Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Befutott a foltozásra fókuszáló GeForce driver gyorsjavítása
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
Rendhagyóan rövidfilmek és félúton vagyok az antológiában, de ki kellett írni.
Kontextus: A "Three... Extremes" nagyon régóta a listámon van és végre az Arrow kiadta blu-rayen nagyon jó minőségben a dupla antológiát, 3-3 szegmenssel. Régóta a listámon van, mivel a rendezők között ott van Park Chan-Wook (Oldboy, No other choice), Takashi Miike (Audition, Blade of the Immortal) és Kim Jee-woon (A tale of two sisters, I saw the Devil).
Memories (Sam Gang) ("Three / Sam gang" pt1) 2002
Jó rendező, jó színészek, jó díszlet, jó sztori.
Klasszikus ázsiai horrorsztori: Jumpscare nincs, fél órában pedig kb amit el tud mesélni, azt jól csinálja.
7/10. Ebben a sztoriban kb ennyi van, hiába az egyébként jó megvalósítás. Rövidfilmtől teljesen oké.
Dumplings (Gau ji) ("Three... extremes / San gang 2" pt1) 2004
Remek rendezés, berendezés, kellékes, operatőri munka, színészek és sztori. A történetmesélés feszes és kb minden eszközt megragad, hogy kb 35 perc alatt elmeséljen egy komplett másfél órás horrort.
Uramatyám. Fruit Chantól (Made in Hong Kong) nem láttam filmet, viszont ahogy néztem főleg Hong Kong kínai csatlakozása környékén, társadalmi témájú drámákat rendezett. Szóval úgy áltam neki, hogy Chan-Wook és Miike esetén kiszámíthatatlan mit kapok, az első szegmens pedig egy dráma rendezőtől biztos nem fog elmenni a falig. Tetejében a film is altat, az első tíz perc Cabinet of Curiosities vagy egy lazább Substancenek tűnik. Aztán egy ponton beugrott a South Park
epizódja, de úgy voltam vele, hogy áh, kizárt, hogy egy tradicionális fiatalításos boszorkánysztorit továbbtolna addig. Aztán amikor mégis, úgy voltam vele, hogy akkor itt most átléptünk egy határt, de a következő falig már egész biztosan nem megy el (spoiler:702 "Crazy Kripples" ). Aztán amikor azt hinnéd, hogy eljutottunk a lezárásig, utolsó jelenet, mi baj történhet, akkor a biztonság kedvéértdehogynem .még rátesz egy lapáttal Alapvetően tehetséges auteur rendezőknél kiszámíthatatlan mi lesz, amikor horrort rendeznek. A végeredmény általában vagy sótlan, vagy a magas produkciós érték miatt elemi erejű. Ez az utóbbi. A film gyakorlatilag működik többszintű allegóriaként, reflektálva a városi életre és a régi hagyományokra, Hong Kong és mainland Kína kapcsolatára. A képi világ is szuper, avagy a kettősség a díszleteken a tapétán és a berendezésen is megjelenik. Mellette pedig európai szemmel francia vagy olasz extrém szinten robog el a falig, bár technikailag ez itt egy Grimm mese szintjén van a kínai egykepolitika gyakorlati eredményeivel (abortusz a közbeszédben) fűszerezve.
9/10. Horrorrajongóként ajánlott, de kizárólag ha jó a gyomrod. Nekem pedig lassan tényleg át kell váltanom karácsonyi filmekre.
---
#értékelés
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- BestBuy ruhás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Hardcore café
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest