Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9620 üzenetére
Phantomot akartam írni, a submariner helyett meg GMT II-őt, de nálam tegnap volt péntek
, igaz csak 5 pohár Belle-Vue volt, de máris elég volt ahhoz, hogy keverjem a phantomot a ghost-al, a sub-ot meg a GMT-vel.
GONE21: Itt a Magyarázat fent, meggyes sör.
Amúgy egyébként nekem GMT is sub, csak egy gmt funkcióval. Olyan ez mint a sült krumpli, ha teszel rá egy kis feltétet attól az még sült krumpli marad, persze másként néz ki egy kicsit, van rajta egy kis piros valami, meg az ize is picit más mert kecsöp is van rajta. De a lényeg ettől nem változott.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
Mercutio_ #9618 üzenetére
Tevehajcsár
Hajtanám ezt a tevét.
[Rolls Ghost 2021]
Csak ha már a Rolexek színesek
[Rolls Color] -
phranxinatra
aktív tag
válasz
Mercutio_ #9448 üzenetére
Nem a C-vel szűnt meg a probléma, hanem a D-vel, ami a 3 szintű gátszerkezetet kapta (bármit is jelentsen ez). Az első órám egy PO2500C volt, megállt, gariban szervizelték, és mikor eladtam, ugyanazokat a tüneteket hozta (lassulás), mint mielőtt megállt, tehát gyanítom, nem lett 100-as. Ugyanakkor a 2. PO-m, a 8500 soha egy ütemet nem hagyott ki, nagyon pontos és stabil volt. Ettől függetlenül nem vagyok a co-ax nagy barátja, értelmetlennek tartom az egész technikát, de ezt már többször leírtam itt.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9445 üzenetére
Érdekesség, hogy a legelső co-axial prototípus is már egy Omega Speedmaster volt 1974-75 körül (Mark 4.5), George Daniels a saját Omega óráját módosította
, meg is nézhető a Biel-i Omega múzeumban. Egyébként meg úgy került hozzájuk, hogy a Sotheby's árverésén 10.5 millió euróért megvettek a Daniels kollekciót.
-
WiZARD
addikt
válasz
Mercutio_ #9448 üzenetére
Kár újrakezdeni, párszor már átrágtuk.
A-s szerkezetből nem volt sok, és azok javítva lettek alkatrész cserével. A továbbiakban meg nem volt gond.Lett egy saját szerkezetük, ami csak nekik van.
Amúgy meg kb ugyanazt tudja mint az összes inhouse csoda. Kb amit egy soktíz éves ETA plusz némileg növelt járástartalék.
Emiatt túlzásnak is érzem a rugózást a saját szerkezeten. Mire jó, ha a végén ugyanazt tudja mind? -
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9438 üzenetére
Az igaz, hogy a versenygyőzelmeket mindig is marketing célokra használták fel és hogy egy nagyon jó marketing eszköz is volt ha nyert valaki, de ez azért kétélű "fegyver" volt, mert egyrészt versenyezni kellett és csak a nyertesnek volt jó marketing szempontjából. Másoknak lehetett akár káros is, hiszen nyilván a második helyezett már nem tudott kampányolni azzal, hogy "a vesztesek között mi voltunk az elsők".
Amúgy meg ja, japcsiknál van egy olyan tulajdonság, hogy képesek a tökéletességre való törekvésre, szóval egy idő után képesek is elérni a legmagasabb szintet, ha igazán nekifekszenek valaminek.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #9367 üzenetére
Tényleg? Azta!
Sőt, gondolom vannak itt még olyanok is, akik ott is születtek a rolex gyárban, nem?
Phranxinatra: Igen de ezek szerint vannak rosszul működő rolex órák is. Meg még olyan is van, hiszen te említetted, hogy szerinted nem volt jó szerintük meg igen... Amúgy a rolex a Cosc mellett (az Omegával ellentétben) nem igazolja egy harmadik féllel vagyis a svájci független mérésügyi hivatal (METAS) tanúsítványával azt, hogy az általuk alkalmazott mérésre és minőségre vonatkozó procedúra az valóban olyan is mint amit mondanak... Vagyis gyakorlatilag azt mondanak amit akarnak, persze ettől még lehet igaz is... (Csak talán a német emissziós botrány a legjobb példája annak, hogy egy-egy cég vagy cégcsoport, sok esetben bármilyen számot le mer írni... Aztán ha kiderül a turpisság akkor max fizetnek. )
Tulku: Nem mondtam, hogy nem hozhatják, csak azt, hogy kevés ember rendelkezik olyan kalibrált eszközzel, amellyel pontosan mérhetné... Azt meg hogy van atomóra a neten, attól még a felhasználó nem válik atompontossá, nem biztos, hogy pontosan képes szinkronizálni, mert lehet mire átnéz az óráról a képernyőre az már +-1 másodperc eltérést is okozhat akár.
Azért ez a megoldás nagyon messze van egy elektronikus méréstől.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
-
pikkubee
tag
válasz
Mercutio_ #7390 üzenetére
elvileg kicsit upgradelték is a b01-et.
Modifications to the B01 include a Tudor oscillating weight and Tudor's own finishes, as well as regulating organs made by Tudor – this includes a silicon balance spring.Most hogy ez tényleg javít a működésen, beszabályozhatóságon vagy csak porhintés azt sajnos nem tudom megítélni.
Mindenesetre a b01 önmagában is egy kiváló szerkezet. (leglábbis én ezt elhittem
)
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Mercutio_ #7075 üzenetére
Ha már a svejcieket akarod védeni a "témát is érintve" akkor azt kellett volna mondanod vagy kérdezned, hogy tudtad, hogy az első karcmentes óra is egy svájci óra volt?! Konkrétan egy rado volt az, ami amúgy titánium-carbid-ból készült. (Persze azóta készítettek még keményebbet is)
Egyébként meg nyilván, ez is marketing meg az is, és persze lehet hibáztam és sokak számára úgy tűnhetett, hogy az egész svájci óraiparra rá akarom húzni a vizes lepedőt, pedig ez nem igaz. Sok svájci óramárka van amit kimondottan szeretek és tisztelek, még akkor is ha ezek általában olyan órákat készítenek amelyekért egy komplett igen komoly házat lehetne venni. Szóval pechemre pont azon óramárkákat kedvelem leginkább, amik sajnos ugye megfizethetetlenek, de azok legalább haladnak a korral az anyagok, a dizájn, a szerkezetek és minden más tekintetben.
Fogalmazhatok úgy is, hogy én a fejlődést szeretem.
Viszont egy rossz viccnek tartom azt, hogy sok esetben még ma is maximum csak azok a 40 éves automata szerkezetek érhetőek el egy átlagos ember számára, ami az előző két nemzedéknek...
Miközben ugye hatalmasat fejlődött a világ és föleg a gyártási technológiák, amikor 20 milliárd tranzisztort képesek egy körömnyi felületre tenni, na ott van precizitás! És mindezt széles tömegek számára megfizethető elérhető módon gyártani, szóval azért elég nagy a kontraszt a svájciak által uralt mechanikus órák és az egyéb technológiák területén...
Citizent egyébként pont ezért is szeretem, mert ugyan nem mechanikus órákat gyárt, de mi az ha nem szuper komplikáció, hogy az órád fénnyel működik, bármilyen fényt képes átalakítani elektromos árammá. Szóval a citizen legalább a jelen és jövő technológiáit széles körben próbálja mindenki számára elérhetővé tenni.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Mercutio_ #6929 üzenetére
Ez még nem olyan öreg. Talán 10 hónapos lehet.
Igazából csak belebotlottam, mert nem volt nekem tetsző állapotú SMP. Cserealapnak viszont megjárja.
Minden ok vele, nagyon szép óra csak mint már mások is említették "ékszer" érzete van. Ez egy WR300-as alkalmi óra szerintem. Az alkalmi óra helyét nálam már betölti a Speedmaster ( még ha az nem is az).
Igen az a gyári szíj.
Volt egy szénanáthás tüsszentőgörcsöm a fotózás idején. Valószínűleg egyszerűen csak leköptem a zafírt. -
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #5569 üzenetére
A kérdésedre és a többieknek is...
Nos én bevallom szívem mélyén kvarc párti vagyok, még ha a mechanika fensőbb rendűségét el is ismerem...
Miért? Nem a pontosságért (azért volt acél rollerem, amibe egy hónap alatt 2-3 mp volt) hanem a gondozásmentesség miatt...egyszerűbben...nem kell húzogatni, hordani folyton folyvást...
Persze mondhatjátok, hogy akkor minek nekem óra, vegyek búgócsigát, de azért sokan vagyunk így...
Nos már az első találkozáskor eldőlt, hogy ez a 8 napos (helyesebben 9-10 napos) vekker pont teljesíti ezen igényeim...persze tudom, hogy vannak már 50-60-70 órás szerkezetek, de ezek jobbára a hétvégi letételt hivatottak kiküszöbölni, viszont a 233-al már elég hetente egy alkalommal foglalatoskodni...ez nekem bőven belefér...
A 10 napos automata vaskosabb és kevésbé tetszetős volt...Zsöszé nem lesz többé...nagyon nem eladható darabok, meg kiszerettem belőlük....
-
consono
nagyúr
válasz
Mercutio_ #5090 üzenetére
Én pl. emiatt használom leginkább az okosórát. Le van véve a hang konstans a telefonomról és mégis látom, ha kell foglalkoznom a hívással, üzenettel. Amikor meg nincs meló, akkor felveszem az automatát. Tegyük mondjuk hozzá, hogy én tech közegben dolgozom, itt akinek van óra a kezén, annak ~3/4-e okosóra...
-
Deskdiver
senior tag
válasz
Mercutio_ #5090 üzenetére
Ha erősen összpontosítok akkor még ezt is megértem. (Nekem spec nem teher elővenni a telefont.) Az a kérdés ,hogy megfér-e egy ilyen eszköz egy pl. Seamaster mellett. Mondjuk az is igaz ,hogy mindenki azt hord amit akar csak ennek az általános megítélésére voltam kiváncsi azoktól akik nem csak időmerőként tekintenek egy karórára.
-
Veron
addikt
válasz
Mercutio_ #4747 üzenetére
Lehet, de így egy kicsit hiteltelen. Viszont legalább kávéval kínáltak.
Más: hogy az frászba szeditek le a fémszíjat? Mezei kínai leszedőm van és a lötyögős Seiko 5-ről villámgyorsan le is pattintottam, de itt annyira passzentos az endlink, hogy nem megy. Van valami trükk, másik szerszám kell, vagy csak szimplán béna vagyok?
-
törölt tag
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #3848 üzenetére
Igen, ez a menet most durva volt...de a kényszer megállít most....
Sinatra: remélem ez marad, de semmit nem ígérek...
Venom: A ceramic számlapja eszméletlen volt...a tok és a gombok nem az enyémek voltak...de az a számlap kidogozás...azt bárki megirigyelhetné...sajnos idehaza a Jaegereknek nincs áruk...nem tudom az okát, de lényegtelen melyik árszegmensben vannak, mélyen áruk alatt lehet csak eladni őket...
-
WiZARD
addikt
válasz
Mercutio_ #3246 üzenetére
De ki kell egyenlítődnie az áraknak. Ha máshol olcsó, akkor postán megrendelem/elmegyek érte, itt csökken a kereslet, lemennek az árak a kinti szintre. Ha máshol drága, akkor oda adom el, és postázom... (persze bele kell számolni költségeket, adókat, vámokat, plusz szolgáltatásokat)
ch24 szerintem is túlárazott, nepperek szeretik példának hozni, és ezzel igazolni a saját árukat.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3077 üzenetére
Ha ez nem csak ábrándozós kérdés, én valami szép, de nem drága, hibátlan, acéltokos, de nem feltétlen márkás órával kezdeném az antik órázást ( esetleg krómtok, ha nagyon szép az óra). A 70-es években még temérdek márka volt hasonlóan jó minőségben, de mivel csődbe mentek utód nélkül, ma már gombokért kínálják az óráikat. A szerkezetek úgyis kb. 5-6 nagy gyártótól származnak. Persze azért tisztességes, svájci horgonygátszerkezetes órát kell keresni, nem az általad is linkelt vackot.
Én már nem foglalkozom ilyenekkel, ezért hirtelen linkelni sem tudok, de nemrég láttam egy kollégám kezén egy csodaszép noname (talán Tressa, Onsa?! Valami ilyesmi) órát, amit kb. 2.000.-HUF-nak megfelelő dollárért ütött le. Kitisztította és hordja.
-
squir
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3077 üzenetére
Nem tragikus ennyire a helyzet.🙂 nekem ez a két vintage Omega napi használatban van. Nincs azoknak semmi baja. Nem cukorból vannak!😉
Amit linkeltél benne van a nevében “diver style”. Gyakorlatilag az akkori idők divatórái, filléres szerkezetekkel. (Írom ezt látatlanban, mert telóról nem látom a képeket) -
resool
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3069 üzenetére
'70es évekből, ekkora keretből nem sok minden fér bele sajnos ami érdekelne. Talán egy C89es IWC vagy egy automata, de ezek már inkább felülről súrolják ezt az összeget, ha korrekt a darab. A kisebb keretből, meg nem igazán tudnék semmi érdekeset mondani, leginkább csak rossz állapotú vagy jellegtelen/noname darabok férne be ennyiért. Universal Geneve még egy top márka ebből az időszakból, illetve korábbról.
De amúgy squir összefoglalta jól, hogy mik az érdekes dolgok, nem is nagyon tudnék még mást hozzátenni a fentieken kívül. -
squir
aktív tag
válasz
Kicsit bővebben.
Mindenképpen acéltokost (arany-acél), a krómozott/aranyozott cuccokat el kell felejteni.
Érdemes megnézni a Seiko 6309-es automatákat (pl az eredeti Turtle), a 6139-es és 6138-as kronókat. 200 alatt jóformán megvan bármelyik.
Svájci vonalon Certina DS, Tissot Visodate, Omega Geneve/DeVille/Seamaster/Constellation, Enicar Sherpa, Eterna KonTiki, Favre Leuba. Nagyon jó alternatíva lehet még a Longines elegánsabb vonalon
Valjoux és Landeron kronók a kisebb nevektől (nagyobb gyártóktól nem fér bele), vagy szerencsével Lemania.
"Funky" lehet még az LCD kvarcok. Azokat viszont nagyon alaposan meg kell nézni, ha valami nem igazán jól működik benne, szinte esélytelen alkatrészt szerezni hozzá...
Vintage órák között nehéz konkrét ajánlást adni, max gyártót-típust lehet javasolni. Leginkább azon múlik, mi is az, ami szembejön szép és jó állapotban.Ui: Phranxinatra véleménye ebben a kérdéskörben nem mérvadó!
-
Spet
addikt
válasz
Seiko Kakume
Heuer 7765 (PVD bevonat miatt necces sajnos)
Tissot Lemania 1281 (60-as évektől gyártották így akár kakukktojásnak is nevezhetjük).Tudom sz@r az ízlésem de ez van, ha már pénz nincs rá
-
squir
aktív tag
válasz
Vintage Seamaster, vagy egy rakás, ma már nem létező gyártó órái. Pl Enicar. De ott van pl az Eterna Matic KonTiki. Vagy Tissot Seastar (T12). Vagy egy 7734-es kronó.
A 70-es évekből azért szélesebb vàlaszték akad😉
Nekem pl mind a két Omegán ‘79-es és napi szinten használom őket (nem irodában üldögélve)Tecsu: ok, tudom.😉 viszont aki meglátja, annak döntő többségében ez a szó ugrik be elsőként róla.🙂 amúgy a forma megnevezése szép magyar nyelven : square case.😁
-
squir
aktív tag
válasz
Mercutio_ #2981 üzenetére
Köszi!
Egyáltalán nem! Az egész óra szépen felfekszik a csuklóra, a szíj pedig a szűküléssel együtt nagyon kényelmes (még a karomat sem szőrteleníti
). 9mm magas, úgyhogy frankón elfér az ingujj alatt.
Tulku: azért nem néz ki szarul fémmel szerintem...
Az az 5xx szerkezet meg semmiben sem marad el az akkori Rolex werkektől (nem volt ez gyenge válasz Gonzi egyáltalán
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest