Hirdetés
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Intel Core i3 / i5 / i7 3xxx "Ivy Bridge" (LGA1155)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
róland #40164 üzenetére
Én nemrég álltam át win + kodi -ról OE-re, csak ajánlani tudom a kollégának is. HTPC + torrent célokra tökéletes, felesleges a még a win alá.
Winnel nekem az volt a gondom hogy folyton felébresztgette a külső vinyót valami windows folyamat.
OE alatt semmi ilyesmi nincs, csak akkor ébreszti ha tényleg arról nézek valamit. -
Celtis
veterán
-
stigma
addikt
válasz
róland #40007 üzenetére
ezt pár hsz-el feljebb elírták, de gyorsban leírom neked:
Youtube video a nyelv beállításáról => Németre.
System(rendszer) / Settings (beállítás) / Appearance (megjelenítés) / International (talán nyelvre van fordítva) /Language (Nyelv) =>Hungarian (magyar)
Remélem ezt kérdezted.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
róland #39940 üzenetére
Ez fake 3D.
A 3D az BD3D, ami frame packed rendszer.
3D-képes megjelenítővel tudod csak nézni HDMI 1.4-es kábellel.
-
Celtis
veterán
válasz
róland #39909 üzenetére
Nagyon egyszerű.
Hálózaton keresztül a \Logfiles mappában. Ha ssh-n lépsz be, akkor a /storage/logfiles
A legutolsó zip fájlban a Kodi.log -ot olvasd.Ha a Beállítások rendszer menüjébben engedélyezed a debug módot, akkor jóval részletesebb logokat fogsz kapni, ha az eredeti nem lenne elég.
-
gurabli
őstag
válasz
róland #39846 üzenetére
Hehe, bosszantó
Én egyszer fél órát szívtam egy rádiós billentyűzettel, hogy bootnál miért nem ismeri fel az F12-őt, már majdnem kihajítottam az egészet az ablakon, amikor kiderült, hogy asszonyka "kölcsönvette" belőle az elemet
A Sonyn sikerült az overscan/pixel beállítást megcsinálni?
-
gurabli
őstag
válasz
róland #39843 üzenetére
TV beállítás lesz, overscan, ezt kell kikapcsolnod, állítanod a TV-n. Hogy a Sony minek nevezi, nem tudom, keresgélj a beállításokban. Itt a TV a hunyó.
Szerk: ha minden igaz, Sony esetén ezt így találod meg: "Settings / Set-up / Screen settings / Display Area" and select the "Full pixel"
LG-nek is valami idióta neve van erre, minden barom marketinges, aki ezeket a csilli-villi fantázianevek írja megérdemelne egy tisztességes pofont.
(#39844) chesterboy:
Szerintem clean install elsőre, elég sok minden változott. Készítesz egy mentést a mostaniról, majd ha kell, visszaállítod.
-
gurabli
őstag
válasz
róland #39516 üzenetére
Kicsit részletesebben összefoglalva, de angolul. Ha lesz időm, akkor majd lefordítom, most sajnos nincs.
A lényeg, hogy az Intelhez az OE EGL buildet kell használni, nem a hivatalosat, mert az hazavágja a képet (és láss csodát, legtöbb júzer teljesen elégedett azzal is, de ez normális).
Az alábbi idézet a Kodi fórumról van, fritsch foglalta össze:
The official OpenELEC version from http://www.openelec.tv is in no way to be compared / confused with the version in this thread.
The builds posted here, use:
"Passthrough 16:235" Mode by default in combination with kodi's Limited Range Setting. All Video colors are transfered untouched to the TV, which should be Limited Range. All Pictures are scaled to 16:235 range within kodi and then output without further scaling. To add, if you disable "Use Limited Range" in this kodi version, the Video data is expanded to 0..255 and banding is cared for by adding dithering. Pictures and menu are output as full rgb (0..255) and not touched. If your TV is limited range - disabling that "Use Limited range" setting makes kodi look much too dark. If your TV is full range - it should look okay - as our kernel mode does not interfer, it just lets everything you set out onto the display.
Official OE release uses:
A fucked up mode, called "Limited 16:235" - where the driver rescales everything it gets to 16:235 by its own while it is assuming full range input (!). So it is perfectly clear, that when you enable "Use Limited Range in kodi", that kodi scales to 16:235 but then _the driver_ does that again ... you end up with a super bright menus. For the Video output of VAAPI that does not count - as this nightmare code has blown up the Limited to full range by itself while the surfaces were copied. (Read the first post, please).If you run the ubuntu tutorial version without a "Passthrough 16:235" kernel - you should set the kernel to Full Range and then use kodi's setting to choose the Range as described in the first post.
In short:
Official OpenELEC should not be used if you care a single bit about colors ... -
gurabli
őstag
-
_Smooth
senior tag
válasz
róland #39314 üzenetére
Épp akartam írni, hogy a 65W éppen-éppen elég lenne, viszont nem néztem utána, hogy egyáltalán a lap támogat-e nagyobbat.
Írás/olvasás közben egy átlagos HDD kb 6-9W, de amikor felpörögnek, ennek többszörösét is képesek felvenni (ha jól emlékszem, akár 15-20W is lehet).
A TV tunerek fogyasztását nem ismerem, de az USB-n felvehető max alapján az a 6db se lehet több 12W-nál.
RAM kb 5W
CPU max kb 5-6W (fullon se hinném, hogy 7-8 fölé menne)
BT adapter se hiszem, hogy 1W-nál többet enne (2-nél nem is tudna)
Szóval így 65W+-5% környékén lehet az egész - átlagos üzem alatt. Induláskor a merevlemezek biztosan megdobnák.
Ha lap támogatja/ajánlja a 90es tápot, akkor azzal már nem lesz gond.Na de 6db TV tuner? Megkérdezhetem, mi a terv azokkal?
-
Celtis
veterán
válasz
róland #39077 üzenetére
Ki-ki maga is tud fordítani. https://www.transifex.com/teamxbmc/kodi-main/
Vagy gondolod, hogy teammunkában jobban megy? -
LLKobe
veterán
válasz
róland #38941 üzenetére
Ezt:
http://212.40.98.161/intlivedrm/mtva/mtv4live_international.smil/playlist.m3u8
Másold be egy txt fájlba, majd a kiterjesztést írd át .strm -re.
Ezt a fájlt másold be valahova amit a kodi lát, majd fájlkezelőből nyisd meg benne, és megy is.
Én kiraktam a főképernyőre, saját ikonnal, elnevezve M4 Sport HD-ra, csak rányomok és megy is az adás. -
Oszilaci
senior tag
válasz
róland #38870 üzenetére
"Gépház-Vezérlőpult "
Gépház az átlag felhasználok számára egy egyszerűbb dolog a vezérlőpult meg azoknak akik tudják,hogy mit miért csinálnak.
a vezérlő pult eddig is volt mint ahogyan a gépház is a 8-óta és ahhoz képest,hogy ti BETA-nak "gondoljátok" hivatalosan NEM AZ -
canniball
nagyúr
válasz
róland #38654 üzenetére
80W ha jól emlékszem, de lehet csak 75W.
athew!
Gigabites port van a lapodon, ennél biztos ki lehet többet facsarni belőle.
Ha mindenképp csere és bele akarsz férni a 20k-ba, akkor szóba kerülhet még a (kifutó) Asrock Q1900 széria vagy az utód Braswell (kicsit többért); de ezeknél a memória is cserés. -
_Smooth
senior tag
-
törölt tag
-
PeterPH
senior tag
válasz
róland #37504 üzenetére
A HTPC felől a videó és hang átmegy a TV felé, a TV felől HDMI-n érkező CEC parancsok meg USB-n jutnak be a HTPC-be.
A TV és a HTPC egy távirányítóval történő kezelését vagy a fent említett eszközzel, és a TV távirányítójával, vagy pedig egy univerzális (pl. Logitech) programozható távirányítóval, és egy USB-s infra vevővel tudod megoldani. -
PeterPH
senior tag
válasz
róland #37497 üzenetére
Egy USB-CEC adapter.
Nincs nagy választék, viszont enélkül egyik alaplappal sem fog menni. -
cekkk
veterán
válasz
róland #19456 üzenetére
Vitatkozhatunk
Miért?
Mert olcsóbbak. Miért olcsóbbak másoknál, mert lopták a technológiát. Honnan tudom? Van egy jó ismerőse a családunknak. Ő a pesti Nokiánál később a a Bécsben volt a Nokiánál. Ő volt a felelős a környező országok mobil hálózatáért ahol Nokia központok voltak, ő installált fel nem egy országban komplett hálózatokat szóval elég releváns helyről származó infóim vannak ilyen téren.
A kínaiak amit most tudnak az ellopták a Nokiától és az Ericssontól . Hidd el, nem fektetek ők akkora pénzeket a kutatás fejlesztésbe mint amit az európai cégek, és egyébként a jobb mérnökeik nekik is vagy európaiak vagy itteni egyetemen tanultak és vitték a know how-t magukkal(Semmi antiszemitizmus nincs benne, de pont ugyan ezt csinálják a zsidók is, olcsóbb a jobb tehetséges itt kitaníttatni, mint megvenni a tudást... ).Nem véletlen, hogy nem nagyon vannak igazán kínai márkák, amiket teljesen egészében ott fejlesztenek tesztelnek. Nem képesek arra a minőségre mint amit a nyugatiak. Lásd csak amikor mi voltunk a keleti blokk, végül is volt minden ,csak nem nyugati minőség. Nekem apum TV szerelőként kezdte majd műszaki kereskedésbe kezdett, mesélte, hogy volt olyan amikor elhozott 10 tévét és abból a 10 új TVből 8 rossz volt
Ennyire voltunk képesek, és hidd el a kínaiak sem sokkal többre képesek a nyugati tudás nélkül. Ami jó minőség onnan kijön az mind nyugati technológián alapul. Lásd pl a tablet PC-k piacát, az olcsó kínaiak hiába "ugyan olyan hardverűek" mint mondjuk a nyugatiak(bár ez sem igaz teljesen, mert ami nem megy át a minőségi ellenőrzésen és még sajnálják kidobni azokat építik bele a gépekbe), még se tudnak olyan színvonalat felmutatni.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
róland #11350 üzenetére
Jövőhéten rendelem a cuccokat.
Összesen: 61.051 Ft
AMD A4-3400 2.70GHz FM1 BOX
ASROCK A75M-HVS
KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/4GX
COOLERMASTER RC-342-KKN1-GP Elite 342
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400SMondjuk már csak valami csini ház hiányzik
mert ezt elég nehezen találok.
Melyik a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező ház most?(#11352) Attas
Szeretnék minél olcsóbban kijönni.
Sajnos nem nagyon követtem nyomon a számítógép perifériák generáció váltásait.
De megdöbbentő volt a számomra az AMD APU dobása -
canniball
nagyúr
"Hasonlít rá a HD160, de szerintem túl magas"
Hát még az ára! -
Bitlisz
aktív tag
A hardveres HD video lejátszás valahogy nem olyan rugalmas rajta mint az nVidia megoldásain. (Sajna az ATI-nál még az Intelé is jobb a 4500MHD-n ami pl i3-as proccókban van). Persze ha kell a HD Audio bitstream passthrough akkor az ATI és Intel a jobb.
Az nVidián konkrétan nem megy ki a DTS-HD és DDTrueHD, csak LPCM.
De ez sokaknak mellékes. Az a sideport memória édeskevés...vagy létezik már 512Megával is?
Nekem spec mozizásra ION-os gép van, meg a laptopom ATI-val Blu-Ray lejátszásra. -
róland
veterán
-
band1103
őstag
ÉN tudom mi az a sideport és azt hiszem hogy te is tudod. De arra már nem vennék mérget hogy azt is tudod hogy egy HTPC-nek milyen előnye származhat a meglétéből. Szvsz semmi. Egy olcsó desktopnak amin futnának 3D CAD vagy régebbi játékok ott mindenképpen jól jön de egy HTPC-nek mikor jön jól ha nem akar rajta futatni Q4-et vagy Tomb Raider legend-et? Soha, sőt fölösleges pézkidobás. Bóven elég ha a videó a rendszer max 800Mhz-es memóriájából vesz le magának 512 MB-ot. Filmnek meg internetnek ennyi bőven elég. Ne keverjük össze a valódi HTPC -t egy olcsó játékos asztali géppel!
Yahhher:
"igp-vel miért nem játszható le x264?"Tegyük akkor tisztába a dolgokat. Én az 1080p-s x264-es mkv filmekről beszéltem. A 720p-ekkel semmi baja. Az 1080p-ek már túl sok az IGP -nek mert az csak UVD+-os lejátszást támogat. Jelenleg nincs olyan IGP a piacon ami letudná játszani azokat a x264-es filmeket amik már 1080p-ek. Még a 790G sem. Ha HW-en akarunk lejátszani egy 1080p-s x264-es filmet ahhoz már nem elég az UVD+ ahoz már a UVD2.2 szabvány támogatása szükségeltetik a GPU felöl. Ilyenek jelenleg csak videokarikban vannak.
greatman: És x264-es kódolású 1080p-s filmmel is próbáltátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Mikrotik routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Vadiúj számlás garanciás szupergyors hálókártya
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest