Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xFreex
aktív tag
Rendben, hogy pakolod a perkeket, csak mire? Azt sem minde 1.
PNG-k:
Középtávra a "nagyágyú" Iszonyat erős, pillanatok alatt szétkap bármit, pedig az explosive perket még nem is húztam.
-
-
micafighter
nagyúr
Van értelme 10 int mellett az idiot savaintnak. Van redditen egy komoly kalkuláció erről. Amúgy az int szintje csak az esélyét befolyásolja az idiot savaintnak. Ha mindig mentesz és visszatöltöd küldetés leadásakor hogy beadja az xp bónuszt akkor magasabb inttel a végén több xpt kapsz . De ha nem töltögetsz akkor is megéri 10 int mellé az idiot savaint.
-
sagajr78
tag
Nehézséghez kötött XP csökkentő/növelő tényező nincs a játékban (pontosabban van, de minden nehézségen 1.0-ás az érték, tehát ugyanaz az Xp mennyiség jár), így nem kizárt, hogy hiba léphetett fel vagy belefutottál az egyik nagyon könnyen kihasználható "feature-be".
Amikor visszaváltasz magasabb nehézségről alacsonyabbra, akkor a játékban aktuálisan már legenerált ellenfelek nem lesznek kicserélve hirtelen gyengébbekre, ehhez el kell telnie a standard spawn időnek illetve le kell mészárolni őket (ez lehet egyes esetekben akár 20 nap is ingame időben).
Amíg ez nem történik meg, addig még a magasabb nehézségre kiosztott ellenfelek lesznek a terepen (ami magasabb szintet eredményez nekik mint ami lehetne a kisebb nehézségen). Ekkor a program a nehézségi szintnél megengedettnél magasabb szintű ellenfeleket lát akiket halomra mészárolsz, így nagyobb a kiosztott Xp mennyiség, mivel nagyobb a szintkülönbség az ellenfelek javára (normál és very hard között 40% vagy 50% a szintezési különbség, tehát ennyi lesz az XP különbség is minimum ha nem több).
Ez egy olyan hiba, amit nagyon könnyen ki lehet használni az eleve gyors fejlődés tovább gyorsítására (a másik könnyen kihasználható feature a kajagyártás, illetve fegyver/páncél modolgatás).Magasabb szinten is kaphatsz gyenge/alacsony szintű így kevés Xp-t generáló ellenfelet, csak ez ritkábban fog előfordulni. Az ellenfeleket kategóriákba sorolja a játék, amikhez tartozik 1-1 szint intervallum amiből választhat a program. Nehezebb fokozatokon a teljes palettát kihasználja a játék, alacsonyabb nehézségeken inkább a gyengébbekből válogat. Ha eltérést tapasztal a leölt ellenfél és az adott nehézségen kiosztható ellenfél között, akkor jön a fenti kompenzáció.
Azt akkor jön még az utolsó befolyásoló tényező, hogy sima, mini boss, boss vagy épp legendary kategóriás az ellenfél vagy sem.
Amennyiben egy adott nehézségen játszol és ugyanazon szintű ellenfelet ugyanazon szintű karakterrel ölöd le a kezdetektől eltérő nehézségeken, akkor a kapott Xp mennyiség elméletileg egyforma lesz. Ha valamiért, például nehézséggel való játszogatás miatt, hirtelen drasztikusan változik az ellenfelek szintje és típusa, az már beleszól a kapható XP mennyiségébe is.
-
Ptech
addikt
A junk cuccok vannak összekötve, így minden settlementen tudsz építkezni ugyanabból az anyagokból.
Láttam egy YT videót, valaki csinált egy összehasonlítást, és az jött ki hogy tök mindegy hogy menniy az INT-ed, mindenképp megéri az IS. 1-es INT-el kb 40% +XP-t ad, 10-essel meg +30%-ot, szóval megéri. -
SaGa59
őstag
23 ágy biztos nem kell, mert mod nélkül a Charismád + 10 a maximális létszám az egyes "falvakban". Kaja termelésre automatice beállnak a settlerek, minden máshoz oda kell őket rendelni (boltok, őrposztok, stb...) A Supply Line-hoz a jelzett Local Leader perk 2. szintje kell.
PA-ba ha igaz, maguktól beszállnak, ha hagysz bennük Fusion Core-t és valaki megtámadja a falut.Komolyabb harcokra akkor kell készülni, ha a MM oldalán viszed végig a sztorit és eljutsz egy bizonyos pontig. Addig is támadgatnak, de utána válik brutálissá a dolog. -
sheep
addikt
Szerintem is elég a proci, csak amiatt mondom hogy lehet hogy ott van a bibi, mert mielőtt megvettem a videokártyák körbejártam a fórumot hogy a proci elég lesz-e, és azt mondták ha 4.2 körül húzom akkor elég.
Sokat számít az órajel, mert nálam alap órajelen nincs kihasználva a kártya, csak ha húzva van, és a te procid órajele sem túl magas, viszont újabb fejlesztés.
Szvsz elég , de azért jó ha az ember tényleg tudja.
Meg a másik hogy ha vsync nélkül 100 fps-eket dob nálad a játék akkor nem hiszem hogy kevés lenne a procid. -
sheep
addikt
Most nem tudom megnézni hogy pontosan mit kell beállítani mert munkában vagyok, de az afterburnerben van vmi opció arra hogy logolja a dolgokat (gpu cpu terhelés, hőmérséklet, venti fordulatszám, stb.
Ezt elmenti egy txt-be is akár, de nem muszáj, mert real time ki is íratható a képernyőre.
majd ha lesz időm megnézem, és ott egyből fogod látni.
Ha a gpu terheltség sosem éri el a 99%.ot akkor a proci kevés, de ez csak egy tipp, lehet hogy elég hozzá.Esetleg ha lesz időm akkor csinálok egy rövid videót shadowplay-el amin kiíratom az értékeket.
-
sheep
addikt
Az biztos hogy az optimalizáción lehetne javítani. Amúgy nekem hasonló gépem van de nálam nincs mikrolag.
(nagyon háklis vagyok a mikrolagra, az ATI-t ezért cseréltem régen nvidiára).
Lehet hogy a procid nem elég a 970-hez (nekem egy i5 2500k van 4.3 ghz-n, és az is épp hogy elég).
Esetleg nézd meg hogy játék alatt monitorozod az msi afterburnerrel hogy hány % -on teker a gpu és a cpu.
Abból látni fogod hogy a procid meghajtja-e rendesen. Nálam 99%-on fut szinte mindig a gpu.Minden ultrán van, csúszkék is maxon, full hd, egyedül a godrays van leléve low-ra mert semmivel sem rondább viszont durván visszaveszi az fps számot. Fix 60 fps a játék 99%-ban megvan, néha beesik akár 30 körülre is ha a városban megyek de ez meg a gány optimalizálás miatt van.
-
micafighter
nagyúr
Amikor elinditod a játékot fel jön előbb a "launcher", play, settings meg még 2-3 opcióval. Settingsben advanced alatt tudod a motion blurt kikapcsolni. Még a játék indulása előtt.
Mikrolaggok miatt meg a vga driver beállításaiban kell szét nézni , vsync legyen off mindenképp. Nekem vsyncel mikrolaggos f0s, kikapcsolt vsyncnél teljesen jó. Nem csak ennél a játéknál van ez így egyébként.
-
micafighter
nagyúr
Van olyan eszköz aminek a kraftolásához a hozzávalók ki se férnek egyszerre és görgetős listán vannak. Én is azt láttam elsőre hogy minden megvan, de csak nem sikerült kraftolni, akkor vettem észre hogy még le lehetett görgetni és egy alapanyag hiányzott hozzá.
(#3622) sheep szerintem nagy eséllyel user error. Amit fentebb irtam. Nehéz észrevenni hogy görgethető a hozzávalók listája, engem is becsapott többször is és azt hittem bug, nemrég vettem észre 80 óra gameplay-el aminek szerves része a kraftolás, hogy van ahol olyan hosszu a hozzávalók listája hogy görgetni lehet.
-
sheep
addikt
-
-
faranus
aktív tag
Nekem is eltűnt a kis cuki, napokig olvasgattam a fórumokat hogy hol lehet. Aztán feladtam és rendeztem neki egy elég menő megemlékezést. Mindenkire elegáns ruhát adtam, kukorica pázsitot ültettem és tettem egy kutyaházat kilátással a hegyekre. Aztán játszottam tovább és egy fast travelnél egyszer csak megjelent a házában aludt. És most mindenki nagyon boldog
-
Nekem a swappolással van gebasz néha. A 12 gb ram se számít
(#3166) cr33p : én a középkategóriába tenném az r9 270-t, és annak az aljára. Nekem szempont volt a kevés hang, így 150W-ban maximáltam. Ez tökéletes ilyen szempontból. Max majd lesz még egy mellé.
(#3167) brumi1024: ok, olvasom. Ugyanakkor a Minuteman csak és kizárólag ide oda küldözget de nem lép előre a törénetben. Már 11 settlementem van és akkor sem.
-
laposonly11
senior tag
Csak a fő piros workbenchbe rakd, ami alapból ott van mindehol, egyedül az ajánlja fel a T-gombot hogy le tudd rakni az összes junkot!
Igen, a sok gyilkolászás nekem is már a könyökömön jön ki, sokkal jobban szeretek csak felfedezni!
Még jó hogy a pack-mule-t maxra toltam és így végtelen terhelés mellett is tudok rövideket kocogni(eszi az AP-t) és gyors-utazni a térképen.
Nekem már 108 órám van benne és talán a térkép harmadánál kicsitt több helyszínt pucoltam tisztára! -
laposonly11
senior tag
Beállsz a workbench elé és nyomsz egy R-t majd egy T-t hogy elraktározza az összes junkot ami nálad van, és akkor már nyersanyaggként fog működni! Bizonyos Junkokat nem is kell átalakítani, (már ha átakarnád manuálisan), mert nyers állapotban kellenek bizonyos kémiai kotyvalékokhoz, robbanószerekhez pl.: ceruza, abraxo celeaner stb.
-
SaGa59
őstag
Powerarmor alkatrészeket csak találni, kapni, esetleg venni (bár ilyennel még nem találkoztam) lehet, illetve egyet a műanyagkutató laborban készíthetsz magadnak, ha jól csinálod az ottani "küldetést".
A páncélok darabjaira módosításokat tudsz készíteni az armorer munkapadnál, ha adsz pontot a megfelelő perkre, egyre jobbakat. Ehhez az alapanyagot az összegyűjtött kacatokból nyerhetsz ki. A legfontosabb a ragasztó, és a bőr, illetve a fém cuccokhoz és fegyverekhez a ragasztó és az acél.
Minden szemetet át lehet alakítani valamivé, némelyikből többféle anyagot is ki tudsz nyerni, amikor nézegeted a cuccokat a pipboy-on vagy a munkapadok "raktárában", ki is írja, hogy melyikből mit.Nem kell szétbontanod őket, a munkapadok tárolóiban lévő cuccokat automatice szétbontja, ha valamelyik alkotóelemre szükség lenne valaminek az elkészítésénél, a megmaradó összetevőket meg bedobja a központi raktárba. De mindig csak azon a helyen, ahol épp vagy, míg ki nem építed a falvak közötti ellátmány szállító útvonalakat. Akkor az összekötött települések összes elraktározott szemete, alapanyaga elérhető mindenhonnan, ahová vezet ilyen út.
A legértékesebb anyagok: ragasztó, kristály, réz, elektronikus áramkörök, kerámia, fogaskerekek, csavarok, alumínium. olaj. Acélt, fát, gumit mindenhol találsz, de ezekből nincs túl sok.
-
SaGa59
őstag
Beadsz magamnak egy RadAway-t és lehúz 300 egységnyit a beszedett sugárzásból. Azt kell meggondolni, hogy mikor érdemes. RadAway-t tudsz magadnak "főzni", így ha kevés van belőle az sem tragédia, de akkor bevenni, amikor még csak 50-100 egységnyi gyűlt össze, lehet, hogy pazarlás. Viszont ebben a verzióban a sugárzás trükkös, mert a maximális HP-det csökkenti annyival, amennyi a beszedett sugárzás adag, így a 300 egység nálam pl jó egy harmadát lenyeli a max HP-nak...
-
SaGa59
őstag
RadAway csökkenti (kisebbre veszi vagy eltünteti a piros csíkot), a Rad-X "távoltartja", azaz ez utóbbit bevéve egy ideig nagyobb sugárzást bír ki a karaktered, pont, mintha védőruhát hordana. Van olyan "kaja" is, ami képes csökkenteni, de a "nyers" ételek és a háború előttről visszamaradt készételek, konzervek, italok, amik mellé RAD érték van megadva, annyival növelik és ez ellen a védőruha se véd, mert belülről támad.
-
.LnB
titán
Erre nagyon nehéz válaszolni. Mert a játékban akkora szabadságot kapsz, hogy úgy alakítod a karakteredet, és a játékstílusodat ahogy akarod. Teljesen egyén függő. Itt is olvashatod mennyi féle elképzelés van. Van aki mesterlövész, van aki vadnyugati scheriff stílusban játszik, de akad olyan is aki csak közelharci fegyverekkel operál. Lehet bujdosni is.
Leírom én jelenleg, hogyan játszom, de az egyáltalán nem garancia, hogy ez a legjobb, vagy ez egyáltalán neked be fog jönni.
Szóval én, tőlem szokatlan módon kicsit durr bele stílusban játszom. Általában ahol lehetőség van más játékokban ott lopakodni, sunyulni szoktam. De itt nem, valamiért eszembe sem jutott. A ruházatot cserélgetem. Mert ami nagy védelmet ad az ronda, vannak király ruhák amik stílusosak de semmi védelmet nem adnak pl: [link], [link] ez utóbbi ad mondjuk védelmet, de ezt csak a sztori haladtával lehet megszerezni. Ez attól függ mennyire szeretnénk szerepjátékot játszani és felvenni egy szerepet. Vagy a lehető legnagyobb biztosnágot, resistense-et részesítjük előnybe.
Én elmentem kicsit az első irányába, és inkább a stílust választottam. Ezek mellé pedig egy jó kis pisztoly dukál. Korábban és (szituációtól függően mostanában is azért) lézerfegyvereket használtam, és Clyro Gun-t. Ha necces a helyzet akkor Rocket launcher, vagy Fat Man (mini nuke).
De ezt is csak kb 23-as szinttől kezdtem el. Addig mindenből ami a legjobb, legnagyobbat sebzett azokat használtam.
Így a pisztoly mellé Gunslinger perk. Az ad a pisztolyokra sebzésbónuszt. De ha te más típusú fegyvert akarsz használni akkor értelemszerűen arra kell sebzésbónusz perket tenni.Ezek mellé van mindenféle pontom fejlesztésekre: Sience, Blacksmith, Armorer. De ezeknek nem érzem létszükségletét kis szinten. Ha tehetném nem tennék már rá.
És van ugye amit pont tegnap beszéltünk itt. A Idiot Savant perk. Kell hozzá 5-ös Luck. Ha megvan akkor szerintem erre áldozz majd két pontot. Lényegében véletlenszerűen 3-szorozza vagy második szinten 5-szörözi a kapott XP-t. Ez véletlenszerű. Attól függ, hogy minél kevesebb Inteligence pontod van e. Lényegében ez egy "hülyéknek áll a szerencse" perk. Minél tudatlanabb a karaktered annál nagyobb esélye van arra, hogy beadja ezt a véletlenszerű szorzót. Ezzel gyorsabban lehet fejlődni.
32-es vagyok nem fogom minden perkemet leírni.
Építkezni pedig a kezdő kötelezések után nem kell. Csak ha tetszik és akarod csinálni akkor csináld. Ha nem építkezel akkor se veszítesz semmit.
Egy tanács még. Egy idő után mikor belejössz, a játék elég könnyű lesz. Iyenkor tedd nehezebbre a nehézséget. Én most Very very Hard-on nyomom. De szerintem állítom is Survival-ra, úgy van némi kihívás.
(#2951) SaGa59 Ebből is látszik, hogy én nem szoktam építgetni nagyon.
-
.LnB
titán
"MIlyen fegyvert érdemes venni fejleszteni?"
A játék elején nem érdemes ezzel bíbelődni, fognak esni a fegyverek amik egyre erősebbek. Később pedig ízlés kérdése. Én például lvl32-es szinten pisztollyal játszom, arra tettem perk pontot is.
"ruházat"
Azt használd ami van, elsődlegesen azt tanácsolom, hogy minél nagyobb védelmet adjanak az a lényeg.
"aggregátorról h tudok vezetéket húzni az oszlopokra?"
Építő módban kiválasztod az agregátort "E"-vel majd "space" megnyomása után tudod húzni a kábelt oda ahova szeretnéd.
"Junkot gyűjteni mennyire érdemes?"
Igen, ajánlott. Aztán ha sok van nálad akkor keress egy workbench-et (azok az asztalok ahol craftolni lehet cuccokat) és oda tedd be őket. Odamész az asztalhoz, nyomsz egy "R"-t, majd egy "T"-t így az összes junk-ot átpakolja oda. Lehet tárolószekrényeket is készíteni erre a célra ha az jobban tetszik.
Fegyvereket el tudom adni?
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest