Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
Ncore- Mardock Scramble 10bites rajzfilm, ha valakit érdekel.
-
Tomix24
addikt
válasz bnagy618 #13875 üzenetére
A leg gyengébb HTPc-m is lejátszott mindent, 1.6Ghz-es Brazos.. Potom összegért lejátsza a Hubble 150Mbps-es klippjét, elbánik az AVCHD 2.0 és a bénán kódolt Level 5.1-es Apocalyptoval is. Brazos/Llano - ha ezekre építesz, olcsón kijösz, és nem lesz amit nem tudsz lejátszani.. Llano alapnál az 1.4 hdmi miatt mennek az MVc3D filmek is simán, és a HD hangok is egyszerre. Évek óta nincs gondom, és nem tudsz olyan filmet készíteni amit le nem tudnék játszani, 10Bit ? 120Mbps-es AvchD? 2K? Viccesek mind.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz python1 #13790 üzenetére
A filmeknek 512Mb elég, a legkisebb mai karik 1GB-os méretben elérhetőek. 2GB felesleges, és értelmetlen(30-40K-s árszintig) . Játékoknál van értelme ott is, pl Max Payne 3-nál eszik 2GB körül ha bekapcsolod az élsimítást maximumra 1080p vagy magasabb felbontásnál... DDR5-öt vegyél ha lehet, az időt állóbb, és gyorsabb is.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #13727 üzenetére
Most elbizonytalanítottál. Lehet az A6-3500 volt. Már rég volt.
update, igen Llano A6-3500 volt Itt egy kép
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Egyszerű a képlet. Asztali lejátszót, egy Brazos tud a legjobban helyettesíteni, plusz netezésre és némi gyenge játékra is elég a gép. Ez a videó is bizonyítja hogy elég gyors a net és a filmek(a végén) is gyönyörűen mennek(2 egyszerre) . Akinek Blu-Ray3D kell annak ott a Llano(Ph piacon dobálják az ember után) , és akinek dedikált kari és komoly proci erő kell, azoknak ott vannak az Intel i5-i7 3000 feletti procijai.
-
Tomix24
addikt
A 24p a sebességre van hatással, nem a kontrasztra. Amikor vált pl az XBMC 24p-re akkor a TV-t is állítsd be hozzá, majd meglátod hogy oda is kell profil a TV-n(nálam kell). Ráadásként kapcsold be a Real Cinema vagy hasonló nevü társát is hogy tuti 24p-n nézd. AMD ATI esetén pedig nem árt kikapcsolni az összes kontraszt javító,kép elmosót , stb-t a Catalyst-ben.
-
Tomix24
addikt
válasz stomi76 #13708 üzenetére
Ha nem ismered az MVC3D-t akkor nincs 3D-s TV-d,vagy half Tab-os mkv-ket nézed. Az ismert formátumokat az E350 Brazos is lejátsza, főleg XBMC szoftverrel, WDTV kis piskóta a megnevezett pároshoz képest tudásban. e350-ben létezik passzív kivitel is ,ha jól rémlik Asus gyárt ilyet. Beteszed egy kis házba(akkorák már mint egy könyv, mellé dobsz egy ssd-t, meg egy 1333-as ramot. Kész is. Win7-el tökéletes lesz. Akadás mentesen megy minden egy Brazoson, csak a megfelelő szoftvereket kell telepíteni. Játékra nem jó egyedül. Volt ilyenem, garantáltan megy rajta minden Mkv
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Power DVD-nek is csak a legfrissebb verziója volt jó. Ne kérdezd meliyk (a munkahelyi gépről nem érem el a kalóz oldalakat)
lg tv42LW4500
ASRock A75M-ITX
2x2GB DDR3 1600 cl7
A6-3500
60gb ssd
win7 hp 64bit
1.4a HDMI kábelkonfiggal néztem.
Ati Catalyst 11.3 whql + 11.3 AMD codecs volt fent. Minden beállítás a catalyst-ben kikapcsolva a videó részen, kivéve pipa a "folymatos videólejátszás" vagy miben. Directx legújabb(web install) +
FFDShow MPEG-4 Video Decoder. Ennyi.Az 30-50Gb körüli gyári Blu-Ray Iso-k mentek gond nélkül.
Mkv-s fullSBS-t pedig a Media Player HC vitte, valami safaris marhaság volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz szabi__memo #13141 üzenetére
Az alul konvertált HD filmekre gondolsz? Egy jó nagy mázlival maximum. A HD filmek elég nagy kategória.
-
Tomix24
addikt
válasz tendetiti #13126 üzenetére
Hátha a lenti képen lévőhöz pontosan úgy állítottad be otthon is, és a TV sima infó gombját megnyomva nem 24hz-en megy a film, akkor 2 dolog lehet.
a, nem 24p-t tudó TV-t vettél
b, Az Nvidia beállításainal is kell variálni, bár értelemszerű lehet ott ha van 24hz-el kapcsoltatos pipa. -
Tomix24
addikt
Sziasztok. Ha valakinél olyan igények lépnek fel hogy BluRay.3D-t nézne HDMI1.4-en(Iso akár), Komolyabb játékokkal is játszana(némi kompromisszummal), konvertálgatna is, vagyis kell a Proci erő, az írjon rám egy Privit, van egy 30w idle 75W maxot fogyasztó(teljes rendszernél mérve) félkonfigom. Paneltáp is elvitte. (A6-3500+Asrock A75M-ITX) ... Mini Desktop felé léptem tovább
-
Tomix24
addikt
válasz szabi__memo #13093 üzenetére
Néhol GMA 600-at írnak néhol Atom2-öt. Nem sok szart érnek, linux és AVi . HD film , 24p, és HD hang kizárva ha tényleg így van.
-
Tomix24
addikt
válasz szabi__memo #13091 üzenetére
Ha intel, és Atom, akkor azzal nem sok mindent tudsz csinálni, netezés talán menne rajta, meg pár Avi..
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #12779 üzenetére
Dehogyis, ráfizetés lenne csak az Intel.(Lent leírom miért) Még a mostani ház mérettel, illetve a szokásaimmal is HTPC tulaj maradok. A fogyaztásom is megváltozott, de pontos mérések kellenek, mert a videókarim, ha nem használom magától 3W körülre leveszi az Idle-t. Tehát netezéshez sem lesz drasztikus fogyaztás, bár itt pár száz Forintokról beszélünk, max nem eszek annyi zsemlét mint eddig
A tervem hogy majd nyár végén a Trinity kínálatból[link] az A10-5700 (4 mag) 3,4/4 GHz 65 W - modelljét veszem, és a mostani HD7750-.es kártyámmal Dual Grapicsban 30-50%-os Trinityn felüli teljesítményhez jussak. Vagyis a jelenlegi 3D film/játék /HDhang/ Mindent lejátszás/ megmaradjon, de ugyanazért/vagy kevesebb a pénzért játék teljesítményben jobb legyek mintha Inteleznék.
Példa rá a Llano+HD6000-es sorozat.
Hiába az Intel, ha Dual Grapics-ban kinyirja a Llano, és majd a fejlettebb Trinity is.
20-40%-al kevesebb pénzért jutok 20-40%-al több teljesítményhez.PL: mindkettő mellé ugyanazt a videókarit teszik, mégis az olcsóbb béna proci lesz sokkal jobb..
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Jó a gyári hűtő is, max teszel rá alacsonyabbat, vagy még halkabbat, teljesen házfüggő.
Nálam ilyen volt eddig:A házat itt árulom a PH-n, de nem azért mert nem vált be, hanem mert egy dedikált kártyát tettem a Llano mellé(HD7750) - Kell az erő a megjelenő Far Cry 3 - GTA5-höz. Ebbe a házba már nem fért el szegény..
Mindent tud amit leírtam, kompromisszum nélkül, és még többet is(24p, openCL, videókaris gyorsítás Zip alatt, stb.stb.stb)
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Hát ha netezésre szeretnéd, meg torrentre, akkor tökéletes. Másra nem látom értelmét. Esetleg Facebook Angry Birds és hasonló kevéssel is beérő játékok néha(Intel® HD Graphics 2000) Avi filmek, esetleg gyengébb 1080p-s Mkv-k.. HTPC-be nem a proci számít, vagy legalábbis nem szabadna( HTPC-vel az ember Media központot készít mostanság, vagy ha nem akkor azt másként hívja)
Ha lehet Off-ba tanácsot adni:
Alaplap: A75M-ITX 20K
tudása: [link]
HD Hangokhoz:
- 7.1 CH HD Audio
- Premium Blu-ray audio support
FullHD3D-hez film és játékoknál
- Supports HDMI 1.4a + Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR
A legujabb Sata3 SSD-khez:
- 4 x SATA3 6.0 Gb/s connectors
--------------------------------------------------------
Proci+Vga: A6-3500(65w) - 16K
A legdúrvább AVCHD2.0, Hi10, vagy Blu-Ray film, vagy szivatós Hubble 150Mbps-es filmeket röhögve játsza [link]
- Dirt3 - Saints Row3- Mw3 közepes beállítások mellett teljesen játszahtó(ha valaki kocajátékos annak megfelel).
Fogyasztás - teljes rendszer 28W idle - 75w Maxon.
--------------------------------------------------------
Ram: 2x2GB DDR3 1600Mhz: 7K
--------------------------------------------------------Az Intel-nél 12K-t spóroltam neked, és cseérbe igazi HTPC-nek lehet használni..
-
Tomix24
addikt
válasz Arthuro_Adam #12606 üzenetére
A Brazos e350 netezés és filmezés közben.. Méghogy nem elég jó(mondják egyesek)
[link]A végén a bónusz - 2 HD film + net benchmark egyben akadás nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz zsigus #12598 üzenetére
"Ha teljesen hangtalan, vagy nagyon halk gépet szeretnél akkor vagy felejtsd el a 65W-os kategóriát, vagy szerezz be egy jobb vízhűtést."
Bocs hogy ezt írom , de a Llano-hoz nem kell spec venti, vagy víz, hülyeségeket írsz.
Egy szűk pár centis házban tök jól elvan, és kicsit hallani vagy semennyire pl amikor játszom. 28w idle, és 74w Maxon. SSD van bent persze. + paneltáp(0 hang). 37C-on van a proci Idle 49C-on játék alatt.
A házam:
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Arthuro_Adam #12593 üzenetére
Bár nem volt DVD íróm, de ezzel a házzal elment a Llano A6-3500(65W)+SSD60gb+2x2gb Ram 1.65v - A hűtő egy sima 2000Ft-os 1U magas. Meleg nem volt, tökig terhelve sem, és 74w-nál többet nem evett maxon járatva... A Ház+Táp:[link] Vannak lentebb a linken képek a Llano-val. Nem kell nagy hűtés, felejtsd el..
-
Tomix24
addikt
válasz Stirbi #12427 üzenetére
Igen, de az a6 jobban, és játszhatsz is vele kevesebb kompromisszummal mint egy A4-en, és mindent amit leírtál úgy van, annyi még hogy 2400Mhz-re felmegy magonként még a turbo core miatt. 27W körül eszik idle a teljes rendszer, és 70w körül Dirt3-nál pl.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz opeter87 #12423 üzenetére
Llano-n belül már nincs forgalomban 65w-os és erősebb proci(A8 pl). A trinity 65w-os procik és Mini-itx lapok 2-4 hónap szerintem. Legjobb vétel HTPC-nek amit írtam kombó. Náma van még hozzá 2x2gb ddr3 ram 1600Mhz Class7(10K körül vettem annó), és sata3 SSD. Szakít a rendszer mint állat.
Játékok. Közepes beállításokon 720p és 1080p-n Dirt3 pl 30Fps körül teljesen játszható, pár nem látható effekt kiakapcsolása után 45Fps.
30FPS körül ment teljes játszhatóan CODMW3-Skyrim-SaintsRow3-Battlefield3(kicsit neccesen). A régebbi játékok sokkal jobban, maxon esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz opeter87 #12419 üzenetére
Árban ne sajnáld, és nem fogod megbánni amit írtam. A6-3500 65w-ra gyúrj, és semmivel nem lesz gondod. A Llano legkissebbjei nem sokkal erősebbek mit a Brazos E350 és E450, de az A6-3500 65w megeszi keresztbe hosszába, és tud mindent akadás nélkül(FullSBS3d, játékok,stb) Hubble 150.000-es bitráta:[link]
-
Tomix24
addikt
válasz Traptor #12394 üzenetére
Minden megy vele, a FullSBS3d-től a Hi10-ig csak kell hozzá Pl a Splash player pro, Powerdvd12, Total Media, Media Player HC, ilyesmik.
EPC3 mini-ITX számítógép ház + 120w paneltáp
PSU120W 120 W-os ATX paneltápegység
CORSAIR CSSDF60GB3BK
AMD AD3500OJGXBOX
CPU COOLER SLIM SILENCE AM2
ASROCK A75M-ITX
CORSAIR CMX4GX3M2A1600C7Pont elbírja a ház, pedig inkább Brazosra volt kitalálva. Kicsi, halk, extra gyors, és mindenre elég ami kimeríti a HTPC fogalmát(HD hang, 1.4HDMI) +(Némi CODMW3-SaintRow3-stb is elmegy közepes körüli beállításon) mi kellhet még.
-
Tomix24
addikt
válasz zsigus #12365 üzenetére
"A HD Ready TV-k is tudhatnak 24p-t" Elég sokkal volt dolgom, mondj egy példát amelyik kezeli(hisz ugye a Blu Ray szabvány kívánja meg,ahol 1080p / 24 film, és egy hd ready tv max 1080i-t tud. Tehát példát légyszi.. )
"hanggal kapcsolatban pedig nem sok embernél számít a DTS-HD" - Azért jó ha kezeli, mert akkor nagyobb az esély hogy leszedsz egy BD25-ös filmet, és a HD hangok Core részével is elboldogúl a régebbi házimozi erősítők örömére. Most ne abból indúlj ki hogy neked mi van otthon, 60-70K körül már van HD erősítő, ami valjuk be, a házimozi piacon nem egy túl magas ár.
"50/60 Hz-en pedig szaggatnak a 24p-s filmek, tudtommal."
50-en tuti, de éppeszü ember nem is nézné azon.60Hz-en megszokható, illetve csak oldalirányú lassú mozgásnál tűnik fel a folyamatos mikro szaggatás. A 24p egy megfelelő TV-vel, és bekapcsolva az "igazi mozi mod" mellett tényleg jobb, eltűnik a szaggatás.De nem sírtam el magam akkor se régebben, amikor Brazossal a HD ready tv-men native 1366x768/60-on néztem a filmeket sztereóban. Nem láttam a jobbat, így nem zavart a meglévő.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #12363 üzenetére
"es mar semmi elonye sincs." A helyfoglalás még előny pluszba. Azt nem tudod lefaragni semmilyen Intel cuccal jelenleg. Ezt is vedd számításba.
Llano:
Supposedly it supports 24p well.
[link]Brazos:
A Radeon HD 6310 a natív HDMI támogatás mellett HDMI porton keresztül kínál Dolby TrueHD és DTS-HD MA támogatást is, amelyek még az ION esetében is hiánycikknek számítanak. Külön jó hír, hogy a Brazos esetében 23.976 FPS támogatás is rendelkezésre állAkinek HDready, vagy régebbi TV-je van, és nem számít a méret, oda Intel ajánlott, de nálam kell a 24p, és dúrván érezhető is. Előtte csak másnál nézhettem, de itthon sok időm volt tesztelgetni, és van különbség a 60hz és 24hz között.
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #12358 üzenetére
Igen, tényleg hónapokba telt mire kiismertem a PC-t, mint eszközt. Előtte csak netezgettem laptopokon. De az is igaz, hogy a Llano-n ha nem azt alkalmaztam mint a Brazoson, a komolyabb filmek akadtak, és a kamerafelvételeim is Mostanra kezesbárány minden, és dúrva kis Media Player.
A játék miatt váltottam elsődlegesen, és a 3D miatt. A filmekkel, netezéssel, képszerkesztéssel, torrentel, régebbi játékokkal elbírt.És mégegyszer kiemelem, nálam extra fontos a helyfoglalás. És most hogy mégerősebb rendszerre váltanék az új játékok miatt, sem tudok, mert nincs olyan megoldás hogy ne kellene min. 2x akkora házat vennem, mint a mostani. Úgyhogy marada várakozás a Trinity A10 65W-os változatásra, amit a mostani házam el fog bírni, és cserélem a Llano-t.
Nem tökéletes a Brazos, de a legjobb ár/érték arányú Media Player a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Van egy bizonyos méret a HTPC családban, ami az asztali lejátszókat tudja kiváltani. Oda való 100%-ban a Brazos és még a Llano is.
Pl: egy sok közül:
Aki ilyenben gondolkodik, annak egy intel proci és egy külön(!) videókari csak nyűg, és értelmetlen helynövekedéssel jár.PL:
Codegen MX31Most el kell dönteni hogy PC-t akarok? (neeeem) vagy HTPC-t...
Az ilyen kis házak mobilak, szépek, méretben pár centivel nagyobbak csak mint egy Dune vagy Popcorn c300.
Ja igen - felvettem]mit tud a kis Brazos E350: [link]
Ezek után kinevetem azt akinek ez egy HTPC-nél nem elég. A végén 3 féle dolog ment neki egyszerre zökkenőmentesen....
Azóta Llano-m van, és csak annyi a különbség hogy a legújjabb játékokat is kipörgetem közepes beállítás mellett. Intel??? VGA kártya külön?? Nagyobb ház?? Háhá...
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Mezga Aladár #12307 üzenetére
"Atinál a hirhedt 23,976?" - Xmbc és a márkásabb fizetős lejátszók gyönyörüen viszik a 24p-s Mkv-ket, a TV szépen átlép film alatt 1080p-s natív asztalról 1080/24p-re, akadás nincs. Ati VS Nvidia - nem tudtam tesztelni jobban, de amit láttam az Nvidia is ugyanolyan szépnek hatott, az én TV-mre nem tudtam rákötni, így nem nyilatkozom
-
Tomix24
addikt
válasz Mezga Aladár #12304 üzenetére
Én igen. És van sorrend képminőségben. Realtek - Sigma - Ati. növekvőben. 10k-tól 50kig mindenem volt már szinte. Amd-Ati-Splash Player.pro mindent ütött eddig.. És hogy konvertálgassak mert nem viszi a kamerafelvételeimet, na tudjátok mikor.. Htpc kijön Brazos-ból 45k-ból pl.
Ezmellett napi szinten van Vlc frissítés, heti szinten Media Player Hc., Xmbc.. Splash pro, Powerdirector 12, és Total media Player... Nem 3-5havonta mint a retek popboxv8-nál pl. kár volt megvenni faternak így utólag
-
Tomix24
addikt
Én is gondolkodtam a 3870K -s cserén a A6-3500-ról, de visszatartott hogy akkor házat, tápot is kell cserélni, és akkor már olyan házat vennék amibe belefér egy egyszlotos VGA is, mert ugye egy 6670-el már szépen összedolgozik a Crossfirex keretein belül. Dee, nem.
A Max Payne 3 még elfut közepesen majd, meg a Sniper Elite v2. A Far Cry 3 idején meg már lehet lesz olcsón 65w-os Trinity. Azt már kivárom, és maradhatok ebben a házban.[link]
Még az E350 volt a házikóban, és csak poénból raktam bele a Llano-t. Azt hittem el sem indúl, de meglepetésemre csak a ház melegebb kicsit, és a táp sem rosszalkodott még.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Tomix24 #12273 üzenetére
Kulisszatitok - Ehhez persze segít a Llano-nak egy Sata3-as SSD 80K-s iops.al, Class6-os 1600-as ramok, és az a tényező, hogy a VGA konvertál, a proci Angry Birds/Torrent/Prohardverezik, a vinyó pedig minden másolást elvégez, akár 4-6-ot is egyszerre gond nélkül. Volt hogy filmet is néztem délelött hasonló cselekvések mellett(Avi).
-
Tomix24
addikt
Meglehet, bár ha csak ennyit tudnék az Intellel, eladnám
Neked irogatok, plusz 15 torrent megy épp, melette épp most az AVCHD 2.0-ás kamerafelvételeket alakítom át a Popboxv8-hoz AVC-Mp4-be, ez mellett mkvtool-al dobálom át az Indiana Jones trilogiát a 2 terrásra, és semmi extrát nem veszek észre... Ja, bocs az Angry bird Space áll a háttérben, épp elakadtam... Ennyit arról mit tud a legkissebb Llano(A6-3500)
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
4 magos 65W-os Llano szinte beszerezhetetlen, vagy teljesen. A legkissebb 3 magos A6-3500-es változat is lazán viszi a Hi10b -t. 30% körüli max proci terheléssel. Néztem, mértem..
Az Intel a legjobb proci erőben a piacon, de kis HTPC-hez, ahol nem akar az ember + 1 videókarit(nálam alig nagyobb a pc ház mint egy Popcorn A200) és szeretne 24p-ben filmet nézni, ráadásként nem akar sírni hogy nem viszi a HD kamera felvételeit az embernek, akkor ilyet hogy Intel, csak valami félkegyelmű választ csak a HTPC gépébe....
Alúlfeszelve, 1.6Ghz-en járatom a magokat, turbo core kikapcs, és minden más, ami csak az 1-2w-kat fogyasztja fölöslegesen, így 27w idle alá lehet menni még,és film alatt 30w körül eszik. a Llano.Ezmellett lazán 30Fps körül pörgettem ki a Battlefialed-Skyrim-SaintsRow3-Mw3 négyest. Dúrva? Hát ja... 1U magas halk venti+ssd, és tényleg jó fül kell hogy valaki meghalja a gépet(a háznak nincs ventije(37c idle-48c maxon a hő) A gép kijött 85K körül kb.
-
Tomix24
addikt
Corel.WinDVD.Pro.v11
Arcsoft TotalMedia Theatre 5
Ezeket még ki lehet próbálni, 3D-re alkalmasak, sőt a HD hangokkal is elbírnak.Power DVD 12 - A legújjabb verziót keresd(kalóz vonal), mert az az előtti verziókra pont az általad leírtak jellemzőek(akadás,egyéb bugok).
Splash - HD hang igen, Half 3D igen , Full3D nem támogatott.
Media Player Home Cinema - Full SBS 3D ment vele, HD hang nem(de beállítás kérdése) -
Tomix24
addikt
"Van olyanom, amiben DTS HD-MA 5.1 van írva MPC és xbmc szerint is (1509kbps), de az erősítőn DTS 5.1 48kHz az input és output is.
Szóval nem tudom hogy hol a hiba, nyersanyagban, vagy az átvitelben..."1500 az a core hang(a HD hangon belül beágyazva).... Használj értelmes lejátszót, és állítsd be rajta hogy passtrough legyen a HD hang, és akkor nemcsak a Core megy ki, hanem a HD hang is. Splash Player pl. Ne légy béna.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
"FullHD SBS filmek is lejátszhatók, egyes szoftverek szépen megcsináják a full HD-s frame-packed formátumot kicsit itt lehetne erősebb a proci mondjuk egy A6-3600 v. 3620. Igazából nem találtam jól használható szoftvert még erre, remélhetőleg az xbmc is képes lesz 3D-s tartalmat lejátszani és gui-val támogatni a közeljövőben..."
PowerDVD 12 viszi a FullSBS3D-t, egy ilyen Iso-m volt. XMBC a Half TAB/SBS filmekkel boldogul el jól. 24p, AVCHD 2.0/ 60Hz is megy, csak így álítsd be.
De pl mintha emlékeim szerint a Media Player HC is vitte volna a FullSBS3D-t.. -
Tomix24
addikt
Az a különbség hogy a Média Player-t nem építed. Bedugod a konnektorba, rányomod a pendrive-ot, és nézed a filmet különösebb hozzáértés nélkül, azonnal.
Ha így kérdezed, szerintem a HTPC-be ne is fogj bele
Ott Win7, codecs telepítések, beállítások, rendszer finomrahangolás, stb.HTPC - Előny a torrent, a böngésző, world/excel, stb. De filmre ugyanúgy jó mindkettő, nincs eltérés a lejátszott minőségben.
Használható Media Player 20-30K , használható HTPC 50K minimum.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz MZperX75 #10735 üzenetére
Hát de basszus, egy meddő vita alakult ki. Ez a HTPC szegmens, itt halott az Intel, hacsak nem akar valaki dupla annyit költeni, meg plussz videókarit venni.. Kár erőlködni. el kell fogadni a tényt és kész. Magasabb szinten meg a Llano fenekeli el. Ez van...
Desktop, meg Micro Atx más, ott Intelt vennék most, de megfelel még a MiniItx egyenlőre. -
Tomix24
addikt
Ez a legolcsóbb lap jelenleg az Országban:
ASROCK H61M-ITX |
H61M-ITX S1155 H61 MITX VGA DVI HDMI SATA 6 GB/S U3
18.200 Ft
[link]Legolcsóbb bele való Proci beépített VGA-val:
INTEL CM8062301046304 |
PENTIUM DUAL CORE G620 2.6GHZ SKT1155 3MB CACHE TRAY
15 990 Ft
[link]34000Ft! 70%-al drágábban kapok egy Intel platformot, és másra nem jó, mint a torrent, és a netezés? A fogyasztás meg majdnem annyi mint a Brazos-nál?
24P? akinek nincs rá igénye ok, de akinek van az fizet hogy ne legyen?
játékra, legyen az Flash, vagy bármi, az Intel alkalmatlan ilyen árszinten pl
-
Tomix24
addikt
válasz Enszuke #10693 üzenetére
De miért a legdrágább Delux alaplapot hasonlítod? A tesztek alapján az álltalam ajánlott erősebb(játékoknál 1-2 FPS), olcsóbb, és csak 1-2w-al fogyaszt többet.
Ennyi erővel itt egy Intel lap ami hasonlóan a max felszereltség a családjában, és a te procidhoz való:
GIGA-BYTE G1.SNIPER2 |
G1.SNIPER2 S1155 Z68 ATX SND+GLN+1394+U3 SATA 6GB/S DDR3
73 550.- ...... Így amit írtam az aktuális marad. Dupla annyit költesz mindenképpen.. -
Tomix24
addikt
Az A4-3400 tulajdonságai:
[link]
CPU 2700Mhz
Brazos 1600Mhz
Tehát CPU igényesebb feladatoknál jobb lehet kicsivel.Radeon HD 6410D GPU at 600 MHz and has 160 shader units
Brazosban 80 shader units van.Memória: DDR3-1600Mhz támogatva
Brazos 1333Mhz+ előny: Dual-channel DDR3 memory controller
De árban 15.000Ft-al drágábban jössz is ki . 30-40%-os lehet az erőfölény ennyiért. Ha neked megéri, vedd. De akkor inkább játékra belépőszinten az A6-3500-at javaslom, vagy e fölött. A játék mindig sokba kerül..
-
Tomix24
addikt
Nem, inkább csak az AMD-nek nem tudnak szállítani.
A választék így:
A6 3500 2.1 GHZ SKT FM1 L2 3MB 65W PIB - Mindenhol rakin
(van ilyenem, jó kategória)
Mini Itx-hez ezt ajánlom.A6 3650 2.6GHZ SKT FM1 L2 4MB 100W PIB - Néhol rakin
A8 3850 2.9GHZ SKT FM1 L2 4MB 100W PIB- Néhol rakin
A6 3600 65w - nem szállítják
A8 3800 65w - nem szállítjákMiniITx lapok:
ZOTAC A75ITX-A-E |
A75-ITX WIFI FM1 A75 MITX DDR3 DVI HDMI SATA 6GB/S WLN BT
1 hét és mindenhol rakinASROCK A75M-ITX |
A75M-ITX FM1 A75 MITX VGA HDMI DDR3 SATA 6GB/S U3
Rakin mindenhol (evvel rendelkezem)Kicsi a választék, nem is értem, bár sejtem hogy idén már nem változik,illetve kai után jön a Trinity, 50% plusz erővel a A8 3850-hez képest, és ott lesz nagyobb lap választék is.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz MZperX75 #10675 üzenetére
Én is fűznék hozzá a teszthez pár dolgot:
Ha építeni akarnék MiniItx gépet netezésre,filmre, torrentre, akkor vajon melyiket venném? (Költői kérdés)
Intel CoreI5 2390T $179.00 ~36695Ft
[link]
3.3GHz, 6MB L3 Cache, 4x1MB Intel® HD Graphics 2000
+
ASROCK H61M-ITX
H61M-ITX S1155 H61 MITX VGA DVI HDMI SATA 6 GB/S U3
(legolcsóbb MiniItx lap) 18 590 Ft
= 55285.-VS
Brazos
ASRock E350M1 21.850 Ft (Ebben az árban benne van Proci+VGa+lap)
[link]Min is folyik a vita?
A fogyasztás? Sima táp helyett az olcsóság miatt belefért nekem egy jó hatásfokú kocka táp, és egy PSu + SSD+2gbRam(33K összesen) is. Mért eredmények Idle- 10-13W között ingadozó, Max 28w.
És még csak most kerültem az Intel árába , oda pedig még semmit nem vettem, 33K-t költsek?? Akkor meg már Llano, amivel játszok is, és a jelenlegim 53K-ból megeszi keresztbe a CPU mark-okon kívül az Intel bugyuta HD2000-esét. Akkor meg már ott tartanék hogy vegyek egy Ati videókarit az Intelbe + 20K-ért, ... Erre én is vennék a Llnao-ba, amiben a CrossfireX miatt 20-40%-al jobb teljesítményt érnék el ugyanazon pénzért mint az Intelnél. Szerintem MiniItx-ban az Intel egy zsákutca..Nem egy áras termékek versenyeznek... Engem ez zavar. Hisz az ember MiniItx-nél az árat nézi elsődlegesen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest