- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BAti77
aktív tag
válasz
Deskdiver #7754 üzenetére
Ezt a csavar tokfüles tokformát 1962-ben tervezték és vezették be az Omegánál és a régebbi 164.014-es modell tokjának új változata lett. A Huguenin Frères & Cie gyártotta bérben egészen 1969-ig...
1963-ban megvette a jogokat az Eberhard is a használatára...
A Doxa csak 1967-ben vezette be...
vadászcsiga
Az Omega Seamaster 300-at 1971-ben váltották a Rolex 5513 és 5517 "Milsub" modellek a MOD szolgálatában. -
Spet
addikt
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Deskdiver #7254 üzenetére
Pedig már előkészítettem az elefántot.
enyhén NSFW
-
válasz
Deskdiver #7148 üzenetére
Hát az nekem lenne ciki ha mondanám, hogy ugyan vigyük már el megnézetni
50-es fószer, vagyonkezelési cégnél melózik, szokott rendszeresen kijárni külföldre elvileg ezt is ott vette használtba, azt mondta 4000-5000€ volt használtan ( ha jól emlékszem ) és 4-5 éves...legalábbis így vette kéz alatt.
Az a baj a pub-ból ismerem ahova lejárok ilyen ivós-billiárd cimbi, nem emlékszem pontosan mert mindig félig ittas vagyok már akkor, de majd legközelebb megint elkérem, csak mondjátok meg mit nézzek meg alaposabban.
Skimaster: ezt így képről 100%-ra ?
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Deskdiver #7057 üzenetére
Az egész a citizen super titániumból indult ki, aminek a felülete konkrétan több mint 5X ellenállóbb a karcolások tekintetében is az acélnál.
És ezt nem én állítom nem magamtól találtam ki, ez a timecenteren is fent van, és ott van mellette a sima titánium meg az acél karcállósága is, idézem meg mutatom képen is:
Felületi keménység összehasonlító adatok (Hv):
Titánium: 170-200
Acél: 150-220
Szuper Titánium: 1.000-1.200Na a titánium 170-ről indul, míg az acél 150-röl. Persze van olyan acél ami elérheti a 220-at is, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyik acél karcállóbb lenne a sima titánumnál. Egy dolog viszont biztos, hogy a super titánium felülete és karcállósága konkrétan 5X ellenállóbb még a legkeményebb acélnál is...
És itt van egy kép is róla, nehogy azt mond hogy én találtam ki. Tehát akkor most ott tartunk, hogy ha én órás oldalakról bemondok konkrét elérhető infókat, akkor el kell hinnem gipsz jakabnak, aki amúgy bicskával farigcsálja a titániumot, hogy de mert ő jobban ért hozzá, meg pontosabb adatai vannak erről mint mondjuk a komoly üzlethálózattal rendelkező timecenternek?!
És persze én vagyok a hülye, mert mondjuk inkább hiszek a timecenternek... WTF?!
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Deskdiver #6993 üzenetére
Nyilván nem minden ember egyforma.
Ugye elég sok olyan tehetős ember is van aki valóban megtehetné hogy igazit vegyen és mégis inkább hamis órát hord, pl Neymar vagy Mohamed Hadid hamis richard mille-ben feszítenek(@fakwatchbusta fent vannak a képek is), de én is ismerek nem egy nagyon tehetős embert aki azt mondja, hogy esze ágában nincs milliókat adni egy óráért, inkább megveszi a replikát. S mivel 7-es bmw-vel jár, a legtöbb ember úgy sem gondolná azt, hogy hamis.
Ami engem illet, én pl alapbl egy vicc kategóriának tartom azt, hogy "pár darab fogaskereket" egy komplett 7-es bmw áráért tudnának előállítani?!
Emellett persze ez csak saját vélemény, de ezt a hamis óraipart igazából a svájci óraipar keltette életre azzal, hogy valójában évtizedeken keresztül nagy részük "hamis órákat árult". A tokozós cégek ugyan azt csinálták mint ezek a replika gyártok azzal a különbséggel, hogy mivel övék volt a márkanév, ezért saját márkájukat hamisították illetve annak a szerkezetet, ugye az olcsón előállítható gyenge és közepes minőségű eta szerkezetek árultak saját név alatt sok esetben milliókért.
Ti mit gondoltok, az nem hamisítás, ha pl eladsz egy tag heuert egy eta szerkezettel és azt írod rá meg mondod, hogy az egy tag heuer calibre 16?!
Kicsit elkalandoztam, de sebaj.
-
g0n21
senior tag
válasz
Deskdiver #6953 üzenetére
+sinatra
Tudod mi az igazán durva?
hogy a szopoalarcos (ultraman) Speedy elfogyott, mire a magyar kirendeltség megkapta a központi e-mailt hogy elérhető...ettol független az tény, hogy a kronometer olvasottsága elenyésző a nagy, angol nyelvű magazinokhoz képest, (hiába lesz lassan annyi követő Facebookon, mint a fratellowatchesnak), de -számomra is furcsa volt - Magyarországon a lakosság arányában elég sok drága óra fogy. Tehát régiós szinten kifejezetten jól állunk.
Ennek tükrében viszont szomorú, hogy nemigen fordítanak a márkák arra, hogy “terjedjenek”, népszerűsödjenek.kimaxoljak a marketing büdzsét néhány Print hirdetéssel, meg nagy latogatottsagu, de egyáltalán nem releváns weblapokon bannerhelyekkel, és boldogok, hogy teljesítik a kötelezőt.
Es ilyenkor üdítő néhány márka -direkt nem nevezem meg - aktív törekvése a nepszerusodesre.
ez a speedy pedig tényleg fasza lett
-
squir
aktív tag
válasz
Deskdiver #6953 üzenetére
Inkább az az elszomorító, hogy a 2018-as újdonságok jó része (amelyik márkának nincs butikja, csak hivatalos viszonteladója van idehaza) csak pár hónapja érkezett meg hozzánk is. Közel egy év késéssel. Van olyan modell is, ami még most sem beszerezhető viszonteladónál
-
WiZARD
addikt
válasz
Deskdiver #6830 üzenetére
Még szép.
Ne mondd már, hogy nem tök menő, amikor valamit olyan szarul csinálnak meg hogy repedezik a lakk a számlapon, vagy csak nem sikerül fehérre csinálni a fehér számlapot(persze a fanboyok majd megvédik, de bármi más gyártót boldogan halálba fikáznának hasonlóért)
-
Szulita28
senior tag
-
yodamastah
őstag
válasz
Deskdiver #6740 üzenetére
Archer ide illő részletes válasza:
If everything on the watch is perfect, they do have some water resistance. However since this is a manual winding movement, every day you wind it, the seal inside the crown is wearing on the case tube. Just ask anyone who has sent one for service and when the watch came back with a new crown, the crown is quite tight on the tube, making the winding stiff - but over time it loosens up - this is the seal losing some of it's water resistance.
This frequent winding will cause that seal to break down much quicker than say one on an automatic movement, where the crown is used for occasional winding and setting of the watch. So the fact it is a manual wind means it tends to become less water resistant more quickly. Then there are the pushers - the more "holes" in the case, the greater the opportunity for a leak. If you use the pushers a lot, the seals again will break down faster.
If you plan to get your watch wet, have it tested frequently.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest