Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valami van mert a patch óta hangosabb a VGA-m.

-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igen, ott kiválasztottam mind a 3-at, hogy dupla statot adjon rájuk, bár small guns felesleges volt. Itt viszont nem lesz annyi pont mint a 2-ben.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na ezt nem is tudtam, mert ebbe a részébe nem is másztam bele a játéknak, max. talált fegyvereket bontottam szét modokért.

-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem feltétlen, több -féle képpen is tudsz szerezni modokat, pl boltostol veszel x fegyvert csak a modért, kiveszed belőle és átfested a tiédre gond nélkül, ahhoz nem kell semmi perk
Nem csak kraftolni lehet őket 
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Bocs, hogy nincs benne ez is az alapműveltségemben!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kareszovics
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
Kareszovics
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Illetve nem tudom, hogy Te találkoztál vele, de lényegében van egy küldi amivel
egy mozdulattal ki is lehet nyírni mindhárom mofot a legelején szinte, úgyhogy semmit nem kell Nekik csinálnod, mert ugye halottak. 
-
Kareszovics
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Engem az zavart az egészben, hogy nem értem a koncepcióját annak,
hogy miért is leszünk mi gang leaderek, amikor előtte szabadítjuk fel Commonwealth és környékét lényegében, hogy valamilyen úton módon, békét biztosítsunk a számunkra fontos frakció és nyilván a maradék civil részére. 
Vagy csak én nem látom át a teljes képet?

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Dehogy haragszom, hisz' csak beszélgetünk.

(A bennem lakó kisördög azért azt mondja, hogy ha nem jut eszedbe a neve Google nélkül, akkor annyira nem emlékezetes település, de lepisszegtem.
)
Lehet, hogy nem ment át írásban, te tényleg kíváncsi vagyok.(#6271) Csapoati: Nem rossz, de Megatont is pont emiatt kihagytam a felsorolásomból.

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kicsit ezt a választ kenegetésnek érzem a korábbi hetyke "dehogy nincs, soroljam?" után.
Kérlek sorolj fel egy pár konkrét helyszínt, ami szerinted felért az általam felsoroltakhoz.(A Star Wars-os példád nekem picit sántít, a New Vegas is egy pompás rész lett (sőt!), onnan csak azért nem hoztam pár példát, mert feleslegesnek tartottam. Ahogy pl. [és ez most kicsit off] az Oblivion után a Skyrim is zseniális lett, szóval szerintem a hasonlatod nem állja meg a helyét. Egyedül a Fallout4 lett rossz, de az nagyon – a Bethesdának nálam egy dobása van még, a TES6-tal.)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én próbáltam szeretni.
156 órát tettem bele, 41. szintig vittem el a karakteremet, megcsináltam 51 küldetést és felfedeztem 162 helyszínt és ezek között egyik sem volt olyan emlékezetes, mint Little Lamplight, Big Town, Grayditch, Republic of Dave, Arefu, Underworld, Oasis, Paradise Falls, Andale, Rivet City vagy Tenpenny Tower. És akkor ezek csak azok a lakott települések voltak, amik hirtelen a Fallout 3-ból eszembe jutottak. És nem hívtak mindenkit settlernek egyik helyen sem.
Tehát igen, tulajdonképpen kíváncsi vagyok, hogy milyen ehhez hasonló helyszínek vannak a játékban, mert én szinte egyáltalán nem találkoztam velük. (Egy volt, ami tetszett, a Pickman's Gallery.) -
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pontosan. Ha keveset játszottak vele nem csodálom hogy nem találtak sokat, én 300 órát tettem eddig a játékba és sok mindenre én se akadtam rá magamtól
Ettöl függetlenül még ott vannak bent a játékban. Max nagyobb a pálya és ezért nehezebb rájuk akadni. -
4264adam
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én az alap játékot, De a Season Pass is bevásárlásra kerül karácsonykor, akkor kezdek neki. 30€ még mindig drága a DLC csomag. 6400Ft volt az alap játék, Ph-n lett volna 5.500Ft-ért.
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miből gondolod, hogy lesz jövőre DLC? Tudtommal a NW volt az utolsó.

-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem fogom lespoilerezni.
Ha annyira nem bírod ki nézd meg youtubeon. 
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azért írtam csak azt, mert egyedül abban van értelmes tartalom meg a Nuka Worldben, ha szeretsz gonoszkodni (mert ha nem akkor kb. semmi értelme). Az Automatron elég rövid, de ettől persze nem rossz. A többi meg építgetős cucc (amit a modok 100x jobban bővítenek, mint ezek, így nem is ér még annyit se amennyiért vesztegetik őket).
-
4264adam
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Season pass:
Far harbor
Vault-Tec Workshop
Contraptions Workshop
Nuka World
Wasteland Workshop
AutomatronMeg még volt valami régebben linkelve egy Fallout 4 honlapon belül tölthető 400mb alatti méretű új quest-eket tartalmazó csomagról.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én bele tettem 120 órát, most fogom megvenni az alap játékot. G2A-n kifogni 6 ezer alatt vagy HA-n 6 ezerért. Kiegészítőket pedig steam 50% leárazásnál.
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Max a Far Harbor.
-
sheep
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hello,
azt sajnos nem tudom mi lehet a problémád, de nálam kb 20mp alatt betölti az egyes részeket, és nincs ssd-m sem. GTX 970-em van.
Csak arra akarok kilyukadni hogy nem biztos hogy a gpu hibája.
Szomszédom most vett gépet, i7, gtx1070, ssd, 16gb ram, és konkrétan pár mp alatt betölt bármikor, számomra is döbbenetesen gyors a töltés.Esetleg az nvidia vezérlőpultban nézd meg, hátha van vmi beállítás a Fallout.exe-hez.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Annyi jogom/lehetőségem van itt kommentelni mint neked egyszemélyes mesedélutánt tartanod a gyermeteg élményeidről."
nem, nincs. ő magáról ír, te meg másról. nem is szépet.
ennek a topicnak pedig nem ez a célja.
mindenki leírhatja, hogy miért és hogyan szereti játszani a játékot.
de nem írhatja le, hogy mit gondol mások játékáról - amennyiben az sérti/sértheti azt a másik felet. ez az utolsó kommented pedig már egészen furcsa volt, bőven túl azon a határon, ami itt megszokott. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Wow.
Ez derekas mód szociálisan primitív és személyeskedő válaszra sikeredett, remélem ezt te is belátod. Meg amúgy is teljesen uncalled for. Ennél azért többet várna az ember.
Mindenesetre wp no re.
Az a load előtti, screenshotolós / pusztulós része volt a játéknak (ahogy a röhögő emotikon és az előtte lévő kommentek erőteljesen sejtetni engedték), nem ilyen ruhákban váltotta meg a poszt-apokaliptikus világot. Ugye.
Ne is törődj az ártatlan sztorizgatással, mennyé vissza mészárolni mindenkit, mert az úgy jó.
-
Proxy2
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valami szuper megerősítésre vágytam!

Normál nehézségi szinttel neki is kezdtem, full eredeti felállás, semmi mod.
#5110 csabsz13 Köszi!

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A helyén, mi? )
Az első Falloutot pl. végig lehetett úgy játszani, hogy SENKIT és SEMMIT nem ölsz meg.
Volt egy ilyen karim is; a Vault 13-ból kilépve kénytelen volt elpusztítani egy rárontó, éhes patkányt - aztán a haláltusáját vívó, csóró kis emlős látványa úgy megviselte lelkileg, hogy szilárd elhatározássá és életformává vált nála, hogy az élet szentsége a legfőbb érték.
A csatákból mindig elfutott, a nagyon rázós helyeken meg a csillagászati mértékű sneak és lockpick képzettségeivel lavírozott át. Az outdoorsman-ra is kapott azért.
Ez volt az a kari, aki a játék végén a szintén csillágaszati speech + science + CHR-kombójával sikeresen meggyőzte arról a főboss-t, hogy a nagy, világmegrengető terve egy biológiai baromság - aki ennek hatására egy rövid magábafordulós intermezzo után öngyilkos lett.Persze az a kari is vicces volt, amelyik 10-es LCK-kal bírt + Jinxed perk és a legtöbb csata úgy nézett ki, hogy két szerencsétlen egymással szemben állva PRÓBÁL lövöldözni a prérin, de nem sikerül - és arra megy ki a játék, hogy ki fog elsőként valami böszme critical dmg-failt nyomni saját magára.

Még mindig a legjobb rész az első, amit egy hajszálnyi távolságból követ a 2.
A későbbi epizódokban is van rá lehetőség, hogy nagyon moderate mértékben mészároljunk, csak azt, akit / amit NAGYON muszáj.
A játék EGYÁLTALÁN NEM erről szól. Mármint, hogy agyatlanul, össze-vissza öldökölni.
Sajnos, mivel a 4-ben az RPG-rendszer elég ostoba és szét van butítva, a játék inkább hajaz RPG-elemekkel (jócskán) teletűzdelt open world FPS-re, mint fordítva. Legnagyobb és legőszintébb bánatomra.
Ennek ellenére még lehet benne karaktert játszani - ha már a TES 3-4-ben is lehetett, még ha teljesen az IRL playeren múlt is. Optimális esetben kell is.Milyen ugráló csöcsök meg lila hajak? Hol látsz te ilyet? lmao
Az F4 karakter haja ŐSZ. Szerintem a búcsúzó jellegű atomvillanást és az egész addigi életmód elvesztését követő 200 év magatehetetlen cryogenikus sztázis, majd a szeretett férj kivégzése és az egyetlen utód elrablása (aztán a nukleáris világégés utózöngéjével való közvetlen szembesülés) okozhat némi lelki traumát. Főleg, ha előtte is már vashiányos volt, meg amúgy is hajlamos rá genetikusan.
A fiatalkorúakkal kapcsolatos dolgot meg lásd #5132-ben.
A vicc az, hogy csak random kommentelsz valami támadó jellegűt, ahelyett, hogy néznél / olvasnál.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Neked miért egy japó figura az avatarod? Ugyanez a kategória a te kérdésed is.

[oWn]f4te: Mi a TOS?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mondja ezt az, aki szerint a Fallout abból áll, hogy Rambóeasy-n mindenkit le kell mészárolni.
Igen, nyilvánvalóan a világégés után már nem születnek új emberek a sugárzóan napsütéses világra, akik közül némelyik nem is maradhat árván relatíve korán (hiszen szuperbiztonságos alkonytájt a sarkon lévő romos szupermarketbe levánszorogni egy adag radioaktív Korpovitért), hogy aztán egyedül kelljen megpróbálnia boldogulni a pusztában. Hogy csak a 4-nél maradjunk, Sheng Kawolski sem ilyen, ugye?

Mindig karaktert játszom. Még az ilyen RPG-herélt izékben is, mint a Fallout 4 vagy TES 3-4.
-
awacs
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Persze,csak kérlek írd meg hogyan.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
lmao
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Egyáltalán nem szenvedés. Legalább az ember meggondolja, hogy kivel, hogy és hol kezdjen, mielőtt még arra a szintre jutna, hogy a rektumából taktikai atomcsapásokat mér orbitális pályáról az egész kontinensre.
-
twi452
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szenvedésre az új xcom is tökéletes választás, kegyetlen szemét játék

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
'93 óta (NES-es idők kezdete, még PC előtt) volt időm rájönni, mi számít pozitív játékélménynek. 2000 után kb. két kezemen meg tudnám számolni, hogy összesen hány ilyen játék jelent meg PC-n.
Amikor tegnap este végre lemészároltam azt a KINTI (igen, bent durvábbak, mert szűk nagyon a hely - szóval ide még visszatérek) raider különítményt, sikerélményem volt. Ami pozitív.
Rákényszerít, hogy gondolkozz, tervezz, plusz ha az enemyk szintje a tied fölött van (ahogy jelen esetben is), egy kis szerencse sem árt és legalább közelítőleg tökéletes végrehajtás.
Így valamivel realisztikusabb és nem a manapság divatos "rinocéroszokat taglózol polifoam pöröllyel" kategória. Nyilván vanilla F4-ben is ez lenne, de szerencsére vannak jó modok. Kicsit kiforgatva a dolgot, érzed, hogy valamit végbevittél, amire nem képes minden második szellemi fogyatékos. Az igazi gratification egy formája, még ha monitor előtt gubbadva is.Gyűlölöm azokat a játékokat (new age cuccok 95%-a), amiken legnehezebb szinten agyatlanul végigrohanok load game nélkül, mert a kihívás NULLA. Már azért is achievement jön, mert kinyitottam egy ajtót vagy a jobb kezemmel megtaláltam az egeret. Siralmas.
Pl. egy új CoD ultramegahardon kb. 4 óra első indítástól számítva a záróképsorokig, úgy, hogy közben összesen volt két load, mert két helyen ökörködtem kicsit. Zéró sikerélmény, nem kért instant gratification, kidobott pénz (de pl. vanilla Fallout 3-ban is hardon, MÁSODIK szinten szupermutánsokat MÉSZÁROLTAM egy rozsdás hunting rifle-vel, lmao), de legalább érzem, hogy még talán a szomszéd Töhötöm is - aki a karjait egy T-72-es alatt, az agysejtjeit meg egy flakon fagyállóban hagyta - képes lehetne hasonlót véghezvinni. No thx.Ezeket csökkent képességű, vaknoob vérpistáknak gyártják, az meg távol áll tőlem, mint Makótol a z8 GND 5296-es galaxis.
-
sagajr78
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha ennyire érdekel akár a wikin is megnézhetted volna.

A sztori során ezt a fajta likvidálást nem tudod megoldani, ez sztorin kívüli lehetőség, ha már befejezted a játékot. Amennyiben még a játék vége előtt ellenségessé tetted a frakcióddal a BoS-t, akkor a sztori lezárása után előkerülhet ez a feladat (nem mindenkinek szokott előjönni még ha minden egyéb feltétel is teljesült korábban). A léghajó ekkor a feladat során leszedhető (ami vicces, mert a mozsarakkal nem a léghajót lövi a játékos csapata, hanem a repteret alatta). Szóval ha mindenáron ez a célod, akkor aktívan törekedj a dologra a játék során de leszedni a gépet majd csak a sztori után tudod. -
sagajr78
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Semmit, mert erre ott nincs lehetőséged. A MM csak az Institute-tal akar leszámolni, mással nincs baja és ezért likvidálásra sem fog felkérni. Magadtól meg nem tudod megsemmisíteni a BoS-t ha ahhoz nem vezet feladat. Ha ez a vágyad akkor a RR vagy az Institute mellé állj. Ha a játék befejezése előtt ellenséggé tetted őket, akkor lesz egy nagyobb bunyó, de még ebben sem tudod elpusztítani a BoS-t a MM frakcióval, csak rendezni valamelyest a helyzetet. -
.LnB
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nagyon spoileres, de itt a megoldás ebben. [link]
(#5025) [oWn]f4te: Survival alap. Tőled mást nem is vártam. De arra figyelj, hogy ha írásvédetté tetted az ini-t akkor nem áll át survival-ra, csak ha azt is átállítod az ini-ben.

-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na mi van most mégsem játszotta ki senki?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Most ilyen monitor van
PPI legalább több mint 24” FHDben 
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az meg bőven overkill ehhez a játékhoz, egyébként meg 60-70%-on pörögnek max a magok, szóval nem ez a probléma.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
twi452
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pedig vannak jópofák még ha rövidek is pl a Silver Shroud
Folyamatosan mosolyogtam azokon a párbeszédeken amiket lenyomott a karakterem
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát csak a vault 81 az 2 óra gameplay, mondjuk attól függ mennyire éled bele magad, én szeretek szétnézni, mindenkivel beszélni, de végig is lehet rohanni rajta.
Abott house szintén van 2-3 óra nehézségi szinttől függöen. És ez csak kettő mellék küldi a sókból

-
Gyula84
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
majd két év után visszatérünk rá

-
Kareszovics
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Esküszöm nem kötekedésként, de 104 óra játék után én még nem tudtam miről ír.
De most már mindegy is. 
-
Cheesus
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
De miért nem lehet úgy mint eddig a Spoiler tag mögé írni az odavalót, a többit pedig ON-ba? Pl. nekem is már lassan 70 órám van a játékba, aztán még nem igazán haladtam a főküldivel (azért Diamond City-be már eljutottam), viszont nem tudok mindíg leülni elé. Namármost azért mert már x hónapja kinn van a játék inkább töröljem a topicot a kedvenceim közül, nehogy belefussak valamibe?

-
Gyula84
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
még mindenki végig nem viszi
(szóval őrőkké) én pl 12órát játszottam elrohantam diamond citybe és kész 
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem baj ha csúnya vagy, csak nagy kufferod legyen, fekák azt szeretik.

Amúgy hetero a Piper jah, nekem már megvót. Meg szerintem másoknak is, szóval én már inkább nem nyúlnék hozzá a helyedben.
-
frizso
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszi

Este ki is próbálom!A flört nagyon tuti a játékban,
Hankook épületétől nem messze van egy földalatti bár, abban egy dögös vörös ruhás énekes csaj akit sikerült már elvinnem a közeli hotelba 
Azzal is egyetértek, hogy ez nem egy mindennapi tucat játék, amin csak végig kell rohanni és jöhet a pipa! A játékban a részletekig menően ki vannak dolgozva a beszélgetések, a karakterek, a mellékküldetések (a látványvilágról nem is beszélve)....már már annyira, hogy meg merem kockáztatni, hogy ezek végigjátszása nagyobb sikerélményt nyújt mint csak a fő szálat végigvinni.
-
frizso
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
frame unlock-ot hol és hogy tudom beállítani?
Köszönöm
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
én elkezdtem HDD-re telepítve és átraktam SSD-re. nagyot javult a töltési idő.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Wut? 3 PERC egy load game? Meg frame rate-hez kötött? Wut 2.
-
Devas
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Talán ha SSD-re telepíti a játékot?
Azt hallottam PS-en, már rezeg a controller, mielőtt eltörne a bobby pin.
Amúgy én arra lettem figyelmes, hogy jó 50 mentett állás felett a játék elkezd szaggatni és kifagyni. A törölgetés után jobb lett a helyzet. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Itt a megoldás a problémádra, a mai beta patch:
Beta Update 1.3.47 - January 19, 2016
Fixed texture threading issue causing unusually long load times -
Gyula84
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
nekem is lassabb lett a betöltés

-
Csapoati
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az előző oldalon még a patch notest is belinkeltem.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miljen a VGA-d? Mert nekem az r9 270-nel nem jelentkezik ez. Igaz a gyári szoftvere emeli is az órajelét 5%-kal amikor vga terheléses gamma van.
-
pomk
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Science-el csak a high-tech mod-okat(lézer irányzék, digitális kijelzős távcső, stb. ill. energia fegyverek fejlesztése) oldod fel, a mezei moddolás(cső, markolat, távcső, tár, stb.) ettől függetlenül is megy.
Így viszont nekem a 6-os INT-hez kötött Science logikus.(#4753) micafighter
Köszi a tippeket, van pár dolog ami új volt, bár az alábbiak már megvannak:
- PER 8. szinten van
- Sniper perk max
- Penetrator-t még nem tudom elérni de erre nem is tervezek rakni
- Concentrated fire szintén még nem tudom elérni de ezt fejleszteni fogom
- Critical banker 2-es szinten van
- Better criticals szintén
- Four Leaf Cover-t még nem tudom fejleszteni, de ez is tervben van -
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én INT-et maxoltam először, és mint már irtam, nem volt problémám. Nyilván lopakodós karakterhez nagyon kell az Agility, egy közelharcos hösnek a Power meg Endurance. Az INT ágra azért mentem mert én azt választottam hogy offenziv perkek helyett fegyvermodoláson keresztül javitom a karakterem teljsitményét.
,, És mivel egy csomó perk special-hoz van kötve, kb ötvenszer végig kell játszani, hogy mindent kipróbálj."
Két szöveges fájlt kell bemásolni a játék mappájába, és konzolbol pár betüvel resetelni tudod a perkeket. Pár perc az egész, én már vagy 3.-4. buildemet csinálom, 250 óra, még mindig az első végigjátszásom, bár a BoS endinget már megnéztem, de visszatöltöttem egy korábbira, mert csak kiváncsiságból néztem meg. Most olyan helyen vagyok még hogy bármelyik endinget választhatom.
,,Ha én csinálok egy alacsony int-es karaktert, nem tudok fegyvereket moddolni."
Ez nem igy van. Egész precizen fogalmazva tudsz modolni, csak egy csomó modot nem tudsz magadtól megépiteni. Én azt csináltam amig nem volt meg a perk-em hozzá, hogy boltosoknál kerestem modolt fegyvert olyan moddal ami nekem kellett, és megvettem a fegyvert a modért. Ha megvan a mod, azt rá tudod pakolni a fegyveredre, nem kell hozzá INT meg Science perk. Csak a mod épitéshez kell a Science. Charisma-t érdemes több okból is kicsit húzni, én a Local Leadert is fejlesztettem igy tudtam a bázisaimra tenni boltokat. Gyakorlatilag a saját fegyver boltodban annyi modolt fegyver van hogy onnan maxra tudod fejleszteni a fegyvereidet nulla Science perk-kel is. Ugyanez igaz a páncélra is. Mire felfejlesztettem a Science perkemet addigra már szinte minden fegyveremet maxra modoltam igy. Egyedül a Power Armor fejlesztések miatt csináltam mégis a Science perket.
(#4751) [oWn]f4te: INT-el több XP-t kapsz, 10-es INT-el kb +30%. Az INT ágon a legutolsó perk a Nerd Rage, egy nagyon erős harci Perk, aminek egy gyengébb változatát adja egy Legendary páncél tipus. Ott a Nuclear Physicst amivel tovább tudom használni a Power Armort (a power armor F4-ben egészen más mint az előző részekben. Nem páncél helyett veszed fel, hanem egy olyan páncél amibe belebújsz. A müködtetéséhez egy Fusion Core-nak nevezett elem kell ami folyamatosan merül a power armor használatod mértékében). Hacker perk kell a terminálokhoz. Ott a Scrapper perk amivel több nyersanyagot kapok ha lebontom nyersanyagra a tárgyakat. Ott a Science és a Gun Nut ami fegyverek, páncélok, power armor modolásához kell, illetve a bázisépitéshez. Például a Water- Industrial nagyon jó viz és pénz bevételi forrás, de 1-es szintü Science kell hozzá, és ott vannak még a védelmi tornyok ami minden településedre kell.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az INT csak a fegyvermodhoz kell?? Nemá..
-
Rossi
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mivel csak ezeken a kártyákon jelentkezett a flickering.
-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Gondolom.
Egy próbát azért megér nem? -
pomk
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
.
-
littlemole
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akkor csak benéztem az ottani előfizetéses dolgokat. Rosszul kattintgattam és feljöttek ilyen éves meg hasonló előfizetéses dolgok. Megnézem megint
-
pomk
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

-
Z10N
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szinten 7870 es nekem az emlitett helyen 60 fps van, semmi gondom nincs a fusttel. Viszont egyre gyakoribb a random desktop kilepes, neha mar nem kell csinalnom semmit es kilep. Maskor volt, hogy egy orara direkt othagytam es nem lepett ki. Mostmar olyat is csinal, hogy elmegy a hang es meg lehet jatszani par masodpercig aztan desktop. Soha egy windows uzenet, hogy az alkalmazas leallt egyeb okok miatt. Egyertelmuen a jatek bugos. Azt megfigyeltem, hogy 3-4 ilyen inditas utan lecsokken az fps. Meg kene nezni a crash logokat, lehet valami cache telitodik meg. Masra mar nem tudok tippelni. Ilyenkor meg azt is csinalja, hogy input lagom van. Ertsd a billentyu lenyomasa utan 2 masodperccel reagal a jatek. Eger OK.
Ui: Az INI-t meg nem allitgattam.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nagyon sokan ha két képet kapnak feliratok nélkül nem tudják eldönteni h mi a különbség. De ha megtudja, akkor élharcossá válik. Pl a borlovagok. Pedig csak PC megnevezésű alkesz mind

-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Arra a fény effektre gondolsz ami a fejlámpánál pl a rögzített lámpánál emulál egy bemozdulást?
Annyira irritál hogy ha látnák a niggersegeazalagútban helyszíneken nem is kapcsolnám. -
kokov
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tökéletesen megértelek. Én is sajnálom rá az időt, még ha 5 perc akkor is.
Ezért netezem össze munkaidőben, hogy mit akarok megtenni otthon egy programmal, mert itt fizetnek azért, hogy netezzek.
Otthon meg már tényleg csak pár perc, ha tudom előre mit, mivel, hogyan akarok. F4 mondjuk pont az olyan ini-s programok közé tartozik, ami szokott sikerülni kút főből is. Az évek meg a rutin, á frászt csak meglátok egy ilyet, hogy ssao, már nyomom is ki. Megvagyok nélküle, azt se tudom mit kell nézni. Már eljutottam oda, hogy sajnálom rá az időt még elolvasni is. Ránézek az eredményre, jó szevasz, ez gyökérség, következő...
Amúgy ha beveszed a leszarom tablettát az is jó, csak akkor negyed pénzből is ugyanitt vagy értesz. Megszokásból nagy pénzmagot beletoltál a konfigba és így semmi eredményét nem látod miközben elveszíti az értékét szóval tényleg az ablakon szod ki a pénzed, amiből annyi azért gondolom nincs, mert akkor nem közepes VGA-t vettél volna. Gondolom azt mondogatod közben, hogy munkához azért mennyivel jobb így, de áááh, kár volt ennyit beletolni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Plazmacucci
üzenetére
"Aki PS/BOX-on játszik és beesik neki 30 FPS alá, annak mit mondanál?"
"Bad luck. Buy PC."
-
kokov
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én original használom a játékot
Azt rosszul teszed.
A stereo 3D miatt külön képet kell számolni a bal szemnek és a jobb szemnek így pl. ez is rengeteg grafikus erőforrás többletet igényel a csúcson, mert egy erős VGA-nak kell tudni a 3D-t is, aztán egyre több lesz a 4k monitor is stb. Ebből egyenesen következik, hogy egy mai erős kártyához képest közepesen erős is bőven elég még 3 alacsonyabb felbontású monitorhoz is. Tehát ha nem számoltatnak vele hülyeségeket, akkor tökéletes egy monitoron. Ha tökéletes, akkor viszont nem vesznek másikat. Ez a bajuk.
Nincs olyan, hogy original használod, csak olyan van, hogy hagyod magad szívatni vagy nem hagyod. A teljes játékélmény megszerzéséhez semmi szükséged dolgokra, amiket a VGA-val kiszámoltatnak original azért, hogy el lehessen mondani, hogy a VGA-d kevés. Az „original” csak arra garancia, hogy át legyél verve. Arra garancia, hogy elhitetik veled, hogy szükséged van erősebb VGA-ra, pedig nincs. A történet attól zseniális, mert te teljesen ingyen írod már nekik a fórumba, hogy kevés a VGA-d hozzá. Nem azt írod, hogy tévedésben vagy tartva, mert a játékélményhez semmi szükséged arra, hogy minden falevélnek egyesével külön árnyéka legyen a földön és az minden fűszál színét egyesével változtassa 16 millió árnyalatban hanem azt írod, hogy GTX980-al az igazi, így aki neked ezt elhiszi és éppen venni akar VGA-t az máris többet fog költeni. Ez egy ilyen világ. Ha félsz attól, hogy baj lesz vele mentsd el azt a fájlt, amit éppen átírsz, ha bármit rátelepítesz, akkor mentsd el előtte az egész játékot másodpéldányban, de essél neki és buzeráld, ha vacak. Ne viccelj, egy kalap pénzt költöttél procira. Ne hogy már hagyd magad…
-
kokov
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Gond nélkül kikapcsolják ini-ben a felesleges vackokat, ami egy youtube videón nem látszik, (amúgy sem) pláne ha valami fügefalevél árnyékának a törése, meg hogy most az a levél az hullik ha gránát robban mellette vagy nem hullik meg hasonló gyökérségek, amit el tudsz képzelni. Nekem semmi baja a ködtől, rad viharban is rendben van, szóval tuti van valami ini-s vacak, ami nálad be van kapcsolva, nálam viszont nincs. Fogalmam sincs mi lehet. Én úgy szoktam, hogy kinyomok szinte mindent és egyesével bekapcsolgatok dolgokat majd minden indítás előtt (amikor eszembe jut) és ha nem látok különbséget újra kikapcsolom. Gyakran azt sem tudom mit állítok, mert arra lusta vagyok, hogy rákeressek. Ha nem veszem észre a különbséget akkor nem is kell, nálam ez így megy szubjektív alapon.
-
kokov
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ne viccelj már, ez az engine öregebb, mint a VGA, ami számolja.

Nem kell ehhez erős VGA ha nem kapcsolsz be minden felesleges gyökérséget. Ha nekem viszi a 3840x1024-et elég lesz neki az a kártya is.
Az viszont, hogy i7 4790 proci a hivatalos ajánlott és gránátdobálás mellett gyakoribb az akadás még relatíve kevesebb (4-5db) ellen esetén is együtt már nyugtalanítóbb.
A halálba tudja számolni magát. Túlrészletezték egy kicsit a srácok. Szerintem nincs elég HP ahhoz, hogy indokolt legyen ennyire lebontani, hogy akkor abban az elvi körben a 28. ember aki tőlem fél km-re áll most mennyit fog rajtam sebezni még a közel állók sebzésén túl. Túlspilázták. Úgy is az van, hogy vagy van fedezék amitől leszedegetheted a közelebb lévőket, vagy szétdobálnak gránáttal azt szevasz.
Tartok tőle, hogy ha nem kapcsolsz VATS-ra, akkor nincs az a gép, ami folyékonyan elvisz egy durvább ütközetet. A vacak HDD az egyetlen reményem arra, hogy lapcsere nélkül sokkal jobb lehet, este meglátom SSD-vel mit mutat, de tuti nem a VGA a baja, az 100%. -
Z10N
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
De a godrays eszi a legjobban. Ha azt ultrara rakom 10-15 FPS kapok, ellenben a koddel semmi gondom nincs.
Ui: Kiprobalom majd ezt a ReShade-t.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Olyan mod viszont már van ami kilövi a ködöt.
-
Z10N
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az nem kod, hanem fenyszorodas. Bar azt neztem, hogy high/ultra-n mar eleg hulyen nez ki. Low/medium-n turheto teljesitmennyel fut.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én 2 napja raktam fel a legújabb betát, semmi bajom nem van. Talán jobb is lett mint vót.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Most már megy tovább...Megvolt, csak nem akartam console-os probléma megoldást 
Köszönöm
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Akkor jól kib@sztak veled mert WiFi meg 3g mindenhol van

-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
én attól nem tartok, mert mire kijön blurayen addigra úgyis lecseng a hype, én meg moziba be nem teszem a lábam, mert van saját...
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
jóhát nem gondoltam volna hogy egyesek ilyen komolyan veszik ezt...

-
Chabe89
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát na ő is spoilerbe írta.
Lehet valakinek még ez is az. 
-
Puma K
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
És tényleg!

-
omikron23
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Amerika, GameStop. 12$ + adó, szóval nem tudtam ott hagyni...

-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Valoban azokat preferálom, jelenleg 13 állandó fegyverem van

(#4153) Ptech: helyes, nem is kell sietni sehova

-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én a companionok mellett még a lakosokat is combat armorba öltöztetem
Annyira kell figyelni hogy ha fegyvert adsz valakinek akkor adj egy tárra való töltényt is. Azt sose fogja elhasználni ugy vettem észre, de kell neki adni töltényt is. -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
És fegyvert is így adhatsz neki.
Plusz az összes szettlert is így tudod felkészíteni olyan helyen ahol pl kevés az építhető nyersanyag! -
Ptech
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Lesz egy equip gomb, asszem a T az, neked kell felvetetned vele miután az inventoryjába raktad.
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Mindent lehet, még póver armort is csak fő kő vele vötetni 
-
vvega30
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
PL. csak az a rohadt sok posta ne lenne rajta

-
4264adam
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Amúgy elég elmondani vagy nem írni semmit. Mint oktatni...Jártam az elméjében azt hittem lemaradtam valamiben.... brumi1024: Persze jöhet nyugodtan

-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miért, szerinted mennyire reális hogy stealth nélkül versz le karddal gépfegyveres ellenségeket?
Ettől függetlenül kivitelezhető stealth nélkül, muszáj kimaxolni az endurance-t, toughness, lifegiver, adamantium skeleton, solar powered. Karizma ágból kimaxolt lone wanderer, és max str, a választott közelharci fegyvernek megfelelő perkkel a str ágból. Ezen felül a luck ágban sok hasznos van pl ricochet, és a bloody mess, ha pedig használod a vats-ot akkor AGI ágból a blitz és a luck ágról four leaf clover, grim reaper's sprint, better criticals, critical banker. Plusz ajánlom figyelembe a Secret of the cabot house küldetést mert (a szöveg alatt kép is van) a végén az egyik kimenetelt választva végtelen utánpótlást kapsz ebből a szérumból: Kimaxolt END és az emlitett END perkek nélkül (+ lone wanderer) eléggé életképtelen sajnos a nem lopakodós közelharcos, de szerintem ez igy életszerü.
-
Habugi
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na többek közt erről sem volt fogalmam sem, thx!

Viszont adja magát a kérdés, gúgli szerint a Locksmitshez 4es Perception kell, ha keresek képet a teljes Perk részről akkor viszont azt látom, hogy a Locksmiths fentről a 6., kvázi level 6 a balos oszlop szerint.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Sanctuaryban van vagy 4 kiemelt npc akikkel a játék elején spanolsz, őket gondolom nem lehet. Amúgy a lakosaid 99%át meg lehet ölni(legalábbis nekem van pár 20 fős településem. Meg egy 40
). -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kell hozza a lvl1 local leader perk, aztan workshop modban oda kell menni egy settlerhez es alul irja melyik gombbal tudod hozzarendelni a supply linehoz. Utana a pip boyban a map-en a C gombbal tudod ellenorizni, hogy mely telepulesek vannak osszekotve.
Viszont egyet meg en se probaltam. Ha van A,B,C telepules es igy vannak osszekotve: A---B---C, akkor az A workshopjaban talalhato cuccok a C-ben is hasznalhatoak? Vagy direkt kapcsolat kell?
-
Mans20
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez a barbizás ugye nem lesz kötelező a történet során?bugyit mosni nem akarok sokat.
-
brumi1024
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Lehet persze.
Én még nem raktam rá. -
4264adam
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
milyen szinten sikerült olyan hamar kinyírni?
Hattyúk tava survivalon nem ment le kellett vennem normal-ra majd az utolsó támadásnál vissza survival. 
-
.LnB
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Poison miatt az érdekes lehetett.

-
.LnB
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Köszi, hogy megpróbálsz segíteni (megint). Most így nem rémlik melyik lehetett az a quest. Arra emlékszem, hogy a Bunker Hill két opcionális feladatát megcsináltam, aztán Danse ügyet is. De hogy utána mi volt?!..
Most keresgéltem kicsit, ez lesz az: Tactical Thinking. Csakhogy ezt csak felvettem de még nem fejeztem be. Viszont ha odamegyek a Railroad
búvóhelyére akkor ott már zajlik a csata. Na mindegy csak az zavar, hogy vagy nem figyelmeztetett a játék, vagy nem vettem észre.
szerk: És most néztem a questről videót, abba sincs semmilyen figyelmeztetés.
ui: miközben írtam a kommentet addig jártam utána a dolgoknak, azért lett ilyen csapongó az egész.

-
.LnB
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Igazság szerint gondoltam. De melyik? Mert 90%-ra mondom, hogy nekem nem írta ki, hogy mostantól nem leszünk haverok. :S
Fenébe, pedig a legdiplomatikusabb úton akartam végigjátszani. Azok mellett, hogy ha kell szétlövök mindenkit
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tedd vissza az 15.7.1-es CCC-t

Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kompakt vízhűtés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- További aktív témák...
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem csak kraftolni lehet őket
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha annyira nem bírod ki nézd meg youtubeon. 

Annyira irritál hogy ha látnák a niggersegeazalagútban helyszíneken nem is kapcsolnám.