Hirdetés
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktg3
őstag
Ennyire szar volt a 6r15? Mesélj már róla egy kicsit. Azt gondolnám, hogy az már minőségre kb. megfelelne egy ETA 28xx-nek.
(#1299) condy: Én csak a koronazár miatt használok forgatót. Amúgy semmi bajom nem lenne ha lejár, csak folyamatosan ki-be tekergetni nem tesz jót neki annyira, némelyiknél már így is érzem, hogy nem olyan smooth már a menet, pedig próbálok vigyázni rájuk.
A nem koronazáras óráimat nem is rakom be a forgatóba, felhúzom ha kellenek és kész. -
condy
senior tag
válasz
Sirati79 #1285 üzenetére
Nekem nem jött be a forgató. Minek járjon a szerkezet, ha nem hordom.
Jelenleg öt automatát használok életvitelszerűen. Ha éppen olyan a soros amelyik már megállt (gyakori) akkor felhúzom, a rádiós ProTrek-ről beállítom, és probléma megoldva. Szerintem.A forgató árán vegyél órát (kipótolod).
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga #1288 üzenetére
-
Macyke82
tag
válasz
@mriya@ #1293 üzenetére
Pont pl az OP-nál volt az a tapasztalatom hogy amíg csak leraktam dobozába és nem forgatóba, addig iszonyat pontos volt szinte nullán járt tényleg álomszerű volt. Miután elkezdtem forgatóba rakni simán volt olyan, hogy napi +5 sec-et összeszedett másnap reggelre. Minden forgasiranyt próbáltam illetve a napi forgásszámot is állítottam, de azt nem sikerült elérnem, hogy pontos maradjon, mintha csak nap végén leraknám tartójába.
-
Sirati79
csendes tag
Szia! Használtan vettem chrono24-en kereskedőtől. Kiváló állapotban. A működése kapcsán annyit tudok elmondani, hogy rendellenességet nem tapasztaltam. Igazság szerint hét végén ritkán hordom, így általában öt napot jár (óraforgatót most nézegetek, hogy milyet, hol, mennyiért lene érdemes), ilyen rövid idő alatt érdemi pontatlanságot nem érzékeltem. Látom budapesti vagy. Járok fenn hetente kb. Ha gondolod egyszer összefuthatunk és akkor megnézheted közelebbről is.
-
condy
senior tag
válasz
alphaville #1280 üzenetére
Egy rugóra jár az agyunk. Engem is pont ez fogott meg benne.
1282 5-ös kezelő:
-
Tulku
veterán
válasz
alphaville #1280 üzenetére
De igazán IWC-vé a különbségek miatt válik...
Azok a nyomógombok...az a számlap összhang...
Elhatároztam hogy életem hátralevő részében már nem vonz az órabuzulás, most épp egy Kázióm van, de egy fekete fehér számlapos Portuguese....na az lehet egyszer elcsábít...
-
phranxinatra
aktív tag
Ha nem érdekel, ez miatt ne kezdd el nézni.
A lényeg, hogy Andy egy kisvárosi rendőrségen - Twin Peaksben - seriffhelyettes, és egy jólelkű, de nagyon ügyefogyott, tutyimutyi figura. Így hát nem nehéz róla elképzelni, hogy kicsavarva hagyja a koronát az óráján.
(#1271) csabulaxi: Én is meg vagyok róla győződve, hogy nem fogok a másik topikba írni.
(#1272) fagyalllo: Látod? Mert mindig rébuszokban beszélsz.
(#1273) vadászcsiga: Blake, blake, mindig szép, legmájerebb tánc a break! (Idézni csak a jogdíjam leszurkolása után engedem.)
-
condy
senior tag
válasz
Tiszteletes #1276 üzenetére
-
Tiszteletes
aktív tag
Amint beavatsz abba, "amit már sokan tudnak", rögvest válaszolok.
Én nem fagyallo felvetésére reagáltam. Csak a jogdíjas posztodra. Sajnos a DVD-k tényleg nem érnek egy kalap szamócát se. Már néhány tucatnyi mennyiségben is jól néznek ki a polcon, de kb. annyit érnek mint 20 éve egy VHS gyűjtemény... A fizikai adathordozós kölcsönzéssel egyetemben kimentek a divatból. Van szebb jobb, praktikusabb. Minek gyűjteni, archiválni ha manapság akár 10 perc alatt lenn van egy Blu-Ray lemez tartalma.
OFF-ot befejeztem.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Tiszteletes #1269 üzenetére
Ezért aztán mindenki a szlovák cégtől rendelt DVD-re meg az ebayról rendelt pendrivera archiválja a letorrentezett filmeket...
(#1271) csabulaxi: Nekem is sok DVD-m van, szerintem már csak a DVD formátum felbontása miatt sem érnek egy kalap sz@rt sem... Méter körüli képátlójú full HD tévén nézni azt a felbontást...
-
condy
senior tag
válasz
fagyalllo #1272 üzenetére
Én voltam az egyetlen, aki értett Téged, és te voltál az egyetlen aki értett engem???
BAKKER!!!
Nem csoda, hogy szétszakad amúgy is apró galaxisunk.Szia Csiga! Szép óra!
Tiszteletes: Nem kötekedni akarok (sokan tudják is, hogy miért nem
), csak érdekelne, hogy miért ezt ezt a nevet választottad?
-
csabulaxi
senior tag
egy olyan embertől aki csak eredeti rolexet akar viselni, lenézi akár a steinhartot is mertkoppintja azt, attól a torrentet ajánlani olyan, mintha azt ajánlaná, hogy üss le bárkit aki rolexet visel és vedd el azt...
a torrent egyértelműen lopás, bár inkább orgazdaságnak nevezném
több ezres dvd gyűjteményem értéktelened el a torrentnek köszönhetően, tékák százai, azaz az összes ment csődbe miatta,manapság egy filmből kb 100 darab br lemezt lehet eladni országosan, ez a szégyen
az artisjus meg egyben a lenyúlás és a kádári szocializáció közös gyermekemegvoltam győződve, hogy sosem fogok ide írni (most jön, hogy maradni kellet volna ehhez
)
-
fagyalllo
őstag
válasz
Tiszteletes #1269 üzenetére
Nem nyert. Csak vicceltem, de ezt condy nem értette, viszont remekül lereagálta.
-
Tiszteletes
aktív tag
Pontosítsunk!
Amire feltételezésem szerint az előttem szólók céloztak:
Az adathordozók árába beépített (akinek újdonság volna: "Artyjust" matrica a Pendrive, üres CD-DVD-Blu-Ray csomagolásán, azt jelzi hogy ezeknek a termékeknek az árába 50-75-150Ft díjtételt építenek be. Majd ezeket a beszedett díjakat, a szerzők között osztják szét a "Működési költségek" levonása után.)
Felháborító, hogy ez a szervezet már előre eldönti: "Te úgyis fogsz jogvédett tartalmat rögzíteni ezekre az adathordozókra, ezért fizesd szépen ki a filecserélés útján beszerzett jogvédett tartalmakat elmaradt bevételét, ilyen formán. Teszünk mi arra, hogy te a családi képeidet, videóidat szeretnéd archiválni, amelyek nyilvánvalóan nem tartoznak szerzői jogvédelem alá. Pláne nem ennek a sóhivatalnak a képviseletével.... -
condy
senior tag
válasz
Skimaster #1259 üzenetére
Értem, viszont a 48-as már hatalmas. Legalábbis az én csuklómon az lenne. Másrészt a bevonat engem is taszít, akár milyen hi-tech.
phranxinatra: A te óraválasztásodban szinte biztos voltam.
Mondanám, hogy utána nézek a filmnek torrenten, de nem lenne igaz.Néhány éve nem nagyon mozgat a tv. Olykor-olykor megnézek valamit, de azt is inkább a feleségem vagy a gyerekek miatt.
Nem akarok beleugatni mások dolgaiba, de a jogdíjakon sírni, majd adó nélkül órát rendelni külföldről...
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #1262 üzenetére
"Különben a jogdíjakat kifizetjük az adathordozó vásárlásával, úgyhogy senki ne sírjon!"
Így van...pontosan...ezért olyan baromi drága itthon minden adathordozó, vagy adathordozóval rendelkező termék...nevetséges...
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
fagyalllo #1261 üzenetére
Örülök, örülök.
Én HBO-n nézem a TP-t, minden túlzás nélkül a South Park kezdetekor volt utoljára ilyen, ezelőtt cca 20 éve, hogy a hét adott napján x órakor ülök a tévé előtt és várom, hogy kezdődjön a műsor. Mondjuk akkor felvettem videóra a részeket, ez most azért kimarad.
Olvasom a másik topikot, csak nem minden nap és nem minden hsz-t, ezért nem vágom, kit juttattam csődbe. Különben a jogdíjakat kifizetjük az adathordozó vásárlásával, úgyhogy senki ne sírjon!
-
fagyalllo
őstag
válasz
phranxinatra #1260 üzenetére
Oké, nem tagadom, baromira tetszik ez az óra, most boldog vagy!
(Az off részével meg vigyázni, ha olvasnád a másik topikot tudnád, hogy pont miattad ment csődbe egy művész az elmaradt jogdíjak miatt.)
-
Skimaster
senior tag
Magas az óra,ami nem baj nekem,45 mm átmérő,de valahogy a számlap kicsi volt,és furcsa volt az egész és nem állt jól rajtam,pedig gondoltam meglepem magam,de felpróbáltam és nem...
Viszont ez:Blackbird 48mm
Ez arányos volt nagyon!Tetszett,de nem akarok bevonatos órát! -
Skimaster
senior tag
Múlt héten vettem egy ilyent,csak kiderült a lünetta után gyártott,ezért visszavittem...
Meg voltam Pesten WDL-ben megnéztem az órákat....PAM 305 akartam próbálni,de nem volt.Többi rendben volt.
Megnéztem a Seawolfot is(3 mutatóst)...hát az arányaival nem voltam kibékülve. -
condy
senior tag
válasz
phranxinatra #1253 üzenetére
Ez nekem nem sokat mond. Nagyon ritkán nézek televíziót.
Sirati79: Nem rossz kezdés. Isten hozott!
-
condy
senior tag
válasz
phranxinatra #1249 üzenetére
Megbizony.
Viszont igényelne már egy látogatást Hantosnál, csak időm nincs felszaladni vele.
A Twin Peaks koronája meg kicsavarodott.
-
Sirati79
csendes tag
Üdv!
Új fiúként bejelentkeznék én is a csapatba. Nagy hozzáértés még nincs, itt és egyéb fórumokon, oldalakon igyekszem kiművelni magam. Az alábbi két választottammal büszkélkedek!
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-06/20/566442_fgyy2lh5cco4dnml_img_20170525_163649.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2017-06/20/566442_nbrwcaxlppoa3gbi_img_20170616_182232.jpg -
phranxinatra
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #1226 üzenetére
Nem, nem, én nem versenyezni akarok. Én is féltem az AR nélküli zafírtól, és megkérdeztem más fórumban is, hogy vannak-e lolvashatósági problémák a Subbal, és azt mondták, hogy nincsenek. Én meg hittem is meg nem is. De tényleg nincsenek.
Ha visszaviszi az ember az üveget, és feltöri a perselyt, akkor vegyen, mert sok öröme lesz benne.
(#1227) condy: Emlékszem, hogy fontolgattad tavaly. Datejust megvan még?
(#1228) bigdaddylaza: Üdv, Laci!
(#1233) Skimaster: Hát nem tudom, nekem hiányzik belőle az alapváltozat eleganciája. Az a szíj is egy Dodge Viperre emlékeztet. Mondjuk a 3 kiló szerintem nem rossz ár érte, de csakis fémszíjjal.
-
WiZARD
addikt
válasz
atilius #1240 üzenetére
Nem panaszkodok, igazuk van, nyilván nem hobbiból csinálják. Az összeg kicsit meglepett, dehát nyilván azért kérnek érte ennyit, mert van aki kifizeti.
De sajnos tényleg csak a pénzre mennek, szerintem gáz, hogy kiadnak 1-1 kategóriát/márkát valakinek, és mást említeni se szabad, illetve az adott cég customer supportról se szabad beszélni.
(pl. Grand Seiko - Seiko USA) -
atilius
tag
Mióta eladták a WUS-t megváltoztak a dolgok. Nekem úgy tűnik, hogy az egész sokkal inkább profit orientáltabb lett. Például az oldalsó reklám blokkot már nem mindenhol lehet bezárni, az ezer éve Omega és egyéb topik európai szponzort (Acejewellers) kirakták és jött helyette egy amcsi cég.
-
Skimaster
senior tag
Ki mit gondol errőlmennyit érdemes érte adni?Fél éves hibátlan tokkal vonóval.
-
atilius
tag
Megérkezett a squir topiktársnak köszönhetően megismert nato jellegű szíj kék változata.
Egy rövid értékelés. Rendben van a szíj.
Ennek örömére a JLC-t is kedvem támadt feldobni egy fekete Phenomenato-ra.
Itt jegyezném meg, hogy ez az első sorozatgyártott, kereskedelmi fogalomban megjelent, majd használatba vett Phenomento szíj a világon. Remélem a halálom után a család tiszteltben tartja majd a végrendeletem és a Phenomento múzeum kapja meg nem engedvén valamelyik arab milliárdos csábító ajánlatának.
Ezt itt tkp csak azért írom le mert remélem a PH sokáig megmarad hiteles forrásként a Phenomentoval kapcsolatban, és nem számos az idő homályába vesző, kétes forrásból kell majd összerakni (lásd pl Moonwatch) a szíj történetének ezen elemét. -
mario1012
tag
Valaki, aki volt a 3. Chronomeetingen Debrecenben egy kis élménybeszámolót írna róla? Pár képpel ha készült esetleg. Menni akartam de sajnos a munka közbeszólt.
-
bigdaddylaza
tag
üdv mindenkinek tegnap találtam ezt a topicot mostanra olvastam végig jobban tetszik mint a másik..gratula mindenkinek az új órákhoz...üdv Laci
-
condy
senior tag
válasz
phranxinatra #1225 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
phranxinatra #1207 üzenetére
Úgy értem, h nincs elég kontraszt. De hagylak nyerni, mert fehérarannyal még nem volt dolgom, így érdemben nem tudok hozzászólni. Szép az órád, és jó a szerkezet benne. Legyen benne sokáig örömöd.
-
atilius
tag
Személy szerint a célszerszám jellegű óráknál (pl diver, kronó) érzem feleslegesnek az üveghátlapot (mindazonáltal sohasem zavart ha azzal volt ellátva egy óra), míg az elegáns vonalnál plusznak ha látható mi ketyeg benne, különösen ha az egy kézihúzós (esetleg mikro-rotoros) szerkezet amit nem takar el a rotor.
Mindazonáltal vannak órák amelyeknél nem megoldható vagy legalábbis nem célszerű az üveghátlap használata (pl ébresztős órák) mivel a fém hátlap funkcionális célt szolgál.
Számomra érdekes például a Moonwatch aminek a szerkezetét érdemes lenne megmutatni, a történelmi hűség miatt mégis ritkán történik ez meg, továbbá az olyan üveghátlapos órák (pl Panerai), amelyek egy olyan szerkezetet mutatnak meg amelyek annak ellenére, hogy kézihúzósok semmilyen vizuális plusz nem adnak hozzá egy sima fém hátlaphoz, mivel csak egy fém lemez válik láthatóvá, ellentétben egy El Primero-val amely ha nem takarja el a rotor sok mindenbe enged betekintést. -
condy
senior tag
válasz
phranxinatra #1222 üzenetére
A PO 8605 üveghátlapos, de szerintem nem néz ki jobban a szerkezet. Sőt!
Én speciel a Carrera szerkezetét sem szoktam nézegetni. (Nem is nagyon van mit.) Tudom, hogy mi van benne anélkül is.
Azokat a "laikusokat" akiket meg le lehet a lábukról venni egy üveghátlappal azok hasra esnek egy SW200-tól is.
"Jéééé! De szépen mozog ott benn az a bigyó." -
phranxinatra
aktív tag
Ha jól látom, egyáltalán nincs dekorálva.
Hát nem lehet minden werken "exclusive Geneva waves in arabesque", nem igaz?
Nekem azért tetszik így is.
-
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra #1215 üzenetére
Ellent kell, hogy mondjak mert szerintem WR100-nál ez nem jelenthet problémát.
-
phranxinatra
aktív tag
Érdekes kérdés ez az üveghátlap. Egyrészt nem minden modellhez illik szerintem, pl. a diver vonal, a GMT-Master vagy az Explorerek karakteréhez jobban megy az acél. Az elegánsabb órák (DD, DJ, OP, Sky-Dweller) jól néznének ki üveghátlappal, csak pl. a 3135 tényleg nem az csodaszép szerkezet, amit annyira mutogatni kéne.
Másrészt az üveghátlap használata ugyanilyen vízállóságnál jó eséllyel a tok valamekkora megvastagodását eredményezné, ami sokak számára vállalhatatlan kompromisszum lenne. Én is inkább a karcsú profil mellett teszem le a voksom, bármilyen szívesen is gyönyörködnék a 3235-ben.
-
ricsik
őstag
válasz
phranxinatra #1203 üzenetére
Csak tudnám mi a frászért csinálnak ilyen szépen dekorált, gyönyörű szerkezetet, mikor teli hátlap alá rejtik? Vagy legyen zafír üveges, vagy legyen ronda. Egy átlag user sosem láthatja milyen szép belül is az órája, szervizeseknek csinálják?
Persze értem én az egészet, de engem akkor is zavarna, ha ilyen csoda ketyegne az órámban és sosem láthatnám, mert az biztos, hogy sosem bontanám meg, mint hozzá nem értő.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #1204 üzenetére
De áruld már el, hogy honnan veszed, hogy a mutatók a számlapba olvadnak! A tükröződés a zafíron csak a számlapot szorítja háttérbe, de a mutatók és az indexek fehéraranyból vannak, ezért mindig jól látszanak, viszont nem krómozottak, ezért nem csilivilin villognak, csak olyan szolidan. Sötétben meg világít a lume. Sose volt problámám semelyik Rolex leolvasásával, és hidd el, ez nekem is egy nagyon fontos szempont.
(#1205) tecsu: Azt kell venni, ami tetszik.
Sajnos ezen az árszinten csak ilyen vacak, tömeggyártott tucatárut lehet venni, krokiszíjas, kézzel készült órát nem.
-
tecsu
addikt
válasz
5-ös kezelő #1204 üzenetére
Létezik Rolex falióra is, azzal többre mennél.
-
tecsu
addikt
Gratulálok a tulajdonosoknak, remélem évtizedekig hordják majd; viszont kövezzetek meg, de nekem sok Seiko jobban tetszik, mint bármelyik Rolex.
Ha pedig milliókat adnék egy óráért, az elsősorban elegáns lenne (kroki szíjjal) és kézzel készülne, nem több tízezres darabszámmal. Persze, ha megtehetném, lenne egy sportos-vízálló órám is, de az sem Rolex.
Két acélszínű fémszíjas óra... valaki nagyon szereti az acélt. :-D -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
phranxinatra #1203 üzenetére
Munkaidőm majd felét sötétben vagy félhomályban töltöm. Nem létszükséglet az óra, a FUTÁR készülék hosszú hónapok óta most már a pontos időt jelzi ki, de én szeretem nézni a saját órámon is az időt - részben ellenőrzöm a FUTÁR-t, másrészt az órám járáseltérését. És nincs rá egy egész másodpercem, jobb, ha az utat figyelem, mintha a számlapba olvadó mutatók állását. Fortis PP, snzg71, srp307, Orient Flight erre kiváló. Vosztok, Rolex, Certina DS, a digitális kvarcok, még a Parnis "Radiomir" mutatói erre nekem nem alkalmasak. 2-es szemüveggel nézve persze jók, csak azzal nem látok pár méternél távolabb. De ez az én egyéni problémám, senkit nem akarok untatni vele /bár biztosan sikerült
/, csupán azoknak segítenék, akik szintén jól leolvasható órákat szeretnének maguknak praktikus okokból. Fekete számlap, egyenes fehér mutatók semmi csilivili meg betükröződés.
Amúgy nagy valószínűséggel lesz Rolexem előbb-utóbb, nagyon hat rám a "legjobb szerkezet" marketing. Összeg megvan rá /beváltottam a kétszázforintos érméimet/ és visszavittem az üres üvegeket, nem azon múlik.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Macyke82 #1198 üzenetére
Nem az a mellélövős cég...
(#1199) ktg3: Nekem is.
(#1200) 5-ös kezelő: Hát nézd, ha valaki nem látja egy mezei Oyster modell mutatóit, ott már komolyabb probléma van, mint amin egy sima korrekciós műtét segítene. És az akkor semmilyen óra mutatóit nem látja. Értem én, hogy kifogásokat keresel, hogy miért nem érdemes Rolexet venni, de a rossz leolvashatóságot bátran kihúzhatod erről a listáról.
(#1201) @mriya@: Hogy ide csak a port kavarni jár a szél, az egy kedves topiktársad szíves közlése volt, erre volt válasz a megjegyzésem. Elnézést mindenkitől, aki a szarkavarást magára vette és sértőnek érzi.
-
@mriya@
őstag
válasz
phranxinatra #1193 üzenetére
Vagy itt az exkluzív, ott az olcsó szart.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Anime filmek és sorozatok
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED monitor topic
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- Drón topik
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest