Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Notebook hibák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Logitech Z906
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Most üzemeltem be egy N3150-ITX alaplapot libreelecel. A video lejátszás elindul majd elkezd szaggatni és szétesik a kép utána teljesen megáll, ha beletekerek akkor azonnal megáll. Youtube videóknál ugyan ez a helyzet. Mi okozhatja, mit nem állítottam be jól?
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Libreelecből van olyan verzió amiben magyar nyelvű a felület? A legutolsót töltöttem le de csak angol nyelvet lehet választani. -
dagobah
csendes tag
Sziaszok!
A HTPC -mnek keresek új házat, semmi más nem lenne benne csak a QC5000M-ITX/PH alaplap és egy SSD.
Fontos lenne, hogy kűlső tápos és a lehető legkisebb legyen. Mit ajánlanátok ami jól is néz ki és kb. 20-25 ezer forintból kijön (szép állapotú használt is lehet)? -
dagobah
csendes tag
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Kérlek segítsetek.
Asrock QC5000 alaplappal szerelt gépre szeretnék libreelecet telepíteni, a pendrivot a libreelec usb sd kreátorral elkészítettem elkezd róla boot-olni de a folyamat megáll és nem megy tovább, csak fekete képernyő van. Mit ronthattam el? -
dagobah
csendes tag
Sziaszok!
Szerintetek az Asrock QC5000-ITX/PH alaplap Mini-PCI Express slotjába berakható illetve működne e egy mSATA SSD?
Köszönettel: Dagobah
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Openelec alá létezik e skype beépülő, ha igen valakinek van e tapasztalata vele?
Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz
Oszilaci #37760 üzenetére
Nem csak a madzagról van szó mivel ha HTPC-t használunk lejátszásra akár hangról akár képről van szó az elért minőség többekközött az azon futó szoftvertől,szoftverektől is függeni fog mivel ez is hatással van a feldolgozott adatfolyamra.
Abban természetesen van igazság, hogy ha a lejátszó eszközt cseréled, (de beszélhetnénk más eszközről, erősítő, hangsugárzó, tv, projektor is) jobban hallható/látható a külömbség hiszen ezek azok a komponensek melyek cseréjekor az esetek többségében (de nem minden esetben) nagyobb a változás mértéke. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a kábelek cserélye csak "placebó" hatás lenne. A hallható/látható hatás mértéke nagy mértékben függ az adott rendszer minőségétől. Gyengébb rendszerek esetében a hatás is kisebb lehet amit elképzelhető, hogy nem mindenki érzékel azonos módon vagy mértékben, de egy bizonyos (egzaktan nem meghatározható) minőségi szint felett már mindenki számára egyértelmüen érzékelhető a változás és ehhez nem kell érzékenyebb látás vagy hallás.
Mindíg rendszerben kell gondolkodni és függetlenül attól, hogy sztereo vagy házimozi rendszerről van szó a kábelek is a rendszer (nem elhanyagolható) részei és ugyanúgy beleszólnak a hang és kép minőség alakulásába.
Az általad említett több milliós házi mozi sem csak a a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen hanem a minőségi kábelek miatt is. Gyanitom igen csak meglepödnél ha az abban a rendszerben lévő kábeleket kicserélnék szokványos "gagyi" kábelekre és ismét meghallgatnád, biztosan merem állítani, jól hallanád a különbséget.
-
dagobah
csendes tag
válasz
btomi9 #37721 üzenetére
Sziasztok!
Újabb +1 az audiofilek táborához.
Erre is válaszolnék: "Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. "
Nekem sztereo rendszerem van amiben az egyik műsorforrás a HTPC, tehát e tekintetben (mármint HIFI / sztereo) rendelkezem tapasztalattal. A minőségi kábelek igenis fontosak, majdnem annyira mint a készülékek minősége. Mennyire vannak hatással a digitális átvitelre, nagyon is jól hallhatóan / láthatóan. Én nemrég cseréltem ki a szokványos usb kábelt a HTPC és a DAC között egy minőségi darabra és azonnal hallható javulást hozott ami nem csak olyan "mintha hallanék valami különbséget" mértékű volt hanem szinte szárnyakat kapott a rendszer, szélesebb lett a tér, több részlet lett hallható amit addig észre sem lehetett venni, nőtt a dinamika, minden "tisztábban" szólt. A múlt héten kicseréltem a tápkábeleket is minőségi darabokra ennek a hatására csak azt tudom mondani, hogy melbevágó volt. A dinamika még tovább nött, előkerültek olyan mély hangok is amiket eddig nem lehetett hallani miközben a tistaságuk is sokat javult (nem csak a mélyeké az egész hangképé). Összekötő kábelekből már régen minőségi darabokat használok. Mindenkinek merem ajánlani, hogy ne a bárhol kapható tucat kábeleket használja mert azokkal egy rendszer sem tudja "kifutni" magát akár házimozi akár hifi rendszerről van szó, de ide vehetjük a tévéket, projektorokat is. Tapasztalatom szerint egy (vagy több) táp szürő/kondicionáló használata is igen csak hasznos és ajánlott. El hihetitek, sok múlik azon, min keresztűl "etetitek" a készülékeiteket.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Ki szeretném cserélni a HDD-t amin az openelec van feltelepítve egy másikra, több programmal is próbáltam átklónozni ami látszólag sikerült is de induláskor kernel panic-ra hivatkozva leáll a rendszer. Tudtok e erre valami megoldást ajánlani?
A média tárt ki exportáltam egy xml fájlba gondoltam egy tiszta telepítés után vissza importálom ami a zenék esetében sikerült is, de a filmekkel nem, mivel nem látja az xml fájlt pedig ott van ahova előzőleg mentettem.
Még egy kérdés. Megoldható e valahogy, hogy a kodiban a főmenüben a filmek menüpontot almenükre osszam fel mondjuk műfajok szerint, mivel több száz filmnél már kicsit kényelmetlen ide-oda végig kutatni ha keresek egy adott filmet?Köszönöm előre is ha segítetek.
Attila -
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelnének a tapasztalataitok.
Szeretnék gyorsítani a HTPC-men ezért tennék bele egy ssd-t. Az openelec jól kezeli e az ssd-t (pl. működik e a TRIM)? Szerintetek mekkora kapacítású ssd az ami hosszútávon is elég, nem szeretnék feleslegesen nagyot betenni? -
dagobah
csendes tag
válasz
canniball #36031 üzenetére
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nekem. Nekem a port és a tmdb is minden adatot csak angolul szed le, annak ellenére, hogy mindenhol a magyar nyelvet állítottam be, a hétvégén telepítettem újra a openelecet azóta csinálja ezt.. Mivel nem csak én használom a gépet ezért fontos lenne, hogy minden maggyar legyen. Tudtok erre valami megoldást?
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.
Most telepítettem újra az openelecet (5.0.8) mindent beállítottam filmadatbázisnak a port-ot állítottam be. A problémám az, hogy minden film infó cím, tartalom, műfaj, borító angolul jelenik meg. Van e ötletetek, hogy mi okozhatja?Köszönettel:
Attila -
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.
A HTPC-ben tegnap cseréltem alaplapot az eddigi alaplapomon Marvell chip-es hálózati vezérlő volt ezzel tipikusan 24-30 megával tudtam másolni az új lapommal (Asrock E35LM1) max 10-13 megával megy csak a másolás. Az igaz, hogy az openelec-et ( a legutolsó van fent) nem telepítettem újra, lehet e ez az oka a hálózati sebesség visszaesésének?Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kiváncsi.
HTPC-hez a ASRock E35LM1 alaplap egy Sapphire 5450 videokártyával kiegészítve jó választás lenne? Full HD febontásig használnám és még a minnél kisebb fogyasztás és melegedés lenne a fő szempont, mert a mostani J&W MINIX 780G-SP128MB alaplapom fűt rendesen (és gyaníthatóan valami relytett hibája is van). Mivel zenehallgatásra is sokat használom A HTPC-m ezért fontos a minél kisebb fogyasztás is.Üdv.
Attila -
dagobah
csendes tag
válasz
tom_tol #34976 üzenetére
Köszönöm.
Rosszúl fogalmaztam a kérdést. Nem az a gond, hogy az adatbázis nem ismeri fel mert a cím, tartalom és a borító kép is megjelenik a sorozatok menüben, de ha ezt megnyítom akkor nem látszik a négy iso fájl, bárhogy is nevezem át őket. A videok\fájl menüből persze el tudom indítani de a sorozatok menüben nem látszanak. -
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Két dologban szeretném a segítségeteket kéni.
1. A kodi-ból nem rég telepítettem fel a legújabb stabil verziót és indulásnál mindíg feldob egy ablakot ahol video, audio stb. keresését indithatnám, nekem erre nincs szükségem, azt szeretném ha a főképernyővel indulna, hol tudom ezt kikapcsolni?2. A sorozatok közé szeretném berakni a Shogun című tv sorozatot ami 4 db. DVD iso, hiába nevezem el az iso fájlokat a sorozat epizodok szabványos elnevezésének megfelelően, pl. shogun-S01E01, shogun-S01E02..stb. a sorozatok között nem jelenik meg csak a borító és a tartalom leírása látszik az indítható lemezképek nem. Ezek szerint az iso-val ez a fajta név megadás nem működik, vagy valahogy mégis láthatóvá tudom tenni. Más sorozatoknál ami nem iso-ban hanem mondjuk mkv-ban van nincs ilyen gondom, minden epizód látszik és kiválasztható.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz
GhanBuri Ghan #29920 üzenetére
Köszönöm!
Eddig nem tudom miért nem jöttem rá
szuper! -
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék ismét.
A HTPC-n openelec a tableten amivel távirányítom a Yatse és Xbmcremote.
A Yatse alatt hogyan tudom megoldani, hogy a tableten tudjam böngészni egy adott mappa (pl. zenék) tartalmát éa ne csak a tv-n lássam? Az Xbmcremote-al ez a funkció működik rendben, csak azzal nem tudom bekapcsolni a HTPC-t, ezért most mind a két appot használom párhuzamosan, de inkább csak a Yatse-t használnám.Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz
MasterMark #29543 üzenetére
Szia!
Eddig egy médialejátszó volt a HTPC helyén és ugyan ezzel a HDMI kábellel ment, nem volt vele gond.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek!
Összeraktam az alábbi alkatrészekből álló HTPC-t
Alaplap: J&W MINIX 780G-SP128MB Mini-ITX (AM3/AM2+/AM2)
Processzor: AMD Athlon II X2 240 2.8GHz (AM3)
Memória: 2Gb Kingstone DDRII ram
1x 500Gb HDD
1x 1000Gb HDD
OpenElecMinden tökéletesen működik, egy dolgot kivéve HDMI-n csatlakoztattam az LCD tévére és a kép időközönként elsötétül kb. 3-4 másodpercre (ilyenkor a hang is megszakad de úgy néz ki mintha maga a lejátszás nem szakadna meg), majd minden megy tovább rendesen. A jelenség néha akkor is előfordul ha a menüben, vagy pl a bios-ban vagyok, tehát nem a terhelés fügvénye, inkább olyan mintha a HDMI-n szakadna meg a kapcsolat a tv és a HTPC között. Van e ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát?
Még egy kérdés: a proci terhelés nélkül 45 fokon megy, ez csak nekem tűnik soknak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
Attila -
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Ismét szeretnék egykis segítséget illetve ötleteket kérni.
Feltettem az openelec-et, ezzel már a belső hdd tartalmát is látom, tehát ez megoldódott.
Közben eszembe jutott, hogy a hálozatomra kábellel csatlakoztatom a HTPC-t (eddig wifin kapcsolódtam usb-s adapterrel) így már működik a táblagépről a távvezérlés is. Ezekszerint valamilyen okból a wifi kapcsolat miatt nem működött korábban. Hogy miért azt nem tudom mivel a hálózatot láttam és net kapcsolat is volt. Ha valakinek lenne ötlete, hogy mi miatt nem működik wifin keresztűl a távirányítás azt megköszönném, mivel ha kábellel kéne a htpc-t bekötnöm a végső helyén akkor kb. 15-20 méter kábelt kéne a falhoz fixen rögzített szekrények mögött elvezetnem plusz a upc kábelmodemet is szerelhetném máshova szntén 15-20 méter kábellel egyetemben. Ezt inkább elkerülném ha lehet.Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz
asanotadanob #29327 üzenetére
Arról mi a véleményetek, véleményed, ha a linux helyett egy windows 7 home-ot rakok fel és arra telepítek XBMC-t? Esetleg az OpenELEC jobb lenne?
-
dagobah
csendes tag
válasz
asanotadanob #29327 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Ezeket mindet engedélyeztem, de nem működik. A Yatse-t is próbáltam, közölte, hogy nem talál host-ot ha kézzel beállítom akkor meg szól, hogy nem tud kapcsolódni és nézzem át a hálózati beállításokat.
Próbáltam az XBMCremote appot is, az java script hibára panaszkodott, ha jól emlékszem.
A rendszerinfo alatt a hálózati részen valami 127-tel kezdődő IP cím van elsődleges dns kiszolgálónak megadva, arra gondoltam ezt átírom (persze ha lehet) a router IP címére. Nem tudom ezen múlik e, de más ötletem már nincs. Egyébbként a hálózaton látszik a gép és a ping-re is válaszol.Igen a HDD ntfs és félig tele van filmekkel, bár ezeket át tudom külső hdd-re másolni, ha esetleg más fájl rendszer kéne rá.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Összeraktam egy HTPC-t amire XBMCUbuntu-t telepítettem. Két gondom van vele:1.
Egy androidos tabletről szeretném távirányítani, már több appot is kipróbáltam de egyik sem tud kapcsolódni a HTPC-n futó xbmc-hez. A gépnek fixre állítottam az IP-t a routeren az xbmc-ben minden távirányításhoz tartozó beállítást engedélyeztem. A hálózaton elérem a HTPC megosztott könyvtárait és a pingelésre is válaszol. Nem tudom mi lehet a gond?2.
A HTPC-ben van egy ssd amire a rendszert telepítettem az ezen lévő könyvtárakat és fájlokat látom.
A filmekhez van bent egy 500GB-os hdd amit viszont nem látok (live linux alól látszik).
A hdd-t a rendszer telepítésekor nem engedte a telepítő becsatolni, gondolom ezért nem látszik, ezt utólag hogyan tudom megtenni?Köszönettel: Attila
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos cigaretta 🔞
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest