- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
kb 2015 óta kikerültem a házimozi témából. Most a pana plazma helyett beújítottam egy LG CX-et ami már tudja az összes 4k hdr stb szabványt. Illetve az atmosra is rámentem. A technika ezen részén minden stimmel, viszont eljutottam oda, hogy nem tudom mivel lejátszani a 4k hdr tartalmat. Van egy elég komoly gépem i7 11700k proci rtx 3080 videókártya és egyszerűen nem találok egy normális lejátszót. Próbáltam MPC-HC-vel MPC-BE-vel Kodival, de vagy összemosódik a mozgás vagy nem is indul el a fájl vagy csak hang van vagy kép nincs és fordítva. Kérdésem tehát az lenne, hogy létezik egy rendes program ami visz mindent? (PL nem csak sima HDR hanem akár Dolby Vision esetleg?)
Későbbiekben szerettem volna egy Shield Pro-ra újítani de látván, hogy a Kodi mennyire szenved lehet nem fogok. -
-
rappit4
őstag
válasz
Patice #47729 üzenetére
Igen az előlapon bemenetei vannak de hátlapon 6db kimenet van (line out). Az viszont tény, hogy nem mozira van kitalálva ezt beismerem
. A procikat ismerem és én is elgondolkotam ezen a lehetőségen, de akkor az USB-s átvitel semmiképpen nem játszik igaz? A gond az, hogy nincs büdzsé egy xlr-es procira hacsak nincs alternatíva az xmc-1-en kívül. Ez a tascam interface is az egyikünk polcán porosodott, azért került ide. Illetve a földhurok is egy nagy probléma, azon filózok éppen, hogy egy RCA-s proci unbalanced kijáratai vajon mennyire törnék meg a rendszert. Jelen állásában ha kihúzom az interface USB-jét irtózatos búgás lép elő.
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Van egy kicsit komplexebb problémám, ami nembiztos, hogy ebbe a topikba tartozik, de azt gondolom inkább ide, mint a házimozisba.
Szóval adott egy moziterem ahol van egy window 10-es gép, amiből egy USB interfészbe megy a jel (Tascam us-16x08) onnan pedig a 6 line outputon xlr balanced kábelekkel belemegy egy dolby processzorba, ami elvileg az 5.1-es jelet non-sync továbbítja a végfokokba. Ez a rendszer most került beüzemélésre és felmerült jópár probléma. A legfőbb az, hogy nem jövök rá hogyan lehetne windows alatt valahogy az audio interface csatornakiosztását beállítani. A hangszóró beállításoknál a megfelelő hangszórókra kattinva helyes sorrendben szólalnak meg a hangszórók, viszont ha lejátszok bármit az csak a bal csatornából szól. Egyedül a kodival sikerült LCR+LFE jelet kicsikarni filmekből viszont itt meg a surround nem szólt az Istennek se. Illetve még egy gond, hogy néha szoftveres torzítás állt fenn, pl. amikor rákattintok a beállitásoknál az adott hangszóróra és a jelzőhangot kiadja, viszont filmeknél nem tapasztalni.
Szerintetek ez az usb interfészes dolog halott ötlet? Hogy lehetne PCM audio jelet kiadni a gépből 6 balanced XLR csatlakozóra ezen módszeren kívül?
Előre is köszönöm a segítséget! -
rappit4
őstag
Meg vagyok átkozva az AVR-en keresztülmenő hangokkal. Megjött a J3160, fel is telepítettem az openelecet és sajnos nincsen hang. (yamaha htr-3060/pioneer kuro Ha rámegyek az audio menüpontra kb 20mp-ig lefagy a gép és nem lát egyetlen egy output device-ot sem. Ilyenkor mi a teendő? Valahogy lehet drivert installálni oe alatt?
-
rappit4
őstag
válasz
python1 #44609 üzenetére
Most az megoldotta nagyjából a szaggatást, hogy teljesítménycentrikusra raktam illetve letiltottam 1-2 fölös dolgot az eszközkezelőben. A beépített 3.0-ás ubskkel van valami gebasz, csak a pci-os 3.0 kártyával működnek jól a külső hdd-k. Az értesítéseket win10-en ki lehet lőni?
-
rappit4
őstag
na most végre úgy ahogy működik a ca 751r a htpcvel windowson viszont most meg a windows 10 szarakodik. az egész gép szaggat főleg töltök le valamit a vinyóra, akkor még a film is. olyan mintha valami baja lenne a hdd-nek (egy 1tb-os vinyo amin egy külön partíción van a windows 10.) most pedig másoltam a vinyóra egy külső hddről és azt írta többször is, hogy nincs elég memória a műveket végrehajtásához miután a fájlávitel szépen 0-ra csökkent. a task managerben nem látom hogy túl magasan dolgozna a vinyó. eddig is ezen volt a windows és nem volt baj. szerintetek most mi lehet?
-
rappit4
őstag
válasz
python1 #44432 üzenetére
Igen az erősítőbe, onnan pedig a TV-be. Kábelt meg portot cseréltem az erősítőn. Hol alapértelmezettként? Egyénbként még az a fura, hogy nem úgy látja a gép, hog CA 751r hanem, hogy SRT II vagy valami hasonló az openelec pedig @@@-nak látta.
(#44433) bajnokpityu
Szuper ötlet, eszembe sem jutott. -
rappit4
őstag
ááá mindjárt kitépkedem szálanként a hajam...
Van egy 650ezer forintos erősítő (CA 751r) és feldobja a talpát egy htpc-től... Most megint visszaraktam a windows10-et mert az openelec/libreelec-el egyáltalán nem volt hang semmilyen rituálé hatására sem. Most sikerült vègigcsinálnom a win10-en az edid rögzítést a moninfo segítségével és működött is csak annyi volt, hogy miután ki be kapcsoltam a tvt lejátszás közben a 24hz helyett 60hz-en volt a TV. Egy stop aztán play megoldotta, örültem is, hogy legalább nem az egész hang adja meg magát viszont sajnos megint ez van. Kikapcsolom a tv-t és annyi a hangnak. Az erősítő kap hdmi jelet viszont azon kívül üres a kijelző. Hiába indítom újra csak a gépet, ki kell előbb kapcsoljak mindent és csak akkor lesz jó ha először a tv-t aztán a ca-t aztán a gépet kapcsolom be.
Mit tegyek? Adjam el az alaplapot vagy talán az erősítőtől váljak meg? Hiába szól bitangul ha használhatatlan...
-
rappit4
őstag
válasz
radi8tor #44351 üzenetére
Kicsit ilyen okostelefon feeling.
Hogy a témánál maradjunk akkor erre a 3160-ra érdemesebb valami jobb fajta OS-t felrakni? Ez átlagos felhasználásra lesz egy Kuro TV-vel és egy alsó-közép kategóriás HM rendszerrel így nem létfontosságú a minél jobb minőség. Eddig az openelec tök jól üzemelt (ellentétben a qc5000-el meg cambridge 751-el)
-
rappit4
őstag
Mégis a 3160 lett mivel a 3150-et szinte sehol nem kapni (az ipontól nem szeretnék megint rendelni
)
-
-
rappit4
őstag
előző hétre igérték, hogy kész lesz. szerdán rájuk írtam és azt mondták másnap válaszolnak, azóta semmi. tegnap írtam nekik, ha hétfőig nem lesz kész akkor úgy tekintem, hogy nem lehet megjavítani és cseréljék ki. a telefont 3x próbàltam és egyszer sem vették fel munkaidőben. borzasztó, hogy mi megy garancia ügyben mo.-n. beszarik valamid ès hónapokig nélkülöznöd kell.
-
rappit4
őstag
iPon-nál már több, mint egy hónapja gariban van egy Asrock Q1900 egyértelmű hdmi hibával és az emailekre is néha egy hét után válaszolnak.
-
-
rappit4
őstag
válasz
Patice #44281 üzenetére
Aztán meg lett, ez a vinyó már okés, a másik továbbra sincs sehol, de az még nem is kell egyelőre. Most ott vagyok elakadva, hogy az edid-et fixálni akarom mert az erősítőm összeakad vagy a tv-vel és ha kikapcsolom a tv-t a gép meghülyül és nincsen kép. Viszont elakadtam a telepítésnél. Leszedtem a read-edid-et és azt írja, hogy egy egyszerű cmake-t kell futtatni viszont ha beírom, hogy ./cmake azt írja permission denied. rossz parancsot használok?
-
rappit4
őstag
válasz
Patice #44279 üzenetére
Azért tettem így, mert a windows egy külön partítción volt így nem tudtam az egészet leformázni ezért gondoltam, hogy itt leformázom. most beírtam, hogy mkfs.ext4 /dev/sda2 erre ezt dobta:
"Proceed anyway? (y,n) y
/dev/sda2 is mounted; will not make a filesystem here!"
Nem tudom ez most mit jelent így, de a file managerben továbbra sem látom csak az ssh-ban. ez a /etc/fstab hogyan is működik pontosan?(a két terás vinyót egyáltalán nem látni sehol)
-
rappit4
őstag
sziasztok!
felraktam a libreelecet és van benne 2db NTSF formátumú vinyó, ami windows alatt volt használva. leszedtem róla mindent, hogy majd putty-n keresztül ssh-n leformázom és ehhez kérnék segítséget, hogy ezt hogyan tudom megtenni. én itt nem látom egyik vinyót sem. az egyik 1tb a másik 2tb.
a Merevlemez egy külső vinyó, amit könnyedén felismertszerk.: az sda1 az meg van, most látom. viszont a 2 terás nincs sehol.
-
rappit4
őstag
sziasztok!
újra elkezdtem a htpc-t bütykölni. ugye az volt a gondom, hogy az új CA 751R erősítővel handshake problémák vannak így minden alkalommal újra kell indítanom a gépet (ami eddig hetekig be szokott lenni kapcsolva), hogy legyen vagy kép vagy hang, néha még így is elmegy egyszerűen a hang. most windows van és ezen nem tudtam beállítani az edid-et ezért most megpróbálok átmenni openelecre. Ez alapján akarom az EDID-et beállítani és lévén, hogy linuxal semmi tapasztalatom nincs egy kis segítségre lenne szükségem. A 2.1-es pontnál ezt írja
"Install read-edid.
sudo apt install read-edid edid-decode"
Azt értem, hogy ez egy parancs amivel lehívja az edid-et, de ezt hova kell beírni? ezt az oe-n belül hol érem el? gondolom valami windows cmd szerű parancssorba kell beírni nem? bocsánat a hülye kérdések miatt és előre is köszi a segítséget -
rappit4
őstag
válasz
rappit4 #43939 üzenetére
szerintem feladom ezt a windowsos bohóckodást és akkor megpróbálom megcsinálni az openelecen viszont ahhoz előbb az kéne hogy lássa a két belső HDD-t. most egy 3.0-ás pendrivera van felrakva az OE és sehol sem találja a 2 NTFS fájlrendszerű HDD-t. mi ilyenkor a teendő?
-
rappit4
őstag
válasz
Adamo_sx #43938 üzenetére
igen közben megtaláltam ezt viszont ott elakadtam, hogy ennél a résznél
1 Type cmd in the Start Menu;
2 Open Command Prompt;
3 Type or copy and paste (note the spaces): shutdown /r /o /f /t 00;
4 Hit Enter;
5 Select Troubleshoot from the Choose an option screen;
6 Select Advanced options from the Troubleshoot screen;
7 Then choose Startup Settings from the Advanced options screen;
8 Click Restart;
9 System will restart to an Advanced Boot Options screen;
10 Choose Option #7, Disable driver signature enforcement;
Windows will boot into Test Mode.
a 8. pontnál rámegyek hogy restart és ki kéne dobni egy képet ahonnan tudok választani mibe akarom bootolni a gépet és ehelyett simán újraindul egyszerűen nem tudok sehogy se oda jutni hogy válasszak az advanced optionsból. -
-
rappit4
őstag
hali!
van egy nagyon idegesítő problémám. az új azur 751r erősítő bekötése óta azt csinálja a kodi, hogy amikor bekapcsolom a tvt ès az erősítőt (TV>HDMI>751r>HDMI>HTPC) akkor vagy teljesen össze vissza van a képarány vagy nincsen hang. Az hogy nincs hang az a leggyakoribb és általában egy gép reset megoldja. Legfrissebb kodi van fenn és HDMI wasapira van állitva. Mi lehet a gond? -
rappit4
őstag
válasz
cinemazealot #43786 üzenetére
amiatt gondolom, hogy kuka, mert rákötöttem egy másik kijelzőre ahol még a BIOS-t sem hozta be hdmi-n csak dvi-n.
-
rappit4
őstag
válasz
cinemazealot #43784 üzenetére
hát ezt szomorúan hallom, remélem nem tart sokáig a mizéria...
-
rappit4
őstag
válasz
cinemazealot #43770 üzenetére
közvetlen rádugva sem ad ki, csak DVI-n. garanciával cserélik így?
-
rappit4
őstag
hali!
vettem egy új hm erősítőt (CA Azur 751r V2) és mióta bekötöttem a HTPC hdmi-n keresztül nem ad ki semmit (asrock q1900). rákötve egy másik monitorra DVI-n keresztül ad jelet. ez már biztos, hogy kisült a hdmi-je? -
rappit4
őstag
válasz
_Smooth #39115 üzenetére
Értem mire gondolsz. Ez már csak személyes vélemény de nekem már a nemzetközi sávnál bukik a szinkron élvezhetősége, az már egy másik dolog, hogy amiatt sem nézném úgy mert ugyebár a rendező és/vagy a dramaturg nem erre a nyelvre írták illetve találták ki a szöveget. A színésznek sem az eredeti alakítását látod szóval ez mind a rendező, a sound designer az író és a színész munkáját butítja le. Ha pedig jobb,mint az eredeti, az egy nagyon szerencsés dolog de az szintén a fent említettek munkáját minősíti amit szintén akkor tudsz megítélni, ha eredeti nyelven nézed. Ez olyan mint amikor egy filmnek kiégett a képe és a kontraszt állitgatásával próbálod kijavítani vagy hangnál ugye az EQ.
-
rappit4
őstag
válasz
Mezga Aladár #39104 üzenetére
Sajnos amit mi kapunk ahogy már írtátok páran egy silány, néha utólag zörejezett vacak. Talán 10-20 éve még kaptunk olyant, ami csak simán dialóg mentes eredeti volt.
-
rappit4
őstag
válasz
_Smooth #39098 üzenetére
A 3D-ben egyet tudok érteni, sok film van amiben egyáltalán nem vesz el, hanem inkább hozzátesz. A szinkronban már kevésbé. Van olyan szerencsém, hogy a filmes szakmában tanulok hangmesterséget és tudom, hogy a szinkronnál egy nemzetközi hangsávot hallasz, így az eredeti sound designer munkája tulajdonképpen kárba vész arról nem is beszélve, hogy a szinkron nem csak a hang szempontjából változtat meg egy eredeti elképzelést.
-
rappit4
őstag
Hali!
Esetleg tudnátok abban segíteni, hogy az openelec alatt a transmisson miért szed eszméletlenül lassan? 25MB/s helyett van, hogy 500kB/s-el, de leges legjobb esetben 5 MB/s-el szed. Eléggé idegesítő a dolog és semmi ötletem nincsen. -
rappit4
őstag
Hali!
OE alatt a transmission mitől lehet ilyen lassú? Alapból az asztalin a qBittorrent 24MB-al szed, míg ugyan azt a kábelt illetve torrentet használva a HTPC 1.4MB-al. Valami beállítási gond lehet? -
rappit4
őstag
Hali!
A Q1900-as HTPC-m, amin Openelec van már teljesen jól funkcionál az eleinte felmerülő sok probléma ellenére viszont egy még mindig fenn áll, mégpedig az, hogy a hang teljesen random időközönként mintha lenémulna egy fél másodpercre. Tehát nem pukkanik a hangszóró vagy beakad egyszerűen csak eldobja a jelet. Így néz ki a jel útja: HTPC>>hdmi>>Yamaha HTR-3063>>hdmi>>Pioneer Kuro. Nem csak filmeknél csinálja, hanem szinten minden hanggal járó média anyagnál. Nem teszi nézhetetlenné a filmet, de elég zavaró. Köszi előre is a segítséget! -
rappit4
őstag
válasz
Celtis #37569 üzenetére
Jó lett, köszi!
Még egy olyan gondom lenne, hogy a zenéknél kijelez egy Breaking Bad diszkográfiát ami több száz szám és külön albumként rakta be így elég kaotikus a dolog. Namost egyszerűen nem találom a mappát meg a zeneszámokat sehol csak a médiatárba. Sem a fájlkezelőben sem windowsról hálózaton keresztül. Hogy tudom a médiatárból megtudni, hogy hol leledzik a file gyökere? -
rappit4
őstag
Azt meg lehetne oldani valahogy, hogy a borítókat meg filmcímeket imdb-ről szedje a szinposzist pedig a magyar port.hu-ról? Ha a port.hu-t állítom be nagyon sok filmet nem talál meg. Ti nektek hogyan van beállítva?
-
rappit4
őstag
Az nem tudjátok mitől van, hogy a kalibrálásnál beállítottam a kép méretét, viszont film lejátszásnál az alja mégis kilóg a kezelőfelületnek?
-
rappit4
őstag
Hali!
Ez a táv működik kodival(openelec)? Vagy ennél van praktikusabb, amit ajánlanátok? (IR-eset nem szertnék) -
rappit4
őstag
Szerintetek megérne egy újrainstallálást az openelec? Teljesen véletlenszerű dolgokat produkál. Pl. ha kikapcsolom és vissza akkor jó a hang meg a samba hálózat is egy darabig aztán ha hagyom állni már nem működnek. A hangnál akkor jó, ha a hangeszközök között van egy olyan, hogy "Pioneer HDMI... akármi" és ha arra teszem jó. Aztán már nem jó és olyankor csak olyant látok, hogy "HDMI1" és "HDMI2" és egyiken sem jó. Senkinek nincs ötlete mitől vannak ezek?
-
rappit4
őstag
Na jó én lehet áttérek windowsra, mert ez az openelec teljesen kikészít. Most sikerült berakni, hogy a merevlemezre töltsön (/var/media/Merevlemez/Filmek ez volt a cím) és ki is írja, hogy 185gb szabad majd leszed 13MB-ot és azt írja, hogy teli van a lemez.
Olyan véletlenszerű hülyeségeket produkál. Pl. hogy egyszer jó a hang egyszer meg nem, meg most valamiért teljesen a semmiből egyszer csak nem látom a hálózaton keresztül a fileokat, meg az, hogy nem tudok egyetlen egy add-ont sem letölteni.
Szerk.:
Most hirtelen beindult a letöltés transmissonban.... a többi probléma sajna még fenn áll. -
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #37419 üzenetére
Mindjárt megnézem, csak közben újabb problémák léptek fel. Valamiért nem látom a fileokat hálózaton keresztül. Távirányítani tudom telefonnal és net is van rajta, illetve egy add-ont sem tudok letölteni, rámegyek, hogy telepítés felvillanik hogy 0% és ennyi. Újraindítottam a gépet, de nem oldotta meg.
-
rappit4
őstag
válasz
gery2123 #37414 üzenetére
Értem, most azt nem is tudnám leformázni, mert nincs annyi hely a gépen, hogy átrakjam a vinyóról. Most csak egy olyan nagyon egyszerű dolgot akarok, hogy a gépemről a transmission webes felületén rá akarok tölteni erre a merevlemezre filmet.
Tehát ide nem tudom mit kéne beírni. Biztos nagyon egyszerű a dolog, de nem értek a linuxhoz. -
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #37411 üzenetére
Igen, abba a gépbe van dugba, amelyiken az openelec van. A windowsos gépemről egyébként elérem a hálozaton keresztül a merevlemezt.
-
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #37409 üzenetére
Tehát bedugom a HTPC-be és egy ugyan azon hálózaton lévő gépren a transmission webfeleütén arra a merevlemezre akarok rátölteni, de nem tudom mit írja be, hova töltse. Windowson mondjuk így írnám: D:\Filmek.
-
rappit4
őstag
Igen már lebeszéltem egy PH-s kollégával egy 2gb-osat viszont sikerült szerválnom egy 1GB-osat havertomtól és be is üzemeltem az openelec-et. Eddig nagyon bejön, viszont volt egy olyan gond, hogy hagytam 10-20 percet állni a gépet majd mikor visszamentem nem volt hang és a hangkimenet beállításnál nem találtam meg azt a csatornát, amire azelőtt volt állítva. Újraindítás megoldotta. És még annyit tapasztaltam, hogy youtube videók közben egy pillanatra eldobja a hangot és az erősítő is hirtelen azt írja ki, hogy nincs dekóder aztán utána egyből vissza is áll. Úgy néz ki, hogy htpc>hdmi>erősítő>hdmi>tv.
-
rappit4
őstag
A felbecsülhetetlen érzés, amikor az ember nagy hévvel megrendel mindent egy helyről a htpcjéhez, hogy majd hétvégén összerakja és sima ramot vesz so-dimm helyett.
-
-
rappit4
őstag
Hali!
Most kezdem el összerakni a második HTPC-met. Most a QC1900DC lap mellett döntöttem és az lenne a kérdésem, hogy ez a táp elég lenne-e neki? -
rappit4
őstag
Hali!
Openelec alá valahogy fel lehet esetleg telepíteni a Steamet? Azon gondolkodtam, hogy a HTPC egyben egy ilyen in-home streamer gép is lesz és az emeleten lévő nagygépről tudnám streamelni a játékokat a kanapéra. Ez megoldható valamilyen formában? -
rappit4
őstag
Beállításokat, skineket meg a médiatárat áttudom improtálni openelecre?
-
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #36867 üzenetére
24hz mind a kettőnél.A film végefelé 214 missed frame van.
-
rappit4
őstag
válasz
rappit4 #36860 üzenetére
Na asszem egy 75ms késleltetés megoldotta, köszi mindenkinek!
Még annyit megfigyeltem, hogy most éppen az American Psycho-nál megfigyeltem, hogy néha mintha ugrana egyet a kép meg amikor zene van mintha nagyon picit akadozna. Ilyet talán a True Detective egyik részénél figyeltem meg, de betudtam annak, hogy szar minőségű volt. Ez hardveres probléma lehet? -
rappit4
őstag
válasz
MasterMark #36859 üzenetére
Így van bekötve, ahogy írtad. Nem megy semmiféle képrondító (még be is van kalibráltatva a TV). Majd megpróbálom a késleltetni a hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest