Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricsik #12106 üzenetére
Igen. Van speciálisan titán felülethez is 3M scotch Brite, de nem rendeltem (Scotch Brite 7448 szürke ). A filléres konyhai szivacs is tökéletes. Csak legyen vadiúj.
# sipi83: az a lényeg, hogy egyenesen húzd, egyenletes erővel. A karperecen már több helyen használtam, de az órán magán nem állnék neki. Ott azért más a csiszolás iránya és az mégiscsak az óra. A karperec meg cserélhető.
-
válasz
ricsik #11760 üzenetére
Ahhoz képest, ahogy a sajtó fotóikon szerepel, szerintem nekem elég jól sikerült bejàtszani a hézagokat.
ezeken nincs két egyforma rés.
Az egész forgató handmade in Hungary. Szerintem csak a motor, ami külföldi gyártás. Szerintem ennek a rozsdamentes acélnak jól áll ez az industrial stílus.
Ma egyébként beszéltem Mezei Istvánnal, aki ugye az evolvens alapítója. Felhívott, mert nem ő ellenőrizte a furnérlapos változatot és tök rosszul érezte magát, hogy az úgy kiment (én meg pont az vagyok, aki OCDs az ilyenre, nem véletlenül lettem oxiológus és sürgősségi szakorvos, ott is 0.5mm számít egy akut esetben EKGn). Egy tök jó majd 1 órás beszélgetés lett belőle. Hihetetlen jó arc, nagyon jó ötletei vannak és látszik, hogy szívügye ez az egész. 1-2 héten belül érkezik egy olyan variáció, ahol a forgató és a motor egység egyben van, egy 3V DC motor hajt minden egységet, nagyon halk és ugyan ilyen moduláris jelleggel lehet majd egymásra rakni őket, az áramot egyikről a másikra kàbelezni. Kíváncsi leszek , hogy milyen lesz. -
-
Tulku
veterán
válasz
ricsik #10071 üzenetére
Tényleg nem értettem....
Nagyítóval ellenőrizve is minden rendben van vele, szerintem ez más kávéház mint egy SKX...hozzáteszem, nem lettem szajkó fan, de nagyon tetszetős darab és 3 napja 0-án jár, vagyis a spring drive mechanika körüli pontossági tpasztalatok megalapozottak , igazak ebben az esetben.... -
Tulku
veterán
Szerintem Patekéknél kissé más a finish-elés és a minőségellenőrzés...
-
Fall-N
veterán
Pedig valahol elvárható lenne ezen az (ár)szinten. Csak gondolom úgy vannak vele, hogy ha szemmel nem látható a hiba és nagyságrendekkel drágább lenne még jobb minőségben gyártani, akkor nem vesződnek vele. Bár ennek kicsit ellent mond a Grand Seiko. Bár Svájcnak és Japánnak más a kulturális és társadalmi dolgai.
Engem különösebben nem zavarna, mert nem vizsaltom nagyító alatt az órákat. Csak elvben jó lenne ha a gyártók a minél tökéletesebb felé haladnak.
Közben eszembe jutott a legutóbbi kronometer adás, ahol pont szó van az új AP Code óráról és hogy a hátlap és a különleges tokfül között milyen apró tűréssel kellett elkészíteni az alkatrészeket. Árban az is még eggyel más kategória és ott belefér, ha már a számlap tényleg nem olvasható könnyen.
-
Toobias
csendes tag
Neked nem az Omega a befutó, ha fontos neked, hogy mikroszkóp alatt is szép legyen. Nemrég volt nálam egy P.O., hat inkább ne néztem volna meg 15x nagyitassal a szamlapot, indexeket és a mutatókat. Gyárilag sérült a másodperc mutató, szoszosek, maszatosak az indexek, a számlap, az elek néhol sorjasak, szerkezeten a hidak néhol maszatosak. Ne várd ennyi pénzért Svájcból, hogy mikroszkóp alatt nem fogsz rajta hibát találni, ha ez zavar, akkor érdemes lenne valamelyik Grand Seikoval szemezni. (Természetesen annak is vannak hiányosságai, de ilyen terén elég előkelő helyen van)... Egy Maseratiban is sorjas, recsegős műanyag a kesztyűtartó és a többi műanyag elem. ... visszatérve az orakhoz: 100-300 ezer forint között már minőséget kapsz a pénzedért, felette minimális javulást minőségben, mert rengeteg pénzbe kerül valamit 1 mikornnal pontosabban gyártani, másrészt márkanevet, márka történelmet, fejlesztést, statuszszimbolumot, esetleg eladhatosagot kapsz a penzedert. Ez bármelyik luxuscikkre igaz, nem csak az órákra.
-
Most komolyan, az ora szerkezetet szeretned nezegetni mikroszkoppal minden nap? Nem tudok elkepzelni olyan karcolast ami szerviz kozben keletkezik es te kiszurod, ha csak siman ranezel a szerkezetre, ami eleve evente kb. ketszer lesz. Sokkal komolyabb karcolasok lesznek az oran/csaton kb. 3 nap utan.
ps. Amugy ez tenyleg csak egy ora, ha vigyazni akarnek ra, itthon tartanam a szefben.
-
Tulku
veterán
Minden megeshet...
Ha visszaolvasol egy fórumtagnak is volt problémája egy nagy hírű órás munkája kapcsán....de megoldódott...
Roller szervizben legutóbb ujjlenyomatosan és hibásan tettek be üveget...Én személy szerint KI-nél (ről) még hibát nem láttam, hallottam, tapasztaltam...nem olcsó, de nekem ő a legjobb...
-
ricsik
őstag
Ezek szerint még senkinek nem járt az órája szervizbe
.
Három lehetőséget látok:
1. minden szervizes zseniális, hiba nélkül, karcok nélkül dolgozik
2. tök mindegy, ez csak egy óra, még ha több milla is, kit érdekel
3. nem átlátszó, amit nem látok, nem zavar
4. szétrobbant a hiba láttán az illető, így nem tud nyilatkozniAzért lovagolok ezen, mert ha veszek egy másfél millás omegát, vagy bármit és a szervizben megkarcolják, akkor mi van? Én a 4. lehetőségben lennék.
-
yodamastah
őstag
Csak a szíj volt 8k. A tokot nem mertem és nem is akartam odaadni, mivel az sokkal jobb állapotban van mint a szíj volt. Ahogy a szíjat rendberakta szerintem nagyon jó lett. Élek megmaradtak, a szálcsiszolás tökéletesen megegyezett a gyárival (volt egy új érintetlen pótszemem, és vettem egy új félszemet). Mikor visszaraktam az új szemet és a félszemet a szíjra, nem tudtam megmondani melyik az új és melyik a felújított.
-
Tulku
veterán
Szerintem a kinézet teljesen szubjektív, az értékállóságot, hype-ot, eladási rátát pedig eldönti a piac, ahhoz mi édes kevesek vagyunk...
Szerintem a probléma mindösszesen abban rejlik, mikor zsigerből elutasítunk egy adott brandet, még akkor is, ha valóban irreálisan magas hype van mögötte...persze érzésem szerint minőség is...
Nekem most egy éven belül volt 2 omegám és 4 rolexem...számomra nem kérdés, melyik brand a pontosabb, de - mint írtad is - sokak számára ez nem releváns, vagy hibahatáron belül van...
-
BAti77
aktív tag
A búvárkodást űzők nagytöbbsége a sűrített levegős merülésen kívűl mást nem csinál. Azzal meg maximum 40 m-ig engednek, de a valóság az, hogy a 18-20 m tengeri láthatósági tartományt a többség amúgy sem lépi át...
Erre egy koronazáras, menetes hátlappal és megfelelő O gyűrűs tömítéssel rendelkező óra alkalmas. Búvárórának funkcionális kialakítása (forgatható, búvárkiosztással, sötétben is látható jelölővel rendelkező lünetta, illetve ugyan így látható számlap markerek, mutatók) miatt nevezhető.
Ez a "divatbúvár" megnevezés szerintem inkább illik azokra az órákra, amik nem bírnak ezen kialakításokkal és csak kinézetükben hasonlítanak egy klasszikus búvárórára... -
ricsik
őstag
Amúgy a lényeg az, hogy aki 100M-es búvárt vesz, az több, mint valószínű, hogy nem profi búvár, akinek ez az élete, hanem olyan, akinek tetszik az óra (desk diver), így nem kell azzal törődni, hogy szétázik a bőr szíj vagy sem.
Azt hiszem, ez megfelelőképen túlmagyaráztam.
-
Tulku
veterán
Miért kövezne meg bárki....az óraügyek a belsőn túl a külcsínyről és különbözőségeinkről is szólnak (sokaknál csak arról)...
És ,ég nem is említettük, hogy mit mutat egy adott óra az egyik emberen és mit a másikon...
Én pl meg voltam halva egy acél subért, de sajnálatos módon így 50 év és 120 kiló felett egyáltalán nem az én órám volt...ami egyéniség és finomság van egy 40 mm-es subban azt nem láttam csak szemüvegben...de arra jó az internet is...lehet hogy szentségtörő leszek ezen kijelentéseimmel, de ez az igazság...attól függetlenül hogy a brandet én speciel a világ legjobb óragyártójának tartom...de már nem az én típusom...Be kellett látnom, hogy egy nagyobb vas jobban mutat a csuklómon és sokkal olvashatóbb számomra...
Egyébként szerintem a GS másról is szól mint a sub....
-
yodamastah
őstag
Sokminden nem tetszik ezen az új modellen, de ami engem nagyon zavar, hogy az endlink és a fémszíj csatlakozását inverzbe rakták. Az általad lnkelt fotón ezt jól is látni. Emiatt nagyon hirtelen csapódik le az endlinknél a szíj íve. Az előd modeleken ez nagyon szépen volt megoldva.
Példa:
-
-
squir
aktív tag
Eddig Pilot és Specimatic típusból láttam "legót", másról nem hallottam. Többen árusítanak ott doboz-papíros, még fóliás Fortis órákat, gyakorlatilag nagyker áron. Érdemes szétnézni.
Jótanács (illetve magánvélemény) mindenképpen olyat vadássz, ami teljes szett és lehetőleg fémszíjas. A szíjat lehet cserélgetni bármire, de fémet utólag beszerezni csak aranyáron megoldható. -
squir
aktív tag
-
squir
aktív tag
Fene tudja. Van jó és rossz tapasztalat is. A fő ellenérvek:
- műanyag alkatrészek a szerkezetben
- csak spec szerszámmal és gépen szabályozható
-lassabb járású mutató a csökkentett lengésszám miatt
-gyári leírás szerint csak a saját összetételű kenőanyag alkalmazható a szerviznél
Nekem volt ilyennel szerelt Hamilton-om, mondjuk nem sokáig. Pontosságra nem volt panaszom (azt hozta, mint egy elabore ETA), a járástartalék király.
Túl hosszú távú tapasztalat nincs vele
Mondjuk engem nem tartana vissza pl az új Certina DS PH200M-től ez a werk😉 -
vadászcsiga
félisten
Az a titánium smp ref. 2231.50.00. Titánságából adódóan nagyon kényelmes.
Többi kerdest átadom másnak. Millió féle smp létezik. -
g0n21
senior tag
Isten éltessen, olvass sokat, hogy jó legyen a látogatottságom
Ha meg a japán világ érdekel inkább, akkor werkmania.hu azt egy kedves topiktársunk csinálja, így leírhatom
-
g0n21
senior tag
Nem linkelhetem a cikket, mert kitiltanak fél napra, de írtam egy háromrészes típustörténetet a modern kori Seamasterről korábban, ott megtalálod az összes generációját pre-bond-tól az SMPc-ig. PO még nincs.
A POC esetében a C tényleg a chronograph-ot jelenti. De az SMPc-nél nem. -
Reverting
őstag
Pontosssssan...
a lenyeg az atbas..s es ez az amit nem akarnak felfogni a facebook csoport okos moderatorai adminjai... jo persze tudjuk h csak egy emberen mulik... aki nem akar osszeveszni a nagymesterel...
))))
Viszont ez igy etikatlan es sok vereb beugrik aztan jonnek a patek (istenem, az a patek, iwc kinai polos enyelges a borzen) omega iwc kepek, es a nem veletlen fikazo hszek...Fagyalllo: ilyenkor kell mindig jelezni h erzed magad atbasz...a mert sajnos megtortent. Esetleg faradj be a boltba kerdezd meg lattak e mar ilyen remekmuvet... kivancsi lennek mit szolna a kinai elado...
talan meg o is benyalna...
)) mi ez? Das ungarise specialite fakewatch es meg certi is van...
-
Tulku
veterán
Hát ez az...szerinted 60i vállalja?
Ha melegszik a talaj...majd odébb áll...itt kissé kiterítve azt láthatjuk mint a most leleplezett dopping készítő gyárnál..egész MO ebből élt, minőségiként fogadták el a gyúrósok, most sokan sírnak, de ettől ez elég kemény bűncselekmény...gyógyszert hamisítani és illegálisan árulni...Na ez pont ilyen...
Ha fog egy omega szerkezetet, rábiggyeszt bármilyen számlapot és tokot, majd név nélkül eladja, mint zsebóra átépítést (omega zsebóra szerkezettel), akkor nincs kérdés...az már teljesen mellékes, hogy mit dokumentál, fotóz, archivál közben, de könyörgöm ne írja ki hogy omega óra beépítés...mert nem az!
omega nagy O betű...csak rohannom kell...
-
WiZARD
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- The Division 2 - Jövő hónapban jön a Battle for Brooklyn DLC
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Adobe Lightroom topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest