Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Igen fontos, hogy jól hűtött helyen legyen (jó ha egy venti huzatában van). Érdemes egy jó fajta hűtőt rárakni. Kompatibilitásra és a méretekre pedig érdemes figyelni (mert nem minden borda fér el mindenhol).
2280-as hűtő (Orico M2SRB):
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
gyapo11
őstag
Ki lehet tenni valahogy Total Commander alatt egy adott könyvtárat külön meghajtóra? Egyszer már próbálkoztam vele, de nem igazán akart összejönni.
Erre való a subst:
subst d: c:\adatok
és ettől kezdve a c:\adatok tartalmát a d: drive-on látod.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
nagyúr
Itt a 4+1 vezérlős, ezen aztán lesz sebességed is rendesen, vegyél egy ilyet!
GIGABYTE 2TB GP-ASACNE2200TTTDA PCI-Ex8x Aorus Raid SSD meghajtó
Adatírási sebesség (MB/s): 6000
Adatolvasási sebesség (MB/s): 6300mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Frawly
veterán
Ezek a bővítőkártyák semmit nem vesznek le az SSD sebességéből. Mivel PCIe-ből drótoznak közvetlenül PCIe-be, ezért nincs rajtuk aktív vezérlőelektronika, legrosszabb esetben egy maszk chip, ha két slot is van a kártyán, hogy kapcsolgasson, multiplexeljen közöttük. Így elvileg mindegy, hogy milyen bővítőkártyát veszel.
Az, hogy melyik slotba tedd, az függ a laptól, meg hogy milyen videókártyát használsz, mennyire hagyod, hogy annak a sebessége vissza legyen vágva. Valahol még procitól is függ, hogy hány PCIe sávot kezel.
Az a kártya viszont tuti lassít, amire a gyártó csak 8 Gbps-ot ad meg (szerintem csak B-key slot van rajta), meg az 16-os is felére lassíthatja a 32 Gbps-os SSD-t, igaz ez csak a szekvenciális teljesítményben jön elő, a random lemezműveleteket, meg az elérési időt nem szokta befolyásolni.
Vegyél a nevezett kártya helyett egy másikat, amire min. 32 Gbps-ot ad meg a gyártó, hogy használd azzal a 970 EVO Plus-t.
-
Novver
senior tag
Megjött a 970 Pro 1TB, beraktam a heatsink alatti primary slotba, belaktam a Windowst is. BIOS frissítve a legújabbra. Windows eleve a legújabbként települt.
Jelenleg a hűtése kielégítő. 45 foknál nem ment feljebb Crystaldisk tesztnél. Mással nem nyúztam, gondolom nagyon nem is kell.
A képen balról jobbra: Samsung 850 Pro 512GB > 970 1TB NVME Driver nélkül > 970 1TB NVME Driverrel
[Nagyobb méretű kép]Ha minden igaz, ennyinek is kéne lennie. Ebben megerősíthetnétek
Nagyobb fájlok másolásánál érezhetőbb a különbség. Máshol inkább csak placebo
Eddig maximálisan meg vagyok elégedve vele.[ Szerkesztve ]
Life is a game... The game is my life!
-
Novver
senior tag
Na ezt nem értem én sem. Én is a drivert tudnám egyedül elképzelni.
Te is úgy látod az alaplap oldalán hogy a heatsinkes slot az 4x ugye?
Mert simán lehet hogy én értelmezem félre, csak már vagy tízszer átnéztem.
Elméletben bátran vásárolhatom, mert működnie kellene a kiírt sebességen nem?
Life is a game... The game is my life!
-
Redneck
nagyúr
Ez a konkrét bajom:
Forza Horizon 4-nél, extrém részletességen, nagyon gyors sebességnél, találkoztam késve betöltődő textúrákkal, a cache-sel és nélküle is. A grafikát lejjebb vettem, és így is jelentkezika hiba, elég véletlenszerűen.Ilyenkor egy pillanatra 100%-ra ugrik a lemezhasználat.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Doky586
nagyúr
"Ha kell a virtuális memória ki kell azt tenni a hdd-re."
Én inkább stremerre vagy floppyra javasolnám..
Aki ennyire skót (fukar) hogy nem hajlandó 1GB-ot áldozni a többszáz gigás SSD jén arra hogy biztosan minden jól működjön és inkább 'tesztelgeti' a programokat, rejtélyes hibáknál pedig a MS-t szapulja, az használjon csak floppyt..
[ Szerkesztve ]
-
fekete.puma
csendes tag
-
Dragon3000
veterán
Arra soha nem lesz megoldás, ha valaki eszetlenül telepít mindent majd töröl és telepíti a következőt. Torrent és letöltés mind a nasra megy, de minden mást az ssd kap, mivel csak egy 500as ssd van a gépben. A virtuális ram is 16GB-ra van állítva így ott írogathat, ha akar, de nem nagyon vettem észre, hogy ez nagyon növelné az írás mennyiséget. A régi ssd-n 8GB-ra volt állítva és volt időszak, amikor le volt tiltva, nem vettem észre nagy különbséget az írásmennyiségben. De azt Te is beláthatod, hogy azt a 35TB-ot nem a virtuális ram miatt hozta össze. Amúgy haverod 35TB-ja se sok 10 hónap alatt, ha kiszámolod ezzel az ütemmel 10 év alatt még csak 420TB-nál fog járni, biztos, hogy addigra cseréli, mert kicsi vagy már lassú az akkori technikához képest.
-
Dragon3000
veterán
Soha nem szerettem, ha a windows kezeli a virtuális ram méretét, mindig fixálom és nincs vele gond. A jelenlegi ssd-men van 3,3TB írás 57 nap üzemidővel és nem a virtuális ram miatt, hanem az 50-60-100GB/játék telepítése miatt. De ezért vettem és így is ki fog szolgálni sok sok évig.
-
Dragon3000
veterán
-
J.Cs.
tag
Töröltem 100 gigát, most lett 150 giga szabad rajta. Nincs változás.
Holnap elviszem egy másik gépbe, s letesztelem úgy hogy nem erről fut a windows. Ha ott hozza több teszt után is ugyanazt az értéket, akkor a windowszal lesz valami gond, s megy neki a win reinstall. Ha nem akkor csak simán ez ilyen. Ezzel még garanciába vissza se tudom küldeni, mert nem fogják elismerni a hibát... Van egy olyan érzésem olcsó SSD-t többet nem veszek...
-
Dragon3000
veterán
Az oldalon ennyit írnak róla:
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280 típusú tárolóeszközök támogatása (SATA és x2 PCIe mód egyaránt)*1
1 db M.2 Socket 3, M Key csatlakozással, 2242/2260/2280 típusú tárolóeszközök támogatása (4x PCIe mód)*2
6 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, szürke
*1 Ha az M.2_1 foglalatban SATA módban telepített eszköz található, akkor a SATA_1 csatlakozó nem használható. -
Frawly
veterán
Régen sem volt jelentősége, hogy partíciókra bontod-e vagy nem. A 64 gigásokat csak azért nem volt divat további partíciókra osztani, mert elég kicsi volt a 64 gigás méret önmagában, ha ezt még részekre osztogatod, olyan kicsi részeket kapsz, amik nem használhatók semmi értelmesre.
[ Szerkesztve ]
-
Pgraph
aktív tag
Szerintem ez mindig urban legend volt csak...
Mivel a vezérlő az egész meghajtóra nézve kezeli a használt blokkokat, másban nem lehet hátrány. A particionálás csak logikai szétválasztás.[ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
dugo_
veterán
Nincs megkötés, hogy milyet raksz bele. Csak nem fogja kifutni a gyári sebességét egy gyorsabb x4-es modell, mivel 1950MB/s körül megáll a PCIe 3.0 x2 átvitele.
Nem NVMe protokollos PCIe nincs már a piacon. M.2 SATA pedig kizárja a SATA_1 portot, mivel közös csatornát használnak. PCIe x2-es SSD-t szerintem nincs értelme venni. Ha nem kell sebesség, akkor elég egy olcsóbb M.2 SATA, ha kell, akkor majd később jól fog jönni a meglévő PCIe x4, ha lesz olyan lapod, amiben kifutja magát a 2. slotban is.
-
Mankó
veterán
-
HSM
félisten
Hát nem tudom. Jó eredmény persze, ami el is várható egy 850 EVO-tól, de szerintem semmi szégyenkeznivalója egy 840 PRO-nak.
Nálam ezt dobja CDM-ben, fél éves win7-en, 5,5TB írás után egy X99-hez képest ősöreg, Sandy Bridge-es notebookban:Gyakorlati szempontból is szvsz édesmindegy, 29MB/s vagy 45MB/s a 4K olvasás, mindkettő óriási szám a 4KB-hoz képest, másfelől normális esetben amúgysem össze-vissza szétszórt 4kb-os blokkokat kell olvasnia többszáz MB-os méretben. Csak egy 100MB-os file-t is ha kiszámolod, majd 25 000 darabra kéne tördelni/töredezni, hogy 4KB méretű darabkákra hulljon szét. Nem túl valóság-szagú.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Autós topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Horgász topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Filmvilág
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest