Új hozzászólás Aktív témák

• .LnB

titán

válasz #96349952 #3071 üzenetére

Alapvetően a játék fejlesztésekor eldöntik a készítők, hogy a karakter néma lesz vagy sem. Ott van Gordon Freeman végig néma, vagy a Doom főhőse, Morrowind? Skyrim (ha jól emlékszem ott is ez a helyzet.) És ennek ellenére én mint játékos akkor is átélem ezeket a dolgokat. Az első Deathclaw találkozásomnál mikor kergetett akkor volt egy "húbazdmeg" érzés. És rácsodálkoztam az első Behemoth-ra.. Szóval ezek megvannak, csak nem a főszereplő érzelmeit adja tovább a játék hanem te éled meg. (Egyébként az elején a Vault-ban ha jól emlékszem rácsodálkozik az első óriás csótányra). Szóval nincs helye olyan dolgoknak nagyon, hogy a karakter saját magának szóló gondolatokat mormogjon. Van játék ahol úgy van, de itt nem. Ez van akinek bejön, van akinek nem. Egy szerepjáték esetében így sokkal jobb. Például van itt köztünk olyan aki írta is, hogy ő egy Scheriff karaktert játszik el mert neki az a "szerep" tetszik. És lehet a karakter narratívája illúzióromboló lenne.

Tegnap nyomtam a Museum of Witchcraft-es questet. És elég konkrétan megijedtem. Ehhez a karrakter narrációja se kellett mert a Deathclaw lehelletét éreztem a nyakamon kb.

Új hozzászólás Aktív témák