Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Raspberry Pi
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Apple MacBook
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #10417 üzenetére
Én szeptemberben, mikor megjelent a Sub41, újból feliratkoztam, mert a régi listáját nem vitték tovább, és azóta sem kaptam.
#10419Aladdin: Ne rohadjon rá. Adja el normál áron listaár mínusz 10%-ért!
#10421TakiUZ: TRF-en egy mai topikban a témanyitó ki van akadva, hogy DavidSW az 5900 dolláros új OP-t 13k-ért árulja. Ez 2x-es ár. Egy OP-ért. Vicc.
-
g0n21
senior tag
válasz
fagyalllo #10422 üzenetére
Jóbarátom 3 éve vár Hulkra. Mindig kirúgják azt az eladót, akivel már kezd jóban lenni, mindig újra fel kell iratkozzon. Lóf.sz estifényben.
Fél éve, amikor kijöttek a színes OP-k bement, hogy oké, ha zöld-zöld sub nem lesz, akkor legyen az új, tök mindegy, zöld és sub. "felírták"
Megnézte az OP-kat, mondta, hogy a sárga tetszett neki képen, megnézhetné-e. Hát az nincs, zöld van, meg fekete. Oké, megnézi, hogy a méret jó-e, de neki sárga kéne. Oké-oké.
Úgy jött ki, hogy MAXIMUM pár hónap, de biztos nem több fél évnél, és meglesz a sárga.
A napokban levelezett az aktuális eladóval, aki megnyugtatta, hogy az OP most már tényleg csak pár hónap és a SUB is lehet, hogy lesz hamarosan.
Nevetséges ügyfélkezelés. És egy normális, udvarias, jólszituált középkorú emberről van szó. -
TakiUZ
tag
válasz
fagyalllo #10417 üzenetére
Kollégámnak Sub Date-re 1-3 évet mondtak 1 hónapja.
phranxinatra #10418
Vicc ami a facebookon megy. Bár abban Wizardnak igaza van, hogy nem a kupec a hibás, hanem aki 1,5 szeres áron megveszi. Mert addig ez lesz. Bár arra kiváncsi lennék, hogy Rolexék mikor érzik majd kínosnak, hogy a legnépszerűbb termékük 10-ből 10-szer mondjuk egy McDonalds parkolóban kerül a végfelhasználóhoz, a butik helyett.Aladdin #10419: minden rosszindulat, irigység nélkül egyet értek veled.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
fagyalllo #10380 üzenetére
Ebben az esetben a hiba kifejezést arra értem, ha például részegen ment be dolgozni aki festette a számlapot és nem azt, hogy kétszer megremegett a keze.
Most nekem is feltételezésbe kell bocsátkoznom, amikor azt feltételezem, hogy a Patek a világ legjobb szakembereit meg tudja fizetni, akik nem fognak fércmunkát kiadni a kezükből.
Úgy gondolod, hogy nem törekedtek a lehető legszebb rajzolatra. És ha tényleg igazad van, csak tudatosan ilyen a kivitelezés? Mi van, ha ez volt a cél? Erről az óráról már annyit beszéltek és beszélnek, hogy már az hatalmasat emelt az értékén. Nem mindenkinek egysíkú a gondolkodása. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
fagyalllo #10378 üzenetére
Az csak a te feltételezésed, hogy ez egy "nem kielégítően precíz festés" és nem hiba.
Máskülönben az előző hozzászólásomban a bizonyíték kérése egy csapda. Ha bárki veszi a fáradságot és bebizonyítja, hogy a többi Patek is hasonlóan van festve, akkor azt tudatosan festik ilyenné és onnantól kezdve ízlés kérdése, hogy kinek tetszik és kinek nem. Ízlésről nem vitatkozunk! -
WiZARD
addikt
válasz
fagyalllo #10364 üzenetére
Azért azt tudjuk már megkülönböztetni, amit szándékosan rajzolnak képregénybe való, nem teljesen egyforma betűtípusokkal, meg aminél arra törekednek hogy mindegyik tökéltesen egyforma és szabályos legyen.
Az más kérdés, hogy akarnék-e egy kézzel comic sans jellegre rajzolt számlapos Patekot € 30k-ért. Valószínűleg nem.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #10000 üzenetére
Semmi Seiko-téma? Kicsit csalódott vagyok.
#10004Tufa_: Ha pár év múlva "discontinued" lesz, akkor jó eséllyel nagyot lehet majd kaszálni vele. 9000 font egyébként baromi jó ár érte, az osztrák listaár 1000 euróval több. Ha egyből piacra dobod, €12k-12,5k kaphatsz szerintem érte. Szürkepiaci árak alapján annyira nem népszerű modell, és hát az is ezt igazolja, hogy várólista és előélet nélkül tudsz egyet venni. A helyedben megvenném az SD-t és eladnám a PO-t
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
fagyalllo #9303 üzenetére
Bocs de nem.
Egyrészt ez nem vita hanem beszélgetés, másrészt régen és még ma is hajszolják a minél pontosabb időt. Ez az időmérés természetéből is adódik. Szó szerint adja magát.
Még ma is menőnek számít pl egy CoSC tanúsítvány, aminek a lényege szintén pont az, hogy az óra pontossága megfelel bizonyos követelményeknek bizonyos körülmények között. Nyilván az más kérdés, hogy egy jobb citizen ma már agyonveri bármelyik mechanikus svájci órát, sőt még a CoSC svájci kvarcokat is, hiszen egy cosc kvarcóránál +/- 10 sec per év a megengedett, addig a citizen caliber 0100-nál évi egy másodperc eltérés megengedett, ami egy döbbenetes szám, pláne ha hozzáveszed azt is, hogy ez egy eco-drive óra, szóval bármilyen fény éri ebből képes energiát felvenni és elérni ezt a pontosságot.
Na mindegy, a lényeg, hogy nem gondolom, hogy ez egyrészt vita lenne, és föleg azt nem, hogy vérre menne az a "vita" amit én beszélgetésnek vagy szimpla eszmecserének látok.
-
Tulku
veterán
válasz
fagyalllo #8643 üzenetére
Azért óvatosan megjegyzem, hogy a 6-8 óra járástartalék az annyi, hogy egy órát leteszel délután és másnap már állíthatod, mert áll...mindig...ezt azért viszonylag egyszerű felismerni...és nem feltételez semmiféle bizonytalanságot....főleg, ha beleszámítjuk, hogy sokan nem teljesen felhúzott állapotban rakják le ketyegőiket...
-
válasz
fagyalllo #8627 üzenetére
az hozzá tartozik a sztorihoz, hogy amúgy nem igazán zavart a dolog, az esetek 90%-ban utána sem állítottam reggel az órát, az időt úgyis a telefonomon nézem, ezért eltelt az eset óta másfél év. és hiába jelentkezett ez a probléma szerviz után, nem igazán foglalkoztam vele, most meg már nehezen lehet visszakopogtatni garanciáért
csak hát most az elzártságban az embernek mindenre van ideje, így eszembe jutott ez az elintéznivaló is
-
BAti77
aktív tag
válasz
fagyalllo #6673 üzenetére
Nem, valóban volt ilyen óra a Project Commando keretében (5 db bemutató darab, ebből 2 db a Tudor tulajdona ma is) és a Tudor szabadalmaztatta is 1967-ben, de végül más modellt rendelt a US. Navy (7016-os Tudor Submariner került bevezetésre). Viszont a Rolex soha sem gyártott ilyet...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
fagyalllo #5065 üzenetére
Az igaz, de ha jól tudom semmi baja nem lett a plexinek.
Az ironikus az egészben az ,hogy a Bulova egy patrióta “vegyél amerikai terméket” kampány következményeként került Dave Scott-hoz. Sajnálatos tény ,hogy az órában egy Valjoux 72 dolgozott és a tok jó pár alkatrészét a Universal Geneve készítette. Ciki...
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz
fagyalllo #4780 üzenetére
Hát, nemtom. Beckhamet egy csavartól kiveri a víz.
Becks vs.Tudor csavar
-
WiZARD
addikt
válasz
fagyalllo #1739 üzenetére
Egy sarkosan megfogalmazott vélemény a szabályzat mely pontjával ellentétes?
Rengeteg hozzászólást lehetne törölni, ha az alapján törölgetnék, hogy mi az ami belefér szerintem és mi nem. A rakás offtopic egymásnak beszólogatással, és provokációval kezdeném legszívesebben, ami sajnos minden oldalról megvan, és addig meg is lesz, amíg nem bírjátok felnőttként kezelni, átugrani/elengedni ezeket, és mindenáron reagálnotok kell minden vélt vagy valós beszólásra. (Vonatkozik ez mindenkire, mindkét "oldalra") -
ricsik
őstag
válasz
fagyalllo #1605 üzenetére
Nem zárt körű, mert itt vagyok. Legjobb órám a rádiós Casio, vagy a használtan 10e-ért vett Seiko chronóm 15 évvel ezelőttről, szabadon választható melyik exkluzívabb. Ennek fényében mind társadalmi helyzetem, mind rangom jóval az általad megálmodott szint alatt van.
Érdekes módom mégsem néztek ki még innen, sőt többen szóba is álltak velem.
Km... -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1605 üzenetére
"A topik neve Exkluzív órák, mely nem fog változni a jövőben sem. Ez a fogalom hamarosan meghatározásra kerül a leendő összefoglalóban, de addig is megkérünk mindenkit, hogy lehetőleg a névhez legközelebb álló órákkal kapcsolatosan ossza meg véleményét a topikban."
Akkor a definíciód mehetne is a leendő összefoglalóba. Ez alapján viszont nekem nincs exkluzív órám.Mondjuk a Subot sose tartottam annak, de a DJ-ből az enyém az első itthon, gondoltam, az hátha számít valamit.
-
condy
senior tag
válasz
fagyalllo #1570 üzenetére
Komplexus, komplexus hátán.
1. Nem azért jobb a Rolex, mert Szinátra kolléga azt mondja.
2. Neki van Rolexe (nem is egy) tehát van tapasztalata, még ha (nem ok nélkül) elfogult is.
3. Neked se Rolex, se GS nincs a tulajdonodban (ha tévednék bocsánat).
4. A kézemeléses szavazás csak egy vicc volt (de ITT a Rolex győzne).És végezetre a poénokat félretéve (mert jelzem, hogy a fenti az -is- volt):
Olyan dolgokról vitáztok (nem először) melyekről úgysem tudjátok meggyőzni egymást. Te tényleg azt hiszed, hogy elérkezik egyszer a pillanat, amikor Szinátra lélekben leborul a a képzeletbeli GS emlékmű előtt és elmorzsol 1-2 könnycseppet. Ez akkor fog megtörténni, amikor te zarándok útra mész Basel-be.Egyszerűen csak hergelitek egymást.
-
phranxinatra
aktív tag
-
condy
senior tag
válasz
fagyalllo #1564 üzenetére
Milyen témához?
Ha ez neked "téma" akkor valóban nagy a baj.
Ez egy értelmetlen vita, pusztán komplexusok és érzelmek ütköztetése.
A régi "svájci vs. japán" ellentét új köntösben.
Mit kellene ehhez hozzátenni?Másrészt: A szeretnék egy lexus-t, és ezért vacak minden mercedes feeling már az eredeti topicformációban is az agyamra ment.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1552 üzenetére
Most akkor butaság vagy szükséges a Rolexhez történő hasonlítgatás?
Nem szóltam le a GS formatervét, hanem azt mondtam, hogy nem elég változatos (unalmas) a modellpalettája. A Rolex választéka sokkal színesebb, megkülönböztethetőbb nekem.
A GS mellett semmilyen egyéb érv nem hangzott el azonkívül, hogy jó minőségű órákat gyárt. Helyette nyomjátok a személyeskedő buziskodást, hogy korlátolt vagyok, szemellenzős, egybites gondolkodású. Így tényleg nem lehet normálisan beszélni a témáról. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1541 üzenetére
Mégegyszer leírom: minden szempontból butaság a Rolexhez mérni. A kivételes minőségen kívül azért kellett ehhez a sikerhez még pár dolog, pl. egy sor óratörténelmi újítás, találmány. A Rolex a dizájn terén is mindig elöl járt, nem a többieket másolta (hanem a többi másolta őt), ráadásul következetesen kitartott az elvei mellett.
Azért szerintem ha megkérdeznéd a GS fejeseit, ők szeretnék, ha a cégük a Rolex sorsára jutna. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1509 üzenetére
Gondolom, nem a Rolexre célzol.
A GS-t a Rolexhez hasonló kvalitásúként enlegetni még tőled is botorság lenne. Meg hát a minden sarkon kapható sem állja meg a helyét. A modellpalettája is változatosabb némileg, mint a két tokformát felvonultató Big Seikoé. De akkor mire gondoltál?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1506 üzenetére
Hát, ha valaki kettőnk közül kényszeres a szajkóval kapcsolatban, az nem én vagyok
Én csak megmosolygom azt, aki ennyi pénzt ad egy Seikoért, mint ahogy azt is megmosolygom, aki 8 misiért vesz Hublot-t. (True story, tegnap a fodrásznál hangosan felröhögtem, amikor hallottam, hogy egy helyi arc ennyit adott egy Hubiért és fűnek-fának dicsekszik vele.)
10000 darab még mindig nem egy combos eladás, valószínűleg a rezsit se fedezi. Bizonyisten komolyan elgondolkodnék egy olyan gmt-n, ha 8-9 kiló lenne az ára. Többet nekem nem ér. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1500 üzenetére
Troll? Nem, tényleg így gondolom. Van az a módja a presztízsnövelésnek, hogy eszetlenül növelik az árakat; a
tavalyi svájci óraeladások mutatják, milyen jól működik. Legalább a hülyeséget nem kéne leutánozni a japánoknak. Az is igaz persze, hogy önálló brandként a GS életképtelen, szóval tökmindegy, hogy 100 vagy 1000 órát adnak el évente, az anyacég állja a költségeket. -
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1484 üzenetére
Én nem nevetek a japán órákon, én az áraikon nevetek. Az a zöld gmt GS pl. tényleg gyönyörű; a tok, a szíj, a számlap tökéletes összhangban van, egyedül a lume hiányát tudom nagyon nagy negatívumként felróni, de az az ár érte egyszerűen nevetséges. A túlárazás mögé lássak már valami indokot.
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #1494 üzenetére
Bírja az nem kérdés. A Rolex Oyster tok se volt sokat polírzva, volt benne bőven anyag. Ami gond lehetett volna az pl a plexi: ha sérül egy darabig lehet polírozni, de gyárit szerezni belőle baromi nehéz. A másik (és egyben nagyobb)a szerkezet: ritka és még akkoriban is kevés órába került ez a verziója. Mivel egyáltalán nincs gyártásban több, mint 30 éve kopásnál lehetetlen pótalkatrészt beszerezni hozzá.
Ez így, ebben az állapotában egy gyűjteménybe való. Időnként megjáratni a kenés miatt és alkalmi óraként hordani, hogy minél tovább megmaradjon. -
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #1478 üzenetére
Segítek parancsolj
Érted te, csak nem akarod.
-
condy
senior tag
válasz
fagyalllo #1272 üzenetére
Én voltam az egyetlen, aki értett Téged, és te voltál az egyetlen aki értett engem???
BAKKER!!!
Nem csoda, hogy szétszakad amúgy is apró galaxisunk.Szia Csiga! Szép óra!
Tiszteletes: Nem kötekedni akarok (sokan tudják is, hogy miért nem
), csak érdekelne, hogy miért ezt ezt a nevet választottad?
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1261 üzenetére
Örülök, örülök.
Én HBO-n nézem a TP-t, minden túlzás nélkül a South Park kezdetekor volt utoljára ilyen, ezelőtt cca 20 éve, hogy a hét adott napján x órakor ülök a tévé előtt és várom, hogy kezdődjön a műsor. Mondjuk akkor felvettem videóra a részeket, ez most azért kimarad.
Olvasom a másik topikot, csak nem minden nap és nem minden hsz-t, ezért nem vágom, kit juttattam csődbe. Különben a jogdíjakat kifizetjük az adathordozó vásárlásával, úgyhogy senki ne sírjon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest