- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #9720 üzenetére
én készítettem reklámot konkrétan a richard mille-nek is, meg egyéb világmárkáknak
Konkretizáljuk kicsit ezt az én készítettem-et, hány fős stáb, a munka mekkora része (nem amíg a worstation renderel, hanem a humán tevékenység) a stáblistán a director vagy a catering szerepelt a neved mellett?
Vagy ha vizuálisak akarunk lenni az 5 percen át futó star wars stáblistán az első vagy az utolsó percben bukkanna fel a neved? -
dzsi23
addikt
válasz
"nem akarok nagyképű lenni"
Gondolom, ezt sikerült elhitetni magaddal, és őszintén állítod, de attól még nem lesz igaz..."Megint nem értem, hogy miért kell személyeskedni"
Vannak bajok, ha nem érted... az esetek 50%-ában nem az a probléma, amit mondasz (a másik 50% egyszerű szóf.sás), hanem az, ahogy mondod; idejössz szándékosan provokálni a tagokat, még büszke is vagy rá, és vígan nevetgélsz, mint aki jól végezte dolgát. Nem zavar, hogy MINDENKI ellen beszélsz, az sem, hogy moderátor is figyelmeztetett már, ezek alapján nem sok örömöd lehet az élet más területein (de úgyis megpróbálod ezt letagadni, mert hát te a Richard Mille-nek készítettél reklámot). -
Tulku
veterán
válasz
Én azért nagyon szeretném, ha sokat foglalkoztatnának, így agymenéseidet nem itt vezetnéd le...de mondjuk neked mindegy,, hiszen a kitaszítottság, meg nem értettség szüli az ilyen entitásokat, még mindig jobb, ha minket terhelsz, mint ha robbantgatnál, vagy túszokat ejtenél....mert ez lenne a másik kicsapódási felületed az eddig "látottak" alapján....
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Nálunk a mi szakmánkban ahogy sok más helyen is, az ügyfél az úr. És szerintem mindenhol így kéne lennie, nálunk elképzelhetetlen olyasféle arrogancia, hogy az ügyfél nem tudja mikor kapja meg azt amit kért és amiért ő fizetett.
Persze lehet, hogy az én gondolkodásommal van a baj.
-
válasz
K.Andras.Vfx #9716 üzenetére
Igen ilyen. Mi fogysztunk te pedig csak sz@rod a sületlenséget. Edd meg magad amit főztél, mi egyszerű fogyasztó lények nem éhezünk rá. Szép álmokat.... bili az ágy mellett... remélem
-
zsolee73
tag
válasz
K.Andras.Vfx #9699 üzenetére
Szerintem a várólistával alapvetően nincs baj.
Attól még komoly pénzt fizetsz alapból egy termékért, és cserébe minőségi árut is fogsz kapni, és ami legalább ilyen fontos, vele együtt minőségi kiszolgálást is. Ha vásároltál már ilyet akkor mindezeket meg is tapasztalhattad.
Természetesen nem kötelező várólistás márkát vagy modellt választani. Egyszerűen átballag az ember az Andrássyn egy sarokkal arrébb lévő másik márka boltjába és megveszi azt, ami a kirakatban van.
De nyilván azt azért Te sem bánnád, ha vennél egy komolyabb órát, amely mondjuk egy év múlva a használt piacon többet vagy akár sokkal többet ér a vásárláskori értékénél? Még úgy is, hogy közben nem csak fóliázva a dobozban lapult...? És itt nem is csak a várólistás modellekre gondoltam.Most nyilván nem a nepperek fejével gondolkodva, de a legtöbben azért veszik meg az általuk áhított órát, hogy nagyon sokáig ékszer legyen a kezükön. De soha sem tudható, hogy mit hoz az élet, és kell esetleg eladásra bocsátani... Na akkor és ott már nem lesz mindegy, hogy pl. egy 10 éves Sub vagy Seamaster Diver 300 a használtpiaci portéka.
Sokan csorgatják a nyálukat és évekig spórolnak egy milliós órára, mások pedig 20 ezret sem adnának érte, hisz ott a mobiljuk
De ez számtalan más termékkel ugyanígy van (autó, lakókocsi, Jet Ski, motor, stb...
Szerintem. -
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9699 üzenetére
Heti Rolex marketing rovatunkat olvashatták!
Mindenkit megnyugtatok, amíg a kolléga itt lesz, minden posztjába le fogja írni, hogy a Rolex mennyire...de mennyire....de mennyire...
És én ezt persze mennyire... -
consono
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #9658 üzenetére
Kár, hogy a Rolexnek nincs is tourbillonja... A Vacheron Constantin meg 100-200k dollárért adja a sajátját pl., szóval a 80k nem is rossz ár...
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #9658 üzenetére
És miért árulnák Rolex árban?
(egyáltalán mit értünk Rolex ár alatt...)
-
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #9643 üzenetére
Az utólagos volt (custom), nem gyári számlap.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
K.Andras.Vfx #9642 üzenetére
Egyébként volt sima sub is meteorit számlappal, csak az acél volt nem fehér arany.
-
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #9613 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
Elegancia és kifinomultság tekintetében szvsz az új RR-ok nagyrésze kb. az ünneplőbe öltözött arab tevehajcsár vs. angol lovaspóló válogatott, de nyilván ízlésről nem vitázunk
-
Tulku
veterán
válasz
Mondjuk ha Omega hasonlatot hozhatnék, akkor a rendkívül változatos Seamasterek és Speedmasterek (főleg a moonwatch armada) tömkelegét is ide lehetne sorolni....mert ott aztán van innováció, színkavalkád és egy-két Snoopy...
-
consono
nagyúr
válasz
Ez egy baromi jó hasonlat! Ráadásul nem a Rolex van csak ebben a helyzetben, hanem az egész svájci óraműves bagázs... Bár mondjuk a TAG meg a Frederique Constant próbálkozott a modernizálással, de ezek inkább csak kísérletek voltak, meg demonstrációk, hogy ilyent is tudnak.
-
pikkubee
tag
válasz
K.Andras.Vfx #9535 üzenetére
Előbb kérdeztem és csak aztán csaptam fel a gúgült. Ennyiért már egész jók szoktak lenni. Mindenestre nagyon tetszik, azt hiszem egy ilyen lesz a következő, ha végeztem a kiárusítással.
-
Fall-N
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9530 üzenetére
Instán mozog az a kép és ott is összehányt az éle.
Mondjuk ez tényleg csúnya, de a mutató hátulja nem érdekelne. Azt nem nézegeti senki.
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #9528 üzenetére
Ránézésre az egy sima vágási felület, nem szálcsiszolás
-
válasz
K.Andras.Vfx #9509 üzenetére
Sima jpeg tomorites az, semmi mas. GS-nel jobb kidolgozasu ora nem nagyon van, azokon mikroszkoppal is nehezen talalsz hibat. Ellenben Rolex, Omega stb. ahol kis nagyitasban sem erdemes nezegetni a szamlapot pl.
-
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #9484 üzenetére
Nagyon szép ez a Longi. Nekem kézihúzós-kismásodperces volt vörösarany tokkal. Csodás volt a sugaras számlapja, csak azt a vékony calatrava tokot nem tudtam megszokni.
A Marvinon ez a "tonneau"-szerű tokforma is sokat dob (bár a mostani divathoz mérten kicsi. Öltönyhöz tökéletes)Másik téma: ha annyi pénzem lenne, ahányszor elsütötték azokat az ostoba kérdéseket, hogy "félsz valamitől?", "kit akarsz leszúrni?", stb... mostanra anyagilag baromi jól állnék
mindenkinek van hóbortja, szenvedélye. A kések-kardok gyűjtése, viselése nem sokban különbözik az órákétól. (kérlek ne gyere azzal, hogy egy órával nem lehet leszúrni senkit, elég egysíkúan demagóg. Valóban nem lehet, de kenyeret sem fogsz vele felszelni. Például.) Nem az eszköz a rossz, vagy gonosz. Az ember ostoba. És azon nem változtat semmiféle hatósági engedélyeztetés sem.
-
BloodRay
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9486 üzenetére
Ja, ha te nyugodtan általánosítasz mindenkit a "késes srácokkal", akkor téged meg a hozzászólásaid alapján a részeg vadászokkal is egy lapra vehetünk...
Törvényi előírásoktól senkinek nem lesz több esze... -
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #9476 üzenetére
Hogyne! És persze a fagyit is, nem csajosan "szopom"
Akkor te is olyan félenk vagy, aki szerint a kés csak "rosszra" való?!
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #9444 üzenetére
sem a nasa sem az olimpia nem véletlen vált a márka történelmének a részévé.
Ahogy a co-axial 2500 sem -
válasz
K.Andras.Vfx #9436 üzenetére
Hagyjuk mar ezt a bunozos dolgot, ez miert akadt be ennyire? Most azert nem tetszik a Rolex mert nincs ra penzed vagy valami mas frusztracio ez nalad? Ki a francot erdekel, hogy ki honnan ismeri a markat? Tetszik megveszed, nem tetszik nem veszed meg. De ez az Omega a legjobb es a Rolex bunozoknek valo kinyilatkoztatas vicc. Legalabb ird minden mondatod ele, hogy velemenyem szerint es ne tenykent kozolj hulyesegeket es altalanositasokat.
-
válasz
K.Andras.Vfx #9435 üzenetére
Rendben, máshogy kérdezek: az hogy megint az Omega lesz a szerinted mennyiben köszönhető egy 49 éves tesztnek, és mennyire a mostani pályázatuknak? Mivel továbbra sem tudjuk ki jelentkezett még, lehetséges az is, hogy csak úgy megszokásból maradtak ők
-
Mercutio_
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #9435 üzenetére
Ez az obszervatóriumi verseny is csak egy marketing eszköz volt (igen, már akkor is létezett marketing) a Grand Seikok '68-ban az előző évi győztes svájci eredményeinél jobbat értek el.
A sors iróniája, hogy a versenyt akkor rendezték meg utoljára -
phranxinatra
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #9433 üzenetére
-
WiZARD
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9425 üzenetére
Na meg James Bond is lecserélte a Rolexet, rájött hogy van jobb.
(szerk: Tulku megelőzött)
-
válasz
Most már én is közbeszólok...
"Valószínű az sem teljesen véletlen, hogy sorozatban immár 29. alkalommal is az Omega lesz a hivatalos időmérő az olimpián..."
Persze, hogy ők. Ha nem ŐK lennének, akkor nem tudnák megbuherálni a mérőeszközöket mint 2009-ben a Római úszó világbajnokságon VIDEOBezzeg a Formula 1-ben, ahol nem tizedpontosság a lényeg valahogy Rolex van.
Engedd már el barátom ezt a témát. Kérlek
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9423 üzenetére
Most már csak trollkodsz, így unalmas...
(#9425) K.Andras.Vfx:
Nemár...Egyéb:
"kétségtelenül egy újabb büszke pillanata ez a svájci óragyártásnak" - [link]Csak én nem érzem ezt olyan nagy dobásnak?
Ez viszont milyen ízlésesen visszafogott darab...
AP Sapphire Orbe -
válasz
Azon kívül hogy az Omega jobban lobbizik a NOB-nál, ez mire bizonyíték? Kik pályáztak még az Omegán kívül?
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9409 üzenetére
Én lennék az az "elvakult beteg rolex fanboy"?
Még csak szimpla "rolex fanboy" sem vagyok. (Ja, van egy Tisell Subom, kövezz meg!
) Ami az én hibám, hogy nem tudom szó nélkül hagyni, ha valaki ennyi badarságot összehord. Mint írtam, amit leírtál, az nem vélemény. Hogy is lehetne vélemény egy óra pontossága... vagy az, hogy mennyi órát tesztelnek... Arról sem vitatkozunk, hogy kék vagy zöld az ég, mert a színtévesztők is tudják, hogy kék. Aki mégis leáll ezen vitázni, az ne csodálkozzon, ha személyeskedéssel találkozik, és nem azért, amit mondd, hanem azért, mert egyáltalán leáll erről vitatkozni. A te "vitádnak" is ugyanennyi értelme van. Miért is kezdtél bele? Ja, mert elszámoltad magad... Az viszont vélemény, hogy szerinted űrtechnológia a WatchCheck használata, ebbe valóban nem szép dolog belekötni.
-
válasz
K.Andras.Vfx #9417 üzenetére
Ez szep meg minden, de semmit nem valtoztat az orakon. Kaphatta volna a dijat a Casio is, ha eppen az van naluk akkor. Ha neked az Omega a maniad oke, masoknak meg a Rolex. Pont egyik sem jobb a masiknal, sorozatban gyartott targyak ezek amik kb. mutatjak az idot. Nem kell nagy dolgokat moge latni, a svajci oraipar csinalja ezt a nagy felhajtast mintha valami egbol foldre hullott ajandek lenne egy Rolex vagy egy Omega. Ez csak egy ora.
A pontossag meg rengeteg dolog fuggvenye a random plecsniken felul, hordasi szokasok, homerseklet stbstb. De azt allitani, hogy az Omega pontosabb a METAS vagy barmi miatt, az baromsag.
-
Bling95
őstag
válasz
K.Andras.Vfx #9414 üzenetére
Kezd valóban idegesítővé válni a tevékenységed a topikban. Természetesen senki nem tudja ellenőrizni otthon, hogy tudja-e Roli a -2/+2-t 12 féle pozícióban, 6 féle hőmérsékleten. Az viszont szerintem senkinek nem okoz problémát megállapítani, hogy az Ő használata szokásai mellett tudja-e ezt tartani. Mint láthattad a tulajok egyöntetű véleménye szerint valós használat mellett tudja a Rolex ezt a tartományt. Minden más tulajdonképpen szőrszálhasogatás.
Az Omegától tök király, hogy elviszi bevizsgálni külsős céghez. De egy pillanatig ne gondoljuk azt, hogy ez főképp nem marketing.
Ezek alapján a Rolex általánossagban úgy tűnik pontosabb mint az Omega. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden egyes példány esetében igaz ez az állítás.
Szóval szerintem igazán dobhatnánk végre ezt a témát.
Ja és Rolexem nincs, nem is volt. Ellenben Omega van több is -
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9414 üzenetére
Kit mentett meg pontosan?....név szerint please...kösz!
Úgy látom megint nem én posztoltam rollert...mondtam én....omega b@ziktól mentsen a jóisten -
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9412 üzenetére
Nincs rolexem, gyalázhatod nyugodtan....majd mások reflektálnak...
Viszont volt több, ezért nem szeretem, ha baromságokat posztolnak...a roller üti az omegát pontosságban... a kinézet már szubjektivitás...
Omega sosem mentett életet, legfeljebb, ha fennakadt a fémszíjon az ember zuhanás közben...az pedig, hogy miért választották éppen azt, most hagyjuk...
Hajrá! -
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #9402 üzenetére
Most komolyan... tényleg nem menne egy adott pontban az órádat beállítva adott időhöz, szabott időtartamon keresztül figyelve meghatározott egységen belüli eltérést és ebből átlagot számítani?! És nem kell hozzá milliós műszert bevásárolni, vagy visszaküldeni a gyárba Svájc hegyei közé... (márkafüggetlenül)
Bölcsész vagyok, de ez még nekem se okoz gondot...
-
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9409 üzenetére
És akkor még nem beszéltünk az elvakult omega fanokról....azok milyen veszélyesek!!!!
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9401 üzenetére
Miért kell minden hozzászólásoddal bizonyítanod, hogy mennyire dilettáns vagy? Én sem vagyok szakértő, ezért elismerem, ha tévedek, és veled ellentétben nem próbálom lenyomni a hülyeségem mindenki más torkán. Ha bizonyított tényekről állítasz valami ellenkezőt, az nem vélemény, hanem balgaság. De legalább neked köszönhetően megtapasztalhatjuk, milyen érzés lehet egy laposföld-hívővel beszélgetni, akiben fel sem merül a gondolat, hogy tévedhet. Nem egy hasznos tapasztalat, de tapasztalat...
Ki mondta, hogy bárki is überelni próbálja egy appal a svájci méréseket? Miből következtettél erre?Bár jelenleg irreális elvárásnak tűnik tőled egy következetes gondolat. Az app nem arra való, hogy übereljük, hanem arra, hogy igazoljuk a svájci méréseket, de senki sem mondta, hogy ugyanolyan pontos lesz. Viszont sokkal hosszabb ideig tesztelhetjük a saját óránkat, mert évekig
nálunk vannálunk lehet, és ha nem túlságosan balhere az ember, akkor 1-2 tizedmásodperces pontossággal biztosan le tudja mérni az órája teljesítményét... ott, nála, nem laborkörülmények között. -
Spet
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9403 üzenetére
Peeeersze "lenyomta"
-
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9403 üzenetére
Rengeteg problémád lehet családi szinten...emésztési - legfőképp a belekkel kapcsolatos - problémákat sejtek nálad a háttérben....tkp sok mindent nem tudsz megemészteni...sebaj....
Persze gondolom sok helyről hallottad már a:
"Te hülyébb vagy mint ide Lacháza" kifejezést, ezért ezt most kihagyom...próbálkozz csak...
Majd ha lesz 2-3 rollered, akkor jelentkezz...ps: mi köze a Nasa-nak a járáseltéréshez? költői akart lenni, nehogy válaszolj rá, kár a betűidért....
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9380 üzenetére
Nem akartam nagyon belefolyni, mert tök értelmetlen, amit csinálsz, hiába hívod "egészséges és tudatos állampolgári magatartásnak", ez már nagyon nem az (bár lehet, hogy tudatosan kavarod itt a trágyát, de semmiképp sem egészséges
). Már a matek sem stimmel:
"60 állandó munkatárs van és nincsenek robotok sem, és évente kb 1.8 millió órára adnak ki minősítést, képzelheted, hogy az 1.8 millió órára mennyi idő jut / fő ha csak 60 állandó munkatárs van...
Naponta 30 ezer órát le tudna tesztelni 60 ember? Simán képtelenségnek tűnik..."
Most akkor mennyi is az annyi? 30 ezer darab óra nyilván nem jut egy napra, mert nem 60 munkanapból áll egy év. Ha esetleg a cosc.swiss-ről származik az 1.8 milliós adat, ott az is szerepel, hogy 350 nap dolgoznak, és 3 labor van, vagyis naponta 1715 darab jut egy laborra. Az ugye nem 30 ezer? És a 60 állandó munkatárs mellett van 70 segédmunkás is. Így már teljesíthető, nem? -
phranxinatra
aktív tag
válasz
Végül is érthető, hogy papírt akarsz az órád pontosságáráról, ha magadtól képtelen vagy megállapítani, hogy jól jár e. Nem amerikában nevelkedtél véletlenül?
(#9381) Tulku:
És egy nagyon összetett matematikai művelet segítségével a heti (vagy x napi) járáseltérésből ki tudod számolni a napi devianciát!
Az Omegák is pontosak, igen. -
Fall-N
veterán
válasz
Nem tudom laikusként, minek rágodsz ezen a témán?! A COSC mérés szigorú és több hőmérsékleten, helyzetben mérik a szerkezetet, hogy minden körülmények között tartsa a pontosságát a megadott értékek között. Lehet, hogy senki sem fogja ezekben a szélsőséges körülmények között használni az óráját, de a tanúsítvány ezeket garantálja. Nem kell ezen semmit túlgondolni. A Rolex pluszban vállalja, hogy az ő szerkezetük ennél pontosabb, ami általában így is szokott lenni, de előfordulhat hiba.
Azt meg végképp nem értem, ha nem volt még soha Rolexed (ahogy nekem sem) akkor minek okoskodsz? Sokaknak volt és az ő tapasztalataik relevánsak, ellenben pár kiragadott dologból amit olvastál.
Akinek ez nem elég az vegyem kvarcot, nem kötelező venni mechanikus órát. Aki meg így tesz az tudja, hogy soha nem lesz +/-0 mp/nap az eltérés, de ha be lehet szabályozni az órát vagy orvosolni a problémát akkor igenis foglalkozzanak az ügyféllel. Itt ez volt a lényeg és jogos a kolléga panasza.
-
squir
aktív tag
válasz
Itt picinkét leakadtam...
Nézd, ameddig úgy látod, hogy -4/+6mp naponta szabvány azt jelenti, hogy az óra megengedett eltérése 10 másodperc mindegy milyen irányba
addig fogadjuk el, hogy nézőpontodból egy pontosság ellenőrzése valóban kimondottan űrtechnológia
-
Tulku
veterán
válasz
Úgy látom megint f@s@d a szót, rágod a gittet...hagyd már ezt az űrtechnológiás cosc vizsgálatot, a roller mindig pontosabb volt mint az omega, hiába küldi szerteszét a világnak az utóbbi az időmérőit...
Hozzá kell tennem, az omega legújabb szerkezete valóban pontos....Fogadd el, hogy sok ezer ember tapasztalatból beszél arról, mennyire pontosak a rollerek, az pedig, hogy van egy pontos idő app, arra ránézel hetente és meg tudod állapítani, mennyi a heti járáseltérése az adott időmérőnek, közel sem azonos azzal, hogy milliós horométerrel ügyeskedsz....a végső szót úgy is a hordáskor keletkező tapasztalat fogja kimondani, nem az öt ponton mért tanusítvány irányszámai...
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9377 üzenetére
A Rolex, az Rolex, nincs szüksége harmadik fél által kiállított plecsnikre, bizonyított már eleget, hogy anélkül hinni lehessen neki. Ez nem károsanyag-kibocsátás, nem is cukortartalom, senki egészsége nem múlik azon, hogy 1, 2 vagy 10 másodpercet tér el naponta, simán csak fogadd el, hogy tudja az órájuk, amit állítanak róla. Mert bizony tudja, vehetsz nyugodtan egyet, és ellenőrizheted. Egy ingyenesen letölthető telefonos alkalmazás bőven elég lesz a teszthez!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #9368 üzenetére
Csak hogy értsd: a szervizesek nem azt mondták, hogy jó a ~10mp késés, hanem hülyeségekkel magyarázták, plusz nem a hibát szüntették meg, csak ideiglenesen a tüneteket.
Tudod, néhányunknak nem annyira bonyolult művelet, hogy a korábban valamelyik pontos idő szerverhez szinkronizált óránkat a bal kezünkbe fogva, hozzánézzük azt a jobb kezünkben tartott okostelefonunkhoz és megállapítsuk, hogy mennyi a pillanatnyi járáseltérése. Egy óra pontosságát valamivel könnyebb megállapítani, mint egy autó károsanyag kibocsátását, vagy a zéró kóla cukortartalmát. Nekem eddig minden Rolim tudta a -2/+2-t dobozból kivéve, és ameddig nálam voltak, tartották is, az SD-t kivéve. Mivel a DJ csak 1 évig volt meg, simán lehet, hogy az is belassult később. De mint írtam már, ez egy közismert hiba a korai szériás 3235-öknél. -
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #9371 üzenetére
Egy 150 dolláros Weishi timegrapher 1900 tökéletesen méri. De az MTG 3000-es is 500 dollárért.
Egy magyar fejlesztésű horométer tökéletsen mér.
Pont annyira, és pont ugyanazt az erdményt hozza, mint a 2,5 millió forintos svájci Witschi márkájú.
Hidd el. Ez nem rocket science.
Vagy neked van tapasztalatod ezzel?Hogy miért kell mindenképp a negatív oldalt nézni, nem értem. Attól, hogy nem viszi a Rolex a METAS-hoz, miért kell azt gondolni, hogy akkor nem tesztelnek minden darabot, és nem szabályoznak be? Ezek mechanikus órák, nincs olyan, hogy mindegyik tökéletes legyen. De kvarcnál sincs. A tömeggyártásnál a mennyiség, az egyedi gyártásnál az emberi hibatényező miatt nincs. Ezt el kell fogadni.
-
WiZARD
addikt
válasz
Aki nem tud egy atomóra segítségével kimérni pár nap alatt napi 2 másodpercnél nagyobb eltérést, annak súlyos problémák vannak a reakció idejével, szellemi képességével.
De a WatchCheck, vagy egyéb hasonló is sokat segít.
Nem kell ehhez, semmi kalibrált/über eszköz.
A Rolex féle mérés nekem is fura. Semmi részletet nem mondanak a tesztelés menetéről/módszertanáról, se az órákhoz tartozó egyedi eredményeket nem árulják el, nincs se külső, se független fél. Szimplán higgyük el hogy az valahol +-2 között van, mert ők azt mondják.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
K.Andras.Vfx #9364 üzenetére
Úgy hívják ezt a kalibrált eszközt hogy Horometer, és bárki számára elérhető.
Vagy ha konkrétan ez már nem, akkor valamilyen újabb változata. -
dzsi23
addikt
válasz
WatchCheck...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Van itt 1-2 tag akinek már az oviban is Rolex volt a jele, ennek tudatában nem biztos, hogy érdemes pont ebben a topicban komoly személyes tapasztalatok nélkül nekiállni megmondani a frankót
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
"Ugye a napi eltérés: −4/+6 s az azt jelenti, hogy a legnagyobb eltérés az napi 10s lehet" - igen, 10 lehet -4 és +6 között, tehát sem a -9, sem a -10 nem fér bele, de egyébként is superlative-ra (-2/+2) nézik és szabályozzák a szervizekben. És nem, nem marketing, a rendesen működő Rolik hozzák ezt az értéket, ahogy Tulku is írta, más kérdés, hogy egy csomó Rolex tulajt nem érdekli, hogyan jár az órája. Az eltérést meg nem olyan nehéz megnézni, beállítod az időt a time.is-hez, aztán másnap ugyanabban az időben megnézed, hogy mennyit tért el tőle.
-
Tulku
veterán
válasz
Rolex mindig jóvl COSC szinten felül teljesít, már a 1570-es is hozta a napi 2-4 mp-et, a 3135-öseim rendre 1 mp környékén jártak, vagy alatta...tudom, mert volt pár rollerem...
Ott a napi 10 mp égbekiáltó bűn...
Azért valami haszna a Rolex névnek is akad....igaz Sinatra?ps: a tesztelést pedig nem emberek végzik....ugye...persze besegítenek ük is...
-
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9354 üzenetére
Khmmm...kissé mintha kiállnának a csavarok....
-
válasz
K.Andras.Vfx #9333 üzenetére
Érdekes asszociáció. Nekem a MOB (vagy mi) jelmondata, ami nem összekeverendő a Gutt, Besser, Gösser-rel.
-
Veron
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9321 üzenetére
Picit elgondolkodtam a pontosság kérdésen, ami a minap felmerült. Viszont nem igazán tudtam dűlőre jutni, hogy számít-e a COSC (vagy egyéb szervezet) plecsni.
Ez az óra elsődleges funkciójának kiválóságát hivatott jelezni, de megoszlanak a vélemények, hogy a pontosság mennyire is fontos. Ebből következik, hogy a bizonyítvány sem ér sokat, azaz teljesen felesleges felárat fizetni érte.
Nekem mondjuk számít a tanúsítvány megléte, egy ésszerű határon belül megéri az extra költséget. Ki hogy áll ezzel a kérdéskörrel? -
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9319 üzenetére
Valamilyen szinten mindenki ékszerként tekint az órára; aki mást mond, az hazudik, szal ez nem újdonság. Ha csak a pontosság számítana, nem élték volna túl a kvarcválságot a mecha órák, de ez már rég nem arról szól. Egyedül a sportórák azok, amiknél a funkciók az elsődlegesek, de azért, ha van választék, akkor abból is olyat vesz az ember, ami nem csak jó, de jól is néz ki (még akkor is, ha kicsit drágább).
-
Fall-N
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9309 üzenetére
Én is beszélgetésnek látom. A kvarc órákat meg azért nem látom a régi mesterek "új útjának", mert kvarcot nem lehet csak úgy tervezni és építeni kézzel, nem véletlenül van pár gyártó aki lefedi a piacot és a többi gyártó ezeket használja. Előbb adnák fel a mesterséget szerintem. Ezzel az erővel a kvarc is egy elavult dolog a mai csipekhez képest, ami megragadt a '70-es évek színvonalán. Mégsem látom a gyorsan elavuló okosórákat a jövőnek. Egy órában nekem ne legyen színes-szagos OLED kijelző. (Monokróm LCD belefér.) Persze más célra jók ezek, munkába nekem is jó az Amazfit Bip.
De mondom jó példa Becsei Áron és a Bexei órák. Pedig nagyon is ma és nagyon is kézzel gyárt csodákat a tehetséges órás mester.
-
Tulku
veterán
válasz
Egy dologról beszéltek Fagyállóval, avval a különbséggel, hogy ő kevesebb írásjellel dolgozik és érthetőbb...
A mai mecha órák semmi másról nem szólnak, mint álmokról, többnyire férfi képzelőerőről, illetve kissé a magamutogatásról...azért kissé, mert sokan (így én is) olyan közegben mozognak, ahol senki nem ismeri fel az adott időmérőt, maximum azt szemrevételezik, hogy szép sárga szíja van az órának (biztonsági őr hónapok óta nyúz, hogy adjam el neki az APROO-t már 60 ezer forintnál tart...).
Semmi közük nincs az általad kidomborított pontossághoz, legalább is abban az értelemben nem, ahogy anno a kronométereket tisztelték....többnyire a COSC is egyféle kognitív disszonanciaként aposztrofálható, épp te magad adtál rá csattanós bizonyságot a Citizen feldobásával...
A mecha úrák többnyire marha drágák, szervizigényesek és egyféle férfiúi gyűjtőszenvedély forrásként jellemezhetők...épp úgy mint az autók, egyéb tech kütyük, vagy éppen a szebbik nem striguláinak gyűjtogetése....ki így , ki úgy.... -
fagyalllo
őstag
válasz
A fuvarosok ma mivel járják az utakat? Szénszál-titán-magnézium-904L lovaskocsival, vagy fehér Ducatóval? Amint megjelentek és pár év alatt elérték a tömegeket a kvarcórák, minden mechanikus menthetetlenül elavult. Ha tényleg fontos használati tárgy lenne, nem pedig ékszer, akkor a mechanikus órákat reszelgető maroknyi cégre néznének csodabogárként, a kínai órás topikban pár dolláért rendelgetnék aliról az 5 SPY kacatokat és a Citizen 0100 lenne az ajánlott belépő szint a rendes órákhoz.
A véres vitát nem erre, hanem általánosságban értettem. -
fagyalllo
őstag
válasz
K.Andras.Vfx #9299 üzenetére
Régen a mechanikus karóra fontos használati tárgy volt, mára viszont anakronisztikus luxuscikk, létezése teljesen irracionális. Éppen ezért kár értelmet keresni benne és ha valaki kicsit távolabbról ránéz egy vérre menő vita közben a témára, jót nevethet saját magán.
-
Szulita28
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #9300 üzenetére
Köszi! Bár ezek inkább a szabályt erősítő kivételek...szerintem.
Kicsit amúgy is fura, mert tudtommal a 2892-A2-re teszik rá a DD-modult, nem a 2824-re. -
Fall-N
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9227 üzenetére
Nem hiszem, hogy dobták volna. A kézműves óraépítők ma is mechanikus órákat gyártanak kézzel, mint a régi korban, csak jobb a technológia ami ma hozzáférhető. A kvarc amúgy sem kézi munkás dolog. Nem hiszem, ha ma élnének akkor feladnák a saját szerkezet építését és csak a tokot a számlapot és a mutatókat csinálnák. Ott a Bexei óra jó példának. Egyébként is sokkal nagyobb kihívás egy olyan mechanikus szerkezetet létrehozni, ami minél pontosabb, bonyolultabb. Kvarcnál ilyen nincs és itt is mindenki veszi a szerkezetet, nem áll neki senki csak úgy tervezni.
-
squir
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #9280 üzenetére
Hű...
Ez azert nem egészen igaz, amit írsz... úgy egyáltalan nem.
Djeperto viccből írta és a Rolexre ertette, nem a Breitlingremivel ugye a Stein gyakorlatilag Rolex es Laco/Wempe koppintásokból él
A Steinhart kizárólag "elabore" szerkezetet tokoz. "Top", illetve cosc-t nem.
A "prémium" vonulatba korábban Soprod A10 (Seiko licensz alapján) szerkezet került, mostanában elabore ETA, vagy elabore Sellita (honlapon is fel van tüntetve). A normal Steinbe eta2824 (vagy Sellita változata), a prémium vonulatba 2892/93 kerül. De elabore
Az "elabore" és a "top" szerkezetek között eleg komoly szakadek tátong, alkatrészek tekintetében is (pl ütésbiztosítas se ugyan az...). A "top" és cosc között kisebb, de így is mérhető.
Tapasztalatból mondom (volt mindkettő), de a Breitling Avenger mellett a Stein olyan, mintha kődarabból pattintották volna a tokot, a számlap meg a suliban készülne technika órán.Szerintem a legolcsóbb top/cosc szerkezetes óra (mióta a Smiths Pilot előző szériája nem kapható) a CR Ward😕
Valaki tud esetleg olcsóbbat? Mondjuk 1000 eur környéken?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fuss neki újra a hsz-ének, értelmezd a tagolást....
-
Szulita28
senior tag
válasz
A Steinhart melyik modelljében van TOP ETA?
-
Tulku
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #9240 üzenetére
Bizonyára így lenne...de ezért nincs épölvaccsom
-
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #9227 üzenetére
Mondjuk Spring Drive, meg őrült kvarc, meg okosóra... tuti.
-
g0n21
senior tag
válasz
K.Andras.Vfx #9202 üzenetére
És egy kamera-tape cleanupban mi kerül 80-150.000 forintba? Vagy egy belógó kábel, vagy egy cégjelzés cleanupjában? Vagy egy égbolt csere 200-ért? Sorolhatnám.
Szakmák, azért.
Semmiképpen nem nézem le azt a fajta munkát, ami egy autó számtalan eletronikai rendszerének fejlesztése körül történik. Van ismerősöm aki bmw-groupnak tesztel, fejleszt, ír motorvezérlő szoftvereket - itthoni cég -, van aki szintén itthon a Fordok kormányművének egyenesfutásáért felelős lófüttynek a szoftverét írja, hogy amikor fúj a szél az autópályán, akkor az autó egyenesen menjen és a többi.
Noha jártam óragyárba - azt nem itthon - és láttam, hogy hogyan, milyen tűréssel, megmunkálással készülnek bizonyos dolgok, például nagy kedvenced a gyrotourbillon.
Mind a két oldalon megvan a szoftvert és hardvert is igénylő mérnöki munka, az aprólékos kézügyességet igénylő munka viszont az autók többségénél nem jelentkezik. Gyártósorok, gépek, gépkezelők szerelik össze a mérnökök által megtervezett munkát. És mivel egy X5-ös BMW-ből sokkal többet adnak el, mint hasonló áru bármilyen órából, ezért egyértelmű - számomra-, hogy a BMW X5-nek a fejlesztési költsége több eladott darab felé oszlik, plusz ha még lehet használni más modellbe egy-két megoldást, vagy csak portolni kell, akkor még tovább oszlik.
Egy autó nem 200-2000 alkatrészből áll, hanem sokszorosából. Csak nem kell annyira precízen megmunkálni, nem mikronnyi tűréshatárok vannak... -
Fall-N
veterán
válasz
Azért a mai gyártási technológia azért jóval precízebb és modernebb, mint 100 éve. A drágább luxus órák bonyolult werkjei sem egyszerű szerkezetek. A gyártási pontosság (tűrés) is jóval kisebb, mint egy 50 évvel ezelőtti óránál. Bár a működési elv hasonló, a gyártás során elért finomság ég és Föld kategória.
Például egy 40-50 éves vintage óra pontossága simán lehet +/- 60 mp/nap (!). Ez ma borzasztó pontatlan lenne, de az akkori szinvonalnál még belefért, még úgy is, hogy azért már voltak pontosabb szerkezetek is a drága óráknál.
Ezenkívül egy nagyobb méretű alkatrészt könnyebb előállítani, mint egy apró kis alkatrészt, ami egy órában van. Mint említettem ott a tűrés, ha tanultál gépészetet. Azt se mondja senki, hogy egy 4 mm "vastag" automata werk létezése nem mérnöki teljesítmény! Sokkal nagyobb kihívás, mint egy átlag szívó benzines motor, ahol van millió tudás.
-
válasz
Egy szerencse azert van. Egy draga ora 20 vagy akar 50 ev mulva is draga ora lesz, egy auto meg roncsdarab az arok szelen vagy mar kolas doboz kepeben ujjaszuletve.
BTW amit ma autonak nevezel az is sok evtizeddel elavult technologia, hiaba van benne par elektronikai kutyu. Pont az autoipar nem az a terulet ahol latom mennyi mindent kapok a penzemert. Egy vasdarabot kapok ami 10 ev mulva szetrohad, vagy a fenntartasi koltsege az egekbe megy, ha nem sozod ra valakire.
Ha olyan autot akarok amiben van par extra funkcio amit mar majdnem modernnek neveznek, az 10 milla korul indul. Szerintem meg 2 millas kocsiban kene ezeknek lennie, ami nem is letezik az uj piacon. Szoval az a tourbillion is pont annyira van tularazva mint kb. minden manapsag.
Amig vevo van, igy is marad.
-
Veron
addikt
válasz
Az óra "luxustermék" abban az értelemben, hogy egy jól behatárolt közönséget céloz meg főleg irracionális, emocionális húrokat pendítve. Az órák, főleg a csillogós, drágák életérzést közvetítenek a vásárló felé. Tehát a konkrét hozzáadott érték a legolcsóbb kvarcok felett, sosem lesz egálban az árcédulával.
És ez a magyarázata annak, hogy miért árrugalmatlan termékek, az áruk és valószínűleg a kereslet sem nagyon változik a különböző gazdasági folyamatok hatására.
Persze vannak fokozatok, de a low-tier svajciak sem érnek annyit, tekintve, hogy az időt máshonnan is meg lehet tudni ingyen.
Egyébként az autók sem a racionális céleszközök közé tartoznak. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #9069 üzenetére
Legalább olcsóbb lesz a rolex.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #8598 üzenetére
Maga az óra formája nagysága undorító. Szerkezet szép.
-
consono
nagyúr
válasz
Nagyon durva :) Kellene. A kocsi is mellé
-
Skimaster
senior tag
válasz
Nem vagyok oda,az ilyen órákért,de ez zseniális!
-
dzsi23
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #8240 üzenetére
Pedig általánosságban ez az igazság, nem tévedés; a többség szerint pont azért menő, mert drága és felismerhető, ergo tudnak vele villogni. Az más kérdés, hogy neked (vagy nekem, vagy itt [és máshol] az órakedvelő közösségnek) nem az a lényeg.
-
yodamastah
őstag
válasz
K.Andras.Vfx #8234 üzenetére
Attól menő mert drága és sokan felismerik. Az említett sub a legszélesebb körben ismert óramodell.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
K.Andras.Vfx #8209 üzenetére
Akárki akármit mond. Pont.
Gino. Az okos óra elsősorban nem óra....a legutolsó funkció amiért valaki megveszi.
innentől off. -
válasz
K.Andras.Vfx #8217 üzenetére
pedig igaza van, értelmezd a topic címét (esetleg olvass vissza légyszives) milyen órák kerültek szóba eddig
-
Fall-N
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #8215 üzenetére
Pedig ez az órás topikba való. Aki exkluzív órát hord azt nem érdekli az okosóra. Vagy ha érdekli is akkor sem itt.
-
@mriya@
őstag
válasz
Ez egy exkluzív topik, rossz helyre írogatsz.
-
yodamastah
őstag
válasz
A 4 gombos 7 zenélős kvarcórám, amit általánosban hordtam a 80as évek elején, az az óra is jócskán meghaladta technikailag azt amit pl egy speedmaster tud. De ez a topic nem erről szól
-
Fall-N
veterán
válasz
Szerintem meg nem. Rengeteg okosórát próbáltam, de gyorsan meguntam mind. Az állandó töltögetés sem jön be. Meg amúgy is egy olyan kicsi kijelző nem való sok mindenre. Az akksi a rákfenéje az egésznek, mert a nem bír ki sokat aktív használat mellett. Munkára viszont egy Amazfit Bip, amit használok, de csak a szükséges dolgokra és bírja több, mint egy hónapig az akksija és a transzreflektív kijelző miatt sem kell állandóan feléleszteni. Munka után veszem is le. Az anyaghasználat is gagyi, amelyik nem drága. De ha már drága, akkor biztos hogy valódi órát vennék helyette.
Aki tényleg óramániás annak idegen egy órában a színes kijelző. A monokróm LCD is véleményes, de G-Shock vonalon elmegy. A tervezés meg nem nagy dolog, mivel itt is OEM cuccok vannak Kínából, amit összelegóznak. De hely nem is marad a nagyobb akkumulátornak így a mai színvonalon még messze vagyunk a legalább egy hetes üzemidőtől. A szoftver sem mindegy mennyire gyors, de itt is látszik, hogy nem óra az amit szoftver frissíteni kell meg telepítgetni.
Ennél tényleg jobb egy kvarc vagy e mechanikus óra ha órás szemmel nézzük. Nem véletlenül nem óra kategória hanem sport kiegészítő, tech kütyü.
Öltöny mellé meg véleményes. Nekem nagyon nem jön be.
-
rbalint88
addikt
válasz
Inkabb azt mondanam, hogy mas nehezsegek vannak egy okos es egy mechanikus fejlesztesenel, gyartasanal.
nekem is van egy almas oram az edzesekhez, szeretem nagyon, de teljesen mast ad egy hagyomanyos karora. Ez ugyanaz a kerdeskor kb, mint higy hetkoznap meloba jarni imadnek egy elektromos onvezeto autot, de hetvegen csak valami benzines, minel kevesebb elektronikasat terelgetnek. -
Spet
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #8138 üzenetére
Nem eladni próbálta, hanem eladta, de végül vissza sikerült szerezni a pénzt
-
WiZARD
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #7989 üzenetére
Kérdés feltűnik-e az adott hiba, és egyáltalán érdekli-e a usert. Látszólag nem, mert veszik a rollereket...
-
Fall-N
veterán
válasz
K.Andras.Vfx #7979 üzenetére
De gondolom ha bevinnéd a szervizükbe akkor a mutatót ki lehetne seperc cserélni. Inkább ilyen könnyen orvosolható hiba legyen, mint szerkezeti vagy esztétikai a a rokon és vagy szíjon.
Nem szép dolog, de az emberi hiba itt is jelentkezhet. Azaz nem nézik át az összes darabot tüzetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest