Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
K.Andras.Vfx #9720 üzenetére
Nálunk a mi szakmánkban ahogy sok más helyen is, az ügyfél az úr. És szerintem mindenhol így kéne lennie, nálunk elképzelhetetlen olyasféle arrogancia, hogy az ügyfél nem tudja mikor kapja meg azt amit kért és amiért ő fizetett.
Persze lehet, hogy az én gondolkodásommal van a baj.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
djeperto #9719 üzenetére
Megint nem értem, hogy miért kell személyeskedni, és nem akarok nagyképű lenni, de én készítettem reklámot konkrétan a richard mille-nek is, meg egyéb világmárkáknak, és nem olcsón, most ne hogy te itt elkezd már magad rázni , hogy én vagyok itt a csóró gyerek aki csak sajnálkozik?!...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
phranxinatra #9709 üzenetére
Sőt, a merkurnál is a luxus és minőségi kiszolgálás miatt kellett évekig várni egy ladára a zembereknek, persze a sok hálátlan már akkoriban sem tudta értékelni ezt a fajta igazán minőségi kiszolgálást.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
vadászcsiga #9698 üzenetére
Szerintem a luxusnál inkább az a bevett módszer, hogy ha már komoly pénzt fizetek alapból egy termékért, akkor cserébe kapok minőségi árut, és ami legalább ilyen fontos, vele együtt kapok minőségi kiszolgálást is.
Persze embere válogatja, de én a pénzemért elvárom, hogy tisztességesen kiszolgáljanak, és ha esetleg mégsem, akkor azért nagyon nem babráltak ki velem, mert megmarad a pénzem ők meg buktak egy vásárlót.
Másrészt nem feltétlen csak azért kapós a rolex, mert mindenki olyat szeretne, hanem azért is, mert mindenki aki lát rá lehetőséget keresni szeretne még rajta, ki ne szeretne 25 vagy akár 50%-os hasznot realizálni egy pl 10 ezer eurós "befektetésen"? Szóval akkor is felteteti magát a várólistára, ha amúgy nincs is rá szüksége, mert azt mondja ha megkapja, akkor keres rajta... Nyilván ehhez kell az is, hogy tényleg vannak emberek mégpedig sokan, akik elfelejtik, hogy valójában ők itt az urak, ők a vásárlók, a kiszolgálás pedig finoman szólva is színvonal alatti, de a botrányos jelző inkább helyénvaló volna...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
@mriya@ #9665 üzenetére
A Japcsik perfekcionizmusát ismerve, nem vagyok én ebben olyan biztos.
Sok japcsi máig olyan, hogy ha rájönne hogy rossz munkát adott ki a kezéből, akkor vagy magába tolna egy kést, vagy leugrana a Seiko épület tetejéről szégyenében.
És azt is kizártnak tartom, hogy "ráülnének egy egy modellre", és mint a rossz párszámos zenekarok ugyanazt a három négy dalt játszanák egész hátralévő életükben...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
K.Andras.Vfx #9642 üzenetére
Egyébként volt sima sub is meteorit számlappal, csak az acél volt nem fehér arany.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9620 üzenetére
Phantomot akartam írni, a submariner helyett meg GMT II-őt, de nálam tegnap volt péntek
, igaz csak 5 pohár Belle-Vue volt, de máris elég volt ahhoz, hogy keverjem a phantomot a ghost-al, a sub-ot meg a GMT-vel.
GONE21: Itt a Magyarázat fent, meggyes sör.
Amúgy egyébként nekem GMT is sub, csak egy gmt funkcióval. Olyan ez mint a sült krumpli, ha teszel rá egy kis feltétet attól az még sült krumpli marad, persze másként néz ki egy kicsit, van rajta egy kis piros valami, meg az ize is picit más mert kecsöp is van rajta. De a lényeg ettől nem változott.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
phranxinatra #9611 üzenetére
Nem akarok "vitát generálni", de azt hiszem egy rolls royce-t nem lehet azzal vádolni, hogy ne lenne elég hagyományőrző, de azért nézz meg egy 1967-es meg egy 2021-es ghost-ot, énekelni lehet a különbséget...
Ők valahogy képesek voltak megtartani az értékeket, és közben fejlődni mind a dizájn mind pedig műszaki értelemben is, képesek voltak átvezetni azt márkát a 21. századba.
Igen, sajnos a rolex nem csak az óraipar hanem a világ egyik legunalmasabb cége. Persze, nem mondom, hogy egy 2019-es white-gold meteorit számlapos submariner-re nem állna fel a cerka, de az is csak leginkább az miatt volna, mert "van benne valami megfoghatatlan távolság a valóságtól", tudod azt, hogy akárhány darabra is vágnak egy milliárd éves követ, akkor is más a te számlapod, mint Gipsz Jakabé aki ugyanolyan órát vett...
-
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
philoxenia #9496 üzenetére
Oks..
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9445 üzenetére
Érdekesség, hogy a legelső co-axial prototípus is már egy Omega Speedmaster volt 1974-75 körül (Mark 4.5), George Daniels a saját Omega óráját módosította
, meg is nézhető a Biel-i Omega múzeumban. Egyébként meg úgy került hozzájuk, hogy a Sotheby's árverésén 10.5 millió euróért megvettek a Daniels kollekciót.
-
K.Andras.Vfx
tag
Flx azért olvasni megtanulhatnál. Egy szóval sem mondtam, hogy a Rolex bűnözőknek való, valójában éppen fordítva történt mint ahogy állítod, ugyanis én arról beszéltem, hogy ezek pont hogy nem bűnözőknek lennének valók. Mert rombolja a rolex márka presztízsét. Azt sem mondtam, hogy az omega a legjobb, csak azt, hogy sem a nasa sem az olimpia nem véletlen vált a márka történelmének a részévé.
OPiiOP: Biztos a múltjuk miatt...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9438 üzenetére
Az igaz, hogy a versenygyőzelmeket mindig is marketing célokra használták fel és hogy egy nagyon jó marketing eszköz is volt ha nyert valaki, de ez azért kétélű "fegyver" volt, mert egyrészt versenyezni kellett és csak a nyertesnek volt jó marketing szempontjából. Másoknak lehetett akár káros is, hiszen nyilván a második helyezett már nem tudott kampányolni azzal, hogy "a vesztesek között mi voltunk az elsők".
Amúgy meg ja, japcsiknál van egy olyan tulajdonság, hogy képesek a tökéletességre való törekvésre, szóval egy idő után képesek is elérni a legmagasabb szintet, ha igazán nekifekszenek valaminek.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
phranxinatra #9434 üzenetére
Nagyon szép óra egyébként, és jó is. Szóval nehogy magadra vedd. Mert nem bántásként mondtam és mondom, de őszintén szólva az nem emelné a rolex vagy más márka presztízsét sem, hogy sajnos a legtöbb fiatal onnan ismeri ma a rolex nevet, hogy drogdílerek meg bűnözök klippekben és utcán flexelnek vele.
-
K.Andras.Vfx
tag
Azért ők lettek az olimpia időmérői mert anno akkoriban még obszervatóriumokban vizsgálták az órák pontosságát, és az omega volt a világ legprecízebb órája. Ez egyébként egy akadémiai díjjal is járt, 1914 és 1971 között 93 alkalommal nyertek, és 72 világrekordjuk volt összesen. A Constellation órák hátulján is pont ezért van egy obszervatórium 8 csillaggal, kettő csillag egyébként két világrekordot jelképez 6 csillag pedig azt, hogy 6-szor nyertek egymás után zsinórban miután 1945.-ben a genfi obszervatórium bevezette a karóra méretű szerkezetek kategóriáját. Szóval nem a két szép szemükért kapták az olimpiát sem, hanem mert az omega volt a legprecízebb óra, amit nem a cég, hanem az három obszervatórium igazolt, ahol anno vizsgálták az órák precizitását.
-
K.Andras.Vfx
tag
Ügynökünk csak a munkáját végezte, be akart épülni, nyilván tudta, hogy ezekkel általában csak drogdílerek felexelnek klippekben. Bár ahogy nézem lassan már azok is kezdik dobni, mert ha jön egy bró és esetleg annak meg egy richard mille van a kezén, akkor már egy senkinek érzik magukat mellette.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Gempas 70 #9422 üzenetére
Mit nem értesz, Lakatos Rolex Armandó és csapata most teljesen meg van sértődve, és erősködnek, hogy amíg nem folyik valaki vére addig nem jó.
Szóval én nem értem miért kell ezeket a dolgokat ilyen komolyan venni, és miért nem lehet az, hogy ilyenkor azt mondjuk, jó te ezt gondolod én meg azt, de nem, mert itt is mint az ennyingi Rolex fanboy-ok ilyenkor többen rászaladnak egyre kaszával és kapával, és személyében támadják az embert.
-
K.Andras.Vfx
tag
Három űrhajós életét mentette meg, konkrétan az Apollo 13 legénységét.
James Lovell, Jack Swigert, Fred Haise.
Nagyon röviden a történet az, hogy kb 200 ezer mérföldre voltak az Apollo 13 űrhajósai a földtől, amikor is beütött a katasztrófa, és a döntő pillanatban a létfontosságú pályakorrekciót vagyis egy 14 másodperces hajtóműgyújtást Jack Swigert omega speedmasterének segítségével végezték el.
Ezért kapta az Omega a Silver Snoopy Awardot a NASA-tól, és ez nem vicc, tényleg nagyon nagyon keveseknek adatik az meg, hogy ezt díjat megkaphassák!
-
K.Andras.Vfx
tag
Csak nem kell annyira komolyan venni ezeket a dolgokat, hogy aztán már személyeskedésbe torkoljon.
Persze lehet egymás vérét szívni, de ha megnézed még a szúnyogok sem nyakra mennek a legtöbb esetben, hanem bokánál meg itt ott amott csipkodnak csak.
Ami meg azt illeti, hát igen, azért egy Silver Snoopy Omega sokkal királyabb bármelyik Rolex-nél...
Nem beszélve a történetről ami ehhez kapcsolódik, és amiről a rolex max csak álmodozhat, miközben síró szemmel konstatálja, hogy nemhogy űrhajósok életét nem mentette meg az órájuk, hanem igénytelenebbnél igénytelenebb gangszta rapperek gizdáznak benne, miközben egymásra lövöldöznek.
-
K.Andras.Vfx
tag
Mindig is az volt a baj az elvakult beteg rolex fanboyokkal, hogy ha valaki magáról az óráról beszél, akkor elkezdik személyében támadni az embert.
Már nem az óráról beszélnek, hanem próbálják emberi mivoltában gyalázni azt akinek más a véleménye. Kb olyanok a rolex fanboy-ok mintha a szcientologusokat keresztezték volna a ku-klux klánnal.
-
K.Andras.Vfx
tag
" a roller mindig pontosabb volt mint az omega"
Álmodban esetleg.
A speedmaster úgy nyomta le a rolexet a teszteken mint a húzat. Azért az űrkatatási hivatal a nasa a legszélsőségesebb teszteknek vetették alá azokat az órákat amelyek elfogadták anno azt a "kihívást", köztük volt a rolex is, és valahogy az omega nyert...
Megsúgom, nem azért volt mert a rolex volt a jobb, hanem azért mert sokkal jobban teljesített az Omega mint a rolex...
És hidd el az sem véletlen, hogy ahogy anno is nyíltan merte vállalni a versenyt, Omega most is hajlandó egy független hivatalos állami mérésügyi hivatallal hitelesíteni a mérési folyamatot...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
consono #9393 üzenetére
Ez a gép semmit nem mér, ez egy óraforgató szerkezet, aminek elvileg olyan körülményeket kellene szimulálnia amely egy átlag felhasználó kezén is történik egy órával. Aztán ha kivették a szerkezeteket, utána mérik meg...
De tök felesleges volt ezt is megvenniük, csak le kellett volna tölteni egy pár ingyenes telefonos alkalmazást a netről, és megsportoltak volna egy rakás lóvét.
-
K.Andras.Vfx
tag
Ez a kép konkrétan a rolex gyárból van, másrészt sehol nem látok ezen gépek mellett embereket telefonos alkalmazással a kezükben. Egyébként a coscnál meg egyik teremből tologatják a másikba, és kb 10 ember ember lézeng ott...
Amúgy meg nem akarok vitatkozni senkivel, elmondtam a véleményem csak ennyit akartam, akinek meg nem tetszik az meg ha akarja überelheti egy telefonos alkalmazással a svájciakat... Ugyis ilyen a magyar virtus, majd ő megmutatja, hogy egy telefonos alkalmazással is megméri ami a svájciaknak több hétig tart a hi-tech műszerekkel.
-
K.Andras.Vfx
tag
"nincs szüksége harmadik fél által kiállított plecsnikre"
Biztos csak tök véletlen küld el minden szerkezetet cosc tanúsítványért a Rolex?!...
Ugyanis minden rolex órának van cosc tanúsítványa is, a saját maga által superlative chronometernek hívott egyébként most már zöld plecsni mellett.
Phranxinatra: Gondolom azért minden rolex tulaj reménykedik kicsit abban, hogy ott a rolex gyárban azért nem úgy mérik és ellenőrzik a pontosságot ahogy ti itt
, mondván, nem is olyan bonyolult ez a dolog csak rá kell nézni valamelyik mobil alkalmazásra... Mondjuk azt tudtam régóta, hogy mi magyarok mindenben IS jók vagyunk, de azon még én is meglepődtem, hogy ennyire jók.
Mert amíg a svájci hivatalos kronométer minősítő intézetnek a cosc-nak 15 napra van szüksége ahhoz, hogy leellenőrizze azt, hogy egy óra valóban képes teljesíteni az előírt -4/+6s-es pontosságot, addig nálunk magyarországon (mivel nem is olyan bonyolult dolog ez), ezért hát köröket rájuk verve képesek vagyunk nemhogy a cosc de még a superlativ certifikációval megegyező pontosságú mérésekre is, akár egy nap alatt ráadásként mindezt egy szimpla telefonos alkalmazással. Most már csak azt kéne kitalálni, hogy mi a francot szüttyögnek ezek ott ennyit a cosc-nál, ha ez amúgy ennyire egyszerű?!
-
K.Andras.Vfx
tag
Félre ne értsd nem akarok vitatkozni, én azt írtam, hogy otthonra jó az, de azért valamivel csak magyarázható a piaci jelenléte ugyan annak a svájci gyártónak az akár 10 millió feletti műszerei is.
Azt sem mondtam, hogy ne tesztelnének minden darabot a rolex-nél, csak feltettem a kérdést, hogy érdekes módon az omega miért meri bevállalni azt, hogy egy független harmadik fél is igazolja és felügyelhesse, amit ők állítanak?!
Amúgy egyébként a méréstechnológia konkrétan a rocket science-nak és az űrkutatásnak is a legfontosabb és talán a legbonyolultabb területe.
Viszont, hogy a negatív oldalt nézi vagy számításba veszi ma valaki, az nem véletlen van, az emberek elvesztik a bizalmukat, nézd meg az autógyáraktól kezdve a élelmiszer gyártókon át, naponta jelennek meg cikkek meg vizsgálatok, látjuk hogyan vezetik félre és vagy csapják be a vásárlókat, írhatják rá egy termékre akár azt is, hogy zero cukor, aztán nem is, meg mégsem annyi a káros anyag kibocsájtás amit az autó gyártó mondott, aztán meg jönnek az akár százmillió dolláros büntetések. Persze, hogy vannak emberek köztük én is, aki kezd elbizonytalanodni és vagy éppen ezért alapból is fenntartásokkal kezeli mindig azt amit bármelyik gyártó állít. Ez nem rosszindulat és negatívízmus, hanem egy egészséges és tudatos állampolgári magatartás.
-
K.Andras.Vfx
tag
Igen, azért egy Omega Master certifikációval sorszám alapján bármikor megnézető, hogy a megvásárolt óra szerkezete milyen eredményeket ért el a teszteken.
Omegának szemmel láthatóan semmi titkolnivalója nincs ezen a téren, átláthatóan és ellenőrizhetően meri vállalni azokat a minőségre és mérésekre vonatkozó standardokat, amiket vállaltak.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
vadászcsiga #9370 üzenetére
Persze otthonra jó az, de azért legyünk őszinték, úgy nevezhetőek ezek a 150 dolláros eszközök kalibráltnak, ahogy egy 150 dolláros Daniel Wellington óra kronométernek!...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9367 üzenetére
Tényleg? Azta!
Sőt, gondolom vannak itt még olyanok is, akik ott is születtek a rolex gyárban, nem?
Phranxinatra: Igen de ezek szerint vannak rosszul működő rolex órák is. Meg még olyan is van, hiszen te említetted, hogy szerinted nem volt jó szerintük meg igen... Amúgy a rolex a Cosc mellett (az Omegával ellentétben) nem igazolja egy harmadik féllel vagyis a svájci független mérésügyi hivatal (METAS) tanúsítványával azt, hogy az általuk alkalmazott mérésre és minőségre vonatkozó procedúra az valóban olyan is mint amit mondanak... Vagyis gyakorlatilag azt mondanak amit akarnak, persze ettől még lehet igaz is... (Csak talán a német emissziós botrány a legjobb példája annak, hogy egy-egy cég vagy cégcsoport, sok esetben bármilyen számot le mer írni... Aztán ha kiderül a turpisság akkor max fizetnek. )
Tulku: Nem mondtam, hogy nem hozhatják, csak azt, hogy kevés ember rendelkezik olyan kalibrált eszközzel, amellyel pontosan mérhetné... Azt meg hogy van atomóra a neten, attól még a felhasználó nem válik atompontossá, nem biztos, hogy pontosan képes szinkronizálni, mert lehet mire átnéz az óráról a képernyőre az már +-1 másodperc eltérést is okozhat akár.
Azért ez a megoldás nagyon messze van egy elektronikus méréstől.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
phranxinatra #9361 üzenetére
Ugye a napi eltérés: −4/+6 s az azt jelenti, hogy a legnagyobb eltérés az napi 10s lehet, szóval kb a CoSC tanúsítványnak megfelelően működött a napi 11 aztán 9 mp-s eltéréssel, és a rolex által meghatározott napi +-2mp jól hangzik a marketing anyagokban, de azért tudják, hogy elég ritka, hogy aki ilyen órát vesz az egyáltalán rendelkezik e bármiféle olyan kalibrált eszközzel amellyel pontosan mérhetné egy óra valódi eltérését.
Mondjuk szerintem ezzel a Cosc minősítéssel sincs minden rendben, már azért gondolom ezt, merthogy 60 állandó munkatárs van és nincsenek robotok sem, és évente kb 1.8 millió órára adnak ki minősítést, képzelheted, hogy az 1.8 millió órára mennyi idő jut / fő ha csak 60 állandó munkatárs van...
Naponta 30 ezer órát le tudna tesztelni 60 ember? Simán képtelenségnek tűnik...
-
K.Andras.Vfx
tag
Egy újabb AP clone vagy nevezhetjük homage-nek is
, kicksterter project, viszont ETA 2824-2 szerkezetet tesznek bele és 939 kanadai dollárért vesztegetik, ami kb 208 ezer forint... Kickstarteres link.
-
K.Andras.Vfx
tag
Félre ne értsd én szeretem az extrém bonyolult és vagy látványos no meg a kreatív vonalat is, a lényeg, hogy ne ragadjon meg a múltban. Ezt a részét nem szeretem az olyan számomra mára tök átlagosnak tűnő márkákban, mint pl a rolex és társai, hogy akár 50. alkalommal is képesek kijönni ugyanazzal, és oké, hogy meg szeretnék tartani a klasszikusokat is, de azért mellette csinálhatnának valami mást is. Vagy újítson vagy újabb határokat átlépve törekedjen a pontosságra.
Ezekből a márkákból gyakorlatilag mára elszállt az összes kreativitás - versenyszellem is, nem akarnak pontosabbak vagy kreatívabbak lenni a másiknál, csak hozni akarják a már megszokott formájukat. Szerencsére azért vannak helyettük nagyon kreatív ötletekkel előrukkoló egyébként jellemzően viszonylag új óramárkák, HYT, Urwerk, Devon, Rebbelion, Richard Mille, MB&F, vagy akár kedvenc ékszerészünk Jákob.
Tény, hogy ezeknek az óramárkáknak nincs múltjuk, de legalább van jelenük, mernek játszani a formákkal, az anyagokkal és vagy nagyon extrém szerkezetekkel.
-
K.Andras.Vfx
tag
Lehet én gondoltam túl, bár azért az tény, hogy a komplikációkon túl a svájci óra imázsát elsősorban és nagyon sokáig (évszázadokig) pont a pontosságra építették. Feltehetőleg sok cég pont azért is indult el aztán inkább az örültebbnél örültebb komplikációk irányába, vagy vált az a fő vonallá, mert hogy a svájci óra pontossága mint olyan, hát az ma már majdnem csak egy régi emlék...
Lehet éppen annak vagyunk szemtanúi, hogy lehet vagy kell egy"vert helyzetből" újraindulva átalakítani az imázst. De én azért egy nagyon komoly marketingmunkát is látok abban, hogy sokan talán nem is maguktól, de elkezdtek ékszerként tekintenek az órákra és a pontosság helyett már elkezdték arra helyezni a hangsúlyt, amiben még van szabad tér. Nyilván azt szereti mindenki hangsúlyozni amiben jó, pláne ha milliárd frankos üzletekről van szó.
Off: Legyen 65, de akkor már kicsit duzzogva viszem el.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
fagyalllo #9303 üzenetére
Bocs de nem.
Egyrészt ez nem vita hanem beszélgetés, másrészt régen és még ma is hajszolják a minél pontosabb időt. Ez az időmérés természetéből is adódik. Szó szerint adja magát.
Még ma is menőnek számít pl egy CoSC tanúsítvány, aminek a lényege szintén pont az, hogy az óra pontossága megfelel bizonyos követelményeknek bizonyos körülmények között. Nyilván az más kérdés, hogy egy jobb citizen ma már agyonveri bármelyik mechanikus svájci órát, sőt még a CoSC svájci kvarcokat is, hiszen egy cosc kvarcóránál +/- 10 sec per év a megengedett, addig a citizen caliber 0100-nál évi egy másodperc eltérés megengedett, ami egy döbbenetes szám, pláne ha hozzáveszed azt is, hogy ez egy eco-drive óra, szóval bármilyen fény éri ebből képes energiát felvenni és elérni ezt a pontosságot.
Na mindegy, a lényeg, hogy nem gondolom, hogy ez egyrészt vita lenne, és föleg azt nem, hogy vérre menne az a "vita" amit én beszélgetésnek vagy szimpla eszmecserének látok.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Szulita28 #9281 üzenetére
Tessék, az ocean vintage ETA 2824-2 TOP szerkezettel van:
Aztán itt van egy Marine ETA Valjoux 7750 TOP szerkezettel:
https://www.steinhartwatches.de/de/chronographen/marine-chronograph-bronze-premium-roemisch.html
-
K.Andras.Vfx
tag
Szerintem meg igen, mégpedig azért, mert egy óra minőségét régen a pontossága jellemezte. Tehát nem az volt a cél, hogy jól mutasson, hanem az, hogy minél pontosabb legyen. Nyilván ennek vannak áttörhetetlen korlátai a mechanikus szerkezetek esetében, ellenben az egyéb fejlettebb technológiáknál sokkal tovább lehet ma már menni. És persze ez csak egy vélemény, hogy a régi órás mestereknek, igen is fontos volt az, hogy minél pontosabb legyen egy óra.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
djeperto #9277 üzenetére
Ez inkább egy féltestvér, és sorry, nem bántáskánt vagy ilyesmi, de azért ebben sincs sokkal jobb szerkezet mint egy steinhart-ban, merthogy akárcsak a jobb steinhartokban ebben is egy eta szerkezet van, oké, hogy ez a 7750-es chronometer, de ebben is egy eta van, akárcsak a jobb steinhartokban. Steinhart is az etát tokozza a prémium vonalon, csak azok
top meg elabore szerkezetek, ami picit azért pontatlanabb, de a top ETA 2824-2 szerkezetet azért kár volna lenézni, már csak azért is mert egy kvarc mind a kettőt veri pontosság tekintetében... -
K.Andras.Vfx
tag
Egyébként ki tudja, hogy Breguet vagy Perrelet vagy bármelyik másik órás akik a saját korukban innovátorok voltak, ha ma élnének milyen órákat készítenének, lehet ők is megcsinálták volna pl az eco-drive vagy solar órákat, vagy akár egy apple watch-t.
Merthogy ők nem azért gyártottak mechanikus órákat, mert mindenképp ragaszkodtak volna ahhoz ha lett volna más lehetőségük is, csakhogy akkoriban még az volt a technológia csúcsa. Simán el tudom képzelni ezekről az emberekről, hogy bármikor dobták volna a mechanikus szerkezeteket, ha találtak volna egy jobb vagy fejlettebb technológiát, amellyel még pontosabbá tehették volna az időt, vagy még több funkciót komplikációt érhettek volna el.
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
No igen, de az órák 98%-nál csak rámondták, hogy az egy "luxustermék", és most nem az anyagáról beszélek, hogy esetleg arany, hanem a szerkezetéről. Persze ez is ember függő, kinek mi a luxus, nekem vagy az én szememnek egy gyrotourbillon-nál kezdődik az ami számomra tényleg megtestesíti azt az érzést, hogy egy luxusterméknek hat. De még ezzel együtt is, a legjobb esetben csak mosolygok rosszabb esetben meg a térdemet csapkodva sírok a nevetéstől azon, hogy egyik-másik áráért akár 4-5 darab vadi új ferrarit is kapnék.
Nyilván ha lenne 4-5 milliárd dollárom, akkor is a térdemet csapkodnám a nevetéstől, csak akkor meg azért, hogy úgy sem tudnának olyan árat mondani rá, hogy ne vehetném meg úgy, hogy még csak meg sem kottyan...
-
K.Andras.Vfx
tag
Nem nekem tették fel a kérdést, de ha nem haragszol megfogalmaznám én mit gondolok erről.
Gondolj bele egy autónál egy-egy fejlesztésnek hány szabálynak és egyéb biztonsági előírásnak és tesztnek kell megfelelni, nyilván ott életek is múlnak rajta! Egy autóban van motor, kb 1800 kiló fém vagyis anyag(!) megmunkálva, egy rakás elektronikai és mechanikai műszaki megoldás motor-váltó, felfüggesztések, fékek, a különböző elektronikai eszközökhöz ott vannak még a szoftverek fejlesztései, nem beszélve arról, milyen komoly logisztikát és erőforrást igényel ezen rettenetes mennyiségű anyagoknak és alkatrészeknek a mozgatása, tárolása, formává alakítása, összeszerelése, tesztelése, fejlesztése stbstb.
Szeretem a mechanikus órákat, de kb egy vicc kategória, hogy még egy pár fogaskerékből meg pár deka fémből álló tök egyszerű valójában régen elavult mechanikus szerkezetet is majdnem egy jobb autó áráért képesek előállítani. Mindezt úgy, hogy sok esetben gyakorlatilag még mindig az évtizedekkel ezelőtti dizájnba vannak csomagolva.
Ha millióért egy tourbillon-t kapnék, 10 millióért meg már egy triple axis tourbillon-t, még akkor is túlárazottnak tűnnének nekem, pláne egy autóhoz képest(vagyis hogy mivel jár egy autó fejlesztése, gyártása), hát még így, hogy ezek a "komplikációk" még plusz nullákat dobnak az addigi 5 meg tízmilliókhoz...
Persze nyilván, ha van rá kereslek és prosperálnak, illetve hogy egyáltalán el tudják ezeket adni az azért igazolja, hogy valamit jól csinálnak. Függetlenül az én véleményemtől...
Én is ezt csinálnám, sőt, még fehér pólót is eladnék 180 ezer forintért mint a balenciaga, ha találnék rá vevőt. Mint a huzat úgy adnám el én is.
-
K.Andras.Vfx
tag
KOMOLY VÁLSÁGBAN A SVÁJCI ÓRAGYÁRTÓ ÁGAZAT
“Példa nélküli válságba” került a svájci óragyártó ágazat, miután a koronavírus-járvány hatására zuhant a kereslet és különösen a második negyedév egy jelentős részében ideiglenesen szünetelt a gyártás, a kiszállítás és az értékesítés – áll a svájci óraipari szövetség (FHS) közleményében."
http://gazdasagportal.hu/index.php/komoly-valsagban-a-svajci-oragyarto-agazat/
-
K.Andras.Vfx
tag
Bugatti Chiron Tourbillon by Jacob & Co: A W16 Engine On Your Wrist!
https://www.youtube.com/watch?v=uKQxJmBFDT0
Megint Jákob és társai remekelnek.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
yodamastah #8236 üzenetére
"Attól menő mert drága és sokan felismerik."
Ez hatalmas tévedés! Nem az ára miatt szeretik vagy nem szeretik a rolex sub-kat, és még véletlen sem az miatt menő mert drága!
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
yodamastah #8228 üzenetére
Önmagában nem attól menő valami mert drága...
Pl egy jacob astronomiával a kezeden futni a parkban sem menő hanem egyenesen ciki.
-
K.Andras.Vfx
tag
Tényleg? Előttem pont 4 ember irt róla itt... Mindenki leírta a véleményét, és már rég tovább is léphetnénk ha nem jönnének ilyenkor az "önkéntes rendőrök" akik a nagyon exkluzív órás párttagságijukat belengetve a kínai átnevelőtáborok felvigyázóinak dalát eléneklik a rendről... Ne ilyen mereven elvtársak!
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
rbalint88 #8202 üzenetére
Akárki akármit mond nem rosszak az okos órák. Technológiai értelemben fényévekkel jár bármiféle mechanikus óra előtt. Tartósságban persze nem, de ennek is megvan a jó oldala, pár évente még jobb még több funkcióval ellátott okos órát vehetsz.
Lassan egy komplett számítógép is elfér egy órában.
Szerintem bár ezen biztos vita lesz, ezerszer több fejlesztést igényel egy okos óra megtervezése aztán legyártása, proci memória ezek mind nanotechnológiák (ami ugye nanométeres pontosságot igénylő folyamat amit egyetlen mechanikus óra sem közelik meg a gyártás során), ennek ellenére árban mégis töredéke. Persze tudjuk hogy nem az előállítási költségek miatt drágák a svájci órák, ahogy tudjuk azt is miért drága a gyémánt.
Szóval ha nem is azonnal meg nem a kvarc által de szép lassan csak be fog teljesedni a sorsa a mechanikusoknak, és egy modern ember autóval jár hintó helyett úgy egy modern ember is inkább már okos órát hord.
Anyagilag a funkciókat tekintve és gyakorlatilag minden más értelemben véve sokkal jobban jár.
Persze ennek ellenére tovább fogom folyatni a nyálam a triple axis tourbillonokra.
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
Na jó de még egy középkategóriás műszaki és vagy egyéb terméket is csak érték csökkentként lehet eladni, ha hiba van rajta.
40 ezer dollár azért nem kevés, bár ha azt nézzük, hogy egy kibaszott női birkin táskáért is elkérhetnek ennyit, ahhoz képest még nagyon olcsónak is tűnhet a férfiak óra hóbortja.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
vadászcsiga #7982 üzenetére
Valószínű tudják, hogy egy férfi három dologtól tudja elveszteni a fejét: Nő, Autó, Óra. A szerencsésebbek csak egyikre másikra a szerencsétlenebbek mind a háromra ráfizetnek.
-
K.Andras.Vfx
tag
Persze, hogy arra gondoltam.
Egy luxus márkától az volna a minimum, hogy ilyen át se mehessen a több fokozatú minőség ellenőrzésen. Senki nem veszi észre, még azaz ember sem nézte meg a mutatót aki rátette?! Közel 40 ezer dollárért hadd legyen már tökéletes minden porcikája...
Nem is tudnék aludni, egész éjjel forgolódnék ha ilyen hiba lenne a 12 milliós órámon.
-
K.Andras.Vfx
tag
Ami engem illet én nem vagyok egy rolex rajongó, de mondjuk a meteorit számlapos white gold pepsi nekem is bejön.
Bár hogy ilyen hibák legyenek egy ilyen órán, az több mint elkeserítő.
-
K.Andras.Vfx
tag
Tuti biztos lehetsz benne, hogy a platina háromszögben a rolex kiemelt kereskedőinél megkapják. Az ott egy presztízs környék és felejtsd el azt a hülyeséget, hogy ott is úgy mennek a dolgok mint bármelyik mezei figuráknak.
Minden nagy márkának az első számú kiemelt boltja van ott, oda akkor is visznek, ha neked itt ez miatt várnod kéne rá éveket, vagy ha soha nem jutnál hozzá még akkor is...
-
K.Andras.Vfx
tag
Én is jobban szeretem az általad felsorolt szerkezeteket, de emellett szerintem megvan a maga szépsége a komolyabb ékszeróráknak is, pl nézd meg ezt, 380 darab gyémánt van benne és mindegyiknek más az alakja. Komoly meló lehetett ezt összetenni.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
FIREBLADE78 #7886 üzenetére
Kinek hol a határ, pl nekem a PP-Grandmaster Chime is simán giccsesnek tűnik, de valamiért mégis jól áll neki. Ugyan ez egyébként igaz némelyik gyémántos órára is, ráadásul a jobbak mögött elképesztő munka is van, össze kell válogatni a megfelelő színű és minőségű gyémántokat, aztán egyesével méretre csiszolni őket, stbstb.
Persze ha valami nem tetszik az embernek, akkor meeg az a legjobb benne, hogy nem neki kell hordania...
-
K.Andras.Vfx
tag
Sokan szeretik, főleg a rapperek, gondolom a CR7-é sem factory setting legalábbis tudtommal rolex-nek nincs full kirakott gyémánt órája.
Amúgy ja, gagyi, akkor már legalább csak baguette gyémántokkal kellett volna kirakni, mondjuk van neki pár Jacob&Co ami olyan és a millió dolláros árat verdesi, kíváncsi is lennék Jacob fejére amikor meglátja CR7-et egy rolexben...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Reverting #7880 üzenetére
Egyébként 26-57 ezer dollár között már lehet kapni használtan ezt a GMT II Ice modelt ellenőrzött kereskedőknél a chrono24-en.
Bár a tövig rágott ujjak helyett nem jár hozzá egy megfelelően ápolt kéz is.
-
K.Andras.Vfx
tag
Igazából FIREBLADE78 által felvetett dologra akartam reflektálni. Miszerint az igazán gazdagok 100 milliós ékszerekkel villognak rolexek és AP-k helyett.
Egyébként mindenki arra költi a pénzét amire akarja, és csak megjegyeztem, hogy szerintem nem érnek ennyit ezek az órák, de látod van olyan ember is aki képes kiadni 600 dollár egy szimpla fehér pólóért mert ráírták, hogy balenciaga.
Én is simán eladnám annyiért, ha találnék rá vevőt...
-
K.Andras.Vfx
tag
Elég stílustan lenne, ha egy milliárdos teleaggatná magát gyémánt ékszerekkel... Egy milliárdosnak nem a bazári külsőségek adnak magabiztosságot, hanem a tudat, hogy felépítettek egy jól megalapozott prosperáló vállalatot.
Csak egyféle csoportra szokott jellemző lenni ez az ékszerekkel meg öklömnyi láncokkal való flexelés... Az, hogy valaki milliókat keres dollárban még nem jelenti azt, hogy megengedhetik maguknak ezeket az ékszereket, és pont azért van annyi tönkre ment rapper meg sportoló, mert nem jól kezelték a bevételeket, olyan dolgokra költöttek amik nem hozták hanem vitték a pénzt.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
FIREBLADE78 #7872 üzenetére
Tévedés, ha megnézed az igazán gazdagok, a dollár milliárdosok nem hordanak ékszert, nézd meg Jeff Bezost, Bill Gates-t, Warren Buffet-et, a Zuckerberger gyereket stbstb, az igazán gazdagok nem hordanak ékszereket, de még csak fancy órákat sem.
Ezen emberek közül egyébként Warren Buffet a legelvetemültebb, már olyan értelemben, hogy napi szinten kb 50 millió dollárt keres, és még ma is abban a házban lakik amit 1956-ban 32 ezer dollárért vett nebraskában. És 87 milliárd dollárja van az embernek.
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
-
K.Andras.Vfx
tag
Double Spherion by Purnell. Nem rossz, bár fogalmazhatunk úgy is, hogy kurva jó.
(Bár azért nekem a Jacob&Co twin turbója jobban tetszik.)
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
K.Andras.Vfx #7702 üzenetére
Érdekesség, hogy ezelőtt Paul Newman óráját tartották a legdrágább eladott órának, holott a Jacob-nak a billioner órája 18 millióért ment el, de valószínű hogy a Graff is eladott már pár 20-25 millió dollár feletti árcédulával különböző gyémántos órákat.
-
K.Andras.Vfx
tag
A Jacob&Co sokkalta szimpatikusabban csinálja, mert ők azért a szerkezeten is elég sokat változtatnak ha valami új limitált variációt építenek az asztronómia alapjára... De lehet benne van az is a kritikámban, hogy mondjuk nekem alapból is sokkal közelebb állnak a szívemhez a triple axis tourbillonok. Sokkal látványosabbak és sokkal inkább a jelent képviselik mint a múltat, számomra egy Patek mindig is túl konzervatív és túl maradi volt függetlenül attól, hogy nyilván magas minőséget képviselnek.
-
K.Andras.Vfx
tag
A Kronometert szándékosan rövidítettem volna így elvileg, nem tudtam, hogy van külön krono.hu is.
Azt viszont tudom, hogy írtak neked itt egyszer, hogy nem oszthatod meg.
Ami engem elgondolkodtatott a cikkel kapcsolatban, hogy no igen, azért ha veszel egy órát két és fél millió dollárért azzal a feltétellel, hogy egy 6 darabos limitált széria aztán kiderül hogy mégsem, akkor én sem örülnék. Persze az ár garantálja, hogy így sem lesz egy tömegtermék, de megvágja az értékét a 6 darabos limitnek az, hogy bárki megveheti ugyanazt a szerkezetet azzal a "kis különbséggel", hogy másba tokozzák. Igazából azért várható is volt, hogy egy 7 évig fejlesztett szerkezetből ilyen vagy olyan módon de ki fogják venni annyi pénzt amennyit csak lehet...
-
K.Andras.Vfx
tag
Az Only Watch jótékonysági aukció rekoderei-Krono.hu
Ahogy nézem egy r betű lemaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest