- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Excel 365, angol (US)
Adott két lista ami két különböző munkalapon található. (A) lista ~1000 adatot tartalmaz, (B) lista ~18000 adatot. Megszeretném nézni, hogy A lista tételei szerepelnek-e B lista tételei között. Ha igen, akkor azt jelezze. A végén arra én rá szeretnék szűrni, hogy egyben lássam.
Az adatok vegyesen betűt és számot tartalmaznak, rendezetlenül.
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
szinkronizálás miatt kérdeznék
általánosságba lehet gond abból
ha egy excel fájl néha
vba nélkül lenne (android/online excel miatt) szerkesztve? -
Delila_1
veterán
válasz
paatrick #46294 üzenetére
Szívesen.
Megy az újabb változat.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column >= 3 And Target.Column <= 5 Or Target.Column = 11 Or _
Target.Column = 12 Then
Select Case Target
Case 0 To 10: Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 43
Case 11 To 20: Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 45
Case 21 To 30: Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3
End Select
End If
End Sub
-
Delila_1
veterán
válasz
paatrick #46292 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column >= 3 And Target.Column <= 5 Or Target.Column = 11 Or _
Target.Column = 12 Then
Select Case Target
Case "F": Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 43
Case "K": Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 45
Case "I": Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3
End Select
End If
End Sub
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
jó sok éve segítettetek nekem egy ilyen automatikus cellaszínezőben:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Target
Case "F"
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 43
Case "K"
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 45
Case "I"
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3
End Select
End Suba kérdésem az volna hogy tudom azt belerakni hogy csak mondjuk C,D,E oszlopban keressen, utána meg K,L-ben?
Köszönöm
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol találnék a neten olyan, nagyobb (lehetőleg több száz soros) táblázatokat, amikkel tudnék gyakorolni - főleg Pivot tábla, de nem csak.
-
Skizz
addikt
Hát, nem tudom, hogy van -e ebben a mesében a tanulság, de elég rövid, úgyhogy leírom:
valszeg a a legfelső sorban ("címsor") használt legördíthető szűrők zavarták meg az FKERES-t, mert amint azt kivettem a keresésendő tartományból, működött a függvény...
Kösz mindenkinek mindenesetre!
Fferi50: a tartalma miatt nem tudtam feltölteni. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Képfeltöltés: A képmetszővel csinálsz egy képet, elmented. Utána itt a képfeltöltésre kattintva kiválasztod az elmentett képet, majd a beillesztést. Ezután elküldöd a bejegyzést.
Sajnos ez alapján a leírás alapján elképzelésünk sincs, milyen adataid vannak ott és miket csinálsz velük.
Próbáld megmutatni vagy képen vagy a fájlt feltöltve valahova és a linket idetenni.
Üdv. -
Skizz
addikt
válasz
Fferi50 #46287 üzenetére
Igen, már rögzítettem, de semmi hatása.
Ha manuálisan átmásolom a ctrl-c-vel a függvényt a következő cellába, csak átírom a keresési értéket A5-ről (ami az első keresési érték) A9-re (ami a második keresési érték kéne legyen), és minden más marad a régiben, akkor #hiányzik. De, ha továbbmegyek, és mondjuk A5 és A9-ek helyett beírok pl. A3-at, ami szintén egy keresési érték kéne legyen, akkor bejön mondjuk az A7 megfelelő keresési eredménye. Az A6 esetén meg mondjuk az A4. Aztán az A8 esetén megint #hiányzik, miközben a függvény minden eleme azonos, csak a keresendő érték változik, de az pedig korrekt és helyes, már 2-en nézzük és itt van a szemem előtt, hogy A1 és A9 között vannak a keresendő értékek az 1. feladatlapon.
????Sajnos képet nem tudok feltölteni.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
1. Szerintem a keresési tábládat rögzíteni kell ($-os címeket kell használni).
Tehát=FKERES('1. feladat'!A9;'1. feladat'!A1:D9;4) helyett
=FKERES('1. feladat'!A9;'1. feladat'!$A$1:$D$9;4;0)
Az utolsó paramétert pedig 0 (vagy hamis) értéknek kell megadni, ekkor keres egyező értéket az FKERES függvény.
Ha így sem megy, akkor próbáld átmásolni az eredeti helyről a keresendő értéket. Előfordulhat, hogy nem látható karakterek is vannak benne, illetve dátumnak látszik de szöveg a cellában levő érték.
Üdv.
Ps. Az sem lenne haszontalan, ha tennél fel képet róla. -
Skizz
addikt
de épp ez az, hogy a táblázat, amiben keresnék, minden esetben ugyanaz a cellától-celláig kijelölt érték. Kizárólag a keresendő érték cellaszáma változik, de amiben keresek, illetve az oszlop sorszáma mindig ugyanaz. És hol #hiányzik, hol hülyeségeket ír.
Pl.: Ha "kijavítom" az előző cella függvényének a keresendő érték részét manuálisan, és az A5-öt átírom A9-re, hisz az új keresendő érték már az A9, akkor rögtön átvált #hiányzik-ra. Pedig ott van, rákattintok és írja ez a szar, hogy A9 cellán állok, és ott van benne az érték.
És arra keresnék rá, és marad ugyanaz a keresési tábla kijelölve, hiszen korrekt, és a 4. oszlop, hiszen korrekt, csak az A9 értékét kérem, de az már #hiányzik, míg az A5 megvan neki. És ott az A9 értéke feketén-fehéren, spéci karakter és minden anyám kínja nélkül.
-
Skizz
addikt
Sziasztok,
Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
FKERES függvény: 1 oszlop 9 cellája mellé egy másik lapon található értékeket kell FKERESsel hozzárendelni. A 9 cellában található érték ugyanaz, mint ami az 1. lapon van. Kijelölöm a keresendő értéket, a táblát amiben keressen és az oszlop számát. Az első esetben működik, utána vagy #HIÁNYZIKot kapok, vagy nem megfelelő értékek jelennek meg random.
=FKERES('1. feladat'!A9;'1. feladat'!A1:D9;4) -> itt az "A9" a változó, ide mindig azt rendelem, amely értéknek keresném a hozzárendelendőjét, emiatt aztán az "A1: D9", mint keresendő tábla mindig ugyanaz marad, illetve a "4" is, mert minden esetben a 4. oszlopban van amit keresek. Mégis, az első cellánál jól működik az FKERES, utána vagy #hiányzik, vagy random hülyeségek. Még ha kézzel írom be a függvényt, akkor is, nem pedig lehúzom az előzőről.
Ez miért lehet? -
lrobertoc
tag
Sziasztok, egy kis segítséget keresnék, adott egy táblázat, ahol a munkavállalók és a munkában eltöltött évei szerepelnek:
pl:
XY 3 év
YZ 10 év
YY 15 évEgy másik táblában sávokban a senioritási szintek:
0-2 év junior
3-5 év semi senior
6-8 év senior
9< év expertA munkavállalók nevei mellé szeretném keresni az eltöltött évek alapján a szenioritási szintet.
Ez mivel tudom megoldani? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
p5quser #46266 üzenetére
Szia!
Nagyon sajnálom, figyelmetlenül írtam be a kódot:tbtomb(1) =ActiveSheet.Textbox1 helyett
Set tbtomb(1)=ActiveSheet.Textbox1
...
Így fog a Textbox objektum bekerülni a tömbbe.
A SendKeys-sel óvatosan kell bánni, mert abban az ablakban érvényesül, amelyik éppen aktív.
Üdv. -
gordonfreemN
addikt
megtaláltam köszi
Katt a tengelyre és oldalt - tengely beállításai - kitöltés és vonal -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
olyat lehet, hogy egy adatsorból felépített diagram (karakterisztika) x-y tengelyi végén a megfelelő helyeken nyilak legyenek?
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
littleNorbi #46273 üzenetére
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Mikor először nyitok ki egy excel fájlt és mondjuk egy cellát félkövérré akarom tenni, akkor kb. 5 másodpercig teszi ezt. Találkozott már valaki ezzel a problémával? 2007-es, 2010-es vagy 2019-es Excelnél is ugyanez van. -
p5quser
tag
válasz
Fferi50 #46254 üzenetére
"meg kell kerülni a problémát"
Nagyon jó tanács!Ha esetleg más is kerülőutakra kényszerül, iderakom.
For Each cb In ActiveSheet.OLEObjects
If TypeName(cb.Object) = "CheckBox" And cb.Object.Value = True Then
cbi = "TextBox" & Right(cb.Name, 1)
OLEObjects(cbi).Activate
Application.SendKeys ("^a")
End If
Next cb
Így már kijelöli a teljes szöveget a textboxban és egyből lehet beírni a következő szöveget, de nem tűnik el rögtön az előző szöveg. -
andreas49
senior tag
válasz
Delila_1 #46262 üzenetére
Az INDIREKT függvényt sajnos nem ismerem és még nem alkalmaztam, nem találtam benne olyan információt, amit lehetne alkalmazni a problémámra. Ha ez segít, akkor mellékelem a fájl egy kiragadott részét.
https://drive.google.com/file/d/1fZZqsbeY0SQ9gQzfA8juxTHiTGAxoxPn/view?usp=sharing
Köszi a segítséget előre is. -
p5quser
tag
Üdv!
Köszi a választ!
Sajnos set-tel is ugyanaddig jut - az.Activate
-ig - majd 438.#46254Fferi50
Neked is köszi a választ! A tömbösítésnél viszont a textboxba beírt szöveget húzza be objektumnévnek. Feltéve ha így gondoltad;Dim tbtomb(8)
tbtomb(1) = ActiveSheet.TextBox1
tbtomb(2) = ActiveSheet.TextBox2
tbtomb(3) = ActiveSheet.TextBox3
tbtomb(4) = ActiveSheet.TextBox4
tbtomb(5) = ActiveSheet.TextBox5
tbtomb(6) = ActiveSheet.TextBox6
tbtomb(7) = ActiveSheet.TextBox7
tbtomb(8) = ActiveSheet.TextBox8
cbi = Right(cb.Name, 1)
With tbtomb(cbi)
.Activate
.SelStart = 0
.SelLength = Len(.Text)
End With
End If
Next cb
De már ott tartok, hogy nem érdekel a selection része, mivel a textboxot aktiválja és odaugrik, onnantól majd kitörlik a benne lévő szöveget. Csak elegánsabb lett volna úgy.
Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat! -
-szabi-
addikt
Hi
Ebben a formában vannak a számok szövegként:
1,352,505
1,073,163
919,115
772,010
Miképp alakíthatom őket számmá? -
andreas49
senior tag
Miként tudnám megoldani, hogy a lenti képlet le/fel másolható legyen.
Több száz munkalapban az adatok mindig ugyanott vannak, csak a munkalap nevei (2021...) változnak.
=HA('2021'!$S$162>'2021'!$S$163;'2021'!$O$162;'2021'!$O$163)
Köszi a segítséget előre is. -
lumpy92
aktív tag
válasz
leroyclub #46253 üzenetére
Én régebben vízállás lekérdezest makróztam, ott a végső megoldás az lett, hogy az adott weblapot töltse le (html vagy txt), utána a letöltött fájlból szövegrészlet alapjan mar kiszedte belőle azt az adatot amit kellett. Ha ugyanazzal a névvel tölti le mindig, akkor felülírja a régit, nem szemetel.
Ui.: Lehet ez nem egy jó megoldás, nem vagyok IT-s, de akkor működött. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
p5quser #46249 üzenetére
Szia!
Az OleObject helpje azt mondja, hogy csak névvel lehet rá hivatkozni...
itt olvashatod
Ezért sajnos meg kell kerülni a problémát, pl. a következőképpen:
A textboxokat beteszed egy tömbbe:Dim tbtomb(x) x=a textboxok száma
tbtomb(1)=Activesheet.Textbox1
tbtomb(2)=Activesheet.Textbox2
és így tovább.
Ezután a CheckBox számát használhatod indexnek:
With tbtomb(cbi)
.SelStart = 0 stb
End With
Nekem úgy tűnik, másként nem megy - mivel az objektum tallózóban a munkalapon levő textboxok önálló objektumként jelennek meg.
Üdv. -
Mutt
senior tag
válasz
p5quser #46249 üzenetére
Szia,
Set -el próbáld meg a hivatkozást.
Set cbi = ActiveSheet.OLEObjects(Replace(cb.Name, "CheckBox", "TextBox"))
Debug.Print cbi.Object.Text
Set cbi = Nothing
End If
Next cbüdv
-
Mutt
senior tag
válasz
leroyclub #46250 üzenetére
Szia,
Az általad megadott megoldás, csak a legfrissebb Microsoft 365-ben használható.
Excel 2016-ban van Power Query (Adatok -> Adatok beolvasása -> Más forrásokból -> Weblapról), amivel pl. a https://www.napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/bitcoin/ oldalból lehet kinyerni az árfolyamot.
Pl. a BTC/HUF-ot így lehet megtalálni (nekem csak az oldal forrását nézve sikerült megtalálnom a megfelelő alelemet).Lekérdezést ezek után kézzel, időzítve vagy akár a fájl megnyitásával is lehet frissíteni.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen autót vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest