Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Szerk.: Hopp,van 10%-os kupon nuuvemre: BEMVINDO10
Látom gyorsan megérkezett a SP hír ide is

Csak azt tudom tanácsolni,hogy akit érdekel még több Fallout 4,és/vagy a teljes játékot szeretné a birtokában tudni,az gyorsan vegye meg a nuuvemest56005050-ért.Bethesda szörnyen szívózik a külön megvehető dlc-k árazásával és akciózásával,amint kijön az összes, ki fogják adni a Fallout 4 Goty verziót ami mindet tartalmazza,és az első komolyabb akciónál olcsóbb lesz az egész játékot ilyen formában újravenni,mint a dlc csomagokat egyesével,"akciósan"

Azt is tudni kell,hogy a későbbi, Creation Kit-es komoly modokhoz általában feltétel a nagyobb dlck birtoklása,csak úgy működnek.
-
warcat
veterán
válasz
Ryder62
üzenetére
A robbanószeres az szándékos,nem bug,mindenki csak visszatöltene amikor felrobban odafigyelés nélkül.
Csapdáknál ugyanez.
Ha észreveszed,az xp mellett ugye nyersanyagot/aknát is kapsz.Q-t érdemes nyomogatni,mert aktiválódik ha a látóteredbe kerül egy akna.Hullákkal még nem volt ilyen gondom sosem,elképzelhető egyrészt,hogy leuhant a hulla később(lefújta a szél
) vagy pedig az actor fade stb csúszkák beállításai hatnak rá valamilyen módon,ezért ha nincs kirajzolva,hamar eltűnik. -
warcat
veterán
Játszottam,egy idő után (mire kigyúrod magad) rém unalmas. Persze az elején nagyon adja az egy szál késsel/baseballütővel a bozótban kúszás,de elég gyorsan a legtöbb ellenfél egy ütés,de legalábbis meghal egy VATS "töltetből".
A nap végén ez a játék mégiscsak erősen lövölde, jobb a lőfegyvereknél maradni,az extrém távolságból pisztollyal koponyarobbantgatás még most sem unalmas. -
warcat
veterán
válasz
sagajr78
üzenetére
Háklisak a zajra,tehát generátorokat, lövegtornyokat jó messzire kellene lerakni tőlük.
Én már nem foglalkozok annyira vele,a barakk alsó szintjén berendezek egy kocsmát boltossal,biliárd asztallal,rádióval,persze világítással,bejárat mellé cigi + nuka automata,grill + kosárlabda,második szinten vannak az ágyak,kapnak pár bútort,falakat kitapétázom képekkel és viszlát.
A betonfalakkal és a védelmi rendszerrel szoktam bíbelődni inkább. -
warcat
veterán
válasz
sagajr78
üzenetére
Én csak arra tudok gondolni,hogy nem jöttek itt rá páran,hogy az entert az esetek többségében kiváltja az E hosszan nyomva tartva illetve a sima egérklikk (pl pipboyban play holotape).Az elején bár szokni kellett,mostanra teljesen jól használható az építkezős menü (itt meg a shiften nyomva tartva a wasd gombok megfelelőjével is lapozhatsz oldalirányba)
De ezekről már mindről volt szó korábban,és a tippek-trükkök rovatban is le van írva.Charismáról annyit,hogy ha kevés van,akkor is érdemes komolyabb értékű vásárlásnál átöltözni,bevágni egy sört meg bekapni egy pirulát(grape mentats) nagyon komoly árkülönbség a vége.
-
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Vigyázat, wall of text
Már igazából válaszoltak rá,de:-nincs szintkorlát,de ezért maga a szintlépés is kevesebb súllyal bír mint a korábbi játékokban.Lvl 5 az lepkefing (már bocsánat) különösen, ha nem raktál semmit endurance-ra.Félreértés ne essék, 1 pontos endurance mellett is el lehet lenni survivalon is,de nyilván nehezebb.
-ennyire az elején valószínűleg szörnyű találati esélyeid vannak VATS módban,azonban a simán távolból,lesből megszórom,majd ha közelebb ér akkor VATS-ra váltok-módszernek működnie kell.Ha nem,akkor nálad jóval magasabb szintű ellenfélbe szaladtál bele.Maradj az utakon,utazz nappal és osonj.Tessék gyakran nyomogatni a quicksavet,ez egy veszélyes világ.Igen,még így is a legközvetlenebbnek látszó útvonal Diamond city előtt nem sokkal elhalad egy szupermutáns-tanya mellett,ahol eddig mindig volt egy legendary is az én játékaimban.Legutóbb Wounding minigunja volt (+30 hp sebzés vérzés formájában minden bekapott golyó után) Na egy ilyen bármilyen karaktert gyorsan kicsinál ha nem csendesíted el villámgyorsan (vérzésre nem hat a páncél sebzéscsökkentése).
-Fegyver van bőven,de pár fix helytől eltekintve(amit az elején úgysem ismersz) erősen a szintedhez van kötve,hogy mi lesz a ládákban.Javítást ugye kivették,a helyére a viszonylagos lőszerhiány lépett (de ez ahogy haladsz,perkekkel orvosolható, scrounger/saját boltok)
-"simset akarnak velem játszatni": bár abszolút nem kötelező,de meghálálja magát bőven a dolog,nálam nagyban dob a beleélésen/azon hogy magaménak érezzem a világot az,hogy a saját (eleinte) kis bázisaim vannak-és hogy hogynem egy teljes bázis felhúzása meglepően sok xp-t ad összegezve.
-végül fontos tény,hogy Sanctuarytól távolodva egyre erősebb ellenfelekkel találkozol,dél felé kiemelten.
Az ötös szintű kis játszótér valahol véget is ér az Abernathy farm-Concord-USAF radartorony vonalon.Az ottani (küldetéshez tartozó) miniboss meglepően kemény tud lenni ha nem hallgattatod el gyorsan,azonban ne felejtsd el,hogy a power armor bevethető ám a minigunnal ha gondot okoz...-végül ami még eszembe jutott: lehet hogy egy átlagos palit hoztál létre.A legtöbb statod 5 környékén van esetleg, párat mozdítottál csak erre-arra.
Ez viszonylag jól működött a korábbi játékokban,de itt sokkal jobban jársz pár maximum vagy aközeli SPECIAL tulajdonsággal,mert a perkek első szintje egyből elérhető ha elég magas a a special értéked és a hiányosságok később pótolhatóak szintlépéssel(+erőt,endurancet stb választva).
Érdekes élmény lehet egy melee karakter például Blitz (agility 9-es perk) nélkül.Bár természetesen vannak kivételek,általánosságban a harc szempontjából legerősebb perkek az agility és luck ágon vannak.Erő:
Nem melee irányultság esetén az erőn rengeteget lehet spórolni,akár 1-es értéken is lehet kezdeni (és a kutya vagy egyéb társ cipekedik)Perception: az ág közepe gyengus,viszont a 10-es perk egy agilis,VATS módban alacsony AP fogyasztású (értsd:könnyű) fegyvert használó karakternek rendkívül erős.Persze pl a kezdő 10mm pisztoly első 2-3 lövése is mellémehet,de aztán gyorsan komoly találati esélyt érsz el.Jó messziről elkezdheted a lövöldözést.
Endurance: bár komolyan megnöveli a túlélési esélyeket,igazából csak annyi hp kell,amennyivel túlélsz pár bekapott golyót.A quickload liberális alkalmazásával és megfelelő taktikával kihagyható (survivalra is elég az 1 pont,későbbi endgame projektnek megfelelő lehet a növelése)
Charisma:Mivel a legfontosabb bónusz,a hármas szintű boltok 20. szintig nem érhetőek el,remek célkitűzés lehet a legfontosabb (harci)perkjeid kirakása után a 20. szint környékén a local leader #2 perk elérése.Ezzel megoldódik a lőszer és a pénz(+nyersanyagok építéshez) kérdése igazából.Olcsó alternatíva a scrounger perkre rakni kb 2 pontot.
Int: Bár vannak szép hasznos dolgok itt,az egész szembemegy a legerősebb perk hasznosságával,ami az idiot savant.Az ötszörös xpszorzó egy küldetés leadásánál annyit jelent,hogy egy egész szintet kapsz gyakorlatilag.Két ilyen szint vissza is fizeti már az árát. -
warcat
veterán
Amúgy nehézség kapcsán,a ballistic weave moddal vajon mi volt Bethesda célja?
Még csak most pumpálom felfelé az armorer perket de kicsit furcsa,hogy az alap power armor értékeit megközelítő páncélt ad majd a sima kalap meg a tuxedo/military fatigues Mark V-nél,ehhez képest ugye pl combat armor sehol sincs.
-
warcat
veterán
Aki robbanógolyós(legendary) fegyvert használ,annak érdekes lehet,hogy demolition expert perk hat rá,gyakran hasznosabb lehet,mint a rifleman/commando.
-
warcat
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem, T gombbal előhozható a karakterválasztás a save menüben
-
warcat
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Ha nem maradnak szemtanúk, miért utálnának?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Annak az osztagnak is szomorú sorsa (KIA) lett, akikről leloptam a powerarmorokat, eléggé hemzsegtek arrafelé a szupermutánsok.A szomszédban meg nagy raidertanya, biztos ők vetköztették le a hullákat!
De 300 capsért segítek megbosszulni őket persze...
-
warcat
veterán
Nem sok modot raktam még fel,de a Darker Nightsot ajánlom, tényleg rohadt világosak az "éjszakák", egyből változtat a fényforrások szerepén, és a pusztaságban barangolva is szembetűnő,hogy na itt van valami amit meg kellene nézni közelebbről.
-
warcat
veterán
válasz
micafighter
üzenetére
Emberspórolás végett nyugodtan lehet alkalmazni az egy útvonallal körbekötözgetem tervet is,ha nem használod a kaja- és vízmegosztást csak nem akarod cipelni az építőanyagokat,teljesen jó az a módszer is (egyetlen telepest használsz a legközelebbi farm bekötésére,onnan szintén egy ember köt össze másikkal)
Elvileg ezek a futárok nem halnak meg reddit alapján,csak elájulnak,addig nem él a kapcsolat.Bár RP szempontból hasznos felszerelni őket,azért egymagukban nem fognak hordákat legyőzni úgysem

-
warcat
veterán
Maradjunk annyiban,hogy más elképzeléseink vannak a csalásról.Nálam egy ilyen open world játék nyílt kihívás arra,hogy kreatív módszerekkel kiakaszd,ebbe a konzol előhívása nyilván nem tartozik bele.
Persze bízom benne,hogy pickpocketnél,meggyőzés sikertelenségnél,vagy akkor sem tölti senki vissza az állást,ha nem x01et talál1-es int, kettes avant(x5)
Az int-es perk ágról kb a gun nut hiánya ami érezhető,az is csak azért mert a science mellett kellene a komolyabb turretekhez.Az összes többi perk ellensúlyozható pénzzel,ami a játék előrehaladtával nagyon bőségessé válik. -
warcat
veterán
Bőven megéri a quickload spamet az,hogy 1500-1600 xpt kapsz egy küldiért
Én megjelenés óta használom, Bethesda és Fallout játéknál én óvatosan bánnék a nem lehet meglenni nélküle dolgokkal, 30-as szinten még mindig ki lehet maxolni azt a csodás int statot![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
warcat
veterán
válasz
HornedReaper
üzenetére
Pipboyban a statlapon ki van írva.
Egyrészt a 2 az a legalapabb fejlesztés,később van jobb,másrészt van,hogy pár ponton múlik egy extra végrehajtható akció VATS-ban,nem olyan rossz az,csak a többi dologhoz hasonlóan más-más játékstílushoz kell.
Nekem pl a védelem nem sokat jelent,sokkal többre értékelem,ha könnyű és AP bónuszt ad valami.A páncélod nehézsége egyébként befolyásolja az AP-k számát -
warcat
veterán
válasz
micafighter
üzenetére
-
warcat
veterán
Erre a válasz az agi ágon a Blitz perk.Odateleportálsz VATS módban és 10x sneak attack bónusszal lecsapod a fejét
Nagyon állat dolog a power armor és vendortól vehető kard kombó - teljesen W40k Space Marine, felszúrod és felemeled a levegőbe az ellent.Szerk.: egyébként kiesett nemrég egy Chameleon-os legendary lábvédő,eléggé adja (ha mozdulatlan vagy lopakodás közben, nagyon nehezen felfedezhető kvázi-láthatatlan vagy.Blitz teleportálás és ölés után ez aktiválódik,többször előfordult már,hogy a többi észre sem vette,lehetett folytatni az 1-hit mókát
-
warcat
veterán
A charisma nagy mértékben befolyásolja az árakat,olyannyira,hogy érdemes ruházatból egy olyan szetet összerakni amit felveszel eladásnál/vásárlásnál.Ezt magad is letesztelheted.
Aztán bevágsz egy sört (+1) spiccesen odamész az árushoz,elropogtatsz egy egy pirulát és hopp durván megváltoztak az árak.Ez igaz arra a 20 000 capes dologra is,bőven 10k alá lehet hozni szerintem.
Én csak a local leaderes (6-7?) perkig mentem el és a komolyabb felszereltségű fegyókért bőven 100 cap felett fizetnek,egy Fatman 353-ért megy el.
Az más kérdés,hogy nagy szükség nincs pénzre,én a bolthálózatot építgetem belőle,a general vendoraidnál fillérekért vehetőek a nyersanyagos jóféle lomok. -
warcat
veterán
Azért az eléggé elborult tervek nekem még későbbre vannak tartalékolva

Elkezdtem lopakodós mesterlövésszel (klasszikus,egyébként meg ex/pre war spec ops mesterlövészcsaj a háttértörténet), majd lvl 25-ön már bővebb ismeretek birtokában újrakezdtem: survival/kés (perpill kard míg nem megyek el pickman bicskájáért,ez afféle bekattant survivalist bozontos szakállú ősember). Ezzel most terveim szerint végigjárok mindent(meglátjuk)
Harmadik karakterrel (ez már feltehetően leghamarabb az első dlc környékén,ha jön januárban) egy vadnyugati igazságosztó sheriff,a neki megfelelő ruhában kizárólag (kalap,bőrkabát) pisztollyal,a nagyon közeli találkozásokra sörétessel.Ha mindezekután még lesz kedvem és időm is rá
egy "gender-confused" hatalmas,sörhasú gorillát indítok (amit a korábbi gag-videóban pont látni lehetett) ez rózsaszín tüllruhácskában sodrófával, majd deathclaw karommal fogja móresre tanítani a "rosszfijjúcskákat akik rossz fát tettek a tűzre" 
-
warcat
veterán
Na, kénytelen voltam bevetni a Fatmant,bár szerintem eléggé alulfejlett lehettem a területhez a fene tudja.Vicces volt,a kiszemelt célpontom mellé még előugrott 2 legendary halálfejes,hát köszi,na mondom reload után atomot nekik
Építkezős területekkel (és hogy hol volt a fenti csata) kapcsolatos spoiler:
Lehet saját szigetet! szerezni, a tengerben keleten,az egész beépíthető, Fortress of Solitude,vagy kalózbáróság kinek mi tetszik. -
warcat
veterán
Lentebb az alábbi kép rövid története

Az Atom Cats garázsban ha a járőröző csávóból kilopod a fusion coret,akkor kiszáll belőle.
Amikor hátatfordít és épp nem néz feléd,belerakod a fusion coret és bepattansz.Mivel nem voltak a lopásnak szemtanúi,ezután már a friss-ropogós T60 páncélban ácsorogva simán vásárolgathatsz,beszélgethetsz velük.
Persze itt meg is vehetőek a darabok valahol 3000 cap környékén,de ez így elég vicces.
Elképzelhető,hogy ha élve el tudsz idáig lopakodni, akár a játék elején kivitelezhető(1 pontom volt a lopakodásra,pickpocketen semmi, 15% esély volt a fusion core elbirtoklására).Esetleg,ha a szintkülönbség befolyásolja az esélyt,az megakadályozhatja,érdekes lenne kipróbálni. -
warcat
veterán
válasz
BloodDrunker
üzenetére
Sanctuarytól távolodva egyre nehezebb ellenfelek vannak, lvl 50-ig.
Az 1-50 tartományban hozzád skálázódnak,a fenti szabályt azért betartva.A ládákban,az ellenfeleknél a szintjeid előrehaladásával egyre komolyabb felszerelés bukkan fel,de a különböző "pipe" variációk azért elég sokáig dominánsak.
Perception ágon a 3. perk az Awareness,ez VATS módban láthatóvá teszi a szintjüket és hogy a különböző típusú sebzésekre mekkora ellenállással rendelkeznek ("páncélzat")
-
warcat
veterán
válasz
gyimger
üzenetére
Hát,lehet hogy modnak hívják,de ez bőven csalás kategória,és ha egyszer elkezded nagyon nehéz megállni a lejtőn,és hopp,értelmét vesztette a játék.
Már akkor írjuk át a specialokat stb, ugyanez volt Oblivion és Skyrim esetén is nálam,ott ért véget a komoly játék amikor egy apróságba bele akartam nyúlni.
Persze mindenki nagyfiúés el tudja dönteni,de aztán ne legyen panaszkodás,én szóltam
-
warcat
veterán
Amin most ilyen agyérgörcsöt kaptál,az szimplán egy flag fontos npcken meg gyerekeken(azokat sem lehet megölni) és már Fallout 3-ban is létezett.
Egy ekkora open world világban,ahol az npck mászkálnak,alszanak stb nagyon könnyen előfordulhat,hogy random események következtében egy scavenger bandát üldözni kezdő Deathclaw pl odatalál Pali kedvenc helyére,ahol neked a questet adná,és jól megöli,elvágva előled azt a szálat. -
warcat
veterán
válasz
vegitossj7
üzenetére
4 lövés? Nem nehéz kiakasztani a játékot

Emeljük a tétet,survival: Legendary Alpha Deathclaw(lvl31) oneshot -
warcat
veterán
-
warcat
veterán
Van egy olyan érzésem,hogy a purified water-salesman carriert rövid úton le fogják nerfelni.
440 környékén termelek vízből sanctuaryban,a legutóbbi bővítés előtt 150 darab purified water került be a workshop ládába
24-es szinten vagyok, a legnagyobb (3.) weapons üzletemben amit leraktam, 6 darab fusion coret lehet venni egyszerre,szóval emiatt nem kell aggódni.
Szerk.: companionra még nem használtam power armort,de ami nagyon badass tud lenni,ha építesz magadnak egy Brotherhood of Steel bejáratot.
A faépületek/floors részlegnél vannak alapozók,ebből a betontömböt választva nagyon impozáns,méternyi vastag betonfalakat lehet lerakni.A bejáratba leraksz 2 telepest power armorral![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
warcat
veterán
Lássunk csak párat:
1: nem találtál kereskedőt: te magad is ismered a megoldást(Diamond City).Alternatívaként,hogy-hoygnem vannak a közelben lakható helyek.Az egyiknél rendszeresen letáborozik a vándorkereskedő,a másiknál meg küldetés után az egyik npc kereskedni fog veled.A cél nyilván a saját vendor(ok) felépítése a falvaidban ha kényelmet szeretnél.2: Fusion Core: Mire tartogatod,így mintha nem lenne
Már írtam korábban,hogy scrounger perkkel szépen jönnek a szekrényekből,dobozokból a lőszerek.Extraként az első szintű perkkel 1 darab fusion coreokat találsz véletlenül, például akár postaládában,szemetesben! lőszerládában.Kettes szintű perk birtokában négyesével! lehet lootolni,elég komoly.A feljebb említett saját (fegyver)kereskedőnél is lesz rendszeresen készleten,igaz csak egy darab egyszerre.
Szerk.:Láttam közben épp írtál ezzel kapcsolatban - én a perknek tulajdonítom mindenesetre,esetleg valami luck roll lehet még a háttérben,más tippem nincs.De a kereskedőnél mindenesetre lesz.
Az alapötlet itt mindenképp az volna,hogy a power armort nehéz helyzetek kezelésére veted be az elején,majd ahogy haladsz előre a játékban,folyamatosan hordhatóvá válik(ha akarod) pénz/perkek/nyersanyag birtokában.3: Fegyverek nagyon gagyik: Valójában csak a legfapadosabb verziókat találod meg az esetek többségében.
Bár van a játéknak egy olyan bosszantó hibája,hogy ontja rád a "pipe" fegyókat,azért felfelé haladva elkezdenek esni a használhatóbbak, pl hunting rifle.
Itt jön be a Gun Nut perk:segítségével elkészíthető a hőn áhított sniper rifle.Ennek hiányában várhatsz egy szerencsés legendary dropra.Itt most jöhetne a panasz,hogy akkor ezek most kötelező perkek - erre a válasz,hogy nincs szintkorlát.Én hard fokozaton játszok, 1 azaz egy darab endurance birtokában.Megfelelően nehéz,elég könnyen kinyírnak,ugyanakkor nincs még szükség a különböző +sebzés perkekre a fejlövések mellé.Ezek helyett lehet szépen a fentieket fejlesztgetni.4: "nincs ellenfél, közelebb megyek és hirtelen odateleportálnak" : na,ez vajon mitől lehet...kicsire van állítva az actor fade.Ha nincs ilyen beállítás konzolon,attól még nincs elrontva a játékban,max nem bírta a hardver.
Más:
-Az idiot savant nagyon OP,főleg megtámogatva még egy kis save/load nyomogatásával - ha akarod.
Ha egy küldiért pl jár 372 xp,könnyen belátható hogy majdnem két szintet léphetsz vele,addig kell töltögetni míg épp aktiválódik. -
warcat
veterán
Scrounger perk (több lőszer ládákból) "kicsit" durva.Az egy pontos verzióval is találtam már fusion coreokat random ládákban de most a kétpontossal 4 darab volt egyszerre egy random Concordos lőszerládában.
Amúgy nekem Concordos raiderek és Museum of Freedom már harmadik alkalommal töltődött fel újra teljesen,ez vajon a többi helyen is így van?
A küldit nyilván nem kell újra megcsinálni,de szinte minden lootolnivaló ismét a helyén a boltokban,van ugye 2expert meg egy novice széf is a környéken.Ez így elég könnyű zsákmány
-
warcat
veterán
Local leader 2es perk eddig nekem bejövős.
Saját üzletekben(2.szintű boltok) végre ki tudom szórni a cuccokat(bár jól jönne a befektetős perk,hogy több pénzük legyen)
Fegyverárusomnál van egy jó adag lőszer is,a mindenes árusnál meg viszonylag olcsón van lom(egy alarm clock pl most 15 kupak volt és ugye van benne nuclear material)
A 2 bolt kb egy gyorstravel oda-vissza után/alatt termelt 23 kupakot,most elkezdtem az italárus köré felépíteni egy grillbárt,meglátjuk mennyivel növekedik a hozam - nyilván eltart egy ideig míg megtérül,de aztán ingyenpénz és öngerjesztő folyamat. -
warcat
veterán
válasz
HornedReaper
üzenetére
Lehet 10 fölé menni, pont a pipboy szobrocskákkal.
Amúgy bár van egy ilyen érzés a játékban,hogy könnyű fegyvert stb szerezni (fatboy a hulladéktelepen)
azért vegyétek figyelembe,hogy ezek a fapados verziók.
A legendary cuccokon van egy különleges effekt és emellett még teljesen moddolhatóak!
Aki elfelejtette volna,gameplay menüben állítható a nehézség,ez azonnal dinamikusan skáláz mindent,magasabb fokozaton több legendary ellenfél jelenik meg(legendary fegyót dobnak ahogy jeleztem).Ha ennél is nehezebb kell,majd lesznek modok.Az ikonikus településekkel kapcsolatban meg ez teljesen rajtad múlik,a korábbi részekhez képest hihetetlen mértékben megváltoztathatjuk a világot - ha rászánod az időt.
Van ez a viszonylag lakatlan,romos pusztaság, ebből virágzó településeket hozhatsz létre,amik teljesen a tieid hiszen a két kezeddel építed fel.
A víztisztító gyártja neked is a tiszta vizet,nyersanyagokat termelnek neked és boltokat is nyithatsz,amik egyrészt pénzt hoznak neked,másrészt vándorkereskedőket vonzanak,akiknél szintén vannak legendary cuccok.Várjatok szerintem az ítélezéssel,ha elég időt beletolsz,egy felvirágzó államocska ura lehetsz ha beleéled magad

-
warcat
veterán
Redditről Fallout 4 Tippek trükkök
-
warcat
veterán
Ehh azért a sok játék közepette érdemes felnézni pl fallout 4 redditre.
Lehet végtelen mennyiségű adhesivet termelni a kertben
PSA: There is an unlimited, renewable source of home-grown adhesive -
warcat
veterán
válasz
Viper26
üzenetére
Ú, mert mekkora móka lenne,hogy na megdöglött a kutya,reload...mert még a lootot sem tudom elcipelni.
Tökös legénynek nem kötelező társat használni,direkt adtak elég komoly perket is a magányos kalandozásra.Egyébként sérül rendesen minden társ,ha nem ovisra van állítva a nehézség akkor nem is "tankol" sokáig,de pont feltartja addig a tömeget,hogy legyen esélyed.Ilyen 5-10 másodpercről van szó,aztán "elájul".
Ha túléled,akkor kis idő elteltével felpattan és mehetsz tovább. -
warcat
veterán
válasz
sszemtelen
üzenetére
Részemről azért egy záros időn belül el akartam kezdeni a játékot,így azért nem lett tökéletes a karakter.
A "ház" meg még nincs kész,ahogy már említettem,egy Megaton jellegű építkezésbe kezdtem bele.
Szerintem a legfelső emeleten lesz a penthouse Sanctuaryban,haljanak a peonok először ha benéz pár szupermutáns![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nehézséget gameplay menüben tessék felcsavarni,persze radlegyek meg pockok nem nagy számok,de én belefutottam egy koponyás power armoros raiderbe Fatmannel meg a 3 haverjába 9-es szinten,rajtam még bőrgatya/sniper rifle.Hát volt töltögetés rendesen.
Amúgy a legendary (csillag a neve mellett) dolgokat azonnal irtsátok(ha megy),legendary fegyókat dobálnak.
-
warcat
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
God rays
-
warcat
veterán
Pár hasznos dolog:
-R gombot hosszan nyomvatartva elrakod a fegyvert
-Építkezősdi közben ha Shiftet lenyomva tartod, WASD gombokkal tudsz váltogatni az építendő dolgok között,ez igencsak hasznos
-beszélgetések alatt az 1-4 gombokkal is válaszolhatsz -
warcat
veterán
Eszméletlen dolgokat lehet amúgy építeni,nekem nagyon tetszik,csak most ezért alig haladok.
Elkezdtem felfelé építkezni,lerakod a lépcsöt,felmész a ház tetejére,majd a fém tetőszerkezeti elemekkel szépen le lehet fedni,és lesz belőle egy sík tető.Ide szépen lehet mindent telepíteni,őrtoronytól kezdve géppuskaállást stb.
Update miatt frankón kidobott a játék,de mindjárt kipróbálom,hogy erre az alapozásra lehet-e újabb szobát felhúzni,ha igen,már épül is a sok emeletes erőd![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ugyanezzel az eljárással a magasban haladva össze tudod kötni a házakat(nem túl reális,mert nincs igazából,ami megtartsa a súlyt de nem túl tragikus,ahhoz túlságosan élvezem.
Még nem támadtak meg,de a feljáró(k) környékét becsapdázva/megerősítve eléggé védhető lesz és jól is néz ki.
Gyakorlatilag felépítheted a saját privát Megatonodat.Craftolás is bejövős,már sikerült összerakni egy sniper riflet egy fapados hunting rifleből.
-
warcat
veterán
Komoly meló ez az építkezés,de másfél óra meló után már kezdi egy erőd benyomását kelteni,nekem nagyon bejön és még sok minden nem elérhető.
Ja és közben folyamatosan kapod az xpt,lvl 7 lettem úgy,hogy az első nagyobb küldit csináltam meg
-
warcat
veterán
Amúgy nem az ingyenes szállítást igérő boltok csomagjaival van főleg probléma?
Nyilván leadják a melót a legolcsóbb árat kérő szolgálatnak.Tipikusan a túlterheltségnél jön elő (ha van) a szolgáltatás minősége és a profizmus. -
warcat
veterán
Na lehet tolni végre....ez az intro baromi hangulatos volt,sikerült nem megnézni eddig

-
warcat
veterán
A nuuvemes season passon nincs régiózár,nem az évszázad üzlete,de 20 euróból megvan.
-
warcat
veterán
Ajánlom a fenti, Sonja által linkelt nvidiás tweak guideot,elég hasznos és alapos,a tanulság az,hogy bármennyire is látványosnak tűnik,a god rays ki lesz lőve

Nvidia gameready driver is jön de valamiért még nincs kész/nem adták ki(404 a linkjük),lehet megvárják vele az (amcsi?) éjfélt.
-
warcat
veterán
Fallout 4 29.24GBP/40.97€ kb 12850 Ft
Fennt válasszuk ki milyen pénznemben akarunk fizetni.
Kosárba rakás után adjuk hozzá a kupont: OCT-COUPMAIL-PRE25Nyilván akkor éri meg,ha nem akarunk a futárra/postásra várni.
-
warcat
veterán
válasz
Phobion
üzenetére
Értem,hogy mire gondolsz BL kapcsán(folyamatosan túlszinteztél mindent amin a dlck csak rontottak),azonban nem tudok annyit a játékról még,hogy tudjak rá érdemben válaszolni.
Ami biztos,hogy nincs szintkorlát,addig fejlődsz ameddig kedved és időd tartja.Hogy ez pontosan mit takar és hogyan van megoldva,azt nem tudom.
Azonban kapásból Fallout világa > Borderlands
-
warcat
veterán
válasz
Nissifer
üzenetére
Nem látok itt akkora problémát,egyrészt ez modokkal könnyen orvosolható lesz,másrészt tudtommal skálázódik minden majd hozzád,ha jól van megcsinálva, 50-es szinten is meg lehet izzadni - erről mondjuk nem tudok semmit ami spoilert lehetett,elkerültem meg nem néztem videót/streamet.
Viszont az átlag játékos aki a fő szálra koncentrál,meg farmol egy kicsit a side questekből,gondolom "befejezi" ilyen max lvl 20 körül a játékot.Nekik kell,hogy eközben tényleges haladást érjenek el.Kapnának 10 perket,az semmi. -
warcat
veterán
Átverés,hogy vegyétek azt is az alap mellé.
De legalábbis egy saját döntés,hogy később nem forgalmazzák,mert be vannak tojva,hogy rajtuk marad,máshol elérhető lesz a Game of the Year edition megjelenéséig.
@gyimger:fillérre ugyanennyi ha közvetlenül megveszed a Steamen..... -
warcat
veterán
Ahogy írták előttem,a dobozos játékban is Steam kód van,oda fogod beregelni,nincs más verzió.
Season Pass megvételének jelenleg nulla értelme van mert nem jár kedvezmény rá végig ennyi lesz,viszont legkorábban újévkor jön valami tartalom de lehet csak tavasszal,a hazai boltokban is 9000 felett van az ára, míg Steamen 30 euró -9420 Ft és két kattintással meg van vásárolva.Ha megjelent a játék és többet tudunk a régiózárakról,nálam már ki van nézve ez a gyenge brazil reál miatt "csak" 6000 Ft
-
warcat
veterán
válasz
Egonyolc
üzenetére
42-45 eurónál nincs olcsóbban kulcsboltban sem,ezért ha van rá mód,személyes átvétellel megveheted idehaza.Ha a kiszállítást akarod elkerülni,akkor a legegyszerűbb,ha megveszed a gmgtől (greenmangaming.com)
39.99 angol fontos árra rádobva a SAVE20-NOVEMB-GAMING kupont 32 font ~45€ -
warcat
veterán
válasz
Nissifer
üzenetére
Ugyehogyugye?
Nekem is beleszaladt már nem kevés,csak azért linkeltem ilyen visszafogottan,mert van aki tényleg semmit sem szeretne tudni,viszont nekem remek,hogy összerakhatom szépen most és nem kell majd a készítésnél hümmögni a karakter felett.Egy perception/agi/luck-ban izmos sniper/lopakodós kommandó csajszi van tervben, int meg cha megerősítésére pedig majd elhasználok pár szintet.Ahogy ismerem magam úgyis kifarmolom a godlike státust neki hiszen nincs szintkorlát.Később biztos lesz egy brutál izomagy közelharcos végigjátszás,hátha lesz szupermutáns mod
Luck-ot a sok critical mellett azért is vinném,mert esélyes,hogy a talált holmikat is befolyásolja erősen ->craftolás helló! -
warcat
veterán
Na megérkezett a preload Steamre, 25 Gb

-
warcat
veterán
Itt talán még nem volt linkelve de már van jó kis karakterkészítő,én már elmerültem benne egy órácskát,hiába így megy ez ha számolgatod a dolgokat.Erősen spoileres lehet annak,aki szűziesen akar belevágni,mert szépen láthatóak a perkek amik megnyílnak.
Spoileres részben extra infó az elérhető statokról és maga a kalkulátor/tervezőérdekesség,hogy szintlépéskor +1 statot is választhatunk tetszőleges alkalommal,így minden special 10 es lehet ha ez a célunk.Érdemes figyelembe venni,hogy minden stathoz tartozik a játékban egy bobblehead amit ha megtalálsz,kapsz +1 pontot rá,tehát nem okvetlenül érdemes egyből 10-es stattal indulni
[link] -
warcat
veterán
HYPE
(megjött a gmg kód,a kép meg jó nagy lett,bocsi)
-
warcat
veterán
GMG most küldi kifelé a kulcsokat,én ránéztem az én rendelésemre,no keys available,ajánlom,hogy összekapják magukat,máskülönben nagyon elkapkodták a dolgot,még bőven van idő elrepülni Angliába rájukgyújtani a bódét
-
warcat
veterán
Nagy hírértéke nincsen,de már Steam-en is megvásárolható a Season Pass.
30 eurót nem adok látatlanban érte,viszont gondolom egyre több digitális forgalmazónál meg fog jelenni a kínálatban, lehet vadászni az
elárazott"akciós" SP-re, remélem sikerül majd szerezni, mint Fallout 4 preordert![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) vagy pedig az actor fade stb csúszkák beállításai hatnak rá valamilyen módon,ezért ha nincs kirajzolva,hamar eltűnik.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ína, Dél-Ázsia meg RU/CIS