- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Hosssszu #3997 üzenetére
Nem is annyira egyszerű a dolog, de azért itt a makrós megoldás:
Sub rendez()
usor = Range("A65536").End(xlUp).Row
For sor_a = 2 To usor
adat = Cells(sor_a, 1)
For sor_b = 2 To Range("B65536").End(xlUp).Row
If Cells(sor_b, 2) = adat Then
Cells(sor_b, 2).Select
Selection.Cut Destination:=Cells(sor_a, 4)
End If
Next
Next
also = usor
For sor_b = 2 To usor
adat = Cells(sor_b, 2)
If adat > "" Then
also = also + 1
Cells(sor_b, 2).Select
Selection.Cut Destination:=Cells(also, 2)
End If
Next
Range("D2:D" & usor).Select
Selection.Cut Destination:=Range("B2:B" & usor)
Range("B2:B21").Select
End Sub -
Hosssszu
őstag
válasz
Szkeptikus #3998 üzenetére
Access sajna nincs!
De azért köszi a választ!
Továbbra is várom az exceles megoldást, hátha tudja valaki. -
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Egyszerű kérdés, de mivel én nem foglalkoztam eddig excellel, nekem bonyolult.
Szóval adott kettő oszlop, mindkettőben vannak különböző, és nem különböző adatok (nem számok). Hogyan lehetne rendezni őket úgy, hogy a megegyező értékek egymás mellé kerüljenek, a nem megegyezőek pedig egy üres cellát kapjanak "maguk mellé"?
Remélem érthetően fogalmaztam!
A válaszokat előre is köszi! -
newgamer
aktív tag
Az jutott eszembe, ha valamelyik Office eredeti, lehet kérni támogatást a MS-től, de ez csak egy ötlet
-
Gááboor
tag
Lenne egy oriási problémám, sürgősen meg kellene oldanom a segítségetekkel.
Excel táblázatok, több münka füzet, amiből dolgoztam és vezettem, mindíg rámentettem..... Most akarom megnyitni és csak kriksz krakszok meg jelek vannak, és csak egy munkafüzet.
Az elején azt írja ki; más fájl formátum , mint amit a fájl kiterjesutés jelez.... Lehet , hogy sérült , de hogyan fordulhat elő. Open officeban mentettem sokáig nem is volt gond eddig. Most ez a probléma és az Office 2008 se nyitja meg.Ha van valami ötlet, légyszi segytsetek..
-
Delila_1
veterán
http://www.mnb.hu/engine.aspx?page=arfolyamlekerdezes
Erről az oldalról naponta letöltheted az aktuális árfolyamokat xls-ben. Elméletileg választhatsz időintervallumot, de úgy látom, a választás ellenére visszamenőleg 1 hónap adatait adja 67 pénznemre. Alapértelmezésben arfolyam2008.xls címen mentheted a fájlt - jelenleg.
Lehetne makrót írni rá, ami kikeresi az alsó sort, és az általad meghatározott oszlopból ezt az adatot illeszti be a táblázatodba, de mivel csak 3 értékre van szükséged, azt kézzel is könnyen átteheted. -
Pá
addikt
Nincs valami internetes portál, vagy akármilyen megoldás arra, hogy különböző devizaárfolyamokat napra készen tudjak az excelben frissíteni.
Van egy nagy táblázatom, ilyen elszámolás szerűség, benne sok tétel, 3 különböző pénznemben és minden nap más árfolyamon kéne aktualizálni őket egymáshoz képest. Hát, elég fura mondat lett, de azért remélem a lényeg kihámozható.
-
lordring
aktív tag
Helló! Az mitől lehet, hogy az Excele nem nyitja meg a szövegfájlokat a joobb egérgom/társítás/Excel parancs után? Kicsit homokórázik és annyi. A makrók meg a VBA futtatás engedélyezve van.
-
krazi
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni hogy excel-ben hogy kell aggregálni? például: van egy ilyen táblám:
mezo1 mezo2
a 2
a 3
b 4
c 6és ilyet szeretnék:
mezo1 mezo2
a 5
b 4
c 6 -
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika #3971 üzenetére
Húzd át Excelbe. Az egészet beteszi az A oszlopba.
Jelöld ki az oszlopot, Csere.
Mit kereshez írj egy szóközt, Mire cserélihez semmit. Mindet cserélje.
Marad a kijelölés, a cserénél a Ft-ot cseréld semmire.
Adatok/Szövegből oszlopok/Tagolt, a következő oldalon a határolójel Más, mellé írd be a / jelet. Kész.
A B oszlop adatait ezután formázhatod úgy, hogy mögötte legyen minden sorban Ft. -
Gabcsika
tag
Máris jön egy újabb kérdés:
Hogy kell azt megcsinálni, hogy van szövegem egy word documentumban, ami így néz ki:
alma / 238 Ft / kg
körte / 415 / kgstb.
De ez egybe van. Én ezt az Excelben 3 cellába szeretném szétbontani. A oszlopba a név, B oszlopba az ár és C oszlopba a tömeg kerüljön. Irányított beillesztéssel nem tudtam megoldani...
Köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz
SystemRoot #3969 üzenetére
Igen, PMT.
-
SystemRoot
őstag
válasz
SystemRoot #3968 üzenetére
Asszem megvan.
PMT? -
SystemRoot
őstag
Valaki tudna nekem segíteni a magyar excelbeni RÉSZLET függvénynek mi a bánat az angol neve?
Egyszerűen nem találom és megőrülök. -
csongi
veterán
Sziasztok!Lenne egy makrós gondom. Ide leírni egy csöppet hosszú lenne. El tudnám küldeni a fájlt és abban van leírva mit hogyan szeretnék. Tudna ebben nekem valaki segíteni?
-
Delila_1
veterán
Ez sokkal összetettebb annál, hogy egy fórumon el lehessen mesélni.
Nekiláttam csinálni egy 3 adatot tartalmazó förmedvényt mintának. Mikor majdnem a végére jutottam, elszállt a gépem, és vele a lelkierőm.
UserFormot kell készíteni hozzá, annak nézz utána.
Hány adatod van egy-egy rekordban?Szerk.: ne ijedj meg, nem nehéz, csak babrás munka.
-
Lehdog
csendes tag
Sziasztok ismét!
Kezembe akadt egy x oszlopos tábla. Amelynek egyik oszlopa a név (tehát szöveg).
Szeretnék egy olyan felületet készíteni, amelybe beütve a nevet kidobná a táblázat adott névhez tartozó celláit. Valamint szeretném ha ez a felület új nevek rögzítésére is alkalmas lenne. Hogy lehet ezt Excelben megoldani?
Előre is köszönöm a segítséget!Lehó
-
Lehdog
csendes tag
Sziasztok!
Van egy sok rekordos táblám, amelynek A oszlopa ID szerű számokat tartalmaz. Azért csak ID szerű, mert nem egyedi értékek szerepelnek benne, hanem ismétlődőek is. A B oszlopban ezekhez az ID szerű számokhoz tartozó értékek vannak.
Egy olyan (szumha szerű) függvényre/makróra lenne szükségem, ami először megvizsgálja, hogy milyen ID-k szerepelnek az A oszlopban, majd összegzik a hozzájuk tartozó értékeket.
Ez szumhával könnyen megoldható, ha minden esetben megadom neki a kritériumot kézzel. Ezt szeretném valahogy kikerülni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Lehó -
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3950 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3947 üzenetére
Megkaptam. Most egy ideig nem tudok foglalkozni vele, de ha sikerül megoldani, azonnal visszaküldöm.
-
mimi_bacsi
tag
válasz
mimi_bacsi #3946 üzenetére
Mármint az emailodra!
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3944 üzenetére
Nosza!
-
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1 #3942 üzenetére
"Van-e mindegyikben címsor, és ha igen, azonos sorban helyezkedik-e el"
Mindkét kérdésedre igen a válaszom.Azonosak-e az oszlopfejléc megnevezései.
Igen, azonosakA két fájl mezőinek sorrendje megegyezik-e
Ezt nem értem"Az is számíthat, hogy milyen tipusú adatokat tartalmaznak a mezők"
Név (szöveg)
Azonosító szám (szám)
Pozíció megnevezése (szöveg)
Regisztráció dátumát (dátum)
Szám1
Szám2
Szám3Az egyikben menteném el a valós adatokat, a másikban egy NEM általam készítettből szedném ki a rám vonatkozó adatokat és helyezném el az új adatokat a meglévő adatbázisban. Mivel a másik állandóan bővül új nevekkel és ahhoz tartozó adatokkal ezért csak az új neveket kellene kiszednem és hozzáillesztenem a meglévő adatbázishoz!
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3940 üzenetére
Ehhez sokkal többet kellene tudni a két fájlról.
Van-e mindegyikben címsor, és ha igen, azonos sorban helyezkedik-e el.
Azonosak-e az oszlopfejléc megnevezései.
A két fájl mezőinek sorrendje megegyezik-e.
Az is számíthat, hogy milyen tipusú adatokat tartalmaznak a mezők. -
mimi_bacsi
tag
Kérem ismét a segítségeteket!
Van két excel táblám, amelyikek két forrásból szerzik az adataikat. Az egyik változik folyamatosan, de az addig beírt adatok maradnak, és újabb sorokkal bővülnek, de ebben nincs minden infó (pl. email cím) benne.
Van egy másik ami állandó és az a változó táblából kellene, hogy kigyűjtse az adatokat és ami nincs benne, azt kézzel hozzáírom.
Hogy tudom megtenni, hogy az állandó táblázat figyelje, mi van beírva a változóba és a hiányzó sorokkal és az ahhoz tartozó adatokkal feltöltse a listát, amit a változó táblában talál.
-
Gabcsika
tag
Helló!
Hogy lehet megoldani, hogy a képletek ne látszódjanak az adott cellákban (rejtve legyenek)? A láthatóságot-eltüntetést lehet jelszóval valahogy megoldani? Pl.: "ha látni akarja a képleteket, akkor írja be a jelszót:". Valami ilyesmi lehetőség van-e az Excel-ben?
Köszi!
-
robagp
tag
Helloka!
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy az táblázat mögött egy háttérkép legyen?
Mert ha beszúrom, akkor előtérben van és nem látszik semmi tőle.Válaszokat előre is köszike!
-
Delila_1
veterán
válasz
mr.nagy #3931 üzenetére
Van itt két makró, sajnos nem én írtam őket. Az első jó a feladatodra.
Function CountColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
'Összeszámolja, hogy a mintaként jelölt háttérszínű cellából hány darab
'van a kijelölt tartományban.
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + 1
End If
Next rngCell
CountColor = nResult
End Function
Function SumColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
'A mintaként bejelölt hátterű cellákban szereplő számokat összegzi
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + WorksheetFunction.Sum(rngCell)
End If
Next rngCell
SumColor = nResult
End FunctionMásold be a makrókat egy üres füzet makró szerkesztőjébe, majd mentsd el SzinesCella.xla (Microsoft Excel bővítmény) formában. Jelöld be az Eszközök/Bővítmények között megjelenő SzinesCella nevűt, ezután alkalmazhatod függvényként. A függvények között a Felhasználói kategóriában, és persze a Mind-ben találod meg a CountColor és a SumColor nevezetűt. A makrókba beírtam, melyik mit csinál (és a nevük is utal rá).
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
A következőkre keresnék megoldást:
Egy táblázat adott sorában szereplő cellák közzül meg kellene keresni melyikben van egy adott cellától kisebb, de nem nulla érték és a sor utolsó üres cellájába beírni, hogy hány ilyen cella van.
Szerintetek mivel lehetne ezt megoldani?
Egyébként feltételes formázással ezek a cellák szinezve vannak, tehát ha azt meglehetne oldani, hogy számolja össze, hogy a sorban hány mondjuk piros cella van az is megoldást jelentene.
Köszönöm!
-
Met
nagyúr
Excel help kellene!
Árajánlat készítéshez szeretném használni, sok termékkel és mindhez képpel.
Az elképzelésem az, hogy van x cella, név, ár stb. oda be írkálom ami kell és a progi ezeket az adatokat behelyettesíti egy előre formázott táblázatba.
Ehhez kellene segítség vagy valaki aki összerakja a sablon file-t, (nem ingyen csak legyen számlaképes!) -
nyepi
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hogyan tudnék olyan diagramot szerkeszteni aminek mindkét tengelyén logaritmikus az osztás? Már rengeteget próbálkoztam, de mindig csak az y tengely lett logaritmikus, az x nem. Előre is köszi -
Delila_1
veterán
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Egy Userform-on kellene használnom egy naptárat, amelyen a felhasználó ki tudja választani a hónapot és napot. Létezik valami active-x vagy mi lenne a legegyszerűbb megoldás rá?
Z
-
Haniboy
tag
Sziasztok!
Olyan problémába futottam bele, hogy egy kapott excel file-ba írt VBS nem minden gépen fut le ugyanúgy. Némi utánanézés után kiderült, hogy a különbség kizárólag abban van, hogy amelyiken jól fut, azon Office 2003 SP2 excelje futtatja, amelyikeken nagyon lassú, azon Office 2003 SP3 van.
Sajnos gyakran lenne szükség e file használatára, és a futtatási sebesség különbsége nagyjából 50x-es, így a különbség percekben mérhető.
Tudtok ötletet adni mi lehet a gond? Mi okozhat ekkora különbséget?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Hani
-
Traxx
őstag
Hali!
Volna egy elég szép gondom...Nos, adott egy táblázat, és ebben mérési paraméterek volnának, tehát megadva, hogy X paraméter értéke ennyi meg ennyi, plusz a tűrése. És ehhez kéne nekem valami függvényféle, amivel generálni tudnék lehetségesen előforduló értékeket. Nos, a gondom az volna, hogy véletlenszám függvénnyel ugye elő tudok 0 és 1 közöttit állítani, plusz hivatkozok a kívánt érték cellájára (tehát teszem azt 10 a megadott paraméter, és ehhez adódik még a VÉL() függvény által létrehozott szám). Namármost, hogyan tudnám ezt "tűrésezni", tehát pl. 10 plusz-mínusz 0,5-ös sávban generálni?Mert ugye +1-es tűréssel (vagyis a példa szerint 10 és 11 közötti sávban) tiszta a dolog, de 9 és 10 között nem.
Megoldható szerintetek valahogy a dolog? És bocsi, ha zűrösen fogalmaztam, remélem azért érthető valamennyire
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3917 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #3915 üzenetére
A1-> 21/20
B1-> =SZÖVEG.KERES("/";A1)
C1-> =BAL(A1;B1-1)+JOBB(A1;HOSSZ(A1)-B1) -
mimi_bacsi
tag
Sziasztok!
vannak celláim, amelyekben ilyen formában vannak számok: 21/20
Hogy tudom sorbarendezni úgy, hogy a 41 (21+20) számot vegye figyelembe? (talán a cellákat szét kellene szedni két külön cellába és azt összeadatni?
ha szét szereném szedetni, hogy lehet, hogy a / jel legyen a szétválasztó?
-
attiati
veterán
Számokat 222.222,11 formátumban tudok kinyerni egy programból, viszont excelben mások az elválasztó, és tizedeskarakterek. Tehát 222,222.11 kéne excelnek. Különben csak szövegként kezeli.
Át lehet konvertálni, vagy ki lehetne törölni a nem szám karaktereket?
-
Delila_1
veterán
válasz
elmoraan (r) #3903 üzenetére
Tényleg. Hivatkoztam egy jpg-re, bejött. Áthelyeztem a képet, a csere funkcióval átírtam az útvonalat, és azt már nem tudta értelmezni.
-
Delila_1
veterán
Most nézem, hogy nemcsak a range("A65536...)-ot kérdezted.
A makró leírása:
A Masolt_lap-ra állok
Meghatározom az utolsó sort: usorm
E2-be Fkeres függvény, ami B2 rövid nevét az Uj_Sheet A: B tartomány B oszlopában keresi ki
Képlet másolása az utolsó sorig (kitöltéssel, AutoFill)A Do While - Loop ciklus már biztosan nem mond újat a számodra.
Mód.: Hát ez hogy ment el kétszer?!
-
Delila_1
veterán
Most nézem, hogy nemcsak a range("A65536...)-ot kérdezted.
A makró leírása:
A Masolt_lap-ra állok
Meghatározom az utolsó sort: usorm
E2-be Fkeres függvény, ami B2 rövid nevét az Uj_Sheet A: B tartomány B oszlopában keresi ki
Képlet másolása az utolsó sorig (kitöltéssel, AutoFill)A Do While - Loop ciklus már biztosan nem mond újat a számodra.
-
Delila_1
veterán
válasz
elmoraan (r) #3900 üzenetére
A tartomány kijelölése után Szerkesztés -> Csere -> Mit keres, Mire cseréli mezők kiállítása -> Mindet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest