Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobias
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat
phranxinatra (és részben resool):
Több órám volt, és ha lehet ilyet mondani, akkor én mindet szerettem, azért is vettem meg őket. (kivéve az oris 65-t sellitával, na azt utáltam )Lehet, hogy az embernek több barátnője lesz az első felesége előtt, majd lehet, hogy lesz második, harmadik feleségeA lényeg, hogy amit fepróbáltam az mind nagyon tetszett élőben.
Alapvetően mindennapi viseletre venném, van még egy Seiko 7a38am amit néha hordanék mellette.resool (és részben tulku):
Az órás ismerőseim egyértelműen a Rolexra szavaztak a szerkezet, és az értékállóság miatt. Viszont én élőben Subot többször forgattam a kezemben (az egyik kollégámnak az van), és sajnos valahogy sosem lett szerelem az az óra. Múlt héten voltam a Rolex butikban az Andrássyn felpróbálni a Tudort illetve egy Rolex OP-t, nekem szeméy szerint sokkal jobban tetszett a Tudor mint az OP. Az eladó kezén volt egy római indexes fehérarany, új, nagy dj..na az szerelem volt első látásra, csak hát az ára jóval meghaladja a keretemet.
Speedmasterem volt, ugyan a reduced plexi üveggel, és nagyon szerettem. Az eredeti álom amikor megvettem az első saját órám, az skx009-et, egy omega speedmaster pro lett volna. Majd megvettem egy év után a reducedet, és ezzel valahogy részben megéltem a speedmaster utáni vágyam, majd minimálisan meg is untam. A zafír szendvics, az üvege miatt, picit más kategóriát ad az órának, pontosan azért tetszik most nekem. Azon kívül, hogy nem az eredeti plexis moonwatch van valami baja ?tulku:
Omegát meg kell nézni alatt mit értesz ? cal 8605 cal 8500 cal 1863.. ezek rossz szerkezetek ?
apropó jössz nekem még egy panasonic lx100as adatkábellel -
Tulku
veterán
válasz
Toobias #3895 üzenetére
Én első sorban a Rolexet ajánlanám...aztán közvetlenül utána a Rolexet...majd esetleg jöhetne egy...
Nem írom tovább, perpill a legjobb értéktartású brand a piacon...nem mellesleg kiváló órákat gyárt...Ha nem az értéktartás a lényeg, akkor jöhet a szubjektum...vagyis amelyik a legjobban tetszik....
Tudorral sosem lősz mellé, Omegát azért meg kell nézni (szerkezet...stb)... -
resool
aktív tag
válasz
Toobias #3895 üzenetére
Amelyik a legjobban tetszik.
A Breitlinget mindenesetre ne.
Attól függ mi fontos neked.
Ha teljesen inhouse órát szeretnél, a legjobb szerkezettel, legjobb értéktartással, akkor valamelyik Rolex.
Ha kicsit kevésbé fontos az értéktartás és picivel kevesebbet költenél rá akkor a Tudor.
PO eléggé kakukktojás ezen a listán, először tudd milyen célra kell az óra.
A Speedmaster pedig szintén klasszikus, de nem vagyok benne biztos, hogy a szendvics a legjobb választás ebből. Szóval igazából bármelyik Rolex-szel, Tudorral vagy a Speedmasterrel jól jársz. -
-
Toobias
csendes tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni. Eladtam most a gyűjteményem több darabját, hogy a közelgő negyed évszázados születésnapomra meg tudjam magam lepni. Nem vagyok gazdag, csak fiatal vagyok, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell még családra gyerekekre stbre költeni. A keret ami összegyűlt órára az 1,2m forint. Első sorban használt órát szeretnék venni mivel, ha esetleg valamikor szükségem lesz az árára, akkor kisebb bukoval el tudjam adni, illetve eddig egyik óra sem maradt 3-4 hónapnál tovább, de most szeretnek picit leállni a folytonos cserelgetessel. A gond ott van, hogy több óra is tetszik, és képtelen vagyok dönteni.
Amit eddig felpróbáltam es bele is szerettem:
Omega Speedmaster Pro Sapphire sandwich
Omega P.O. GoodPlanet GMT
Tudor Black Bay Black ( in house)Amit meg nem probaltam, de képekről, videókról szinten szerelem:
Rolex DJ római indexes
Rolex OP ezüst szamlap és a 12-9-6 arab indexek.
Breitling Navitimer 38-42mm fekete vagy kék szamlapos változatbanAmik eddig voltak:
Omega Speedmaster Reduced
Breitling Chronomat
Oris Diver 65
1973as Grand Seiko
Seiko Sarb017 Alpinist
Seiko Skx009j
Seiko Dolce sjcam017Szerintetek melyik lenne a legjobb választás, és miért ?
Szép napot óraszerető barátaim
Botond -
Tulku
veterán
Szíjnézegetés közben találtam...itt azért tudnék mazsolázgatni, ha ott lennék...ezek nem ma kezdték...
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #3890 üzenetére
Nekem ők már nem azok...olyan felfújt hatásuk van....a sub a teljesség...csak sajnos troll vagyok...hozzá...
-
Tulku
veterán
Miért kövezne meg bárki....az óraügyek a belsőn túl a külcsínyről és különbözőségeinkről is szólnak (sokaknál csak arról)...
És ,ég nem is említettük, hogy mit mutat egy adott óra az egyik emberen és mit a másikon...
Én pl meg voltam halva egy acél subért, de sajnálatos módon így 50 év és 120 kiló felett egyáltalán nem az én órám volt...ami egyéniség és finomság van egy 40 mm-es subban azt nem láttam csak szemüvegben...de arra jó az internet is...lehet hogy szentségtörő leszek ezen kijelentéseimmel, de ez az igazság...attól függetlenül hogy a brandet én speciel a világ legjobb óragyártójának tartom...de már nem az én típusom...Be kellett látnom, hogy egy nagyobb vas jobban mutat a csuklómon és sokkal olvashatóbb számomra...
Egyébként szerintem a GS másról is szól mint a sub....
-
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra #3881 üzenetére
Nekem úgy rémlett, hogy van egy SMP-je is, tehát adott esetben beleférne még egy 3. búvár is.
Vannak itt még diver rajongók igaz Vadászcsiga? -
phranxinatra
aktív tag
válasz
Macyke82 #3875 üzenetére
Nem jut eszembe így hirtelen egy 44+ mm-es Tudor sem. Ha tényleg ekkora méretre vágyik Macika MC, akkor az említett Breitlingek valamelyike tökéletes választás. Chronometer ETA szerkezet: pontos, megbízható, olcsón javítható és szervizelhető.
Mikor elkezdtem írni, a két utolsó hsz. még nem volt itt.
(#3880) Macyke82: PO mellé még egy divert?
-
Macyke82
tag
válasz
vadászcsiga #3879 üzenetére
Ott a pont, bár szerintem csak megalkuvás (és adott esetben tokforma, tokfülek közti magasság-távolság) kérdése a dolog, hogy szükséges-e a 44 mm-es méret. Ebből a szempontból - figyelembe véve a keretet - svájci vonalon marad a Bretyó. Ha szóba jöhet a GS vonal is akkor egy kis utánajárással ez is: [link]
-
Macika_MC
tag
válasz
vadászcsiga #3868 üzenetére
igen jár a fejembe 1 Rolex , de az nem submariner ami nekem nagyon tetszik, de az csak 40mm
miért nem készitenek legalább 43mm nagyságút.
Meg most kb 1,5 milla áll rendelkezésre
Meg a Breatlingnek ngyon tetszik a koronája, olyan egyedi. -
Macika_MC
tag
válasz
phranxinatra #3866 üzenetére
Nem félre értettél, van Omega órám 2 is a Breitlinget 3.-nak venném
Sőt a Omega Ocean Planet órának 2 szíja van (1 fém és 1 kaucsug)
Lapozz egy kicsit vissza ott látod a képeket(3804)
-
Macika_MC
tag
Sziasztok.
Nemrég lebeszéltetek a legújabb Omega Seamaster Diver 300M-ről.
Ezért Breitling Avenger Seawolf vagy Breitling Colt órákon gondolkodom.
Mik a vélemények róla, milyen a automata szerkezete, menyire pontos. STB.
Vagy mit ajánlotok, 44mm feleti órák jöhetnek szóba.
Előre is köszi.
Üdv Macika! -
Veron
addikt
válasz
saiyajin #3863 üzenetére
Nekem nagyon tetszik!
Ez a 36-os midsize verzió, ami jobban passzol az én csuklómhoz. Ennek ellenére meglepően "erős" a jelenléte, a mérete ellenére nem érzem kicsinek - lehet a fémszíj miatt. A vastagsága is megfelelő, kb. 10-10,5 mm, ami inggel is működőképes. Hihetetlen mennyire sokoldalú, egyszerre elegáns és sportos is, ebből a szempontból telitalálat. A kidolgozásra nem lehet panasz, se a toknál se a szíjnál, mondjuk nem sok fémszíjas órám volt eddig.A szerkezet lehet az Achillles-sarka, ugyanis "csak" ETA 2824, nem in-house, cserébe az ára is barátibb. Az első napokban nem tudtam pontos-e a szerkezet, a mérések után azt láttam, hogy a dobozban 8 mp-et késik, kézen 5-öt. A második periódus már mást mutat, most nagyjából 3-4 mp késés kézen és 4-5 nyugalni állapotban. Majd még méregetem és esetleges érdeklődés esetén meg is osztom.
(Használt darab lévén, mikor kivettem a dobozból, megállt bennem az ütő, mivel találtam rajta két nagyobb karcot - egyet a csaton, egyet a tokfülön. De megmutattam szakembernek és megnyugtatott, hogy szépen el lehet tüntetni polírral. Ezek után, azért már más volt a leányzó fekvése.
Maga az óra egyébként egy 1,5 éves darab és az első tulajától vásároltam.)
-
Veron
addikt
válasz
5-ös kezelő #3858 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Viszonylag hamar, bár már a megjelenésekor kinéztem. A döntés tényleg gyors volt, annyira, hogy utólag kell pótolni a büdzsét. El kell adnom két órát, hogy minden egyenesbe kerüljön.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra #3852 üzenetére
De fasz vagyok, gratulálni meg elfelejtettem. Gratula a Tudorhoz, viseld egészséggel!
-
Skimaster
senior tag
válasz
phranxinatra #3856 üzenetére
A 867 az endlinken mintha ugyan az lenne,mint a régi Planeteken. Vagy ez nem jelent semmit?
-
Skimaster
senior tag
Szerintetek ez a szíj jó lehet az első generációs PO 45.5mm-es verziójához?
PO szíj -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #3848 üzenetére
Igen, ez a menet most durva volt...de a kényszer megállít most....
Sinatra: remélem ez marad, de semmit nem ígérek...
Venom: A ceramic számlapja eszméletlen volt...a tok és a gombok nem az enyémek voltak...de az a számlap kidogozás...azt bárki megirigyelhetné...sajnos idehaza a Jaegereknek nincs áruk...nem tudom az okát, de lényegtelen melyik árszegmensben vannak, mélyen áruk alatt lehet csak eladni őket...
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #3845 üzenetére
Áááá...Rossi elmotorozott...nagyon szép óra volt, de igen ritka és kevesen keresik emiatt...
-
Tulku
veterán
Rég jártam erre...
Nos ma kivéreztem...régi álom, blablabla...de ez tényleg az volt...és nagyon szép...
Ha az üvegét le lehetne szedni, egy ebéd beleférne, de ily tepsit így prezentálni másnál nem láttam még...Meg aztán egyszer kell felhúzni egy héten...ugye
Nem azért nem veszek mást, mert már nem vagyok hülye, hanem azért mert valóban elillant a keret, most meg kell ülnöm...talán ezzel sikerül...
Rettenetes fényképezni, de megpróbálok majd szebbet ennél...mondjuk nem lesz nehéz...
Nos a PAM 00233
-
g0n21
senior tag
válasz
Sirati79 #3838 üzenetére
Gondoltam belinkelem a svájci óraipar történetéről szóló cikk harmadik részét, amiben a szerkezetekről és szerkezetgyártókról van szó.
A kezdeti időkben volt baj a sellitákkal, mostanában egyre kevesebb. Én is gondolkodom egy 40mm-es divers 65-ban, hiába sellita.Az, hogy ronin sellitával szerelt IWC-je egy ipari hulladék, az szomorú dolog, én is hallottam elsőkézből rosszat Sellitáról, de az is korai gyártmány volt.
Egyébként a Sellita alvállalkozója volt nagyon sokáig az ETA-nak....
(#3840) Sirati79
Nézd meg a Rado 37-es búvárját is! Nemrég mutatták be.LINK
-
Sirati79
csendes tag
válasz
phranxinatra #3839 üzenetére
Köszönöm. Azért vásárlás előtt felpróbálnám, de valahogy én fordítva vagyok "bekötve". A kisebb méretű órákhoz vonzódok. Pontosabban a 36-38 méretűekhez. Volt 43,5 mm, 43 mm és 40 mm-es is (ilyen sorrendben), de mindegyiket nagynak találtam. A mostani 38-as teljesen jó, de volt 34 mm-es is és annak a mérete se zavart. Igaz utóbbi kettő közül egyik se búvár.
-
Sirati79
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Ezek szerint a bronz ennyire "megdobja" az árat.
A szerkezet kapcsán bennem is volt bizonytalanság, csak úgy tudtam, hogy ETA már elég kevés órába kerül és nagyobb gyártók is használják a Sellitát. Gondoltam, akkor csak nem lehet vele gond. Ezek szerint van.
A méret engem nem zavar. Sőt. Viszonylag kicsi a csuklóm (16,5) és 38-asnál nagyobb óra már nekem nem is tetszik magamon. Persze ez teljesen szubjektív. Van aki meg mondjuk nem megy 40 mm-es óra alá, mert hogy az szerinte már nem elég férfias. Embere válogatja.
Még akkor nézegetek kicsit, meg gyűjtöm az infókat tovább. -
Lavie
tag
válasz
Sirati79 #3833 üzenetére
Sajnos több szól ellene, mint mellette, vagyis nem éri meg az árát. Sellita werket tokoz a gyár, ami olyan mint a hazárdjáték. Ezen kívül a 36mm túl kicsi számlappal rendelkezik, férfi kézen vicces egy ekkora búvár. Ebből a szempontból a 40mm még lehetne jó, de ott van még a fémcsat hiánya, ami a heritage mivolttal indokolható, attól még tartom, hogy ennyiért... illetve a később jelentkező rossz értéktartás. Szerintem.:-)
-
Sirati79
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy kinek mi a véleménye az új Oris Diverről. Konkrétan a 36 mm-es bronz lünettás sixty-five tetszett meg. Viszont kicsit sokallom az 500 ezret érte. Viszont, annyira nem vagyok otthon se az Oris táján, se a szerkezetekben. Ha esetleg vannak tapasztalatok, illetve szakmai meglátások, hogy ezt az árat megéri-e, azt megköszönöm.
-
tecsu
addikt
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #3830 üzenetére
Azt hiszem, sokan szeretnének oly szűk mezsgyéken száguldozni
-
Tulku
veterán
Én is ódzkodtam tőle, de kézen (nekem) teljesen más...én spec nem is veszem észre a 46-ot és külön örülök hogy nincs másodperc mutató...mondjuk nekem dátum se kéne...
Ezek a 41,5-es master compressor tokok pedig számomra a legizgalmasabbak, a folytatás már kevésbé tetszett anno (46-os böszmeségek...)...a ceramicban is a 44-es tok volt a hátrány számomra...
Kissé fiatalos, így rozzant vénember mivoltomhoz jobban passzol, frissít...
Nyilván tudom, hogy erősen rétegóra...majd esetleg egy régi GMT master...
-
Tulku
veterán
válasz
phranxinatra #3825 üzenetére
Sértegettek...állandóan...
-
Veron
addikt
Azt hiszem sikerült kitűzni a következő célt. Egyszer talán, valami kerek születésnapra. [link]
-
squir
aktív tag
-
phranxinatra
aktív tag
Erről van szó, olyan órát kell venni, ami tetszik. Én örülök annak, hogy nem a Rolival kezdtem, mert van mihez viszonyítani, bár túl sok órát így sem próbáltam ki. És ha pl. a plázában akarsz villantani, akkor egy 45-ös PO valószínűleg alkalmasabb a feladatra, mint mondjuk egy Sub, de egy kamu rozé Big Bang mindkettőt kenterbe veri.
-
WiZARD
addikt
válasz
yodamastah #3807 üzenetére
Én nem spórolni akarok, hanem olyan órát, ami tetszik
-
yodamastah
őstag
válasz
vadászcsiga #3809 üzenetére
Nincs mert elbuktuk az elmúlt 15-20 év óra vásárlás/eladás során
VIccet félretéve aki kicsit is képben van, az valószínűleg nem vesz listaár közelében órát. Főleg olyat nem amiből nagy bukó kiszállni.
Ettől függetlenül 15-20 évvel ezelőtti áron jó biznisznek tűnik mondjuk egy Sub
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Akkor nekünk rengeteg időnk es pénzünk van
-
Mamuska
őstag
válasz
Amúgy tényleg sokkal többet bukik így mintha egyből rolit vett volna.
-
yodamastah
őstag
válasz
vadászcsiga #3806 üzenetére
Egyből rolexet kell venni. Rengeted idő és pénz megspórolható lenne így.
-
Macika_MC
tag
De tényleg aluról keztem és haladtam szépen felfele.
Kb 15 éve az első órám egy Casió volt, majd Certina ezt követte 2 db tissot , és most 2 Omegám van.
És a cégem 15 év alatt szépen halad felvele és követte az óra is
Szóval kemény 15 év mire eljutottam ide, nem vagyok én olyan gazdag, mint ahogy gondolom
Én amúgy azt hittem mindent tudok a Omega órákról, de valahogy nem értem mit néztem el a POn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Ülőgarnitúra 3-2
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest