat ahci-re akkor ezt most már telepités után nem tudom átállitani ide helyett ahci-ra?
Mert úgy néz ki (próbáltam)mikor átállitom az os win7 nem tölt be..ide-re állitva igen.
A AS SSD Benchmark meg azt irja hogy bad ahci.
Újra kell mindent kezdeni?telepités...stbWoT:jimmbo
-
Zola007
veterán
tesóméknál is volt egy időszak régebben amikor napi akár 15-20 áramszünet volt (viva Émász), mégsem döglött meg egyik vinyó sem, pedig a telek mellett van a trafó, így nálunk eleve magasabb a feszültség is (245-247 V)
az SSD sem menti magát, a helyedben a következő 1terás SSD árából inkább 4x1 terás WD blacket vennék raidbe és egy szünetmentest
Azonban távol álljon tőlem hogy beleszóljak mire költöd a pénzed, csak én személy szerint sokallom érte a 140ezer forintotMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Csaszi87
tag
Nos, elég érdekes a problémám. Ugyanis a cmd szerint engedélyezve van a TRIM, a HD Sentinel (4.4) szerint meg mégse..
A teljesítményre még mindig 80%-ot ír.
SATA 2-re van dugva, mivel nincs SATA 3-as csatlakozó a lapomon, ezért ír 80%-os teljesítményre? Vagy SATA 2-n is 100%-nak kéne lennie a teljesítménynek ha minden ok?
Persze, tudom, hogy nem lehet elvárni SATA 3 gyorsaságút SATA 2-n, csak a Sentinel kiírására gondoltam.Újra is indítottam már a gépet, a HDD cipsetet se tettem fel az alaplapi telepítőlemezről, meg a BIOS-ban is AHCI-re állítottam a dolgokat még mielőtt ezeket kérdeznétek
-
janos666
nagyúr
Az, hogy szinte általánosságban jellemző a cég sok termékére (amiket ők terveznek és gyártanak házon belül), hogy az első (bármennyire is alaposnak tűnő, de a megjelenés idejére mégis valamelyest sietve készült) tesztekben ugyan úgy, ahogy az első felületesebb laikus ránézésre, vagy akár gyors szakmai pillantásra is mindig nagyon jónak, és/vagy kiemelkedő ár/érték arányú ajánlatnak tűnnek, de aztán eltelik fél év, és sorra derülnek ki róla a turpisságok, amiket hozzászámolva kiderül, hogy prémium közeli áron vett az ember egy budget terméket (akkorra már pár tesztoldalon is felbukkannak a számok, grafikonok, megjegyzések és a felhasználók is panaszkodnak a fórumokon, akiket zavarnak a gyengeségeik). Ez főleg akkor szopacs, ha valaki ténylegesen is elvárná azt a prémium teljesítményt hónapokkal a vásárlás után is, és zavarja, ami mégsem úgy sikerült.
Konkrétan ezzel az SSD-vel kapcsolatban nézd meg a cikket, ami abban a hozzászólásban szerepel, amire válaszoltam, és akár keress itt vissza a nevemre: A 840 Pro jelentősen lelassul a tényleges (beleértve a rendeltetésszerű) használat során ahhoz képest, amit nem csak a specifikáció, de az első, egyébként alaposnak tűnő tesztek ígérnek.
Ha megnézed a linkelt cikk grafikonját, akkor látod, hogy ennek a leghektikusabb a teljesítménye, és hogy a vizsgált írási sebesség érték nem csak ingatag, de elég alacsonyan átlagol a többi tesztelt SSD-hez képest. Csak addig gyors, míg kibontod a dobozból és leteszteled, aztán jóval alacsonyabb átlag körül ingadozik.
És nem is próbáltak ezen csiszolni, május óta nincs új firmware, szóval vagy eleve ilyenre tervezték (csak addig legyen nagyon szép, míg megveszik, utána elég, ha nem nagyon rossz, hanem "elmegy"), vagy szarnak rá. Nem tudom melyik a jobb.A TV-iknél is megy ezerrel a hasonló szarkavarás (főleg plazmánál), de az itt nagyon OFF.
Egyedül a Galaxy S telefonjaikkal nem volt még komolyabb problémám azon túl, hogy az S1-ben használhatatlanul gyenge volt a GPS. Mondjuk az S4 Mini, amivel tényleg semmi bajom, az nem is igazi Samsung, mert Qualcomm a bele...
Ja jut még eszembe...
Vannak Samu HDD-im is. Azoknak is nagyon hektikus a sebességük. Össze-vissza mászkál az olvasási sebesség, mint ha tele lennének áthelyezett/gyenge szektorokkal, de a SMART szerint nincs ilyen.
Ezekről a Samu HDD-ről is ódákat zengtek akkoriban a tesztek, hogy milyen jók, mert gyorsak, olcsók és halkak. Végül nem olyan gyors, nem halk (a fej tényleg nem darál, de folyton hümmögő zajt adnak ki akkor is, ha a fej egy helyben áll) és ehhez mérve nem is annyira olcsók így a végére, ha megnézed ténylegesen mit kaptál.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tirexi
addikt
válasz Zola007 #7080 üzenetére
Mind1 milyen alaplapom, tápom volt haltak be sorba és a winyókat is mindig máshonnét vettem.
Valszeg a sok áramkimaradás az oka az egésznek.
De azt leszámítva még akkor is soknak mondható.
Igazából nem az zavar, hogy behal mert gariba cserélték mind hanem az, hogy a rajta lévő adatnak is huss.
Na mind1 meglátjuk majd az SSD mennyit bír. A Vertex 4 már bitonyított.Egyedül az zavar, hogy az 1TB-ból használhatok 792GB-ot... (932GB-ot ismer fel a Win és ebből le kell vonni a 15%-os üres helyet)
Sajnos az új játékok nagyon sokat foglalnak így a feltelepített kemény 4DB játék után már csak 800GB szabad helyem maradt. (és ebből még nincsen levonva a 15%)Ha beválik jön egy pár is mellé az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz donjohnson #7077 üzenetére
azért ha valakinek sorra halnak be a vinyók, akkor érdemes lenne elgondolkodni, hogy vagy a beszerzési forrást problémás vagy a gépben van rossz táp / alaplap ami nyírja őket
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
janos666
nagyúr
Hát igen... soha többé nem veszek olyan Samsung terméket, ami még nincs agyonig szénnétesztelve legalább három független tesztelő által hosszabb távon is.
Jobban megnézve sokkal jobb vétel lett volna kb. ugyan azon az áron egy OCZ Vector vagy egy Corsair Neutron GTX.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Bodor
veterán
Azt hol tudom ellenőrizni, hogy megy-e a TRIM?
Olvasnivaló Többek között a válasz is benne van.
(#7070) semetka: Attól függ, hogy mennyire RAM igényes programokat használsz, és mennyire szeretnéd agyonkímélni az SSD-t. Ha helyszűkében vagy, akkor viszont érdemes, ha kevés a Windows-nak, akkor úgyis szól.
-
Zola007
veterán
válasz semetka #7070 üzenetére
igen
van egy két szoftver ami megugorhat miatta, de ha nem használsz profi kiadvány-, fotó-, hangszerkesztő programokat, akkor nem valószínű.
ha pedig használsz ilyeneket, akkor javaslom beruházni 8 vagy 16 gigára[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
semetka
őstag
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Zola007
veterán
-
Tirexi
addikt
Nekem is megérkezett végre az új SSD-m. Csináltam egy tesztet is.
Azt hol tudom ellenőrizni, hogy megy-e a TRIM? Csak mert még a HDD Sentinel-nek nagyon új ez az SSD és nem írja.
Csak ezt:
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.Nincs szükség beavatkozásra.
-
Captaindeph
tag
Áh és tényleg teljesen más értékeket kaptam. Sokkal szimpatikusabb értékeket.
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]SRead : 502.873 MB/s
Sequential Write : 459.827 MB/s
Random Read 512KB : 452.033 MB/s
Random Write 512KB : 462.504 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 25.252 MB/s [ 6165.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 48.057 MB/s [ 11732.6 IOPS]
Read 4KB (QD=32) : 259.154 MB/s [ 63270.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 317.698 MB/s [ 77563.0 IOPS]Test : 100 MB [C: 69.6% (77.6/111.4 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2013/12/04 11:58:42
OS : Windows 8 Pro [6.2 Build 9200] (x64)Köszönöm a segítséget Bodor!!!
-
Bodor
veterán
válasz Captaindeph #7065 üzenetére
Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak! 1-es pont.
[ Szerkesztve ]
-
Captaindeph
tag
Sziasztok !
Bátorkodtam írni a "milyen SSD-t vegyek ?" topicba a problémámmal, de meglehet, hogy nem a legjobb helyre írtam. Látom ,hogy másoknak már itt korábban is megoldódott az SSD-vel kapcsolatos probléma, így írok ide is talán tudjátok miért nem hozza a Kingston HyperX 120 GB 3k a kívánt sebességet.
Nem vagyok valami nagy Szaki próbáltam informálódni mi állhat a dolgok hátterében.
A biosban az ACHI mode bekapcsolva trim elvileg működik, intel Rapid storage feltelepítve, Energy management feltelepítve (teljesítmény centrikus beállításokkal). Itt megállt a tudományom.
Nem tudom miért ennyire lassú az írás sebessége..etc.
Lenovo G500-as notebookba tettem az SSD-t win 8 fut a gépen.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Egy kis ssd endurance test, nemtudom volt-e már.
Mondjuk az hogy progival mérik, az nem biztos, hogy sokat jelent. Főleg úgy, hogy 100T után is 100%ot mutat egyes daraboknál. Máshol addig nyúzták őket amíg be nem krepáltak. Ott azért volt ami MLC 3000-es ciklust is kibírt.[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz spiritex #7060 üzenetére
Ezért nem is értem. Csak rendszernek van használva és csak az első 60 GB, de TRIM dolgozott rendesen és emlékszem hogy legutóbb mikor néztem 1,7TB-nál állt. Másnak még van ötlete? Mi lehet ez? Eléggé zavar a dolog.
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
spiritex
veterán
válasz s3toraph #7059 üzenetére
Nem tudom mi okozta, de az a 136,6 GB biztos nem jó adat, mert abból kb. 60 GB foglalt volt már az első nap az op.rendszernek és a programoknak, tehát marad kb. 76 GB, az elosztva 345 nappal az 0.22 GB, ami szinte lehetetlen, ha nem csak 5 percekre kapcsolod be a géped naponta...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van egy samsung 840 basic SSD-m (MZ-7TD120BW), aminek az állapotára néha ránézek HDS-el. Tegnap vettem észre egy furcsa dolgot: az összes írt adatmennyiségre 136,6GB-ot ír ki, ami érdekes, mivel eddig 1,7TB körül volt ez a szám (kb. 1-1,5 hónapja néztem utoljára). Felraktam a legújabb verziót is (4.40 pro ingyenes), volt újraindítás, ugyanúgy 136,6GB. SSDlife Pro free 2.3.50 szerint is 136,6GB a total data written. Ez hogy lehet?
(11,5 hónapos az SSD, újonnan boltból vásárolt, 125 nap működési idő, 100/97, SMART minden zöld, reallokált szektor nincs.)Üdv
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
spiritex
veterán
Ezt a 18 TB-ot csak a 64 GB-os SSD 300 írási ciklusából számoltuk ki, amennyiben 300 ez az érték az adott TLC SSD esetén.
Viszont 1000 írási ciklussal számolva (szintén 64 GB-os, de már MLC SSD esetén) ez az érték már 64 TB-ra jön ki.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
félisten
-
ledgeri
nagyúr
válasz spiritex #7053 üzenetére
A linkelt cikkre: ...mielőtt SSD cellái nem lesznek olvashatók...-írja...
Én azt hittem, hogy írhatatlanok lesznek idővel...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
janos666
nagyúr
Az, hogy gyakorlatilag lényegesen több írással vannak terhelve a cellák, mint amennyi adat átmegy a SATA porton (ECC-t nem számolva). Ennek több oka is van. Szerintem ha 3x szorzót veszel irányadó saccolásnak, az bőven sok.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
spiritex
veterán
Hogy érted, hogy hogy jönnek ki? Megnézed egyik nap, hogy mennyi az összes írt adatmennyiség, majd megnézed 1 hét múlva és elosztod 7-el, vagy 1 hónap múlva és elosztod 30-al. Hard Disk Sentinel-el nézed vagy SSDOK-val, amelyik szimpatikusabb.
Egy érdekes és részletes írás a Write amplification-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
adatszivárgásról van mostanság valami épkézláb igen/nem infó a népszerűbb márkák körül?
-
Aurig@
őstag
válasz littledon #7019 üzenetére
Szia!
Maga a márka megbízható! Ha jól tudom amerikai (USA). Nekem ilyen SSD-m van , igaz csak 60 GB-os, de Force 3! Több, mint két éves és a mai napig is jól teljesít! A gépben lévő 4*4 GB 2133 MHz-es, DDR3-as RAM, ugyancsak Corsair (Vengeance)
Visszatérve az SSD-re, az ATTO Disk Benchmark 551 MB olvasási, és 439 MB írási sebességet mért, igaz nem frissen telepített OP rendszeren. De gondolom ez a sebesség géptől függ!
Remélem segítettem az infóval. Üdv.
-
Tegla80
addikt
Sony® & PlayStation®
-
galaxy mini
csendes tag
Oké !köszönöm szépen a segítséget
-
Bodor
veterán
válasz galaxy mini #7045 üzenetére
ennek lehet valami köze?
nem. Driver-t downgradelni nem igazán szokott sikerülni SSD-n.
OCZ fórumon nézz utána esetleg...
[ Szerkesztve ]
-
galaxy mini
csendes tag
hát igen mert valami 500-nak kéne lennie.Egyébként olvastam hogy hibás ez a 2,50-es frimware... próbáltam is visszarakni a régit de mikor frissíteném azt írja hogy uptade rejteced by device(hdd-re raktam fel a windowst és onnan próbáltam)ennek lehet valami köze az írás lassúságának ?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz galaxy mini #7043 üzenetére
Ez már jobb, de az írás még nem az igazi.
A lényeg az, hogy érzésre ne legyen lassabb, mert ha már úgy is az, akkor tényleg baj van.
[ Szerkesztve ]
-
galaxy mini
csendes tag
hopsz
hát akkor ezek szerint ezt benéztem
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz galaxy mini #7041 üzenetére
Mintha nemrég olvastam volna valamit , hogy az új OCZ firmware-ek nem igazán jól sikerültek, jobb nem frissíteni inkább...
[ Szerkesztve ]
-
galaxy mini
csendes tag
sajnos igen...
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz galaxy mini #7037 üzenetére
-
Zola007
veterán
válasz galaxy mini #7037 üzenetére
ugyanennyi marad ha megvárod a teszt végét is?
-
galaxy mini
csendes tag
Sziasztok! Van egy 1 éves Ocz Agility3 ssd-m.Az elején semmi gond nem volt vele, úgy dolgozott ahogy kellett és hozta azt a sebességet ami a gyári adatokba van.Mostanában viszont ilyen eredményt produkál Sata 3-on:Frissítem fw-t,újrahúztam a rendszert de win 7,és win 8 alatt is ugyan ez a sebesség.Pedig azt írja az ssd life hogy nincs halálos állapotban az ssd:)Ja és ACHI modban van Szóval szerintetek mit lehet tenni? mert már kezd elegem lenni az ocz-ből és inkább kidobnám legszívesebben a kukába:S ha valaki tényleg tudna segíteni annak élete végéig adósa vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
minden flash memória érzékeny erre, 8-32 gigás memóriakártyám is elkezd lassulni ha telítődik
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Láma kérdés lehet csak kérem segitsetek!
Vettem egy samsung 840 evo-t.
Felraktam a hozzá kapott lemezen lévő 2 progit.
Most a gondom hogy nem látja az ssd-t!Mi a teendő most.
A bios-ban sem látja (not connected)WoT:jimmbo
-
spiritex
veterán
Igen, de én átlagfelhasználó vagyok, és napi 5GB/nap az írásom, ami 150GB/hó és 1.8T/év. Szerintem neked is minimum annyi, ami 10 évre jön ki 300 ciklus esetén, 1000 ciklus esetén meg 35 év!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Így végiggondolva, napi 1-2GB tuti megvan, de számoljunk 3-mal.
Legyen havi 100GB.
Ez azt jelenti, hogy 64GB-tal számolva 18TB/0,1TB=180, azaz 15 évig elégnek kellene lennie?
Az 1000 írási ciklusból hogy jön ki a 18TB?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Ribi
nagyúr
Te rohadtul nem átlag felhasználó vagy szóval ez a kérdés rad nem érvényes.
Én mint átlag felhasználó 2 év alatt nem írtam 2T-t a winyóra. A mostani legrosszabb 64-es TLCsek bírnak min 18T-t, vagyis így számolva 18 évig nekem jó, de van aki havonta ír 1T-t, neki valami combosabb kell.
Számold ki, hogy havonta kb mennyit írnál.
Abból ki lehet számolni, hogy meddig jó.
Amúgy pl a "régi" samu 830-as winyók a megadott érték többszörösét bírták, de volt ami pont addig húzta. Szóval a megadott értéket ki kell bírják, ha nem akkor gari. -
semetka
őstag
4GB RAM-nál érdemes lecsökkenteni a lapozófájl-t 400MB-ra?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
Van egy szerverünk, amiben egy samsung840 pro ssd. Max méretre particionálva. Eredetileg 60-70MB/sec-el olvasott a meghajtóról a rendszer, amit sikerült feltornászni 140 körüli értékre. Ugyan itt az ocz vertex3 olyan 350-el ment. Ezek az ssd-k 128gb-osak mindössze olyan 5-6 gb szabad hellyel. Miután a samsungon hagytam 30gb szabad helyet, megemelkedett az olvasási sebessége 500MB/sec körülire. Következő lépésben kisebbre particionáltam a samsungot, hagyva rajta egy 20gb-os üres részt, majd teljesen teleírtam, 16 mb szabad helyet. A sebesség így is 500MB/sec körül volt. Szóval a kérdésem: a 840pro ennyire érzékeny arra, mennyi a fel nem használt terület a lemezen?
-
ledgeri
nagyúr
válasz masterful87 #7023 üzenetére
PL
( a mérsi eredmények jelentősége bekezdésenként alulrafele NÖVEKSZIK )De ez többségi tapasztalat... lehetnek kivételek...
Meg-hát annyire tudom stabilabb az inteles vezérlő, és a sata2-vs-3 nincs érezhető külömbség, csak bizonyos esetekben jön ki az előnye a mindennapokban... PL: hova tudnál SSD-ről (mostani állapotod szerint) 250MB/sec fölött írni? (honnan olvasni rá?)USB (amennyire tudom) Más kutya...
De ha neked a fenti csatolókból igazán kell az 3-as, akkor meg HW csere, ahogy írod..
-
masterful87
senior tag
válasz ledgeri #7021 üzenetére
Agility 3 sebességem
Hát ezért, nekem csak SATA2-m van, és hiába hogy nem a legjobb megoldás egy bővítőkártya, a tesztek alapján egy ASM1061 képes lenne 300-400BM-ra is!De a teszteket elnézve az igazi megoldás az alaplapi vezérlőbe integrált SATA3 lenne, ergo egy teljes gépcsere: alaplap+CPU+RAM. :S
(ugyanígy fájó pont az USB3 hiánya is, amiatt is szívesen bepattintanék egy PCIE kártyát)
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
válasz masterful87 #7020 üzenetére
Itt a válasz. Marvel, ASMedia, egyre megy.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
ledgeri
nagyúr
válasz masterful87 #7020 üzenetére
Az ASMEDIA vezérlő nem ajánlott!
Miért kellene neked kártya?
-
masterful87
senior tag
Hiába használtam a keresőt, és futottam át több oldalnyi fórum témát, sehol nem találtam olyan topicot, ahol PCIE-s SATA3-as vezérlőkártyákat ajánlanának!
Igazából az árgépen se nagyon találok! Egyáltalán lehet ilyeneket kapni nálunk? Ebay-en találtam szuper áron, de az egy hónap míg ideér, meg jobban bíznék egy magyar boltban.Jókat olvastam az ADMedia ASM1061 chippel szerelt vezérlőkártyákról, de nálunk miért nem kapható?
(tudom, hogy a teljesítménye meg se közelíti az alaplapi vezérlőbe integráltak sebességét és stabilitását, de 3 ezer forintért megérne egy próbát, mert most csak SATA2-m van)
-
littledon
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire megbízható a Corsair márka? Pontosan erről (force 3) az ssd-ről lenne szó, 120gb-os változatban.
Letudnátok nekem írni mint laikusnak, hogy mi a véleményetek erről az ssd-ről?
Mennyire felel meg a mai kor "elvárásainak"?
Érdemes esetleg lecserélni egy másik típusra vagy helytálló a mai napig? (elsősorban itt egy SLC Nandosra gondoltam, mivel ha jól néztem akkor ez MLC Nandos, de lehet, hogy hülyeséget beszélek...)
Mennyivel vannak nála gyorsabbak a piacon és sima hétköznapi használat mellett ez mennyire érződne?
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
janos666
nagyúr
Régebben nálam folyton lefagyott a MathCAD még akkor is, ha fixen kicsi volt. Amíg nincs rá szükség, addig úgysem hízik, de biztonságosabb, ha van tartalék. (Én pl. futtatok néha olyat, ami lazán tudna használni >=8Gb RAM-ot is, így induláskor felzabál mindent, amit talál, így ilyenkor jó, hogy ha van tartalék mikor netezgetek közben).
-
janos666
nagyúr
Én a kézi beállítást javaslom 400-8192 (vagy valami tetszőlegesen magas, pár Gb-os) mérettel, akkor elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések. Ennyi szabad helyet amúgy is érdemes tartani az SSD-n, reboot után pedig úgyis visszaáll 400Mb-ra akkor is, ha menet közben valamiért felduzzadt nagyobbra.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #7009 üzenetére
-
félisten
Sziasztok!
Munkahelyi Gentoo linux alá szeretnék SSD-t venni.
Tudom, hogy ez nem az a topik, de egyelőre csak szeretném megérteni az SSD élettartamával kapcsolatos dolgokat.
Először is, azt, hogy egyáltalán való-e nekem SSD.
Gentoo forrásból fordít és telepít minden programot, ráadásul rolling release, vagyis naponta jönnek ki az újdonságok. Ez annyit tesz, hogy elég sok írás történik, még akkor is, ha úgy van belőve a rendszer, hogy a RAM-ba dolgozzon, amikor csak lehet.
Kérdésem, hogy a Tudástárban említett 3000 programozási ciklus meddig elég egy átlagos Win gépen?
Gondolom, ezt meg kell feleznem, és az lesz az én adatom kb.Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
[CS]Blade2
addikt
1 hete itt porosodik egy KC300, amit karácsonyi ajándéknak vettem, most gyorsan rátolok egy rendszert, hogy karácsonykor ne kelljen már ezzel szarakodni. Majd mérek sebességet, meg minden.
Egy apró akadályba ütköztem, driver hiány fogadott, aztán hamar rájöttem, hogy az SSD kívül, ami még változott, hogy USB3-es pendrive-ra lett készítve a telepítő, aztán csak át kellett dugni USB2-be, és már tolta is fel a cuccot. Nem tudom, honnan és milyen driver-el kellett volna megetetni, hogy tolja USB3-ról, de így is gyorsabb volt, mint a csiga 4GB-s Kingston-ról.
-
-
rob83
aktív tag
Hali!
Egyébként az normális,hogy gyorsabb az írás mint az olvasás? [link]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest