Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- E-book olvasók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
davidsone
addikt
-
micafighter
nagyúr
Ezt töltsd le: http://www.dev-c.com/fallout4/shadowboost/ (ugyanaz a mod csak a mod készitöjének van saját honlapja ahol mindig a legfrisebb van fent).
Egy zip fájl fog lejönni, ha kicsomagolod ennyit látsz:
A bin mappa tartalma:
A bin mappából mind a 3 fájlt másold be a játék könyvtárába a Fallout4.exe mellé, az elérési út valami ilyesmi lesz:
Neked ennyi a teendő. Alapból úgy tudom az árnyékok rajzolásának távolsága egy fix érték a játékban. Annyit csinál ez a mod hogy az árnyékok rajzolásának a távolságát az FPS-edhez "igazitja". Én beállitottam 56-ra, igy elvileg azt csinálja hogy ha 56 alá esik az FPS-em, fokozatosan csökkenti az árnyékok rajzolásának távolságát, ezzel pedig növeli az FPS-t. Ahogy megy vissza 56 és fölé az FPS-em, fokozatosan növeli az árnyékrajzolás távolságát.
-
micafighter
nagyúr
Én próbáltam, pár napja fent van, úgy vettem észre nyertem pár FPS-t, de nehéz pontosan megmondani úgy, hogy 60FPS lock-on vagyok és 50-60 FPS között mozog az esetek többségében az FPSem. Plazmacuccinak viszont nem segitett [link].
Viszont azt nem tudom hogy Plazmacucci nézte-e a mod ShadowBoost.ini fájlát:
fTargetFramerate - fps you need, shadow draw distance will be smootly adjusted until ingame fps meets this value. If you are playing with vsync or fps lock then you must set this value few fps lower (2 to 5) than your actual fps limit is, otherwise the boost may consider your locked fps as balanced by itself and stop increasing draw distance.
Én ezt beálitottam 56-ra.
(#3197) Plazmacucci: nekem ilyen gond nincs. Próbáld meg az fTargetFramerate-et beállitani a max FPS-ed alá kicsivel. Aztán próbáld meg letörölni a modot hogy tényleg azzal van e gond az ajtóknál.
.LnB szerintem egy próbát azért adj neki, nálam pár FPS-t javult az amúgy is jó érték
Viszont mivel te FPS lock nélkül játszol, az fTargetFramerate-et nem szükséges módositanod. -
-
micafighter
nagyúr
-
-
micafighter
nagyúr
Ha befejezem a jelenlegi küldetésem kipróbálom neked hogy a hármas szintü orvos "bolt" amit épithetsz a településeiden, az ért e arcplasztikához.
Amúgy figyelted az FPS-ed mennyi volt átlagban amikor sokat akadtál? Mostanában mennyi?
Szerintem inkább ahhoz van köze, pl a zárnyitás is FPS-hez kötött gyorsaságú, és lehet pl a terminálnál is van valami hasonló programkód ami FPS-hez kötött és azt okozza hogy magas FPS-en beragadhatsz.
Szerk. Na közben brumi1024 megirta a tutit
Nem is gondoltam hogy plasztikázni is lehet konzolból 
-
frame>24
addikt
Ezt arra írom csak, és tényleg csak infóként, mellékesen, hogy legyen összehasonlítási alapod (mert írod ugye, hogy a többit részt nem játszottad), szóval hogy menyire vették komolyan az elejét az "ős" Falloutoknak, ezáltal miért volt beleélhetőbb az egész kiindulási szitu.
-
frame>24
addikt
"nem tudom összehasonlítani a korábbiakkal"
Fallout-1:
Ott a fő küldetés(sorozat) első nagy lépésére konkrétan 150 napod volt! Ha szartál rá, ~30-20-10 nappal a lejárta előtt kaptál kétségbeesett hívásokat a bázisról, hogy remélik jól vagy és kurvára sietsz haza a water chippel (óbocs, spoiler)! Jah, ha nem teljesítetted, game over volt. Szóval érted, ha el is kezdtél megfeledkezni az életről, volt egy kb. jól teljesíthető alap quest, amire hihető módon emlékeztettek, hihető fontossággal, és ha az megvolt, NA AKKOR mehettél nyugodtabban felfedezni a világot.
szerk2: Fallout-2 detto, ott is volt időhöz kötött első nagy quest segítség-kiáltásokkal, hogy hol vagy má', csak ott (ha jól emlékszem) nem lehetett időben vissza érni, ami rávitt a fő-quest folytatódó ágára...
(Azon tényleg én is mosolygok, amit már vagy 1000-en írtak, hogy leölik/kinyírják a teljes családodat, aztán mész agrármérnöknek a kistelepülésekre. Én sem tudtam beleélni magam a családom elvesztésébe, hát megindultam motyót keresni a világba.)
-
törölt tag
Igen, ez jogos felvetés a jelen helyzetben, ami ugye egy kész produktumot jelent, így ezzel már valóban nincs mit tenni. De szerintem a narratíva (akár a karaktertől származó random, saját magának szóló, elejtett megjegyzései szintjén) ilyen szintű hiánya megint csak egy hiányosság valahol. Legalább megszólalna, amikor
, hogy WTF, vagy valami. Vagy hogy nem, ilyen nincs, biztos csak álmodok, vagy akármi. A játkos személyesíti meg a karaktert, azon keresztül lép interakcióba a környezetével, vagyis át kéne tudnunk vinni az érzelmeinket, itt ez rendkívül csekély mértékben lehetséges.meglátja az első mutánsokat Most gondold el, túl vagy az első sokkon, miután
Most ezt hogy reagálnád le ténylegesen, amikor ha jelenleg utazás közben a városban hallanánk egy lövés sorozatot, kis túlzással – egyeseknél pontosankiestél a krióból. Aztán felérsz a felszínre és jönnek az óriásszúnyogok, a földből előmászó gyilkos lények és ház méretű kreatúrák, rögtön az elején.
- összeszarnánk magunkat? Sztoikus nyugalommal belemászol a Power Armorba?
Nem. Vissza akarsz menni a Vaultba, hogy összeszedd magad. És itt nagy ziccert hagytak ki, mert ha visszamegy, kutakodás közben találhatott volna pár oktató jellegű holofelvételt arról, mi történt a háború kirobbanása óta. És akkor már jobban felkészülve megy ki. De várjunk csak, mi lett volna, ha rögtön az eszmélés után talál rá ezekre az anyagokra és csak ez után engedik ki a készítők a figurát a pusztaságba? Máris nem lenne annyira vicces és logikátlan az első, közvetlen interakció ezzel a halálvilággal… Még akkor is sokkolnia kéne, de így, hogy kimegy és kérdés, kiakadás nélkül , aztán nekiáll paradicsomot termelgetni meg ágyakat ácsolni másoknak… Á!kaszabolja a Deathclawot Power Armorban Az nagy kár, hogy ezzel kezdted, a 3 ehhez képest isten, hangulatban egyszerűen nem is lehet egy lapon említeni a kettőt, annyival mélyebb, jobb, súlyosabb az (mármint a 3), és hát a Vegas is egy brutálisan jó, szinte kifogástalan cucc.
-
-
Reaper
őstag
Simán be lehet tölteni, nem kezdtem volna újra ezért, csinált is a srác egy videót róla step-by-step, beleértve, hogy milyen modokkal jön ki a teljes élmény: Gorgeous VAULT-GIRL - Now Transferrable
Amúgy csináltam pár képet a kis kolóniánkról, amire eléggé büszke vagyok
[link] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Nem a Thinkgeek-re írtam, hogy gyanús, hanem arra a magyar boltra, amit a hivatkozott hozzászólásban linkeltél.

A szállítás valóban kicsit kellemetlen tud lenni, én már többször rendeltem tőlük, a legolcsóbb szállítási díj 18, a legdrágább 26 dollár volt (ez utóbbi pl. egy 4 pólós rendelés volt 60 usd-ért, ami szállítással együtt is egy kicsit olcsóbbra jött ki, mint az általad linkelt gyanús boltból 4 póló – persze ez tavaly volt, amikor még jóval barátságosabb volt a dollár árfolyama).
-
varadigabor
senior tag
-
pomk
őstag
2 tanácsot adnék még:
1. Spórolj a perkekkel és ne oszd el őket csak azért mert kaptál pontot. Inkább ismerd ki a játékot, a skilleket, perkeket és fontold meg a döntésed! Én is már teljesen más irányba osztanám el őket ha tehetném, uh valószínű fogok is egy új karaktert kezdeni(ha lenne rá időm...).
2. Küldetésekre fókuszálj, aránytalanul sok xpt adnak a sima közúti szörnyek megöléséhez képest pl. 300 vs. 12.Az egész abból indul, hogy milyen típusú karaktert szeretnél: erős/közelharc - mesterlövész - karizmatikus/nagydumás kereskedő - intelligens tudós - ügyes/lövész/ninja - szerencsés/sok kritikus sebzéssel és persze ezek kombinációja...Olvass utána melyik skill mire jó és melyik mit ad. Van erről számtalan magyarázó videó is, amelyekből tudsz tanulni.
Ha a karaktereddel ölni is akarsz és ha a lőfegyveres harcra fókuszálsz, akkor gondold ki hogy neked melyik fegyvertípus szimpatikus és ha lehet maxold ki a sebzés növelő perkjét. Lockpick / Hacker / Medic hasznos perkek. Awareness azért, hogy lásd az ellenfél szinjtét VATS-ban, bár e nélkül lehet élni de 1 pontot szerintem megér. Gun nut / Armourer fegyverek és páncélok fejlesztéséhez szükséges. Stb. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Van a Bethesdának saját official merchandise store-ja, onnan is lehet mindenféle Fallout-related dolgot rendelni. (Ez a linkelt bolt nekem elég gyanús, hiába írják magukról hogy licenszelt cuccot árulnak, a Fallout-osok szerintem nem azok.)
-
SaGa59
őstag
Bocs, a válasz SAMG3-nak szól, csak rossz gombot nyomtam.
Egy kis kiegészítés:
Építő módban csak oda kell fordulni a generátor (vagy más bekábelezendő objektum felé), hogy sárga keretet kapjon, nem kell "kiválasztani az E-vel", az ahhoz kell, hogy felkapd és odébb tedd vagy elforgasd. Ekkor kell megnyomni a SPACE-t és elindulni a másik objektum felé. Ha a levegőben húzott kábel bepirosodik, akkor túl messze van a másik pont, vagy leteszel a kettő közé egy oszlopot vagy fali csalakozót, vag közelebb hozod egymáshoz a két cuccot. Minden elektromos berendezésnek van olyan pontja, amin látszanak a porcelán szigetelők, oda lehet kötni a vezetéket, máshol nem csatlakozik. Amíg húzod a kábelt, a lehetséges célok fehér keretet kapnak.A kábel nem tud átjutni a közbeeső tárgyakon, ami lehet pl az adótorony antennatányérja is, így fontos, hogy a két csatlakozási pont között ne legyen semmi, ráadásul a kábel belógásával is számol a program, így ha két padlóra/tetőre rakható felfelé álló csatlakozó között túl nagy a táv (de még kisebb, mint amit egyébként át tudna hidalni) nem engedi a bekötést, mert leérne a vezeték a padlóra. Ezen kívül fontos, hogy a kábelek ha fejmagasság alatt lógnak, akadályt jelentenek, azaz olyan helyen ahol járni is akarsz, oszlopokra tedd.
Azt, hogy milyen stílusban érdemes játszani, neked kell eldöntened, ezért RPG: A kezdeti S.P.E.C.I.A.L. beállításaidtól függ, hogy mire képes az elején a karaktered. Lehet mindenben átlagos, de csinálhatsz gyors, ügyes, okos, vagy gyors ügyes, karizmatikus, vagy erős, buta, mázlista karaktert, meg még vagy 50 félét.
Ebben a verzióban később is adogathatsz pontokat a fő tulajdonságokra, így menet közben módosíthatod a karakter képességeit. A korábbi verziókban erre nem volt mód, csak a perkekkel lehetett variálni, illetve a megtalálható könyvek, bólogató babák adhattak még 1-1 pontot a képességekhez. Itt egyelőre úgy tűnik nincs akkora eltérés a különböző játékstílusok között, mint a korábbiakban. Ott majd minden fontos feladatot (a fő sztorihoz tartozókat szinte kivétel nélkül) meg lehetett oldani 2-3 módon, attól függően, hogy erővel, ügyességgel, ésszel vagy rábeszélőképességgel volt jobban ellátva a karaktered.
-
micafighter
nagyúr
-
Nissifer
tag
.LnB: A jegyzetelés hiányzik a játékból.
Most komolyan a játékban akarsz jegyzetelgetni? Én egy spirál füzetet fogtam be erre a célra.
Ami nekem a legjobban fájt a játékban idáig, az a
Ez mekkora arcul köpése már a rajongóknak. De most komolyan, berakják újra a már egyszer kiégetett sémát, ráadásul ez a remix nyomába sem ér a wasteland survival guide-nak, és az NPC szottyadt lotyónak tűnik Moira-hoz képest. Kb. az árnyéka sem lehetne. Ettől konkrétan lefagytam. Ez mi?! De most tényleg, ez mi?!!Diamond City-ben lévő dokis küldetés sorozat. 
-
gyimger
őstag
Az úgy jó, de úgy rémlik, még a valamelyik fallout 4 ini fájlban hozzá kell adni valahol ezeket a mappákat, pl. /TEXTURES, stb.
Megkerestem:
Go to \Documents\My Games\Fallout 4\
In your Fallout 4.ini, edit the following line:
sResourceDataDirsFinal=STRINGS\
to
sResourceDataDirsFinal=STRINGS\, TEXTURES\, MUSIC\, SOUND\, INTERFACE\, MESHES\, PROGRAMS\, MATERIALS\, LODSETTINGS\, VIS\, MISC\, SCRIPTS\, SHADERSFX\In your Fallout4Prefs.ini, add the following line under [Launcher]:
bEnableFileSelection=1Ez tölti be a különböző modokat.
BÉTA patchet letöltötte valaki? Van vagy 93 MB.
-
micafighter
nagyúr
A megfelelő perkekkel nagyon erős tud lenni. Az odamegyek és szétverem kisebb nehézségi fokozatokon müködhet ha van elég ellenállásod, viszont a ninja osonó bunyós erősebb, vagyis egy közelharci karakter Blitz, Ninja, és Sneak magas Agility-vel párositva elég hatékony. Közelharci sneak attackra 10x-es sebzés szorzót ad a Ninja perk
A többi pedig segit hogy ezt be tudd vinni. Ha találsz Chameleon armort az is segit, illetve power armor-ra is van álcázó mod. Továbbá a páncélodnak is adhatsz olyan modot amivel nehezebben vesznek észre lopakodás közben 
warcat:
,,Nagyon állat dolog a power armor és vendortól vehető kard kombó "
Konkrétan melyik kardra gondolsz?

,,- teljesen W40k Space Marine, felszúrod és felemeled a levegőbe az ellent."
Power Armor-os power attackal csinál ilyet? Azt hogy is kell?
Gondolom csak sima enemy-ken müködik, legendaryt nem szur fel, meg tán' a non-humanoid lényeket sem 
-
warcat
veterán
Erre a válasz az agi ágon a Blitz perk.Odateleportálsz VATS módban és 10x sneak attack bónusszal lecsapod a fejét
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon állat dolog a power armor és vendortól vehető kard kombó - teljesen W40k Space Marine, felszúrod és felemeled a levegőbe az ellent.Szerk.: egyébként kiesett nemrég egy Chameleon-os legendary lábvédő,eléggé adja (ha mozdulatlan vagy lopakodás közben, nagyon nehezen felfedezhető kvázi-láthatatlan vagy.Blitz teleportálás és ölés után ez aktiválódik,többször előfordult már,hogy a többi észre sem vette,lehetett folytatni az 1-hit mókát
-
XFoxyX
tag
Igen, lesz olyan hogy ütik egymást egy bizonyos pont után. Viszont figyelmeztet előtte. Kidob egy ablakot hogy ha ezt most elfogadod vagy ide mész akkor ezzel a frakcióval ellenség leszel most már. Eltéveszthetetlen olyan ablakba adja ki hogy Igen továbbmegyek elfogadom vagy nem még várjunk vele.
Szóval szól előtte addig nyugodtan lehet küldizni mindenkinek.
-
-
micafighter
nagyúr
Alap recieverrel nem automata, de lehet van olyan reciever mod ami automatává teszi. Milyen reciever modod van?
Úgy is csekkolni tudod am hogy veszel egy ugyanolyan fegyvert mint ami a kérdéses, kiveszed a tiédből a modokat és mindent belepakolsz a sima fegyóba. Mod után nevet vált és egyből kiderül
Tudom hogy legendary fegyod van de ugyanaz mint a sima lézer stukker, csak van egy speciális képessége. Szóval ments, szerezz egy sima lézer stukkert, pakold bele ugyanazokat a modokat, nézd meg a nevét és töltsd vissza a mentést 
-
micafighter
nagyúr
Ha nem automata, akkor rifleman perk

Non-Automatic Pistols: Includes all weapons that benefit from the Gunslinger perk.
Non-Automatic Rifles: Includes all weapons that benefit from the Rifleman perk.
Automatic Weapons: Includes all weapons that benefit from the Commando perk.
Heavy Guns: Includes all weapons that benefit from the Heavy Gunner perk.
Melee Weapons: Includes all weapons that benefit from the Big Leagues perk.
Punching Weapons: Includes all weapons that benefit from the Iron Fist perk.
Explosives: Includes all weapons that benefit from the Demolition Expert perk.
-
micafighter
nagyúr
Leginkább csak magas szinten. lvl 17en kezdtem el találni T51 alkatrészt ami egyel van a T45 felett. Én lvl 40 előtt nem fogok többet power armorra vadászni mert véges számú hely van ahol framet találsz. Egyik helyen találtam egy pucér framet egyetlen T45 alkatrésszel , mert csak lvl13 voltam. Ha lvl 40 körül megyek oda lehet egy komplett T60 vár, vagy jobb :/
-
micafighter
nagyúr
Channel the spirit of the Old West! As long as you’re familiar with exactly what constitutes a “nonautomatic pistol” (the Weapons chapter has a complete list), which is a one-handed gun that you fire once per shot.
Akkor lesz belőle rifle ha nagy, kétkezes markolatot kap. Ezt onnan is tudom hogy a moddoltan talált cuccok neve ezt tükrözi. Ami kis egykezes az mind pistol, ugyanaz egy nagy kétkezes markolattal már rifle.
-
crue
őstag
-
Hunbeast87
senior tag
Nekem tetszik, jó lett!

Lehet, hogy én is összedobok egy hasonlót.
(#2197) HáGé : Magas accuracy és V.A.T.S. nélkül is ha arcon lövöd őket, már vége is van az első kettőnek, de a glowing is hamar megfekszik. Bár mikor egyszerre találkoztam 2 softshell, 1 glowing és 1 hunter mirelurk-ot tartalmazó csapattal...
Negyed óra fogócskázás volt velük
Egyébként egyszer már én is összefutottam egy Legendary Mirelurk Hunterrel, nem volt kellemes élmény. Menekülés közben persze köszöntem még egy kósza Radscorpionnak is, akibe sikerült belefutni. 
Ha szerinted a Deathclaw nem erős, akkor valószínűleg csak az alap felszereltségűvel találkoztál. Majd jön egy legendary kiadás
belőle és átértékeled azt a rangsort.
Szerintem a legrosszabb a Super Mutant Suicider, főleg ha több Super Mutanttal van együtt és nem tudod elsőnek kilőni. Ha sikerül, akkor meg nem sok dolgod marad utána.
Emellett a Raiderek és Gunnerek is meg tudják szivatni az embert. Mikor 3 rakétavetővel lőnek egyszerre, az tud rosszabb lenni, mint bármilyen más szörny.
-
Hunbeast87
senior tag
Viszont Ő az előző hsz-re válaszolt.

Pedig úgy voltam vele, hogy: nem, nem veszem meg... várok. Értékelések, tesztek, jön egy-két patch. Kipróbálni nem akartam tört verzióban.
A valóság: meló után megvettem, telefonon elbúcsúztam barátnőmtől, míg letöltött addig Steamen két barátomtól (nem csak Steames, real life barátok is
). Hajnali fél 3 körül gondolkoztam már azon, hogy megéri-e még lefeküdni, vagy aludjak bent? Szerencsére rugalmasba járok, így néhány órát tudtam aludni, később értem be. Csúszóm megy lefele a játék megjelenése óta rendesen... 
Bocsi, hogy ilyen off hsz-szel bombázom a topikot, de gondolom többen is nagyjából hasonló helyzetben voltak.

Vagy csak én vagyok túlságosan kocka.
(#2175) micafighter : Ha megtalálod, akkor privátban átküldhetnéd majd nekem.

Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Add az iPhone-od a Mobile Sharknak!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Synology DS220+ kitűnő állapotban, + 4GB RAM, minden tartozékkal, dobozzal eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(amúgy nem) esküszöm h tolható volt 30FPS lock, nagyon ritkán kis dropp, betmobil bepattanásnál tépet be de ezen kívűl tényleg rendbe volt beleraktam vagy ~50 órát.
Az 15.7.1-el volt a legjobb a teljesitmény nálam ezek közül. Majd egy újabb driverben javulást várok az 15.7.1-hez képest mert ez a driver még a Fallout 4 előtt jött ki.
Mert miután elütötted az áldozatot a holdra, akkor meg is találod a hulláját a tárgyaival?! 

De az perk amit ad az egész jó miután alszol egyet,bár nem tudom hány percig tart egyáltalán ez a bónusz xp...